Barnkalas

Idag var det barnkalas för Rasmus. Det är riktigt skönt när det är över faktiskt! Hahaha.. Rasmus hade önskat sig en fotbollstårta och dum som man är försöker man göra en. Kan inte ens visa den på bild!

12 grabbar i 2,5 timme sysselsattes med en 8-kamp under Magnus ledning. Det var många olika grenar såsom innebandybasket, limbo, gissa antal bollar i en kartong, blindboll.. Medaljutdelning (av choklad) till alla. Hade gärna visat massa foton från kalaset men har inte frågat alla föräldrar så det känns inte rätt. Här är i alla fall två foton lite bakifrån..

En trött Rasmus när vi kom hem, kanske en ännu tröttare mamma. Många presenter rikare! Imorgon är det möte med föräldrarådet på skolan och på tisdag åker jag till Stockholm för möte. Längtar tills allt lugnat sig.


Rasmus 7 år!

Hur är det möjligt? 7 år! Vår yngste!
Imorse sjöng vi för Rasmus, serverade önskade pannkakor och gav presenter på sängen:

Rasmus fick en egen iPhone så nu kan han gå med Pontus och kompisarna och leta Pokémon. Han blev SÅ glad!

På kvällen kom mormor och morfar på middag. Med sig hade de en stor present:

Även farbror Mikael kom med paket:

Pontus serverade cheesecaken som Rasmus valt till efterrätt:

En härlig födelsedag och Rasmus satt just och spontant sa att han var så nöjd med sina presenter. Känns härligt!


Härlig helg

Jag har äntligen kommit ikapp på jobbet efter semestern. Nu känner jag mig gladare men det krävs inte mycket för stt en sprängande huvudvärk är där igen.

Har i alla fall haft en fin helg. Det blev en mysig fredagskväll med tacos och glass framför tv:n med familjen.
På lördag morgon var det fotbollscup för Rasmus:

Det spelades 5 matcher och de kämpade bra. Tuffast var det gör storebror att orka titta på.. men i början ställde han upp och masserade lillebror i bytet:

Pontus simning började på eftermiddagen. Så kul att se Pontus träna på crawl och fjärilsim! Dagen avslutades med att mina föräldrar bjöd oss på middag på Kärrakrogen!

Idag var det innebandyträning för båda barnen. Jag var med hela tidenvilket jag inte orkat de senaste veckorna. Pontus visar upp den nya overallen som kommit:

Ett tag var båda grabbarna målvakter:

I helgen kom även killarnas skolfoton. Jag var nöjd med syskonfotot och flera på Pontus men vi visste inte vilken dag Rasmus hade fotografering så han hade kunnat vara finare i håret😀:

Dags att sova.. ny vecka imorgon då jag inleder med ett återbesök på Carlanderska gör mitt knä.


Äntligen fredag!

Fredag morgon - äntligen!
Det har varit en tuff vecka. I onsdags var jag med i skolan då det är mycket oro där just nu. Fina Pontus:

Innebandyträning:

Rasmus tränar på att knyta skorna:

Det har varit helt fantastiska varma sommardagar mitt i september! Igår åkte hela familjen till Surtesjön efter jobbet. Det blev bad för alla utom Rasmus som hade bestämt att han bara badar i simhall nu..

Sitter och cyklar på gymmet just nu. Längtar tills eftermiddag.


Lite mycket..

Jag mår inte riktigt bra. Det är för mycket på jobbet och har varit under en lång tid. När andra går in i väggen tvingas man jobba för flera personer och det fungerar inte under en lång tid. När man bara gråter när man är hemma och känner att man inte har energi till att vara den bra förälder man brukar vara - då djävlar är det dags att börja säga nej ordentligt. Där är jag nu. Denna veckan ska jag säga nej till allt extra - det viktigaste för mig är att vara en bra mamma.

I fredags, efter jobbet, åkte vi ut till landet. Känns så skönt att vi passade på denna helgen då det from nästa helg är fullt upp med aktiviteter. Rasmus och jag gick ut och plockade kantareller på kvällen:

På lördagen fick vi mycket gjort. Städade stugan, klippte gräsmattan, plockade ner studsmattan för i år, rensade rabatter och rev ner lite bråte.. Killarna plockade tomater från trädgården och mumsade på:

Pontus är så duktig på att bygga! Han konstruerar helt själv, sågar och spikar. Igår byggde han en pall! Vi hade också en picnic med bullar som vi bakade häromdagen.

Vi åkte vägen om Rossö och Pontus och Magnus tog ett friskt septemberdopp trots att solen gått i moln!

Vi åkte hem igårkväll och killarna var imorse på innebandyträning. Efter lunch tog jag Rasmus på fotbollsträning. Fint väder så det var riktigt skönt att sitta där och kolla. Efter fotbollsträningen gick Rasmus och några kompisar och fortsatte spela fotboll i 2 timmar till!

Jag har gått en långpromenad på 7 km med en väninna vilket var riktigt skönt.


Kvällspromenad

Det blev en familjepromenad ikväll, skönt ute.. Pontus fotograferade oss:

Pontus var tillbaka i skolan idag och läxläsningen är nu i full gång.. Det var skönt med sommarlov!


Lite vabb

Pontus hade ont i magen sedan i söndagskväll så jag har varit hemma med honom 2 dagar. Har jobbat hemifrån under tiden för att få ihop det. Inget större fel på Pontus, han har varit hur bra som helst sen igår morse. Imorgon går han gå till skolan igen.
Idag har vi bakat bullar:

Rasmus när jag följde honom till skolan imorse:

Stor kille nu, men ändå liten. Håller gärna hand till skolan men när vi närmar oss gliden handen liksom ut försiktigt..😂


Innebandy & Liseberg

Dagen började med innebandyträning för killarna. Pontus fick ont av ett skott han fick på sig och gick hem tidigare. Rasmus har blivit så stor nu så han gick från idrottshallen själv (Magnus var där) och så mötte jag upp honom. Blev så glad när jag såg honom komma gående. Så glad för han hade fått ny klubba!

Vid lunch åkte vi till Liseberg med våra vänner från Stockholm. Det blev en heldag som var fantastisk! Strålande väder och härligt sällskap!

Nu värker benen av allt man gått idag..puh!


Besök från Stockholm

Idag har vi storstädat här hemma. SÅ skönt när mycket skit har åkt ut och man trivs i sitt eget hem! Tills man öppnar dörren förstås och huset fylls av grannens röklukt förstås.. Rasmus har varit på kalas idag hos klasskompisen Hugo. Pontus och jag strosade runt på Kärradagen och fyndade billiga böcker som biblioteket sålde ut och tog några lotter från PRO där Pontus vann choklad.

På kvällen hade vi finbesök från Stockholm!

Killarna tillsammans med underbara Henning:

Rasmus är mysig med Hanna:

Jag och sötnosen!

Kvällen gick fort och plötsligt var klockan 22! Dags att bryta upp. Killarna har träning imorgon bitti.


RSS 2.0