Storkille..

I söndags hade vi en fin dag hemma i Kärra. Vi tog en långpromenad upp till Gerrebacka och Rasmus var som tokig i att vilja låna Pontus cykel hela tiden:


På kvällen bestämde vi oss för att slå ihop oss med grannarna och grilla. Rasmus och Lukas kollar på deras marsvin. Rasmus matade med sallad och var helt fascinerad:


Jörgen grillar och Magnus står för vätskeintaget..


Pontus bredvid "våran Lova-tjej" som han kallar henne:


Pontus var så go häromdagen när han konstaterade att både han, pappa och Rasmus var killar, men att jag var tjej och jag sa att då är det ju faktiskt lite synd om mig som är ensam tjej.. "Nä, vi lånar ju Lova-tjejen ibland så du är inte så ensam".. :-)

Chipsintag efter maten.. Rasmus ser till att kompisen Lukas också får smaka:


Pontus blev dålig under söndagskvällen och hade hög feber. Jag var hemma med båda barnen under måndagen och vi tömde smultronplantorna på de röda goda bären. "Mera, mera!" ropade Rasmus och letade efter de goa bären med sina små fingrar..


Magnus var hemma på tisdagen och vädret var vackert, det fick bli lite bad i trädgården:


Japp, nu är det helt klart.. Vi har ingen bebis längre! Spjälsängen har flyttats ut och in har istället en juniorsäng som jag ärvt av min kompis Lollo flyttat.. Rasmus var glad!


Just nu är Rasmus dock inte lika glad.. Jag fick ett samtal från förskolan idag att Rasmus var sjuk så nu har jag en liten kille med 38,8 i feber som sover i soffan.. Så jag slutar veckan som jag började den - hemma från jobbet med sjukt barn..


Midsommarhelg i Dalsland

Vi slutade lite tidigare från jobbet på torsdagen och åkte ner till Mikaels (Magnus brors) landställe i Dalsland. Pontus hade pratat mycket om moppar och fyrhjulingar som Mikael har och som Pontus mindes från förra sommaren.. Klart det fick bli en liten tur!


Pontus myser med lite chips och godis medans solen går ner i bakgrunden:


Midsommaraftonen börjar vi med en promenad för att inte väcka alla andra som inte riktigt vaknat samma tid som våra söner.. ;-) Rasmuskillen:


Efter lunch åkte allihop några kilometer bort där det var ett lantligt midsommarfirande som det ska vara!
Pontus börjar med att kasta pil på ballonger och träffar på första försöket!


Pontus och jag hänger med på en tur i en höskrinda bakom en traktor:


Magnus provar gevärskytte:


Plötsligt tar Rasmus min hand och vill gå iväg. Jag förstår inte riktigt vart han vill då han siktar mot ett chokladhjul. Men han går förbi det och nu ser jag vart han vill.. Han har fått syn på får!


Dags för dans runt midsommarstången!




Världens goaste tonårskillar firade midsommar för andra året i rad med oss. Anton och Oscar bjuder in småkillarna och leker med dem hela tiden så killarna älskar dem! Här är Rasmus hos Oscar:


Vi köpte några lotter och gissa vem som drog första vinsten och hämtade hem en korg fylld med mat.. :-)


Jag var med i en lek för vuxna där man har stolar och när musiken stannar så gäller det att sätta sig ner på en och alltid är det en person som blir över.. Jag vann och det var så himla roligt att se Pontus! Han kom springande över gräsmattan, skinande som en sol och ropade "Bra Mamma!".. Han var så himla stolt! Sedan var det dags för dragkamp. Pontus och Rasmus kollar på när vi drar:


Grillning och glass och jordgubbar på kvällen. Ja, det blev en lyckad midsommarafton!
När vi vaknade på morgonen dagen efter var det riktigt härligt sommarväder. Killarna ville ha vattenkrig:


Magnus och Pontus tog en utflykt med fyrhjulingen och åkte ner till stranden:


På eftermiddagen åkte allihop tillsammans i en sådan där tvåvånings Londonbuss till stranden och grillade. Vissa fick för sig att bada.. Anton och Pontus i vattnet:

På kvällen åkte vi hem till Göteborg igen. Nu är midsommar över och sommaren är här på allvar.


Hipp Hipp Hurra - Idag är det Axels Födelsedag!

Just hemkomna efter att ha firat Axel på hans 29 års dag. Det blev en kväll med taccos tillsammans med släktingarna.. Här är födelsedagsbarnet:


Japp, det blev marängtårta med glass och jordgubbar till efterrätt.. Småkillarna ville dock bara ha glass.
Rasmus har god aptit:


En tom skål.. Vart tog all glass vägen??

Axel fick i present av oss ett restaurangbesök tillsammans med mig på tapasrestaurangen Manana.. Det ska bli skönt att få sitta ner bara Axel och jag utan att några andra vildingar stjäl uppmärksamheten hela tiden..


Orust!

Första veckan hemma efter semestern har bara rullat på.. Rasmus har haft det jobbigt och sovit dåligt om nätterna. Lite tufft att bli lämnad på dagis efter att ha varit med oss dygnet runt i 16 dagar och så två tänder som håller på att spricka igenom.. Var faktiskt hos doktorn med honom i onsdags för att kolla att hans snoreri och snarkningar inte är nåt annat än hans vanliga förstorade polyper problem.. Det var det inte.

I fredags följde killarna med mina föräldrar till Orust medan Magnus och jag fick en kväll utan barn. Vi hade bjudit in våra vänner Åse och Henrik på middag och timmarna rullade iväg - härligt!
På lördagen sov vi ut lääänge, gick sedan ut och sprang en sväng och efter det bar det av ut till Orust.
Rasmus visar mig hur det vuxit i vårt trädgårdsland:


Japp! De första guldklimparna (kantarellerna) är plockade!


Rasmus hade på sig en slags mask så att han såg ut som en hund. Barnens farmor hade köpt den..


Så här kul tyckte Pontus att Rasmus såg ut!


Pontus i ett hav av smörblommor!


Rasmus hand i hand med sin mormor!


Vi sov över hela familjen på landet. I morse tänkte vi gå på en skogspromenad, men just som vi tagit på oss och gått ut började det regna.. Vi vände och bestämde oss istället för att åka hem..

Nu är vi hemma och har just bakat lite dumlekakor som vi ska ta med hem till Axel om ett par timmar. Idag är det nämligen min lillebrors födelsedag! 29 år.. det ska firas!

Måste bara ta med en bild som jag tagit efter dagis i veckan.. Cool fotbollskille!

Kanske kommer det ett inlägg imorgon med bilder på födelsedagsbarnet!


Hemma igen!

Vår sista dag på Mallorca bjöd naturligtvis på dåligt väder hela dagen.. Vad annat hade man kunnat vänta sig? Det regnade inte men det var mulet och ganska kallt. Vissa struntade i det och hoppade i poolen helt ensam!


Det blev lite för kallt så vi gick till Miniland för att leka lite. Killarna ritar:


På eftermiddagen bestämde vi oss för att bada massor! Vi hoppade i alla fyra i den stora poolen och hoppade runt. Killarna skrattade som tokiga.. Jäklar vad kallt det var.. hahaha!! Efter ett sort glas med Sangria vid poolen blev jag dock lite varmare.. ;-)


På kvällen var det teater igen! Pontus lever sig in i spelet och visar vart den "stygge" mannen som ska fånga björnarna är någonstans..


På kvällen efter teatern och minidiscot hade vi lovat en massa karuseller eftersom det var sista kvällen!


Magnus i drakmunnen! Pontus skrattar nedanför..


Uppäten:


På foten av ett monster:


Rasmus är helt tokig i bilarna och ropar "bilar" hela tiden..


Killarna åker båt.. eller anka..


Bilåkning igen..


Rasmus på sin pappas axlar på vägen hem:


Pontus doppar foten i poolen innan läggdax:


När vi nattat Rasmus hörde vi plötsligt hur han låg och pratade.. Vi fick den här synen! Rasmus matar sitt Lollo gossedjur med välling!!


Jag kryper ner bredvid Pontus för att väcka honom tidigt på morgonen innan vi skulle åka hem:


Rasmus har tagit på sig sin nya ryggsäck och sitter och väntar i soffan på avfärd:


Vid frukosten. Underbara lille gosse!

Kände mig ganska besviken på semestern när vi åkte hem. Klart man blir besviken när det blir så många dagar som faller bort på grund av dåligt väder. Vissa dagar ville man bara sova hela dagen för att se om det var finare nästa dag.. Men samtidigt har det inte regnat så mycket utan mest varit molnigt vilket har gjort att vi ändå har hittat på en hel del aktiviteter som safari, cykling och båtutflykt. När jag ser alla foton vi har och den lilla del av dem som jag har lagt upp här på bloggen fylls jag ändå av en hel del fina minnen. Vi hade det rätt bra ändå!

Imorgon börjar dagis för barnen och Magnus och jag går tillbaka till jobbet. Killarna har semester igen om bara 2 veckor medan jag måste vänta 4 veckor. Sen har vi 2 veckor tillsammans och jag avslutar med 2 veckor ensam med barnen. Hoppas att Rasmus känner sig pigg och glad imorgon. Han ramlade av barnvagnen igår när han satt på fotstödet och skrapade upp ansiktet ganska ordentligt. Hela näsan och ovanför läppen är skrapad.. Samtidigt är han ju så snorig och den kombinationen är inte rolig! Min lille älskling! Jag sov i hans rum på en madrass hela natten och kollade till honom.. Hönsmamma -  I am och jag njuter av kärlekskänslorna och beskyddar instinkten som väller över mig när jag är med mina pojkar!
O vad underbart det var att komma hem! Det behövdes att åka bort ett tag för att inse vilket fint hem man har..


Lurad av väderprognosen..

Väderprognosen som sett så lysande ut lurade oss. Det var dåligt väder hela dagen igår. Förra sommaren då vi var i Bulgarien 2 veckor i juli regnade det varje dag. Det kändes som ett skämt. Den här semestern är värre. I Bulgarien hade vi åtminstone sol på förmiddagarna även om det brakade loss på eftermiddagarna. Här har vi haft flera dagar som vi måste aktivera oss och killarna i dåligt väder.. Det är inte lätt.. Igår hyrde vi en cykel medan regnet höll uppe och tog en svängom.. Det var ganska kul. Killarna satt längst fram och hejade på alla vi åkte förbi.. :-)



Vi stannade till på ett litet tivoli längre bort dit vi inte kan gå om kvällarna och provade motorcyklar. Rasmus är helt tokig i allt som har ratt!


På kvällen var det barnteater på hotellet. Pontus sitter framme vid scenen och kollar. Det är han i jeans och vitt linne:


Efter teatern och minidiscot var det kramkalas med Lollo & Bernie. Här gör Rasmus high five med Bernie!


Vi tog en jättelång promenad sent på kvällen. Skönt att gå av sig lite av all den goda mat man stoppar i sig här.. Vi såg en cowboy på vägen.. :-) 


Så var det då äntligen fint väder i morse när vi vaknade!! Idag har vi haft den finaste dagen hittills. Vi gick till havet efter frukosten. Rasmus leker med sand i en hink fylld med vatten och är fascinerad över hur det blir gegga..


Pontus hade springtävling med sig själv på stranden. Det var "klara, färdiga, gå!" och full satsning. Han var jätteglad att han vann... :-)


Det mulnade till en stund vid lunch och killarna byggde en bana för en innebandyboll!

Eftermiddagen spenderade vi vid poolen och sedan gick killarna upp för att sova middag medan jag fick en lugn stund för mig själv vid poolen - underbart! Vi har haft en super kväll och åkt en massa karuseller och hoppat i hoppborg. Tyvärr hade vi ställt in kameran fel så inget av alla de kort som togs under kvällen blev något annat än svarta.. Men det gör inte så mycket, vi har ju bilder i tusentals och kvällen är ett fint minne. Vi kom inte hem förrän vid 22 och då ville Pontus ha "mysstund" på balkongen. Så vi satt där och åt lite godisklubbor.. Första kvällen man kunnat sitta ute utan att frysa ihjäl - härligt!


Båtutflykt!

Självklart regnade det i morse.. vi hade ju en båttur inbokad.. Vi bestämde oss för att åka i alla fall. På förmiddagen klarnade det upp lite. Här lämnar vi Cala Bona:


Familjefoto:


Båten hade glasbotten genom vilken man kunde kika på fiskar. Pontus tyckte det var kul, men både Magnus och jag mådde illa där nere..


Vi såg några fina gråttor:


Pontus och jag:


Rasmus blev väldigt hängig i det guppande vattnet och ville bara kramas. Ett tag tänkte jag att det var konstigt att han redan var trött men så pekade han in i sin mun och gnällde.. Sekunden efter det fick han och jag en spya över oss..


Vi gick i land i en ort som heter Porto Christo där vi spenderade två timmar. Inte mycket till ort alls faktiskt.. Jag fick köpt mig en ny röd klänning och stoppade min med spyan i en plastpåse.. Rasmus hade badkläderna på sig.. Vi spenderade mesta tiden på en lekplats här:


När vi närmade oss vårt slutmål på hemresan såg det mörkt ut men vi hann! Vi sprang av båten medan vi såg blixtarna slå ner längre bort.. Det fick bli pizza på rummet istället!


Vädret skiftar snabbt och när klockan var 18:30 blev det plötsligt fint igen och vi gick till poolen för ett kvällsdopp!


Rasmus är så modig i vattnet nu och vill göra precis som sin storebror. Det gäller att vara med hela tiden!

Nu på kvällen har jag spenderat 3 h i tvättstugan (kände mig nästan som hemma) men nu har vi en massa rena kläder och ingenting luktar spyor! Jag har även kollar väderprognosen som säger att vi ska få fint väder våra sista tre dagar här. Hoppas, hoppas att det stämmer!


Giraffproblem..

Jag suckade i morse när Magnus kom in från sin morgon springtur och berättade att vädret var mulet och tråkigt. Efter frukosten gick vi till havet i alla fall. Det var mulet och sådär kyligt som det blir när solen inte tränger igenom.. Men efter nästan två timmar tar solen vinsten och knuffar undan molntäcket!


Rasmus är en glad kille!


Idag har vi verkligen badat. Rasmus och jag var ute i vattnet och jag böjde oss upp och ner och han skrattade som tokig - en härlig känsla!


Vi tog oss en heldag vid havet och hoppade över lunchbuffén vid hotellet för att kunna vara kvar. Det är nämligen 2 km till en fin strand så det tar en stund att gå.. Vi har ju vant oss lite vid middagsvila och alla killarna somnade på stranden medan jag höll ett vakande öga över dem. Här är Pontus:


På vägen hem från stranden kände både Magnus och jag av vad desperationen över förlorade soltimmar lett till.. Självklart hade vi båda slarvat med att smörja in oss och nu hettar det lite överallt. Fast ÄNTLIGEN måste jag ändå säga! ;-)

På kvällen var det galej på hotellet. Här har Pontus precis vunnit i armbrytning över farbror Grubb!


Vi har fått oväntat problem.. Efter middagen så är det alltid minidisco och sedan kommer Lollo & Bernie. Rasmus kommer nu ihåg detta och vill absolut inte äta utan vill till Lollo vars namn han upprepar hela tiden och drar i oss för att vi ska följa med.. Matro, vad är det?? Idag köpte jag en liten Lollo (ja, Lollo är maskoten här och är en giraff) till Rasmus och han blev överförtjust:

Idag när jag satt och tittade på Pontus och Rasmus som dansade och skrattade blev jag så himla glad. Vilken förmån det är att kunna ge sina barn en sådan här upplevelse! Jag lever fortfarande på mina minnen från barndomens somrar då vi var utomlands. Alla upplevelser, inryck, miljöer och nya vänner. Det är guld värt. När jag då ser glädjen i mina barns kroppar mår man gott. Lyckan är också stor då Magnus och jag detta året faktiskt lyckades spara ihop resan helt på egen hand - tillfredsställelse på högsta nivå!


Varmt & Kallt..

I förrgår blev det bad! Här i poolen vid hotellet:


Solande tuffing!


På kvällen körde vi bilarna hela familjen. Rasmus satt i mitt knä och skrattade men ville väldigt gärna sitta själv!


På vägen hem var det en man som hade show på torget. Här jonglerar han med eld..


Sen behövde han hjälp.. Han fick syn på en stark man i publiken och frågade.. Magnus svarade ja och var uppe på scen i 7 minuter och fick utföra diverse grejer.. Kul!!


En snygging i hamnen!


Igår var det mulet och kallt. Men skam den som ger sig. Vi promenerade till havet i alla fall.. Det var kallt och vi frös!


Vi hade springtävlingar för att hålla oss varma:


Vissa blev så varma att de ville bada trots vädret.. Han var ensam på stranden om det kan jag lova!




Dax för middagsvila! Rasmus somnar på Magnus huvud..


Idag var det äntligen härligt väder och vi gick direkt till havet efter frukosten och jag tog semesterns första bad i havet. Inte illa efter 9 dagar! Killarna lekte i sanden och här har de byggt en stol:


Pontus och Rasmus leker bra själva. Här håller de på med nåt bygge och Pontus hämtar vatten medan Rasmus sköter sanden..


Efter middagen blev det en ridtur för killarna. Det finns en man som hyr ut ponny och här följer de inte med och leder utan det får man göra själv.. Hjälp!




Hemma efter en härlig dag! Idag är det även barnens farmors födelsedag. Hoppas du haft en bra dag Rose-Marie!


Safaritur på Mallorca!

Igår var det åskväder i luften vilket gav oss bilder med en häftig bakgrund!
Magnus och Rasmus:


Jag och mina söner:


Vi försökte göra en rolig bild här där vi skulle låtsas att Magnus trillat ner och Pontus drar upp honom. Magnus och jag tyckte det var jättekul, men Pontus uppskattade det inte alls..


Åskväder i bakgrunden. Rasmus och jag i hamnen. Han gillar att titta på båtar!


Idag lyste solen fram en stund på morgonen och vi skyndade att ta ett morgondopp efter frukosten. Strax därefter gick den dock i moln och frusna klädde vi på oss och bestämde oss för att istället åka på Safari! Det blev en mäktig upplevelse! Vi tog safaritåget genom parken och här kom det zebror:


Pontus kollar på aporna som springer och hoppar med längs tåget. Rasmus nya ord för dagen är förresten APA!


Oooops!! Plötsligt hoppar en apa upp framför Pontus på tåget. Pontus blir överförtjust! Han försöker sedan klappa på apan men får en liten smäll tillbaka. Pontus tyckte det var jättekul!


Giraffen är hur mäktig som helst. Jag tror jag tyckte det var roligare än barnen stundtals!


Efter safarituren var det show men en massa publik. De ville ha upp någon ur publiken och gissa vem som ville!


Det fanns även i djurpark där vi gick runt och tittade. Elefantbesök!


Ingen aning om vad detta är för djur, men den såg ut som en sopkvast där bak. Rasmus och han fann varandra och kikade nyfiket..


Pontus klappar en get:


Hemma och på väg till middag! Vilka underbart fina killar!


MAT!!


På Minidiscot var Rasmus på g idag. Han dansade loss som tokig..
 

Syskonkärlek!

Godnatt gänget!
Nu hoppas vi på ett fint och varmt väder imorgon!
PS.. Min hosta är bättre - Jippi! Fast det kostade 170 euro hos läkaren.. :-(


Fotmassage och pirater!

Igår var en av de dagar då vi inte hade mat på hotellet. Det blev en italiensk restaurang i närheten som serverade bra mat. Här är vår lille busunge som inte hade ro att sitta still innan maten serverades:


Fine Pontus!
Måste berätta en liten anekdot från igår när vi låg en stund vid poolen på eftermiddagen. Pontus står vid mina fötter och jag ligger på en solsäng. Jag frågar Pontus om inte han kan ge mig lite fotmassage. Ja, svarar han och kliver upp på sängen och sätter sig. Jag tror först att han inte vill ge någon massage men sen känner jag en liten fot mot mitt lår. DET kallar jag fotmassage!


Inte så dum den här killen heller!


Det småregnar lite men vi går ändå en promenad in mot byn.. Killarna hittar grejer överallt som är intressanta:


Idag har det varit pissväder hela dagen. Inte en solglimt och enligt prognosen har vi 4 dagar framför oss med 17 grader och regn. Till råga på det är min antibiotikakur slut och jag mår som vädret. I natt spydde jag av hostattackerna. Återbesök hos läkaren i morse och nu har jag fått kortisontabletter mot hostan. Ska träffa doktorn imorgon igen. Hoppas på att få igen det här på försäkringen när jag kommer hem!!

Efter frukosten gick vi till Miniland. Pontus hade anmält sig till en Piratdag där han är med andra barn och lekledare. Helt utan förälder med andra ord. Det gick jättebra! Rasmus och jag leker på lekplatsen under tiden:


Jag fångar ett kort på en glad pirat innan han ger sig ut på skattjakt!


Skattjakt!
Pontus var helt med i leken och ropade ramsor och viftade med svärdet. När jag hämtade honom sa den danske lek-killen att Pontus var "maybe the best pirat ever"!

Nu hoppas jag mycket på de nya tabletterna! Imorgon blir det kanske en tur till ett Zoo här i närheten. Bara det inte regnar så är det okej. En mulen dag kan man använda till mycket!


RSS 2.0