Första Advent & Ny penicillinkur

Igår var det första advent och det firade vi med fika då första ljuset tändes. Tur man har två ljusstakar så killarna kan tända varsin:

Jag har varit väldigt dålig och det visade sig att min infektion inte gått över utan istället blivit värre. Fick en ny penicillinkur i fredags och igår kände jag att det äntligen börjat vända! Killarna och jag bakade lussekatter till första advent:

Fika igår:

Det jobbigaste med stt vara sjuk är att man inte orkar göra något. Killarna tycker att jag är tråkig som inte hittar på så som jag brukar.. En del film har det blivit, mysigt!

Idag har jag orkat massor! Bakat fudge och julkola, fixat med tvätten och dammsugit hela huset. Hoppas kraften håller i sig!


Pepparkaksbak

Igår satte jag en pepparkaksdeg som vilat över natten och idag var det dags för årets första pepparkaksbak.

Dekoration på hög nivå!

Jag fick även en kärleksgåva:

Jag är dålig. Orkar inte mycket. Måste vila efter varje sak jag gör. Har trott att det hade med operationen att göra, men idag tog jag tempen för säkerhets skull och hade 38 grader..förklarar lite. Har varit sjuk sedan 8:e oktober och har sedan dess kört en penicillinkur men blir inte bra..Tröttsamt!


Sjukskriven.,

Dagarna går.. Jag är sjukskriven denna och nästa vecka vilket känns skönt. Infektionen som jag åt penicillin för är fortfarande inte riktigt över. Hostan sitter kvar. Jag har även problem med hjärtat som slår snabbt emellanåt när jag stressar. Så det här med vilan är nödvändig.
Killarna kommer hem efter skolan och vi hinner göra läxor i lugn och ro. Kristyränglar är gjorda:

I söndags hade Pontus innebandymatch och här är ett foto från det:

Magnus var med Rasmus på fotbollsträning 1,5 h utomhus i söndags. Det var en frusen kille som kom hem och hoppade ner i ett varmt bad. Sedan på med gosig onepiece:

Nu är killarna på innebandyträning och jag ligger i soffan.


Lugn lördag

Jag har haft en lugn lördag. Vaknade 03 inatt av att knät värkte och tog då två citodon enligt ordination. Blev helt snurrig, läskigt! Var vaken till 05:30 och sov sedan en timme till. Har varit trött idag, men hoppfull!

Rasmus har varit på kalas på ett bushus idag och fick skjuts av en kompis pappa då det krockade med Magnus match.
Efter Magnus match fick han följa med Pontus på hans simning. Pontus tog järnmärket klart idag!

På kvällen har vi kollat en film och spelat lite spel:

Lite mys också..


Lyckad Operation

Jag känner mig så lycklig. Det låter kanske konstigt men det var så länge sedan jag var riktigt glad. Jag har alltid tränat mycket och under de här 1,5 åren har jag inte kunnat göra det på ett sätt som får mig att må bra. Man har inte förstått varför jag inte blivit bra i mitt knä efter första operationen för mer än 1 år sedan. Jag har gjort 2 magnetröntgen under den här tiden och de har inte sett vad som är fel. När det nu var dags för invaliditetsbedömning 1 år efter operationen kände jag starkt att jag måste göra allt jag kan för att se om det finns något som kan göra mig bättre. Den andre läkaren som undersökte mig (den första hittade inget) kände direkt att jag hade en stor instabilitet i knät och ville gå in i knät och titta. Det gjordes idag och jag sövdes ner:

Min skräck var att de inte skulle gitta något fel och när jag fick höra att menisken varit helt av, en flisa legat och skrapat och nåt annat veck från sista operationen låg och störde och att detta nu var ihopsytt och bortslipat, föll lättnadens tårar i mängder ner för mina kinder.
Känner mig redan gladare trots att jag inte får träna på 3-4 månader.. Det finns hopp!


Innebandy & foton från släktkalaset

Idag var det innebandymatcher för Rasmus igen. 5 matcher och över 20 mål från Rasmus.. Här tackar Rasmus för matchen:

Nu har jag kommit åt fotona från kameran också så här kommer lite fler fina kort från släktkalaset förra söndagen:

Igår åkte Pontus och jag till Plantagen och köpte hyacinter. Längtar efter den härliga doften!

Jag var även hos läkaren igår. Förkylningen från 8:e oktober har inte gått överrock jag är trött och väldigt hostig. Nu visade sänkan högt och jag fick penicillin. Nu hoppas jag bli frisk till fredag då jag ska sövas ner och de ska titta in i mitt knä igen och se om de hittar vad som är fel.


Släktkalas

I lördags hade vi släktkalas hemma hos oss. Vi hade slagit ihop firande för att hälsa mitt kusinbarn Julia till världen samt killarnas födelsedagar. Killarna fick så fina presenter i form av olika spel. De fick också en hel del pengar så nu ska det investeras i ett tv-spel de önskat sig. Vi inväntar rean på Elgiganten. Huvudpersonen för dagen som alla ville hålla - Julia:

Jag tog en del foton med riktig kamera som jag lånat av mamma då Magnus har med sig vår till USA men jag får inte över fotona då Magnus tydligen hade med sig även den överföringsgrejen. Så kanske kommer fler foton längre fram från festen!
Här i alls fall några godingar redo att ta för sig från kakbuffen:

Efter kalaset åkte vi på kvällen till kyrkogården där barnens farfar ligger och killarna tände varsitt ljus. Det var Allahelgona och ljus överallt. Vackert!

Igår hade vi en ganska lugn dag. Rasmus var på barnkalas och Pontus och jag passade då på att åka till stan och handla vinterskor, termobyxor och byxor. På kvällen kröp vi upp i soffan, hyrde nya Djungelboken och myste. Nu när Magnus är iväg sover vi alla tre i mitt rum - ännu mysigare!
Det är kyligt ute nu och på väg hem från middag hos mina föräldrar idag föll snön igen:


Första Snön! ❄️

Igår kväll började den första snön att falla. Killarna gick ut tidigt imorse och lekte i snön. Fotona är från mamma då killarna var kvar på landet när jag åkte till jobbet:

Det blev en hel del snö!

Ikväll var det sedan dags för Ghost Cup för pojkar födda -08 och eftersom de är ont om folk var både Pontus och Rasmus med och spelade. Pontus gjorde första målet i matchen! Grymt! Den matchen vann de med 4-2.

Efter den en svidande förlust och sista matchen spelades 6-6. Ett av Rasmus mål:

Nu är jag riktigt trött. Godnatt!


Semesterdag

Magnus har varit ledig med killarna i 3 dagar eftersom det är höstlov. Idag var det min tur. Vi tog en tur till Liseberg där det var Halloweenpyntat!

Vi körde en 5-kamp!

Och kammade hem stjärnvinst på twisthjulet!

Idag hann vi även med att besiktiga bilen som gick igenom prickfritt! 👌

Kvällen spenderade vi på Orust med tänd brasa, god mat och den första snön som föll!


RSS 2.0