Häst eller älg? Pontus på landet!

Igår var hela familjen samlad och det serverades ungstekt lax med potatis och citron på kvällen. I morse åkte Pontus med mina föräldrar till landet. Magnus skulle jobba och jag åkte in till stan och träffade kompisen Sara. Vi strosade runt på stan och åt lunch. Mysig stund, men oj vad konstigt det känns att vara utan Pontus! Känner mig liksom naken utan honom.. Han var så himla glad när han gick till bilen med mormor och morfar med egen ryggsäck fylld med böcker och gosedjuret Pluto. -Landet! Momo och Mofa! sa han glatt..

Har pratat några gånger på telefon idag, Mamma ringde och berättade att Pontus stått på gräsmattan och tittat neråt kohagen och sagt: -Titta häst! När mamma kikat dit stod en stor älg där! - Hästen springer! berättade Pontus för mig senare.. :-)

Fick lite bilder mailade till mig från pappa nyss. De är i skogen och plockar svampar som de sedan åt till lunch på smörgås. Det var tre fina bilder så de får vara med allihop!



Den här bilden gillade jag jättemycket:



Jag har sovit nästan 2 timmar mitt på dagen. Jätteskönt då jag sover så dåligt om nätterna nu. Så gott att Pontus kan vara på landet, i naturen och få må gott medan jag kan vila lite nu i slutet av graviditeten. 10 dagar kvar nu tills vi har beräknat födelsedatum!

 


Pusshumör och otur..

Igår när jag kom till dagis för att hämta Pontus var de inte riktigt klara med mellanmålet så jag stod och läste på en lapp. - Hej Mamma! hör jag en glad kille säga.. Att man kan bli så lycklig av en persons röst! Vi lämnade dagis och gick till lekplatsen Fortet. Kom hem efter två timmar ute ungefär samtidigt som Magnus kom hem från jobbet. Pontus var på pusshumör och bebisen fick pussar i mängder:



Efter middagen gick Magnus och Pontus ut en sväng på gården då Lova kommit och ringt på dörren. Hon är ju 4 år äldre än Pontus, men de tycker så himla mycket om varandra:



Pontus hade otur igår. Han sprang efter en boll på asfalten, snubblade på den och flög framåt och slog ansiktet i marken. Det blödde från näsan och ner i munnen. Jag var orolig för att tänderna fått sig en smäll, men det verkar inte så. Idag har han ett märke i pannan och skrapsår runt munnen stackaren.. Magnus tog naturligtvis kort när Pontus var blodig, men då blev jag förbannad. Vad ska vi med ett sådant kort till? Mitt hjärta går ju sönder när jag ser att han har ont! Min vita tröja blev blodig, men vad gör det? Pontus var på gott humör igen efter 20 minuter. Här spelar han innebandy i vardagsrummet:



Pontus och jag duschade ihop och la oss sedan för att sova i vår säng. Magnus fick sova i det andra rummet då jag som den hönsmamma jag är ville ha koll på Pontus under natten då han slagit i huvudet. Han sov gott hela natten, inget gnyende eller nåt så han kan inte ha haft ont vilket känns bra. Då kanske jag kan sova i natt.. ;-)

Bebis i magen!

Var på lekplatsen efter dagis igår. Står och pratar med grannen när jag helt plötsligt hör Pontus säga: - Mamma, bebis i magen! Kikar och får se den här synen. Pontus och Lova med varsin bebis i magen!


Behöver ju inte fundera alltför länge på vad de får allt ifrån-- ;-)



På kvällen ringde min pappa och frågade om de fick bjuda på middag på Kärrakrogen eftersom det var Axels sista kväll hemma i Göteborg. Nu har han kommit fram till Sundsvall där han ska plugga i 3 år om det känns rätt. Vi beställde tzatsiki till Pontus och oj vad han åt - han älskar verkligen det!


Det blev en mysig kväll även om det blev ett kort restaurangbesök då Axel skulle packa färdigt och Pontus behövde sova.

Koja

Är riktigt nöjd nu! Fixade bilens positionsljus och bromsljus häromdagen. Något som jag skjutit upp alltför länge.. Igår hade jag väldigt ont i ryggen och gjorde ingenting, bara vilade. Vi bestämde då att Pontus ska ska gå på dagis från 7:30 nu i fortsättningen så att Magnus kan lämna honom. Jag ska ändå försöka hämta honom strax efter 15 så länge det fungerar att jag är ensam med Pontus ett par timmar tills Magnus kommer hem från jobbet. Igår ringde jag hem Magnus när det var dax att hämta för jag hade svårt att gå. Redan igår kväll kändes det som om de smärtstillande tabletterna gjort susen och idag känner jag mig så himla mycket starkare. Har sovit i natt! Med tabletterna mår jag bättre än innan magbristningen - inget ont som inte har nåt gott med sig!

Igår kväll byggde jag och Pontus en koja under trappan.





Pontus tyckte det var jättekul och på kvällen ville han bli nattad i kojan istället för i rummet!

 

Idag har jag fått mycket gjort. Skurat golvet på bottenvåningen, varit och slängt i återvinningen, tvättat och bytt sängkläder, satt in foton i album och skrivit i albumet.. Ska strax hämta prinsen från dagis! Lite matintag här först..


Nostalgitripp till Jonsered

Igår var vi hos barnmorskan för ett avslutningssamtal / förberedelsesamtal inför förlossningen. Äntligen var bebisen fixerad! Barnmorskan ringde även sjukgymnast med tanke på min rygg som i detta läge inte bör gå igenom en förlossning. Fick tid den 2 september.. Ska försöka få tid hos min Denny som jobbat med min rygg sedan jag var 12 år. Barnmorskan uppskattade dessutom att bebisen nu väger ca 3,5 kg vilket känns sådär med tanke på att jag ska vara gravid ett tag till och med tanke på var det är meningen att den ska komma ut.. ;-)

Lämnade Magnus efter besöket och tog med mig lillebror till Kärra för att hämta upp Pontus på dagis. På schemat stod en nostalgitripp till Jonsered där vi växte upp. Det är en speciell känsla att köra in i Jonsered. Man känner sig så hemma samtidigt som det var så längesen..Vi gick förbi vårt gamla hus och både jag och Axel träffade bekanta från förr. Lekte på lekplatsen:





Tog sedan en pizza på Jonsereds Pizzeria. Axel kände varende kotte som kom in där!

På kvällen var vi ute på gården och lekte, jag och Pontus. Pontus sparkade fotboll med de andra barnen och vid ett tillfälle kom bollen mot mig och jag glömde för en stund bort att jag var höggravid och gjorde ett ryck.. Aj, aj.. Har inte sovit på hela natten trots alvedon. Fick tala med en läkare i telefon idag som misstänker att jag fått en muskelbristning under magen så nu har han skrivit ut ett recept på smärtstillande som jag ska hämta ut under dagen..

Söndagsutflykter

Söndag och inget regn! Vi hade ju egentligen planerat att åka till Slottskogen i fredags, men då öste regnet ner så idag gjorde vi ett nytt försök, Pontus, min mamma och jag. Det märktes att vi inte varit på Barnens Zoo sedan i våras. Pontus uppskattade det så mycket mer denna gången och var jätteglad och exalterad.



Sovande grisar är tacksamma att klappa:



Hittade även ett ställe där jag kände mig hemma med tanke på vad skylten sa, flyttar nog in några veckor!



Världens finaste klätterkille:



Eftermiddagen och kvällen spenderade vi i stan med promenad och lek vid lekplatsen i närheten av mina föräldrar. Axel bjöd på sin goda pasta med köttfärssås som vi åt i mängder - mums! Här sitter Pontus nyduschad hos sin morbror efter maten:



Lite bus med morfar hinns alltid med innan det är dax att åka hem och sova:



Nu sover prinsen och strax även jag - Godnatt!
Jo förresten.. hade detta varit min förra graviditet så hade vi fått träffa beisen just idag. Jag har nu alltså aldrig tidigare varit gravid så här lång tid.. Och längre lär det bli..

Helg

Igår var det studiedag på dagis så vi hade en hel dag att fylla. Jag började morgonen med ett besök hos tandläkaren. Jag var lättad när jag gick därifrån då jag bara hade ett hål av befarade tre.. 550:- och minst 1000:- till på måndag då hålet ska lagas.. Det kunde ha varit betydligt värre!

Åkte sedan in till stan och kikade i affärer med min mamma. Orkar inte gå så länge, men mamma fick köpt ett par fina byxor i alla fall. Blev bjudna på lunch också.. På eftermiddagen blev det bak för mig och Pontus, chokladbollar fick det  bli för att fördriva den regniga dagen.



Eftersom Magnus behöver jobba hela helgen hade vi bestämt att ha fredagskvällen tillsammans. Här väntar vi på att pappa Magnus ska komma med bussen:



Det blev en mysig kväll alla tre tillsammans. Känns så bra att bara vara hemma. Tyvärr busade Pontus lite och flög in med en smäll i soffan. Det lät otäckt om näsan men det verkar inte ha blivit något brutet utan lite näsblod, tårar och tröst senare så var det bra - vilken lättnad!

Idag har vi varit och tittat på Magnus innebandylag som spelade träningsmatch. Magnus var på jobbbet, men det kunde inte stoppa oss att kika lite. En sväng på lekplatsen ha vi hunnit med också:



På kvällen kom min mamma förbi på middag och nu sitter vi alla och tittar på friidrott.


Bad vid Härlanda Tjärn

Efter dagis åkte jag och Pontus och hämtade upp min mamma och körde sedan vidare till Härlanda Tjärn för att ta tillvara på det fina vädret och bada. Här har Pontus precis ramlat baklänges och skrattar gott:



I vattnet:



Nya badhandduken från farmor som Pontus fick i present förra veckan var skön efter badet:



Dax att bege sig av hemåt efter två timmar vid badet. Mat hos Pontus mormor väntar!



Imorgon är det studiedag på dagis och jag ska till tandläkaren. Oroar mig redan för räkningen.. vet att jag har hål.. :-(

Pontus - en gentleman!

I morse vaknade Pontus redan klockan 06, ropade på mig och fick följa med in i vår säng. Frukost! ropade han.. Jag gick för att hämta lite nam-nam (typ välling) och hoppades att han skulle somna om. Han låg på sidan och tittade på mig.
- Mamma, stor mage sa han.. - Jaa.. Varför har mamma en stor mage då? - Bebis komma ut magen! - Ja, snart hoppas jag..

Man kan inte annat än att hålla med Pontus.. Visst har mamma en stor mage nu! Har precis gått in i vecka 38 och magen är sprickfärdig:



Pontus somnade om efter en liten stund vilket var skönt. Min sovande prins:



Vi pratar mycket med Pontus om bebisen och vad det kommer att innebära. Bland annat har vi prratat om att bebisen är så liten att den inte kan äta riktig mat för då får den ont i magen. Istället kommer bebisen dricka mjölk från mammas bröst. Detta resulterade häromkvällen i att Pontus gosedjur i form av en giraff enligt Pontus var sugen på en slurk. Helt plötsligt hade jag en giraff vid mitt bröst och Pontus ord som sa: "Gijaffen mjölk!"

En annan kväll hade jag en sådan värk i mina ben att jag bad Magnus massera lite.. Gissa vilken gentleman som dök upp vid den andra foten:



Ja, inte dumt med två killar i familjen!

I morse var första dagen jag lämnade Pontus på dagis och han inte grät när jag gick  - jätteskönt! Tidigare har han gråtit hejdlöst när jag gått, men det har gått över på någon minut enligt fröknarna men bilden bär man ju med sig.. Pontus har redan fått en favoritfröken. Hon heter Malin och är faktiskt jättemysig. "MIN Malin!" skriker Pontus när något annat barn är nära henne.. Stackars fröken Malin.. ;-)

Fixardag!

Igår var Pontus på dagis på heltid för första gången efter semestern. Jag lämnade honom vid 9:30 och hämtade vid 15:15. Vill inte att han ska ha så långa dagar så ska försöka göra så så längde det går. Jag vet inte vad jag fått i mig igår, men jag fick gjort hur mycket som helst. Fixade i "rummet som gud glömde" genom att bära upp en massa saker på vinden, ställa i ordning sängen sortera en massa kläder osv..

Fixade lite i Pontus nya rum också. Satte upp dessa tavlorna som jag gjort av tyg.



Bilmattan fån Göksäter för bara 99:-..

Vi hade köpt genomskinliga plastlådor till Pontus på Ikea att ha sina leksaker i. På Coop hittade jag ark med stora klistermärken. Pontus fick välja vilka han ville ha på lådorna för att göra dem lite roligare:



Tvättade och dammsög, hann inte ens sova middag av allt jag ville få gjort. Var så himla nöjd på kvällen!

Idag har jag knappt kunnat gå som straff, men det känns ändå bra när jag kikar in i rummet där uppe! Pontus har varit på dagis och jag har bara tagit det lugnt hela dagen. Fixat med foton framför datorn. Beställt för framkallning som snart ska in i album så att vi ligger i fas även där - härligt!

Söndag & spel i spelhallen

Igår var det söndag och Pontus spenderade förmiddagen med Magnus medan jag tog igen mig efter bröllopet dagen innan. Jag sov hur länge som helst! Vid 11:30 var det dax för Magnus att åka till jobbet och jag och Pontus åt lunch och sov sedan middag. Ja, det var inga problem för mig att somna om på nytt!

På kvällen åkte vi hem till mina föräldrar och Axel. Åt middag och kollade alla kläder min pappa köpt till Pontus i Dublin - kanonfina, speciellt vinterjackan! Bestämde oss sedan för en kvällspromenad ner till Liseberg hela gänget. Här sitter Axel och Pontus i en bil:



Vi gick in i spelhallen och slösade lite pengar. Bra för mitt självförtroende som slog de andra både på galoppbanan och två gånger på basketpricken. Kan tillägga att det bara var dessa grenar vi körde och att jag är höggravid.. ;-) Pappa och Axel körde ett eget spel så att någon av dem skulle få vinna nåt också:



I spelhallen fanns massor av bilar och motorcyklar vilket Pontus tyckte var roligt:



Det var en riktigt lyckad kväll trots att dagen börjat med att jag varit helt färdig! Bjuder på den här bilden nedan, min utsikt när jag kikar neråt! Lägg även märke till fläkten på golvet, allt för att hålla svullna händer och fötter rörbara.. ;-)




Bröllop!



Igår gifte sig min kusin Oskar med sin Nakisa efter 9 år tillsammans! Vädret bestod av ösregn så vigseln blev inomhus, men tydligen för regn med sig tur till brudparet hörde jag så då kan man ju inte klaga!

Här sitter Pontus hos sin mormor mitt i vigseln. Han pendlade mellan henne och mig hela tiden.. Axel som kom hem från Irland kvällen innan fanns såklart även han på plats! Vigseln bestod av en svensk och en persisk del. Jag som är lite känslig höll på att börja storlipa dels när min kusin Daniel tillsammans med sin frus syskon och respektive sjöng och spelade och även när Nakisa och Oskar talade till varandra. Men med en son som ropade "Mera musik!" efter låten och pekade på det ena efter det andra som han ville prata högt om försvann en del av känslan och fokus fick ligga på att hålla honom någorlunda tyst.. :-)



Det fanns en hel del läckra upplägg som jag var tvungen att fotografera. Blir så imponerad över hur man kan få det så snyggt!





Det vackra brudparet. Gifta!



Gratulationer efter vigseln:



Det här fotot gillar jag. Oskar och min pappa:



Snygg sambo hade man med sig som kavaljer också:



På kvällstippen lekte de tappra killarna som fortfarande var vakna med Pontus vagn. Pontus och Benjamin:



Vi tackade för oss vid 23-tiden då stämningen var på topp och dansgolvet var fullt med folk. Jag hade gjort ett par danser, älskar ju sånt, hoppas på att bebisen skakades ner lite längre ner av mina mooves.. Men Pontus var dödstrött så det kändes rätt att åka hem för hans skull. Det tog inte mer än 20 sekunder i bilen så sov han gott!

Tack för en härlig fest, trevligt folk och en massa god mat! Sitter just nu och fantiserar om resterna!





Inskolningen går fint, jag går mindre bra.. ;-)

Igår gick det riktigt bra på inskolningen. Pontus var ledsen när jag gick, men det hade strax därefter gått över och Pontus hade haft 2 bra timmar med lek och lunch tillsammans med de andra. Det var en glad kille som kom springandes ut från maten för att tvätta händerna och fick syn på mig - härligt!

Efter middagsvilan igår gick vi ut och lekte på gården. Åse ringde mig mitt i lite fotboll och Pontus ville ta över samtalet. Kolla in den blivande affärsmannen som med ena handen i fickan avslappnat pratar i telefon:



Lova och Isak är favoritkompisarna. Här i deras trädgård:



Jag kommer nog inte skriva lika ofta i fortsättningen. Jag är väldigt trött, har en hel del förvärkar och sura uppstötningar hela tiden och sover dåligt på nätterna. Visst kommer det att komma inlägg, men inte varje dag som tidigare! Men viktiga händelser står på schemat framöver som måste dokumenteras. Ikväll kommer min lillebror hem från Irland för gott och jag och Pontus tänkte åka ut till flygplatsen och möta honom. Imorgon gifter sig min kusin Oskar med sin Nakisa ute på Nääs vilket är stort!

Snart kommer min mamma hit. Tillsammans ska vi hämta Pontus på dagis som idag varit där mellan 9:30 - 14. Han var jätteledsen när jag lämnade honom. Mina egna tårar brände bakom ögonlocken när jag tvingades lämna min son gråtandes med armarna utsträckta mot mig. Jag vet ju att det går över efter en stund och att om jag i det läget vänder bara gör det värre eftersom ett "hejdå" ska betyda att man går. Det blir fel om Pontus inser att om man gråter stannar mamma längre.. men aj, aj vad ont det gör att se den man älskar mest ledsen! Bra att min mamma får se det nya dagiset då hon kommer att hämta eller att lämna Pontus under tiden vi är på förlossningen. Vi ska sedan ha eftermiddagen och kvällen ihop. Avlastning - ja, tack! Det är riktigt lyxigt att min mamma ha semester nu när jag är så långt gången och Magnus har som mest att göra på jobbet. Vad skönt att man har den bästa kontakten man kan ha med sina föräldrar. Det är värt guld!

En dag i taget..



Magnus jobbade länge igår så på eftermiddagen gick vi till Liseberg med min mamma för att kvällen skulle bli lite roligare än om det bara varit vi två hemma. Det var middagsdax för Pontus så det fick bli pasta och köttfärssås inne på Liseberg. Här ser ni en kille som äter med hela ansiktet och även hjälper till med handen. Man får upp mer på gaffeln då! ;-)



Två fina personer i mitt liv bland blommorna:



Lite karuseller måste det bli när man är på Liseberg. Farfars bilar är favoriten så dem körde Pontus naturligtvis. Här är det drakbåtarna med mormor:



Jag är rätt nöjd med att vi klarat oss på ett enda Lisebergshäfte hela sommaren trots att vi varit där 4 gånger.. Det går ju bara åt ca 4 biljetter varje gång och som medföljande vuxen åker man gratis.

Idag var det första dagen som jag sa hejdå till Pontus på det nya dagiset och gick iväg en stund. Han vinkade glatt och sa hejdå och jag var glad i de 40 minuter som jag var iväg i tron att även sonen var glad. Så bra visade det sig dock inte ha gått. När jag kom tillbaka hörde jag en bekymrad Pontus från gungan: "Min mamma komma NU!". Fröken berättade att Pontus blivit väldigt ledsen en stund efter att jag hade gått, i stort sett helt otröstlig. Inga roliga ord för mitt modershjärta.. Vi får se hur det går imorgon då tanken är att Pontus ska vara där en längre stund och även äta lunch där utan mig.

Eftersom även jag haft en jobbig dag utan ork och med känslorna överstyr ringde vi Magnus och sa att vi behövde honom och att vi hämtar honom på jobbet klockan 17. Vi åkte sedan till Triumf Glass och köpte tröstglass. Pontus tyckte att Magnus glass såg godast ut och tog över den för en stund medan Magnus oroligt tittade på:



Klockan är strax 21 och Magnus håller på att försöka natta Pontus. Låter som om det går sådär.. Jag ska i alla fall hoppa ner i min säng nu - godnatt!

Hipp Hipp Hurra - Idag är Min Födelsedag!



Idag är min födelsedag.
I morse sjöng Magnus för mig medan Pontus satt och skrek "MIN!!" om födelsedagskortet jag fick.. Tiggde till mig frukost på sängen som jag och Pontus smaskade på till morgonnyheterna.

Idag var ingen bra dag. Jag har varit jättetrött hela dagen och mått uruselt. Men vissa saker måste göras ändå. Inskolning mellan 9:30-11. Här är lite foton från inskolningen dels idag och dels från i fredags då Magnus skolade in:



Den mysiga gården är en av anledningarna till att vi bytte till denna förskolan som ju även ligger närmast vårt boende:



Pontus får skjuts av en äldre flicka:



På kvällen hade jag mina föräldrar och Magnus mamma här på middag. Pappa var med mig och handlade tidigare på dagen medan mamma var med Pontus. Efter detta sov jag middag med Pontus. Utan hjälpen och vilan hade jag fått ställa in kvällen, finns ingen energi kvar efter bäddning, tvätt och dammsugning känns det som.. Mina föräldrar kom även tidigare hit så att de var med Pontus medan jag lagade maten. Det blev en mysig kväll och efter maten tittade vi på inspelade filmer från året som gått. Nu har jag just tagit en kall dusch för att kunna böja på mina svullna händer och ska nu sova - godnatt!

Efter sol kommer regn..

Vaknade i morse i ett mulet väder. Så lustigt det där att man alltid förväntar sig att det ska vara som dagen innan.. Pontus sprang in för att väcka sin mormor och morfar så fort han vaknade. Morfar hade redan åkt iväg för att köpa tidningen, men mormor fick i uppdrag att läsa bok. Här ligger Pontus i mormors säng och lyssnar och kikar i boken om grisar som han fått av sin mormorsmor Ingegärd.



Dagens utflykt blev till köpcentret Torp i Uddevalla där vi handlade kakel till köket på landet. Grått kakel som min pappa fått stränga order att de inte får sättas upp förrän diverse andra påbörjade renoveringsuppgifter är avklarade.. ;-) Efter middagsvilan (förstår inte hur jag klarat mig tidigare utan middagsvila!) var det lite olika aktiviteter. Här golf:



En annan rolig aktivitet är att åka skottkärra tillsammans med det nyinköpta kaklet:



Var hemma igen vid 17-tiden så vi fick lite tid ihop hela familjen. Middag och mys. Magnus fick flera kramar och pussar av Pontus som verkade ha saknat sin pappa lite. Nu på senkvällen har jag och Magnus frostat av frysen. Ett konstycke då ingen av oss lyckades stänga av själva frysen så den jobbade på högvarv samtidigt som vi satte in kastruller med kokande vatten.. Får se om den överlever två otekniska personers grymma behandling.. ;-)


Fint väder idag också!

Jag kunde inte hålla mig utan åkte ut till Orust och sonen i morse. Finns ingen anledning att ligga hemma i sängen en solig dag medan Magnus är på jobbet.. Så himla trött är jag inte. Det är ju ryggen som är trött mest och den blir bara sämre av att ligga still. När jag kom ut till landet åkte vi direkt till badplatsen min mamma, Pontus och jag.



Det blev en jättehärlig stund vid havet. Vinden fläktade skönt och vattnet var lagom varmt. Det blev några turer ner i vattnet.. Pontus älskar att bli snurrad fram och tillbaka:



Pontus hittade en alldeles egen solstol:



Man kan ju inte sola hela tiden, här lek med hink och spade istället:



Så här trött blir man efter en dag på stranden! Middagsvila:



Nu på kvällen har vi lagat mat tillsammans. Det blev stekta kantareller som min mamma plockat en stund tidigare, köttfärsbiffar, sallad, fetaost och stekt potatis. Så nu är vi mätta och belåtna hela gänget! Snart läggdax..

Från stan till landet

Idag fick Pontus visa Magnus sin nya förskola då jag skulle till barnmorskan. Allt var bra med mig och bebisen och Pontus hade haft det kul på förskolan och varit ute på gården hela tiden. Efter inskolningen åkte vi med Magnus in till stan och lunchade ihop på Trattoria. Det var ett underbart väder och vi satt ute och åt - mysigt! Efter lunchen åkte Magnus tillbaka till jobbet och jag och Pontus tog en sväng på stan. På Heden stod en brandbil parkerad och medans brandmännen spelade volleyboll tog vi oss en titt på bilen:



En varm dag att gå på stan! Vi försökte hålla oss i skuggan, tog en glass och bara strosade. Pontus ville ta av sig sandalerna och la upp fötterna så här vilket jag tyckte var sött:



Tog bussen hem och somnade sedan helt utslagna! Mina föräldrar väckte oss genom att ringa och säga att de var på väg. Pontus skulle ju följa med dem ut till landet idag efter deras jobb! Upp och packa! Det var en glad Pontus som ville till landet! Hämtade morfars skor så att det skulle vara dax att åka, log, vinkade och ropade "Hejdå Mamma!".. Bara jag som tyckte det var lite ledsamt att skiljas åt för ett tag.. :-)

Jo, måste förresten berätta vad som hände när vi satt på bussen, jag och Pontus.. Mitt emot oss satt en ung tjej i modell väldigt stor. Pontus pekade på henne och sa "Bebis i magen!" Shit, vad säger man?? -Mmm sa jag.. Kolla lastbilen där ute! "-Tjejen bebis i magen mamma!" Tror han sa det 5-6 ggr och jag ville bara försvinna.. Tjejen satt med slutna ögon och låtsades sova eller sov förhoppningsvis.. ;-)

Fick två foton mailade till mig nu från min pappa från Orust. Här har de plockat potatis fån landet:



Tyckte den bilden var så härlig. Underbart att Pontus får möjligheten att vara så nära naturen! Middag på altanen är alltid en höjdare:



Hoppas nu att Pontus sover bättre utan mig än vad jag gör utan honom.. ;-)

Bad för hela slanten..

Idag har det varit en härlig dag! Vi började med 1,5 h på förskolan där barnen var ute och lekte. Jag såg inte Pontus så mycket, han var iväg på en trehjuling och i nästa stund såg jag honom gåendes med en dockvagn.. :-) När vi kom hem var Pontus kompisar Lova och Isak där. Lova hade även en annan kompis på besök. Efter att ha ätit glass allihopa kom Pontus till mig och frågade efter sina badbyxor. Han skulle med och bada i Lova och Isaks trädgård!



Efter middagsvila och mat åkte vi ut till Kärrbogärde och hem till min kompis Lollo och hennes familj. Där var även Åse med familj. Det blev god mat och sedan ett underbart kvällsdopp i sjön som inte ligger många meter från deras hus.



Närmast i bild leker Pontus och Kasper med en tunna..



Här hälsar Lollo och Pontus på bebisen i magen:



Det var så himla skönt i vattnet och Pontus var så glad. Jag snurrade runt honom i vattnet och han kiknade av skratt. Blev alldeles varm i hjärtat! Här är vår solstråle efter badet..



Jag ropar på Pontus och han tittar upp - världens finaste kille!



Vi kom inte hem förrän vid 21 och det var en trött kille som somnade i sängen tillsammans med sina bundisar, Vovven, Giraffen och Pluto!

Kul på Förskolan

Idag var det en riktigt bra känsla vid inskolningen vilket kändes skönt. Pontus provade på både att leka med "pluppar" och att vara konstnär:





Efter inskolningen stannade vi en stund på vår lekplats. Här var även grannflickan Nikita som bjöd på mariekex:



På eftermiddagen åkte jag och Pontus för att hämta upp mina beställda linser, men det hade bara kommit en utav två.. Grr.. Jag fick i alla fall med mig mina lagade glasögon hem. Hämtade upp Magnus på vägen tillbaka, enda dagen denna veckan han inte jobbar över så det var skönt. Vi åkte till Coop och handlade, bland annat blöjor till bebisen så att det finns hemma när det är dax. Storebror bar hem dem:



Igår ringde en av våra grannar på och frågade om vi ville ha en juniorsäng vilket vi tackade ja till. Vi hämtade den idag och bäddade åt Pontus. Hoppas han kommer sova gott i natt!



I morse kom en annan granne in med en kasse kill-kläder från hennes son och i eftermiddag kom en tredje granne och frågade om vi ville ha ett par Nalle-Puh gardiner.. Det måste verkligen stå DESPERAT i pannan på mig! hoppas någon ringer på imorgon och frågar om jag vll ha bebisleverens.. ;-)

Jag är i och för sig desperat just nu.. vill ha allt i hemmet fixat på en gång! Garderober, skafferi och näst på tur står frysen som ska frostas av. Därför gjorde jag pajer idag av de frusna bär som fanns i frysen:



Jag och Magnus skulle ha åkt till innebandyturneringen i Båstad på fredag egentligen vilket jag sett fam emot mycket. Pontus skulle vara med mina föräldrar på landet. Nu ikväll bestämdes dock att det inte blir någon resa då det finns akuta uppgifter på jobbet för Magnus del som måste gå före.. Får se lite hur jag gör. Om jag åker ut på lördagen till Pontus ändå eller om jag passar på att vila lite..






Första inskolningsdagen på nya förskolan!

Idag var det dax! Vi har pratat hela sommaren med Pontus om att han ska börja på en ny förskola efter semestern, varit inne på gården där och lekt och kikat in genom fönstren.. Allt för att det inte ska bli så främmande för Pontus. Inskolningen började idag mellan 10-11 och kommer bara att vara 1 h nu i ett par dagar och sedan 1.5 h fram tills torsdag i nästa vecka. Känns lite fjuttigt, men förmodligen finns det en tanke bakom..

Det gick bra idag. Bara tre andra barn där så det var lugnt. Pontus åkte rutschkana, lekte med en dockvagn som han körde omkring en helikopter i och satt ett bra tag vid ett bilgarage där han förklarade för de andra barnen att alla bilarna var hans och att de inte fick leka.. Lite lurigt läge där.. Jag vet inte hur eller om jag ska ingripa i det läget. Hade vi inte varit på förskolan hade jag ju reagerat.. Jaja.. gjorde det nu också.. ;-) Här är Pontus på väg hem från förskolan som syns i bakgrunden. En lummig och grön gård:



På eftermiddagen åkte vi hem till mina föräldrar en stund. Mamma var hemma redan vid 16:15 så vi passade på.. Fick även middag. Morot att mumsa på under tiden middagen tillagas:



Vi hämtade upp Magnus på vägen tillbaka och tog en sväng förbi Ikea innan de stängde.. Det var jag och Pontus som var sugna på mjukglass. Magnus offrade sig och tog en han också.. ;-) Här en liten kille med en stor glass:



Lunchträff & små mössor inköpta

Igår var ingen bra dag! Hettan sög all energi ur mig redan under natten så jag var sur och grinig hela dagen.. Inatt har det regnat hela tiden och det är en friskhet i luften som ger mig livet tillbaka! Idag har Magnus börjat jobba igen efter sin semester. De kommande två-tre veckorna är de veckorna med mest att göra på Innebandymagazinet så vi får försöka pussla ihop tiden mest det går.

Idag har jag och Pontus varit och lunchat med min barndomskompis Lollo. Lollo jobbar på Östra Sjukhuset där de har ett lekskepp för barnen:



Inne på Lollos avdelning fanns en massa leksaker då hon jobbar med barn. Här med en jättestor Lisebergskanin som är på väg att få sig en puss på nosen:



Det var kul att få träffas och prata av sig lite. Det blir så sällan som båda har tid numera.. Det blir nog kanske en tur att hälsa på dem någon kväll i veckan. Lollo har ju tre barn äldre än Pontus och sa att det finns bilbarnstolar till övers.. Ja, tack!

På vägen stannade vi till vid en barnaffär som hade 50% på allt på grund av ägarbyte.. Jag kunde inte låta bli! Vill ha något annat än bara vita, gråa och bruna kläder till Pontus lillebror/lillasyster. Då mössorna bara kostade 25:- styck slog jag till. Nu är jag redo vad det än blir.. ;-)


Möhippa, dop, vigsel & 30 års kalas på samma dag!

Om två veckor gifter sig min kusin Oskar med sin Nakisa. Igår var det därför dax för möhippa! Vi träffades utanför parets bostad klockan 8 på morgonen och rusade sedan in under pumpa och ståt och fixade frukost som vi åt tillsammans. Det var jättetrevligt och jag fick prova på jättegott persiskt te med något i som jag nu inte kommer ihåg namnet på.. Nakisa längst till höger:



Eftersom hela dagen var fullbokad var jag bara med på morgonens del av möhippan. När jag kom hem var det pannkakslagning så att Pontus skulle vara mätt innan dopet som började klockan 13. Lova och Ebba på gården kom och ringde på dörren och frågade om Pontus ville komma ut. De hade inlines på sig och Magnus var inte sen att få på Pontus sina egna gamla inlines i storlek 42..



Vi hade fått en inbjudan med posten för ett tag sedan om ett kombinerat dop och 30 års kalas för kompisen Christina och hennes son Oliver. Vi blev rätt förvånade när vi kom in i kyrkan och fick syn på ett brudpar!



Efter vigseln hittade Pontus lite leksaker utanför kyrkan:



Det blev fin middag på en roddklubb precis vid en sjö. Jättefint område!



Vi hade lite problem med att få på Pontus skjorta och slips innan vi åkte, men jag kom på den briljanta idéen att nallen gärna ville ha skjorta och slips och vipps var det okej även för Pontus! Här är de två stiliga killarna tillsammans med en elefa.. nej, jag menar mig!



Slipskillar:



Man kan inte låta bli att pussa på de mjuka kinderna så fort man kommer åt!



Det blev en lång dag och vi var inte hemma förrän vid 21:30. Pontus somnade efter 3 sekunder i bilen på vägen hem och det var bara att lyfta över honom i sängen. Fick t om av slips, byxor och bytt blöja på den sovande sonen utan att han lyfte på ögonlocken..

RSS 2.0