1:a Advent



Ja, nu är 1:a advent här och Pontus har tänt det första ljuset!
Vi har pysslat lite i helgen. Igår planterade vi lite hyacinter och dekorerade med mossan som Pontus och Magnus plockade häromdagen:



Tyckte det blev riktigt fint! Till höger är en av alla de blommor som min amaryllis bjuder på just nu. Den var från början bara en lök när jag fick den av min mamma för ett par veckor sedan, men har nu vuxit och blivit jättestor och läcker!

 

Magnus kusin Anders kom på lunch igår. Han tackade ja till att bli fadder till Rasmus så nu har båda de vi önskade tackat jag så nu är det bara att boka tid för dop också.. ;-) Rasmus kommer alltså att ha Anders och min moster Ulrika till faddrar.



På kvällen igår var jag bjuden på tjejkväll hemma hos Daniella i min föräldragupp. Vi var 5 st från föräldragruppen och två andra kompisar till Daniella. Det var så himla kul att träffa tjejerna igen och snacka av sig. God mat fick vi också och finns det nåt lyxigare än att slippa laga själv? Rasmus hade fått dispens och var med på tjejkvällen. Här med mig och Anneli:



Jag tyckte den här bilden där Rasmus ler mot Anneli var helt underbar:



Idag har det varit mycket innebandy! På förmiddagen var vi i idrottshallen och kollade på en match och på kvällen var vi iväg i Öjersjö och hejade på Magnus som spelade sin första A-lags match för säsongen. Det gick riktigt bra för honom, han gjorde 5 mål och ett assist vilket bidrog till en seger med 13-5! Pontus lyckades mitt i matchen släcka ljuset i hela idrottshallen, men annars gick det fint.. ;-) Han var så go när han ropade "-Kom igen pappa!"



Mellan innebandymatcherna satte vi up en gran på tomten utanför tillsammans med våra grannar Elin och Ivar. Det var mest Magnus och Pontus som jobbade på med sågen för det var en riktigt lång gran vi fått..



Medan de större killarna var ute och fixade med julgranen fixade jag med Lill-Fredriksson på skötbordet:



Nu är det läggdax här! Det har varit en helt underbar helg!


Iväg hela dagen!

I morse begav vi oss till Öppna Förskolan, småkillarna och jag. Lina var också där med sin son. Här håller hon Rasmus och tränar lite på hur hon kommer att få det i februari..



Sångstund i ring:



Rasmus förevigade sin fot och sin hand med ett gipsavtryck, 9 veckor gammal. Nästa vecka får vi slipa och måla när det har torkat.



Jättekul att se Pontus idag på Öppna Förskolan. Han var ju mycket där med mig när jag var mammaledig med honom, men sen har det ju blivit ett avbrott. Men han var helt oblyg och provade på det ena och det andra utan att jag behövde vara i närheten. Här målar han en gipsfigur - det skulle bli en julklapp till mormor och morfar sa han! Så säg inget till någon..



På eftermiddagen kikade vi in spontant hemma hos Lotta och lille Viggo. Viggo var så himla glad i Pontus och ville klappa på honom, dra i honom och slicka på honom hela tiden. Pontus blev halvglad.. ;-) Men den här bilden tyckte jag blev jättefin på de båda!



Gick en promenad vid Olskroken allihopa innan vi hämtade hem Magnus från jobbet. Nu är vi mätta och belåtna här, 3/4 av familjen.. Jag märker att den sista fjärdedelen börjar bli sugen nu.. ;-)


Promenad och bvc!

Idag när Pontus var på dagis tog jag en promenad med Nina i min föräldragrupp och hennes barn. Vi var med i samma föräldragrupp med vårt första barn och har nu alltså lyckats tajma in våra tvåor också. Så nu är vi 3 st från föräldragruppen som är hemma med syskon. Kanonkul! Ser fram emot vår och sommar då jag ser framför mig en massa fika, promenader och lekplatser med våra små tillsammans..



Idag var det även besök på bvc för Rasmus! Det var ett par veckor sedan vi var där så det var spännande att se vad Rasmus vägde nu.



Hela 6 250 gram är Rasmus uppe i nu! Sjukt att man känner att man måste beskära bilden så att man inte visar könet här.. Man vet inte vad det finns för slemmiga personer som kan kolla..



Hämtade Pontus från dagis på vägen tillbaka från bvc. Han låg och sov när vi kom, men blev glad över att jag var där. Han frågade direkt efter Rasmus som låg i vagnen utanför. På vägen hem ville Pontus hålla mig i handen - något av det mysigaste som finns, att känna den lille varma handen i min!


Pepparkaksbak

När vi hämtade Pontus från dagis idag regnade det fortfarande. Vi bestämde oss för att få fart på julstämningen än mer och baka pepparkakor! Igår åkte adventsljusstakarna fram så nu är det bara att köra på.. :-) Pontus tyckte det var jättekul! Här penslar han plåtarna:



Han var faktiskt riktigt duktig på att trycka ut kakorna även om de ibland gick över varandra!



Julgranar:



Efter pepparkaksbaket fortsatte Pontus att laga mat vid sin egen spis i sitt rum. Först hittade han inte stekspaden och blev väldigt upprörd. "-Jag kan inte laga mat utan stekspaden! Bränner mig då! Man måste ha stekspade!" Han är så klok Pontus!



Rasmus låg i puffen på Pontus rum och kikade på matlagningen som vi båda fick äran att smaka på emellanåt:



Storebror har svårt att låta bli att pussa på lillebror! Nu vet han hur jag har det som inte kan låta bli att pussa någon av mina två godingar..


Godnatt! Jag älskar dig!

Måste bara skriva hur det låter när Pontus ska sova för natten. Finns inget som gör mig så lycklig som den stunden då han säger: "Godnatt mamma! Jag älskar dig!"

Igår var Pontus tillbaka på dagis igen efter att ha varit hemma med mig och Rasmus i 12 dagar. Det är ingen som är sjuk på dagiset så det kändes okej. Vad lugnt det blev när jag lämnat honom. Hade nästan glömt hur det var.. ;-) Gick en lång promenad och sedan hem och åt lunch. Fixade med lite samtal angående försäkringar också - trist men nödvändigt!

Magnus kom hem strax innan 14 då vi hade utvecklingssamtal om Pontus på hans dagis. De sa att han var en glad kille och att allt fungerade fint. Magnus åkte sedan inte tillbaka till jobbet vilket var en lyx! Jag åkte till Plantagen och köpte lite julblommor. Under tiden plockade Magnus och Pontus mossa till blommorna i skogen:





Idag hade jag planerat att träffa min kompis Lotta och hennes Viggo för en promenad i Skatås. Men med ett regn som öser ner bestämde vi oss för att ses i Allum istället där vi fikade och strosade omkring. Viggo tyckte att Rasmus var jättekul och ville gärna smaka på honom:



Här är en bild från häromdagen där Pontus hjälper Rasmus att ta på mössan. Så sött tycker jag! Pontus vill hela tiden hjälpa till och blir så ledsen om det inte fungerar..



Nu ska Rasmus och jag gå och hämta Pontus på dagis!


Grattis Rasmus - Två månader idag!



Det har redan hunnit gå 2 månader sedan vi fick vår lille älskling till oss. Helt otroligt vad tiden rinner iväg! När jag tittar tillbaka på foton på Rasmus ser jag att han blir mer och mer en liten grabb istället för bara bebis. Härligt!

Idag har vi varit på lunch med mina tjejkompisar hemma hos Mari och lille Vidar. Vi träffas alltid vid 12:30 vilket är precis den tid då Pontus brukar sova middag. Det är inte lätt att vara lugn och glad när man är jättetrött kille. Pontus var så duktig men oj vad trött han var. När vi åkte hem slocknade han på en gång. Det var ingen glad kille jag väckte när vi kommit fram vill jag lova!


Födelseannonsen inne & kalas i Uddevalla!

Idag var Rasmus födelseannons äntligen i GP! Vi har tänkt i så många veckor att vi skall göra det, men inte fått det gjort - skönt!



Igår på eftermiddagen kom min kompis Monica och hälsade på. Vi hade en mysig stund med en massa att ta igen då vi inte träffats på ett tag. Magnus var och tränade och småkillarna sov till att börja med så det var lyxigt att faktiskt kunna föra en konversation! Monicas sambo är ju ett hängivet Öis-fan och Rasmus fick en liten present i sann Öis-anda. Han verkade dock inte så glad över haklappen med Öis-märket på. Se så glad han är i sin Blåvitt-tröja och vad sur han blev när vi satte på Öis-märket:

 

Kärlek! Här får Rasmus en puss av sin storebror. Det händer nästan varje dag att Pontus spontant går fram till Rasmus och klappar på och pussar honom.



På eftermiddagen idag åkte vi till Uddevalla för att uppvakta Anders, min mosters man, som fyller 50 år imorgon. Det serverades bla goda pannkakor med björnbärssylt och glass - mums!



Min morfar myser med Rasmus:



Imorgon åker Anders och Ulrika till Thailand. Åh, vad gärna jag hade velat åka jag med! Tänk att byta ut detta regn- och ruskväder mot sol, värme och bad! Suck...


Rasmus i centrum & Pontus på Universeum

Pontus sov över hos sin mormor och morfar i natt. Detta ledde till en sovmorgon som inte småbarnsföräldrar är vana vid. Vaknade inte förrän 09:30 i morse vilket är ca 2,5 h senare än när vår väckarklocka Pontus brukar väcka oss. I morse kunde vi verkligen gotta oss och ägna oss åt vår andre son vilket var underbart!



Mys hos pappa:



Minihand i pappas något större hand:



Rasmus har vuxit de här 8 veckorna, har ser ut som en liten grabb nu vår fina pojke:



Samtidigt i en annan del av staden gick Pontus på Universeum och tittade på fiskar, fåglar, apor, grodor mm..





I hajgapet:

 

Efter att vi hade myst hemma hela förmiddagen gick vi ut på en promenad. Mötte upp mina föräldrar som kom med Pontus till Kärra Centrum. Det har varit härligt att få ägna sig helhjärtat åt vår minste kille som inte är bortskämd med det direkt samtidigt som man saknar Pontus massor när han inte är hemma!


Grattis på Namnsdagen Pontus!




Idag är det vår förstföddes namnsdag! Har inte så bra koll på namnsdagar, men när vi låg i sängen i morse och kollade på Bollibompa presenterade de dagens namnsdagsbarn. "Pontus!" ropade Pontus igenkännande.. :-)

Idag är det första dagen av flera som det inte regnar - äntligen! Ut, ut, ut!!!
Pontus bakar en tårta av sand:



Föreställ er lyckan när man är ute och promenerar med sin traktor och får syn på en i större modell:



Fick stanna till på en annan lekplats för att mata Rasmus. Mitt löfte om att den sista utomhusamningen var gjord bröts, men vi hade varit ute så länge att jag inte ville plåga Rasmus längre som hunnit bli hungrig. Pontus tog en banan samtidigt:



Rasmus har börjat ligga lite i babygymmet. Pontus brukar vara där och mysa och Rasmus gillar att titta på sin storebror. Kolla in det lilla leendet när han ser Pontus:



Mina killar! Lycka!

Ikväll ska Pontus sova över hos sin mormor och morfar vilket han ser fram emot mycket. Vi pratade om det nyss när Pontus skulle sova middag och han ville inte sova utan åka på en gång.. :-)


Besök

Regnet fortsätter att falla hela förmiddagen.. Jag var hos läkaren för mina eksem runt ögonen i morse och fick recept på en salva med kortison som ska ta bort dem. Tyvärr var inte apoteket öppet när jag passerade på vägen hem så jag plockar nog ut det imorgon istället. Det är segt när det bara regnar ute. Mina stövlar har inte torkat sen gårdagens tur ute så jag har ingen lust att plocka på barnen alla kläder och ge mig ut i regnet idag igen. Anneli i min föräldragrupp sms:ade och vi bestämde att de skulle komma hit och fika. Pontus & jag slängde ihop en äppelpaj snabbt och strax därefter kom Pontus kompis Leo:



Anneli och Andreas hade gått förbi Öppna Förskolan och hämtat upp de foton vi tog på pojkarna för ett par veckor sedan. Jag tyckte Pontus foto blev jättefint, men stackars Rasmus var bara 3,5 v gammal vid fotograferingen och hade den krångliga skenan på sig som gjorde det svårt att få till en bra bild:





Ikväll är det årsstämma med bostadsrättsföreningen och lite galej efteråt för oss som varit med i styrelsen..


Besök på bondgården

Jag hade bestämt mig för att vi skulle gå till 4H-gården idag eftersom gårdagens feber efter vaccinet endast varade i 12 h. Det småduggade lite ute och jag pratade med Pontus som gärna ville gå till bondgården och titta på djuren. Det är ett par kilometer bort och jag tror vi hann 500 m innan det började regna allt mer.. Men, nu skulle vi dit och jag tänkte inte vända! Eftersom jag inte kommer i mina regnkläder ännu hann jag bli rätt blöt innan vi kom fram, men det är inte så kallt ute så det gjorde inget. Pontus promenerade den sista biten och kom fram till hästarna. "-Hej, hej hästarna! Här kommer vi!" ropade Pontus:



Det var inte många andra mänskliga besökare där om man säger så.. ;-)

 

Pontus tittar på fåren som hade lyxen att få vara under tak:



Det finns en värmestuga dit vi gick efteråt och åt lite medhavd matsäck. Jag lutade min rygg mot ett element för att värma min plaskeblöta tröja - skönt! Även Rasmus fick mat så han klarade sig hela vägen hem utan att bli ledsen!



När vi kom hem hoppade jag och Pontus in i duschen och värmde oss medan Rasmus låg kvar i barnvagnen. Åt sedan lunch och nu sover de båda två. Man blir trött av att vara ute i regnet i 2,5 h!


Vaccinerade!

Började gårdagen med en dusch. Pontus vill göra det mesta själv nu så det var bara att hålla sig borta. Smög dock upp och ställde mig på toaletten och tog ett foto ner i duschen:



"-Mysigt!" säger Pontus om att sitta i soffan invirad i en handduk efter duschen:



Vi hade under förmiddagen och även dagen innan pratat mycket om att vi skulle ta spruta, Magnus, Pontus och jag. Det gör lite ont, men det är bra att ta den för då blir man inte sjuk hade jag förklarat. Och så får man ju köpa glass efteråt! Det var ingen glad Pontus när vi väl var där. Jag var där en halvtimme innan det öppnade och tog en nummerlapp. Glad för det för en stund senare var det kö ut till gatan och många som inte fick vaccin. Här kikar vi på vilket klistermärke Pontus ska välja när han tagit sprutan:



Pontus blev verkligen jätteledsen! :-( Han grät floder ett bra tag efteråt. Men en glass blev det för vår duktige kille:



På vägen hem fick vi se en lastbil med lyftkran och en kille som lagade lampor. Pontus älskar sånt här så vi blev stående och minnet av sprutan bleknade bort..


Nu har distriktsköterskan gått ut med ett meddelande till dagisen att influensan tagit fart och att de som är hemma med småsyskon bör överväga att hålla sina stora hemma. Jag har därför Pontus hemma hela denna veckan till att börja med. Vaccinet verkar ju inte förrän om 3 veckor.. Tyvärr fick jag feber som biverkning av sprutan och känner mig rätt utslagen idag..


Lika bröder?

Vissa som träffat Rasmus har sagt att han är jättelik Pontus medan andra inte alls tycker det. Magnus reaktion efter att Rasmus kommit ut var "Jag var inte alls beredd på att få en likadan!". Själv tycker jag att de är ganska lika, speciellt munnen de fått av sin far men det finns även en del olikheter. Döm själva!

 
Pontus jan - 08 & Rasmus nov -09

Nedan mer fokus på killarnas ansikten:

 

Lite kul att jämföra faktiskt tycker jag!

I morse gick jag och Pontus till simhallen efter frukosten. Det är skönt att vara med killarna en och en så att man riktigt kan gotta sig och mysa med den man är med utan att någon annan pockar på uppmärksamhet. Vi hade en härlig stund i vattnet. Pontus är så modig i vattnet nu så att man blir lite rädd. Tyvärr inga foton härifrån då det är lite svårt att ta med en kamera ner i vattnet.. ;-)

När vi kom hem var Rasmus rejält hungrig stackaren. Jag satte mig och ammade medan Magnus åkte till jobbet där det är mycket att göra nu. Efter lunch och Pontus middagsvila gick vi ut en sväng. En stor maskin jobbade längs vägkanten en bit bort så där blev vi stående ett tag på Pontus begäran. Rasmus låg och kikade upp på mig från vagnen:



Vi stannade till vid en lekplats en stund och Pontus gungade:



Det är svårt när killarna vill olika saker. Pontus ville leka på lekplatsen medan Rasmus absolut inte ville att vagnen skulle stå still. Jag sprang mellan gungan där jag putte fart och Pontus ville ha min uppmärksamhet och vagnen där Rasmus skrek och ville ha vagnen i rörelse.. Konstigt att man inte går ner i vikt! Gick sedan en bra promenad och det hann bli mörkt innan vi kom hem, fast det blir det ju vid 17 numera. Kvällen har spenderats med matlagning, äta middag, lite bus och nattning av mina två små.. Pontus ville ha massage på ryggen och var så go. "Mera mamma!" Jag masserade ner på benen och berättade vad alla delar hette.. låret, knävecket, vaden och hälen. "-Mera mamma!"  -Mera massage? "-Mera prata så!" Han tyckte det var intressant!
Pontus vill även väldigt gärna veta vad alla träd heter ute. Jag klarar mig ju när han pekar på gran, tall, björk och rönnbär men det finns ju en del andra träd jag inte behärskar om man säger så. -Vi får fråga mormor vad det trädet heter sa jag. Hon är duktig på träd! "-Morfar också duktig och kan!" säger Pontus då.. Hihihi.. det vete tusan alltså!

Pontus ser saker på ett helt annat sätt än jag. Som häromdagen när en kvinna cyklade förbi och hade en väska fastspänd på pakethållaren. "-Det åker en väska där bakom!" Eller som när vi kollade på Körslaget igår och ett gäng tjejer bara var iklädda i bodys och jag tänkte att gud vad nakna de ser ut, sådär skulle jag aldrig kunna med att visa mig i tv var Pontus tanke en annan! "-Tjejerna fryser om benen mamma!"


Jul på Liseberg!

Finns det något mysigare än att gå hela familjen på Jul på Liseberg? Magnus med Rasmus i selen innanför jackan och jag med en Pontus, ömsom i handen och ömsom i vagnen, som älskar Liseberg! Alla ljus i mörkret är fantastiska!



Pontus hade inte sovit middag när vi bestämde oss för att åka in. Han verkade så pigg och ville inte alls sova när vi försökte. Tror det tog 4 minuter i bilen innan han sov sött. Det var bara att lyfta ur honom ur bilen och sätta honom i vagnen - han sov vidare!



Väckte honom inne på Liseberg och han piggnade snart till! Vi värmde upp med farfars bilar och hälsade på kaninerna. Karuselldax var det sedan! Jättegott att jag och Pontus fick göra allt ihop eftersom Magnus hade Rasmus. Vi behövde lite mer tid ihop själva!



En del av Liseberg består just nu av djur från Nordens Ark. Vi kollade på får, grisar, kaniner och fåglar.



En tur i Sagoslottet blev det också. Pontus tyckte det var jätteroligt idag. Det märks att han blivit äldre. Tidigare har han varit lite rädd, men nu tyckte han det var spännande med alla dockorna där inne!

 

En lyckad kväll!


Till skogen!

När jag hämtat Pontus från dagiset i torsdags åkte vi ut till landet, jag och pojkarna. Jag ville bort ett tag från all oro för svininfluensan som nu har kommit till Kärra. Jag vet att jag inte kan gömma mig i skogen för alltid, men det kändes gott att komma iväg ett litet tag. Strax efter att vi kommit ut gick Socialstyrelsen ut med att man nu ska vaccinera barn från 6 månader vilket gör att Pontus kommer att få vaccin i nästa vecka!

Här är vi utanför stugan under gårdagen. Pontus har fått en ny vintermössa!



På promenad! Pontus skulle visa den stora tomten som står i skogen. På vägen dit fick vi se en stor uggla som kom flygandes över våra huvuden.



Naturens leksaker: en pinne och mossa på ett träd!



Mysigt i skogen!



Under några granar lyste det gult. Det var kantareller som klarat frosten under granar och löv. Vi hade inte med någon påse så det fick bli Pontus som bar dem i sin luva!



Det är inte alltid roligt! Nu har Pontus börjat visa att det faktiskt inte bara är kul med en lillebror. Han är väldigt snäll mot Rasmus, men det är mig han är arg på. Jag får ta en del utbrott, han testar mig verkligen. Sitter jag på en stol, ska han prompt ha just den! Ska jag amma, ska han sitta i mitt knä.. Det är mycket "Nej Mamma!" just nu! I skogen bar jag Rasmus i selen på magen och när Pontus blev trött ville han bli buren. En lite svår uppgift när man är ensam. Så här ledsen blir man då: 



När vi skulle gå och lägga oss på kvällen pratade vi just om detta, att det faktiskt inte är så lätt att få en lillebror, att det kan vara lite jobbigt också. "-Ja, lite jobbigt." sa Pontus. För det är klart.. alltid förr har ju han blivit upplyft när han vill och helt plötsligt ändras spelreglerna! Vi bestämde att när vi kommer hem ska pappa ta Rasmus ett tag så att vi får vara lite själva jag och Pontus. Pontus klappade mig innan han somnade och en tår rann från min kind. Dåligt samvete för att jag inte haft tillräckligt tålamod med min stora kille under dagen. Han är faktiskt fortfarande väldigt liten. Imorgon är det Pontus och jag som går till simhallen ensamma! Bara jag kommer i min bikini.. ;-)

Tillbaka i stugan gjorde vi i ordning svamparna, stekte dem och åt upp dem!
Nyduschad och med pyjamas på:



Jag hade lagt Rasmus på en filt medan vi åt middag och när Pontus hade ätit färdigt sin middag
satte han sig bredvid Rasmus och lekte så att jag kunde äta färdigt i lugn och ro:



Rasmus på landet i den fina bodyn som är en present från min kompis Lollo:



Vi åkte hem till stan idag. Det blev lite långtråkigt i skogen och vi längtade hem till Magnus.


Första badet tillsammans!

Igår hade jag mina underbara barndomsvänner här på kvällen. Lollo, Åse och Lina. Vi käkade lite och satt och tjötade tills det var långt efter läggdax.. ;-) Här är Lollo med en grinig Rasmus! Rasmus & Pontus fick jättefina presenter av tjejerna!



Hemma efter dagis idag plockade Pontus fram tågbanan. Rasmus låg i babygymmet bredvid och kikade på oss när vi lekte:

 

Ikväll har Rasmus badat hemma för första gången! Jag gick och la mig i badet ensam först med lite tillbehör jag fick igår i present av Lollo - skönt! Sen kom Magnus med Rasmus.



Pontus ville också hoppa i badet. Båda killarna gillar att bada. Rasmus älskar vattnet och sprattlar med benen - så härligt att se!



Storebror hjälper lillebror lite:



Nä, nu är jag dödstrött - godnatt!


Mammalunch

Igår hade jag mina tjejkompisar hemma på lunch tillsammans med alla bebisar. Pontus tyckte det var lite trist att det inte var några stora barn med som han kunde leka med. Kladdkakan uppskattade han dock!



Nu när lilla Clara kommit till världen också var det dax för ett nytt uppradningsfoto. Tyvärr var Oliver, vår äldste bebis, sjuk så det fattas en kille. Från vänster Vidar, Rasmus, Arvid och Clara:



Undra om grabbarna kommer att slåss om Clara när de blir äldre.. ;-)

På kvällen kom mina föräldrar förbi en sväng. Jag fick en present! Jag hade kollat in denna ljusslinga förra helgen, men beslutat att eftersom den inte går att äta så får våra pengar gå till något annat. Men är man sponsrad så är man! Mina största sponsorer har fyllt igen alla våra hål. Vi hade aldrig klarat oss utan dem! O titta vad mysigt det blev i trappan:



Nu snöar det ute! Hoppas det kan lägga sig!
Hoppas också att man snart tar beslut att barn under 3 år får vaccineras!


Promenad & en kväll hos Mikael o Malin

Fick lyxen att sova ut igår morse medan Magnus och Pontus lekte på nedervåningen. Städning stod sedan på schemat. Tvätt, dammsugning och allmänt röj.. Det är synd att det bara är en liten liten stund som det ser fint ut.. ;-)

För att rensa hjärnan och få lite frisk luft gick vi ut på promenad hela gänget.



Två båtar gömde sig här under i en trädgård! Ingenting som undgick Pontus:



Rasmus slapp anstränga sig under promenaden:



På kvällen, efter middagen, tyckte jag att det var lite tråkigt så Magnus ringde till sin bror och hörde om vi fick komma på besök. Japp! Det blev en jättetrevlig kväll. Skönt med lite miljöombyte och att träffa andra. Jag och Malin gick ut på  en kvällspromenad medan killarna kollade på Piff & Puff.. Pontus red även på häst:



Vi kom hem sent vilket ledde till en skön sovmorgon idag!
Bar ner kläder från vinden idag för att se om jag kom i några av mina vanliga kläder (det gjorde jag inte).. Hittade de här gamla fula stövlarna som Pontus blev förtjust i:



Nu ska vi strax sova middag här!


Sista badet och bort med skenan!

Äntligen!
Äntligen är det halvtid för Rasmus period med att få höften hel. Sex veckor har idag gått sedan han vid bara två dagars ålder blev inklämd i en Von Rosen skena. Idag åkte den av för alltid! Det var också det sista badet på Östra - SÅ skönt!



Så här ser Rasmus ut utan skenan:



Nu återstår ytterligare sex veckor med en frejkakudde istället. Det positiva med denna är att den sitter utanpå kläderna och att vi kan ta av den vid blöjbyte! Lyx! Dessutom badas Rasmus hemma nu istället så nu behöver vi inte spendera varje fredag på Östra längre.. Så här ser frejkakudden ut:



Pontus var på Magnus jobb medan vi var på sjukhuset idag. Det var förseningar på sjukhuset så vi fick äta på Magnus jobb eftersom tiden runnit iväg att hinna hem och laga nåt. Här fanns en stor tavla man kunde rita på vilket vi tyckte var kul! Pontus tyckte det var speciellt kul att sudda ut det som jag målat.. ;-)



Fick ett sms för en stund sedan! Våra vänner Anneli & Andreas från föräldragruppen fick en dotter för ett par timmar sedan! Jag chattade med Anneli igår kväll och då kände hon ingenting, men 11:51 idag är Leos lillasyster född - stort Grattis!


Morgonmys

Lite morgonmys bröder emellan är aldrig fel. Här kollar Pontus på lite barnprogram på morgonen innan det är dax att gå upp.. Lillebror ligger tryggt i knäet:



Efter att ha lämnat storebror på dagis gick jag och Rasmus en promenad i friska luften.
Rasmus somnade gott:



Promenaden ledde till Öppna Förskolan där bara barn under 1 år får komma på torsdagar. Vi var med på sångstunden och Rasmus log när vi sjöng - mysigt! Tog sedan ännu en promenad och krattade upp löv på vår tomt efter det.

Nu är båda killarna hemma, maten ska lagas strax och om en stund kommer killarnas mormor hit medan Magnus och min pappa jobbar på Orust ikväll.



Höst på allvar!




Nu är det verkligen höst på allvar. Nästan alla löv har fallit till marken och det gäller att klä sig ordentligt när man ska gå ut. Idag var det svinkallt ute! Idag har Rasmus varit hos läkaren på bvc som undersökte honom och konstaterade att allt såg bra ut. Nu väger vår gosse 5635 gram! Efter läkarbesöket gick vi och hämtade storebror på dagis. Här busar han i lövhögen på dagisgården när vi ska gå hem!



Pontus är så rolig i språket. Han har ju fattat att man böjer orden i plural som tex en bil, flera bilar. Därför är det inte så konstigt att han ropar "Många lövar!".. ;-) Eftersom lövar rimmar på rövar måste jag skriva ner vad Pontus sa till mig häromdagen. Jag satt på toaletten när Pontus kommer in och säger: "Mamma kissar med rumpan, Pontus med snoppen!" Tyckte det var en rätt så bra slutsats faktiskt!

Efter dagiset gick vi hem till grannarna en stund. Jag och Lina började efter ett tag prata om vad vi skulle äta till middag när vi kom på den briljanta idéen att slå våra påsar ihop. Det resulterade i en tacopaj till båda familjerna så våra karlar blev lite överraskade när de kom hem av denna "storfamilj".. Här är Lova, Pontus och Isak:



Isak hade gjort en koja av en stor kartong som Pontus älskade. Lina sa att de hade en till sådan kartong som vi kunde få vilket jag nappade på direkt. Magnus bara suckade.. Men Pontus var överlycklig när vi kom hem och han och Magnus sågade ut dörr och fönster:



Nu är det tvätt-tid samtidigt som man försöker se lite av Bonde söker fru..


O regnet det bara öser ner..

Vad lång dagen känns när man vaknar upp på ett ställe och somnar på ett annat! Familjen vaknade på Orust runt 8. Då hade jag och Rasmus varit vakna från och till hela natten. Magnus tog med sig Rasmus upp och mina föräldrar gick ut med Pontus efter frukosten. Jag sov som en stock i 2 h och likaså gjorde Rasmus i Magnus famn i vardagsrummet!

Kikade ut genom fönstret när jag vaknade och såg hur Pontus arbetade i trädgården:



Åkte hemåt vid lunch då både Magnus och min pappa skulle till gamla Ullevi och se den avgörande matchen mellan IFK och AIK. Efter att Pontus sovit middag gick jag och små killarna ner till affären och lekte sedan en stund på lekplatsen vid Pontus dagis. Jag ammade där i höstvädret och har väldigt ont i bröstet idag. Där fick jag! Sista ute-amningen för i år är gjord!

På kvällen ville jag ut på en snabb promenad, men när jag skulle gå blev Pontus jätteledsen och sa att han också ville följa med mamma på promenad. Kände att det faktiskt kunde vara gott för mig och Pontus att få vara bara han och jag så trots att klockan närmade sig halv åtta klädde jag in Pontus i alla kläder, satte honom i vagnen med en go filt om och traskade iväg. Han är ju ändå ledig från dagis på måndagar. Det blev en mysig stund där jag och Pontus gick i mörkret och kollade på alla lampor som lyste, pratade och sjöng sånger. När vi kom hem åt vi en kiwi på bänken utanför oss innan det var läggdax.

I morse öste regnet ner när vi vaknade. Vi hade bestämt träff med två andra mammor med barn i Pontus ålder. Vi skulle ta en promenad och sedan leka på någon lekplats. Konstaterade föga förvånad att jag inte kom i mina regnkläder, men traskade iväg i alla fall. Här kollar Pontus in bäcken tillsammans med Lisa och Albin:



Det är lustigt att det ser så soligt ut med tanke på att det regnar hela tiden!
Det blev en kort stund vid lekplatsen efter promenaden då jag var plaskeblöt, Rasmus skrek och jag kände att även Pontus var blöt. Pontus gillade inte att det var dax för hemgång och skrek hela vägen hem. Vilken bra mamma man känner sig som när man går med två småttingar illskrikande..

Det blev bättre när jag fått av Pontus alla kläder och satt på nya torra och gett honom pannkakor. Nu sover de middag båda gossarna.


RSS 2.0