Milkshake

Köpte en blender idag så man kan göra goda drinkar med yoghurt och bär. Idag fick det dock bli en jordgubbsmilkshake till killarna!


Vabbruari..

Februari kallas även för vabbruari då det är så många hemma för vård av sjukt barn. 2 dagar hann jag jobba efter min 2 veckors långa sjukskrivning innan Pontus igår morse vaknade upp med en temp på 38,4. Magnus var hemma igår och idag är det min tur. Svårt att få ihop det kan jag lova med kurser, möten och idag ett inbokat möte på banken för att binda om huslånet som gått ut..
Jag kom hem sent från jobbet igår och möttes av en Rasmus på strålande humör. Så här ser man ut när man blir kittlad av sin mamma:

Min pappa ställde upp idag så att jag kunde gå en träningskurs på jobbet som jag anmält mig till och betalat min del. Den är hur bra som helst! Pontus var så glad när han kom med min pappa med ett kuvert i handen. Han hade kopierat sin hand och sa "Det var jättekul där!".

Pontus och jag åkte och storhandlade på Coop och köpte 3 kräftor vardera som vi mumsade i oss innan jag hämtade hem Rasmus.

 På Coop hade de bokrea och jag köpte en del böcker. Rasmus när han fick syn på sina böcker: "Fyller jag år idag eller?"

Imorse hade Pontus bara 37,4 och är hur pigg som helst. Hoppas det håller i sig!

 

 

Solig vinterdag!

Idag fick det bli en tur till skogen i det vackra vintervädret. Minus 8 grader och solen sken, underbart!
Här är uppgången till skogen från vårt område:
Killarna fastnar alltid vid bäcken. Pontus:
Hoppa på rumpan över ett fallet träd..
Hoppa över frusen bäck:
Bara se söt ut..
Goa unge! Imorse frågade jag Rasmus vad han ville göra idag. Hans svar var "äta ute".. Då syftade han inte på en restaurang utan att stoppa något i munnen utomhus. Det fick bli att ta med lite kex ut i skogen!
Pontus provar att åka rutschkana på isen:
En härlig dag! Magnus har varit på en springtur och min mamma och jag har promenerat 6 km tillsammans i rask takt samtidigt som vi pratade hela tiden. Avslutade kvällen med middag som min pappa hade lagat.
Jag är så glad att de bor nära!

Pysselinköp!

Idag tog vi bussen in till stan hela familjen.

Vi skulle till Panduro och köpa pysselsaker. Pontus älskar att pyssla och det är ett bra sätt att göra nåt tillsammans samtidigt som man tränar koncentration och finmotorik. Det blev dyrt.. Vi köpte flera olika färger av lera och pyssel i form av kulor, formar, plastögon.. Ja, mycket att pilla med. Pontus var jätteglad!

Ett besök till 4 Gott fick det bli också så killarna kunde köpa sitt lördagsgodis.

Vi sätter igång med pysslandet när vi kommer hem. Vi jobbar med leran och gör olika saker som vi imorgon ska limma fast på en träbit. Jag visade Pontus hur man gör hus och han fattade direkt formen och skar ut helt själv och gjorde  sedan lister och dörr osv i vit lera. Jag blev riktigt imponerad.

Rasmus gjorde ormar!

Idag gick jag ut på promenad och körde intervallträning, jag sprang mellan var fjärde och femte stolpe i 5 km. Kändes jättebra! Nu känner jag inte alls av den där luften som låg och tryckte längre. Igår var första dagen utan. Jag känner av lite inuti fortfarande men det är ju inget konstigt och inget farligt. Jag mår bra, känner mig stark och kan vara med familjen och hushållet till fullo igen. I love it!

Vi har nyss ätit taccos och sitter nu och inväntar Melodifestivalen med Karlsson på taket på..


Fredag!

Har jobbat halvdag både torsdag och fredag och det har gått bra men jag har varit väldigt trött efteråt. Idag promenerade jag över Göta Älvbron både på väg till jobbet och hem. Så vackert!
Hämtade killarna idag och när vi skulle gå hade någon tagit min mössa och mina vantar!


Godnatt!

Sovdags! Ska försöka jobba imorgon, kanske halva dagen. De behövde inte ta bort fläcken! Hudspecialisten sa att de misstagit sig på Vårdcentralen och att den inte behövdes tas bort om jag inte ville för rent kosmetiskt. O no! Här skär vi inte i mig om det inte behövs! Tack och hej!


Självporträtt

Sitter i väntrummet för att om en stund få komma in och ta bort en leverfläck på ryggen som inte såg så bra ut. Känner mig bättre idag även om det känns när jag andas. Ska kanske prova att jobba imorgon. Killarna har gjort självporträtt på förskolan. Fått sitta och titta i en spegel och sedan målat av sig själva. Igår när jag skulle hämta dem blev Pontus sur för han var mitt inne i ett pyssel till sin tjej Leia. Kvällen innan hade han sagt: Mamma, får jag ha skjorta på mig imorgon och fina jeans? Javisst, sa jag. Är det nån speciell dag imorgon? -Jag ska ge mitt finaste pyssel till Leia. Han är så go! Jag har ett kort på Leia när hon visar upp vad hon fick av Pontus. Jag ska fråga hennes föräldrar om jag får visa det här.


Vila

Jag är bara hemma och vilar. Känns förbjudet och jag får skuldkänslor. Då är jag ändå sjukskriven resten av veckan.. Killarna fick sova ut imorse medan Magnus åkte till jobbet. Vi kom till förskolan vid 9. Jag fick vara med på samlingen och Rasmus var så himla stolt över att ha sin mamma med. Satt och höll på mig, tittade på mig och log hela tiden. Han blev dock ändå ledsen sen när jag var tvungen att gå..

Vi har lånat hem mina föräldrars juicemaskin så nu pumpar vi i oss vitaminer! Jättegott! Och Rasmus tycker det är så kul att göra juice!

Skål!

Här hemma pryder ett fång tulpaner köksbordet. Tack Tore och Margaretha!

Idag hade Magnus med sig en massa bebisgrejer till jobbet för att ge till min moster. Min kusin Kicki är beräknad att få sin första bebis nu på fredag så nu rök bebisstolar, resesäng, barnböcker i mängder och lite leksaker till någon som har bättre behov av det. Kan dock inte fatta att min lilla kusin ska bli mamma! :-) Hennes blogg ser ni förresten länkar till nere till vänster här.


Ett dygn för killarna på landet

Igår hämtade Magnus mina föräldrar på flygplatsen efter att de haft en veckas skidåkning i Italien. De åkte direkt ut till landet och tog våra killar med sig. Skönt att få släppa allt och inte behöva låtsas att man mår hundra. Magnus och jag åt mat på Kärrakrogen. Det gick bra att gå ner och sedan hem igen även om jag blev trött. Killarna har idag åkt skidor på landet, sedan åkt till Uddevalla för att hämta Missan som min morfar och Margaretha passat. De blev bjudna på middag och fick godis med sig hem. Jag blir så glad när de kommer hem! Älskade ungar!


Litet bakslag

Ligger sen två timmar tillbaka på golvet i badrummet. Skönt med värmegolv. Jag har haft oerhörda kramper i magen i flera timmar. Blev rädd mitt i allt. Just med tanke på operationen. Ringde sjukvårdsupplysningen som sa till mig att ta mina smärtstillande. Har inte tagit nåt sen imorse då jag inte haft ont mer än med andningen. Det blev bättre efter ett tag men nu har jag ätit min allra sista morfintablett. Det bökar och stökar i magen, mycket luft och skit som ska ut. Det tar liksom aldrig slut. Glad att jag fick sova så länge natten till idag för denna natt kan bli lång. Bjuder på en bild på Pontus från idag. Jag hämtade hem honom på väg hem från Apoteket. Han kollar in isen men får inte stanna så
länge som han vill för jag orkar inte. Märker på barnen att de inte riktigt förstår det där.. Känns lite ledsamt. Vill bara bli stark igen. Just det.. Pontus har klättrat på väggarna här hemma ikväll. När han ser på Gladiatorerna väcks någonting till liv!


Med på pappas jobb!

Igår var Pontus med på Magnus jobb. Sportlov och beachvolley stod på schemat. Idag var det Rasmus tur att få följa med och oj vad han hade sett fram emot det! Barnen trodde att Pontus hade klippt sig när Rasmus kom. De kanske är lite lika trots allt;-). Här är lite blandade foton från killarnas dagar på sin pappas jobb på skolan.

Inatt fick jag sova, sov 12 timmar i rad och en timme till på eftermiddagen. Har fortfarande ont men det går åt rätt håll. Gick ut för första gången idag, ner till Apoteket. Dumt. Höll på att inte orka tillbaka. Fick sitta och vila en stund. Det är andningen, måste liksom stå helt still för att kunna andas djupt.

Igår ringde de från Carlanderska och frågade hur jag mådde! Känn på den! Service!


Happy Valentine!

Önskar alla en glad alla hjärtans dag!
Idag har jag duschat, har fortfarande väldigt ont när jag andas och kan inte stå upp eller gå länge. Jag har stått upp i tio minuter idag och slängde då ihop en chokladkaka i en hjärtformad form. Blir efterrätt idag. Pontus har varit med Magnus på jobbet idag och haft det bra med beachvolleyboll. Imorgon är det Rasmus tur och han längtar.


Lycka!

Lycka är att få träffa den här pysselkillen igen! Har också pratat med Rasmus och visat mina plåster. "Har de tagit ut den där bollen nu?" frågade han och syftade på min beskrivning av cystan. "Varför hade du en boll i magen?".. Ja, du.. Vad svarar man på det? Rasmus och Magnus lagar just nu en laxrätt från Linas Matkasse. Det ska bli gott. Jag har inte ätit något varmt sen i måndags.


Hemma igen!

Jag har fått komma hem igen. Inatt sov jag nästan ingenting, max en timme.. Det började sent igårkväll med att jag fick ett tryck över bröstet och magen upp i höger axel. Det gör så ont när jag andas djupt eller ligger på sidan. Jag har fått morfin hela natten men det har inte hjälpt. Nu är jag hemma, är trött men kan inte sova. Det här är min utsikt just nu.. Alla lappade ställen där de gått in.. :-) Jag är sjukskriven 10 dagar vilket innebär även nästa jobbvecka. Det vet jag inte om jag behöver eller orkar. Känner mig redan rastlös. Men jag ska röra på mig mycket när det börjar kännas bättre så det får bli lite promenader på dagarna.


Ett glas Proviva..

Smuttar på ett glas Proviva Mango. Det är det första (förutom droppet) som jag får i mig sedan müslin igår kväll. Det smakar ljuvligt. Jag vaknade upp efter operationen vid 16:30. Läkaren sa att det hade gått bra. Min vänstra äggledare funkar inte längre, den hade dessutom vuxit ihop med tarmar och urinblåsa. En härva läkaren löste upp. Han hittade mycket endometrios i livmodern och om jag förstått det rätt så lasrades detta bort. Jag har fått ett eget rum, med tv och toalett. Lyx! All personal är väldigt trevliga och det är lugnt här. All cred till Carlanderska och framförallt IF:s privata sjukvårdsförsäkring som gjort det här möjligt på så kort tid.


Operation

Ligger och väntar på att opereras. Funderar lite på om det går att bli snyggare än så här? ;-) Är inte orolig för operationen men lite för vad de ska hitta utöver det jag redan vet.. Tänker på mina fina killar och hur lycklig jag är som har dem..


Förberedelse

Nu har jag börjat förbereda mig inför morgondagens operation. Jag har under eftermiddagen duschat och tvättat håret med en svamp och speciellt medel. Om ett par timmar måste jag göra om samma procedur. Sen ska här sovas i rena lakan för att imorgon bitti ännu en gång skrubbas ren från topp till tå..
Känns bra att det äntligen ska bli av!
Bjuder på foton från gårdagen då killarna var ute och åkte snowracer medan jag jobbade.


Mysiga dagar

Rasmus var bara hemma 2 dagar från förskolan och gick sedan igen på fredagen. Fördelen med att vara hemma med barnen så är att man får så himla mycket gjort. Båda våningarna dammsugade och våttorkade och jag har kommit i fas med berget av tvätt. Utöver det har jag engagerat mig i killarna såklart. Första dagen hemma bakade vi bröd tillsammans:
På torsdagen var det riktigt lyxigt för då var Rasmus energi på full speed igen och allt var som vanligt. Vi gick till en lekplats och lekte en stund. Pontus gungar:
Killarna ville, efter att ha varit ute länge, ha pizza och jag skämde bort dem och lät deras lunchönskan slå in..
Igår var vi bjudna på middag hemma hos våra vänner Peter, Tina och Annie. Rasmus spillde lite på sin tröja och fick låna en rosa tröja med puffärmar av Annie. Han blev urgullig:
Annie och Pontus spelar spel på Ipaden:
 Det var två jättetrötta killar som vi bar till bilen strax innan midnatt. Men en jättetrevlig kväll!
Idag har jag jobbat mellan 9-16. Egentligen skulle vi på kalas idag och fira mitt kusinbarn Benjamin som fyllt 5 år
 men hans pappa blev sjuk under natten så det är uppskjutet. Kändes bra eftersom jag hade tänkt lämna Magnus och Rasmus hemma i alla fall då Rasmus fortfarande hostar och Magnus känner sig väldigt förkyld och det ville jag inte ta med till Benjamins bara några veckor gamla lillasyster. Lite extrapengar från jobbet passar bra för att kompensera det minus jag gör kommande vecka då jag ska operera bort cystan på äggstocken på tisdag och sedan vara hemma resten av veckan.

Sjuk Rasmus

 

Igår ringde de från förskolan strax innan jag skulle sluta

och sa att Rasmus inte mådde bra. Han hostar mycket och hade 38,3 i feber. Vad tiden går sakta när man snabbt vill hem till sitt barn! Det blev en väldigt jobbig kväll. Rasmus somnade vis 19:45 och hade då fått febernedsättande. En kvart senare vaknade han och yrade och var rädd och skrek. Så rustrerande att inte nå fram och kunna lugna! Det höll på så fram och tillbaka i två timmar.. Imorse hade han bara 37,4 igen.. Hoppas det håller i sig!


Rasmus har länge pratat om att han vill ha handskar istället för tumvantar (precis som Pontus). Igår hade jag köpt ett par på lunchen och Rasmus blev så himla glad! Idag sa han "Jag fryser lite om händerna. Jag måste ha mina handskar på mig!"

Pontus, vår konstnär, har målat idag. Rasmus beställde ett äpple så här har Pontus målat ett kärleksäpple som ligger på en tallrik med kniv och gaffel bredvid:

Jag har aldrig själv varit bra på att måla så jag är jätteimponerad av det här!

Skolstart

Igår var Magnus och jag på informationsmöte på Lillekärrskolan där Pontus ska börja till hösten. Många kända ansikten, framförallt från min mammagrupp. Vi fick ett positivt intryck och rundvandringen i lokalerna visade på fina rum. Här är skolan där vår store son ska börja i till hösten:

Igår lagade Rasmus och jag den sista rätten ur Linas Matkasse. Det blev järpar med ris och sötsur sås. Gott tyckte jag och mina föräldrar medan killarna var sådär förtjusta i köttet..

Favoriten ur matkassen blev en rätt med kassler, mozzarella och pasta som vi gjorde i fredags. Den älskade vi alla och den kommer absolut att göras om!

En dag i naturen!

Tänk vad frisk luft kan göra! Man blir helt lycklig..
Vi tog det väldigt lugnt i morse, Magnus bakade scones till frukost och vi satt i pyjamas länge.. Efter ett tag mår man nästan dåligt om man inte kommer ut. Inte de andra kanske men jag. Jag kan inte sitta inne en hel dag!
Vi gick ut vid 12:30 och gick upp i skogen. Killarna leker vid bäcken:
Älskade älskade Rasmus!
Vi försöker grilla korv vid utkiksplatsen:
 
På upptäcktsfärden hittar vi en stubbe som förvandlats till en tärning..
Pontus visar oss en mysig liten plats en bit in från stigen där de varit tidigare med förskolan..
Istappar!
 
 
Nästan hemma igen:
Vi var ute i nästan fyra timmar och det hettar faktiskt om kinderna nu.. som en dag ute i fjällen!

En dag i Borås

Igår blev det en tur till Borås. Målet var att titta på landskamp i innebandy. Dammatchen började inte förrän 15:45 men vi åkte redan på förmiddagen. På vägen dit passerade vi Bollebyggd där min mormor och Jan bodde när jag växte upp. Det var kul att se och många minnen kom tillbaka:
 
Efter att ha ätit lunch på Max och shoppat loss på tvättmedel, sköljmedel, diverse hygienartiklar osv på Ö&B provade vi för första gången (för killarna) på bowling. Det var perfekt för när det var banens tur fälldes det upp kanter så att klotet inte kunde åka ner i rännan. Killarna tyckte det var jättekul så det var väldigt lyckat!
Pontus:
  
Rasmus:
Pontus har en grym stil!
Jag gör mig redo:
Rasmus försöker få ner sin sista kägla och lyckas!
Pontus i väntan på sitt klot:
På eftermiddagen tog vi plats på läktaren. Killarna:
Kärlek:
Magnus och Rasmus:
Det blev en lång dag och efter att ha börjat gnälla redan i första perioden tyckte Pontus att matchen var så här underhållande..
Pontus sov sig genom större delen av matchen vilket resulterade att i bilen på väg hem somnade Rasmus och Pontus käft gick i ett.. Vi fick höra allt om star wars alla figurer och intriger, hur många armar de olika robotarna hade och ja.. allt!
Vi kom hem precis till första låten på Melodifestivalen drog igång. Mys:
 
En jättehärlig dag!
 
 
 

Banangympa!

Idag hade jag tid hos min massör vid 13 så det var ingen ide' att åka till jobbet efteråt. Kunde därför hämta killarna och hinna till banangympan som vi alltid var på när jag var föräldraledig. Killarna hade kul tills Pontus slog sig och jag därefter gjorde bort mig genom att ropa hysteriskt högt på Pontus att kliva av tjockmattan som en farfar och annan tjej försökte hänga upp.. Suck.. Tur man inte är där för ofta.. ;-)

 


RSS 2.0