Spruta och grabbkväll..

idag fick Pontus sin 1-års spruta!
Tycker det är så hemskt att se när Pontus sitter och ler och charmar sig mot bvc-sköterskan och vipps så får han ett stick i låret.. :-(


För att få lite extra behövlig kärlek som plåster på såret så åkte vi till pontus mormor och morfar.. Här fick vi jättegod mat! Biff och potatis med morfars goda sås!
Hos mormor och morfar finns dessutom väldigt roliga musikinstrument man kan spela på.. ;-)



Kvällen avslutades med grabbkväll medan jag var på bio med Åse!
Vi såg Patrik 1,5 vilken faktiskt var en riktigt bra film! Både rolig och rörande - rekommenderas! Klart över förväntan!

Glasögonorm

Jag och Pontus har lite av en morgonrutin.. När vi vaknar sätter vi på tv:n i sovrummet för att kolla morgonnyheterna.. Jag har ju linser i vanliga fall men på morgonen åker glasögonen på. Detta gillar Pontus! Det roligaste som finns är att sno mina glasögon och sätta de på sig själv!
Resultat nedan:


BÄÄÄ!

Det verkar som om Pontus är lite sugen på att flytta hemifrån.. På lekplatsen finns ett litet hus för barn där Pontus har gjort sig riktigt hemmastadd. Det var en riktig pärs att få ifrån därifrån. Det som till slut hjälpte var att Pontus fick syn på en "BÄÄ".. Nej, det var inget får som man lätt kan tro utan enligt Pontus så har tydligen även katter börjat använda sig av det lätet.. ;-)



I skrivande stund fick vi besök här hemma av ännu en "BÄÄ".. Katten låg och latade sig i vår solstol på altanen, vi öppnade förstås dörren så Pontus fick klappa.. :-) BÄÄÄÄ!!
Pontus blev helt till sig och skrek rakt ut av glädje.. Jag fick snabbt fram mobilen, men det blev inget bra foto men ändå.. ;-)


Redan senil?

Jag är gammal och förvirrad!
Numera är det lite av ett stressmoment att ta en dusch dagtid. Pontus vill gärna duscha med mig, han älskar ju vatten men när jag ska tvätta håret vill jag inte ha med mig honom in i duschen.. Så när jag ska kliva in i duschen så börjar Pontus skrika och gapa (det betyder säkert "Ta mig med" eller nåt liknande) vilket är lite hjärtskärande. Väl inne i duschen känner jag genast att nåt känns konstigt när vattnet rinner över kroppen.. - Jag har glömt att ta av mig en del av kläderna, bh:n! Suck! Visserligen är det skönt att ha brösten på samma nivå som de var när man var 17 men inte så skönt att duscha med bh..

Nä, det fick bli lite terapiarbete med bak som jag tog med till grabbarna på Magnus jobb!



Blivande bilmekaniker?

När Pontus leker själv kan vad som helst hända.. Idag fick jag syn på min lille kille mitt uppe i en reparation av sin bil. Själv blev jag lite förvånad för jag trodde inte att den redan skulle behöva en reparation eftersom han fick den i lördags, men enligt Pontus var det tydligen nåt med ratten som behövde fixas..




Det är så tråkigt när Pontus är sjuk för man blir så ensam.. I vanliga fall har ju jag och pontus en massa aktiviteter för oss, vi träffar kompisar, går på babysim, sångstunder på Öppna Förskolan osv.. Nu när Pontus är sjuk så vill och kan man ju inte utsatta andra små barn för att få samma.. Alltså..redan tisdag och jag är redan uttråkad! Lekplatsen i all ära, bada i badkaret gör vi varje dag och leker här hemma men det är inte samma sak!
Idag har vi t ex använt gå-vagnen till nåt annat.. ;-)




Hur mycket snor finns i en liten näsa egentligen?

Den lille 1-åringen är sjuk stackarn.. Igår var hela ansiktet fullt med förkylningsutslag.. Och att det kan finnas så mycket snor i en sån liten näsa!! Helt otroligt!! Man tycker att man får bort alltihop och 3 sekunder senare är det lika mycket där igen..

Trots att Pontus var förkyld fick han besök av sin mormorsmor och Jan som ville fira 1-åringen! Pontus fick en fin bok och pengar så han kan köpa vad han vill.. Pontus är lite sugen på en sån där keyboard som Leopold hade hemma hos sig och som var så kul att stå och jazza vid.. Han är nog lite musikalisk Pontus.. Just nu står han och dansar här brevid till en barnskiva.. Det måste vara Magnus musikintresse som slaget igenom det också för jag är ju så omusikalisk man kan bli.. Undrar om Pontus fått någonting av mig över huvudtaget?? Tur man gillar hans far.. ;-)

Pontus 1 år - Grattis på Födelsedagen!

Idag är det den stora dagen! Pontus allra första Födelsedag! Tyvärr är Pontus förskyld men det blev i alla fall en jättelyckad dag! På morgonkvisten kom jag och Magnus in till Pontus som satt i sängen.. Vi sjöng så klart (tur det bara var vi där) och Pontus fick sina presenter som han öppnade och direkt började leka med..



Efter att Magnus och Pontus varit ute på lekplatsen och gått promenad så att jag kunde storstäda var det dax för kalas! Vi blev 14 vuxna och 2 barn.. Ett problem vi har när det är galej är kaffekoppar.. Varken jag eller Magnus dricker kaffe så man kan väl inte begära att vi ska ha 12 kaffekoppar...vi har faktiskt 10!! Så 2 personer fick dricka kaffe ur glas.. ;-)
Kolla in tårtan som Pontus farmor gjort! Magnus hade fått en exakt likadan på sin 1 års dag för 45 år sedan.. eller 35 var det kanske.. ;-)



Finklädd måste man ju vara när man har bjudit till fest!



 Och vad många fina presenter Pontus fick!! Pussel, böcker, klossar, pulka, dragdjur och den här bilen (eller brum-brum som Pontus kallar den) fick han av sin mormor och morfar!




Det var en trött kille som ändå inte ville gå o lägga sig trots att alla gäster hade gått hem..presenterna fanns ju kvar!! ;-)

Bakning inför födelsedagen..

Imorgon fyller Pontus 1 år! Jag kan inte fatta att tiden har gått så fort.. Känns som igår jag var gravid samtidigt som jag inte riktigt kommer ihåg hur livet var innan Pontus fanns.. Han är ju så självklar i ens liv och vardag att det känns som om han alltid varit här..
Imorgon blir det alltså kalas och har man kalas måste man bjuda på nåt gott.. Sagt och gjort.. Jag och Pontus letade lite bland recept och satte igång.. Pontus är en riktig hejare på att vispa och tycker det är jättekul!


Dyk!

Idag är det fredag och då är det som vanligt babysim! En gång varje besök gör Pontus ett dyk.. Häng med lillprinsen på ett dyk genom att följa bilderna här:







Här var det fröken som med hjälp av Pontus visade de andra hur ett dyk går till..

Morfin och rullande väggar..

Eftersom min hosta inte gett med sig gick jag till läkaren idag med min följeslagare Pontus. Hon lyssnade på mina lungor och luftrör och konstaterade att det lät som luftrörskatarr i nedre delen..  Efter att de tagit sänka på mig såg man dock inget bakteriellt utan endast virus.. Gick hem med recept på hostmedicin.. "Kör inte bil när du tagit den bara för det är morfin i så man kan bli lite snurrig.." sa läkaren. Snurrig är jag ju utan medicin tänkte jag så hur ska det här sluta.. Sist jag fick morfin var för ganska exakt 1 år sedan när jag i ambulans kommit in till BB med kramper i magen.. När jag fått morfinet började väggarna att rulla.. "Tjoho, coolt.. Väggarna rullar!" Mitt i teamet av doktorer och sköterskor fick jag syn på en kvinna som såg misstänkt gravid ut hon också..  "Ska du också ha barn?" frågar jag.. "-Ja, fast idag är jag läkare" svarar hon. GUUUD, VILKEN TUR ATT DU VERKLIGEN VAR GRAVID NU NÄR JAG FRÅGADE FÖR TÄNK OM JAG HADE FRÅGAT SÅ OCH DU INTE HADE VART GRAVID!!! "Tjoho, väggarna rullar!"

Fan, vad pinsamt! Föreställ er själva en fet och svullen kvinna som ligger och gapar att väggarna rullar.. *skäms när jag tänker på det*
 

Regnkläder + Rutschkana = Falskt

Ännu en regnig dag!
Men vad gör väl det när man har inhandlat nya regnkläder.. ;-)
Så efter att ha sjungit och ätit lunch på Öppna Förskolan tog vi på våra regnkläder, jag och Pontus, och gick till lekplatsen i det gråa lite duggreniga vädret.. Potnus var det enda barnet på hela lekplatsen.. Kändes lite som en lättnad för nånstans har jag liksom inbillat mig att alla andra är "supermammor" som är ute på lekplatsen i ur och skur..

Nackdelen med regnkläder på lekplatsen är att det går väldigt trögt att åka rutschkana - Pontus fick hjälpa till med armarna för att komma ner..



Kvällen avslutades just med ett bad i badkaret. En jättetrött kille satt på skötbordet efteråt och fick på sig pyjamasen samtidigt som han lutade huvudet mot mig - det mysigaste som finns!!
Älskar min lille kille!

Sysslingträff!

Idag åkte jag och Pontus till Öppna Förskolan i Härlanda Kyrka där vi träffade mina tjejkompisar och Pontus grabbkompisar. Förutom kompisarna Otto och Kasper dök även sysslingen Benjamin upp vilket var riktigt kul!
Det var lite svårt att få till ett foto där de båda satt brevid varandra.. Benjamin tyckte det var spännande med kameran och genom den kunde jag se honom närma mig med snabb fart.. Det slutade i det här fotot:



Jag är inte riktigt van vid det här med kyrkan så på sångstundens inledande sånger hängde jag inte med alls.. Men sen kom de gamla klassikerna och jag och Pontus kunde hänga med!!



Efter matintag skulle vi leka lite bland leksakerna.. Man kunde knappt höra varandra för en av de andra mammorna som hade en 4-årig pojke var helt galen.. Med hög röst lät hon oss alla förstå att hon lekte tjuv och polis med sin son.. Stod och gapade: "Har någon sett tjuven?? Han har tagit en diamant!!" Sen sprang hon omkring i lokalen och jagade
diamanttjuven.. Det gällde att hålla sig undan så man inte blev trampad på..

Magnus är iväg i Varberg ikväll och bevakar Varberg-AIK.. (Innebandy såklart) men vi fick sällskap i alla fall! Pontus morföräldrar var här en bra stund och förgyllde tillvaron.

Förlustmatch för Pontus pappa..

Då var man just hemkommen efter att jag och Pontus varit hejarklack i Landvetter där Magnus spelade match idag. Det blev tyvärr förlust med 7-4.. Det stod 3-3 efter två perioder så det var lite surt när det "rann in" sådär på slutet..



Magnus spelade inte en av sina bästa matcher med gjorde 1 mål iaf.. Han kompenserar detta just nu med att baka scones.. Vilken kille va!! Färdigköpt blandning..bara att tillsätta vatten... ;-) Men ändå!!

Shit Pommesfrittes!

Igår när vi var och kollade på innebandymatch i Partillebohallen stod en engagerad man bakom oss.. I en het närkamp brister han ut i det gamla hederliga uttrycket: "Shit Pommes Frittes"! Vilket underbart uttryck!!! Shit Pommesfrittes.. fast hur stavar man det där egentligen? Pommes Frittes stavas det ju fast när man säger det så säger man ju Shit Ponfritt så att det verkligen rimmar.. Hmm..jobbiga tankar man har så här på en lördagsmorgon.. ;-)

I morse gjorde Magnus den goda gärningen att ta med sig sin son ut på en promenad vid 8 så att jag fick sova.. Åååhh, vad gott det var! Vaknade strax innan 10.. LYX!

Idag blir det att kolla innebandymatch igen, fast denna gången lämnar jag grabbarna hemma så att man verkligen får se lite av matchen.. ;-)

Babysim

Idag har vi varit på babysim!
Pontus simmade med Magnus för andra gången och jag var fotograf.. ;-)
På simmet är det en mamma som är utbildad fotograf och som fotade Pontus för ett par veckor sedan på babysimmet..idag fick jag en cd-skiva med foton på Pontus!
Här är ett smakprov!



Hon berättade att hon tänkte specialisera sig på barnfoton och frågade om hon kunde få fota Pontus utomhus någon dag. Självklart!! Hon får gärna använda sig av vår underbare grabb och vi får njuta av fina foton!



På tal om foton fick vi idag de foton som fotografen tog på Öppna Förskolan.. Pontus blev jättefin! Så kul!
Ikväll ska hela familjen iväg på innebandy. Challengers Herrar möter Lindås så det blir nog en tuff och jämn match med förhoppningsvis många mål!

Hårdrockare eller syntare??

Idag har varit en underbar dag!
Först gick vi till Öppna Förskolan och var med på sångstunden.. Pontus älskar det och sitter med och klappar händerna och viftar. Sen var vi bjudna på lunch hos Pontus kompis Leopold och hans mamma. Vi fick kanongod mat!! Kycklingwok och kladdkakeliknande muffíns med nån härlig topping på! Men det är inte helt lugnt för 5 mammor att sitta ner och äta när de små pockar på uppmärksamhet.. Det tar längre tid att få i sig en måltid numera om man säger så.. ;-)

Men oj vad mycket roliga leksaker det fanns hos Leopold! Han har ju en storasyster också så det fanns massor att leka med.. Pontus favorit var en keyboard som han stod och spelade på samtidigt som han höll takten/dansade genom att böja på knänen..


Supermamma..näe..

Vilken tråkigt väder det har varit idag.. Bara regn, regn, regn..
Men det hindrade inte mig och Nina att ta med våra små på en långpromenad till Ikea igen.. Både Pontus och Emilia sov gott hela vägen hem efter god mat och lite lek..

Trist att man inte kan leka på lekplatsen när det regnar..eller kan och kan.. Då måste man ha en supermamma som klär in sig själv och sin son i regnkläder och hoppar från den ena gungan till den andre rutchkanan och sån är inte jag tyvärr.. ;-)

Men här är ett foto från lekplatsbesöket i måndags!



 

Trött...

Hur kan man vara så här himla trött?
Hör det till hösten eller har det med hostan som aldrig försvinner att göra??

Idag var jag och Pontus och lunchade med min mamma vid hennes jobb.. Vår egentliga anledning att åka dit var att hämta ett litet bord och 3 små stolar som Pontus fått av sin mormors arbetskompis.. Perfekt! De var jättefina och ska snart målas om!! När vi satt där och lunchade så kände jag att jag höll på att somna..hade jag varit själv så hade jag förmodligen gjort det.. Så kommer man hem, Pontus somnar och jag går och lägger mig i min säng och tänker att även jag ska sova lite middag.. HELT PLÖTSLIGT ÄR MAN INTE TRÖTT!!! Hur f-n kommer det sig?? När man väl får chansen?? Och nu 1,5 h senare när Pontus kommer at vakna när som helst.. Ja, tro sjutton är jag dödstrött igen! :-(

Landskamp

I lördags var det landskamp och vi var såklart bänkade hela familjen framför tv:n..
Så här tyckte Pontus om alla Elmanders missar.. Blä! Han gick och la sig innan matchen slutat..


Städhjälp o första steget!

Jag har länge bett Magnus om lite städhjälp i radhuset.. Det är så märkligt det där..att de flesta killar inte ens ser att det behövs städa!! Men se..det som åker in genom ena örat och ut genom det andra på min store kille snappar min lille upp!! Så.. utan att ens behöva be om det ser jag honom hjälpa till när det är dax att skura!!
FLER SÅNA KILLAR TILL VÄRLDEN TACK!! ;-)



Igår hände dessutom nåt annat stort: Pontus tog sitt första egna steg!! 2 ggr i rad dessutom, överlycklig över våra hurra-rop!

Ikea - mitt andra hem..




Så var man o lunchade på Ikea idag igen.. Det är en så perfekt promenad, tar ca 50 min sen är det bara att rada upp fördelarna: man äter god lunch, man slipper laga mat, man slipper diska efter sig.. Ja, ni fattar!
Idag gick vi nästan alla mammorna tillsammans, vi var 5 mammor och 6 barn..det var väl inte den tystaste platsen runt oss kanske.. ;-)
Pontus och Leo hittade på en rolig lek.. att putta matvagnar framåt tillsammans! Ja, tänk vad man kunde roa sig lätt som liten..

Onsdag idag och på kvällen innebär det att jag åker till jobbet och avverkar några timmar.. Idag läste jag en något anmärkningsvärd skadeanmälan.. Det var en kvinna som hade kolliderat med en lastbil.. Mitt i beskrivningen står det.. "Mest anmärkningsvärt var det att när lastbilschauffören kom ut ur lastbilen hade han brallorna nere vid knäna vilket kändes väldigt obehagligt..." Tro f-n det!! Tänk er själva att bli prejade in i ett räcke av en lastbil o sen mötas av den skyldige som har brallorna nere.. Man kan ju undra vad han pysslade med och om jag kan bedöma honom vållande till olyckan "med hänsyn tagen till pillandes på annat än ratten".. Ja, man vet inte riktigt till vilken del i Trafikskadelagen man ska hänvisa till.. ;-)

Vår årsdag!

Idag är en stor dag - min o Magnus årsdag! Inte så många år vi har bakom oss.. speciellt inte med tanke på vår snart 1-årige son.. ;-) Men ett 2 årigt förhållande måste ju firas i alla fall! Så ikväll ska Pontus hälsa på hos mormor o morfar medan vi ska ut o äta lite gott.. Här är mina goa killar som busar i soffan:

Höst!

Ja, nu är det äntligen höst! Jag skriver äntligen för man måste stå ut med hösten för att närma sig julen.. Jag älskar julen o speciellt tiden innan det när man får ta fram alla adventsljusstakar, tomtar osv.. Det är så mysigt! Jag mår lite bättre idag, men har hostat hela natten.. Så trött på det där nu!! Men jag orkar inte med några långa promenader.. Så istället för långpromenad med Åse o lille Kasper så vi brukar träffa på måndagar kommer jag idag hålla mig här hemma i Kärra.. En tur till lekplatsen måste det bli i alla fall!

Sjukling-trist!

Vad ska man skriva när man inte gör nånting alls?? Klockan är snart 15 o jag har legat i sängen hela dagen.. Magnus tog med Pontus ut o lekte på lekplatsen, gick promenad o hälsade på Peter.. Så att jag skulle kunna vila i lugn o ro.. Sov till 9:30!! Sen har jag ansträngt mig genom att läsa en bok jag fick av Magnus när jag fyllde i somras.. Började på den igår o nu är den redan slutläst; Mossvikenfruar hette den o var riktigt bra. Gilar böcker som inte är så förutsägbara! Snart kommer mina föräldrar hit. De är bäst! De ska ta hand om Pontus lite medan vi allihopa kollar Magnus som ska spela match. De tyckte på eget initiativ att jag kunde behöva lite avlastning med min feber o hosta.. Sen är det ju så mycker roligare att titta när man är fler! Sist gorde Magnus alla 5 målen.. Så nu har man ju lite högre krav.. ;-)

Vilken natt.. :-(

Jag skulle aldrig ha tränat igår! Jag hade ju redan hosta o mådde lite kasst men tänkte att jag skulle vara med på innebandyn o ta det lite lugnt.. Jag tog det ganska lugnt o hoppade t om över att spela 2-mål men vad hjälpte det?? NU MÅR JAG SKITKASST! Vilken natt... suck! Har hostat mig hela natten igenom.. O vi som ska ut o partaja alla mammorna från bvc-gruppen ikväll.. Hur ska det gå?? Hoppas på att bli bättre under dagen.. Men matchen på söndag kan jag ju bara glömma.. :-( Ingen bra början på helgen..

Utlovad KISS-bild

Här kommer den utlovade bilden på killarna som var på KISS-utställning i helgen!

Torsdag-Öppna Förskolan

Torsdag idag.. Vi har som vanligt varit på Öppna Förskolan dit vi alltid går på torsdagar jag o Pontus..
Vid 11 är det alltid sångstund vilket Pontus älskar! Kan vara skönt för den stackaren att höra några som faktiskt kan sjunga.. ;-)

Här träffar vi alltid Pontus kompisar Leo och Cornelia som är med i samma bvc-grupp..
Här är Pontus o kompisen Leo som leker lite i vaggan medan vi klär på oss för att gå hem.. Fotot är från förra veckans besök..


Sötsug med tomma skåp..

Klockan är 20:15 o Pontus har precis somnat.. Ringde just Magnus som jobbar över o hade tänkt åka hem strax o sa att han inte behöver stressa utan kan jobba ett tag till.. För här ligger jag o gottar mig i soffan.. Idol just nu och kl 21 börjar ju Greys Anatomy igen! Till råga på allt har jag en skål med mums i handen..eller njae.. I mina mest desperata sug-stunder (det är en sån just nu) så tar jag Pontus majsbågar (alltså bara gjorda på majs, inget fett eller salt..-smakar ingenting men ser ut som stora ostbågar..).. Dessa saltar jag o mumsar i mig. Desperat!! Jag vet!! Men det finns ju liksom inget annat.. Varken Magnus eller jag klarar av att ha nåt gott i skåpen utan att vi kastar oss över det med en gång.. ;-)



Idag har Pontus varit hos sin pappa på jobbet medan jag var hos frisören.. Fick lite bangor för att jag inte klippt mig på länge.. ;-) Tänk vad lite man bryr sig numera..

Dax att återgå till tv:n!

RSS 2.0