Härlig dag!

Fint väder idag och vi har slappat hela dagen. Vi planterade om våra fröer som nu vuxit sig högre än växthuset. Kort på det kommer imorgon. Skriver från Iphonen nu så här kommer lite foton från dagen tagna med telefonen. Killarna har cyklat och lekt mycket ute. Rasmus och jag tog en tur till stallet och Pontus och jag spelade bokstavsspelet Pontus fick av min moster och morbror i födelsedagspresent. Det är hur grymt som helst och Pontus får träna på bokstäver samtidigt som han har kul.


Påskafton

Vi började morgonen med att måla ägg till frukost och sedan äta upp dem.
En stund senare fick killarna gå på jakt efter gömda påskägg. Rasmus har hittat sitt under en mössa:
Påskbord. Kolla in prinskorvarna som Pontus lassar på:
Vi hade kompisarna Fredrik, Linda, Elias och Ludwig på besök och efter maten gick vi upp till elden som just fått ordentlig fart. Pontus och Elias:
Rasmus:
Jag med eld i baken.. eller nästan i alla fall..
Rasmus letade efter pinnar att slänga i elden och nöjde sig inte med små kvistar..
Nej, stora grejer skulle det vara!
Pappa Magnus var jätteduktig och hittade en stor tjock "pinne"!
Efterrätt.. Cheesecake med påskpyntning..
Rasmus och Ludwig finner alltid varandra så bra, speciellt efter ett par timmar. Dags att säga hejdå. Puss!
.. och kram!
Én bra påskafton. Förra året vid den här tiden låg jag inlagd med en sprucken cysta.
Idag fick jag fira med familjen. Lyx!

Långfredag

Vi har haft en bra ledig fredag. Tvättmaskin och torktumlare har gått varma hela dagen. Jag har hunnit med både morgonpromenad och löptur på kvällen. Allt för att minimera skadan av de senaste dagarnas intag av skit. På söndag börjar mitt nya liv. Igen.
Det blev ett besök på Öppna Förskolan idag då de hade påskfestligheter med korvgrillning, fiskedamm och tipspromenad. Barnen vann pris båda två. Rasmus sprang fram när de ropade hans namn. Han blev så glad för sitt påskägg och jag blev alldeles varm i hjärtat.

På kvällen har vi pysslat lite med krackelerade ägg och karamellfärg. Dinosaurieägg som Pontus kallar dem. Fräcka blev de!


Hemma igen!

Jag har bara kunnat göra blogginlägg från Vemdalen genom min Iphone och med foton jag tagit med den. Vi har nyss kommit hem och jag sitter och tittar på kort från kameran. Hade bara med mig kameran ut i backen första dagen och här är lite kamerafoton från vår resa.
Första eftermiddagen när vi just kommit fram ville killarna vara ute och leka i snön. Den är djup! Rasmus ben syns bara till hälften:
Pontus leker i snöhögen som är vid vår husknut:
Pontus åker liften i barnbacken, ett band som rullar:
Mamma och Rasmus:
Rasmus har samling med sin skidskolegrupp:
Vår skidskolekille Rasmus!
Rasmus åker:
Pontus åker:
 
Min pappa åker.. eller ja..
Fine Pontus:
Nyduschad och go Rasmus efter 3 dagar i backen:
Man är lite mör efter 9 timmar i bilen. Killarna funkar lite annorlunda, de är speedade, jag är helt slut.. ;-)
Nu laddar vi inför påskhelg! Skönt att vara lediga ett par dagar efter semestern!

Morgon i Fjällen

Killarna och jag tog en promenad medan mina föräldrar städade det sista. En underbar, frisk och vacker morgon där vi alla tre turades om att ta kort. Nu har vi lämnat fjällen och är på väg hemåt.


Sista skiddagen..

Sista skiddagen är slut och det känns lite vemodigt. Rasmus var trött idag så jag tror det är lagom att boka skidresa så här 3-4 dagar när de är så små. Solen har skinit även idag men det har blåst lite mer. Pontus har åkt och åkt.. När Rasmus tröttnade och satt och fikade med mig fortsatte Pontus att åka själv. Båda killarna fick diplom efter avslutad skidskola och var så stolta. Stolt mamma också såklart!


Fantastisk dag!

Kan inte med ord beskriva känslorna när man ser hur kul killarna tycker det är att åka skidor. Hur båda två är delaktiga och tycker det är kul att gå i skidskolan trots att de går i olika grupper. Båda två har utvecklats oerhört! Idag åkte vi alla fem upp i stolsliften och tog en lång grön backe. Vet inte hur många gånger vi åkte.. Det var en underbar känsla och vädret tackar vi för! Killarna åkte från 9-15, sen åkte mina föräldrar hem med dem och jag matade röda och svarta backar tills liftarna stängde. Grymt!


Första skiddagen!

Jag är SÅ imponerad av killarna! Rasmus som aldrig har stått på ett par skidor har idag åkt lift själv, gått i skidskola och åkt ner massor med mig och morfar hand i hand. Pontus åker riktigt bra helt själv och måste öva sig på att bromsa och svänga. Jag och pappa fick 1,5 h egen skidåkning vilket var lyx! Solen har skinit nästan hela dagen och nu är man då där himla gott trött! Vilken dag!!


Framme i Vemdalen!

Killarna var helt otroliga i bilen idag! Inga problem alls trots 70 mil. Tackar delvis Magnus bror Mikael för det eftersom det var av honom killarna fick mojängen så att de kan kolla på film på varsina skärmar i bilen. Kom fram till en fantastisk stuga med 4 sovrum, två badrum varav ett med bastu.. I love it! Skidutrustning har vi nu hyrt, Rasmus och mina föräldrar har bastat och vi har just ätit gott. Imorgon blir det skidåkning. Åh, vad jag längtar! Har inte åkt sedan Rasmus låg i min mage..


Påskpyntat!

Jag har haft fullt upp hela dagen, men varit effektiv så nu känns det riktigt bra!
Medan Magnus följde med Pontus till simskolan var Rasmus och jag i tvättstugan och jobbade:
Vi tvättade jackor och termobrallor bla för imorgon drar vi till fjällen, jag, pojkarna och mina föräldrar. Magnus är hemma och jobbar, städar och vattnar blommor.. ;-)
Pontus kom hem med ett nytt simmärke, Doppingen! Han var jätteglad och berättade att man var tvungen att hoppa ner i vattnet från kanten, simma under en rockring och dyka ner i vattnet och titta i en spegel. Allt skulle göras 3 gånger. Två märken:
Eftersom vi åker imorgon och kommer hem sent på torsdag påskpyntade vi idag. Min mamma hade med sig björkris från Orust som vi klädde. Pontus:
Rasmus:
Riset räckte till två buketter och här är Rasmus och min:
 
Jag har hunnit med att jobba 3,5 h, varit på gymmet, städat och packat.
Vi åker jättetidigt imorgon bitti, redan vid 06 och jag funderar på om jag missat att packa ner något. Solskyddsfaktor! Hoppas det kan komma att behövas!
Nästa inlägg blir förhoppningsvis från fjällen, Vemdalen!

Lyx!

Ibland måste man lyxa till det och det gjorde vi idag. Det blev restaurangbesök på en vanlig torsdag. Vi har hittat en Kina/thai restaurang i närheten som har väldigt god mat. Stora portioner så det räcker med 2 rätter för att alla fyra ska bli mätta. Killarna älskade maten!


Dagarna går..

Dagarna rinner iväg och jag har inte uppdaterat bloggen sen i lördags.

Vi vaknade i söndags och det var alldeles vitt ute.. när tar vintern slut? Medan killarna väntar på mig för att vi ska gå till simhallen och bada skottar killarna utanför oss:

På eftermiddagen är Pontus bjuden på kalas på Lekstan i Starwars-rummet. Han har jättekul och jag ser inte mycket av honom under dessa två timmar..

Rasmus leker jättebra. Här har han affär! Mjölken kostar 100:- och bananen 5:-..

Rasmus driver eget café:

Glad kille på cykel:

Det här fotot tog jag på Pontus igår när jag hämtade barnen på förskolan. Han ville bygga färdigt sitt rymdskepp och är inte alls redo att gå hem!

Rasmus busar och springer fram och tillbaka och kallar sig "Super-Rasmus" och det är just vad han är. Helt superfantastisk underbar!
 
Ikväll ska jag ut med tjejkompisar och äta gott. Längtar!

Effektiv dag & Myskväll!

Idag har vi fått mycket gjort! Tvätt-tid imorse när tuppen gal följdes av simskola för Pontus del och sedan åkte alla tre killarna på innebandyträning. Jag stannade hemma och fixade det sista med tvätten, gick till återvinningen, bäddade om sängar och tog en promenad. Lunchen stod på bordet när grabbarna kom hem.
Rasmus hjälpte mig sedan att putsa fönstren:
Jag hann med en tur till Plantagen och handlade lite. För ett tag sedan berättade Pontus för mig att han hade gömt en äppelkärna på sitt rum och att han skulle se om det blev ett träd. Jag berättade då att kärnan behövde jord och vatten och lovade att vi skulle fixa det lite närmare våren. Sagt och gjort, idag kom jag hem med lite olika fröer och ett litet växthus. Killarna fyller småkrukor med jord:
Rasmus har planterat äppelkärna:
Pontus trycker ner en vattenmelonkärna:
Killarna planterade, äpple, melon, pumpa, majs och luktärtor och stoppade ner i "deras nya hem":
Jag vet inte om jag sett killarna vara så koncentrerade båda två under en så lång tid tidigare. Rasmus tittar på växthuset när det är klart.
Pontus vattnar:
Hoppas verkligen det tar sig nu! Pontus sa innan han somnade nu att han hoppades att det hade vuxit tills imorgon.. ;-).
Magnus är ute med kompisar ikväll och killarna och jag har haft en helt underbar kväll tillsammans. Vi gick ner och handlade på eftermiddagen. Vi skulle köpa glass att mysa med på kvällen. Jag föreslog kulglass som är billigare men killarna ville absolut ha Sandwichglass som är dyrare. Vi ville också köpa en film att titta på under kvällen. Bara glass och film gick på hundra kronor och jag fick lite ont i magen över det när vi närmade oss kassan. Då ligger det på golvet en hundralapp! Jag såg det som ett tecken! Jag fiskade upp den, betalade och gick ut, utan att ha slösat pengar på onödiga saker! Nu fick vi ju det liksom gratis..
Vi gjorde kycklingtortillas och det var grymt gott!
Rasmus älskar majs.. nästan hela hans tortilla bestod av majs!
Efter maten tog vi varsin glass och satte på den nya filmen, Arthur och minimojerna och den var jättebra! En sån mysig kväll var längesen man hade!
Magnus mailade mig förresten ett par foton från innebandyträningen som får avsluta det här inlägget som blev fullt av foton.
Pontus i orange väst och Rasmus i grön:
Klockan är bara kvart över nio men nu gör jag som mina killar gjort.. säger godnatt!

Pyssel

Idag fick Pontus syn på en liten påse med små bitar som ser ut som pusselbitar. Det låg i veckans Matkasse från Lina. -Åh, plus plus! sa Pontus. Han öppnade påsen och vipps satte han sig och gjorde en solros! Jättefin tycker jag. Pontus tyckte att det här fotot på honom och solrosen var finast. Hade jag fått välja hade jag valt ett där han inte ser så tillgjord ut.. ;-)


Innebandyträning

Jag fick jobba till 18 idag för att kompensera att jag kom så sent till jobbet pga elektrikern.. Och inte är han färdig heller! De har förstört elen på vår vind i samband med renoveringen av köket. Suck!
Magnus mailade mig dessa två foton på killarna från dagens innebandyträning:


Hantverkare..

Sitter hemma och väntar på att elektrikern ska åtgärda lite fel på det jobb han gjorde i köket. Han skulle komma 07 och dök upp halv åtta. Blir så matt! Sa till på skarpen vad jag tyckte om den respektlösheten mot andra människor som också har ett jobb att sköta. Så nu är stämningen här lite tryckt.. ;-). Tröstar mig med att se busy ut och kolla på foton på killarna som jag tog igår på förskolan:


Lyxig söndagsvana

Idag har jag tränat hårt och det känns skönt i hela kroppen! Rasmus har utvecklat sin målning rejält och gör nu även han streckgubbar. Idag målade han familjen. Sig själv högst upp och jag är under, jag fick långt hår berättade Rasmus.

Det börjar bli en vana nu att bli bjudna på söndagsmiddag hos mina föräldrar. Idag fick vi köttbullar, potatis och brunsås och jag blir sugen igen bara jag tänker på det! Rasmus på Magnus axlar på väg till middagen.


Pausunderhållning i Superligan!

Idag var det dags för killarna födda 2007 att för första gången ta på sig matchkläder. Killarna var pausunderhållning genom att spela mot Varbergs -07:or i Superligans periodpauser.
Laguppställning innan matchstart:
Pontus med nummer 14 på ryggen tekar:
Kram brorsan!
Mina 3 killar:
Både Magnus och jag var helt slut efter Varbergsutflykten. Vi köpte med oss thaimat på vägen hem och satte oss sedan i soffan och dukade upp med mys inför Melodifestivalen. Den här bilden är från min telefon och därför suddig..
Nu är jag trött. Det är himla skönt att inte ha något planerat imorgon.. Bara ta det lugnt!

Familjen

Pontus målar och målar.. Igår hade han målat vårt hus och hela familjen. Han förklarade att han är det största närmast huset följt av Rasmus, mig och Magnus. Jag frågade Pontus varför jag var rundare än de andra men han bara log..

Den här något suddiga bilden tog jag igårkväll innan jag skulle börja läsa saga för killarna i Rasmus säng:

Just nu känner jag mig lättad. Fick just svar att min cysta var en godartad tumör. Känns skönt. Ska dock gå på regelbundna kontroller, men det tar jag gärna!
 Nu ska här firas med lövbiff och fredagsmys!
 

Rasmus tur!

Var ute på promenad nu på kvällen. När jag kommer hem ropar Rasmus på mig från sängen. Han ligger med ett kort i handen och det lyser om honom. "Mamma, jag är bjuden på kalas!". Jag fick nästan tårar i ögonen. Hans första kalas blir hos Alwin. Så många gånger han fått se Pontus få inbjudningar och gå på kalas.. Underbart att det är hans tur!

Det har varit en bra feberfri dag. Det blev en promenad med grannen Lukas som också var hemma med feber. De var så himla gulliga ihop. Lukas bar lingonsylt, då ville Rasmus bära vår korv. När Lukas tappade lingonsylten, tappade Rasmus korven.. Oj, vad de skrattade! 

Bak på eftermiddagen, idag blev det kakor. Rasmus älskar att baka! Han gillar att räkna skoporna mjöl och känna sig duktig. Det är mysiga stunder ihop.

Jag gjorde ravioli till middag idag. Killarna hade aldrig ätit det innan. Det gick verkligen inte hem. Killarna äter ju alltid bra i vanliga fall.. det fick bli en nödlösning med korv och bröd.


Hemma igen..

Igår kväll gick Rasmus och la sig tidigt.. FÖR tidigt för att man inte ska börja ana oråd. Han har hostat inatt och imorse hade han 38,1 i temp.. Igen! Det känns inte bra att jag varit hemma från jobbet så mycket sen årsskiftet, får lite panik. Det har varit en bra dag dock. Rasmus ville baka bullar, stoltheten när han bjöd Pontus på bullar när Pontus kom hem från förskolan vid 14, killarnas samarbete i trädgården i vårvädret.. Det konstigaste av allt: Rasmus hade 37,1 nu på kvällen! Vad är detta??


Kusindotter & Grillspett!

Fick nyss veta att min kusin Kicki och hennes Richard blev föräldrar till en flicka idag vid 16-tiden. Hade tänkt skriva ett blogginlägg med rubriken Grillspett men det kändes inte helt okej efter nyheten.. Stort grattis! Nu börjar den finaste resan av dem alla.

Idag har vi i alla fall smaskat grillspett här hemma. Smakade helt okej, men roligast var att se Rasmus ta sig an spettet..


Härliga Skatås!

Dagen bjöd på fantastiskt väder! Vi började morgonen med frukost framför Vasaloppet men det vore en skam att inte utnyttja vädret och ge sig ut när det äntligen kändes som vår! Vi åkte till Skatås. Underbara Skatås som både Magnus och jag har varit mycket genom åren. Pontus tog med sig sin sparkcykel och var jätteduktig:
Magnus sprang 8;an och gör här ett glädjeskutt inför starten:
Rasmus får prova sparkcykeln. Rasmus är bra idag. Precis som Pontus.. 1,5 dags feber..
Vi stannade till vid bryggan vid Härlanda Tjärn. Det var tjock is och flera som åkte skridskor. Pontus provar isen i det vackra landskapet:
Rasmus är lite mer försiktig:.
Men vågar sig snart ut på isen han också..
En annan mamma och jag byter tjänster och tar kort på varandra. Jag och killarna:
Rasmus ville att jag skulle ta kort på honom och livbojen:
Vi har med oss lite picnic, killarna hade beställt gifflar. Pontus:
När Magnus sprungit klart gick jag en rask promenad runt tjärnen innan vi åkte hem igen. Väl hemma åkte Magnus iväg och tvättade bilen medan killarna och jag var på lekplatsen. Vi var ute mellan 10-15:30 idag och det känns så himla skönt.
Här är ett samlat kort på lite annat vi haft för oss i helgen. Både igår och idag har vi hälsat på Missan eftersom mina föräldrar var i Stockholm. Igår på förmiddagen tog vi en tur ner till våra vänner Tina och Peters radhus där de tillsammans med Magnus jobbade med att riva badrum och vägg. Pontus fick hjälpa till..
Pontus har nu på kvällen äntligen blivit klippt. Det var verkligen välbehövligt. Storstädning i kök och dammsugning på bottenvåningen avklarad. Dags att gå upp och fixa med tvätten innan läggdags så är man verkligen i fas med allt. Känner mig nästan hög av denna härliga helg!
 

Benjamins kalas & första träffen med Felicia!

På grund av tidigare sjukdomar firade vi mitt kusinbarn Benjamins 5 års dag nästan en månad sent.
Pontus lämnar två paket till Benjamin:
Benjamin bjöd på en massa gott och jag som försöker vara nyttig nöjde mig med bärpajen som var grymt god.
Idag träffade Pontus och jag Benjamins lillasyster Felicia för första gången. Vilken liten söt tjej! Här med sin pappa, min kusin Daniel:
Jag fick också gossa:
Känns nästan som om man glömt hur man gör, blir ju helt osäker när så små börjar gråta..men sen är det ju 3 år sedan man hade en sån liten!
 
Min mormor med Felicia:
Nu ska jag ut till köket och göra det sista med kycklingen. Strax börjar Melodifestivalen!

Pontus första simmärke!

På simskolan imorse tog Pontus sitt första simmärke; blå livbojen. För att ta det skulle man hoppa i från kanten med flytväst och simma med flytväst på rygg. Det var en stolt Pontus! Vi köpte även en tavla att fästa märkena på. Pontus valde en rosa.

Idag blir det kalas hos kusinbarnet Benjamin. Tyvärr är det Rasmus tur att ha feber så Magnus och han får stanna hemma idag.


Fredagsmys

Rasmus somnade direkt när vi kom hem från förskolan idag. Hoppas det inte är hans tur att bli sjuk. Nu är han vaken igen men vill inte äta. Idag när jag hämtade barnen var de i byggrummet. Pontus ville att jag skulle ta ett kort på hans rymdskepp:


RSS 2.0