Midsommarhelgen

Oj, oj, oj.. semester hade inte kunnat börja bättre!
När Magnus slutade jobbet i torsdags packade vi bilen och åkte till Magnus bror Mikaels landställe i Dalsland för att fira midsommar. Det blev en toppenhelg med god mat, underbara människor och härligt väder!

Pontus provar studsmattan tidigt på fredagsmorgonen innan de andra har vaknat:



På vår morgonpromenad hittade vi den gamla skrotiga traktorn som Pontus blev betagen i förra året. Han gillade den även i år:



Kul med promenad på pappas axlar:



Något av det bästa med Mikaels land är att det finns en hel del prylar med motor i..



Lycklig Pontus kör moppe med Johnny:



Vi var en hel del som firade helgen på Mikaels land och ungdomarna var så himla goa med Pontus och bjöd in honom i allt de gjorde. Han kände sig verkligen som en i gänget. Här springer han ner till vattnet med Anton och Oscar:



Vår solstråle:



Hela familjen vid vattnet:



Pontus och jag dansade runt midsommarstången:



På kvällarna grillades det! Grillmästaren - farbror Mikael:



Igår kväll gick vi ner till sjön på kvällen för att fiska. Det blev en skön promenad och en mysig stund.



Anton visar Pontus hur man fiskar:



Goa ungar!
Anton, Pontus, Yoanna och Emelie:



Storfiskaren:



Tack Mikael och Malin och alla som var med för den perfekta midsommaren och starten på semestern!


Midsommar på dagis

Idag när jag hade varit och handlat och gick förbi Pontus dagis skulle de precis börja dansa runt midsommarstången. Jag gick in för att ta lite foton och fick dansa med. På alla bilderna har jag mörklagt ansikten på de barn vars föräldrar jag inte frågat om det är okej att de får vara med på bloggen om ni tycker det ser konstigt ut. Pontus i mitten i blå jacka:



Pontus håller grannflickan Nova i handen i dansen:



Pontus har gjort sin egen krans.. ;-)



Efter dansen fick barnen köttbullar, prinskorv, sill och potatis. De avslutade sedan med glass och jordgubbar - det är lyxigt att gå på dagis!

Idag är det förresten Rasmus 9 månaders dag!


Slottskogen

Idag sken solen på utsidan och jag kände att här ska det hittas på något! Jag frågade Pontus vad han tyckte om en utflykt till Slottskogen och han tyckte det lät bra. Vi packade ner matsäck och när vi höll på att packa ringde Linda med sina två söner och frågade vad vi skulle göra idag. Vi fick sällskap - jättehärligt sällskap!
Pontus och Elias leker fantastiskt bra ihop, de blev som tokiga när de fick se varandra. Klätterkillar:



Efter en bra stund på lekplatsen Plikta gav vi oss ut på promenad för att kika på djuren. En helt orädd påfågel kom tätt intill oss:



Väääldigt tätt:



Barnens Zoo var en grym besvikelse! Det som tidigare varit ett paradis för barnen att få känna och klappa på getter och grisar.. Nej, nu var det en gång genom området där man kunde kika på djuren genom staket. Killarna sprang rakt igenom, totalt ointresserade! Istället var det ridning som lockade! Här väntar killarna på sin tur:



Pontus "Ryttaren" Fredriksson:



Vi avslutade med en picnic i gräset där Elias och framförallt Pontus hade svårt att sitta still och äta utan ville springa omkring på gräsmattan istället. Men en kille satt kvar i alla fall:



En jättehärlig utflykt. Både Pontus och Elias somnade tvärt i bilen på vägen hem.. :-)


Kronprinsessan döptes

Fattr inte varför helgen går fortare än två dagar mitt i veckan. Faktum är att helgen går fortare än enbart en måndag - konstigt. Det har blivit lite innebandy i helgen för grabbarna. Medan Pontus spelade med Lova och Isak satt Rasmus och inspekterade sin klubba:



På promenad och provar en av alla de lekplatser som finns i Kärra:



Igår när jag hade ammat Rasmus sa Pontus plötsligt att han skulle mata sin docka Lukas och satte honom till sitt bröst:



Efter en stund sa han "Nej, det funkar inte! Du måste mata honom mamma, han är hungrig och behöver mjölk!" Så där satt jag med bröstet i vädret och en docka..

Igår var det ju inte bara Kronprinsessans bröllop utan även min lillebror Axels födelsedag! Vi ringde och grattade med högtalartelefonen på och när vi sjungt "Ja, må han leva" frågade Pontus efter tårtan.. Han blev dessutom väldigt bekymrad över var Axels presenter var, men jag förklarade att vi köper och ger Axel presenter när han kommer hem i slutet av sommaren istället.

Bröllopet ja.. försökte titta lite, tyckte det var vackert, men precis när det skulle till att vigas hörde vi från andra våningen: "-Jag är fääärdig! Jag har kissat och bajsat!". Det blev Magnus som missade vigseln.. ;-) När Pontus kom ner var brudparet på väg ut från kyrkan och Pontus undrar: "Är det någon mer som ska döpas nu då?"

Idag har jag haft en härlig dag. Jag har jobbat 3,5 h på jobbet och sedan varit på gymmet och tränat - lyx! Lyx att få vara iväg ensam och lyx att få längta efter sina killar!


Foton från sommardagar

Nu har jag inte skrivit på flera dagar. Dagarna i solen liksom försvinner iväg, man är ute hela dagarna och på kvällen är man så trött så trött - skönt trött! Men här är lite foton från sommardagarna som passerat!
Först en bild från Orust i lördags. Min granne Pernilla efterfrågade nån bild där man kunde se huset så Pernilla - this is for you:



Nakencrocket på landet:



Hemma igen och i gungan på vår lekplats:



På en kvällspromenad provar vi en annan lekplats:



Kompisen Oliver skjutsar Pontus:



Rasmus är glad - dax för promenad!



Killarna gungar tillsammans:



Tjoho! Uppe i luften med Lova:



Kolla, vad duktig jag är på att stå!



Jag har några goa citat som Pontus kläckt ur sig de senaste dagarna som jag tänkte bjuda på. Den första inte så go kanske, men ändå.. Rasmus ramlade ner för trappan i fredags *skäms*.. Jag var ensam hemma och Rasmus och jag var på övervåningen när Pontus ropar nerifrån "Det kommer vatten!" Jag rusar ner och stänger av duschen som Pontus fått igång. Hör sedan en duns! Rasmus har hoppat efter mig. Trodde mitt hjärta skulle stanna.. Springer upp, han ligger på fjärde trappsteget och skriker. Tröstar honom, bär in honom till vår säng och ger honom bröstet eftersom mjölken är smärtstillande. Pontus ropar på mig nerifrån och jag svarar att "Jag är här uppe och tröstar Rasmus, han ramlade ner i trappan!" Då hör jag hur Pontus börjar gå med bestämda steg i trappan samtidigt som han säger: "Helvete! Jag måste kolla hur det är med min lillebror!" Inte så snyggt ord i min söte sons mun, men ändå ganska passande. Det gick jättebra med Rasmus. Ett litet blåmärke på hakan bara och jag har lärt mig en läxa.

Igår när jag vaknade var jag så himla frusen att jag tog mig ett varmt bad. Rasmus satt på golvet och skrattade. När jag var färdig gick vi in i sovrummet igen och Pontus kom strax därefter in nyvaken. "-Jag hörde det var nån som kissade förut!" "-Det var jag som badade" sa jag. "-I badkaret??" "-Ja." "MAN FÅR INTE BADA NÄR FOLK LIGGER O SOVER!!" säger Pontus argt!! Folk??! Vad får han allt ifrån min guldgubbe? :-)


Sommar på Orust

Vaknade i morse av solskenet. Härligt!
Det blev en underbar dag på Orust. Vi tog fram poolen och plaskade:





Nybadad i mammas famn:



Vi har varit ute hela dagen.
På kvällen blev det en promenad ner till ängen där vi plockade lite blommor:



Pontus når ända upp i trädet med lite hjälp:



Båda pojkarna sover nu. Ska avsluta kvällen med resten av fotbollsmatchen.



Teater & Orust!

Igår var det sommaravslutning på Öppna Förskolan. Vi var förstås där och tyvärr väldigt många andra - FÖR många.. Det hade varit riktigt trevligt om hälften varit där, men nu ballade en hel del barn ut i värmen och trängslen vilket ledde till irritation. Att sedan en kille körde sin armbåge med flit i Pontus huvud gjorde inte mitt humör bättre. Ganska fascinerande dock hur hans mamma som också ser vad som händer inte säger nåt till sin son varken före min tillsägning eller efter..
Men det var kul också! Först bjöd fröknarna på teater - Vargen och Rödluvan:



Ringdans:



I morse åkte vi ut till landet jag och barnen. Magnus är i Stockholm på Kisskonsert och fortsätter inatt till Malmö där de spelar imorgon. Det regnade på Orust och Pontus och hans mormor kom på den bra idén att använda rabarberblad som paraply:



Min mamma gjorde sedan rabarberkräm som vi ska ha till frukost imorgon.
Utanför fönstret såg vi plötsligt två rådjur:



På kvällen gick Pontus och jag ner till bastun. Pontus brukar alltid basta med mina föräldrar och alltid vill han ha kläderna på och sitter längst ner i bastun eftersom det "gör ont i näsan" annars:



Min mamma har precis köpt sig en ny kamera och här är några av hennes foton från dagen:











Önskar mig en sån kamera!
Vilken skillnad i bildkvalitet..


Trädgårdsglimtar

Idag har det varit full rulle. Efter att ha lämnat Pontus på dagis åkte lillkillen och jag till en verkstad med bilen vars bromsklossar behövde repareras. Som vanligt var det så klart inte bara dessa som var sönder utan även bromsskivor, bromsok och handbroms var illa åtgångna och skatteåterbäringen som kommit in på kontot idag blev mindre och mindre.. Så är det, inte gråta över spilld mjölk. Jag kan ju i alla fall bromsa ordentligt nu och det är viktigt när man kör omkring på dyrbar last!

Det blomstrar på vår baksida nu. Solen i förra veckan och nu regnet gör sitt. Vår stora Rhododendron blommar för fullt - vackert!





Lite andra glimtar från vår trädgård:

 

Idag på eftermiddagen var jag och tränade. Killarna var på Magnus jobb. Det var en deal vi hade gjort för att vi båda skulle må bra. Magnus har mycket på jobbet och jag längtar efter att få träna. Det har ju gått 7 veckor sen sist jag tränade pga Magnus operation och egen förkylning. Tränade med min kollega Ina och åkte sedan och hämtade barnen. Magnus jobbar till sent och vi andra åkte till Ikea och åt köttbulletallrik för 16:-..
När vi kom hem hoppade killarna i badet. Rasmus älskar verkligen att bada och plaskade och skrattade som bara den. Pontus gör sig till för Rasmus och låtsas ramla och Rasmus asgarvar. En gång åkte Pontus under vattnet med huvudet, blev nog lite rädd men när han kom upp sa han ändå: "Såg du Rasmus?!". Här är våra fina söner i Pontus säng innan läggdax:


Badrummet färdigt!

Det har varit två speciella veckor eftersom vi renoverat vårt badrum på nedervåningen. Man slappnar liksom inte riktigt av när man vet att någon ska dyka upp i ens hem på morgonen.. ;-) Men nu är det färdigt och vi är jättenöjda! Svårt att fotografera ett litet utrymme, men jag har gjort ett försök i alla fall:

 

Skickar med två foton från i söndags då hela familjen och farbror Mikael promenerade upp till 4 H gården och hade lite picnic:





Pontus ville somna i våra sängar ikväll. Han brukar få göra det när Magnus jobbar sent för det blir även lättare för mig med nattningen. Två flugor i en smäll.. ;-) Men inte denna gången. Killarna låg och asgarvade så fort de såg varandra! Rasmus sträckte sig förtjust efter Pontus och kved av skratt. Pontus var inte sen att haka på.. Till slut fick jag lägga mig emellan bröderna för att få dem att komma till ro.. :-)


Farmor 60 år!

Igår var vi på 60 års kalas hos barnens farmor.
Det serverades kanongod smörgåstårta med färska räkor i mängder och därefter jordgubbstårta. Här är killarna hos Rose-Marie:



När vi kom hem från kalaset somnade Rasmus direkt och Magnus tände grillen, fixade fläskfilé och pommes.. det blev en mysig stund på altanen som avslutades med sagostund:



Den här bilden visade Magnus mig igår. Han har klippt ihop två foton på våra killar när de var i samma ålder. Lika? Lika runda i alla fall.. ;-)


Första Lisebergsbesöket för året!

Igår var jag på konferens på Stena Line. Konferensen handlade om fastigheter och riktade sig till oss som arbetar i styrelser inom bostadsrättsföreningar. Jag åkte ensam från min styrelse då Sandra som skulle ha åkt med blivit sjuk. Jag hade med mig Rasmus och det blev en jättelyckad dag med nytt folk, lite nya idéer, en fantastisk föreläsning av fd cyklisten Thomas Grönqvist och en bra stund med tjöt uppe på soldäck. Här är Rasmus på soldäck:



Idag är det fredag och vi hade bestämt att gå på Liseberg idag med mina föräldrar och min bror Axel som har sin sista dag hemma idag innan han åker till Dublin över sommaren. Pontus var uppspelt och sprang från karusell till karusell!



Pontus skjutsar morbror Axel:



Även Rasmus måste få njuta av sin morbror lite..



Kaninresan med mormor:



Själv fick man äran att åka drakbåtarna och de flygande elefanterna!



Pontus kör båt med mormor som passagerare:



Rasmus tycker det är härligt när morfar busar med en massa pussar i pannan:



Efter 4,5 h på Liseberg bjöd mina föräldrar hela gänget på restaurang där även Magnus mötte upp efter jobbet.



En härlig dag med underbart väder. Våra två killar somnade på en gång när vi kom hem!
Nu önskar vi Axel en härlig sommar i Dublin och jag vet speciellt en kille här som kommer att sakna dig massor! Det sista Pontus sa när jag nattade honom var "Sover Axel också nu då?".. "-Ja, det gör han." svarade jag.. Då skrattade han och sa "Nähe du, det gör han inte alls!"


Sommardag!

Pontus fick vara hemma även idag. Solen strålade och min lillebror Axel hade kommit hem från Sundsvall ett par dagar så vi bestämde oss för en utflykt till Aspen där vi växte upp.



Vi var helt ensamma vid badet - jätteskönt! En nakenfis på väg ner till vattnet:



Rasmus sitter bland tusenskönorna och ler:



Pontus ville "fiska" med Axel:



Det var riktigt kallt i vattnet men Axel tog ett premiärdopp i alla fall!



Pontus sprang fram och tillbaka i vattnet och tjöt av glädje:



Sommarkille!



På vägen hem stannade vi till vid Triumf Glass och fick smaka lite mer sommarkänsla.. En underbar dag som avslutades med lekplatsen och sedan bad hos grannarna i deras plastpool.


Sommaravslutning

Idag har Pontus varit hemma i det fina vädret. Vi har spenderat hela dagen ute på olika lekplatser.
Vid 16:30 var det sommaravslutning på Pontus dagis med picnic. Killarna på filten:



Pappa var också med och håller upp Rasmus så att han kan se barnen som sjunger sommarsånger. Pontus ville inte stå och sjunga med de andra utan stod och höll mig i handen istället.



Efter avslutningen följde vi med hem till våra grannar där deras son Elliot gav Pontus en häftig present som han hade vuxit ur! Pontus var jätteglad för sin traktor med släp!



Vilka grannar man har! Vi har fått säng av en granne, kläder av en annan, sandleksaker av en tredje och nu denna av en fjärde.. Vi bor bra! :-)


RSS 2.0