Besök på Orust

I torsdags förmiddag gav vi oss av ut till landet tillsammans med våra vänner Fredrik, Linda, Elias och Ludwig. Vi hade strålande väder! De stora killarna slängde sig upp på studsmattan och började hoppa och vi fyllde poolen. Rasmus och Ludwig:



Det blev kantarellplockning, god mat och en kväll med spel när barnen somnat.

På fredagen åkte vi till havet och gottade oss. Fredrik sitter och glassar med småkillarna:



Rasmus kastar sten i vattnet:



Rasmus och jag!



Pannkaksdags! Elias och Pontus har god aptit efter att ha letat efter snäckor, klättrat i bergen och varit pirater..



Linda skar upp god melon när vi kom tillbaka till stugan. Vår fina Rasmus:



Vi badade nästan hela gänget i poolen i trädgården:



Jag, Magnus och Rasmus på trappen till stugan:



Det blev grillning på kvällen och spel till 02 på natten - så kul!

Idag började vi med en tur till Tavlebord och köpte nybakat brödoch äppelmust, vidare till Stala där det var loppis och auktion. Vi stannade inte så länge här då det var mängder av folk och vädret gjorde att kroppen längtade efter stranden. Rasmuskillen vid vattnet:



Pontus och Elias har lekt så himla bra de här dagarna! De springer iväg själva och sitter och pysslar med nåt. Hittar någon gömma där de parkerar bilar och leker att de har olika uppdrag. En lek var "vara där föräldrar inte kan se oss"! Här är det snäcksamling i hinken. De är helt inne i sitt och vägrar titta upp fast jag lockar..



Fina killar! Elias, Pontus och Rasmus:



Vi bakade en jordgubbskaka när vi kom tillbaka på kvällen:



Middag och efterrätt!

 

Tänk att tre dagar kan gå så fort! Men underbart har vi haft och förhoppningsvis får vi en härlig dag imorgon också innan vi åker hem igen och går tillbaka till verkligheten. Magnus börjar jobba på måndag och jag har bara en semestervecka kvar.. Men tack för de här fina dagarna!


Härlig dag!

Idag bjöds det på fin-fint väder! Tyvärr hade vi en tid på Östra vid 12:30 men det fick gå.. Rasmus skulle prova ut en apparat som mäter andningen som vi har haft på i natt. Detta eftersom Rasmus är så snorig och snarkar mycket på nätterna. Rasmus var SÅ himla duktig!



När vi kom ut från sjukhuset lyfte precis en ambulanshelikopter - mäktigt!



I närheten av Östra sjukhuset ligger ett koloniområde där Magnus var mycket om somrarna som liten. Vi promenerade runt där en stund medan solen värmde våra kroppar och jag andades in lukterna av alla trädgårdshallon, vinbär, äppleträd och hundratals vackra färgglada blomster.. Drömmer lite om att ha en sån liten stuga med en trädgård at dona i när jag blir gammal.. Här visar Magnus Pontus äppelträdet utanför hans farmors gamla hus. Magnus berättade att han i detta äppelträdet hade en koja..



Pontus provar den gamla vattenpumpen:



Efteråt åkte vi till våra vänner Åse, Henrik och Kasper. Vi fick en mysstund med härligt prat och god glass.
Pontus och Kasper:



Åse är gravid och idag är det leverans av bebis! Så mäktigt att jag fick tårar i ögonen flera gånger igår.. Det är ett planerat snitt och just nu är de alltså inskrivna på Östra. Om det inte kommer nåt akut emellan kommer det nog vara en bebis till i deras familj vid lunch!
Åse ville passa på att ta ett sista dopp innan operationen så vi åkte upp till Härlanda Tjärn för ett kvällsdopp. Jag fick en jättefin bild på Åse och hennes vackra mage men får inte lov att visa den här tyvärr. Istället har ni Rasmus i vattnet, han var som en fisk!



Pontus har hittat en pinne i vattnet, jättespännande!



Det var en frusen Rasmus efter en lång stund i vattnet där jag fått snurra runt honom massor. Virade in honom i en handduk och gosade med honom. Han var så glad min älskade lille unge!



En underbar dag!


Barnpalatset & Lunch i Haga

Igår åkte vi till Barnpalatset i Alelyckan med grannarna, ett underbart ställe! Det är bara en våning så barnen kan springa fritt utan att man behöver oroa sig. Pontus är så stor nu att honom kan man låta vara helt själv. Speciellt i sällskap med Lova och Isak. Rasmus leker i bollhavet genom att kasta bollar på Magnus och mig:



Rasmus byggde torn av dessa mjuka klossar gång på gång och välte.. Fräckt kort mitt i fallet!



Rutschkanan med mig.. När vi åkt tillsammans fem gånger vågade han till sist åka själv.. :-)



Fick inte så många kort på Pontus för han var hela tiden i farten och iväg med sina kompisar.. :-)



Man blir trött av att vara på Barnpalats.. så här såg Rasmus ut efter 3 timmar..



Idag åkte Magnus in till sitt jobb ett par timmar. Under tiden tog jag barnen med mig till Haga för att strosa lite, köpa någon tröja på fina Villervalla och försöka få en lunchträff med min pappa och lillebror. Killarna fick syn på en duva som satt och festade loss på resterna av en muffins som någon lämnat efter sig. Rasmus blev helt till sig medan Pontus närmade sig försiktigt och ville hålla.. :-)



Jag lyckades få till en lunchdate!



Barnportionerna bestod av endast 2 köttbullar! Men inte några små köttbullar direkt.. De orkade bara äta upp varsin..



Har haft en jobbig eftermiddag i tristess över det dåliga vädret som hängt i så länge nu men avslutade dagen med Allsång på Skansen med en Rasmus som charmar vem som helst genom sitt dansande, diggande och gosande - Kärlek!


Bakning & Rädsla

Helgen är över och går inte till minnes som en av de bättre helgerna.. Det som hänt i Norge har lagt en dimma över humöret och dyker upp i tankarna hela tiden. Jag tänker mycket på de ungdomar som var på ön, vilket helvete de fått uppleva och på de föräldrar som haft sina barn i mobiltelefonen under tiden och sedan aldrig mer fått höra sitt barns röst.. Jag säger FAN för det känns befogat här. Vart tog respekten för människolivet vägen?

I fredags grillade vi tillsammans med våra vänner. Då hade vi hört om bomben i Oslo, men inte det andra.. Vi åt de godaste revbenen jag ätit, SÅ möra!! Jörgen hade fixat kanonbra! Rasmus var fin där han satt och gnagde:



Igår blev en dag där vi fick en hel del gjort, men som inte var så kul. Man är nog lite i chock över det som hänt.. Vi åkte och köpte en ny tvättmaskin då våran tog en sista suck för ett par veckor sedan. Det blev även en skohylla och klädhängare inhandlade på Ikea så nu börjar vår hall bli riktigt fin.

Idag är vädret som modet hos de flesta norska medborgare så vi bestämde oss för att baka bullar.
Rasmus kavlar:



Killarna hjälps åt att strö ut socker/kanel blandningen över degen:



Pontus kan knappt bärga sig! Han tyckte det tog väääldigt lång tid innan bullarna blev färdiga.. :-)



I fredags förmiddag bakade vi förresten chokladbollar och jag hittade den här goa bilden på Rasmus taget i farten då han fått en rund boll som skulle rullas i pärlsocker men som hoppade in någon helt annanstans..



Jag blir rädd när jag tänker på vilken framtid mina barn kommer att leva i.. För inte så längesen upplevde jag att alla människors lika värde var en självklarhet hos folk. Jag har märkt att det smugit sig in andra tankar hos helt vanliga människor, inbäddade i någon dum förklaring som om det skulle rättfärdiga tanken. Vad blir nästa steg?
Jag är rädd.


Askimsbadet

Solen stod inte högt på himlen men grannarna frågade om vi inte ville med till havet ändå och varför inte? Vi kom dit vid 11-tiden och det var ingen konkurrens om parkeringsplatser om man säger så.. ;-) Men det blev en mysig stund vid vattnet! Rasmus var hungrig och ville börja äta direkt:



En glad Pontus!



Rasmus och Magnus bygger i sanden..



Rackarungen smörjer in sig med lera.. :-)



Vi stannade två timmar vilket kändes lagom. Solen gick i moln och vi såg det som ett tecken till att åka och köpa glass. Avslutade dagen med en lång jobbig joggingtur i skogen där vi bor - härligt efteråt!

Rasmus har börjat utveckla sitt språk de senaste dagarna vilket är helt underbart! Han har inte varit lika tidig som Pontus var vilket har gjort att vi lagt fokus på att prata massor med Rasmus och läsa böcker varje kväll. Dessutom att vi under semestern kunnat vara med honom hela dygnet har nog gjort sitt. Han kan många verb nu som hoppa, hjälpa, spela, titta, måla, tappa, sova och bada. Semestern har tillfört ordet glass såklart! Andra ord är mat, min, borta, tack, hej, hejdå, mera, vovve, bilar, mamma, pappa, Poppa (Pontus).. Ja, jag kommer garanterat komma på en massa mer senare.. Men härligt är det och ännu bättre kommer det att bli när man kan få ta del av hans små funderingar.. :-) Törstig eller dricka har han döpt om till Lullull!


Borås Djurpark

Idag stod det Borås Djurpark på schemat. Planen hade smitts tillsammans med våra goda vänner och grannar och tillsammans packade vi in 4 vuxna och 5 barn i 2 bilar och gav oss iväg..



Det första man kommer till är en "Dinosauriepark" med plast dinosaurier. Pontus blev helt i extas! Han sken som en sol och sprang från den ena dinosauriern till den andra och ville att jag skulle läsa om allihop! Här på en Triceraptor tillsammans med Lova och Isak:



Jag älskar den här bilden för den fångade hans glädje i farten, det var så här han såg ut.. på svansen till en annan stor ödla..



Finns det ponnyridning kan inte Pontus gå förbi utan att vilja rida!



Familjens andra två goa killar:



Savannen är mäktig, speciellt girafferna tycker jag. Rasmus älskar giraffer och kallar dem alla för "Lollo" som mjukisgiraffen på Mallorca hette.. Här kollar Pontus och Magnus in girafferna:



Rasmus visar mig hur starka elefanter är!



Vi hade handlat med oss mat och grillade på en av grillstugorna som finns uppställda, eller rättare sagt pappan Jörgen grillade och vi käkade.. ;-) Här är fyra fina ungar som äntligen får mat i magen, nygrillade hamburgare!



Lejonhanen kom riktigt nära oss där vi stod och kikade genom glasrutan!



Det fanns såklart lekplats också vilken vi var tvungna att spendera lite tid i efter att ha spatserat omkring i parken i 5 timmar med lunchpaus och glass-stopp.. Rasmus är väldigt förtjust i Lukas och vill krama och pussa honom hela tiden. Här sätter han Lukas i knäet och håller om honom.. Jag tror han känner sig lite större och det skiljer ju faktiskt 5 månader.. :-)



Det har varit en toppendag och timmarna bara rann iväg.. Vi var i parken från klockan 10 tills 17.. Behöver jag skriva att det var två trötta killar på vägen hem? Den ene dessutom riktigt ledsen pga en borttappad sten som han hittat..


Blåvitt!

Idag åkte vi in till stan och kollade tempen på Gothia Cup! Det är en härlig känsla att se alla barn och ungdomar från hela världen samlas för att mötas i en och samma sport. Mäktigt tyckte jag när jag var liten och den känslan håller i sig än!
"-De killarna kommer från Afrika" berättade jag för Pontus och pekade på några mörka fotbollskillar.
"- Men varför är de inte skadade?"
"- Hur menar du?"
"- Det finns ju krokodiler där!"
Ja, sådana slutsatser dras om man är snart 4 år.. :-)

Pontus provar en rutschkana vid Heden:



Vätskepaus medan vi kollar fotboll!



På vägen hem ville Magnus stanna till vid Blåvittshopen. Han har pratat om det ett tag, att han skulle vilja köpa varsina set till killarna. Det var länge sedan jag såg Magnus så glad som när han kom ut med den här påsen:



Pontus blev så glad att han ville ta på sig shortsen på en gång så han började strippa i bilen och fick på sig dem - lycka!



Tuffing!



Båda killarna har på sig sina nya kläder och spelar fotboll hemma på gården:



Ja, självklart har de sin pappas nummer 14 på ryggen och så sina efternamn som riktiga stjärnor.. :-)



En bra dag med härligt väder avslutades med att Magnus och jag turades om att gå ut och springa så att man mår snäppet ännu bättre!


Äventyrsbad

Idag åkte vi till Lerum för att spendera några timmar på Vattenpalatset.



Pontus är som en fisk i vattnet! Här på en "flotte":



Koncentrerad på att ta sig upp efter ett åk i vattenrutschbanan:



Rasmus i knät på sin pappa i kanan!



Rasmus var lite rädd i början men det lossnade snabbt. Det blev mycket plask och bus och Rasmus skrattade så härligt.. Efter ett tag var det lunchdags och killarna har fått på sig sina badrockar i väntan på maten.



Vi stannade på Triumf Glass på vägen hem och svullade i denna underbara uppfinning.. Väl hemma blev det lek på gården. Innebandy först såklart!



Rasmus är en riktig talang och balanserar bollen på klubban!



Rätt pose..



Avslutade med leken "Bollstå" på lekplatsen tillsammans med mängder av barn..
Jag var helt slut efteråt, hur orkar dem?


Orustdagar!

Igår var en regnig dag. På morgonen upptäckte Pontus att fotbollen låg ute i regnet.. det går ju inte! Så han tog helt enkelt på sig stövlarna och gick ut för att hämta bollen:


På förmiddagen tog vi en tur till Göksäter och shoppade lite, bland annat en möbel till vår hall som ska bli rolig att sätta upp! Killarna fick lite plastdjur att leka med och så var de nöjda.. :-)
På eftermiddagen tog vi på regnkläderna och gav oss ut på en liten promenad. Vi hittar både hallon och blåbär att stoppa i munnen:


Rasmus i blåbärssnåren:


Pontus myser med sin pappa på altanen!


Min lillebror Axel och mina föräldrar kom ut på kvällen och vi hade taccosmiddag. Efteråt drog Axel igång lite styrketräning. Det fanns en liten kille som var väldigt intresserad av att träna - Rasmus!


Lek med vattenslangen är alltid kul enligt båda pojkarna!


Bastudags!
Så fort Pontus hörde att mina föräldrar pratade om att basta slängde han av sig kläderna och tog på sig sin morgonrock. Morgonrocksgänget:


Idag fick vi betydligt bättre väder! Alla stora killar (min pappa, Magnus och Axel) åkte ut till Stocken där min ingifte morbror väntade med båten för en fisketur. Min moster Ulrika kom ut till vår stuga och gjorde oss sällskap i solen istället. Det blev en härlig dag i solen!
Pontus och min mamma tar upp den första egenodlade potatisen för i år!


Ungsgrillad lax med potatis och sås till kvällen för hela gänget!

Kommande vecka spås bli regnig - hoppas att de har fel!


Jordgubbsplockning!

Vi har packat ihop och åkt ut till stugan på Orust. Igår var det härligt väder när vi kom ut och det blev mycket hopp på studsmattan, vattning av blommor och sedan god mat med min mamma som kom ut över natten.

Idag har det inte varit badväder, men det finns så mycket annat man kan hitta på så länge det inte regnar.
Idag blev det jordgubbsplockning på Tjörn!


Rasmus kör taktiken en jordgubbe i munnen och en i skålen:


Pontus gjorde glädjetjut för varje jordgubbe han hittade.. Han hittade dessutom en blomma till mig som han har i handen.. :-)


Färdiga med plockningen och jag måste fota familjen vid den vackra åkern.. Rasmus är underbart god med jordgubbssaft runt munnen!


Vår Pontus!


Jag tror Magnus åt mest av oss alla.. När vi plockat i 10 minuter trodde jag hans skål var full, men han hade inte en enda i skålen..


Jag! Lägg märke till mitt fina halsband som Pontus gjort till mig!

På eftermiddagen har jag avklarat en joggingtur, slappnat av i bastun och sedan plockat en hel skål full med kantareller som jag (ja, mina killar gillar inte kantareller!) ätit tillsammans med fläskfilé, vitlöksmarinerad zuccini och sallad - underbart!


Trädgårdsföreningen

Igår tog vi en tur in til stan och gick in på Trädgårdsföreningen. Det är verkligen vackert där, men det är inte många blommor man hinner titta på när man går dit med två små killar.. Men här fick Pontus ställa upp inför lite blomsterprakt i alla fall trots att han tjatade om att vi skulle ha picnic från det att vi gick innanför grinden.. :-)




Klätterträd!


Så var det äntligen dags för Pontus efterlängtade picnic i gröngräset. Vi hade med saft och bullar och njöt.


Att brotta ner sin pappa är numera en favoritlek:


Jag busar med Rasmus och kittlas lite..


Rasmus bland alla blommor!


Vi avslutade med middag på restaurangen i Kärra och promenerade sedan hemåt. Pontus håller om sin lillebror:


Astrid Lindgrens Värld

Söndags morgon gick vi upp tidigt och packade bilen full. 27 mil senare med bara en paus och två jätteduktiga killar kom vi fram till Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Jag hade aldrig varit här tidigare men hört väldigt gott om det - mina förväntningar infriades!

Här är Rasmus och Pontus utanför Stadshotellet i en ministad. Rasmus posar när det är fotograferingsdags:


Pontus Långstrump:


Förutom en massa teatrar överallt fanns det andra saker att prova på och leka med.
Här åker Magnus och Pontus flotte:


Mattisborgen var nyinvigd och Ronja Rövardotter teatern hade bara spelats i två veckor när vi var här. Mäktigt!


Rasmus har varit inne i Lotta på Bråkmakargatans hus!


I längan med små minihus där Kajsa Kavats mormor bodde älskade killarna att springa ut och in!


En jätte på en parkbänk!


Pontus provar på en gammaldags vattenpump hos Emil i Lönneberga..


Rasmus i Lönneberga smiter från Snickerboa till skafferiet för att sno korv..


Pontus Pyssling! Det här tyckte Pontus var riktigt kul!


Rasmus sitter och kikar på teatern med Emil i Lönneberga. Helt fantastiska skådespel med jätteduktiga barn!


Efter en lång första dag med strålande solsken checkade vi in på campingen och fick vår stuga som vi hyrt.
Mysigt med campingkänslan!


Det var väldigt varmt när vi skulle sova, men frampå natten blev det svalare och vi sov gott. Dags för en ny dag på Astrid Lindgrens Värld. Pontus och Magnus börjar med att "inte nudda mark":


Teater med Pippi Långstrump gillade killarna!


Pippis sjörövarskepp och hus i bakgrunden!

Efter att ha varit på allsång med Pruseluskan och Kling och Klang och Pontus varit nära på att bli överkörd av en cyklande Karlsson på taket avslutade vi dagen med den bästa teatern av alla "Sjörövarfabbe".
Hit kommer vi definitivt tillbaka!


En underbar dag!

Sönerna och jag gav oss ut till Orust igår efter att jag jobbat min sista dag på en månad. I morse när vi vaknade sken solen och vi packade strandväskan. Vi åkte till Nösund för att passa på att träffa min barndomsvän Anna och hennes pojkar. Rasmus busar med sin mormor:


Min pappa och Rasmus sitter här och kastar småsten..


Vi hittade en vacker sjöstjärna som Pontus visar upp för kameran:


Hugo och Rasmus kikar lite på sjöstjärnan innan vi släpper tillbaka den i vattnet:


Efter lunchen började vi montera upp studsmattan vi investerade i i torsdags. Pontus kan inte hålla sig tills säkerhetsnätet är uppmonterat och provar - en succé!


På eftermiddagen tog mamma och jag en tur in i skogen för att leta efter guldklimpar. Vi hittade massor!


Mums!
Fast både Pontus och Rasmus föredrog smörgåsen och inte kantarellerna.. hahaha..

Nä, läggdags nu.. Godnatt!


Utflykt tillbaka i tiden..

Ja, ja.. jag har varit dålig att uppdatera bloggen! Helgen som passerade spenderade vi på Liseberg under lördagen tillsammans med halva Sverige.. det var väldigt varmt och gott! Killarna tog sig en runda med Farfars Bilar:


Karuselldags.. Rasmus är lite rädd och vill kramas under hela färden:


Nästa superstjärna:


Killarna åker båtarna med sin pappa:


Söndagen var härlig! Jag och kompisen Linda stack ensamma till Ullared och spenderade ett par timmar med shopping. Kom hem med bland annat tennisrackets till killarna:


Denna veckan har Magnus semester och jag jobbar. Killarna har hittat på lite olika saker på dagarna. I tisdags tog Magnus med dem till Backa och gården där han är uppvuxen. Det är nu 30 år sedan han flyttade därifrån! Här är Pontus och Rasmus utanför ingången där deras pappa gått in och ut många gånger när han var i deras ålder:


Rasmus spanar in stället där Magnus lekt som liten kille:


Farfar har även fått besök av sina barnbarn.. Rasmus är jätteledsen för att farfar inte finns i livet.. ;-)

Imorgon jobbar jag min sista dag innan jag går på 4 veckors semester. Vi börjar med att åka ut till Orust efter jobbet, småkillarna och jag, så kan Magnus vara hemma och vila lite.. Han har nämligen klagat ett flertal gånger idag på att han är helt slut efter att ha varit med killarna i 4 dagar.. oj, oj, oj.. Karlar! ;-)


RSS 2.0