Ute i hettan

Känner mig hemsk som klagar, men det är inte kul att vara gravid i den här hettan. Mår uruselt efter att ha åkt bussen hem från jobbet, rena tortyren att sitta instängd på den heta bussen.. Pontus vill ju gärna vara ute efter att jag hämtat honom. Jag försöker hålla mig i skuggan medan han leker. Idag la jag mig ner på gräset och hörde Pontus säga: "Mamma sover!" Om det ändå vore så väl.. ;-)

Själv hade Pontus fullt upp med att klippa gräset med sin klippare:



Det här kortet tog jag när Pontus närmade sig mig med gräsklipparen och jag låg ner och vilade..



Jag hade glömt att det var tisdag idag och att Magnus jobbar sent. Höll på att börja gråta när jag kom på det.. Min underbare sambo kom hem direkt när han hörde det och nu är killarna ute på gården (i hettan) medan jag har tagit en kall dusch och får vila lite. Tack för det!

Längtar

Sitter på jobbet och längtar ihjäl mig efter min son! Det är nog bara för att jag inte träffade honom så många timmar igår som jag brukar.. Abstinensbesvär helt enkelt! Tänker på hur underbar Pontus var i bilen igår när de hämtade mig i stan. Han sken upp som en sol när jag klev in i bilen och sa "Hej Mamma!" Sen berättade han hela vägen hem om dagen, om farmor som har ont i armen och att han fått glass av pappa och om Linnea på förskolan..

Magnus hade med trehjulingen i bilen och Pontus ville cykla från bilen hem. Han är så hjälpsam och tog mina shoppingpåsar bak på flaket!




Fika med vänner och fotbollskväll!

Hade en helt underbar eftermiddag idag! Magnus hämtade Pontus från förskolan och åkte och hälsade på sin mamma medan jag tittade lite i affärer i en timme och mötte sedan upp mina goda vänner Monica, Sara och Mari. Vi satte oss på Fröken Ohlssons på uteplatsen där det faktiskt fläktade lite - underbart! Det var härligt att bara sitta och prata och efter fikat gick vi vidare och kollade i affärer. Åkte inte från stan förrän efter 19 då mina killar hämtade upp mig.

Väl hemma hade klockan hunnit bli en del, men Pontus ville leka lite på gården med kompisarna. Fotbollen är en het pryl just nu!



Min käre sambo stilade för barnen och skulle lära dem att finta.. *skämdes bara lite*..



Klockan tickade iväg och det var en stund efter läggdax när vi tvingade in vår son. Det var ingen glad kille som stod vid dörren med fotbollen i händerna och tårarna rinnande nedför kinderna och ville ut och spela mer fotboll - mitt hjärta!



Man får trösta sig med att han var väldigt trött och somnade snabbt, men oj vad nära det var att jag lät honom gå ut och spela lite till.. Det var faktiskt Magnus som sa till mig..

För varmt..

Det var 35 grader i skuggan idag, det är alldeles för mycket för att vara bekvämt! Vi har en del att fixa med här hemma, men när det är så här varmt orkar man ingenting.. Igår blev det ingenting gjort av alla planer så i morse var jag på Ikea när de öppnade! Vad skönt det är att traska omkring där nästan helt ensam! Köpte lite lådor till vår nyrenoverade klädkammare och ett gäng vita underlakan för 15:- styck som senare på kvällen åkte upp i taket på vår altan för att få bort lite av hettan..

Efter Ikea var det dax att spendera lite av lönen på Plantagen. Alla blommor man planterade i våras i krukor har gjort sitt och har nu hamnat i komposten. Det hade rea så jag köpte blommor för 10:- styck som jag planterade.. Däremot fanns det en ampel jag inte kunde motstå - den var det naturligtvis inte rea på.. :-(



Efter att hela familjen sovit i 1,5 med fläkten snurrande för fullt brevid sängen åkte vi till Coop och köpte mat. Kom hem och Magnus satte igång grillen medan jag förberedde köttet och färskpotatisen. Jag och Pontus slängde även ihop en smulpaj med hallon och blåbär som vi får se om vi hinner äta ikväll.. Proppmätta nu efter allt god mat!



I fredags kom min kollega Melina med en påse mammakläder till mig. Jag har bott i Melinas kläder i helgen, så gott att få lite linnen som passar och klänningen är också använd! Tack vännen!

En dag vid havet

Facebook är ändå fantastiskt! Man får kontakt med en massa gamla vänner och bekanta fån förr. Fick tipset att en gammal bekant lagt upp foton på facebook från en hippiefest vi hade när jag var student i Östersund.. Det här är jag, något yngre:



Ja, det var tider det!
Vet ni vad Pontus just sa när han fick se fotot!! Mamma fin där! Blomma o glasögon!

Idag har det varit riktigt hett här hemma. Vi åkte ut till havet på förmiddagen för att få lite svalka. Det blev Lillebybadet som inte ligger så långt härifrån..



Dricka måste man göra i värmen!



Här har Pontus hittat en krokodil tillhörande ett annat barn..



Vi var där i 2,5 h vilket räckte gott och väl! Årets första dopp är gjort för min del, killarna var lite mesigare.. ;-)
När vi kom hem hoppade jag in i duschen och gick sedan för att leta rätt på mina killar.. Hittade dem så här, hade tyvärr bara mobilen att fota med:



Det tar på krafterna att vara vid havet! Jag la mig bredvid och vi sov i nästan 2 timmar..
Fixade taccos när vi vaknade och gick sedan en promenad som avslutades på gården och lek med de andra barnen..

Underbara fredag!

Två av mina kollegor ska gifta sig med varandra och igår var det svensexa för Johan. Han hade fått lite uppdrag att söka upp vissa speciellt utvalda ;-) tjejer och få ledtrådar av dem.. Det kändes himla bra när tjejerna från skadegrupp väst/norr kom och sa till mig att det var några snygga tjejer som skulle få ledtrådar till Johan och undrade om jag kunde ställa upp.. Jag frågade hur många tusenlappar de ville ha insatta för den komplimangen och tackade givietvis ja..

Här är den blivande maken på min avdelning.. Självklart måste man bjuda på en kram!



Höll på att avlida på bussen hem. Det var nära att jag hoppade av för att  ta en taxi istället så varmt var det. Jag svullnade upp på händer och fötter så det värkte.. Att de inte har ventilation på bussarna!
Hämtade Pontus och vi satte oss i skuggan med var sin glass och väntade in Magnus. Vi gick och handlade tillsammans alla tre.. Hemma igen fixade killarna gräsmattan medan jag föberedde köttet till grillningen..



Så här gott är det med gurka! Man vill bara stoppa hela munnen full.. :-)



Lite bus med pappa efter maten:



Nu är det strax dax att hoppa ner i sängen. Ska bara skölja fötterna i iskallt vatten för femte gången idag..

20 månader idag - en solig junidag!

Idag har vi haft vår son hos oss i 20 månader, helt otroligt vad tiden går fort!

Hämtade Pontus och gick sedan och handlade. Gjorde misstaget att köpa en låda med kulglass istället för en glasspinne vilket gjorde att jag hade en son skrikande frrån kassorna och hem: "GLASS!! NU!!!! MAMMA! PONTUS GLASS!!"

Så ni kan ju bara gissa vad det första vi gjorde när vi kom hem var..
Efter att ha stoppat i oss glass gick vi ut i trädgården och fyllde lite vatten i plastpoolen.



Grannen sa häromdagen att det var fritt fram att ta rabarber så jag knipsade av ett litet blad idag som Pontus tvättade..



Sitter nu och kollar på barnprogram. Magnus ska komma hem om ca 2 timmar, men Pontus har nog hunnit somna då så han får en glad överraskning när han vaknar!


Jag är en vattenballong..

Jag har just varit hos barnmorskan. Hon konstaterade att jag hade samlat på mig en himla massa vatten vilket är lite tidigt.. Fick rådet att inte äta salt då det binder vatten. Hon berättade att bebisen ligger på tvären i magen vilket gör att jag ser större ut. Faktum är att jag blev så himla förvånad när hon tog sf-måttet (måttet på magen/livmodern) och det var 1 cm mindre än i samma vecka som med Pontus.. Känns inte så vill jag lova!

Jag tycker det är lite kul att jämföra graviditeterna och hjärtljuden som hittills varit identiska har nu börjat skilja sig åt. Båda bebisarnas hjärtljud låg de två första mätningarna på 150 slag. Tredje gången sjönk Pontus till 136 slag där det sedan låg. Den här bebisen låg idag kvar högt, på 148 slag.. De säger att flickor ofta ligger högt, men det är ju bara en generalisering.. men alltid kul att spekulera lite!

Hem igen från förskolan..

Magnus var hemma med Pontus igår som en extra dag så han fick vila upp sig. På kvällen sedan åkte Magnus till Stockholm och kommer hem imorgon kväll. Innan dess hade killarna en mysig dag hemma med lite jobb i trädgården.



Här är förresten moppe-tröjan som jag berättade om härom dagen.. Pontus vägrade ta av sig den igår kväll och sov med den hela natten.



Jag lämnade Pontus på förskolan i morse. Han var pigg och glad. Vid lunch ringde de och sa att Pontus hade spytt så jag fick åka hem och hämta upp honom. De trodde dock att han spytt för att han ätit för mycket men reglerna är att man då måste hämta hem sitt barn. De sa dock att han var välkommen imorgon igen om han var bra resten av dagen. Vi har haft en bra eftermiddag. Pontus har ätit bra och varit glad. Ingen magsjuka här inte.. i så fall en väldigt konstig sådan! Pontus och jag delade på en barnpizza nere i Kärra Centrum och köpte med oss en låda jordgubbar hem som vi delade på lekplatsen med grannbarnen Lova och Isak. Oj, vad Pontus åt jordgubbar! Han älskar detta och även de smultron som börjat mogna i vår trädgård nu.


Morgonfunderingar

Man vet att man har varit lite för ofta i godisaffären när ägaren öppnar och säger "Hej, jag väntade precis på dig!"..

Det är egentligen inte så illa som det låter. Varje morgon tar jag bussen till jobbet och kliver av vid Lilla Bommen. Här ligger 4-Gott. Hit brukar jag gå in och köpa med mig en dricka som jag har till de medhavda smörgåsarna på morgonen. Men i alla fall.. Jag är en stammis.. Hade det varit en krog hade jag fått vip-kort.. Känns sådär..

Tänkte dela med mig lite av några andra samtal jag haft de senaste dagarna när jag ändå är igång.. När vi kom hem från Dalsland klädde jag av mig kläderna och gick in i vardagsrummet och sa till Magnus att jag hoppar in i duschen en snabbis. Fniss hördes det från min son och sedan kom den här harangen: " Mamma naken! Duscha mamma. Hejdå mamma!" Det var först då som jag kände mig riktigt naken.. Man tappar liksom känslan för nakenhet när man inte sett sitt eget kön på ett tag.. ;-)

Dagen efter stod jag i hallen med trosor och tröja när Pontus igen säger: "Mamma naken!" -Nej, men mamma är ju inte naken svarar jag... Jag har ju trosor och tröja på mig. "Här, mamma naken!" säger Pontus och klappar mig på benen.. Så riktigt, så riktigt..

Han är så saklig min son.. Som i söndags när jag skulle till affären och köpa lite god frukost och frågar:
- Vad vill du ha till frukost Pontus?
- Mat! svarar han..
Det behöver liksom inte vara svårare än så..

I natt vid 02:30 vaknade jag av att Pontus ropade på mig. Jag gick in i hans rum, men ser honom inte i sängen.. "Mamma, hjälpa mig!" hördes det från golvet precis nedanför sängen.. Där låg världens sötaste kille på rygg med benen i vädret.. "-Mamma, hjälpa mig!" -Självklart, har du ramlat ur sängen? -Ja.. svarar han och sträcker armarna mot mig.. Han låter mig lyfta upp honom i sängen och somnar om.
Kärlek!

Hemma från dagis, men pigg & glad!

Pontus hade 38,6 igår när det var läggdax och det var inga roliga timmar som följde innan han äntligen somnade vid 01 i min famn.. Min väckarklocka ringde 5 h senare och det var dax att ta sig till jobbet.. Positivt är att jag haft fullt med energi hela dagen lång trots allt och ännu bättre är att Magnus idag varit hemma från jobbet med en pigg och glad kille! När de kom och hämtade mig vid 15 från jobbet åkte jag och Pontus till Allum och handlade lite. Pontus fick syn på ett linne med en moppe på som han slet i och sa att den var Pontus.. Man kan ju inte låta bli! 79:- fattigare gick vi ut från H&M och satte oss på Paprika och åt pastatallrik med ägg och kräftstjärtar..

Hemma igen sken solen fortfarande och jag och Pontus gick ut. Pontus ville ha med sig sin fotboll som Magnus köpte åt honom i helgen. Pontus älskar den och igår när jag nattade honom frågade han febrigt efter den.. Här är den framtida landslagspelaren in action.. ;-)

 

Om natten flyter på bra och Pontus är feberfri även imorgon blir det förskola! Hoppas på det!

Liseberg

Pontus var inte lika varm i morse när han vaknade. Jag åkte och köpte färska frallor och en ananas till Pontus eftersom jag vet att han älskar det. Inte en bit ville han ha! Det var inte mycket vi fick i honom så visst är det något som inte är riktigt bra.. Men han är pigg och glad!

Vi bestämde oss på förmiddagen att åka in till Liseberg i det fina vädret. Säsongskorten har vi fått från mina föräldrar och åkbiljetter fanns kvar sedan vi var där sist.. Det öppnade inte förrän 12 och vi var där 11:40, men de öppnade strax parken.. Här kikar vi på vattenfallet:



I kön till Farfars bilar vilka Pontus pratat om sedan vi sa att vi skulle till Liseberg!



Det är väldigt kul att köra - inte lika kul att gå av! Magnus hade fullt sjå med att få loss Pontus som krampaktigt höll i ratten vid avstigning och skrek "Nej, mera fajfajs bilar!"



Även jag måste ju få åka lite karusell..



Idag provade Pontus på en för honom ny attraktion som han gillade väldigt mycket; att köra båt. Det gjorde inget att det regnade lite..





Någon liten grej måste man ju få med sig från Liseberg, särskilt om man har en mamma som inte kan låta bli..



Nu ska jag gå ut till köket och fixa färdigt maten. Idag blir det kyckling, ris och currysås..

Midsommardagen

Vi gick inte upp förrän vid 8 i morse. För många andra är ju det trots allt väldigt tidigt, speciellt för att vara midsommardagen. Vi började därför även denna morgon med en promenad. Här på sin pappas axlar:



Efter att ha städat i huset slappade vi i solen med bullar och mjölk..



Idag tog Pontus ytterligare ett steg i moppelivet. Han fick åka på riktigt! Det här var den minsta hjälmen som fanns och den var nästan lika stor som Pontus. Magnus berättade att Pontus efter ett tag hade haft svårt att hålla uppe huvudet för att hjälmen var så tung..



Så det fick bli en sväng i sakta fart utan hjälm också:



Vi passade på att åka hem i samband med att Pontus skulle sova middag. Vi hade tänkt äta innan vi åkte, men Pontus ville inte ha något utan var ledsen och klängig. Det visade sig när vi kom hem att det kostar att pussas... Lilla Elin hade hög feber i morse och nu har även vår lille prins fått det..

Så här stilla sitter han inte vanligtvis någon längre stund.. Men det var mysigt att se på videon vi spelat in under helgen!



Vad skönt att man är ledig ytterligare en dag imorgon!

Mina föräldar kom till Tyskland i fredags och har stannat på en ort där över midsommar för att läka lite i baken.. ;-)


Midsommarafton i Dalsland!

På torsdagen packade vi ihop våra grejer direkt efter jobb och förskola och tog bilen till Dalsland där vi skulle fira midsommar på farbror Mikaels landställe. Det var lite köer och detta i samband med att vi stannade och handlade på vägen gjorde att vi kom fram ganska sent. Vi träffade alla de andra, pratade lite, såg oss omkring och sedan hoppade jag och Pontus i säng vid 21:30.

Vaknade vid 07:30 på midsommarafton efter att sovit gott allihop hela natten, Pontus vaknade bara en enda gång! Vi gick ut på en morgonpromenad för att inte väcka de andra. Solen värmde och det var riktig midsommarkänsla! Här hittade vi ett gammalt hus. Ibland får man arrangera lite för att få ett fint foto:



På en åker stod en gammal traktor. Pontus älskar ju sånt, men när jag sa att den var sönder blev han ledsen.. Visste inte hur jag skulle komma ur det. Försökte lite med att den var gammal och tyckte det var skönt att stå där och vila i den fina naturen. Han köpte det till slut, men pratade mycket om den under helgen:



På vägen tillbaka plockade vi lite midsommarblommor..



En annan av familjerna har två döttrar. Emma 5 år och lilla Elin som är några månader yngre än Pontus. Det finns ju vissa saker som hör midsommar till, inte bara blommor och jordgubbar utan även kärlek. Pontus var populär bland tjejerna under helgen!



Första pussen i livet måste ju förevigas:



Man blir ju alldeles varm i hjärtat av fotot!

Ett orosmoln för mig var när det blev stopp i avloppet. Som gravid kissar man ju lite oftare.. ;-) Pontus blev dock lyrisk när den här maskinen dök upp! Allt var fixat till kvällen, vilken lättnad!



Mikael har flera moppar stående på landet. Detta var som en dröm för Pontus! Han skulle till den här trehjulingen hela tiden som han snabbt bestämde sig för var hans! Här sitter han med Emma och pekar ut nåt spännande:



På kvällningen blev det långbord med grillat, färskpotatis, taccopaj och glass med jordgubbar och maränger till efterrätt!

 

Trots några regnskurar emellanåt var dagen hellyckad med riktiga sommarminnen!






Onsdagsgrillning

I onsdags fick jag skjuts hem från jobbet av en kollega vilket gjorde att jag kunde hämta Pontus lite tidigare från förskolan. Vädret var fint och vi fick ett samtal av Magnus som ville att vi skulle grilla på kvällen. Sagt och gjort, jag och Pontus gick och handlade lite kött, fäskpotatis, tzatsiki och ingredienser till taccopajen som skulle göras under kvällen och tas med på midsommar.

 

Vad underbart det är att kunna sitta ute på altanen och äta på kvällen - sommar!

Blomsterplockning

Idag var det drop-in fika för föräldrar på förskolan och det visades även en film med snuttar från vardagen som barnen har när vi är på jobbet. Man är ju lite ego och sitter mest och väntar på att Pontus ska dyka upp på filmduken och då kollar man intensivt.. De andra barnen är inte så intressanta.. ;-) Jag och Magnus kom dit tillsammans vid 16-tiden och Pontus satt med oss och kollade på filmen och åt bulle - mysigt!

Jag hade sett en lapp på förskolan om att imorgon skulle de fira lite midsommar på förskolan så barnen skulle ha med sig blommor. Så på vägen hem stannade jag och Pontus till och plockade de blommor vi kunde hitta..



Nu gäller det att min käre sambo kommer ihåg att ta med sig blommorna imorgon bitti när han lämnar Pontus på förskolan. Det är ett ack så svårt uppdrag för en man i sina bästa dar.. ;-)

Vem sa att söndag var en vilodag?

Dagen hade inte kunnat börja bättre.. Killarna gick upp och jag fick sova vidare. Efter en stund kommer de upp och frågar om jag vill ha nybakade scones som de har gjort - JA TACK!



Annars har största delen av dagen bestått av jobb i huset. Jag har målat om i badrummet på ovanvåningen och Magnus och Pontus har jobbat med vår klädkammare och satt upp hyllor. Det blev verkligen kanonbra och nu får vi plats med mycket mer. Kan behövas då det ska flytta in en till i huset i slutet av sommaren!

Eftersom det var fint väder unnade vi oss även en promenad efter den obligatoriska middagsvilan. Vi gick till en lekplats i Kärra som vi inte provat tidigare. Pontus ville att Magnus skulle gunga brevid och släppte honom inte med blicken.. :-)



Här på en älg. Dagens nya ord.. Pontus kallade den för häst innan han klev på..



Tillbaka hemma i radhuset igen hade Magnus fått mersmak på att fixa. Nu tömde han vårt förråd på utsidan av någon anledning. Barnen blev i alla fall glada för här fanns ett innebandymål och en mängd bollar. Här leker de genom att kasta bollar i målet:



Mina föräldrar började sin semester i fredags. De är inte riktigt som alla andra och tar en charter ner till solen och gottar sig. Nej, de ska cykla på sin 3 veckors långa semester. Tidigare ha de ju cyklat ända från Göteborg till Rom, men i år blir det till Tyskland istället. De började tidigt igår med att ta färjan över till Danmark. De har skickat ett par videohälsningar till Pontus på mobilen vilket Pontus tycker är jättekul. "Mera mormor, mera morfar!" ropar han och när de gjorde slängpussar idag på videon slängde han tillbaka ett par.. :-) Här är en bild vi fick igår från dem, mamma på färjan:



I natt övernattar de i Viborg enligt senaste sms:et. Man måste ju ha koll på sina föräldrar så varje kväll är ett sms utlovat.

Ja, alla runt omkring är hurtiga. Magnus är även denna kväll ute och springer. Själv är jag faktiskt helt slut efter att ha fixat här hemma idag. Det börjar kännas ordentligt nu att kroppen inte orkar så mycket. En sådan sak som att gå är inte helt lätt fram på kvällen.. :-/ Det som är skönt är att man vet (i alla fall var det så förra gången) att så snart bebisen är ute så är det inga problem att röra sig igen!

Ett härligt 30 års kalas!

Vi började morgonen med att riva ut allt som finns i vår klädkammare på ovanvåningen. Vad grejer man samlar på sig! Tanken är att vi skall få till en mer effektiv förvaring i detta utrymme så vi har inhandlat x antal hyllor som nu ska upp på väggarna här istället..

Efter lunch gick vi, som vi brukar på helgerna, och sov lunch hela familjen. Jag hade ställt klockan på strax efter 14 eftersom vi skulle på Malenas 30 års fest klockan 15. Här är födelsedagstjejen som eg fyllde i torsdags..



Malena är gift med min kusin Daniel och jobbar i det stora, vackra vita huset på överås.. Det var också här som festen hölls - underbart vackert!



Det var värsta lyxmåltiden som serverades och jag ångrade att jag 2,5 h tidigare slösat plats i magen med spaghetti.. Kyckling, potatis, sallad, frukter, bröd, ostar osv.. För att inte tala om efterrättsbordet.. Mums! Åt världens godaste maräng/hallontårta! Tog en extra omgång och magen värkte en bra stund efteråt.. ;-) Pontus åt korv här och jag vet inte hur många bitar ananas han fick i sig till efterrätt..



Här är Pontus med sin syssling Benjamin och min kusin Evelina..

      

Pontus tyckte att Malenas pappa höll ett väldigt fint tal och applåderade glatt..



Jag föredrar numera att inte visa mig i helkropp.. ;-) Här med det finaste smycket i världen på min arm.. Pontus!



Sysslingarna avslutar festen med lite fotbollslir på den stora gräsmattan utanför.. Lägg märke till Benjamins blick och fotföring, kan bli nåt stort!



Väl hemma la vi en timme till på garderoben innan det var dax för Pontus att hoppa i säng.. Magnus är ute nu och springer av sig en del av tårtan medan jag sitter här framför datorn och jäser.. Känns skönt att klockan snart är 22:30 och man inte behövt äta en tugga sedan festen! ;-)


2 hörntänder på plats!

Gissa vem som fått sina två första hörntänder! Jag hade en stark misstanke om att det måste vara hörntänder på gång i förra veckan då han sov så dåligt, var ledsen och dreglade utan dess like.. Så igår frågade jag om jag fick lov att känna efter om det kommit några tänder.. Pontus var på gott humör då vi stekte pannkakor och svarade ja och öppnade glatt munnen. En hörntand per sida nedtill i munnen mötte min fingerspets!

Jag gick iväg på styrelsemöte vid 18:30 och killarna var ensamma hemma. De här bilderna mailade Magnus mig som han tagit under gårdagskvällen..



Han älskar sina glasögon och säger WOW när han får på sig dem. Antagligen för att det är det uttrycket jag använder när han får de på sig.. ;-)



Ikväll blir det fredagsmys. Hittade ett recept på recept.nu igår med kyckling, bacon och ris.. Såg väldigt gott ut så det blir till att prova ikväll! Fick även med mig rabarber från Åses trädgård häromdagen så kanske blir det en rabarber/jordgubbs smulpaj till efterrätt..


Svenskt sommarväder

Igår var Pontus ute på gården och lekte med de andra förskolebarnen när jag kom. Regnet hängde i luften så alla regnkläder var på.. Tur var det för vi hade bara ett tiotal meter kvar hem när regnet började ösa ner!



Nu när Pontus går en timme längre på förskolan om dagarna hinner vi knappt hem innan det är dax att börja laga mat. Igår kokade jag färskpotatis och stekte lax i ugnen. I slutet av min matlagning stod Pontus och skrek: Mat! Mat! Han var hungrig stackarn.. Oj, vad han åt! Han äter alltid bra när det serveras fisk vår kille.

Eftersom Pontus gärna hjälper till med disken efter maten blir det lite vått. Så ganska ofta ser man honom i bar överkropp på kvällstippen..



Idag hämtade min pappa mig på jobbet och vi åkte tillsammans för att hämta Pontus på förskolan. Pontus såg lite förbryllad ut när vi kom. Det hör inte till vanligheten att morfar är med och hämtar! Pontus visade sin morfar runt på förskolan, lekrummet, varr han satt och åt osv.. Efter detta bar det iväg till ByggMax igen där vi bytte ut de konsoller vi köpte häromdagen mot några vi kommit på är bättre. Jag köpte även våtrumsfärg till badrummet på ovanvåningen som ska få sig en genomkörare av mig nu i dagarna.

En kväll med goa vänner

Idag hade jag och Pontus bokat dejt med Åse och Kasper vid Oves korv & mos.. Strax efter klockan 17 parkerade vi bilen och möttes strax därpå av en glad Kasper som kom springandes med ett leende på läpparna! Vi åt alla vad de är experter på just där - korv och mos! Här har killarna en diskussion om den senaste landskampen..



Eftersom Triumf Glass ligger precis brevid var efterrätten given! Tur att det inte är jag och Magnus som köpt hus i närheten utan Åse och Henrik.. De har nog lite bättre disciplin än vad vi har.. vi skulle ha bott på Triumf! Killarna var riktigt förtjusta och högg in på en gång:



Om ni tycker att min nya kamera inte riktigt levererar kan jag meddela att jag typiskt nog glömde den hemma idag och fick ta lite foton med mobilen.. suck!

Mätta och belåtna åkte vi till vännernas nya hus där renovering pågår för fullt. Själv blir jag så himla imponerad över folk som gör en massa själv.. Kanske är man mest imponerad av människor som har kunskaper, färdigheter osv som ligger så långt ifrån ens egna.. Huset ligger jättefint med en underbar trädgård och kommer att bli kanon inuti också när allt byggmaterial och verktyg ersätts med färdiga väggar och möbler.. ;-)

Vi kom hem vid 19:30 och Pontus somnade på en gång.. Jag ska också hoppa i säng strax. Magnus jobba sent idag och jag har en bok som lockar..

Glassbilen & ny kamera!

Både Magnus och jag var hemma strax efter 16 idag. Efter att ha handlat lite mat med Pontus körandes en egen liten kundvagn begav vi oss hemåt. Strax efter att vi kommit hem hördes ett välbekant tutande.. -Glassbil! ropade Pontus. Vi hade ännu aldrig handlat från glassbilen, men jag har berättat tidigare när vi hört den att det är glassbilen. Idag var det dax för premiärshopping!



På väg tillbaka från glassbilen med en stor påse i handen.. Pontus går här brevid sin idol; grannflickan Lova..



På kvällen kom mina föräldrar förbi för att täffa Pontus innan de åker på 3 veckors semester på fredag... Med sig hade de min födelsedagspresent som jag skulle få i förskott; en ny kamera då min gamla hela tiden laddar ur sig och bråkar. Här kommer en av de första bilderna som Magnus tog nyss i trädgården med min nya kamera:



Så kul med ny kamera!

Pappa, Magnus och jag åkte en snabb tur till ByggMax också där vi köpte hyllor till klädkammaren på vår andra våning. Nu ska den göras om så vi får lite mer plats åt allt! Ska bli intressant att se hur lång tid det tar för min sambo att få tummen ur.. Jag kommer i alla fall att pressa honom varje dag om att vi ska göra iordning.. Nu har han fått lite press här till att börja med!


Helgen

I helgen har det varit fullt upp med galej! I fredags åkte vi alla tre ut direkt efter jobb och förskola till Pontus farmor för att fira hennes födelsedag. Vi fick god tårta och Rosa verkade nöjd med presenterna och att få träffa oss, speciellt Pontus då.. Vi kom hem strax innan 19 och jag skyndade mig iväg hem till Daniella, en av mammorna i föräldragruppen. Tjejmiddag väntade! Vi var 4 tjejer som fick väldigt god mat.. Hade nästan lite ont i magen när jag åkte hem på natten, men får skylla mig själv när jag tryckte i mig alldeles för mycket av efterrätten: Polly glass - mums!



På lördagen inspirerade vädret oss till att åka till Ikea. Vi skulle köpa rullgardin till Pontus nya rum så att det inte ser ut som mitt på dagen vid läggdax.. Där träffade vi våra kompisar Fredrik och Linda och deras son Elias som går på samma förskola som oss. Det finns mycket att hitta på på Ikea.. Här har killarna kommit på att man kan gömma sig under en matta för att sedan kika fam.. -Jättekul!



Vi satte oss i restaurangen tillsammans efter våra inköp så att vi var mätta när vi åkte därifån.. Pontus somnade redan i bilen och väl hemma tog det inte lång stund innan vi alla tre låg och sussade.. Det är ett tufft jobb att traska omkring på Ikea! ;-)

På kvällen var vi bjudna hem till Ida och Jesper på inflyttningsfest kombinerad med firande av Idas 30-års fest. Vi hade egentligen tänkt gå alla tre men med tanke på Pontus problem med sovrutinerna bestämde vi oss för att Magnus och Pontus skulle stanna hemma och jag åka själv. Det var ett riktigt bra beslut kände jag, så himla kul att få träffa mina kompisar som man ser alltför sällan numera! Hade Pontus varit med hade fokus blivit ett helt annat..

Killarna hade pizzakväll hemma istället. Jag hade fixat innan jag åkte med degen och sedan hjälptes vi alla tre åt med att fylla pizzan med godsaker.. Pontus passade på att tjuvsmaka lite på skinkbitarna..
  

  

Det har gått jättebra för Magnus att natta Pontus dessa båda kvällar vilket känns otroligt skönt. Pontus har dessutom sovit mycket bättre, inte vaknat lika ofta och Magnus har fått lov att gå in till honom de gånger han vaknat!


Föräldrasamtal och tips om massage!

Igår var vi på vårt första föräldramöte på förskolan där vårt favoritämne skulle diskuteras; Pontus! Vad gott det känns att där sitter två personer som får betalt för att prata med oss om vår guldklimp. Det var inga konstigheter som togs upp. De berättade att Pontus är en positiv kille och att han alltid är glad. Han har en stark vuxenkontakt vilket betydde (jag var tvungen att fråga) att han hela tiden hade koll så att det fanns en vuxen i närheten. De berättade även att han hade fäst sig extra vid en tjej som heter Linnea som nyss fyllt 2 år. De håller ihop och vill alltid sitta brevid varandra under sångstunder och samlingar. Vi fick även se foton där Pontus låg ner avslappnad på magen och blev masserad av Linnea med en lite massageboll. På nästa foto var det Pontus som masserade Linnea.. Helt underbara foton!! Vi ska få dessa från förskolan och jag ska fråga Linneas mamma om det är okej att jag visar fotona här.

De fortsatte berätta att Pontus verkligen gillar massage. Han hade under dagen legat med huvudet i en av fröknarnas knän och fått massage och mått gott. Så på kvällen när det var läggdax och Pontus brukar göra hela havet stormar innan han dimper ner på kudden frågade jag om han ville ha lite massage på ryggen. Ja, svarade han och la sig snabbt på magen. Jag drog fram och tillbaka med knuten näve.. Jag kände hur hela han slappnade av och det dröjde inte många sekunder innan ögonlocken föll ihop. Slutade efter ett tag och då öppnade han ögonen och sa "Meja!".. En stund senare sov han gott!

Våfflor och barnprogram..

Hämtade sonen vid 15:50 igår. Han var ute och lekte på gården när jag kom.. Såg att han lyste upp.. Mamma! *hjärtat svämmar över av kärlek* Vi gick hemåt medan Pontus tjötade i vagnen. Han är värre än vad jag är på att prata! Lekte lite vid lekplatsen och gick sedan in för att fixa nåt att äta. Det fick bli våfflor. Tror det var första gången Pontus åt det och han smaskade på för fullt och sa "Meja, meja!".



Det lille charmtrollet fick sedan hoppa i badet där en shamponering ingick. "Shampo, håjet mamma!" ropar han medan han plaskar. Han tycker också att det är viktigt att vara ren och lukta gott.. :-)

Vid 19-tiden blev han plötsligt riktigt gnällig och jag misstänkte att han nog var trött lite tidigare än vanligt med tanke på våra två senaste nätter ihop. Jajemen, 19:20 somnade han i sin säng efter att jag legat brevid honom i max 4 minuter.. Han vaknade x antal gånger under natten, men det kändes ändå som en mycket bättre natt då han somnade om snabbt när jag gick in och klappade på honom.

Pontus har blivit medveten om det här med mitt och ditt nu. När han får flaskan på kvällen brukar jag hålla den åt honom, speciellt om han är trött. Men numera är det inte tillåtet.. "Nej, mamma! Min!" Nu kallar han inte heller sig själv för Poppo längre utan säger Pontus. Det är helt underbart att höra!

Sen ett tag tillbaka har Pontus fastnat lite för ett barnprogram. Innan har bara bil-reklam varit intressanta men numera kan han sitta i en kvart och kika på barnprogrammet "I drömmarnas trädgård". Han vet precis vad figurerna heter och favoriten heter Macka-Packa..



Idag vid 16 ska jag och Magnus gå på vårt första föräldrasamtal på förskolan - det är stort!

Kan man få köpa lite sömn någonstans?

Skulle aldrig ha skrivit det där om att Pontus äntligen sover i sitt egna rum och hur härligt man mår av att få sova mer än 1 timme i rad.. fick äta upp mina ord med en käftsmäll både i natt och natten dessförinnan.. Natten från onsdagen och torsdagen i förra veckan var som sagt helt underbara. Pontus la sig i sitt egna rum med glädje och vaknade bara till 2-3 gånger och då jag kom in somnade han snabbt om.. Vet inte om det var att vi åkte ut till Orust i helgen och bröt alla rutiner.. Mat på andra tider än vanligt, lunchvilan som vanligtvis är vid 12 blev runt 16.. Söndagskvällen blev såklart ett kaos! Det tog mig 2 timmar att natta Pontus och efter det vaknade han var tjugonde minut.. Till slut var jag helt färdig och bad Magnus avlösa mig. Då blev Pontus så himla upprörd och grät och skrek.. Till slut spydde han av ren upprördhet. Efter en dusch fick jag ju då lägga mig där igen.. Vid 03:30 gav jag upp och bar in honom i vår säng.. Min klocka ringde sedan 06 och det var dax att gå till jobbet.

Igår kväll tog det "bara" en timme att natta. Han sov bra ett par timmar men sen drog det igång igen från 23-tiden och framåt.. Somnade vid 03 igen och upp 06.. Tur att inte bebisen kommit ännu. Det här måste fixas innan leverens av nästa gullunge!!

Drömmer mig bort genom att titta på det här fotot jag tog på torsdagsmorgonen då Pontus sov fridfullt i sin egen säng.. Lyx!


RSS 2.0