Fantastisk sommarhelg!

Känner mig helt euforisk! Pontus har sovit i sitt nya rum 2 nätter i rad hemma nu.. = Jag får sova!! Tänk vad mycket bättre man mår när man får sova mer än 1 timme i rad..

I fredags när Magnus kom hem från jobbet åkte vi ut till Orust. Tidigare på dagen hade jag och Pontus (lediga) haft besök av Lotta och Viggo och även hälsat på Pontus nya förskola.. Det var ett underbart lugn när vi kom ut till landet. Det är inte så tyst någon annanstans!

Lite jobb får man allt göra även när man är på landet.. Vissa tycker det är roligare än andra.. ;-)



Bus!



På väg för att slänga skräp:



Magnus, min mamma, Pontus och jag tog en promenad ner till havet som ligger ett par hundra meter från stugan. Här ute på bryggan..



Hela familjen.. Syns att vi är på gång att bli fyra..



Kexpaus brevid sin mormor..



Mys



Så här glad är man efter att ha sovit i 1,5 timme och sedan badat i poolen i trädgården:



Nu håller Magnus på att grilla där ute och jag ska göra blåbärspaj som ska ätas med vaniljglass sen!


På dockteater och picknic vid Härlanda Tjärn

Magnus fortsätter här med att berätta om onsdagen tillsammans med "dagis" där alla barn tillsammans med förälder fick uppleva en dockteater om en helt vanlig morgon på en bondgård och vem det egentligen är som säger mjau..

Jag och Pontus kom till den lilla dockteatern som ligger mitt i backen vid Härlanda vid 9.50. Precis utanför åker buss 16 och 17 förbi och spårvagnarna 1 och 3. Pontus är väldigt förtjust i både spårvagnar och bussar.. Oj, oj, oj..bbuuuusss, spååeevaagnn låter det från hans mun.

Dockteatern var mysig och barnen hade en kul stund.

Här är vi på väg till teatern. Pontus ville först säga hejdå till spårvagnen innan vi gick in.



Här sitter Pontus på första parkett och upplever sin första föreställning. En dockteater som två skådespelare framförde på ett trevligt sätt. Dock var det lite svårt att höra damens uttal mellan varven då hon inte hade svenska som modersmål.. Efteråt fick alla gå fram och hälsa på djuren. Pontus tyckte det var kul att heja på både grodan och kossan.

   

Pappa Magnus och Pontus trivdes på teatern. Visste ni att Pontus numera härmar Jenny, när han säger "Mangan" och "Magnus". Pontus har helt klart för sig vad mamma och pappa heter.



Den här bilden måste bara vara med. Titta så tuff han är med handen i fickan!



Utflykten till Härlanda Tjärn blev inte riktigt som planerat. Orsaken var den orkanvind som kom över Göteborg den här dagen. Vädret var fint men det går inte att sitta ute på ett öppet fält när det blåser som sjutton. När alla andra stod 20 minuter och frös i blåsten i väntan på fröknarna som åkte buss gick Pontus och jag in in värmen och fick ett helt fik för oss själva. Pontus fick en glass så att vi slapp skämmas för att vi satte oss där. Nej, sanningen var den att det var min gamla innebandyförening som drev fiket och snart var alla inne i det lilla fiket och åt av sina matsäckar.



Nej, jag hade inte med mig kaffe. Det var Jenny som kokat korv och lagt i termosen. Pontus åt bra med korv och pannkakorna som fanns med i picknic-väskan.



Elias mamma Linda tyckte bara att Pontus var för gullig där han satt på fönsterbläcket att hon var tvungen att ta en bild. Jag förstår henne!

    

En partybild från Härlanda Tjärn. (En partybild är när fotografen tar en bild tillsammans med någon och själv är med på bilden).



Efter fikat blev det en tur förbi mitt jobb innan Jenny hämtades upp på jobbet för att vara med Pontus resten av dagen så att jag kunde jobba. Pontus somnade i bilen på väg till Lunden och sov utan problem på golvet i sin pappas arbetsrum med ett par sköna filtar som underlag.




Pontus pappa gästbloggar - Måndag!

Det här blir min (Magnus) första (men inte sista) gästblogg här på Jennys magiska blogg om familjens liv där Pontus står i centrum för allt.

Jag har här dokumenterat en helt vanlig måndagseftermiddag med mig och Pontus. Det är inte så mycket tid vi får tillsammans på vardagarna. Okej, jag lämnar Pontus på förskolan varje morgon i veckan klockan 07.20. Det är faktiskt väldigt kul att få lite tid helt ensam med honom på morgonen. Vi skojar lite först och sedan är det tandborstning och nya kläder. Jag har lyxen att Jenny varje dag lägger fram nya kläder till Pontus så att som hon säger "slipper Pontus skämmas för att jag kombinerar kläderna så dåligt". På måndagar hämtar jag Pontus, det är hur härligt som helst att mötas varje gång av ett "Paaaapppa!". Jag hämtar honom någon gång mellan 16.15-16.30..

Den här måndagskvällen var Jenny uppbokad med ett styrelsemöte för föreningen där vi bor. Det var gott väder så jag och Pontus passade på att panta tomma PET-flaskor, slänga skräp och leka lite på lekplatsen som när jag var liten hette "fortet". Nu är själva fortet rivet sedan säkert tio år men de nya gungorna är ändå en av Pontus favoriter.

Pontus har inget emot att pappa putter på ordentligt!



Pappa Magnus är med på ganska få bilder här på bloggen. Det får bli en ändring på det nu. Här syns två glada grabbar ungefär vid 19-tiden en vanlig måndag i maj:



Pontus ramlar ibland, skönt här att det var mjuk sand (och en blöja) som dämpade fallet.



On ni bara visste hur glada vi är för Pontus!



Helt plötsligt vill Pontus köra intervallträning, upp och ned för den lilla kullen vid lekplatsen.. En sprallig liten pojk.

  

Pontus med sin pappa. Visste ni att på asfalten precis bakom spelade Magnus "landhockey" när han var i tio års åldern. Det var innan bollplan precis bakom var asfalterad. Magnus bodde fyra år i ett radhus 50 meter härifrån på 80-talet.



Hemma igen, Pontus ville stanna kvar ute en liten stund tillsammans med mig. Fotografen hade inga problem med det.



En favorit för Pontus är att springa runt vårt staket på vårt hus framsida. Snart kommer nog jag att få ta tid på honom också..



Pontus övar målgester.. En blivande målgest för fotbolls- eller innebandykarriären på 2010-talet?



Innan Pontus ska sova måste han få i sig lite mat. Den här kvällen gick det ovanligt smidigt att äta. Självutlösaren på kameran fungerar helt okej! Det blev lite lek med bilar efter maten innan det var dags att sova.

  

Pontus är väldigt duktig på att vara försiktig. Sedan en tid tillbaka vågar han sig på att klättra upp själv till andra våningen, men han vill alltid att mamma eller pappa ska stå bakom för säkerhets skull. Här är han inne på sista trappsteget!



Vi har gett Pontus en liten ovana att sluta dagen med "nam-nam". Efter detta brukar han somna som en stock efter sin underliga kvällsgymnastik som han utför varje kväll.



Godnatt!

Vilken fin mage du har!

Kände i helgen att det börjat rasa iväg.. Känner mig stor som ett hus, höggravid.. "Nu är det dax att föda för jag har svårt att få plats i min egen kropp - känslan" gjorde att jag bestämde mig för att igår var första dagen på mitt nya liv; dax att sluta äta skit! Började dagen med två nyttiga bruna mackor med kokt skinka på.. Vatten till detta - blä! Men vad gör man inte? Hade tid hos barnmorskan på eftermiddagen vilket jag bävade för. Tänkte att hon skulle säga att något är galet, det är nog två bebisar där inne i alla fall, man måste ha missat det på ultraljudet..

När jag lägger mig på britsen och drar upp tröjan för att hon ska kunna lyssna på hjärtljuden utbrister hon: - Nämen, vilken fin mage du har! - Vilken menar du? tänkte jag..  Den största längst ner eller den mindre magen ovanför eller den högst upp?? Efter en stund blev jag i alla fall glad över hennes kommentar. Speciellt när vågen visade att jag vägde 3 kg mindre än jag gjorde med Pontus i samma vecka samt att mitt sf-mått inte var större heller.. Det finns hopp! Kanske jag kan klara av att få plats i min egen kropp de kommande 14 veckorna trots allt??



I takt med att jag blir större har min sambo varit jätteduktig med maten och bara blivit mindre (och snyggare).. Nu är han faktiskt riktigt läcker och hans smeknamn som "Snyggedomarn" som han fick av mig och mina lagkamrater när jag var 17 känns nu mer relevant.. ;-)

En dag i naturen..

Passar på att göra ett inlägg nu trots att bara halva dagen har gått.. Speciellt för att mina nytagna bilder inte skall hinna försvinna.. ;-) Inte lika fint väder idag, men det duger till att vara ute i naturen i alla fall.. Golftur!



Naturen bjuder på gratis leksaker - kottar:



Här hälsar vi på hos en av våra tre grannar på landet; Dolores.. Ja, fågeln heter så alltså! Ginger som äger huset berättade att hennes dotter som har en pojke på 3 år sedan tidigare även hon går i väntans tider och ska ha en dotter om en vecka! Jättekul! Blir kul för Pontus och vår ofödde/ofödda med kompisar brevid när man är här på somrarna!



Lite mellanmål i väntan på att traktorn ska komma och laga vägen vi kör på.. Pontus älskar vindruvor!



Äntligen kom traktorn som vi väntat på! Pontus har pratat i 3 dagar om detta..



Här jobbas det tillsammans med grannfamiljen för att få vägen bra!



Nu ska här bytas blöja - känner på lukten att nåt har hänt.. ;-)

Simhallen och sol på landet!

Igår hade vi tänkt gå till banangympan efter förskolan, men eftersom det var en klämdag var den inställd. Istället gick vi hem och hämtade våra badkläder och gick ner till simhallen.. Här i omklädningsrummet:



Det var jättelite folk i lilla bassängen vilket var skönt. Vi lekte med båtar, kokade kaffe i vattnet och åkte rutschkana.. Fast Pontus tyckte nog det var roligast i duschen där han fick en egen slang att hålla i och leka med.. Tur det inte var hemma för då hade jag haft vatten överallt.. ;-)

När vi kom hem lagade vi pannkakor och smaskade i oss..

I morse åkte vi ut till Orust igen. Magnus är i Falun på en ungdomsturnering och jobbar.. Vi har haft en helt underbar dag här idag och jag tog säkert en 90 bilder med min pappas kamera.. Jättefina bilder när Pontus lekte med sina nya golfklubbor i plast, plaskar och skrattar i plastpoolen vi hade blåst upp och fyllt med vatten och korvätning på en filt i trädgården.. Vad förvånad jag blev när jag skulle ladda upp bilderna och endast de 4 sista som jag tagit fanns kvar i kameran.. Blev så himla ledsen! :-(

Tog lite udden av den underbara dagen med sol och rabarberpaj med vaniljvisp.. Vad dum man är, men jag hade ju sett när jag kikade på bilderna hur många fina det var så jag blev så grymt besviken.. fattar inte vad som hänt! Här är en av de 4 sista bilderna när det är promenaddax på kvällstippen..



Läggdax strax!

Fridag mitt i veckan - Orust!

Vilken lyx det är att få vara ledig mitt i veckan så här! Mer röda dagar tack!!
Igår efter att Pontus varit på förskolan gick vi till bvc. Det var dax för Pontus att få vaccination mot röda hund, mässlingen osv.. Det var ingen glad kille som tvingades bli vägd, mätt och klämd på och som avslutning på det - sprutan! Pontus är stor nu och har passerat 12 kg! Läkaren frågade om Pontus språkkunskaper..om han kunde en 8-10 ord nu? Ja du.. Lägg till en 0:a bakom det där så kommer du närmare verkligheten! *stolt så att jag nästan spricker*
Efter sprutan hade jag lovat Pontus en glass vilket jag såklart var tvungen att hålla trots att vädret under besöket skiftat från sol till regn.. Men vem bryr sig? Glass är gott oavsett väder!

Mina föräldrar hämtade upp oss en stund senare och vi åkte ut till Orust.. Magnus stannade hemma eftersom han skulle jobba under torsdagen. Det var många som ville ut till öarna så köerna var långa och vi var inte framme förrän strax innan 19. En tur i trädgården medan Pontus morfar lagade maten..



Vi sov gott i natt och på morgonen var det dax att ta tag i lite arbete.. Gräsklippning!



Hörselskydd måste man ha när gräsklipparen låter högt..



Efter gräsklippningen gick Pontus, hans mormor och jag ut på en promenad för att leta efter kossorna som brukar hålla till i hagen nedanför stugan..



Vi hittade tyvärr inte kossorna utan begav oss iväg på en liten utflykt istället.. Båtar hittade vi!



Vi hann knappt komma hem från utflykten innan vi fick syn på nåt svart-vitt nere i hagen!



Här tar min mamma kort på mig när jag filmar Pontus som är helt lyriskt och säger "Hej Kossan!" och "MUUU"..





Måste bara lägga till den här bilden som jag gillar skarpt:



Nu ska vi strax åka hem till stan igen.. Imorgon är det jobb en enda dag och sedan helg igen!

Kan man begära mer?

Var lite stressad igår när jag kom hem och skulle städa och laga mat tills Magnus och gäster kom för att fira honom.. Men ibland får man hjälp utan att behöva tigga om det! Min son bokstavligen slet disktrasa och skrubb ur händerna på mig och satte igång:



När jag en stund senare stod framför spisen och hade altandörren öppen efter dammsugningen hörde jag inte Pontus längre.. gick ut och möttes av den här synen på altanen:



Så underbart att han på eget initiativ tagit på sig mina trädgårdshandskar också!
Vilken son man har!


Grattis på födelsedagen Magnus!

Idag fyller Magnus år!
Jag och Pontus gick upp på morgonen medan Magnus låtsades sova.. Ner i köket där vi fixade lite, blåste upp en ballong, tände ett ljus i mini cheese-caken som vi bakat kvällen innan och övade lite på "Ja, må han leva." Eller "Leva" som Pontus kallar sången. Oj, vad överraskad Magnus blev när vi klev in i sovrummet sjungandes.. ;-)



Pontus tyckte nog ljuset var mer spännande än vad Magnus tyckte och försöker här på håll hjälpa sin pappa med att blåsa..

Kvällen innan hade gått åt till bakning för Magnus hade beställt cheese-cake till morgondagen. När jag skulle vispa grädden tog jag på mitt förkläde för att inte skvätta ner hela mig.. Pontus pekade på dörren till städskrubben där förklädena hänger och sa "Poppos!".. Han vet precis.. Han ville också ha sitt förkläde på när det var bakdax! Här penslar han formen..



Så ikväll blir det födelsedagsmiddag hemma på Prilyckegatan!

Infektion konstaterad efter att fått tigga till mig undersökning..

Gårdagen sov jag bort känns det som.. Den 4:e maj var jag hos läkaren med mina luftrör (ja, det är klart att det hade varit svårt att gå utan dem, men ni fattar vad jag menar..). Läkaren sa då att min hosta nog hade med pollenallergi att göra och jag fick allergimedicin samt slemlösande hostmedicin då hon märkte att jag hade slem i luftrören.. Sen dess har det liksom inte blivit bättre och de senaste dagarna har jag börjat hosta upp "otrevliga saker" och när det igår även kom upp en hel del blod samtidigt som jag sov så mycket jag hade möjlighet till bestämde jag mig för att söka läkare på nytt. Jag var orolig för att jag skulle ha en infektion i kroppen eftersom det kan påverka bebisen.

Åkte till Axessakuten där jag möttes av en läkare full av nonchalans.. Han dömde ut mig utan att ha lyssnat på kroppen eller ha tagit något prov. Han uttryckte det som att "är man gravid är man trött och så är det..".. Jag tiggde mig till ett blodprov med sänka.. "Oops, du hade visst inga bra siffor på sänkan och förhöjt antal vita blodkroppar (eller nåt sånt).. Du har en infektion i kroppen som vi måste behandla.." Nähe!! Förvånad?? Jävla idiot!
Åkte sen och hämtade ut penicillin och tyckte synd om mig själv och oroade mig för bebisen.. Grät lite i bilen för att läkaren varit så otrevlig.. Ringde sedan mamma som är den bästa av alla på att trösta när man är ledsen!

På kvällen gick jag och Magnus på fotbollsmatch (IFK-Kalmar) medan Pontus var hos mamma. Det var kul att se den nya arenan och även första halvleken.. När matchtiden var på 75 minuter höll jag dock på att somna av ren trötthet.. Sov i natt i Pontus nya rum ensam för att slippa bli väckt flera gånger - jätteskönt!

I morse på jobbet hade jag fått ett foto mailat från jubileumsfesten vi var på förra fredagen. Här är jag med mina kollegor Tom, Anna och Ina:



Nu hoppas jag på att penicillinkuren snart ska gör mig bättre och att en chef från ComHem ska ringa upp mig då vi inte haft varken fast telefoni eller bredband sedan början av maj.. :-( Tur man kan blogga lite från Magnus jobb.. ;-)

Lördag på Liseberg

Vi vaknade till underbart väder i morse! Eller i alla fall jag.. för när jag gick upp var klockan över 9 och killarna hade varit uppe i 2 timmar.. Oj, vad gott det är med sovmorgon!

Vi bestämde oss för att åka till Liseberg och spendera dagen. Kom dit när det öppnade vid 11 tillsammans med många, många andra.. Det var så himla kul att se Pontus! Han älskade allt från kaninerna till karusellerna - det var svårt att få honom från alla de olika grejerna vidare tll nästa.. Här på farfars bilar med sin far.. "Meja, meja!!" ropade Pontus när resan var slut..




Pontus var tokglad i kaninerna.. helt oblyg gick han fram och krävde kramar och ville ta på kaninerna.. Så härligt att se!



Den här karusellen gillade jag för den var gratis!! Pontus tyckte det var speciellt kul när vi fick syn på Magnus varv efter varv..



Här åker jag och Pontus kaninresan.. Själv har man ju aldrig åkt den tidigare eftersom den nog bara funnits i 8 år och det inte är en av de attraktioner jag valt innan jag blev mamma.. ;-)



Jag trodde faktiskt inte att det fanns så många olika attraktioner som Pontus skulle kunna åka så jag blev positivt överraskad. Här sitter kilarna i en trumma som åker upp och ner samtidigt som den snurrar runt.. Lite väl magstark för Magnus kanske.. ;-)



Vi avslutade besöket med glass och Sagoslottet.. Vad mysigt Sagoslottet är egentligen! Fast det här var enda gången Pontus blev lite skeptisk.. Han var lite ängslig när vi åkte inne i mörkret bland alla dockorna, men det hördes ändå ett "meja, meja!" när vi klev ur båten.. :-)

På vägen stannade vi till och spelade 2 gånger på leksakshjulet.. Pontus var jätteupprörd när vi skulle gå därifrån utan den rosa dockvagnen som stod på översta hyllan. Jag var tvungen att dra den här: "Det är inte våran dockvagn Pontus, ser du killen där.. (tonåringen som snurrade hjulet).. det är hans dockvagn och han skulle ju bli jätteledsen om vi tog den med oss!" Pontus nöjde sig med den förklaringen och vi lämnade en generad tonårskille bakom oss.. Sånt man får ta när man söker sommarjobb på Liseberg! ;-)

Pontus somnade på en gång i bilen på väg hem. Det var bara att lyfta ur honom när vi kom fram och lägga över honom i sängen.. Jag och Magnus var även vi helt slut och hela familjen sov i nästan 2 timmar! Efter att vi vaknat mumsade vi i oss potatis och köttbullar som blev över från gårdagen och gick sedan ut på en långpromenad som vi avslutade på lekplatsen på vår härliga gård!

Just nu är Eurovision Song Contest på i bakgrunden.. undrar om man är vaken när resultatet är klart??


Lunchbesök och Ullared

Igår hade jag min näst sista lediga fredag. Jag kommer att gå upp på heltid från och med 1 juni då högsäsongen på mitt jobb börjar. Pontus och jag vaknade 6:30 trots att vi hade sovmorgon.. Upp och åt frukost och vid 9 klev vi som första personerna in genom dörren på Öppna Förskolan. Här lekte vi i 1,5 h och fyndshoppade ett par sandaler till Pontus för den perfekta summan 10:-!

Vi promenerade hemåt vid 10:30 då vi väntade besök hemma. Min mormor och Jan skulle komma på besök.. De dök upp strax efter att vi kommit hem och hade med sig min mormors egengjorda köttbullar med potatis och brunsås - mums! Jo, jag tog lite foton, men alla vill inte vara med på bloggen tyvärr.. Lägger istället upp ett foto på Pontus från badkaret kvällen innan.. en liten punkare:



Vid 15 åkte jag och en sovandes Pontus och hämtade upp Magnus på jobbet. Vidare sedan till vårt nästa mål; Ullared. Nu skulle här shoppas kläder till framför allt mina två grabbar.. Här med kundvagnen på jeansavdelningen..



På leksaksavdelningen hittade Pontus en gräsklippare som låter när man kör. Det roliga var att Pontus provkört en sådan hos min kollega i veckan när vi var där och hämtade syskonvagnen och redan då blivit överförtjust. Att denna sedan kostade 59:- gjorde att den fick följa med oss hem.. ;-)



Det kostar ju alltid en del att gå ut från Ullared av någon konstig anledning.. ;-) Både jag och Magnus var dock nöjda med det vi fick för pengarna och det var lugnt och skönt inne i affären, inga köer eller trängsel. Vi åkte hem med en mängd våtservetter, maskindiskmedel, shampoo, balsam, deos, jeans, tröjor, pyjamaser (Pontus) och t om jag hittade en klänning.. :-) Till Pontus nya rum inhandlades sänglampa och nya sängkläder..

Vi kom hem strax efter 21 och då sov vår son redan sött..

Tisdagsutflykt!

Hämtade sonen vid 15 igår och vi tog en sväng till lekplatsen. Vid 16 var vi hemma, bytte blöja, lämnade vagnen och drog iväg på dagens uppdrag; att hämta hem syskonvagnen och sedan hälsa på kompisarna Lollo och Henke med barn.. Det var såklart världens kö ner i Tingstadstunneln men som tur var är det många lastbilar som tar den vägen så Pontus hade fullt upp med att oja sig över alla dessa "stoja lastbilaj"..

Väl framme i Tolsered fick vi vår vagn - ännu ett steg avklarat!

Bara en liten bit därifrån har Lollo och Henke köpt hus.. Skam är att vi inte varit där tidigare trots att det inte direkt var igår de köpte det.. ;-) De bodde i ett jättemysigt område nära en sjö så till sommaren kommer det garanterat bli ett och annat mer besök.. ;-) På tomten stod en studsmatta där Lina hoppade omkring. Pontus ville också upp och hoppa och hade kul.. Men när jag skulle fota och släppte hans hand var det inte lika roligt längre.. Här med oro i blicken, en kille som vill till mamma och lilla Lina med elektriskt hår i bakgrunden..



I en barnfamilj med 3 barn finns det såklart en hel del spännande leksaker att kika på och prova.. Här med Alvins trumset:



Ledsen för den dåliga bildkvaliteten men jag hade glömt kameran hemma denna dag så mobilen fick vara stand-in..

Efter fika där jag tryckte i mig hela hushållets bröd och Pontus nog åt upp ett halvt paket smörgåsrån (de trodde nog att vi inte fått mat på en vecka) och många försök av mig och Lollo att föra en konversation som hela tiden avbröts av någon av våra sammanlagt 4 barn var klockan mycket och det var dax att åka hem. Vi hann inte ens komma ut på motorvägen innan Pontus sov sött.. Det tar på krafterna att åka på utflykt! ;-)

Språkutveckling

Söndagen försvann snabbt.. Vi började fixa med Pontus nya rum direkt på morgonen. Mina föräldrar kom förbi och pappa och Magnus satte ihop garderobsstommen vilket tog sin tid.. Under tiden sprang jag upp till återvinningen med alla kartongdelar osv som alltid följer med vid inköp av den här typen.. Mamma och Pontus hade fullt upp med sitt!

På eftermiddagen fick vi besök av Magnus kusin Anders med flickvännen Emma samt Anders mamma Gunvor. Det blev lite fika och snack.. Trevligt!

Tänkte att det var dax att skriva lite mer om Pontus språkutveckling. Nu känns det nästan som om det inte finns ett ord han inte kan säga.. Ibland undrar jag om han bara härmar det jag eller någon annan säger, men sen kan det gå ett par dagar och samma sak dyker upp och han minns vilket ord det var. Jag är så imponerad! Det är inte bara en ords meningar längre utan ofta 2-3.. Exempel på detta är: "Titta, momas bil!" eller "Mamma, bäja Poppo!" (bära Pontus)..

Pontus stora intresse är fordon och nu är det inte bara brum-brum som gäller.. Nu säger han bil och är det flera bilar säger han bilar i plural.. Hans vokabulär innehåller även dessa fordon:
* Tjaktoj (traktor)
* Buss
* Lastbil
* Moppe
Till polisbilar och ambulanser som är i utryckning ropar han exalterat: Oj, oj, oj! och skrattar!

Böcker ligger högt upp på intresselistan. Favoriten är Mamma Muu.. en bok han fick av sin mormor i samband med resan till Sälen. Pontus säger dock Mamma Myy och putar med läpparna vid betoningen på yyy..



Han kan den här boken utan och innan och berättar att det är bajs i kohagen och att Kråkan är trött och han gapskrattar när stycket kommer där Mamma Mu åker rutschkanan och plaskar i vattnet.. För här står det nämligen att Mamma Mu storskrattar.. :-)

En annan favorit är Alfons Åberg.. eller Aja Baja som Pontus kallar honom..


Alfons pappa säger nämligen "Aja Baja Alfons Åberg.. inte röra sågen!" Pontus är väldigt intresserad av detta uttryck med aja baja och sätter upp fingret i luften precis som Alfons pappa..

Andra favorituttryck som Pontus har och som vi hör dagligen är:

* Vattna blommoj! (Han älskar att vattna!)
* Mamma bajsaj.. fniss (varje gång jag sitter på toan oavsett vad jag gör)
* Nej! Poppos! (han har blivit väldigt medveten om vad som är hans nu..)
* Oj, oj, oj.. Poppo tappat! (efter maten när han får syn på att 60% av maten ligger under stolen..)

Pontus är även väldigt duktig på namn nu och berättar vad alla fröknarna och barnen på förskolan heter.. Han pratar dagligen om mojmoj och moma samt fajmoj.. (mormor, morfar och farmor..).

Vet inte hur kul det här är för någon annan att läsa egentligen, men bloggen fungerar lite som en dagbok över Pontus liv där jag vill dokumentera det som sker i hans liv..

Sent igår kväll när Magnus åkt en sväng till jobbet fortsatte jag med Pontus nya rum och fick in alla lådor i garderoben samt klädstången.. Blir helt varm i hjärtat av att se hans små skjortot hänga där på galgar..



Fick även fixat hans säng så nu börjar det likna något. Nackdelen var att det var så kul att fixa att jag inte kom i säng förrän vid midnatt vilket jag ångrar lite nu på morgonen.. ;-)


Några dagar samlade..

I torsdags kväll kom min mamma förbi efter jobbet och hälsade på. Våra respektive var upptagna på varsina håll så det var passande.. Vi åt mat tillsammans och gick sedan ut på promenad. Vi kikade in genom fönsterrutan på Pontus förskola och Pontus visade även lekplatsen där han brukar leka på dagarna när han är på förskolan..



Vi har bestämt oss för att byta förskola. Vi har fått plats på vårt första val Skogslyckan som ligger precis brevid vårt hus. Jag var väldigt tveksam till att byta eftersom Pontus trivs så bra.. Men när jag insåg att hälften av barnen skulle byta var det avgörande. Inskolningen kommer att bli i början av augusti!

Igår hämtade jag Pontus från förskolan och vi gick till banangympan och lekte lite.. Väl hemma hjälpte Pontus mig att locka håret. Mitt jobb firade 10 års jubileum så på kvällen lämnade jag grabbarna hemma och drog till Rondo, åt 3-rätters, kollade på show och dansade så att fötterna värkte.. En lyckad kväll!!

Mindre lyckat var det att det var gårdsstädning i morse.. Klockan 9 träffades vi i styrelsen för lite genomgång - vad trött jag var! Men det är riktigt mysigt att vara ute på gården och prata med alla.. vi hade tur med vädret också med tanke på hur det regnat de senaste dagarna. Magnus gjorde grovjobbet medan jag och Pontus mest gled omkring.. ;-) Det blev både provåkning på grannbarnens trampebil, gungning och lek på lekplatsen..







Korv och bröd för alla som jobbat hårt med gårdsstädningen.. Här sitter Pontus med sina kompisar och tuggar för fullt..



Direkt efter andra korven kom ett spöregn utan dess like och alla knödde ihop sig i under taket på terasssen till samlingslokalen.. Det gick dock snabbt över och solen trängde igenom molnen..
Egen skottkärra måste man ju ha när man är med på gårdsstädning!



Efter slitet somnade hela familjen och sov i 2 h! Vid 17-tiden åkte vi till Ikea för att köpa en ny säng till Pontus. Han är så stor nu så att det är dax för "storkillesäng".. Spjälsängen skall ju bebisen ha efter sommaren och vi vill att Pontus ska vara van vid den nya sängen och det nya rummet innan bebisen kommer. Mina föräldrar sponsrade oss med sängen och vi köpte även en garderob till Pontus rum. Imorgon står alltså montering och fixning på schemat.. :-)

Syskonvagnen klar!

Jag har spanat på Blocket ett tag efter en syskonvagn.. Det finns ju lite olika typer av syskonvagnar. Dels de där barnen sitter brevid varandra, men även de där ett barn ligger under det andra.. Det senare alternativet tycker jag ser så obekvämt och instängt ut för minstingen.. Kan väl inte vara kul att titta upp på ett tygstycke? Dessutom vill jag kunna se bebisen när den är så liten.. Har därför bara fokuserat på den typen av vagnar. Bestämde mig för ett tag sedan för en Baby Travel syskonvagn efter att ha pratat med folk på lekplatserna.. Igår slog vi till och bestämde oss för att köpa min kollegas vagn! Hon hade lagt ut den på Blocket för 4000:- vilket jag tyckte var lite mycket, men fick inte sålt den.. Jag hade sagt att om hon inte får sålt den köper jag den gärna för 3000:-.. Nu är den vår! Så här ser den ut!



Liggdelen tar man sedan bort när minstingen blivit större så att barnen (höll på att skriva grabbarna här) kan sitta brevid varandra.. Vet inte varför jag hela tiden tänker på minipyret som en grabb.. Kanske för att det var en grabb förra gången eller också kanske för att det är det undermedvetna som talar.. ;-)

Kollegan bor i Floda så vi ska hämta vagnen där. Ödet gjorde att min kompis Lollo som inte bor alltför långt bort sms:ade igår och vi bestämde att jag skulle komma och hälsa på nästa tisdag. Hoppas att kollegan är hemma då så kan jag slå två flugor i en smäll.. :-)

Dagens konstaterande

Fick just en motorskada här på jobbet.. Läste om bekrivningen av motorn.. Orkeslös stod det. Jag är en motor!


Söndag i Slottskogen!

Inte lika varmt ute idag som det varit helgens tidigare dagar.. Men man får inte klaga - det regnade i alla fall inte! Jag tycker att det är ganska fantastiskt att det ligger en oas med djur och växter mitt i storstaden dit man kan gå när man vill utan att behöva betala.. Vi började med att gå till Säldammen..



Högt upp på pappas axlar ser man så mycket mer! Dessutom blir det inte lika tungt för mamma att putta på barnvagnen.. ;-)



På Barnens Zoo går djuren fritt och barnen får klappa.. Här med en gris som Pontus härmade så fort han fick syn på den.. I lite konkurrens med andra barn fick han även känna på den sträva huden.. Jag är så glad att det finns sådana här ställen så att barnen får en verklig bild av våra vanliga djur och inte bara de bilder som finns i böcker eller på tv!



Hönor! Hönorna har på senaste tiden varit lite av en favorit i djurböckerna och så fort Pontus fick syn på dem lät han precis som vi gjort när vi tittat på bilderna hemma..



Killingar! Så gulliga!! Fast Pontus tyckte nog hönorna var mer intressanta faktiskt..



Mjuka och goa pälsar har getterna!



Påfågel!



Efter att ha hälsat på så många olika djur avslutade vi Slottskogsbesöket med en tur på lekplatsen.. Vad folk det var! Jag är riktigt glad att vi inte bor i stan! Just på denna bilden syns det inte hur mycket folk det var men tro mig..



Lagom tills det var dax att åka hem ringde mina föräldrar och frågade om de fick bjuda oss på middag på Karlssons Garage.. Klart de fick! Efter att ha fått mat i magen och klockan hunnit bli 15 tog det inte många minuter innan Pontus somnade i barnvagnen.. Sömen fortsatte här hemma och sonen fick sällskap av sin pappa så nu ligger de och snarkar ikapp där uppe.. :-)

Helgbravader..

I fredags åkte vi och hämtade Pontus farmor från Högsbo sjukhus. Hon skulle för första gången sen stroken få följa med oss hem på en 3 timmars tripp! Allt gick jättebra! Rosa har fått tillbaka rörelse i sitt tidigare helt förlamade ben och kan nu gå lite grann med hjälp av en krycka! Fantastiskt! Det blev ett lyckat besök med lunch i värmen på vår altan..



På eftermiddagen blev det en tur ner till idrottshallen där det var innebandyturnering..

På lördagsmorgonen jobbade Magnus en stund medan jag och Pontus fixade lite här hemma. Det blev dammsugning, våttorkning av golven och så Pontus favorit; vattna blommor!



Efter slitgörat mötte vi upp vännerna Monie och Liona som vi inte träffat på jättelänge.. Här försöker Pontus göra Liona uppmärksam på något inne på koloniområdet nära oss..



Ännu en sväng ner till idrottshallen på lördagen.. Här i de fina byxorna som farmor har köpt!



På kvällen var jag och de andra tjejerna i mammagruppen bjudna hem till Daniella som fyllt 31 i veckan.. jag skulle träffa Anneli och Andreas utanför deras port så Magnus och Pontus följde mig dit eftersom de bor precis brevid en rolig leklats..



Här är jag och Anneli hemma hos Daniella.. Våra bebisar i magarna hälsar på varandra.. ;)



Det blev en lyckad kväll med god mat och en bra nyhet: ännu en i mammagruppen väntar barn och kommer att få i oktober och göra mig och Anneli sällskap hemma!! Välkommen Nina!

RSS 2.0