Härliga kvällar!

Älskar de här härliga eftermiddagarna och kvällarna då man kan sitta ute i värmen och tjöta medan alla barnen leker.. Tiden går så fort!


En heldag på förskolan!

Idag hade jag tagit föräldraledigt för att spendera en heldag på förskolan med mina barn. Det var fantastiskt roligt och nyttigt. Det bästa var att mina killar tyckte att det var så himla kul att ha mig där! 

Pontus kör bort matvagnen efter lunch:

Vädret har varit fantastiskt hela dagen och vi kunde bara avsluta den på ett sätt:


Vårfest på Förskolan

Igår var det den årliga Vårfesten på förskolan. En av fröknarna är väldigt duktig på ansiktsmålning.
Pontus var clown:
Man får gärna ta med sig en blomma och plantera. Pontus vattnar vår:
Rasmus älskar att kasta boll genom hål och även riva ner burkar med boll. Han är duktig också!
Lite macka på picknicken..
Piraten Rasmus:
Det kändes lite sorgligt att det var Pontus sista vårfest på förskolan. Försökte att inte tänka på det för då hade jag börjat gråta..
 
Lovade att återkomma med lite foton från planteringen av våra växter som vi sått upp från frön. Rasmus planterar:
Och vattnar..
Jag och Rasmus jobbar. Majs, pumpa och vattenmelon på plats!
Många bilder blev det.. dags att ta tag i nattningen!

Tungt

Det har varit en tung dag idag. Imorse fick vi reda på att min ingifta farbror Kurt avlidit inatt i vad man tror var en hjärtinfarkt. Kurre hade en humor som få, ett bullrande skratt och ett hjärta av guld. Alldeles kritvit i håret och med en stor kroppshydda och goda egenskaper liknade han lite Tomten fast med mustasch istället för skägg.. Vila i frid Kurt! Mina tankar till min faster Siv och alla runt omkring.

Livet går vidare trots att man vill, när sånt här händer, bara stanna upp och få vara ensam och tänka och låta tårarna rinna.. Barn förstår inte sånt och någonstans är väl det bra. De tar liksom fokus från det tunga och påminner om värdet av idag. Rasmus och jag gick till affären efter förskolan för att handla inför morgondagens picknick de har för familjen på förskolan imorgon. Under tiden tog Pontus och Magnus en cykeltur till XXL och köpte en cykelpump. En tur på 8 km. Bra gjort Pontus!


Solig Helg på Orust!

Vi har haft en underbar och solig helg på Orust fyllt med hopp på studsmattan, fotboll, grillning, första ormen, liljekonvaljplockning, gräsklippning och odling av våra små plantor av majs, pumpa, vattenmelon osv.. Visar kort på det nån annan dag då jag fotade med kameran då. Här kommer lite foton jag tagit med telefonen:


Dejt

Idag var det dags för Pontus dejt. Han skulle följa med Alma hem. Rasmus var inte helt nöjd med det. Jag lockade med fredagsmys med mig men av nån anledning ville han leka med någon annan;-). Alwin skulle till sin farfar tyvärr. Jag flexade ut tidigt idag och tog med Rasmus på banangympan. Det var jätteskönt att vara där med bara ett barn! Rasmus hade kul! På vägen hem började tårarna rinna igen.. "Jag längtar tills vi ska hämta Pontus." Lille gubben.. -Ska vi gå och köpa en pizza? -Ja, och äta på pizzerian! Det fick bli så.. Hade kunnat göra vad som helst! Det var mysigt att äta ute bara Rasmus och jag (Magnus har avslutning med sitt lag idag). Det blev lite som en mor och son dejt.

Pontus hade haft det jättebra med Alma. De hade lekt både ute och inne, ätit taccos och en massa fredagsmys. 4 pussar hade han fått på förskolan också.. :-). Ja, han somnade gott Pontus!


Kärlek

Lycka är att se när Pontus så ogenerat och härligt pratar om Alma som nu är föremål för hans kärlek. "Mamma, jag är kär i Alma och Alma är kär i mig!" berättade han nöjt härom veckan. I tisdags var han helt överlycklig när jag hämtade på förskolan och sa att Alma och han hade frågat Almas mamma om han fick komma hem och leka någon dag och hon hade sagt ja! Tänkte att jag måste höra av mig till Almas mamma och boka in nåt. Nu behövde jag inte det för jag fick ett urgulligt sms! Så imorgon har Pontus dejt och följer med Alma hem. Igår kväll när jag plockade fram dagens kläder hade vi följande konversation:
-Mamma, på fredag vill jag ha på mig nåt fint! -Javisst, vad tror du om de här byxorna då med en pikétröja till? - Nix! Jag ska ha skjorta!

Rasmus och jag ska ha fredagsmys själva imorgon eftersom Magnus har avslutning med laget. Rasmus ser inte fram emot det. Han vill inte leka med mig utan nån annan! Idag har han iaf varit väldigt duktig och hjälpt till att göra pannkakor.


En blomma..

Jag fick en blomma av Rasmus idag.. -Den här är till dig mamma! sa han och sträckte fram nedanstående vackra "blomma".. :-)
Bjuder även på en bild på killarna från förra veckan när jag köpt nya somriga kläder till trollungarna.


Hipp Hipp Hurra-Idag är det Magnus Födelsedag!

Vädergudarna bjöd på vackert väder till Magnus ära. Jag hade faktiskt glömt bort att Magnus fyllde år när jag gick upp för att kissa i morse. Men Pontus viskade in mig i sitt rum och frågade om det var dags att sjunga och lämna paket som vi gömt i barnens rum dagen innan.. Tack för det!
Vi "väckte" Magnus med skönsång och presenter:
Fotbollsprick på vår baksida. Vilka underbara grabbar vi har!
 
Rasmus satsar hårt!
Middag på kvällen med familjen:
Farbror Mikael och Malin hade med sig sin hund Jackie:
Just nu är Magnus och min pappa på Kärrakrogen och ser Blåvitt på storbildstv där. Jag ska natta barn nu. Godnatt!

Sommarlördag

Jag har jobbat hela dagen idag men mina tre killar har njutit!


Sommar!

27 grader varmt och jag slutar 13:30 från jobbet. Tar bussen hem och hämtar barnen. Ner till BVC där Pontus har avslutningssamtal, vägs, mäts och tar spruta för bla polio, stelkramp osv. Han är grymt duktig!
Barnen är ute allihop, alla har kommit ut ur sina hem och en ny värld känns igen från förra sommaren. Underbart! Pontus här i mitten med Klara och Oliwer. De har alla gått i samma förskola sedan bebisålder och hamnar nu i samma klass efter sommaren:
Pontus & Oliwer:
Älskade Rasmus. Vår Rasmus. Omtänksam, kärleksfull, hjälpsam, känslig och med humör utan dess like..
Älskar dig!
 
På lekplatsen..
 
Det ska bli fint imorgon också. Mer utrymme för lek ute för barnen. Underbart. Själv går jag in och jobbar 9-16. Pengar till bröllopet ska jobbas in.. ;-)

Åh! Värme!

Äntligen lite sommarkänsla! Rasmus och jag gjorde snabbt smoothies till hela familjen på yoghurt, banan, hallonjuice och frusen mango när vi kom hem. Allt för att få lite i magen och sedan kunna gå ut i det fina vädret och njuta.
Magnus och Rasmus tog en cykeltur i närheten och Pontus och jag cyklade Kärra runt sommarklädda.. Underbart! Mer sånt!


Studiedag!

Idag var killarnas förskola stängd och jag var ledig med dem. Det första vi gjorde efter frukosten var att ta bussen in till stan och besöka passmyndigheten. Pontus och mitt pass går ut nu och eftersom vi har en resa bokad till Bulgarien i sommar var det läge en dag som denna. 

Efter passfixandet gick vi in på en drop-in klippning för killarna. Båda är jätteduktiga och sitter still utan att klaga. Jag blev jättenöjd med resultatet.

Jag hade lovat killarna att jag, om de var duktiga hos frisören, skulle bjuda dem på världens största kanelbulle. Vi tog därför spårvagnen till café Husaren och beställde..

 Efter det hann vi med ett besök hos min pappa på hans jobb där Pontus målade och Rasmus lekte i lekrummet.

 Avslutade dagen hemma vid lekplatsen och sedan en liten joggingtur med min mamma. Härlig dag!


Barnlediga

I lördags morse var det avslutning på Pontus simskola. Rasmus och jag var där och tittade och Magnus var på innebandycup. Frampå förmiddagen hämtade mina föräldrar barnen och åkte ut till landet. Jag åkte och kollade när Magnus spelade.
Tjejmiddag på kvällen och sedan mötte vi upp våra gubbar ute. En helkväll och riktigt lyxigt att få sova ut imorse!

Vid 12 idag åkte vi ut till landet till våra killar. Jag hoppade studsmatta med barnen i vad som kändes en evighet.. :-)

Fine Pontus visar mig en hel äng som han hittat med vitsippor. Han poserar snällt när jag frågar.. :-)

 
Älskar denna bilden!

På kvällen pantade Rasmus flaskor i mängder. De sparar pengar till semestern och får både våra och mina föräldrars flaskor. Idag blev det 66:-!


Ledig dag mitt i veckan - tackar!

Det är helt underbart att få en ledig dag så här mitt i veckan. Pontus bjöd Rasmus på picknick på sitt rum på förmiddagen och de satt och mös.
Idag passade vi även på att åka och beställa våra ringar. Äntligen! Vi mutade med god mat efteråt och det blev ett besök på Burger King. Väl hemma gick killarna ut för att leka medan vi röjde i deras rum och fick slängt en massa gamla trasiga leksaker. Plötsligt kommer en jätteskur. Himlen öppnar sig och killarna är ute. Jag springer ut i badtofflor och paraply och letar rätt på två dränkta barn. Rasmus är helt dyblöt!


Glass!

Kom hem igår till två solbrända och sandiga killar som varit ute hela dagen och sedan satt dig i soffan efter maten med varsina glassar.


Härliga Söndag!

Igår var killarna och jag på cirkus. Biljetterna hade vi köpt och gett i killarnas påskägg. Här står Pontus utanför kassan:
I väntan på att cirkusen börjar:
I pausen:
Pontus:
På vägen hem handlade vi och jag fick bärhjälp hem av världens starkaste 3,5 åring:
Vilket väder! Vi latar oss på baksidan i solen:
Pontus tar kort på resten av familjen:
Årets första utegrillning:
Grillade marsmallows till efterrätt..
En jättemysig dag!
Måndagen har gått snabbt med jobb och efter förskolan har killarna varit ute i flera timmar och är nu jättetrötta. Nybadade där uppe nu. Jag ska gå upp och natta en liten rackarunge..

Städdag

Idag var det städdag i föreningen. Rasmus var med och jobbade timme efter timme. Så himla imponerad av honom! Han plockade skräp, körde skottkärra, hämtade jord, planterade och oljade in staket. Somnade sedan utslagen i soffan..

På kvällen var jag på kalas hos kompisen Daniella som fyllt år. Vi blev bjudna på jättegod mat! Här med kompisen Erika från mammagruppen. Vi har precis fått veta att våra barn hamnar i samma skolklass till hösten! Pontus fick även med sig 3 killkompisar från förskolan. Spår C blir det. Känns stort!


Älskade Helg!

Äntligen lite härligt väder så man kan vara ute med barnen efter förskolan. Igår samlades 3 föräldrar och fem pojkar vid sandlådan på eftermiddagen. Mysigt! Nu börjar städdagen här i föreningen strax. Lite segt då jag kom hem 02 inatt efter Vårfest med jobbet..


Konstig dag..

Vad konstigt det kändes idag. Känslan av måndag, men det är torsdag. Vilken vanemänniska man är! :-) Hämtade mina hjärtan på förskolan och de plockade blommor till mig i massor. Skilla, tusenskönor och maskrosor.. Här är Rasmus med den första blomman:


1:a Maj Välkommen!

Njuter av att ha haft ledigt en dag mitt i veckan. Vilken lyx!
Igår var vi på 4 H gården för Valborgsfirande. Det var fint väder vilket tyvärr ledde till en himla massa folk, alldeles för mycket folk! Det var långa köer till allt. Rasmus red en gång - han älskar det:
Efter ridningen stod vi nog i kö 40 minuter till fiskdammen och sen begav vi oss hem innan brasan tändes. Det var så trångt och lite kyligt frampå kvällen.
 
Idag invigde vi maj med ett Lisebergsbesök. De hade gjort om en hel del på barnområdet och nya attraktioner var på plats. Kaninerna hälsade på killarna precis när vi kommit in:
 
 
Det bästa tyckte killarna var Kaninhuset som var som ett lekland med rutschkanor, studsmattor, gångar, hängbroar osv.. Jag gillade det också för det var gratis.. ;-)
Den här attraktionen köade vi till i en timme! Den var inget vidare heller tyvärr.. Gick jättelångsamt, men med fin utsikt över barnområdet..
Glasspaus!
För första gången åkte Rasmus lilla bergbanan. Rasmus bredvid mig i tredje vagnen och Pontus framför oss. Rasmus svar när Magnus frågade hur det var: "Först var det läskigt men sen var det kul!"
 
Fin fångst i fiskedammen! Jag tycker det är så bra att avsluta med den eftersom det alltid är vinst. Tyvärr hade de höjt priset i år till 30:- istället för 20:- vilket gör att jag inte tycker det är lika attraktivt längre..
(snåla mamman här)
En härlig kort ledighet som vi förvaltade väl med att hitta på aktiviteter och ändå få tråkiga saker som sängklädestvätt, rensning i garderoberna och sopslängning gjorda. Nöjd!

RSS 2.0