Vi ska på semester!




Jag fick ett sms idag! Det var från mina föräldrar. Jag hade inte hört när det plingade till så jag fick syn på det av en slump när jag skulle kolla vad klockan var. Det stod: "Vi har tänkt under en lång tid tala om för er att vi sponsrar er med er semesterresa. Det är en födelsedagspresent till er båda i år! Ha det gött. Y/K"

Va?? Det är inte sant! Tjoho, vi kommer iväg på semester i år!! Jag och Pontus har hoppat upp och ner här ikväll och ropat att vi ska på semester. Vi surfade sedan runt och kikade på bilder från hotell med pooler och Pontus var alldeles exalterad och sa att "Där ska vi bo! Där ska jag bada!".. Så innan skolorna stänger bär det nog av, tippar på maj. Sunving Resort ligger högt upp på listan. Kanske får vi om inte alltför länge träffa Lollo & Bernie här nedan och bada..
 

Har jag sagt tidigare att jag har världens bästa föräldrar??

I morse sov Pontus länge. När klockan passerat 9 och vi andra tre låg i vår säng vakna ropade jag på Pontus: "Storebror!" Efter ett tag hör jag Pontus: "Behöver du hjälp med nåt mamma?" Det var det första han tänkte på när han hörde mig ropa! Hur blev han så här underbar? Hur gick det till? Hade någon bett mig skriva ner en önskelista på hur det mest underbara barnet skulle vara så hade Pontus ändå överträffat det. Visste inte att det fanns så omtänksamma, kloka och härliga 2-åringar!



I förmiddags var vi och kollade på Magnus som spelade b-lags match. Pontus hjälpte till efteråt med att plocka in sargen. Både jag och Magnus blev imponerade över att han faktiskt orkade lyfta en sargbit helt själv:



Väl hemma lagade jag kyckling och ris, men Pontus ville inte ens smaka. Jag försökte med allt från att man blev stark av det till att säga att han kunde ta en sked för mormor i alla fall. Då stoppade han in den, men det kom strax ut igen. "Jag har ont i magen!" sa han sorgset och sträckte armarna mot mig. Precis när han kom in i min famn spyr han.. Jaha, då var det magsjuka att se fram emot hela familjen tänkte jag, men nu tror jag inte längre att det är så illa. En timme efter att han spytt var han jättehungrig och åt en massa mat, hoppade och stojade hela kvällen och ingenting märktes av nåt magont.. Hoppas, hoppas!


Fredag!

Idag är det äntligen fredag. Jag älskar fredagar för det är början på två dagar med sambon hemma vilket gör allt lite roligare och enklare. Idag bar det iväg till Öppna Förskolan med grannbarnen. Här sitter Rasmus i Lovas knä. Nu är det bara 18 dagar kvar innan hon får en egen liten lillebror!



Järngänget! Isak, Rasmus och Pontus:



Snön är ju så festlig nu att man kan bryta loss stora bitar och bära på. Pontus tycker det är jättekul och visar hela tiden nya bitar som han har "hittat"! Den här vinterbilden gillar jag:



Nu hör jag min lille Rasmus där uppe, ledsen så in i Norden och ingenting Magnus gör verkar hjälpa.. Dax att gå upp och trolla fram den magiska lugnande drycken.. ;-)


Familjebild

Vi brukar ofta göra en familjekram på min eller Pontus begäran. Idag kom jag på att det hade varit kul med ett foto på det. Resultatet blev den här bilden på familjen:



Det blir ett kort inlägg idag, ska iväg och kolla på Magnus match nu. Pontus är ju ledig imorgon så då kan han vara uppe lite sent.. ;-)


Snön vräker ner

Vilket snöoväder det var idag! Jag ringde förskolan i morse för att höra hur det låg till med tanke på att en tjej spytt igår. Tjejen var hemma idag såklart, men inga fler barn hade blivit sjuka. Gott! Jag håller honom hemma idag också och om ingen mer blivit sjuk imorgon så får han gå då. Jag ska på möte klockan 10 så det vore bra. Idag bar det iväg till Öppna Förskolan istället. Eftersom snön vräkte ner tog jag Rasmus i bärselen och Pontus åkte snowracern ner:



Efter ett par timmar med lek och sång begav vi oss hemåt i samma snöyra och det var riktigt gott att komma innanför dörren! Eftersom det är Robinson ikväll bestämde Pontus och jag oss för att baka medan Rasmus sov:



En förmån som bagare är att man får smaka på smeten!



Pontus associerar så härligt. Idag kom han med min handväska runt axeln och sa: "Jag ska gå och handla kött till dig mamma. Jag har pengar här i. Då kan du laga kött till mig och dig. Inte Rasmus. Han kan inte äta kött." Efter en stund kom han igen och hade hängt handväskan som en magväska, se nedan. "Jag är pizzeria!" sa han.. Hahaha.. Killen i pizzerian här i Kärra har ett svart förkläde knutet runt höften..



Nu väntar hela familjen på att Magnus specialitet ska bli klar, korvstroganoff!


Rasmus äter mat för första gången!

Idag var en hemsk morgon. Jag brukar alltid klä på Pontus först och öppna dörren så att han kan leka utanför medan jag klär på Rasmus. Han brukar alltid vara precis utanför på vår gräsmatta. Precis när jag skulle klä på Rasmus känner jag att han bajsat och byter blöja snabbt, klär på och kikar ut för att titta till Pontus.. som inte är där. Panik! Jag ropar och ropar, men får inget svar. Ser att hans pulka är borta, springer ner mot lekplatsen för att se om han är där. Passerar min granne Lina och viftar, lämnar Rasmus i barnvagnen där och ropar till henne att Pontus är borta. Springer med hjärtat i halsgropen ner till den andra lekplatsen, förbi dagis till pulkebacken men ingen Pontus någonstans. Springer tillbaka och hör Lina ropa "Pontus är här!".. Han hade gått in på en annan gård där han aldrig brukar vara. Jäklar mitt hjärta alltså! Vad man hinner tänka många tankar under den här tiden.. bara lipade! Gick så till dagis. Där möts jag i dörren av en fröken som just bytt kläder eftersom en flicka spytt ner henne - magsjuka. Tack och hej sa jag, jag tar med mig Pontus hem igen!

Vi har lekt en del på Pontus rum idag:

 

Cool kille i soffan:



Idag smakade Rasmus mat för första gången i sitt liv, 4 månader och 3 dagar gammal. På menyn stod tre teskedar potatispuré med palsternacka. Pontus hjälpte till att mata. Lägg märke till hur han visar hur Rasmus ska göra med munnen:



Härlig min! Det här känner jag inte igen..



Får se hur det blir med förskolan imorgon. Ska ringa och kolla imorgon bitti om några fler barn blivit sjuka för i så fall håller jag storebror hemma hela veckan. Magsjuka - nej, tack!


Ännu en helg slut..

Varför går helgerna alltid så fort? Igår kväll blev det Robinson för oss tre som var hemma. Första gången vi kunde se ett helt avsnitt i lugn och ro och höra vad de sa.. Rasmus var med och kollade, här i pappas knä:



Lite träning i babygymmet för att bygga muskler.. ;-)



I förmiddags kom vår goa storkille hem. Han hade haft det jättebra på landet med mormor och morfar. Äntligen fick jag känna de goa kinderna under mina läppar igen, höll på att få abstinensbesvär! Pontus satt lite konstigt när vi åt lunch idag. Jag frågade vem som lärt honom att sitta så och han svarade med en självklarhet i rösten att det var Rasmus. Det ska läras i tid att skylla på lillebror tydligen.. :-)



På eftermiddagen åkte hela familjen till Lundbystrand för att kolla när Magnus spelade match. Det blev vinst igen, men Magnus klev av efter halva matchen eftersom han kände av sin bristning i vaden. På vägen hem intogs nyttig och näringsrik mat på Mc Donalds för andra gången i Pontus liv.



Han tyckte inte speciellt mycket om det så det fick bli spagetti med köttfärssås när vi kom hem i alla fall.. Hahaha.. Det är bra Pontus!


Rasmus 4 månader!

Idag är världens finaste Rasmus 4 månader gammal.



För varje dag som går lär vi känna denne goe kille allt mer. Han är lugn, harmonisk,  glad, älskar att titta på sin storebror, älskar att sova ute i vagnen, tycker om att dricka mjölk nästan hela tiden, gillar att kika och klämma på sina gosedjur, tycker om när man sitter ansikte mot ansikte och pratar eller sjunger. Han är ett riktigt charmtroll helt enkelt och vi är så glada att han kommit in i våra liv!

Igår åkte Pontus med sina morföräldrar till landet. När de ringde på dörren flög han upp och ropade: "Nu kommer de! Var är min ryggsäck? Min ryggsäck! Min ryggsäck!" Han var helt till sig! Känns så gott att han ser fram så mycket mot en helg på Orust. Jag är ju lite mesig och tyckte det var jobbigt att han skulle åka så en tår trillade ner för kinden medan jag sa att jag kommer att längta efter honom. Kom! sa han då, kramade mig och pussade mig på kinden och sa sedan att "Så, nu är det bra, mamma!".

Med Pontus iväg hade vi bokat tvättstugan och tvättade alla soffkläderna på kvällen, åt god middag (vi lyxade till det med ryggbiff) och avslutade sedan kvällen med en promenad mellan 22-23. Under hela kvällen fick dessutom Rasmus vara i centrum vilket inte är helt fel. Här i sin pyjamas:



Fick förresten ett roligt telefonsamtal under kvällen igår. Det var min mamma som ringde och frågade åt vilket håll blöjan egentligen skall sättas på. I bakgrunden hör jag Pontus: "Det är svårt mamma! Vi behöver dig här!" Hahaha.. Det var inte bara hållet som var svårt att gissa. De fattade inte heller hur snibbarna fastnade.. Ja, det är inte lätt!

Idag är det lördag och jag började dagen med ett Pump-pass vilket är så otroligt skönt efteråt! Nu har jag dessutom på fyra månader inte bara sagt hejdå till 90 kg strecket, 80 kg-strecket utan även 70 kg strecket! Snart kanske jag kommer i mina kläder igen.. ;-)


På Öppna Förskolan

Idag var vi lediga alla tre och tog en tur ner till Öppna Förskolan. Här sitter Pontus, Rasmus och grannflickan Lova i rad på sångstunden. Det är så härligt att se Pontus nu för tiden när det är sångstund för han sjunger med, klappar, dansar och gör de rörelser som hör till sången!



Rasmus har hittat en leksak och Pontus har klätt ut sig till spindelmannen:

 

Lina hade med sig pannkakor till oss allihop så vi var mätta och belåtna när vi gick hem. Nu har killarna sovit lite middag och jag ska gå upp och väcka Pontus nu. Det är dax för honom att äta lite och packa ryggsäcken för om en stund kommer mormor och morfar för att hämta Pontus och åka ut till landet. Pontus älskar det och pratar mycket om vad han gör på landet. Det kommer att bli en helg för mig och Magnus med förhoppningsvis mycket träning, sömn och gos med Rasmus!


Städhjälp och gräddbakelser..

En annan mamma frågade mig häromdagen om jag hade nåt tips på bra städhjälp som man kunde anlita. Jag har ju min egen lille städhjälp, men honom behåller jag för mig själv. Vill ju inte att han ska slita ut sig. Här är en bild från i morse där Pontus tilsammans med vår granne sopar bort den nyfallna snön så att jag ska kunna komma ut lättare med barnvagnen. Jag vet inte vem man ska imponeras mest av, Ivar som fyllde 95 år i somras eller Pontus som är 2 år?



Idag har Rasmus varit på 4 månaders kontroll på bvc. Matchvikt lyder nu 7 495 gram och längden skrivs till 64 cm. En riktig godbit!



Vi gick sedan till Öppna Förskolan en stund där det på torsdagar bara är för bebisar upp till ett år. Där träffade vi en annan Rasmus som var 7 månader och vägde 5,5 kg.. Ja, har man grädde i brösten så har man. Kan inte låta bli att älska de tjocka låren som man bara måste klämma på. Pontus var likadan han.. Mina gräddbakelser!


Snölek

Pontus och Rasmus vilar ut i soffan efter en bra stund ute i friska luften.



Idag var jag och Rasmus en sväng på öppna förskolan medan Pontus var på dagis. Vi hann även med att sova en stund tillsammans innan det var dax att hämta hem världens goaste storebror. Vi stannade kvar ute och lekte. Rasmus sov gott i vagnen medan Pontus lekte med bilarna i snön:





Rasmus sover inte längre hela nätter om jag glömt nämna det. Nej, han tar igen det nu och äter i snitt varannan timme. Detta tillsammans med att Pontus vaknar emellanåt och har drömt något gör att man inte är världens piggaste, energifulla och käcka mamma på morgonen. Så när Pontus vägrade borsta tänderna och klä på sig till dagis i morse samtidigt som Rasmus gallskrek kan man säga att jag höjde tonen lite och blev lite galen. Det är ingen rolig känsla man bär med sig under dagen efter en sån början, så för att kompensera den dåliga mamman på morgonen fick jag allt lov att skämma ut mig på eftermiddagen. Till Pontus stora glädje hoppade jag upp på en egen gunga ståendes och sjöng och låtsades trilla av.. Oj, vad han skrattade!



Känns förresten skönt att se att ens barn inte ligger nära svältgränsen.. ;-)



Goaste magarna!


Banangympan

Idag har jag haft min granne Lina här på lunch. När jag sedan hämtat Pontus på dagis gick vi in till dem och lekte och åt middag och vipps var det kväll.. Har inte hittat min kamera på ett par dagar, men nu dök den upp så här kommer två foton från i fredags då vi tog pulkan ner till banangympan. Lina körde Rasmus i vagnen medan jag drog Isak, Lova och Pontus i tåg.. Slitsamt! :-)



Alltid bra att gå på banangympan där det finns stora ytor där de kan springa av sig ordentligt. Här ska Pontus strax hoppa ner på studsmattan:



Har stått på crosstrainern två dagar i rad nu. Eftersom jag dagen innan hade varit på ett pump-pass känner jag mig helt slut i kroppen idag. Känner ändå pressen att jag måste stå ikväll då Magnus nu leder.. Det är ett tufft liv man lever.. ;-)


Lika bebisar..

Många säger att de tycker killarna är så lika varandra, och Magnus då också såklart.. Jag tycker också att Rasmus är lik Pontus som baby, lika runda och goda om inte annat.. ;-) Hittade det här fotot på Pontus då han är tre månader till vänster. Till höger är Rasmus 3,5 månad:

 

Tiden går så himla fort och Rasmus sitter redan själv i lära-gå stolen! Pontus visar här Rasmus hur den fungerar:



Den här bilden tycker jag så mycket om. Tog den här i veckan då jag kände mig som supermum som åkte snowracer med Pontus upp och ner och samtidigt efter varje åk kollade till lilleman som låg och sov i vagnen. Vi hade så roligt och skrattade massor. Blir glad bara av att se bilden!



Idag har vi varit och kollat på Magnus som spelade match. De vann och jag låtsades som om jag hade sett Magnus två mål.. Jag känner mig fortfarande lite trött och sliten. Hoppas på att nya krafter kommer till mig under natten då helgen nu är slut och man återigen är ensam under dagarna. Just nu står Magnus på vår crosstrainermaskin. Jag stod 33 minuter i morse.. Vi har startat en tävling så nu jäklar skall maskinen minsann användas som mer än klädhängare.. ;-)


Killar, killar, killar..

Här har ni mina fina killar samlade på en och samma bild. Kärlek!



I förmiddags åkte jag till gymmet och körde ett bodypump pass. Vilken oerhörd känsla. Att man kan må så bra av något så plågsamt!! Medan jag tränade var killarna nere i sporthallen en sväng. Pontus kikar på barnen som tränar:



Rasmus hade sovit hela tiden medan jag var iväg vilket kändes kanon. Jag känner mig alltid lite stressad när jag är iväg eftersom Rasmus vägrar att ta flaskan och alltså inte kan få mat medan jag är borta. De få gånger jag åkt iväg och tränat har det trots allt fungerat väldigt bra!

Lite bus finns det alltid tid till!



Finaste bröderna i sina pyjamaser innan läggdax:



Idag fyller Jan 70 år vilket han firar med skidåkning i Dalsland. Vi hoppas få komma och fira honom lite när han kommer tillbaka hem. Pontus har i alla fall viftat med ballong här hemma idag och sjungt till Jans ära!


Morfar 60 år!

Igår fyllde min pappa 60 år!
Det var naturligtvis lite kalas där hemma och vi hade bakat under dagen. Här sitter ett gäng av släkten:



Rasmus och Pontus har finkläder dagen till ära:

 

Daniel, Oskar och Benjamin spelade och sjöng för pappa och Pontus och Benjamin lekte hela tiden. Mestadel under alla bord som fanns:

 

Morbror Axel kom hem för pappas födelsedag och läser här en av flera böcker för Pontus. Det blir bara en kort sväng Axel är i Götet denna gången då han åker tillbaka till Sundsvall imorgon bitti.



Vissa dagar har man mer energi än andra och jag känner att idag är en sån där dag då energin saknas nästan helt. Tog en sväng ner till Apoteket efter att ha lämnat Pontus på förskolan. Tänkte gå en lång promenad, men det blev en kort sväng för kraften fanns inte. På vägen hem passerar jag förskolan oc ser Pontus stå där ensam och titta på de andra barnen som åker pulka och stjärtlapp. Jag ropar på honom och han kommer fram till mig vid stängslet. "-Åker inte du pulka?" "-Nä, inte skönt. Har bajsat." En fröken kom fram och sa att Pontus han vill varken åka det ena eller det andra. Jag sa att han nog tycker det är lite äckligt att sitta ner med rumpan full av bajs.. ;-) Eftersom det är en sån här dag då jag är känslig till max lipade jag såklart åt detta en sväng när jag kom hem. Man är inte mer än människa.. en hormonstinn känslig sådan.. ;-)


Frisör

Jag var så exalterad igår över hur kul vi hade haft på lek & buslandet att jag helt glömde av att visa vad som hände dagen innan. Magnus beslutade (efter vissa påtryckningar från mig) att det var dax att raka av sig håret. Här ser ni vem som fick äran:



 

En mycket duktig kille!
Är det någon som vill köpa hans tjänster tar vi 500:- i h!


En dag på Lek & Buslandet

Det är fortfarande väldigt kallt ute. Så kallt att det inte går att vara ute någon längre stund. Dagarna blir därför väldigt långa. Därför åkte jag idag med smågrabbarna till Lek & Buslandet på Backaplan.



Det var första gången jag var där och det var en succé! Det var lite folk där vilket jag misstänkt med tanke på att skolorna började idag. Pontus älskade stället! "-Det är kul!" ropade han i bollhavet! Även Rasmus lekte lite i billhavet. Pontus hoppade även studsmatta:

 

  

 En jättestor uppblåsbar rutschkana fanns. Här vågade jag inte gå med Rasmus i bärselen men jag bar Pontus en liten bit upp och lyfte över honom så han fick åka. Han klättrade även en del själv, men inte ända upp då det var riktigt brant på slutet:

 

Pontus provade på allt han fick syn på:

 

Rasmuskillen lekte också såklart:

 

Efter 3 h på detta härliga paradis med pasta och korv med mos i magen tog det fem minuter efter att vi satt oss i bilen innan mina prinsar intagit det här stadiet:

 

"-Det var jättekul, mamma!" sa Pontus innan han somnade.


Syskon & gamla släktingar i Gbg

 Igår när jag smygtittade på småkillarna från köket såg jag hur Pontus försökte få på Rasmus de strumpor han tappat. "-Det är svårt!" sa han till mig när jag kom ut. Pontus är urgullig mot sin lillebror. Här kom han fram till Rasmus och gav honom en pusselbit som Rasmus håller i handen. Sedan visar han upp en annan pusselbit för Rasmus och säger"-Det är en tupp Rasmus! Du får låna mina leksaker!"

 

Fin kille i tröja från Magnus kompis Peter:



På kvällen hade Magnus träningsmatch i Torslanda och som de trogna fans vi är var vi självklart på plats. Det var -18 grader ute.. brrr! De förlorade trots att Pontus ropade glada hejarop och till råga på allt fick Magnus en bristning i vaden i tredje perioden.. Ingen bra kväll!



Idag har vi varit hemma hos mina föräldrar där pappas syskon med respektive var på besök med anledning av pappas 60 års dag nu kommande vecka. Det blev en lång dag med både lunch och middag, men väldigt kul att få träffa släktingarna från Stockholm som man inte ser så ofta!



Måste bara ta med det här fotot som jag tog på Pontus häromdagen då han ville låna mina glasögon. Tycker själv det är underbart!


Badpotpurri

Idag bjuds på lite potpurri från gårdagens bad!

 

 

 

-Är det morgon där ute nu mamma? har Pontus ropat tre morgnar i rad nu runt 9-tiden från sin säng. Tycker det låter så härligt! Igår låg jag och småkillarna i vår säng och läste saga medan Magnus var på innebandyträning. Pontus tog fram "Min Skattkammare" och jag skulle där läsa om Rödluvan och vargen. Den är ju faktiskt lite hemsk! När jag kom till när vargen äter upp mormor säger Pontus: "-Nej, inte äta upp mormor! Hon är snäll!"

På tal om att äta upp så jagade jag Pontus på skoj häromdagen och sa att "Nu kommer jag och äter upp dig!" Då svarade vår intelligente son: "-Man FÅR inte äta barn! Då har ni ingen storebror kvar. Bara Rasmus." Så sant! Jag fick sätta mig ner och förklara att jag inte menar äta på riktigt, bara på låtsas som en massa pussar eftersom han är så go.. :-)


Riktig vinter!

I väntan på att frukosten skulle serveras i morse satt en eftertänksam liten grabb:



Röd dag så hela familjen var hemma - underbart!



Jag kommer inte ihåg när det var så här mycket snö sist, men det måste ha varit 1995-96 någon gång. Helt otroligt vad det snöat i natt och det bara fortsatte vräka ner under dagen. -12 grader ute gjorde att kinderna fick röd färg ganska snabbt. Familjen gick ut en sväng. Jag bar Rasmus i bärselen då det var helt omöjligt med vagn. Pontus åkte snowracer med sin pappa:

 





Idag var det div 1 match i innebandy i Lillekärrshallen och vi var på plats. Rasmus och jag bara på dammatchen medan de äldre grabbarna även såg herrmatchen. Pontus hade med sig sin egen klubba och fick iväg ett kanonskott!



Pontus käkar bulle under matchen och det är mörkt ute när snowracern åker hem i den djupa snön igen.

 

Mina föräldrar kom på ett spontanbesök på kvällen och vi käkade paj ihop. Det passade perfekt med lite leksällskap medan jag lagade mat och Magnus jobbade lite framför datorn.


Köttbullar är gott, gratis köttbullar ännu godare!

Det här fina kortet tog Magnus igår när jag och Pontus badade tillsammans med en massa bubblor:



Rasmus i soffan med nallen:



Idag gav vi oss ut på en utflykt. Promenad till Ikea! Tanken var att äta lunch där och samtidigt byta en lampa vi köpt som var trasig. Det var svinkallt ute men vi tog oss hela vägen fram till Ikea, dock hade jag rosa lår när vi kom fram.. ;-) Segt med en kö på en kvart.. speciellt när jag reklamerat samma lamptyp tre dagar tidigare och det var dessa jag köpt istället där ännu en var sönder.. När jag kom fram var jag irriterad och sa när jag förklarat läget att jag gärna ville ha en lunch som kompensation nu när jag släpat mig hit för andra gången med samma fel. Beredd på att bli riktigt förbannad när han skulle säga nej blev jag förbluffad när killen sa att Javisst, självklart skulle vi få det! Gött! Köttbullar.. here we come! Vi intog köttbullar både jag och Pontus och tog sedan bussen hem.. ;-) Här är foton på vägen till Ikea då vi såg en bärgningslastbil. Gissa vem som inte ville gå därifrån? Det andra kortet är från Ikea:

 

Nu ska vi om en stund åka och hämta Magnus från jobbet och sedan till Partille och min optiker för att hämta en ny lins då jag tappade en igår.. :-(


Kompisar på besök

Dagarna rullar på och nu är det slut på ledigheten för Magnus del. Igår hade vi några av våra vänner hemma på taccos och spelkväll. Det första Henrik och Magnus gör är att leka med Magnus, nej förlåt Pontus, julklapp - tågbanan!



Kasper och Pontus äter och Rasmus sitter och gottar sig i Fredriks knä:

 

Det fanns lite godsaker också som Elias och Pontus inte var sena att stoppa i munnen. Mitt och Magnus nyårslöfte om att minska drastiskt på sötsaker fick sig en törn redan tredje dagen. Men idag börjar vi om på nytt!



Vi spelar spel och på senkvällen är killarna trötta och lite gnälliga så jag läser här en bok för alla de tre som var kvar uppe:

 

Vad kul det är att träffas och käka och spela spel! Vid midnatt var det bara vi och Åse och Henrik kvar så Åse och jag tog chansen att sätta killarna på plats två gånger när vi vann!

Idag har jag varit med Rasmus hos läkaren igen. Hans ögoninflammation har tyvärr inte blivit bättre så han har nu fått medicin för den. Man tog även blodprov för att kolla att det inte var bakteriellt med hans luftrör och det var det inte. Eftersom han kliar sig så runt ögonen har han fått rivmärken i hela pannan och på kinderna så nu är det strumpor på händerna som gäller då det inte hjälpt med kortklippta naglar. Pontus klappar sin stackars lillebror på huvudet:

 

Pontus tog på sig selen idag och sa att han ville bära Rasmus i den. Vi förklarade att Rasmus är lite för tung för den men att han kunde få bära sin nalle. Så här såg det ut:

 

Rasmus har blivit en riktig tungviktare nu förresten och väger hela 7 kg!


Årets första inlägg!

Snön har legat kvar under mellandagarna - fantastiskt! Extra kul att Magnus varit ledig så mycket och kunnat vara med oss på dagarna. Det har blivit en hel del tid i pulkabacken!




  

Igår var planen att fira in det nya året med goda vänner till Magnus och mig. Lite kul för det är min barndomskompis Åse som är tillsammans med Magnus barndomskompis Henrik. Sånt är alltid optimalt! Tyvärr var/är ju Rasmus sjuk så vi fick ställa in, men mötte upp under dagen för utomhusaktiviteten i alla fall så att Rasmus inte smittar någon. Det var svinkallt, -12 grader, men kul i alla fall. Speciellt att träffa alla..

 

Tyvärr var även Pontus lite dålig och hade feber så han var mest ledsen så vi blev inte kvar så länge. Vi hann med ett familjefoto i alla fall. Rasmus låg nedbäddad i sin vagn och sov..



Åkte hem och åt nyårsmiddag med vår lilla familj bara. Inte alls tokigt faktiskt - riktigt mysigt! Pontus skålar med oss med sin festis:

 

När midnatt närmade sig hade Magnus och jag krupit ner i sängen och försökte hålla ögonen öppna. Vi smög sedan in och väckte Pontus, lyfte upp honom och stod alla tre och kikade ut genom fönstret och såg alla raketer och lyssnade på smällarna samtidigt som vi höll om varandra. Rasmus låg i spjälsängen bredvid. Den mysigaste stunden man hade kunnat få när 2009 blev 2010!


RSS 2.0