Härligt!

Idag när jag kom hem vid 18-tiden beklagade sig Pontus över att han inte hade något att göra. Jag ringde ner till simhallen för att höra om det är mycket folk eller om vi får plats i lilla bassängen om vi kommer ner. Det finns plats och vi skyndar oss att packa väskan. Det är mysigt att bara vara Pontus och jag ibland! Det är jättehärligt att bada och busa, vi är helt ensamma i bassängen en stund. Vi badar i 40 minuter innan vi duschar och går in en sväng i bastun. Pontus lägger ut sin handduk noga och lägger sig ner och säger "Åh, vad skönt!". Han är underbar! Vi klär på pyjamasen direkt och sveper in honom i jackan och en go filt och börjar traska hemåt. Mysigt!
Vi äter lite kvällsmat och sedan somnar Pontus lätt!
Vi har förresten något härligt att se fram emot! Igår bokade vi en semesterresa till Mallorca!
I slutet av maj bär det av för 2 veckor tillsammans alla fyra - jag längtar ihjäl mig! 95 dagar kvar..
Det blir Sunwing Resort med maskotarna ovan, lekland, barnaktiviteter såsom teater på kvällarna, clowner osv. Dessutom finns det möjligheter för Magnus och mig att träna. Både gym och pass.. Kan inte bli bättre!

Tillbaka

Nu var det länge sedan jag skrev tyvärr. Vår dator gick sönder i lördags och vipps var man utan kontakt med omvärlden i princip. Inte klokt vad handikappad man känner sig utan dator! På söndagen åkte vi för att lämna in datorn på lagning. Han som ska laga den bor i Jonsered där jag växte upp så efter att ha lämnat datorn parkerade vi nära mitt barndomshem och gick dit en sväng och kikade. I bakgrunden syns radhuset jag bodde i från det att jag var 8 år. Jag berättade för Pontus att det var morfar som byggt altanen.. Den stod fortfarande!
Framsidan.. Ja, Jenny på Jons Väg 22 i Jonsered var man ett bra tag! Det såg slitet ut tycker jag. De som bor där han inte gjort något alls sedan de köpte det för flera år sedan. Den lilla björken precis till vänster om mig har mamma skött om sedan den var en liten kvist..
Förutom att datorn gick sönder hade vi en bra helg! Jag jobbade lite extra i lördags förmiddag och efter det åkte vi till 4 H gården i Gerrebacka. Jag hade sett fram emot att se Rasmus träffa djuren. Han blir alltid så himla uppspelt och glad när de visar djur på tv så jag tänkte att det här blir en succe! Vi gick fram till fåren och de närmade oss. Ett av fåren utbrast BÄÄÄÄ! Rasmus blev livrädd! Han nöjde sig inte med att vi bar honom utan vi var tvungna att backa många meter..
Orädde Pontus spanar in en kossa! Den här kon slickade mig på rumpan någon minut efter detta fotot togs. Det finns nämligen grisar att titta på nedanför muren till höger.. Där ställer jag mig inte igen.. ;-)
Det gick bättre för Rasmus hos de här fåglarna. Jag bar honom redan från början och han var tveksam först men sedan lossnade det och han kastade sina smackande slängpussar på dem och pratade glatt.
Pontus:
Jag och killarna. Kolla in Pontus kaxiga stil. Han växte av att visa sig orädd när lillebror var så rädd..
Hela familjen!
Det var svinkallt så efter 40 minuter bar det av hemåt igen. Men Rasmus har i alla fall lärt sig vad fåren säger. När vi frågar svarar han bestämt BÄÄÄ!
För övrigt har det badats en del i badkaret. Har tagit fina foton på båda killarna men eftersom vår dator är sönder sitter jag med Magnus jobbdator och den vill inte ladda upp några foton som är tagna på höjden.. Hade tyvärr bara sådana på Pontus. Men här är badkillen Rasmus:
Sådär! Det blev ett långt inlägg idag! Pontus är äntligen frisk i alla fall. Han hade feber i 7 dagar men har varit frisk hela helgen och idag var han på förskolan och träffade kompisarna igen. Rasmus har (peppar, peppar) klarat sig från den förkylningen men snoret rinner ju mest hela tiden och nu väntar en utredning på om han ev har för trånga polyper.. stavas det så? Vi hörs!

Lite bättre..

Det är inte lätt att vara sjuk. Pontus hade 39,4 grader i söndags och är hemma från förskolan såklart. I söndags bara låg han hela dagen. Han kom ner till soffan en liten stund och la sig i sin lillebrors knä. Rasmus hade längtat så mycket efter honom och kramade honom hela tiden.


Man blir alldeles varm när man ser hur mycket de tycker om varandra! Men det var rätt tufft i söndags när Magnus jobbade och Pontus låg och sov i sängen på ovanvåningen. Rasmus ville upp till honom hela tiden och stod i trappan och ropade "Poppa, Poppa!"..
Det är inte bara "Poppa" han ropar efter. På kvällen i söndags stod han i pyjamas och väntade på att sin pappa skulle komma hem. "Pappa!" ropar han samtidigt som han bankar handen mot fönstret..

Magnus var hemma med Pontus igår medan jag jobbade. Idag är det tvärtom och det är min tur att vara hemma. Pontus är bättre idag och vi har pusslat 4 olika pussel nu på förmiddagen och läst en bok. Pontus satt och drömde lite förut om att en kompis skulle komma.. Känns tungt, man vill liksom ge honom allt han vill ha!


Febrig Pontus

Igår på förmiddagen åkte Pontus med mina föräldrar till landet. Idag skulle vi sedan träffas igen på Benjamins kalas vid 15. Men igår på kvällen ringde mamma och sa att Pontus hade hög feber. Han hade inte ätit på hela eftermiddagen och kvällen och varit trött och frusen. Han hade sedan somnat redan vid 19.. Jag sms:ade Daniel på kvällen och vi bestämde oss för att fira Benjamin en annan dag. Pontus har ju sett fram så mycket emot att få gå på Benjamins kalas och blev så glad när han blev bjuden att det hade känts hårt att säga att han missar det. Så nu säger jag ingenting om det idag, att vi egentligen skulle åkt dit utan tar upp det när det är dax igen. Det har varit en jobbig natt för mina föräldrar som kom och lämnade prinsen här på morgonen. Som tur var hade jag en ny film på lager här hemma med Pontus favorit superhjälten Sportacus. Den sitter han och tittar på just nu efter att ha fått i sig lite panodil och en youghurt:


Igår när Pontus åkt till landet åkte vi andra tre och storhandlade. Vi köpte ryggbiff för att lyxa till det lite på kvällen. Rasmus hjälper till att duka:


Vår lille going tyckte inte ryggbiff var jättegott men vi andra åt och njöt.

Rasmus har hittat Pontus munspel och blivit förtjust! Han spelar samtidigt som han gungar diggande med kroppen. En skön syn!


Nu återstår pusslet med att få ihop det med jobb och vård av barn till veckan. Magnus åkte iväg till jobbet i morse för att köra hela dagen så att han kan vara hemma på dagen imorgon medan jag jobbar. Nu är det bara att vänta ut Rasmus också. I fredags var de 6 barn av 16 på hans avdelning och på Pontus avdelning 8 av 18. Resten låg hemma i hög feber som tydligen skall hålla i sig i en vecka.. Det positiva med att det bröt ut igår och inte ikväll är att vi i alla fall inte bjöd Benjamin på det här. Hade inte varit en kul födelsedagspresent!


Härliga killar!

Jag märker att jag har brist på bra foton nu när man inte är med killarna hela dagarna och hittar på olika aktiviteter. Det vi gör när vi kommer hem från förskolan är ju att laga middag. Efter att vi har ätit maten är killarna ofta trötta och tittar på barnprogram innan det är nattdax. Så det enda fotot jag har att bjuda på idag blir från diskbänken igen. Nu är det var sin diskborste som är kul att leka med!


Pontus var så rolig igår. Jag brukar ofta skoja med honom och säga att "Vet du vad jag gör med såna killar som du?" samtidigt som jag närmar mig honom med händerna i luften för att kittla honom.. När jag hade gjort så igår och han kved av skratt säger han plötsligt:
-Vet du vad jag gör med såna mammor som du?
-Näe?
-Slänger dem på soptippen!
-Va?? På soptippen? Men då har du ju ingen mamma kvar!
-Jag köper en ny i affären. En Jennymamma.
-Va? Kan man köpa Jennymammor i affären?
-Jag skoja bara lite med dig, mamma.

SÅ underbar!!
För Rasmus går det bra på förskolan. Han har varit lite ledsen när Magnus lämnat honom på morgnarna men det har gått över snabbt. I morse hade han inte ens varit ledsen vilket känns bra. Han är så go när man hämtar honom. Han skiner upp och går direkt mot dörren till omklädningsrummet. Han vet precis vilken plats som är hans och står där och rycker i sin overall. Han gör sig förstådd mer och mer. Hemma drar han i mig när han vill att jag ska följa med, oftast ut i köket. Där pekar han ibland på vattnet när han är törstig och ibland på kylskåpet när han är sugen på nåt. Känns så gott att han kan få fram vad han vill!
Pontus har dessutom fått ett nytt namn av Rasmus: Poppa!
Annars är Rasmus favorituttryck "tack, tack" vilket han säger så fort han får någonting, till och med pussar.. :-)


Bordsskick

Oj, dagarna bara rinner iväg och jag har inte mycket tid över att blogga tyvärr.. Jag går till bussen 06:15 på morgonen och börjar 07. Åker sedan direkt och hämtar barnen. Väl hemma är det matlagning, städ, disk, tvätt och sedan bad och nattning. Sen somnar jag ofta samtidigt som jag nattat barnen. Magnus har jobbat sent nästan alla dagar förra veckan så det gör det svårare att orka och hinna med allt.

Här kommer i alla fall en liten uppdatering. En bild från i lördags då killarna och jag är på väg ner till affären för att köpa lördagsgodis till Pontus. Pontus kör Rasmus:


Det roligaste Rasmus vet nu för tiden är vatten! Han hämtar stolarna i köket och drar fram till diskhon, klättrar upp och blir sedan frustrerad när han inte får på vattnet själv..


Så här ser det ut varje dag när jag lagar mat! Rasmus "hjälper till":


Rasmus hjälper även till att duka:


Och så har han ett jättebra bordsskick! Hrm..


RSS 2.0