Regnet det bara öser ner..

Dagarna rullar iväg. Hinner inte skriva lika ofta numera eftersom både Magnus och jag jobbar mycket vilket gör att när han jobbar på kvällarna har jag fullt upp och när jag jobbar på kvällarna blir det inget skrivet.. Denna veckan öppnade äntligen Öppna Förskolan efter sommaren. Vi var där i fredags och hade kul. Här är killarna under sångstunden:



Alla barn får välja ett gosedjur som man sjunger en sång om. Pontus valde en häst:



På eftermiddagen blev det varmare och varmare ute.. Rasmus i sandlådan:



Det var en konstig värme och strax kom ovädret.. Vilket regn! Pontus och kompisarna var fasti det lilla huset och jag och deras mammor tryckte tillsammans med våra små i ett annat litet hus:



Det slutade aldrig regna och till slut fick vi ge upp och springa hem. Dyblöta tog vi av oss kläderna och hoppade ner i ett varmt bad alla tre. På kvällen gjorde vi egen pizza och överraskade Magnus med när han kom hem. Pontus river ost:



Igår jobbade jag i 7 timmar och under tiden var Magnus med killarna ute och lekte och besökte idrottshallen som Magnus brukar göra. Här provar Rasmus en målvaktshjälm:



När jag kom hem från jobbet åkte vi in en sväng till Liseberg. Kom dit vid 19 vilket betydde att det inte var så långa köer till barnkarusellerna - super!



Igår hade jag sovmorgon och idag var det Magnus tur. Pontus och jag bakade scones och väckte honom med. Magnus åkte sedan till jobbet och vi andra gick till simhallen. Skönt!

 

Rasmus utvecklas så otroligt mycket nu. Han går helt själv med sin lära-gå vagn och talet kommer allt mer. "Mamma", "pappa" och "titta" säger han hela tiden. När han är riktigt avancerad säger han "titta där!" och pekar på nåt.



Söndag kväll och Magnus och jag har mest gått om varandra i helgen. Jag åkte till jobbet igen i eftermiddags när han kom från sitt jobb. Ska natta killarna nu så kanske jag ska ta mig en titt på min sambo sen för att komma ihåg hur han ser ut.. ;-)


Äntligen babysim!


Äntligen var det dax för babysim för Rasmus!
Vi skulle ju ha gått från mars, men då reparerades barnpoolen och allt blev uppskjutet tills idag!

I omklädningsrummet, uppspelt:




Vi väntar på upprop och på att få hoppa i bassängen:



Det var en härlig halvtimme! Mysigt att bara vara Rasmus och jag ibland och i vattnet är vi så nära.. Rasmus älskade att bada. Inte ett dugg rädd utan plaskade för fullt!



Det första simfröken sa när hon såg Rasmus var att han såg precis ut som Pontus. Hon har ju inte sett Pontus sen han var i denna åldern så det var lite roligt. Rasmus simmar som om han inte gjort annat:



Nu ser vi fram emot varje torsdag och babysim i höst!

Igår blev det lite kaos här hemma. Efter att ha hämtat Pontus på förskolan tog han sin traktor till lekplatsen:




Vi lekte en stund och plötsligt skriker Pontus till och säger att en geting bitit honom. Han blir röd om kinden och vi springer hem för att ta på lite socker. Pontus är jätteledsen och efter en stund somnar han bara. Han brukar inte sova vid den här tiden så jag blir orolig. Han andas lugnt och fint, men jag ringer sjukvårdsupplysningen.



Där ber hon mig väcka Pontus och jag försöker. Han är svårväckt och jag ber honom säga nåt eftersom jag måste veta att han är okej efter sticket. "Förlåt!" säger han då.. Att inte mitt hjärta brast.. De säger till mig att omedelbart åka till Östra, att ta med mobilen och hålla honom vaken. Om han inte går att  hålla vaken skulle jag ringa 112. Mitt hjärta slog snabbare.. Shit! Lyfte upp Pontus och började klä på honom en tröja. Då vaknade han till rejält. Bar ut honom till bilen och väl i den var det en arg Pontus som absolut inte ville till sjukhuset! Vi började åka, men när Pontus satt som vanligt och pratade om allt han såg beslutade vi för att vända hem igen. Antagligen hade han blivit helt slut av sticket, att det gjorde ont och att han blev rädd.. Det var vi två som blev!


Liseberg & Orust

I torsdag åkte vi en tur till Liseberg. Tanken var att spendera lite tid med nåt kul medan vi väntade in att mina föräldrar slutat jobbet och kommit hem. Vi skulle dit på middagoch även träffa min farbror Börje med fru. Det blev 2 timmar på Liseberg, alldeles lagom. Pontus och Rasmus åker karusell:



På väg till kaninhuset träffade vi Wille och Josefin. Josefin och Pontus kramade kaninen tillsammans:



För övrigt spelade jag väl bort en 150:- på chokladhjulen utan att vinna någonting.. Pontus grät och frågade varför vi aldrig vann. Jobbigt. Man vill ju så gärna ge sitt barn allt det roliga som de vill vara med om, men vissa saker är mamma inte så bra på tyvärr.. Till slut var det en dam som förbarmade sig över min gråtande son, öppnade sin stjärnvinst och bjöd Pontus - tack för det!

Igår åkte jag och småkillarna ut till landet. Magnus ska jobba massor i helgen då landslaget är i Göteborg. Det blev en promenad i skogen med en massa kantrellplockning såklart:



Pontus och hans morfar plockar upp potatis till maten:



Innan maten dök Lasse och Eva (två gamla vänner till mina föräldrar) upp och stannade över middagen. Jag har inte träffat dem på flera år så det var himla kul. Det bjöds på kantarellmacka, fisksoppa och sedan glass till efterrätt - funkar bra!

Idag har det regnat hela förmiddagen. Det fick bli en tur till Göksäter och Henån.. På eftermiddagen blev det svampplockning igen:



En ny liten kille kom dessutom till världen igår!
Min barndomsvän Linda och Anders fick en son och Linn en lillebror - stort grattis!


Universeum

Igår regnade det. En utmärkt dag att åka till Universeum och utnyttja sitt säsongskort som inte använts sedan det var ruskväder i våras.. Rasmus leker:



Pontus har hittat en träningsmaskin för barn, en likadan som mamma och pappa har hemma:



Rasmus kör motorcykel:



Det blev inte djuren förrän efter vi avverkat alla motorfordon i form av polisbil, lastbil och motorcyklar.. Här kollar killarna på en sköldpadda:



Här är det fiskar och rockor som simmar. Har man tur kan man klappa en rocka som simmar förbi:

 

Idag var det Pontus första dag på dagis efter ett långt sommarlov. Han var jätteglad när vi skulle gå dit och morgonrutinerna gick som på räls. När vi kom in fick han syn på en fröken och sa "Heej!" med en ton som lät (Här är jag! Jag vet att ni har saknat mig!). -Hej! sa fröken glatt och Pontus sprang fram och kramade henne.. Sedan vidare in till sina kompisar och jag ser hur han och Otto kramas - underbart!
Den bästa känslan av alla när man ser sitt barns glädje!


Kulturkalaset

Igår gjorde vi vårt första besök på Kulturkalaset. Axel, pojkarna och jag. Magnus hade vi lämnat på jobbet. Här tänkte jag ta ett kort på de tre killarna, men två av dem gömde sig bakom vagnen:



Gratis karusell kan inte annat än uppskattas:



Det var hett ute, nästan 30 grader.. Gick och letade efter skugga för att stå ut.. Rasmus tränar på gången med Morbror Axel:



Segelbåt på land:



Det fanns en hel del roligt för barn i Trädgårdsföreningen. Här får Pontus sitta i en helikopter:



Falafel till lunch vid kanalen. I bakgrunden kurdisk musik..



Pontus tog även körkort för minibil som han kör här:



Vi hade tur!
Efter en härlig dag på stan med Axel gick vi till bilen. Barn och barnvagn packades in och jag satte mig bakom ratten. Då kom det. Hettan slog om till ett riktigt regnoväder.. Vilken tajming!

Det var en bra helg. Det bästa var nog ändå middagen och helkvällen med tjejerna i lördags - tack för det!


Barnpalatset

Igår såg det grått ut ute så grabbarna och jag bestämde oss för att prova på Barnpalatset som min kompis Mathilda rekommenderat. Barnpalatset ligger vid Alelyckan så det är inte långa vägen härifrån.. Det var bra här. Skönt att det bara var en våning så at man kunde ha koll utan att behöva ränna efter hela tiden.. Pontus pratar i telefon:



Rasmus spelar musik:



Pontus kikade ut genom ett hål för att kolla vart jag var.. Det såg rätt kul ut!



Rasmus hoppade fram och undersökte olika saker. Från början reserverad, men sedan mer och mer nyfiken:



Här kollar Pontus med egna ord "om det är några som har drunknat"!



Rida groda..



Det var ett lyckat besök där vi även hann med lunch och ett avslutande besök på Klädkällaren..

Pontus funderar mycket nu.. I Båstad när vi kollat på innebandy hela dagen frågar han plötsligt: "-Vart bor domare då?" Ja du.. vart bor dem?? Pontus vet även hur man charmar sin mor. Komplimanger som "Vad snygg du är i den klänningen!" och "Mamma, jag tycker du är vacker i håret!" har jag fått höra de senaste dagarna! Vet inte vad han får det ifrån..ingen annan här i hushållet som säger så i alla fall.. ;-) Men bäst var ändå på min födelsedag när vi vaknar (Magnus är på jobbet) och Pontus sjunger Ja, må hon leva för mig och när den är slut spontant säger "Fyrfaldigt för mamma! Hurra, hurra, hurra!" Han är fantastisk min kille!!


Ooops.. fredag!

Dagarna flyger iväg och nu när Magnus jobbar mycket finns det inte riktigt tid att hålla bloggen uppdaterad som jag brukar. Veckan har flutit på bra. I måndags träffade vi Anneli med familj från mammagruppen. Pontus lekte med sin kompis Leo och våra minstingar Rasmus och Novella lekte i sandlådan:



På eftermiddagen åkte vi till min barndomskompis Mathilda och hennes familj i Floda. Det var alldeles för länge sen vi träffades och det är först när man ser varandras barn som man inser att tiden verkligen inte stått stilla sen sist! Vi fick god mat:



Samuel visar barnen att grannarnas höna fått en kyckling:



Carl, Edith och Pontus leker på gräsmattan:



På tisdagen fyllde jag år och svärmor var här på middag och hade med sig bästa presenten man kan få, fin blomma och pengar att köpa precis det man vill ha! Onsdagen rann iväg och jag jobbade hela kvällen. Igår var det fest igen här hemma när Axel kom hem från Dublin där han sommarjobbat. Vi firade våra passerade födelsedagar med middag med mina föräldrar. Lax, potatis och sås. Cheesecake på det - funkar! Axel hade med sig kanonsnygga tröjor till killarna. Han har grym smak, kanske skulle anlita honom som min personal shopper, speciellt med tanke på att jag även fick pengar av mina föräldrar så nu ska här shoppas kläder och ett par höststövlar tankte jag!


Båstad

I torsdags när Magnus kommit hem från jobbet och vi hade ätit bestämde vi oss för att ta en promenad. Vi gick upp till Gerrebacka och killarna lekte på en lekplats där. Rasmus är så stor nu:



På vägen hem gick vi genom Fagerdals koloniområde. När vi stod där och kikade på de idylliska små husen kom en kille ut och vi började prata. En stund senare satt vi på parets altan, drack och tjötade i flera timmar. Peter och Susanne som de hette hade en son på 7 år som lekte jättebra med Pontus. En härligt spontan kväll! Magnus och jag skrattade när vi gick hem i mörkret med två sovande killar-det är klart, det var ju midnatt!

På lördagsmorgonen gick vi upp ganska tidigt och åkte till Båstad där det var innebandyturnering. Jag har varit här flera gånger förut, dels som spelare innan jag träffade Magnus, dels som gravid med Pontus och när Pontus var nästan 1 år. Nu var det dax igen och för första gången var Rasmus med:



Det var strålande väder och stämningen infann sig snabbt när man hejade på välbekant innebandyfolk överallt. Efter att ha sett lite innebandy tog vi en sväng till den fina stranden och badade.



Rasmus undersöker något konstigt han fick på handen.. Lera!



Tränar på att gå lite under en periodpaus:



Pontus hade massa kramar över denna dag - underbart!



På eftermiddagen mulnade det igen lite vilket bara var skönt. Pontus och jag klättrar ända högst upp på centercourten. Här är det gräsmatta vilket Pontus tycker är fascinerande:



En underbar dagsutflykt!


Alingsåsbesök

Igår åkte vi till min mormor och Jan i Alingsås. Vi serverades köttbullar med potatis och brunsås. Varför är alltid mormors köttbullar godast??



Det blev några intensiva härliga timmar med skratt och bus och jag tror att de var lika trötta som mina killar när vi åkte hem. De slocknade i bilen på en gång. Jan busar med Pontus:



På vägen hem stannade vi vid en leksaksaffär och Pontus provade den här masken. Kanon tyckte jag om denne lille gubbe!



Fick inget riktigt bra kort på Rasmus så jag måste bara ta med det här fotot från när min mormor var och hälsade på hemma hos oss dagen innan vi åkte till Bulgarien. Den är så fin!



Idag skulle vi ha åkt till min kompis Mathilda med familj, men eftersom Rasmus hade 39,6 igår på kvällen och även Ludwig som vi umgåtts med i helgen är sjuk är det förmodligen inte bara tanden som spökar så vi sköt upp vår träff till nästa vecka. Istället har det blivit en hemma dag här i Kärra med besök på Vårdcentralen för att ta fästingvaccinet och sedan storhandling och lekplatsen.. Har just tryckt i oss taccos och Magnus har kommit hem.


Härliga dagar..

Igår åkte Pontus, Rasmus och jag till Delsjön i det fina vädret. Det var ett kanonställe! Visst, jag har varit där förut, men inte som mamma.. Man tittar och värderar lite annorlunda nu. Pontus gungar precis vid vattnet:



Killarna leker vid strandkanten efter att vi badat en lång stund:



Efter ett par timmar gick vi till Café Lyckan som ligger precis i närheten. Ett jättemysigt ställe med kaniner och våfflor..

 

Natten till idag sov Rasmus oroligt. Efter att ha sprungit in till en gråtande kille fyra gånger i början av natten bar jag in honom till oss och det blev lite bättre. Men i morse fortsatte han att vara ledsen. Jag kände då efter med fingret i munnen och javisst!! Första tanden är här!! Givetvis fick Rasmus sin första tandborste! Lustigt är att även Pontus var precis 10,5 månad när första tanden tittade fram. De följs åt killarna..



Efter tandborstning åkte vi till våra vänner Åse, Henrik och Kasper som bjudit in oss på lunch. Även familjen Gustavsson/Pettersson dök upp och det blev en kanondag med god mat tillsammans med ett härligt gäng! Här får Pontus hjälp av Kasper att köra cykel i gräset:



Rasmus leker med kompisen Ludwig som han ju var i Smögen med i helgen..



Tre buskillar i poolen! Elias, pontus och Kasper:



Jag har jobbat nu på kvällen och när jag kom hem kände jag att Rasmus var väldigt varm. Tog tempen och han hade 39 grader. Det är ju klassiskt att få feber i samband med att tänderna kommer.. Hoppas det går över snabbt så att Rasmus inte behöver ha ont och så att vi kan åka till min mormor imorgon som jag har bjudit in mig hos..


En helg i Kungshamn/Smögen

Rasmus och jag lämnade Orust på fredagsförmiddagen efter att dagen innan ha plockat svamp och gjort sylt på hallonen vi plockat dagen innan:

 

Vi åkte till Kungshamn tillsammans med vännen Linda som även hon lämnat sin store kille hos mormor och bara hade med minstingen. I Smögen mötte vi upp våra gubbar som hade innebandyturnering. Magnus coachade laget eftersom det dröjer bra länge innan han kan spela igen. Rasmus stod och hejade på läktaren:



Vi hade hyrt ett rum på Smögens Camping som var väldigt enkelt. Litet med två våningssängar. Det fyllde sin funktion och vi sov där efter att ha fått bytt från "ungdomslängan" där det festades rejält. Killarna bodde snäppet bättre om man säger så.. Här slappar de lite i bubbelpoolen de hade utanför rummet:



Vädret hade kunnat vara bättre, men vi var ändå glada att det inte regnade hela tiden för nu kunde vi gå en hel del promenader med Rasmus och Ludwig.



Kvällarna var kul tillsammans med laget fram till 21:30 då vi tjejer tackade för oss och lät killarna få sin egentid med allt var det innebär. Istället åkte vi till vårt rum, nattade pojkarna och låg och tjötade en bra stund-kul!

I morse var det ett gäng trötta killar med lite ont i huvudet som mötte upp oss för frukost nere vid vattnet.. Idag var det äntligen fint väder. Synd att vi skulle åka hem!



Men jag har saknat Pontus i massor så hem ville jag! Åkte och hämtade honom hos mina föräldrar och Pontus kom springandes mot mig, jätteglad och kramade mig - Kärlek!
Kärlek var det även när Rasmus vaknade och såg att Pontus kommit hem. Oj, vad glada de blev över att se varandra! De kramades och skrattade båda två och jag bara njöt..

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att stället är vackert med hade varit ännu vackrare utan alla glidartyper som försöker överglänsa varandra med märkeskläder, backslicks och attityd. Det går bort! Helgens stora plus går till alla underbara killarna i Magnus lag som är trevliga och roliga och till Lindas och min långa pratstund i fredagskväll utan att vi blev avbrutna av några barn.. Tack för det!


RSS 2.0