Vi har gift oss!

Lite foton från idag tagna med iphonen. Riktiga presenteras när de är färdiga. Vi är jätteglada för dagen! Spöregn, skratt, lycka, kärlek och tacksamhet till alla som hjälpt till! En dag vi kommer minnas med glädje för alltid!


Kojbygge!

Pontus stannade kvar en dag extra på landet med mina föräldrar. Igår byggde Pontus och hans morfar en hel del på kojan i skogen! Mysigt!

Rasmus hade munnen full av röda smultron som mognat på vår baksida. Mums!


Mera Midsommar..

Nu har vi kommit hem och jag kommer åt fotona i kameran så här kommer lite mer bilder från midsommarafton. Barnen började med att bada i poolen. Alla fyra killarna hade jättekul. Pontus:
Rasmus:
Midsommarlunch. Fortfarande ganska fint väder. Rasmus och Ludwig skålar:

I Svanesund på Midsommarfirande. Jag i röd klänning till höger om stången och med Rasmus i handen. Det blev väl två danser innan Rasmus tröttnade. Jag kunde inte med att dansa vidare själv även om jag ville.. ;-)
Rasmus vid fiskedammen:
Hela familjen. Sista helgen som inte alla av oss heter Fredriksson.. ;-)
Midsommarpuss!
Vi åkte hem ganska tidigt från landet idag. Det regnade och vi hade en del att göra. Investerat i en resväska och just nu är tvättstugan bokad och det tvättas för fullt. Ska börja lägga fram lite inför resan. 8 kvar tills vi åker och 6 dagar kvar tills vi gifter oss.. *pirrigt*.
Det är bara ett litet bröllop med våra föräldrar och syskon. Min moster och hennes man är också med såklart. Vi gifter ju oss i deras sjöbod.. :-) men det är pirrigt ändå. Mest nervös är jag för vädret.. snälla ge oss fint väder!

Midsommar!

 Vi fick en fin förmiddag igår vilket man får vara tacksam för då väderprognosen sagt rego och åska hela dagen. Vi började morgonen med ett nesök i kohagen där vi även plockade blommor. Pontus är orädd!
Rasmus:
Pontus:
 
Jag:
Vid halv elva kom våra vänner Fredrik, Linda, Elias och Ludwig. Vi har alltid kul och avslappnat. Här är alla våra killar; Ludwig, Rasmus, Elias och Pontus. Goa midsommarkillar! Här har de just badat i plastpoolen. Foton frånd et lägger jag upp en annan dag då jag kommer åt kamerafotona.
Syskonen Fredriksson:
4 trötta killar kollar på barnprogram på kvällen:
Eftersom det började spöregna igår på eftermiddagen hann vi inte med 5 kampen som Pontus planerat. Vi gjorde därför den idag istället. Rasmus kastar ringar:
Pontus kastar pil:
Fina Pontus!
Igår var vi även på midsommarfirande i Svanesund med midsommarstång, dans, fiskedamm och lotteri. Vi kammade hem en picknickgrill.
 

På G..

Nu känns det som om man börjar komma i fas lite. Var hos min innebandykompis Dina idag för provuppsättning av håret och sminkning inför bröllopet. Kändes bra.

När jag hämtade barnen idag kom Pontus med ros och diplom. De hade tackat av alla -07:or som nu ska sluta förskolan. Vår stora kille!


Innan vi åkte till landet och medan vi packade lekte killarna på grannarnas vattenrutschbana..


Avtackning & Begravning

Igår blev jag avtackad på jobbet av mina kollegor. Jag fick fina presenter, blommor och tårar som rullade nedför kinderna. Tio år på Volvia och både arbetsplatsen och jobbarkompisarna har för alltid en plats i mitt hjärta.

Sitter nu i bilen på väg hem från Stockholm efter att min fasters man Kurt begravits. Det var en fin cermoni i en vackert belägen kyrka med massor av folk. 80 personer kom till fikat efteråt. Det var sorgligt och många näsdukar gick åt. Samtidigt var det glädje att få träffa mina släktingar, kusiner och kusinbarn.


Stressigt..

Det är mycket nu. Känner mig stressad. 13 dagar kvar tills vi gifter oss och 15 dagar kvar innan vi lyfter mot Bulgarien. Innan dess ska jag ha styrelsemöte, till massören och fixa min onda axel, bli avtackad på jobbet, provsminkas, på begravning i Stockholm, färga min utväxt och klippas, manikyr, pedikyr, till öronläkaren med Rasmus, hämta våra pass och ja just det ja.. fira midsommar!
I lördags fick vi i alla fall köpt Magnus kostym till bröllopet. Det blev en stilig karl! I Nordstan fanns en ambulans som killarna fick titta in i! Peppar peppar verkar båda barnen vara friska nu. Pontus fick en febertopp på 38,4 efter TBE-vaccinet så Magnus vabbade torsdag och fredag.


Pizza

Öppet hus på förskolan igår hanns med under 20 minuter innan det var dags att ta med killarna till Vårdcentralen för att ta TBE-sprutan. De var så duktiga båda två! Inget gnäll trots att det gör ont.
Lekte sedan på lekplatsen en stund innan de fick hoppa in i duschen. Denna sand.. Det blir dusch eller bad varje dag såna här fina dagar. Rasmus och jag gjorde en pizza till middag.


Underbara dagar!

 
Vi har haft underbara dagar ute på Orust innehållande, hopp på studsmattan, blomsterplockning, sockerkaksbakning, grillning på kvällarna, bad, vattenkrig och krabbfiske.
 
Vattenkrig:
Igår åkte Magnus och jag till Malö och träffade vår vigselförrättare Anders. Vi fick en jättebra känsla, han var sympatisk och väldigt trevlig. Vi tittade även förbi i min mosters Ulrika och hennes Anders sjöbod på Stocken där vi kommer att gifta oss om 20 dagar:
Vi mötte sedan upp mina föräldrar och barnen på ett mysigt fik och åt lite lunch. Rasmus gungar:
 
Imorse åkte vi tidigt till Ellös och la oss på bryggan där för att suga ur den sista sommarkänslan ur helgen. Det blev en toppanstund med exalterade killar som fick upp krabba efter krabba!
Mina 3 Fredrikssonsgrabbar:
Pontus är modig:
Fina Pontus på klippan:
Pontus äter kaka på berget:
 

Landet

Eftersom jag ändå vabbar med Rasmus som ska ha penicillin 3 ggr varje dag åkte vi ut till landet igår. Vi hade god middag på kvällen och firade min pappa som gått i pension från sitt fasta jobb och nu istället endast ska ägna sig åt sitt konsultjobb.
Mamma och jag började morgonen idag med en löpartur. Kom tillbaka till frukosten och vår fina stuga:
På förmiddagen jobbade vi allihopa i trädgården. Killarna hjälpte till att få upp ett päronträd som inte blivit nåt av:
Blommorna vattnades:
3 fina killar! Pojkarna med sin morfar..
På eftermiddagen åkte vi till havet en sväng. Rasmus samlar snäckor:
Pontus letar krabbor:
Fina Rasmus:
Pontus, den modige, badade flera gånger. Här doppar han huvudet!
Vi grillade och åt gott på kvällen. Dagar som dessa kan man inte få för många!

Härlig vabb-dag igår & öroninflammation idag!

Man kan inte klaga när man tvingas vara hemma en dag som den igår. Rasmus var dessutom bättre än förväntat och jag tänkte att de idag skulle till förskolan. Han lekte och var glad. Han sov dock 1,5 h mitt på dagen vilket inte är likt honom. Vi lyxade till det igår och köpte färska svenska jordgubbar som vi åt med vaniljglass på altanen. Pontus:

Vi jobbade en hel del i trädgården. Rasmus:

Pontus fick ett brev från den fadder han ska ha när han börjar nollan. Hon heter Emilia och skrev att hon gillar att måla. "Precis som jag!" sa Pontus. Efter en stund hittade jag honom på golvet målandes ett sådant hjärta som faddern målat i brevet! :-)

Imorse tog jag tempen på Rasmus medan han sov, bara för att försäkra mig om att han inte hade feber. Med en temp på 36,7 åkte jag till jobbet. Efter att ha jobbat 10 minuter ringde Magnus och sa att Rasmus inte var sig lik. Han somnade om hela tiden, somnade i hallen och var helt hängig. Jag åkte hem igen. När Rasmus vaknade frågade jag vart han hade ont och han sa att det var i örat. Jag ringde ner till Vårdcentralen och fick tid direkt. Rasmus hade en kraftig öroninflamation och tyvärr hade röret i det örat åkt långt ut. Vi gick hem med penicillin och får nu avvakta besked från Lundby sjukhus om vad man ska göra med röret. Jag är så himla glad att jag tog honom till Vårdcentralen idag. Jag trodde egentligen inte att det var så illa, men kände ändå att jag ville kolla hans öra. Det är lurigt med Rasmus för han är så himla smärttålig och gnäller inte.

Älskade unge, jag ska vara mer uppmärksam och fråga mer när du är hängig!


Kalas & Sjukling

Igår firades Pontus kompis Klara som fyllde 6 år. Hon hade sitt kalas på bushuset på Backaplan. Rasmus och jag var med och lekte. Det blev intensiva tre timmar och vi var helt slut när vi åkte därifrån. Rasmus återhämtade sig aldrig och det visade sig under kvällen att han hade lite feber.. Han har fått medicin och jag blir hemma idag även om det bara var lite grann. Han Var väldigt gnällig igår. Idag verkar han dock helt okej förutom hostan.


Hamnfestival och havsbesök!

Idag åkte barnen och jag in till Göteborgs Hamnfestival och spenderade några timmar. Vi hann gå ombord på ett fartyg som kör på Göta Kanal, besökte Maritiman där Pontus var helt fascinerad av raketer och missiler. Det blev våfflor med glass och jordgubbar och ett besök på Movieline där vi träffade Spiderman och Batman. Killarna köpte varsin film och vi fick rabatt, almanackor med Batman och framförallt familjebiljett till Astrid Lindgrens Värld i sommar. Allt av Agneta som jag lärt känna när jag dansar zumba!

Vi avslutade hamnbesöket med att Pontus hoppade in i en bubbla och sprang på vattnet.. ;-)

Det är en het dag idag! Vid 16:tiden tog vi en sväng ut till havet, jag log så att jag fick ont i mungiporna av att se killarna helt galna av lycka. Årets första riktiga sommarkänsla!

En toppendag avslutar vi med att kolla på filmerna killarna köpte.


RSS 2.0