Glädje!


Älskar bilden ovan, så mycket glädje! Jag tog bilden häromdagen då det blivit klart att Magnus ska åka till Miami och Bahamas för en kryssning tillsammans med sina idoler KISS. Han var överlycklig och det smittade av sig på killarna.. :-) Så efter den resan som kommer att äga rum i mitten av oktober har Magnus fått årets julklapp och nästa års 40 års present. Dessutom blir det nudlar resten av året här.. ;-)

Idag hände något stort. Pontus fröken på förskolan ringde och berättade att Pontus skrivit sitt namn. P och O hade gått fin-fint helt själv (de har vi tränat mycket på) och sedan hade han fått titta mycket på de övriga bokstäverna och skrivit av. Så.. längst upp i det vänstra hörnet ser man de olika bokstäverna utspridda. Det är 2 st O förklarade Pontus för mig. Ett stort P och lilla n, t och s..


Jag var tvungen att köpa polisbilströjan även till Pontus och efter att Rasmus fått pengar även av sin farmor inhandlades en liknande fast med brandbilar på. Tycker de är så fina! Här är Pontus i sin polisbilströja:


Jag håller på för fullt och skriver i fotoalbum. Jag ligger 2 år efter så det är ett slavgöra. Tur då att jag har bloggen så jag kan gå tillbaka och kolla när i tiden de olika fotona togs!


Lillprinsens helg!

Helgen har gått i Rasmus tecken eftersom han har varit vårt lille födelsedagsbarn. Här är ett kort på Rasmus från igår där han har på sig tröjan jag köpte för födelsedagspengen från min mormor och Jan. Mörkblå full med polisbilar på framsidan. Rasmus älskar den!


Igår var Pontus på kalas hos Elias mitt på dagen medan Magnus och jag hade en röjardag här hemma. Vi tränade båda två, jag tvättade mängder av tvätt, storhandlade och städade. På kvällen såg vi en film som vi köpte för snart ett år sedan. Sommaren med Göran hette den och var helt okej. Framför allt var det grymt skönt att ligga i soffan och bara slappa framför en film. Så sällan vi orkar göra det. Jag brukar somna inte långt efter att barnen sagt godnatt..

Imorse hjälpte Pontus mig att baka cheesecake som vi skulle ha till Rasmus kalas på kvällen.


Åkte sedan en sväng till Allum och köpte nya höst- och vinterskor till Pontus och fodrade regnstövlar till Rasmus. Köpte även två stora fotoalbum för nu måste jag ta tag i det där.. Ligger 2 år efter med framkallningen.. suck!
Vid 17 kom Rasmus gäster. Här har Rasmus fått present av sina morföräldrar. Han hade önskat sig en egen cykelhjälm och fick en tuff blå med hajar på.


Rasmus hos sin morfar:


Farbror Mikael och Malin har kommit med paket och Rasmus får hjälp av sin mormor och storebror att öppna:


Tårtdags!
Tyvärr låste sig formen så jag fick inte av den löstagbara kanten.. Men den gick att äta ändå.. ;-)


Magnus och hans mamma:


Killarna busar med farbror Mikael!


Mikael och Malin hade bla köpt badkritor. Så självklart fick killarna avsluta helgen med ett bad. Vilka häftiga kritor! De målade på badkaret och hur lätt som helst kunde jag tvätta bort det efteråt. Rasmus målar:


Fine Pontus:


Avslutar med ett foto på lillprinsen där han liksom svävar fram i hallen efter badet..


Klockan är snart 20:30 och Pontus sover som en stock. Magnus har dock problem med en Rasmus som inte är redo för att avsluta helgen ännu.. Vet inte om jag ska tycka mest synd om Magnus nu eller om Rasmus imorgon bitti när han måste gå upp.. Godnatt!


Rasmus 2 år!

Jag tog sovmorgon i morse för jag ville vara med och fira Rasmus på hans andra födelsedag. Rasmus sov medan Magnus, Pontus och jag smög omkring utanför med ballonger och paket. När vi sedan startade vår skönsång var det en lite yrvaken kille i vår säng som gnuggade sig i ögonen och log.
Men han vaknade snabbt av alla presenter. Här har han fått en traktor med släp och djur. Trycker man på gubben så sjunger han och födelsedagsbarnet dansar loss:


Kolla in storebrors kärleksfulla blick!


Man får ta i när man öppnar presenter:


Efter presentöppning, lite lek och en chokladboll i munnen (ja, man får det när man fyller år) var det en stolt kille som gick iväg till dagis med ett glasspaket för att bjuda sina kompisar efter lunchen:


Rasmus stoppar in glasspaketet i frysen på dagis:


Gick 2 h minus på jobbet idag för jag ville hämta lite tidigare. Magnus kom också hem tidigt. Lagade Rasmus favoriträtt; fläskfilé fylld med vitlökscantadou och pommes. Båda pojkarna älskar det och de åt som tokiga. Till efterätt hade jag gjort en glasstårta. Rasmus blåser ut de två ljusen och Pontus hjälper till i bakgrunden:


Rasmus tar för sig:

Jag trodde han skulle lägga den första skeden i sin egen skål, men icke - han serverade Pontus först! Det kallar jag en osjälvisk fantastisk liten pojke! 2 år! 2 år som gått så himla fort. Kan inte fatta att det har gått så lång tid sen den där dagen på Mölndals Sjukhus då vi visste att vi skulle bli föräldrar då vi fick hjälp med igångsättning på morgonen. I slutet av dagen trodde vi kanske inte att det skulle bli förrän den 24:e, men.. klockan 23:23 tittade du ut den 23:e september. Älskar dig Rasmus!


Gympa!

Så var det redan tisdag igen och dags för Pontus gympa. Idag hade jag med mig kameran.. :-)
Fröken hade gjort en bana med olika moment. Ringar:


Idag fick de prova att göra kullerbyttor som Pontus längtat efter!


Vattenpaus:


Pontus gör sig redo för att springa fram och hoppa på trampolinen upp på en hög tjockmatta..


Innan vi åkte till gympan laddade vi upp med pannkakor. Pontus delar själv sina pannkakor och självklart skulle även lillebror göra själv.. Han tar i så in i..

Det var trötta killar som kom hem efter gympan. Vi var där hela familjen och kollade. Det blev bad och saga och sedan spred sig ett lugn i huset.. Sitter nu med lite levande ljus runt mig. Det är höst - lite mysigt!


Septemberhelg

På fredagseftermiddagen åkte Pontus med mina föräldrar till landet. Rasmus blev lite ledsen så vi bestämde oss för att baka. Det älskar han och humöret vände. Att man kan tycka det är så kul att hälla decilitermått efter decimlitermått med mjöl i en bunke.. :-)
På lördagsmorgonen var det dags för höstens gårdsstädning. Sandlådor och staket oljades in, garage målades, häckar klipptes och det sopades. Rasmus var såklart med och hjälpte till:


Vår store kille kom hem på lördagseftermiddagen och vi fick mysa under kvällen. När killarna somnat åkte jag in till stan och gick på bio med Axel. Vi såg Apflickorna - en konstig och lite seg film som inte går till historien som en film jag kommer att minnas.

Söndagen var kall, vi började med att gå ner till simhallen hela familjen på morgonen och bada i minst en timme. Det märktes tydligt att det inte var längesen vi var på semester och badade för killarna var helt orädda. Tyvärr lyckades jag inte ta ett enda foto där eftersom batteriet tydligen var slut.. På eftermiddagen gav vi oss ut på en liten promenad till en lekplats längre bort. Hösten är här och det var mössor på för första gången efter sommaren:



Pontus provar ett äpple från gårdens lilla äppelträd:


Att helgerna alltid går så fort!
Idag har vintertiden börjat på mitt jobb och killarna hämtas numera först 16:30 från dagis. Känns inte jättebra men vad ska man göra? Just nu är klockan 19:10 och de är på G. Båda är nybadade och endast iklädda kalsonger springer de runt och spelar innebandy. Snart läggdags!


Berg o Dalbana i känslor..

Trodde hjärtat skulle studsa ur kroppen i söndags kväll. Pojkarna hade badat och lekte på Pontus rum. Magnus var där inne och jag kom precis in med lite ren tvätt till Pontus när jag ser Rasmus stå på en liten stol som tippar och han faller baklänges in i bokhyllan med huvudet. Magnus springer fram och lyfter upp honom samtidigt som jag tänker att det där måste ha gjort ont. Rasmus skriker och samtidigt ser jag att allt färgas rött.. Det är blod överallt och jag kollar efter och ser ett jack i bakhuvudet. Blodet rinner så mycket och jacket är såpass stort att det måste fixas. Jag ringer ambulans. Dels för att jag inte vet om vi kan få stopp på blödningen, dels för att tanken på att spänna fast Rasmus i en bilbarnstol med bakhuvudet mot stolen och kunna köra säkert känns omöjlig. Jag är rädd men försöker vara lugn för att lugna Pontus som är jätterädd och undrar varför Rasmus blöder så. Blodet slutar pumpa ut strax innan ambulansen kommer. De tittar på honom och vi får åka med för observation och för att laga hans lilla huvud.



I ambulansen tar man en massa prover som ser bra ut och den äldre mannen som sitter bak med oss gör mig lugn och jag känner att det här kommer att gå bra. Då kommer det.. Jag börjar skaka i hela kroppen, darrar och hackar tänder som om jag var helt nerfrusen.. Shit, vad jag älskar min Rasmus och vad rädd jag blev!
Rasmus somnar i ambulansen vilket inte är optimalt, men han vaknar när vi kommer fram till sjukhuset. Där görs fler prover som ser bra ut så vi får stanna kvar ett par timmar för observation och man limmar ihop jacket. Tydligen så man gör mycket nu för tiden. Limningen ger finare ärr än att sy sa någon. Jag skiter egentligen i ärret, jag är bara så evigt tacksam för att Rasmus mår bra. Ni skulle inte tro mig om ni hade sett hur två sköterskor trycker ut vätska från den stora bula som blivit för att kunna trycka ihop skinnflikarna och limma. Jag skulle hålla fast armarna medan han satt i mitt knä. Jag läste intensivt en Bamsetidning samtidigt och Rasmus tittade oroligt på mig och sa "mamma?".. Det var allt! Han var SÅ smärttålig och sköterskorna var grymt imponerade.
Vi åkte hem med en sjuktaxi vid midnatt och dagen efter var jag hemma med Rasmus. Jag var helt slut. Fick nog en chock. Både Magnus och jag sa att vi skulle kunnat somna vid 19 den dagen..

Vi åkte till Ikea när jag var hemma med Rasmus och han blev helförtjust i en docka de hade där. De fanns vita och bruna dockor men Rasmus hade bara ögon för den bruna "bebisen". Han fick såklart den som plåster på såren för vad han varit med om och för att han varit så himla duktig. Pontus lånar den på kvällen och funderar.. "-Varför ser pepparkaksbebisar ut så här?" -Ja, det är för att de kommer från ett annat land, svarar jag. "-Men sluta mamma! Det är en docka och den är från Ikea!"


Ja, veckan har verkligen rullat på och jag har inte haft riktigt ork att skriva. På tisdagen började Pontus på barngymnastik och det var mäktigt att se. Han var totalt oblyg och kastade sig in i de övningar som skulle göras. Fast han var lite besviken efteråt för att han inte fick lära sig göra kullerbyttor, men fröken berättade att det kommer längre fram i terminen. Jag glömde tyvärr kameran i tisdags och min mobiltelefon är på lagning (den dog såklart när jag satt på sjukhuset med Rasmus).. men nästa tisdag ska det bli foton!

Nu är det fredagskväll och Pontus är med mina föräldrar på landet. Han var som vanligt väldigt glad över att få åka dit men sa flera gånger att han ville att Rasmus skulle följa med och att han skulle sakna honom. När Rasmus åt middag med oss nu på kvällen pekade han flera gånger på Pontus plats och sa "Poppo!".. Han längtade efter sin bror.
De är de finaste syskonen och den kärleken dem emellan är det vackraste och mest värdefulla jag har i mitt liv.


Bakning & trötta killar!

Dagarna rullar på när man jobbar och barnen är trötta på kvällarna. Denna veckan har varit extra tröttsam för killarna som inte haft samma dygnsrytm den sista veckan då vi var på Kreta. Pontus hade pratat i flera dagar om att han ville baka så igår blev han önskan uppfylld. Rasmus älskar också att baka! Här penslar Rasmus formen. Han har munnen i djup koncentration:


Vi gör toscaäppelpaj och killarna lägger i äppelbitarna i formen samtidigt som de proppar hela truten full.. :-)


Toscasmeten är varm och Pontus får uppdraget att hälla ut den över äpplena. "Ja, det är bara storkillar som får göra detta för det är varmt!" konstaterar han:



Rasmus häller i vaniljvispen. Han är så stor nu!


Belöning måste man ha när man har hjälpt till att vispa - Rasmus visste precis vad han skulle få göra när jag tog ur visparna ur skålen.. :-)


Nöjd kille äter vårt bakverk!

Idag hämtade jag killarna vid 15. Näst sista fredagen som jag kan hämta så tidigt och vi tog en sväng till Banan-gympan. Pontus älskade det medan Rasmus blev väldigt blyg till en början, men det lossnade sedan och killarna hoppade från plintar och gick balansgång på plankor.. Men jag hade glömt bort hur trött man blir av ljudnivån där inne och stressen när alla ska därifrån samtidigt..
Det blev en lugn hemmakväll med god mat och en ny film som vi köpte idag om dinosaurier. Killarna somnade vid 19:30 och lugnet lade sig i huset. Städade undan lite, tände ljus och Magnus gick ner till källaren för att hämta lite bröte.. Han kom tillbaka och informerade om att det var översvämning i källaren och som styrelsemedlem sitter jag nu här och inväntar rörmockaren som jag ska ha dejt med i natt.. Suck!


Gymnastik!

Efter att ha stått i kö sedan november förra året fick jag ett efterlängtat mail igår. Pontus har fått plats i en gymnastikgrupp! Så tisdagskvällar kommer i fortsättningen spenderas i en idrottshall i Tuve. Jag hade satt upp Pontus i kö överallt i och runt Göteborg. Han grät när han inte fick plats förra terminen och det kändes så maktlöst att inte kunna göra något åt det.
Så igår när jag fortfarande var på jobbet och Magnus hämtat hem barnen ringde jag till Pontus och berättade att han hade fått plats. Han skrek av lycka. "JAA! TACK!! Jag har fått plats på gymnastik!! TACK!"
Min kille.. Hoppas han tycker det är lika kul som han förväntar sig min lille klätterapa.. Här är ett foto från veckan innan semestern när jag hämtade Pontus på dagis och hittade honom här:


Hemma igen!

Igår morse stod killarna på Kreta och kikade ut genom vårt fönster på hotellet. Det känns redan längesen!



Efter frukosten och packning tog vi en tur ner till havet, men spenderade sedan resten av dagen vid poolen. Rasmus är cool och flyter med fötterna uppåt:


Det var den hetaste dagen hittills, 32 grader och det var till att vara i vattnet mest hela tiden. Simmar omkring i poolen med mina två guldklimpar:


Båda pojkarna sov middag i skuggan vid poolen vilket kändes bra med tanke på den långa dagen vi hade framför oss. Rummet blev vi av med vid 12 så nu fick vi klara oss utan. Det gick bra och vi duschade av oss i duschen vid poolen innan vi gick till restaurangen för att äta den sista grekiska middagen. Vi tog vad som blivit vår favoritrestaurang. Den hade både mycket god mat, trevlig personal och det viktigaste av allt; ett lekområde där pojkarna sprang omkring i väntan på maten!


Svettig Pontus på taket av ett lekhus:


Rasmus på en hoppåsna:


Pontus hade beställt souvlaki:


Bussen hämtade upp oss vid 20 och vi kom till flygplatsen en timme senare. Alla skulle stå i en lång kö utanför flygplatsen bakom en guide som hade en skylt med Apollo och Göteborg. Vi hamnade såklart sist i den kön med två barn varav ett nyvaket oroligt. Jag sa till mamma att vi har inget att förlora, vi är ändå sist i kön och så gick vi in på flygplatsen fram till den tomma disk som guiderna sagt vi skulle checka in vid och gjorde så. Vipps var vi klara medan de andra stod kvar i kön där ute.. :-) Rasmus tog min plats på flygplatsen och när jag kom tillbaka klappade han på sina knän och ville att jag skulle sitta där. Jag gjorde det (inte helt o hållet såklart) och kände två armar runt mig av godingen:


Flygresan gick bra. Den tog nästan 4 h och vi landade i Sverige vid 02:35 i natt. Killarna vaknade när vi landade och piggnade till. När vi fått vårt bagage gick vi ut och blev mötta av Magnus. Killarna blev jätteglada av att se sin pappa. Här har Pontus precis slängt sig i famnen på Magnus:


När vi kom hem var klockan 03:40 och killarna ville båda bli nattade av Magnus såklart. Magnus sa godnatt till Rasmus och gick in för att läsa saga för Pontus. Det accepterade inte Rasmus som tog sin kudde, klev ur sängen och promenerade in i Pontus rum för att lägga sig på Magnus mage och gosa.. Så här hade jag alla mina tre killar samlade för första gången på en vecka.. Lycka!

Tack mamma för resesällskapet, det var en jättemysig vecka! Vädergudarna ville oss väl, inte en droppe regn på hela semestern..det är inte jag van vid men vänjer mig gärna! Imorgon börjar vardagen igen och det är dags för dagis och arbete. Vilken kontrast!


Sista dagen på Kreta..

Nu har vi just vaknat upp till den sista dagen här på Kreta. Natten har varit som de andra här.. högljudd. Vi bor precis bredvid en bar som har hålligång med hög musik fram till 06 på morgonen.. Mamma är den som har svårast att sova, killarna sover som stockar ändå!
Igår gick vi till havet på förmiddagen och badade massor. Tidigare har det varit ganska höga vågor men igår var det stilla så vi kunde skoja i vattnet allihop utan att någon blev rädd. Sandslott byggdes också givetvis:


Killarna gillar donuts! Här är Rasmus:


Gott att vila i en solsäng i skuggan med sin vällingflaska..


Eftermiddagen spenderades vid poolen och vi badade nästan hela tiden. Pontus är totalt orädd med sina armpuffar och hoppar från trampolinen ute på det djupa vattnet. Även Rasmus simmar själv med sina puffar överallt..
På kvällen gick vi ut och åt middag. Vi har fått en favoritrestaurang i närheten och till efterrätt får vi varje dag melon till Rasmus stora förtjusning. "Inte bäpple.. Näe.. Melooon" säger han..


När det var dags för EM-kvalmatchen satte vi oss vid baren som annonserat ut matchen och beställde lite dricka. De fick dock inte in kanalen så det blev till att dricka upp och gå hem igen.. Pontus beställde apelsinjuice:

Nu ska Pontus och jag gå och handla frukost och sedan blir det till att packa ihop grejerna. Rummet har vi bara till 12 idag och bussen hämtar oss först vid 19:45 för att ta oss till flygplatsen. Planet lyfter 23:40 och landar svensk tid 02:25. Det kommer bli en lång dag!


Chania

Imorse promenerade vi upp till buss-stationen och satte oss för att vänta. Vårt mål var Kretas storstad Chania.


Vackert och varmt! Pontus bredvid de typiskt grekiskt blåa stolarna och bordet:


Nere i hamnen av Chania där nya hus blandas med gamla på ett vackert sätt..


Rasmus & jag:


På marknaden fanns hur mycket grönsaker och frukter som helst. Pontus kollar in hönsen här som man kunde köpa:


Pontus köper en leksak för sin peng som han fick i plånboken igår av Börje och Christina. Det blev några riddare med en hemsk dinosaurie.. Det är mycket sånt nu! Och handla ska han göra helt själv!


Vi passerade en borg på vägen till marknaden som Pontus absolut ville upp till så vi fick ta den på vägen tillbaka. Pontus var fascinerad av "riddarborgen" och fängelsehålorna.


Pontus gick med på att sitta på denna fina trappan om jag lovade en glass.. :-)




Min mamma berättade om hur man krigade här för längesen och förklarade om kanonerna. Pontus var helt betagen och mamma har fått dra samma historia flera gånger nu under kvällen..


På vägen från borgen. Pontus har trillat och slagit i knät och är lite ledsen..


Den utlovade glassen fick även lillebror!


Väl hemma efter en stressig buss-station i Chania hoppar vi i poolen. Pontus ser en tjej hoppa på trampolinen och då vågar även han. Han provar både "Bomben" och "Spiderman-hopp"..


Finaste killen:


Pontus blir liksom större och större för var dag då han utvecklas så.. Visste ni förresten att Pontus kan flera Bellman-historier? Jodå, han har berättat flera stycken för mig och mamma med vits och allt. Jag var helt chockad! Pontus berättade att fröken Helena på dagis berättat dem..


Rasmus är också en stor kille. Här på väg hem från middagen. Igår kollade han finurligt på mig och sa "Jenny!".. Hela tiden "Enny.." "Mamma".. Nu när min mamma hela tiden säger Jenny till mig har han liksom fattat att man kan kalla mig även det.. :-) Mitt namn har aldrig låtit så vackert!


Kvällsfoto:


Vi sätter oss på baren nedanför vårt hotell. Pontus slappar i hängmattan i väntan på glass..


När kommer glassen?


Pina Colada till mamma och White Russian till mig.. Våra första drinkar och dem njöt vi av!


Det blev en jätemysig avslutning på en kanondag!



Mitten av semestern!

Då har vi redan kommit til mitten av vår semester! Fattar inte vad tiden rinner iväg snabbt när man har det så gott.. Igår blev det poolen hela dagen eftersom det blåste mycket. Här är Rasmus i en stor badring:


Killarna spelar strandtennis och Pontus har nu lärt sig att surva riktigt..


Melonmellanmål är smaskigt!


Tycker även Rasmus.. :-)


På tal om smaskigt så beställde Pontus en våffla med jordgubbsglass på till lunch.. Här har han precis doppat fingret i härligheten..


På kvällen kom min farbror Börje och hans Christina på besök. De bjöd oss på restaurang och vi åt gott och hade en kanonstund! De hade även med sig presenter till killarna; varsina små läderplånböcker med en peng i! Pontus var helt salig!


Börje och mamma:


Jag och Christina:


Pontus doppar bröd i tzatsiki..


Nä, måste kila nu. Marknad i Chania väntar!


RSS 2.0