Sista mammalediga dagen!

Jaha.. då har man gjort sin sista lediga dag som mammaledig - på måndag är man på jobbet igen! Känns konstigt! Tur att jag ska vara ledig tillsammans med Pontus på onsdagar, en dag mitt i veckan som vi ska mysa och hitta på roliga saker på! Kanske får klämma in lite städ och tvätt här också.. ;-)

Idag var första dagen som Pontus åt lunch och sov middag på förskolan. Han hade ätit jättebra sa fröken Emma. Pontus fröken Lena som haft honom mest under inskolningen hade suttit vid ett annat bord vilket Pontus hade blivit lite svartsjuk på.. ;-) Men han fick beröm för att han åt så duktigt med gaffel! Tur att vi har tränat.. ;-) När jag kom för att hämta Pontus vid 14-tiden sov han fortfarande middag. Han hade somnat på 5 minuter sa fröken vilket också kändes bra! Det är ju ändå speciellt att kunna slappna av såpass i en ny miljö med en massa andra barn kring sig.. Mitt hjärta blev alldeles varmt när jag fick se Pontus sova där inne med en blå filt över sig - så rofullt! Det var bara han och ett till barn som fortfarande sov.. Tog ett kort med mobilen, men det var mörkt så det blev inget bra men det får vara med i alla fall:



Efter förskolan gick vi till affären och köpte lite mellanmål, tog med oss detta och satte oss i caféet i sim- och sporthallen och åt. Vi väntade in banangympan som började klockan 15. Det är så kul att se Pontus på gympan, alla dessa barn i olika åldrar som håller på med en massa olika aktiviteter.. Pontus vet inte åt vilket håll han ska springa.. Här har han hittat en rockring:



Pontus tyckte det var kul när jag kastade iväg rockringen med snurr så att den kom tillbaka.. :-)

På kvällen gjorde vi hemmagjord pizza.. Pontus var med och hjälpte till som vanligt så det blev en del att städa.. ;-)

Våren här och mitt första bajsmöte!

Igår när Pontus var på förskolan passade jag på att köra lite på vår crosstrainer.. Detta mest för att döva mitt dåliga samvete om vad "priset per gång vi använt den" skulle minska. Fortfarande förfärligt dyrt!



När vi kom tillbaka från förskolan (som gått fin-fint även igår) upptäckte vi att våren är på väg! I vår rabatt har snödropparna börjat titta fram:



Efter lite mat och middagsvila åkte jag och Pontus till min kompis Lotta för att hälsa hennes lille Viggo välkommen till livet. Han var så fin! Och Pontus var så fin med honom! Tyvärr hade jag glömt kameran hemma som låg på laddning så det fick bli en suddig bild med mobilen istället:



På kvällen var det dax för mig och Magnus att samla vuxenpoäng - vi skulle på vårt första föräldramöte på förskolan! Min pappa var här med Pontus under tiden. Vilket möte.. Alltså.. det gick ju bra den första timmen då personalen presenterade lite vad de jobbade med för teman osv men efter detta gick vi vidare in till en annan förskola där ytterligare föräldrar från 4 avdelningar satt och väntade på att få höra information från hygiensköterskan i Kärra.. Hon pratade 99% om bajs! Jag som är lite äckelmagad av mig försökte titta ner i golvet för att slippa se bilderna med text som diarré, avföring osv men det hjälpte inte.. I varenda mening använde hon dessa ord! Kände att kväljningarna började komma.. Jag satt längst bak så det fanns inget smidigt sätt att smita.. till slut var jag tvungen att röd i ansiktet fråga om det inte fanns några andra sjukdomar än de som var bajsrelaterade.. Alla skrattade åt mig och mitt svettiga jag.. Så nu har man presenterat sig för 5 avdelningar! :-(

2,5 h utan mig på förskolan!

Det hade gått riktigt bra igår för Pontus på förskolan enligt fröken Lena. Eftersom Pontus såg lite vilsen ut igår när jag sa hejdå så frågade jag fröken om han hade börjat gråta när jag gick.. -Nej, tyvärr svarade hon! -Tyvärr?? frågade jag.. Ingen blir gladare än jag om Pontus är glad! Funderade lite på hennes konstiga kommentar och sa sedan.. -Alltså, jag behöver inte att Pontus gråter för att jag ska veta vad han känner för mig. Jag mår jättebra om Pontus är glad när jag lämnar honom här! -Eh.. jaså, vad bra! svarade hon lite generat och fattade nog att hon hade kläckt en dum kommentar.. Hoppas jag i alla fall! Pontus var i alla fall glad och satt och lekte när jag kom. Kändes bra! Under de 2,5 h som Pontus var där hade de även varit ute en sväng en grupp av barnen!

Själv passade jag på att städa under den här tiden.. Dammsugning, tvättning och pantning av en massa gamla flaskor.. Skönt att få lite gjort och vad mycket fortare allt går när inte Pontus är hemma.. ;-)

Igår provade vi även den nya sitsen till toaletten.. Alltså Pontus sits!





Väldigt spännande tyckte Pontus!

På kvällen gjorde Magnus och Pontus pannkakor.. Eller ja.. Jag fick ta över när det var stekdax och Magnus fått slänga de två första.. ;-) Efter detta lämnade jag killarna hemma och gick till simhallen och var med på vattengympan - så himla skönt att få röra på sig! Man känner sig så go efteråt och somnar gott!


Man vill ju ha ett tryggt barn! :-)

Igår följde jag med Pontus in på förskolan, var med på samlingen där det sjöngs lite sånger.. Fröken sa till mig innan det var dax att gå att: "Om man vill ha ett tryggt barn säger man bara hejdå 1 gång!" Jaha.. Så, när det var dax för mig att gå en promenad på 45 minuter och alltså dax för Pontus att för första gången vara utan mig på förskolan sa jag alltså hejdå 1 gång.. Pontus tittade bara på mig och brydde sig inte speciellt mycket.. :-) Gick min promenad.. Vad naken jag kände mig utan barnvagn och barn! När jag kom tillbaka sa fröken: Nämen, titta vem som kommer här! "Momo!" ropade Pontus och fick sedan syn på mig.. Det brukar vara hans mormor som kommer på besök annars.. Hihihi.. Det hade gått jättebra för Pontus under tiden jag var ute så det kändes bra.

Efter lunch hemma kunde man hitta den lille i vår säng:



Efter att man har sovit är man lite känslig så när jag skulle göra mig en smörgås vägrade Pontus vara på golvet utan ville sitta på diskbänken. I famnen nallen så klart!



Jag hade läst i tidningen att på Babyhörnan på Backaplan fotograferade man barn för 59:- och då ingick ett foto. Så på eftermiddagen åkte jag och Pontus dit och Pontus visade upp sitt fina jag.. Här fanns en hel del kul att prova på! Jag hade svårt att få med mig Pontus därifrån..



Vi hämtade upp Magnus på jobbet och åkte sedan till Triumf glass och käkade lite gott.. Var ju tvungna att fira att Magnus kommit hem från sin resa till Finland på hela 30 timmar.. ;-)



Nu på onsdag morgon har jag varit och lämnat Pontus på förskolan. Denna gång ska han vara där 2,5 h innan jag hämtar honom. Han började inte gråta när jag lämnade honom, men sträckte ut armarna och sa "Mamma" när jag gick.. Jag bet ihop.. Skulle inte gå tillbaka och säga hejdå igen - man vill ju ha ett tryggt barn! ;-)

Berätta inte dina drömmar för vem som helst!

Igår efter att mina killar fått nybakade scones till frukost gav de sig ut i snön medan jag slappade lite.. De gick ner till Magnus bror Mikael som fyllde år och väckte de till livet genom att kasta snöbollar på fönstret.. ;-) Emelie och Yoanna kom snabbt ut och var med och skapade konstverk i snön.. Här är lite bilder som Malin tog igår:





Vid 14-tiden gick jag ner till Daniella i min mammagrupp. Hon hade klädesparty.. barnkläder alltså! Jag beställde en jättefin blå tröja till Pontus. Tror den kommer att passa Pontus blå ögon riktigt fint! Det var kul att träffa både Daniella och Erika från mammagruppen - vi har inte setts på länge nu! :-(
Magnus och Pontus hämtade upp mig där och vi åkte in till Valhalla där Magnus spelade match. Jag fick inte se så mycket av matchen för den lille hade en massa spring i benen.. ;-) Matchen slutade i alla fall med vinst 14-1! Efter matchen blev det en tur till Mc Donalds där vi åt riktigt näringsrik mat.. ;-)

Idag var det inskolning igen.. 9-11 var det som gällde idag också.. Fast idag blev det ett litet steg bakåt. Pontus var riktigt mammig och ville inte lämna mig ur sikte.. Fröken sa att det var typiskt för att vara måndag då barnen varit hemma hela helgen.. hoppas det blir bättre imorgon för då ska jag lämna Pontus för första gången. 45 minuter ska jag vara borta.. I natt drömde jag om detta att jag ska lämna honom.. Drömde att jag lämnat honom och gått iväg då det blev en jordbävning som skapade en stor spricka mellan mig och Pontus och jag kunde inte nå honom.. Hemsk känsla! Egentligen är jag inte speciellt orolig för morgondagen, men tror att det är ganska typiskt att drömma så här.. Jag delade med mig av drömmen till fröken för jag tyckte den var lite komisk.. Men hon bara tittade på mig och sa sedan: "OJ!" Känslan av att vara onormal och psykisk störd kom smygandes.. Ska nog inte vara så ärlig i fortsättningen.. ;-)

Magnus har åkt till Finland och ska vara där tills imorgon med jobbet. Jag har styrelsemöte ikväll så min mamma är här och ska vara med Pontus under tiden. Så gott att man har varandra!

Snöyra!

Igår följde jag och Pontus med Magnus in till stan. Magnus spelar innebandy varannan lördagförmiddag med sitt jobb mitt i stan och jag och Pontus hade lite ärenden på stan.. Vi skulle köpa present till min kompis Lotta som fick en liten Viggo i början av februari. Vi ska äntligen få träffa honom nu till veckan.. :-) Vi köpte även fina jeans och en tröja till Pontus för pengar han fått av sin farmor! Pontus somnade i bilen på vägen hem så jag och Magnus åt lunch i lugn och ro.. Efter maten somnade även Magnus och jag passade på att göra cheesecake som vi skulle ha till efterrätt på kvällen samtidigt som jag sprang fram och tillbaka till tvättstugan.. När killarna vaknat och den minste fått mat i sig gick vi ut alla tre för att åka pulka!



Nu när vi var två kunde Pontus få åka i backen lite med då en kunde putta på och en kunde ta emot där nere.. Pontus skrattade gott!





På kvällen hade vi Peter och Peter här på middag. I morse lyckades Pontus t om säga något som man kunde tyda som "Peter"! Här sitter han i knät på den ene Petern.. ;-)





Pontus dukade fram till efterrätten genom att bära in en tallrik efter den andra till killarna i soffan.. Peter sa nåt om att han ville ha whiskey och Pontus kom in med flaskan och dunkade upp den på bordet med ett leende.. Undrar om han redan då hade smitt planer?? En stund senare när Peter sitter i soffan flyger han upp med ett vrål! Pontus har tagit Peters glas med whiskey (inget litet glas) och hällt ut det över honom och vår soffa! Gud vad det stank!! :-)

Melodifestivalen passerade men jag såg inte så mycket då jag nattade Pontus mitt i.. Jag gick och la mig dödstrött redan vid 22 och killarna satt kvar och tjötade ett tag innan de begav sig ner till Kärrakrogen.. Det här fotot tog Magnus när han kom hem vid 02 på natten:



Massa snö!
Magnus och Pontus är ute nu och passar på att leka i snön innan den smälter bort.. Jag har tagit en lång dusch efter att ha bakat scones till frukost och ätit oss mätta!

Äntligen fredag igen!

Idag tog vi pulkan till förskolan - jättemysigt!
Medan Pontus var med de andra barnen och fröknarna i ett annat rum satt jag och klippte och klistrade med lite bilder som ska sitta i Pontus pärm på förskolan och berätta lite vad han gillar osv.. Här är mitt konstverk.. ;-)



Under tiden jag pysslade med detta målade Pontus med fingerfärg, här är resultatet av det:



Fröken Lena som håller Pontus här berättade att han hade tyckt det var jättekul att måla med händerna! Det gick riktigt bra sen när Lena även fick tvätta av honom ordentligt.. Kan väl säga att man fortfarande ser spår efter dagens pyssel.. ;-)

Här på förskolans gunghäst!



Då var alltså denna veckas inskolning över. På tisdag ska jag gå ifrån en stund för första gången. Ska bli väldigt intressant att se hur Pontus tar det.. Hoppas på att det kommer gå fint! Efter inskolningen gick vi till affären och handlade lite mat. Pontus körde kundvagn lagom stor för honom och plockade ner varor där i..



Till lunch fixade vi spaghetti med köttbullar och sedan somnade både jag och Pontus gott vid 13-tiden!
På eftermiddagen gick vi ner till idrottshallen och var med på banangympan som är på fredagar.

Nu har Magnus slutat jobbet och är och hälsar på sin mamma på sjukhuset. Jag känner att det verkligen är på tiden att den där vinterkräksjukan försvinner från sjukhuset så att även jag och Pontus kan komma och hälsa på.. Vågar inte riskera att hela inskolningen och min jobbstart ska bli försenat.. När Magnus kommer hem blir det lövbiff - fredagslyx! Vi brukar äta framför barnprogrammet Amigo på fredagar. Pontus gillar det och vi också.. ;-)


Full rulle hela dagen..

Idag på inskolningen skulle vi ut på gården allihopa och leka.. Tur att jag hade klätt Pontus ordentligt.. det har jag inte gjort de andra dagarna då han har suttit i åkpåsen i vagnen till förskolan, men idag blev det pulkan så då var det varma overallen på! Men gud.. jag hade glömt av att man kunde frysa så mycket om tårna! En timme i snön ute på gården och tårna värkte..

Efter inskolningen åkte vi till min kollega Anna och hennes son Martin dit vi var bjudna på lunch. Pontus somnade i bilen redan och sov vidare trots att jag lyfte ur honom ur bilen.. Det blev till att inta sängen för Pontus som alltså startade vårt besök med att sova i 1,5 h till Martins stora besvikelse.. Vi andra passade på att äta under tiden - gott som vanligt! När Pontus vaknade fick även han mat och sedan blev det lek och på toppen av det isglass till killarna! Pontus hann äta upp hela sin innan Martin ens hade hunnit med toppen av sin! :-)





När vi kom hem var det eftermiddag, men eftersom det inte är så ofta vi har snö utanför passade vi på att utnyttja tiden med att åka lite pulka.. Oj, vad Pontus skrattar när jag springer med honom i pulkan!



Man måste ju även prova att göra som mamma.. dra pulkan själv!



När vi kom in igen med rosor på kinderna bestämde vi oss för att baka muffins tills Magnus kom hem.. Jag köpte ett förkläde till Pontus i måndags när vi besökte café Säven där förståndshandikappade ungdomar jobbar.. Jag har även varit personal för dessa ungdomar för flera år sedan.. Det var kul att träffa flera av dem igen och kul att köpa med sig ett förkläde som Pontus kan ha när han hjälper till i köket.. Vi invigde förklädet idag.. ;-)



Självklart får man smaka på smeten när man bakat!



På kvällen hade Magnus innebandyträning och jag och Pontus tog ett bad, läste två böcker och så somnade Pontus enkelt..

Lycklig!

Igår satt jag uppe och kollade på tv lite längre.. Killarna hade gått och lagt sig.. När jag skulle se till att dörren var låst innan det var dax för mig möttes jag av den här synen på hallmattan:



Jag blev alldeles varm i hjärtat! Det här gör mig lycklig! Att se hela familjens skor så här.. Speciellt då paret brevid mina och Magnus som är så små.. Lycka!!


Innan på kvällen hade jag och Pontus hälsat på min mamma en snabbis, hämtat upp Magnus på jobbet och åkt till Coop och handlat. Igår fanns det äntligen en bilkundvagn ledig!! Pontus tyckte det var jättekul att köra!!





Nu ska vi till förskolan!

2 dagar sammanfattade..


Igår när vi hade varit på inskolning mellan 9-10 gick vi vidare till Öppna Förskolan där vi åt lunch tillsammans med alla de andra vi brukar träffa där.. Köttfärslimpa blev det och jag och Pontus smaskade på! Här spelar Pontus trummor:



Tisdagskvällen är alltid lite seg eftersom det är Magnus "jobba-sent dag".. Men vi fixade lite jag och Pontus, skurade golv och gjorde rent i ett av badrummen och lekte.. Här tycker tydligen Pontus att grisen ska åka polisbil!



Idag varade inskolningen i 2 timmar och Magnus var med för första gången och fick se vad det är för ställe vår son ska tillbringa så många timmar på i veckan.. Pontus är totalt oblyg och brydde sig inte mycket om oss.. Han var i ett annat rum och lekte med de andra tillsammans med en av fröknarna.. Jag och Magnus ska ju inte följa efter så vi blev sittandes helt ensamma i ett eget rum.. Lite segt, men idag hade vi ju i alla fall varandra.. ;-) Huvudsaken är ju att Pontus inte har några problem utan tycker att det är kul! Här är strax innan vi ska gå hem (då vi fått komma ut, jag och Magnus) där Pontus tillsammans med tre andra killar satt och lekte lite med play-doo.. Han var så fin i sitt blåa förkläde!!



På eftermiddagen följde Pontus med mig till mitt jobb där jag pratade igenom med chefen hur jag ska jobba. Jag kommer ju börja nu from mars och ska jobba 75%. Jag och Pontus kommer att vara lediga tillsammans på onsdagar och mysa ihop och sen blir det ju några timmar över i veckan som jag kan använda när jag ska hämta Pontus så det inte blir så långa dagar.. Jag och Magnus ska försöka trixa så att en lämnar och en hämtar.. Den som hämtar har börjat sitt jobb extra tidigt så man kan sluta tidigare osv..

Med svärmor har det tyvärr inte hänt mycket. Hon har inte fått tillbaka känsel eller rörelseförmåga på någon del av den vänstra sidan.. Magnus var på möte med läkarna igår och  enligt dem borde man ha börjat ana lite förbättringar nu om det ska bli bättre.. Så det ser inte så ljust ut, men vi hoppas fortfarande!

Matchseger och inskolningen fortsätter..

Igår hade vi en kanon söndag! Började förmiddagen med en promenad alla tre.. Solen sken och det var friskt ute! Hemma igen gjorde jag pannkakor till mig och mina killar.. det går alltid ner! ;-) När klockan slog 13:30 satt jag och Pontus bänkade för att heja fram Magnus och hans lag till årets första seger. Vi hade ju som jag skrivit tidigare fixat en tröja till Pontus med Magnus tröjnummer, namn och Kärras klubbmärke.. den blev en succé!





Matchen vanns med 10-8!! Så nu kommer turtröjan vara på varenda match i fortsättningen! Men man blir trött av att heja på sin pappa och springa omkring och spela i periodpauserna.. Pontus checkade in när det var ett par minuter kvar av matchen.. Så här ser man ut när man är liten kille som har jobbat hårt:



Efter matchen gick vi till Kärrakrogen med Peter och Peter och åt middag. Pontus sov i vagnen och jag njöt verkligen av att få äta i fred och vilken god mat dessutom!! Mums! Beställde entrecote med pommes och beasås.. Onyttigt och himmelskt gott!

Idag var det dax att fortsätta inskolningen på förskolan. 1 timme var det som gällde även idag. Jag hade med kameran, men man måste tänka på att inte fota de andra barnen.. Tur att fröken sa det till mig för det hade jag aldrig tänkt på.. men det är klart - det samhälle vi lever i idag är inte så oskyldigt som man inbillar sig.. Här leker Pontus med traktorn som han blev förtjust i redan när vi var där och hälsade på förra måndagen:



Alla barnen har på sina lådor och klädfack sitt namn och var sin symbol. Pontus har fått en så klockren symbol! En bil såklart! Han som älskar "brum-brum"!



Ikväll ska vi på middag hos mina föräldrar, min älsklingsrätt serveras: pappas torsk med potatis, smält smör och citron! Längtar!!



Melodifestivalkväll!

Igår var en mysig lördag! Vi åkte och handlade mat inför kvällen då Magnus bror Mikael skulle komma med sin familj Malin, Emelie och Yoanna. Vi tänkte bjuda på kycklingklubbor, sallad och hemmagjord pizza.. Det är så skönt när man har hjälp! Här bakar Pontus ut pizzadegen:



Just nu är det tomtemössan som gäller! Pontus kommer hela tiden springandes med den och vill ha den på sig.. Det känns okej så här innanför de egna dörrarna, men när vi skulle till Coop härom veckan och Pontus prompt skulle ha den på sig kändes det sådär.. Magnus tyckte givetvis att det var jättecharmigt med en liten tomtenisse i kundvagnen i februari..

Melodifestival stod på schemat igår kväll såklart! Pontus var helt slut och somnade redan 19:30.. Men vi andra satt bänkade..



När rocklåten gick till final var det på sin plats med lite headbanging för att fira! Alla vi yngsta.. dvs jag och Malins döttrar körde på.. ;-)



När de gick hem vid 23:30 var jag helt färdig.. höll på att somna i soffan! Man är inte riktigt van vid headbanging nu för tiden.. ;-)

Inskolning!

Idag har vi varit på inskolning på förskolan! Vi skulle vara där vid 13 vilket är en liten dum tid eftersom Pontus brukar sova just då.. Men de hade planering på förmiddagen så det fick bli så. Det som var lite tråkigt var att även de andra barnen har sovstund vid den tiden så när vi kom dit så sov alla barnen.. Pontus var helt ensam med fröknarna.. men det kanske var bra att få total uppmärksamhet en stund.. ;-) Pontus kilade runt och pillade med de olika sakerna, smilade upp sig mot fröken Marita som konstaterade att "Jaha, han är en liten charmör!".. Just, det! Ett efter ett vaknade de andra barnen och det blev mer och mer livat.. Pontus var inte ett dugg blyg, han älskar andra barn! Så skönt att jag har varit mycket på öppna förskolan så att det inte blir som en chock för honom! Han kilade t om från rum till rum utan att bry sig om att jag inte följde efter.. Fröknarna sa till mig att inte följa efter, att det är bra att han utforskar själv.. för en dag är jag ju inte där och följer efter vilket de naturligtvis har rätt i! Vi var bara där i 1 timme, även på måndag är det 1 timme som gäller.. Jag kunde inte med att ta in kameran och fota en massa första dagen, men det kommer! Här är i alla fall ett foto när vi är på väg hem, har stängt dörren om avdelningen och Pontus lutar sig mot fönstret och vinkar hejdå till barnen:



När vi kom hem somnade Pontus som en stock! :-)

Igår var en rätt så tråkig dag.. Sista dagen som helt mammaledig och det är svinkallt ute! :-( Vi tog en promenad ner till Monie som hade stickat en basker till Pontus! Pontus blev så söt i den, ser ut som en liten pojke från förr..





Det blir till att plocka fram den till våren/sommaren för just nu är det ju så kallt att man fryser öronen av sig när man går ut även med mössa!

Idag är det fredag och det är den bästa dagen på hela veckan! Den bästa eftersom jag då har en kväll och två hela dagar som Magnus är hemma med oss. Så mycket roligare, lättare.. ja, allt! när man är båda föräldrarna hemma! Bara en sån sak som att få ligga kvar i sängen medan killarna går upp en morgon.. Lyx!

Lyx mitt i veckan!

Idag jobbade alltså Magnus bara några timmar, vilken lyx att få en dag ihop mitt i veckan! Tyvärr var min mamma sjuk idag med feber så vi sköt upp barnpassningen som skulle ha varit ikväll. Istället åkte vi till  den italienska restaurangen Trattoria och åt gott! Perfekt att komma dit strax efter 14 för då är det nästan inget folk där.. Fast idag hade vi sällskap av legenden Kennet Andersson som satt och lunchade på bordet brevid med blåvitaren Mikael Nilsson..

Efter maten åkte vi till Klubbhuset där vi tryckte upp en tröja till Pontus. Han ska ju ha Kärras klubbmärke, sin pappas nummer och såklart "Fredriksson" på ryggen! Så denna tröja kommer nu vara på på varenda match som Magnus spelar! Inne i butiken fanns en liten sarg där två killar spelade.. Pontus stod som fastklistrad och klappade händerna och tjoade! :-)



På vägen hem åkte vi till Coop för att storhandla..



När vi kom hem gjorde jag iordning nåt av det godaste som finns! Jag åt det första gången i Grekland och brukar göra det hemma ibland. Magnus älskar det och även Pntus tyckte det var gott även om han smetade ut det mesta på bordet.. Nätmelon, grekisk youghurt och honung:



Efter att Pontus och Magnus tagit ett bad gjorde jag och Pontus piroger. De är så smidiga att frysa in och bara plocka fram när man behöver.. Pontus älskar att hjälpa till!





Pensling av plåten.. mycket duktig kille man har! ;-)



Nu sover Pontus och vi sitter och tittar på Efterlyst.. Vad många idioter det finns där ute alltså!!

Vinterkräksjukan på sjukhuset tyvärr..

I måndags kikade vi förbi på den förskola som Pontus ska börja på. Tanken var att vi skulle hämta upp schemat för inskolningen, men vi blev kvar en stund. När vi kom dit var en del av barnen på väg ut för att leka och stod och väntade innanför glasdörren. Pontus sprang fram till fönstret där, knackade, vinkade och skrattade. Barnen på andra sidan vinkade tillbaka och skrattade.. Skön start! :-) Vi var där inne i ca 40 minuter och fick se alla rum och hälsa på fröknarna. Det kändes jättebra! Fräscha lokaler och jag gillade personalen. Även Pontus tycktes gilla stället vilket ju är det viktigaste.. Han satte sig och lekte med en traktor medan jag gick runt och kikade..

Igår fick det bli en tur till lekplatsen trots att sanden är stelfrusen.. Gunga kan man ju alltid göra! Roligast med att gunga är när jag busar och låtsas gå förbi och inte se Pontus och PANG gungar han på mig så jag snubblar till och verkar väldigt förvånad. Pontus kiknar av skratt!



På eftermiddagen besökte vi Pontus farmor på sjukhuset igen. Idag satt hon upp i en rullstol och åt middag när vi kom. Skönt att magen börjat fungera igen! Tyvärr hade vinterkräksjukan drabbat avdelningen vilket de varnade för.. Ingång sker på egen risk! Jag fick lite panik av det.. såg framför mig hur jag ligger utslagen hemma och spyr samtidigt som jag tar hand om Pontus med samma grej.. Nä, det blev ett kort besök och jag tror att vi ska vänta ut kräksjukan innan vi hälsar på igen. Får lite dåligt samvete av den tanken, men samtidigt tror jag Rose-Marie vet att vi tänker på henne hela tiden och inte vill att vi ska bli sjuka! Hade varit typiskt just nu när vi ska skola in på dagis och allt..

Pontus har blivit väldigt intresserad av att prova skor på sista tiden.. Här i sin pappas skor..



Idag kommer Magnus bara vara på jobbet ett par timmar. Det har varit så mycket på sista tiden.. Hans mamma som blev sjuk samtidigt som de hade som mest att göra på jobbet. Magnus har inte orkat göra någonting här hemma (såklart!) så även jag känner mig väldigt trött. Därför ska mina föräldrar mysa med Pontus efter jobbet ikväll så att jag och Magnus får lite tid för oss själva. Får se vad vi hittar på.. Äta ute, bio eller bara vara hemma och slappa..

Besök på sjukhuset & kalas - kontraster!

Ja, som sagt.. ibland vänds livet upp och ner.. Man börjar fundera på vad som är viktigast i livet. Kanske smutstvätten och disken inte behöver ta så stor plats i ens liv. Nä, självklart är människorna i ens närhet, familjen och vännerna viktigast.. När Magnus ringde i lördags och hade fått beskedet om sin mamma spatserade jag, Pontus och mina föräldrar glada omkring på Avenyn.. Min pappa föreslog t om att vi kanske kunde äta lunch på restaurangen där Rose-Marie jobbar..



Pang! så var det inte kul längre någonting..

Igår, söndag, åkte jag, Magnus och Pontus till sjukhuset för att hälsa på Rose-Marie. Det blev en sväng om Plantagen så att vi kunde ha med oss ett fång med tulipaner. Det är en så tudelad byggnad..Mölndals sjukhus alltså.. Här inträffade det bästa i vårt liv - Pontus föddes! Och nu är det sorg.. nu ligger Pontus farmor här och har det tufft! Tänk er själva in i situationen att ena dagen kunna röra sig obehindrat, laga mat, jobba, vattna blommor, gå en sväng på stan osv för att nästa dag tvingas ha hjälp med allt.. att inte ens kunna resa sig upp! Chockartat såklart! R-M var tagen av situationen, frustrerad, ledsen och så mitt upp i allt - rolig! Det var jobbigt att se någon man tycker om ligga så! Jag fixade hennes hår i alla fall.. man får hjälpa till med det man kan.. Förlamningen är i halva kroppen och först om 2-3 veckor kan man börja ana hur det kommer att bli i framtiden.. Så nu hoppas vi jättemycket att R-M ska få tillbaka känsel och rörelseförmåga i del efter del av kroppen! Det är även jobbigt att se min älskade Magnus vara så ledsen.. Man vill bara fixa allt och att man inte kan det känns så frustrerande!

På eftermiddagen var vi på 1-års kalas hos Benjamin. Magnus var med i 5 minuter, men kände sen att han inte orkade vara med.. inte rätta dagen för "kalas och firning" om man säger så.. Han köpte sig en kebabtallrik och satt på jobbet under tiden. Men Benjamin var en glad 1-åring som hade en himla massa besök.. 33 personer var det någon som sa! Glömde tyvärr kameran så jag har inga foton från kalaset.. Typiskt för Pontus gjorde entré mitt i presentöppningen iklädd Malenas knallgula högklackade skor! Jag tror Malena fotade så jag ska tigga en kopia av henne.. ;-)

På kvällen blev det ett bad innan läggdax!



Tungt..

Igår åkte Magnus till Västerås för att bevaka Finnkampen i innebandy. Han åkte tidigt vid 6 på morgonen.. När han hade varit framme i 10 minuter fick han ett sånt där samtal man inte vill ha. Hans mamma hade fått stroke och ligger nu på Mölndals sjukhus förlamad i halva kroppen. Magnus åkte tillbaka direkt vilket innebar 8 timmars bilkörning i rad.. Bilresan hem gick bra, tack för det, inte så lätt att köra så långt med ett chockartat besked.. Magnus åkte direkt till sjukhuset där han mötte upp sin bror och de hälsade på Rose-Marie. Det var en sorgsen Magnus som kom hem till oss igår såklart.. Det tar ca 2 veckor innan man vet mer angående förlamningen osv.. Vi ska strax åka och hälsa på henne igen, hela vår familj denna gången. Det får bli ett kort besök för tydligen är man väldigt, väldigt trött efter en stroke..



Nu håller vi alla tummar och hoppas att fölamningen kommer att släppa för Pontus farmor!!

Fredag!

Idag var Pontus bara för söt! På Öppna Förskolan har de lite utklädningskläder man kan låna. Jag satte på mig en tupp-luva och Pontus sken upp som en sol, skrattade och överöste mig med pussar! Sen skulle han naturligtvis ha på sig luvan själv.. O tror ni jag fick av den sen? Nix! Den skulle vara på under sångstunden med de andra barnen.. :-)



Efter att ha spenderat förmiddagen där gick vi hem och Pontus sov middag. Efter lite sömn och mat gick vi ner till Banangympan där det var full fart! Idag hade Pontus med den egna innebandyklubban också!



Ja, helt färdig blir man efter 1 timme där både son och mor.. ;-) Får vila lite i trappan hemma.. Tog bilden med mobilen så den är lite suddig men han är så fin i tröjan som hans mormor stickat..



Just nu håller Magnus på o nattar den lille.. Vi har lyxat oss och ätit gott och onyttigt.. Lövbiff, pommes och vitlökssmör och gissa vem som även han tyckte det var gott.. ;-)
Godnatt!

Grattis Benjamin & Välkommen till livet Viggo!

Igår när vi satt och åt frukost började Pontus peka mot köksfönstret. Det var vår granne Ivar som var utanför och sopade. Pontus sprang ut i hallen och tog fram sina skor - han ville ut och hjälpa till! Sagt och gjort så hade jag två "sop-gubbar" utanför fönstret..



Idag hade vi besök av min kompis Anna och hennes son Filip. Anna och jag spelade innebandy i Backadalen ihop och hon fick Filip ett halvår efter att Pontus kom.. Här är de goa killarna..



Idag är det ett helt år sedan Pontus syssling Benjamin föddes! Kan inte fatta att det redan har gått ett år! Minns det som igår när jag fick ett sms att han hade kommit.. Jag blev helt till mig och ringde runt till Benjamins familj för att få veta mer och sedan till min mormor fram och tillbaks.. Ja, den 5:e februari verkar vara ett populärt datum att födas på! I morse fick min vän Lotta en liten Viggo  - välkommen till livet! Ska bli så kul att få träffa dig! Här är lille Viggo alldeles nyfödd:



Ja, just det.. det har jag ju inte skrivit heller.. Min barndomskompis Anna från Karlstad fick en liten Hugo den 29:e januari. Våra föräldrar har umgåtts sen vi var små och nu har även de sommarstuga på Orust vilket gör att vi träffas på somrarna. Anna har Hampus som är född -06 också så i sommar blir det 3 små killar på Orust!




Fredagen den trettonde..

Idag har vi varit på Öppna Förskolan som så många tisdagar förut.. :-) Idag fick vi jättegod fisk till lunch. Så skönt att äntligen se Pontus få i sig lite riktig mat! Annars rinner våra näsor hela tiden här och nu är jag så där öm under näsan som man blir när man snytit sig för mycket..

Igår kom äntligen pappret från Stadsdelskontoret med bekräftelsen om förskoleplats på Prästkragen. Vi skulle ringa dit för att få tid för inskolning. Idag ringde jag och fredagen den 13:e!! är datumet då vi börjar skola in.. Inget turnummer direkt.. ;-)

På eftermiddagen kom min mamma på besök, eller "Momo" som Pontus säger! Pontus har i flera dagar pratat om Momo så det var kul att hon äntligen kom! Så fort jag säger: "Idag får vi besök!" så säger Pontus "Momo!".. Det är ju inte alltid hon som kommer.. Åse var ju här i förrgår till exempel.. ;-)

Här är Pontus och hans Momo..



Min pappa kom också förbi en sväng efter jobbet och fick äta upp resterna av pastan med kräftstjärtar som jag och mamma ätit tidigare.. När de åkt hem hoppade jag och Pontus in i duschen. Pontus ville inte gå ur den när jag var färdig så han satt kvar och plaskade en stund själv..



Pontus har somnat nu, Magnus jobbar sent och jag sitter och väntar på att nästa avsnitt av Andra Avenyn skall börja.. På tal om Magnus så fick jag faktiskt ett fång med stora röda rosor av honom igår! Okej att han hade varit en klantskalle några timmar innan, men i alla fall! Blev glad! :-)

Mysig söndag trots förkylning..

Det blev en riktigt mysig söndag trots att jag och Pontus fortfarande kände oss lite dåliga.. Eftersom det var så fint väder ute var vi tvungna att gå ut på en långpromenad. Bara några meter bakom vårt hus börjar ju skogen vilket känns som en lyx!



Fina istappar hittade vi!



Skogsmulle.. :-)



Vi gick en väg vi aldrig provat tidigare och strax var vi framme vid ett jättemysigt litet koloniområde! Tänk vad mycket fina områden vi har runt oss som vi inte ens upptäckt ännu!



På eftermiddagen kom Magnus kusin Anders på besök. Vi åt middag ihop. När vi just skulle sätta oss till bords berättar Magnus att Anders är utbildad kock.. Kul! Kul att laga mat åt en kock.. Fast Anders tog två gånger av min fläskfilégratäng med ris så det var nog ett gott betyg.. ;-) På kvällen hade Magnus A-lags match. Anders stannade kvar för att även han titta. Här tar Anders foton på Pontus..



Det blev snörpligt 6-6 i slutet av matchen.. motståndarna fick in den sista bollen med bara 6 sekunder kvar.. :-(

Idag är det måndag och nu tror jag mig förstå varför Pontus inte har velat äta nåt annat än youghurt igår.. Vaknade upp med jätteont i halsen vilket förmodligen min lille son har lidit av i helgen.. Det har bara blivit youghurt idag också än så länge trots att jag försökt med allt möjligt, men man får vara glad så länge man får i honom det och vätska! Han är vid väldigt gott humör i alla fall trots att snoret rinner.. ;-)

Idag blir en lugn dag. Åse var här på morgonen och hämtade ett bord och två stolar de ska låna och ha på sin balkong till visningen då de ska sälja sin lägenhet. En kort promenad i kylan har vi hunnit med.. Ikväll ska jag på utbildning mellan 17-20. Det är Riksbyggens utbildning för nyinvalda i styrelsen.. Sådär spännande.. ;-)

RSS 2.0