På dejt med en prins!

Idag var det "Pontus och Mamma-dag". Det innebar att bara vi två skulle hitta på något tillsammans. Vi hade bestämt redan i veckan att vi ville gå på bio och på Mc Donalds. Pontus hade fått kolla på trailers vilka filmer som fanns och sedan valt Lilla Anna och Långa Farbrorn. Så på förmiddagen tog vi bussen in till stan. Bara detta med bussen tyckte Pontus var spännande!


Inne i stan:


Vi började med att gå på "restaurang" och äta oss mätta. Pontus valde kycklingbitar med pommes och milkshake jordgubb.


Då var det dax! Pontus är redo med en påse bio-godis i handen:


På plats i fåtöljen:

Pontus tyckte det var en bra film och själv måste jag erkänna att när Pontus sa att "Nu är den slut mamma!" så vaknade jag till efter en kort power-nap.. Pontus kontrade med att somna på bussen på vägen hem. Han vaknade när jag bar av honom. Jag frågade honom vad han tyckte om dagen och han tittade sömnigt på mig, log och sa "Underbar!"


Friska barn!

Dagen igår passerade helt utan sjukdom - underbart! Pontus var som vanligt, pigg och glad och med god aptit. Han måste ha ätit nåt dåligt i onsdags! Igår eftermiddag gjorde vi trolldeg och lekte med:


Pontus såg så arg ut på korten jag tog så jag sa att "kan du inte se lite snäll ut?".. Det kunde han! Så här ser man ut då! :-)


En lugn natt inatt, den första på länge - tack för det!
Morgon hemma på Prilyckegatan, då ser det ut så här. Två killar som tränger sig framför spegeln på en pall för att borsta tänderna:


Idag är det min lediga fredag och vi tog en tur till Öppna Förskolan för att leka lite och träffa andra. Rasmus åker rutschkana:


Riddaren Pontus:


Vi gick hem lite tidigare än vanligt för det var så mycket folk där att jag nästan fick ont i huvudet, ett tecken på att man är gammal tror jag.. Nu tänkte jag få Rasmus att sova lite middag innan banangympan i eftermiddag. Tyvärr verkar han inte ett dugg trött så jag gissar att Rasmus kommer vilja sova när banangympan börjar, en ekvation som inte går ihop..

Idag fick jag förresten ett mms från Magnus. Det var en tysk artikel om Magnus som han ville att jag skulle översätta. Tog med den här för jag tyckte han var så himla snygg! :-)


Bakning för sjuklingar

Det var härligt att vara hemma med Rasmus igår. Lugnt och skönt och Rasmus förkylning har inte blivit värre. Vi hämtade Pontus på förskolan och när vi kom hem bakade vi chokladbollar. Båda killarna hjälpte till:


Första gången som Rasmus är med och kladdar ner sig genom att rulla bollarna i kokos.. Han älskade det!


Pontus var trött igår eftermiddag. Han ville inte äta så mycket av maten (nej, han hade inte fått smaka på chokladbollarna innan) och somnade redan vid 19. Han vaknade ett par timmar senare och grät hejdlöst. Han mådde inte bra.. Han somnade om igen för att vakna en stund senare och vara otröstlig. Magnus gick in till honom och la sig bredvid. Strax därefter stod vi alla tre i badrummet med en stackars Pontuskille som spyr hejdlöst. Han fryser så han skakar och jag värmer honom med duschen.. Han huttrar och säger "Var ska jag sova i natt nu då?".. Lille gubben! Han somnade om gott efter duschen och jag gjorde mig beredd på en lång natt samtidigt som jag stängde av mitt alarm som stod på 06 för att jag skulle till jobbet.. Skönt nog sov Pontus resten av natten. Han åt bra med frukost i morse och känns precis som vanligt. Hoppas, hoppas att det inte är magsjuka utan nåt han fått i sig..

Jag är hemma idag med killarna alltså. Ja, jag skickar ju inte Rasmus till förskolan när storebror har spytt på natten. Han kan ju också vara smittad vilket man inte vill bjuda alla små sötnosar på Rasmus avdelning på.. Det är svårt att aktivera killarna när man inte kan träffa andra eller åka på någon rolig aktivitet.. Det fick helt enkelt bli en promenad och sedan bakning igen. Rasmus hjälper till att vispa. Jag fick inget bra kort på honom när han tog i så att hela ansiktet blev rött samtidigt som han snurrade runt elvispen.. Såg för härligt ut!


Två förväntansfulla killar som väntar på att kladdkakemuffinsen ska bli klara:

Nej, nu ska jag upp och väcka lillprinsen så att han kan somna i tid ikväll!


Lite catching up..

I lördags morse vaknade killarna tidigt. De har vant sig att gå upp tidigt nu när det är dagisdax så slut med sovmorgnar till 9 för hela familjen.. Pontus var förväntansfull när han vaknade 06:30 i lördags. När Magnus tog med sig pojkarna en våning ner sprang Pontus fram till sin ryggsäck och började packa ner böcker och leksaker i den. Han visste att hans mormor och morfar skulle hämta honom och ta med honom till landet! Han satte på sig ryggsäcken och satt i soffan med den naken och väntade.. :-)


När klockan var 9:15 ringde Pontus sin mormor och sa: "Var är ni egentligen? Jag har väntat jättelänge!" Pontus älskar verkligen stället på Orust och tycker så mycket om att vara där med mina föräldrar. Kvällen innan när jag frågade honom om han inte hellre ville vara hemma med mig för jag kommer ju längta så efter honom svarade han: "Jag behöver hjälpa till på landet vet du! Och jag kommer ju tillbaka."

Så.. Rasmus hade Magnus och mig för sig själv i helgen. Det var skönt och det var ett bra tillfälle för Rasmus att få vila lite efter inskolningen. Det blev innebandyspel hemma och sedan såg vi Partilles herrlag på eftermiddagen.


Igår var Rasmus första riktiga dag på förskolan. Jag hade svårt att andas på jobbet. Under inskolningen har det känts bra för då har Magnus varit hemma och i närheten av Rasmus, men vetskapen att både Magnus och jag var i stan på våra jobb och vår bebis i Kärra.. Shit, hjärtklappning! När jag hämtade Rasmus berättade fröken att Rasmus varit jättesnorig hela dagen. Jag tänkte att det är han ju jämt men på eftermiddagen och kvällen förstod jag vad hon menade.. det här var ganska så mycket mer än vanligt. Var kommer allt snor ifrån och hur får det plats så mycket i det lilla huvudet?

Igår gjorde jag en stor köttfärspirog och var riktigt nöjd med resultatet. Ropade på Pontus som tog en titt på maten och såg ut så här:


Pontus var skeptisk till pirogen och det blev en fajt.. När han hade ätit lite pekade han på mjölken och pirogen och sa fundersamt: "Jag undrar hur det där kommer ut i snoppen och det där i röven?"
Varför säger han "RÖVEN"?? Fast det låter riktigt roligt.. :-)

Rasmus var gnällig i natt och jag är hemma med honom från förskolan idag. Han har dock varit glad och pigg så vi får se ikväll hur han mår.


Rasmus inskolad!

Änne en vecka har gått och denna vecka har jag jobbat 5 dagar. Jag är inte van, det känner jag. Helt slut! Fast nästa vecka blir det bättre för då kommer både Magnus och jag jobba dagtid så jag kommer inte vara ensam på kvällar och helger..
 Japp, för nu är Rasmus färdiginskolad! Det har gått bra har Magnus berättat. Han gick ifrån Rasmus i onsdags för första gången, då i 1 h 15 minuter. Rasmus satt och åt lunch och hade det bra när Magnus kom tillbaka. Idag har Rasmus varit där ensam mellan 10-14 och både ätit lunch och sovit.. Här är lite bilder Magnus tagit under inskolningen:


Minns att även Pontus hittade samma "favoritleksak" när han var i den här åldern:


Dax att gå hem från förskolan i torsdags:


Idag åkte jag direkt från jobbet till banangympan där jag löste av Magnus som åkte till jobbet. Killarna spelade innebandy och lekte av sig:

Magnus berättade att Rasmus sovit 2 timmar på förskolan! Jag tänkte att han kommer nog aldrig somna ikväll, men det tar på krafterna att träffa nya kompisar för Rasmus kliade sig rejält i ögonen vid 19 och sov en stund senare.. Klockan är 20 en fredagskväll och det kliar i mina ögon med. Kan man med att redan gå och lägga sig?


Små bagare

Underbar lördag eftersom Magnus var ledig samtidigt som jag för en gångs skull denna månaden. Vi gick ut på förmiddagen och provade den nyinköpta snörakan för att få ner snö på taken. Rekommenderas! 379:- på Jula! Med tanke på att det regnar ute just nu känns det extra bra att vi fick bort så mycket, för det kommer att bli tungt det som ligger..


Efter pannkakslunch somnade Magnus och Rasmus. Det är en härlig stund man får med Pontus när Rasmus sover. Det är då vi passar på att göra sådant som Rasmus annars förstör när vi håller på med.. Vi började med att sätta en bulldeg. Medan den jäste spelade vi ett spel Pontus fick i julklapp av Mikael och Malin. Pontus vann såklart och var överlycklig! Sedan la vi ett pussel. Han är duktig på det och blir stolt när det är klart:


Dax att ta hand om degen! Pontus tar i så han skiter knäck när han kavlar.. Hahaha..


Rasmus har vaknat och fått en egen deg och egen liten kavel. Men han har tyvärr missuppfattat lite vad man ska ha degen till..


Bagare Pontus lägger i bullarna i formar:


Bröderna hjälps åt att pensla.
 Rasmus är mer och mer med på allting som görs nu. Han har blivit så stor!

Det blev smaskiga bullar med mjölk till!
Känner mig lycklig. Harmoni i kropp och själ.. Underbara familj!


Puss!

Idag är det min lediga fredag!
I morse fick jag då följa med Rasmus till hans avdelning på Förskolan. Det var kul att vara med och se hur det såg ut där och hur Rasmus agerade. Han kom till mig ibland och kunde sedan vara inne i ett annat rum en längre stund utan att bry sig om mig. Det kändes bra. Men han är ju solklart minst, det känns inte lika bra. Hur har föräldrar råd och möjlighet att vara hemma så länge med sina barn? Jag förstår det inte..

Killarna badar ofta på kvällarna tillsammans. De älskar det! Rasmus har kommit en i en pussperiod och det är inte vem som helst han generöst delar ut sina pussar till.. Nej, bara storebror! Han kryper upp till Pontus i soffan när han kollar barnprogram, kryper på honom med munnen smackande och söker pussar. Det är inte alltid Pontus tycker det är så kul men häromkvällen fick han en fullträff i badet! Mina killar! :-)


Igår fyllde min pappa år och vi skulle dit på kalas, men födelsedagsbarnet hade blivit magsjuk så det fick ställas in.. Men farfar har fått ett besök i veckan i alla fall. Magnus hade åkt dit med killarna i måndags och de hade inte ens sett gravstenen för all snö. Den fick grävas fram!

I eftermiddag blir det banangympa och sedan fredagsmys!


Rasmus börjar Förskola!

Idag är en stor dag!
Rasmus har gjort sin första dag på förskolan. En hel timme blev det med att kíka runt på leksakerna och omgivningen. Egen plats har en stolt kille fått:


I ett av rummen på förskolan:


Resten av veckan kommer han att gå 1,5 h per dag. Magnus var med honom idag och kommer att vara med honom alla dagar dessa två veckor utom nu på fredag då jag får äran. Shit, har svårt att förstå att min bebis är så stor! Här förbereder han sig med frukost inför första förskolebesöket:


Annars rullar dagarna på. Jag jobbar och stortrivs med att kunna sitta lugnt på en buss, att producera och vara något annat än bara mamma och hushållsköterska, att kunna äta lunch i lugn och ro utan att behöva laga den själv eller diska efteråt. Kommer hem fylld av ny energi för att spendera eftermiddagen och kvällen med mina killar. Jag kommer ändå hem strax efter 15 alla dagar utom en..

I söndags var vi på middag hos mina föräldrar. Det var high life! Till slut efter att killarna varit rejält högljudda ett tag tog min mamma fram resterna av en chipspåse.. Det var en ljuvlig tystnad som la sig över rummet när de två var fullt upptagna med annat..


Igår kom det ett vykort med Posten till Pontus. Det var från Jan och på framsidan var det en hund och en katt. Det ledde till att Pontus en stund senare såg ut så här:


Eftersom jag inte skriver så ofta nu när jag börjat jobba och Magnus jobbar kvällar så har lite bilder blivit liggande. Rasmus klipptes precis inför nyårsafton vilket vi har lite fina bilder på. Första klippningen och Pontus hjälper till:


Annars är det Magnus som sköter klippningen. Han är mycket bättre än jag på det. Rasmus satt still och var jätteduktig hela tiden. Han såg ut som en riktig lite pojke i nacken efteråt, inte någon bebis här inte!


Januari

Januari blir en tuff månad. Varken Magnus eller jag ska vara föräldraledig utan vi kommer istället gå om varandra. Jag har gjort min första arbetsvecka vilket har varit helt underbart. Så härligt att ha ett jobb som man trivs med! Att sedan komma hem till sina fantastiska barn är lycka! Magnus åker till jobbet när jag kommer hem. Han har förskjutit sin arbetstid till kvällar/nätter och helger för att jag skulle kunna jobba i januari. Så det är lite tufft för oss båda att antingen vara på jobbet eller vara hemma ensam med killarna. Men det är en kort period! I slutet av januari är förhoppningsvis Rasmus inskolad och redo att gå heldagar på förskolan.

Magnus och pojkarna har hittat på lite olika saker på dagarna denna vecka. I tisdags var det Barnpalatset som gällde:
 

Snowracern har använts en del:
 

Det här fotot hittade jag i kameran! Tyckte det var härligt!


Det är lite annorlunda och lägga upp bilder och skriva om killarnas dagar då inte jag varit med. Har inte skrivit nåt på hela veckan heller då jag somnat samtidigt som barnen runt 20-20:30 på kvällarna. Att gå upp klockan 06 tar ut sin rätt.. ;-) Jag fick i alla fall mjukstart denna veckan med en röd dag i torsdags då jag var hemma med killarna. Vi tog en tur till simhallen som jag trodde skulle vara överfull, men vi hade tur!

Igår när jag kom hem från jobbet var det ingen som svarade när jag ropade hej i hallen. Fick dock se att det rörde sig på vår baksida. Där hittade jag de här killarna i en snökoja:






Mysig idé som jag inte hade kommit på själv. Det är bra att få vara ensam med sin pappa på dagarna också! Magnus har denna veckan dessutom introducerat killarna i varm choklad. Det har gått hem vill jag lova!


Nu ska vi skjutsa Magnus till jobbet och sedan åka vidare till mina föräldrar som kom hem från en kort semester till Barcelona igår.


Nyårsafton

Igår klädde vi upp oss och promenerade bort till våra goda vänner Linda, Fredrik, Elias och Ludwig. Började menyn med en välkomstdrink och lite olika snittar:
 

Två pappor tyckte det var väldigt kul att ställa fram varsin öl till Ludwig och Rasmus när jag skulle ta kort..
Skål kompis!


Elias och Pontus leker fantastiskt bra tillsammans och hade en riktigt lång och bra eftermiddag/kväll/natt tillsammans! Här dansar de loss till Manboy:


Ibland är man glad att man är hos någon annan.. Killarna tycker uppenbarligen det är kul att stöka ner. Så här ser det ut i ett rum med fyra gangsters:


Efter att en god räksoppa intagits fortsatte vi på menyn. Fredrik häller upp rödvinsås över oxfilén och den baconinlindade potatiskakan. Efterrätten hade Pontus och jag gjort på morgonen och bestod av frusen hallontårta med chokladdoppade jordgubbar. Det var en smaskig meny!
 

Killarna börjar bli ganska så trötta vid 23-tiden, men gå och lägga sig är inte aktuellt. De ömsom låg och vilade sig med godis i munnen och ömsom fick en energikick och flög omkring.. Sockerkickar, övertrötta.. De skötte sig ändå fantastiskt fint!


För första gången i sitt liv höll Pontus sig vaken vid tolvslaget! Magnus stannade inne tillsammans med våra två sovande bebisar medan vi andra gick ut för att titta på fyrverkerierna. "Det är spännande!" viskade Pontus till mig.
 

Pontus somnade direkt när vi väl satte honom i vagnen närmare halv två..
Magnus och jag promenerade hem genom natten i början av ett alldeles nytt år med två söner i vagnen. Exakt 4 år tidigare hade vi tagit ett stort beslut, vi hade bestämt oss för att vi skulle försöka bli föräldrar.

Med hopp om ett bra 2011 där Magnus och jag ska kämpa för att få ihop vardagen bättre, där jag kommer att börja jobba igen, Rasmus kommer att börja förskolan, Pontus förmodligen kommer att åka slalom för första gången, Magnus ska komma igång rejält med innebandyn igen efter knäskadan och familjen hoppas på att komma iväg på en solsemester även i år.


RSS 2.0