Slappardag

Slog upp mina blå i morse och fick syn på en liten kille under samma täcke som sin pappa:



Idag har det regnat nästan hela dagen. Vi har inte gjort något speciellt, men dagen har ändå lyckats rinna iväg. På förmiddagen åkte jag till Allum i Partille för att beställa nya linser och få mina glasögon lagade som Pontus råkade ha sönder för ett halvår sedan.. Magnus och Pontus var under tiden på Magnus jobb och satte upp lite hyllor.

Jag och Pontus sov middag ihop lika utslagna båda två.. När vi vaknade hade det slutat regna så vi passade på att gå ut en sväng för att få lite frisk luft. Vi gick till lekplatsen och lekte..



Pontus bakade tårta! Jättegod.. ;-)

Vi har även ringt och gratulerat min kusin Daniel som fyller år idag. Pontus sa grattis i telefon han också!

Hemma igen!



Vi är tillbaka efter en lillsemester på badhotellet i Fredrikshamn!
Oj, vilken lyckad resa! Jag tror aldrig jag har sett Pontus så lycklig som i simhallen dessa två dagar.. Jag har delat upp vår vistelse i två dagar här..

Vaknade i morse av att det blåste som sjutton utanför hotellet.. Åh, nej.. vi som skulle åka hem med båten idag och jag som inte gillar när det gungar.. - Det går nog över till i eftermiddag lugnade Magnus mig med. Frukostbuffén på hotellet var riktigt bra med allt från pannkakor, korv, frukter, youghurt och givetvis wienerbröd..

Mätta gick vi upp på hotellrummet och packade det sista innan vi gick ner för ännu en dag i simhallen.



Idag tog Pontus ett steg längre och ville åka den stora rutschbanan med sin pappa! Han var helt tokig i den! Pontus skrattade hela vägen och de hann knappt landa i vattnet innan Pontus ropade "Mera!"..



Två timmar spenderade vi här i förmiddags och minst 1,5 gick åt till den här rutschkanan..



En röd pölse fick avsluta vår vistelse i Danmark innan vi gick på båten för hemfärd:



Sammanfattar hemresan med att det var storm, jag mådde illa, Pontus var sjösjuk och jag är himla glad över att vara hemma med min familj i den trygga soffan där vi nu sitter alla tre och tittar på videon från simhallen!


Lillsemester på badhotellet i Fredrikshamn

Vi började med att ta Stena Danica 9:30 på onsdagen. Pontus tyckte det var väldigt spännande att stå i fönstret och se alla lastbilar och motorcyklar köra ombord så vi dröjde oss kvar där en bra stund innan Magnus fick hela familjen med sig att liksom halka in i kön långt fram..



Vi tog en sväng upp på däck för att Pontus skulle förstå att vi verkligen var på en båt. Vädret var fint men blåsigt..



På båten fanns en hel del att göra för barn.. Här kör Pontus en egen båt och såklart innebandy!



Vi checkade in på hotellet vid 13:30 och somnade alla tre. När vi vaknade gick vi ner till simhallen. Pontus var totalt orädd och kastade sig i vattnet. Det fanns en liten vattenrutschkana som Pontus på en gång ville åka. Första gången hamnade han på magen och svalde lite vatten.. Oj, tänkte jag.. det här gillade han inte! Men Pontus reste sig upp och asgarvade och ville åka mera!



Jag vet inte hur många gånger han åkte! Magnus hjälpte honom upp, där uppe ropade han "Hej Mamma" och skrattade innan han åkte ner till mig. Vad lycklig man blir av att se sitt barn så glad! Både jag och Magnus flinade som fån..





På kvällen var det disco för de minsta av hotellets gäster. Pontus gick in och körde några danser.. Världens finaste!



Det var en trött kille som satt i sängen en stund senare och lekte med sin semesterpresent Nicke Nyfiken..



Nattis!

Lugn dag i stan

Idag åkte vi in och promenerade i Haga. Vi hade tur med vädret och slapp regn idag.. Igår öste det ju ner hela dagen. Vi fick även köpt dop-present till lille Oliver som vi ska träffa på lördag. Magnus hittade en affär med gamla serietidningar och kom ut med 11 st Bamsetidningar som nu ska introduceras till Pontus. Korv & mos fick det bli för Pontus del innan han somnade gott i bilen på vägen hem efter att ha varit helt begajstrad (hur stavas det??) över alla bussar, spårvagnar och motorcyklar som finns i stan..



Det var bara att lyfta över Pontus från bilen till sängen och det tog inte många sekunder innan jag sov gott bredvid min son. Hade bett Magnus väcka oss efter en timme.. Han gjorde det, vi hade nog kunnat sova en timme till både jag och Pontus men det straffar sig på kvällen så det är inte värt det!

Efter sömnen gick vi ut, så himla behagligt väder nu! Inte för varmt och inte för kallt - jag står ut - underbart! Det blev en lång tur där Pontus körde sin bobby-car. Vilken ork han har! Det tar ju på krafterna att putta sig själv uppför och famåt. Han älskar att åka ute med bilen numera! När krafterna började sina tog vi barnvagnen istället. Här är en gunga vi passerade på vår promenad:



Det var faktiskt en riktigt rolig gunga även för en annan.. ;-) Jag skrattade och sa att det kittlas i magen och då lutade sig Pontus över mig och kittlade mig med sina små händer och sa "killevill"..



Jage..



Nu spelar killarna innebandy bredvid mig trots att det är hög tid att gå och lägga sig. Imorgon bitti bär det av på lillsemester. Pontus mormor och morfar har bjudit oss på en tur till Danmark med övernattning på badhotellet i Fredrikshamn. Ska bli så skönt att komma iväg en sväng!

Liseberg, bajs & pussar!

Man hör ofta hur vackert det är att vara gravid.. Jag håller med! Till en viss gräns. Det är vackert med den där fina bebismagen, men vissa gravida kvinnor svullnar upp väldigt i slutet och är gravida på armar, lår, vader och rygg.. Jag tillhör tyvärr den kategorin den här gången. Jag överdriver inte - det här är inte snyggt! Så.. jag började morgonen med att gråta en skvätt efter att ha provat vissa eventuella klädesplagg till 30-årsfesten/dopet nästa helg och bröllopet helgen därefter.. Lika ledsen som jag blir av min egen spegelbild, lika glad blir jag av småsaker som den här krukan jag köpte i fredags och av de här två killarna i mitt liv:



Idag var första dagen som vi alla tre hade tillsammans. Det firade vi med att åka till Liseberg på förmiddagen. Pontus är så himla förtjust i Lisebergskaninerna. Kaninen tog alla barn i handen, men Pontus nöjde sig inte med det, han baxade sig in i kaninens famn istället för en kram!



Fiskdammen gillar vi!
För 20-lappen får man garanterad vinst varje gång. Här har Pontus fiskat upp en traktor:



"Mamma hjälpa mig! Pontus tanka!" hördes härifrån..



Båttur med pappa.. Magnus ser ut att slappna av rejält medan Pontus kör..



Efter tre timmar på Liseberg var vi trötta alla tre och Pontus somnade i vagnen på vägen ut från parken. Jag hade gärna gjort detsamma om det funnits en vagn till mig.. ;-) När vi kom hem fyllde vi poolen i trädgården. Det var varmt ute idag så vi passade på. Medan Pontus badade plockade jag 1 liter vinbär från vår buske i trädgården.



Världens härligaste kille är så duktig på att prata. Häromdagen när vi kollade på längdhopp på tv sa Pontus: "Oj, killen ramla i sanden!".. På samma friidrottstävling som vi såg från Orust när Magnus var i Skåne var det dax för 100 meter herrar. Nu ska de springa säger min pappa. Samtidigt som de zoomar in en neger säger Pontus: "Pappa Magnus!" Det lät ganska kul med den bilden framför.. SÅ solbränd har han inte blivit denna sommaren, men han brukar ge sig ut och springa..

Efter badet ovan fick Pontus vara naken en stund på altanen.. Han sitter på huk bredvid Magnus och jag ser hur han tar i.. "Magnus, kolla om han har.." hinner jag säga när Pontus förvånat pekar på en lång korv och utbrister "Kobajs!" Magnus uttryck i ansiktet är obetalbart!! Jag skrattade så att jag höll på att kissa på mig samtidigt som jag sprang in för jag klarar inte av att se Magnus plocka upp bajsen utan att spy..

Vår älskade son kan numera även räkna! Ända till 9! Efter nio sa han hundra! :-) Det är lika många som jag vill ha sådana här varje dag:



Puss!


Lördag på Orust

I morse åkte vi direkt efter frukosten iväg för att gå på loppis och auktion i Stala på Orust. Det visade sig att vi inte var de enda som tänkt denna tanke, här fanns hela Orust och Tjörns befolkning.. Efter att ha fått parkering ca 600 meter ifrån kom vi in på loppisen, grabbade tag i 5 fina barnböcker fö 5:- styck och bestämde oss sedan för att det var för mycket folk där för att det skulle vara behagligt att gå omking där.. En fika i Ellös senare var vi tillbaka vid stugan och grejade i trädgården.



Här binder gänget upp rosorna:



Det fick bli handduk då jag glömt hakklappen hemma.. Oj, vad Pontus gillade maten idag! Kyckling, ris och tzatsiki!



Efter middagen på kvällen var det dax att åka hem. Magnus hade kommit hem fån sin tripp till Skåne. Det tog lite tid innan jag fick Pontus på plats i bilen.. Han ville sitta på min plats.. ;-)



Måste avsluta med ett foto från Ellös idag där "barnen" lekte av sig:


Härlig Julidag


Då var vi ute i grönskan på landet igen!

Första dagen hemma med Pontus har varit helt underbar! Vi började med att ligga och gosa i sängen, kittlas och skratta. Åt god sen frukost och gick sedan ut på en långpromenad i 2 timmar. På vägen hem köpte vi med oss vaniljglass och en ask med jordgubbar som vi mumsade på när vi kom hem. Vi åkte ut till Orust vid 13 tiden, jag och Pontus. Pontus sov gott hela vägen till Göksäter där vi hade tänkt investera i en ny elvisp då våran hade gott sönder. Tyvärr fanns det ingen sådan, men Pontus fick en ny matta till sitt rum där han kan köra med sina bilar. Den fick komma fram i stugan redan och var en succé:



Häromdagen när jag var uppe i vår återvinning hemma fick jag syn på en liten moppe bland småelektroniken. Såg ju direkt att den var sönder, men misstänkte att Pontus skulle älska den i alla fall. Vågade inte sno den själv så jag skickade upp Magnus att stoppa in den i vår bil så att vi skulle kunna ha den här på landet. Pontus tycker den är jättekul att sitta på!



Det är bara tre stugor här omkring och även i huset nedanför oss finns barnbarn. Idag har jag och Pontus varit där och hälsat på en stund och Pontus har lekt med Kevin som är 1,5 år äldre.. Vi fick även se deras 7 veckor gamla dotter. Precis när vi gick därifrån kom en bil på skogsvägen och tutade; mormor och morfar hade äntligen kommit! Pontus hjälpte till lite grann och klippte gräset:



Nu sitter vi mätta och belåtna efter smörstekta kantareller, fisk och potatis.

Jobbat sista dagen - Semester!

Jag skulle egentligen ha jobbat halva dagen idag, men framförhållning och planering är inte min sambos starka sida så igår fick jag ett desperat samtal om att han måste åka till Skåne redan klockan 7 på morgonen idag.. Det gick till slut att lösa att jag istället jobbade min sista dag igår. Känns jättekonstigt! Nu kommer jag inte att komma tillbaka till jobbet på riktigt förrän 2011 om allt går som planerat. Jag är så glad att jag ha klarat av att jobba ända tills nu trots prolemen med ryggen - en seger!

Igår fick Magnus och Pontus komma och hämta mig efter jobbet då jag hade en del grejer som skulle hem sista dagen. Vi åkte till Bäckebols Köpcenter och gick in i zoo-affären och kikade lite:



Pontus tyckte det  var jättekul att kolla på fiskar, fåglar och marsvin!

När vi kom hem forsade det vatten från bäcken nära vår parkering. Det hade regnat mängder hela dagen.. Här har Pontus fått syn på en snigel och sjunger för den.. "Lilla snigel, akta dig!"



Här sitter Pontus på bänken utanför vårt hus och väntar på att vi skall gå till den lokala restaurangen och äta middag. Vi ville fira att jag nu gått på semester!



Vi åt jättegod mat som vanligt där och Pontus vrräkte i sig tzatsiki! Trodde inte att han skulle gilla det, men oj vad han åt! Jag somnade till och med före Pontus igår, slappnar väl av nu när det är semestertider.. ;-)

Imorgon kväll kommer Magnus hem och vi har då en hel veckas semester tillsammans alla tre - får se vad vi hittar på! Hoppas på fint väder, men inte alltför varmt.. ;-)




Lite blandade tankar

Jag gillar onsdagar! På onsdagen går jag nämligen in i en ny vecka av graviditeten, små delmål som uppfyllts varje onsdag.. Idag går jag och bebisen in i vecka 34, 83 % gjorda och mindre än 50 dagar kvar! Enligt gravid.se är bebisen nu ca 32 cm lång och väger ca 2,3 kg.

Min barnmorska rekommenderade mig att skriva ett fölossningsbrev och ha i min mapp som ska med in på förlossningen. I det brevet kan man skriva hur man önskar att förlossningen ska bli.. Jag skrev ett sådant igår. Så här ser det ut:

Förlossningsbrev

Nedan följer lite önskningar om min förlossning:

* Jag önskar föda normalt om möjligt (ej kejsarsnitt)
* Om det trots allt skulle sluta i ett kejsarsnitt är min högsta önskan att inte behöva få vara ifrån barnet de första timmarna i dess liv och ligga klarvaken på ett uppvak. Jag mådde väldigt dåligt av det sist och kan fortfarande börja gråta av tanken på att ha missat min sons första timmar.
* Om barnet inte mår bra och ni måste springa iväg med det önskar jag att Magnus (pappan) följer med barnet.
* Jag har inget emot smärtlindring. Min filosofi är att så länge det inte skadar mig eller barnet finns det ingen anledning att lida i onödan.

Tack på förhand!

Jenny

Det blir aldrig som man tänkt sig och det är jag medveten om. Har lärt mig att man måste vara det. Med Pontus gick jag vid beräknat datum fortfarande och väntade på värkar trots att han kommit ut två veckor tidigare.. ;-)

Jag har väldigt mysiga morgnar faktiskt. Jag brukar gå upp lite tidigare än jag behöver på morgonen för att få en promenad. Brukar gå till den busshållplats som ligger längst bort i Kärra för att få röra lite på mig. Det är så mysigt nu när man är helt ensam ute, solen som börjar sticka fram, tyst och rofyllt. Det är då man stöter på lite andra av Kärras invånare.. kaniner i mängder sitter och mumsar gräs och i morse hälsade jag på den här lille kotten:



I morse väcktes jag innan klockan ringde av att båda mina barn vaknade till samtidigt. Magnus gick in till Pontus som somnade om direkt och kom sedan tillbaka och fick känna hur Pontus lillebror/lillasyster hade hicka där inne i magen..

Igår var jag jättetrött efter jobbet och somnade nästan direkt när jag kommit hem. Magnus & Pontus var så hänsynsfulla och gick ut och lekte en sväng. De besökte lekplatsen på det dagis Pontus gått på hela tiden, så här ser den gården ut:



De sparkade lite fotboll och åkte rutschkana:



När de kom tillbaka hade jag sovit en timme och fått ny energi. Magnus gick ut och sprang och när han kom tillbaka hoppade han in i en välbehövlig dusch. Pontus ville också han duscha och sa sedan "Mamma med!". Till slut stod vi hela familjen i duschen, lite trångt men mysigt!


På tippen & kalas med pappa

Igår hade killarna fullt upp! Tanken var att Magnus skulle göra ett gästinlägg här igår, men tiden rann iväg och det hanns inte med.. Så jag får försöka återberätta vad de haft för sig med hjälp av bilder från Magnus.

På förmiddagen lånade Magnus sin brors släpkärra och åkte med skräp från sitt jobb till tippen. Pontus som älskar allt vad fordon heter var i extas och berättade för mig på kvällen om "släpkärran".. Här i släpkärran:



Magnus kompis Peter Holmberg fyller år idag så igår var killarna bjudna på kalas hemma hos Peters mamma.. Ja, han är över 15 år, men killar är killar och firar man hos mamma får man hjälp med det som ska bjudas på antar jag.. ;-) Pontus hade fått jättegod pasta och sedan glass och jordgubbar!



På eftermiddagen åkte killarna och lämnade tillbaka släpkärran de lånat. De stannade kvar och lekte lite hos Mikaels svärföräldrar som hade sina barnbarn där. Här får Pontus hålla i en groda:



Jag kom hem på kvällen efter att ha varit hos frisören och försökt bättra på det som kan bättras på.. Det blev en väldigt lång kväll för Pontus var jättepigg och somnade inte förrän 22:30. Magnus sa dock att Pontus gått upp i tid på morgonen och inte sovit mer än 1 timme vid lunch, men jag vet inte om min källa är tillförlitlig.. ;-)

Pontus hade förresten fått en Pluto hund och en bok av Peters mamma. Han somnade gott med Pluto i sin famn när han väl somnade. Här visar han sina presenter:



Nu har jag bara 2,5 dagar kvar att jobba! Kommer att jobba fram till lunch på fredag och går sedan på 5 veckors semester innan föräldraledigheten börjar för nummer två. Nästa vecka har vi semester hela familjen och i augusti jobbar Magnus. Jag ska då skola in Pontus på hans nya förskola de två första veckorna i augusti. Därefter har jag fått beviljatt att Pontus får fortsätta att gå på förskolan de sista veckorna i augusti trots att jag har semester - jätteskönt! Jag kan ju inte ta föräldrapenning tidigare då jag måste "vara i tjänst" i minst 6 månader på jobbet, dvs till sista augusti, för att få den förmånliga föräldraersättningen från mitt jobb. Trodde länge att det inte skulle lösa sig eftersom man inte får ha barn på förskolan när man har semester, men jag tog mod till mig och ringde och frågade och har nu fått ett intyg på att det är okej. Känns underbart, Kärra är ett bra område att bo i! Då kan jag vila ett par timmar om dagen för ryggen lär väl inte bli bättre medan veckorna går och Pontus blir inte avbruten direkt efter 2 veckors inskolning vilket inte hade varit lämpligt.

Snopp?

Måste bara börja dagen med att dela med mig av mitt och sonens samtal igår kväll. Vi badade i badkaret tillsammans på kvällen och när jag kliver upp för att torka mig frågar Pontus förvånat var min snopp har tagit vägen..
Mammas snopp? - Mamma har ingen snopp Pontus, jag är ju tjej. Tjejer har ingen snopp.
- Pontus snopp! - Ja, Pontus har snopp. Du är ju kille. Killar har snopp.
- Pappa snopp! - Ja, pappa har också snopp. - Morfar snopp! - Ja, Pontus, pappa och morfar har snoppar. För ni är ju killar. - Mormor snopp? Nej, inte mormor och inte mamma. Vi har inga snoppar. Vi är ju tjejer.
- Pontus ingen snopp? (fortfarande naken i badet) - Har du ingen snopp Pontus? Hela han skiner upp och tar tag i den.. Jo, där!!

Ja, det är inte lätt att få ihop allt det där.. vem som har snopp och inte.. Lite av livets gåta.. ;-)

Här kommer lite av Magnus foton från veckan som gick:





Olika lekplatser har fått besök av Pontus & Magnus under veckan..



Ett av Pontus stora intressen:



Idag är sista måndagen jag jobbar innan jag går på semester tätt följt av föräldraledighet. Nedräkningen har börjat på allvar!


Blåbärsplockning

Idag var vi ute i skogen i 1,5 timme och plockade blåbär och kantareller. Det är verkligen kantarellår i år - vi fick ihop massor! Här kommer en kille med bestämda steg på skogsvägen:



Man kan inte orka gå hela tiden..



I blåbärssnåren.. Pontus åt i massor!



Pontus vilar upp sig efter skogsturen och väntar på lunchen som morfar lagar:



Vi kom hem på eftermiddagen och har nu varit ute på en kvällspromenad efter att Pontus busat med Magnus en bra stund. Magnus har åkt för att kolla på Blåvitt. Vi sitter och kollar på barnprogram och ska strax hoppa i badet!

På middag i Nösund

Igår åkte vi och handlade på förmiddagen. Efter hemlagade pannkakor sov vi sedan middag. Vi sov lite längre än vanligt med tanke på att vi var bortbjudna på middag på kvällen hos våra vänner i Nösund. Här lämnar vi vår stuga och åker iväg..



Här leker Pontus med sin kompis Hampus som är 14 månader äldre:



Våra vänner från Karlstad som vi känt sedan jag var liten består bla av Anna som är lika gammal som jag. Det är hon som är mamma till Hampus. De har även hunden Sia som Pontus blev väldigt förtjust i!



Efter middagen ville killarna gå ut lite. Här har Pontus plockat äpplen som Hampus lärde honom att man kan kasta..



Vinbärsplockning:



Vi kom hem riktigt sent på kvällen. Det var mörkt ute, men man kunde inte missa det svart-vita och brun-vita i hagen bredvid vårt hus:



Vi somnade gott vid 22:30 och vaknade inte inte förrän vid 8:45 i morse!

Äntligen fredag!

Åkte ut till Orust med mina föräldrar efter jobbet. Magnus lämnade vi hemma så att han ska kunna göra en massa måsten på jobbet under helgen. Så är det.. Magnus har semester, men det betyder inte att arbetsuppgifterna inte växer på hög på kontoret.. ;-) Eftersom Magnus varit hemma hela dagarna med Pontus under veckan har de ju umgåtts massor så nu kan vi lämna Magnus hemma med gott samvete.

Väl framme på landet gick Pontus, min mamma och jag ut i skogen för att plocka hallon och kantareller medan min pappa lagade maten.



Vi hittade en hel del av skogens guld!



Detta är bara hälften av det vi plockade och jag stekte upp hälften av svampen till mig och Pontus till kvällsmat. När Pontus ätit upp sina ropade han "Mera svamp!".. Det blev till att steka upp resten och Pontus åt upp allihop!



Nydushad i handduk i morfars knä på altanen med utsikt över skogen - mysigt!



Nu är klockan redan 21 och det är läggdax för somliga..
Godnatt!

Killarna i City

Magnus & Pontus mötte mig vid Kärra Centrum när jag kom med bussen idag. Killarna hade under dagen varit inne i stan och kollat på Gothia Cup.. Här fanns även en hoppborg som Pontus provade:



Blåvitt-shoppen fick sig ett besök av killarna också:



På eftermiddagen och kvällen har vi jobbat lite i trädgården. Rensat ogräs i mängder, fattar inte hur snabbt det växer! Pontus hjälpte mig att rensa och det var väl kanske inte bara ogräs som åkte ner i komposthinken.. ;-) Här busar jag med Pontus så han försöker söka skydd hos sin pappa.. Kittel, kittel!
 


På kvällen kom mina föräldrar förbi så att mamma kunde massera mig. Det ligger helt fel i min rygg så mamma ägnade en lång stund till att försöka göra livet lättare för mig att leva. Bara en sån sak som att kunna gå är inget man ska ta för givet! Att vända sig i sängen kan ta så mycket energi och göra så ont att man hellre tar ett liggsår.. ;-)

Imorgon ska jag & Pontus åka ut till landet med mina föräldrar. Vi pratade en del om detta under kvällen och Pontus kom in med sin mofars skor som han hämtat i hallen. Morfar skor! -Vill du att jag ska åka hem? frågade morfar.. -Åka landet nu! svarade Pontus.. Han längtar! :-)



Längtar gör jag med, imorgon är det ju fredag!


Vi träffar kompisar!

Igår fick jag fin lunchdejt av två killar på jobbet! Här med den minsta av dem:



Magnus och Pontus spenderade sedan några timmar på stan och tittade på det som Pontus gillar mest av allt; bussar, spårvagnar och bilar. Det ryktas även att en Mc Flurry intogs på Mc Donalds.

När jag slutade jobbet kom de och hämtade mig. Pontus hade då sovit gott i vagnen 1 timme. Vi hade bestämt träff med min kompis Lina och hennes Otto som bor vid Redbergsplatsen. När jag promenerar där kommer min kusin Daniel med Benjamin gående! Här är sysslingarna:



De hänger med oss till lekplatsen. Det har blivit lite omvända roller nu med Pontus & Benjamin. Benjamin har alltid varit den fartfyllda och Pontus den lugna.. Det har vänt nu kan man lugnt säga.. ;-)
Här är 3 killar som radat upp sig för rutschkana:



Det var jättevarmt ute och jag försökte hålla mig lite i skuggan. Man kan inte tro, när man tittar på ovanstående foto, att det snart brakar loss ett sjudundrande regnoväder! Daniel och Benjamin hann nog komma hem innan de värsta skurarna nådde fram, men eftersom det är lite längre att gå hem till Lina och jag inte går fort blev vi plaskeblöta. Det slutade med att Magnus som var en sväng på jobbet i närheten hämtade upp oss med bilen och hade med en extra-tröja åt mig. Han skjutsade upp oss till Lina och Otto där vi fikade och Lina bjöd på gitarr och sång!



Åkte hem senare på kvällen och efter maten hade såklart Pontus mer energi att göra slut på innan läggdax. Han kastar sig över sin pappa med ett skratt och brottar ner honom på golvet. "Heja Pontus" ropar jag och Pontus höjer armarna i luften till segergest. Hann fånga med mobilkameran lite suddigt:



En dag fylld med aktiviteter till ända..

Min lillebror flyttar hem till Sverige!

Min lillebror ska äntligen flytta hem till Sverige! I 4 år har han ju bott i Dublin, Irland så vi hade nästan gett upp hoppet. I våras var han hemma och gjorde högskoleprovet och då tändes ett visst hopp. Nu har han kommit in på sitt första hands val och kommer att studera kriminologi på högskolan i Sundsvall!



Så i slutet av augusti kommer han hem i samband med kusin Oskars bröllop!
Ska bli så kul!

Nedräkning - vecka 33

Pontus har sovit hela natten för första gången någonsin! Inte en enda gång har han vaknat sen jag nattade honom vid 20 igår.. Halleluja! Bra att vi slutade med mat nattetid. Vi har nog gjort både Pontus och oss själva en otjänst genom att hålla på med det för länge. Sen att jag gått in och kollat att han levde både vid 02 och 04 hör ju till.. Det tar nog lite längre tid för mig att förstå att man kan få sova hela natten.. ;-)

Fick just det här fotot på mailen. Pontus & hans kompisar har vaknat:



På tal om att få sova hela natten är ju det ett övergående stadie då vi inom en snar framtid kommer att börja om från början med nästa barn.. idag har jag gått in i vecka 33, 80% av graviditeten är avklarad. Så här beskriver man på Familjelivs hemsida vad som sker med babyn i magen:

"Barnet är nu ca 40 cm lång, ökar snabbt i vikt och väger drygt 2 kg. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltligt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt."


Eftersom jag var på besök hos barnmorskan i måndags vet att jag att den lill* i min mage redan lagt sig tillrätta med huvudet neråt, känns bra!

Full rulle hela dagen..

Jag jobbar denna veckan och nästa innan det är dax för semester. Killarna ha dock semester redan och roar sig på dagarna.. Nu är det Gothia Cup i stan och Pontus & Magnus var på på plats på Heden idag och kollade på fotboll:



Glass på Avenyn måste man ju få en solig dag!



På eftermiddagen åkte killarna och hälsade på Pontus farmor. Innan dess hann de med lite rutschkana på lekplatsen hemma också.



De hämtade upp mig efter jobbet. Åkte och handlade och lagade fisk och potatis som åts i mängder. Pontus har precis somnat, men i natt sover han inte själv. Nej, han var väldigt bestämd på att både giraffen och vovven skulle med både på skötbordet och sedan i sängen..





Sov Gott min prins!

Härliga söndag!

Igår hade vi en helt fantastisk dag! Vi hade åkt från Orust sent på lördagskvällen för att kunna vakna upp hemma och sätta igång med allt som skulle göras.. Efter att jag hade fixat tvätt, strykning och dammsugning blev Pontus rastlös och ville ut. Magnus hade mer tunga projekt i form av att såga sönder två garderober som sedan skulle till tippen tillsammans med diverse annat bråte.. Jag och Pontus gick ut på en promenad och hamnade på en lekplats en bit från vårt hus.



I tunneln ropar Pontus "ho-ho"!



Pontus kompis Liona dök snart upp med sina föräldrar och efter en stund även min barndomskompis Åse och hennes Kasper. Liona är riktigt svårfångad på bild, men här är killarna när de gungar:



Efter en bra stund på lekplatsen följde Åse och Kasper med hem till oss och åt pannkakor, glass och jordgubbar. Oj, vad de åt killarna! Kolla in hur Åse här har killarnas odelade uppmärksamhet!! 



Även Magnus hann trycka i sig ett par pannkakor mellan turerna..

Här är Pontus och Kasper utanför vårt radhus..



Efter att ha sovit middag bra mycket senare än vanligt gick jag och Pontus ner till affären frampå kvällen och handlade köttfärs. Medan jag gjorde en hel ugnsplåt med lasagne klippte killarna gräset och slängde skräp. Jag nattade sedan Pontus medan Magnus gav sig ut på en löpartur. Men först lite läsning:



Vad nöjd man är efter en sån här dag!

Snart lunchdax på mitt jobb här och jag fick precis ett telefonsamtal. "Hej Mamma" hörde jag en bekant röst som sa.. Så härligt att man kan prata på telefon nu! Jag frågade vad han gjorde och han svarade att han busade med pappa.. "Mamma jobbet" sa han sen.. Han har koll min son.. ;-)

Orusthelg

Åkte ut till Orust direkt efter jobbet igår och möttes av en härlig syn när vi var nästan framme. Pontus kom gående med sin mormor på den lilla skogsvägen, iklädd regnkläder och med blåbär runt hela munnen.. Handen åkte upp och ner i byttan med blåbär tills de var slut.. :-)



Det är jättekul att plaska i vattenpölarna!





Igår kväll kom min morfar, Margaretha, moster Ulrika och hennes Anders på middag. Det blev en trevlig kväll och efter ett antal snaps blev killarna riktigt glada.. ;-)

I förmiddags åkte vi ut till Stocken på fika hos Ulrika och Anders där Anders pappa har hus. Här är vi nere i båthuset och kollar in vattnet och båtarna mellan regnskurarna.



I Stocken handlade vi även fisk till middagen ikväll:



Det har verkligen regnat oavbrutet sedan vi kom igår.. Här tittar solen fram en sekund.. Gissa vem som gömmer sig bakom paraplyt??



Just det!



Nu vankas här middag! Lax & potatis!

Dejt med förlossningssnack

Igår kväll gick jag och Magnus till Kärrakrogens restaurang och åt gott. De har en helt suverän tzatziki som vi brukar beställa när vi är där. Till huvudrätt tog jag fläsknoisette med pommes och bea sås - Mmmm! Magnus tog hamburgertallrik.. Det var speciellt att sitta ner och äta utan att ha fokus på en liten grabb som ska underhållas och hållas koll på så att maten hamnar i munnen och inte på golvet.. Nu kunde jag släppa det eftersom Magnus är rätt bra på att pricka rätt.. ;-)

Vi pratade bland annat om den kommande förlossningen, lite olika scenarier.. Magnus undrade om jag skulle bli besviken om det blev kejsarsnitt igen och det går inte riktigt att förklara, men ja, det skulle jag verkligen. Vill ha varit med om att föda fram ett barn, även om jag förmodligen kommer att ångra de orden när jag väl ligger där.. ;-) Vi pratade även lite om Magnus roll vid en förlossning. Eftersom jag känner min sambo lite hade jag en oro att han skulle se det hela som en tävlning, en innebandy- eller fotbollsmatch där han skulle stå i hejarklacken.. Jag kan liksom se framför mig hur jag ligger där, har ont, anstränger mig och säger nåt i stil med att näe, nu orkar jag inte mer! Magnus reaktion hade då varit att heja på: "Jodå, det här fixar du! Kom igen nu bara! Ta i Jenny!" Detta hade slutat med att han fått en smäll på käften så jag tyckte det var bättre att redan nu innan säga vilket sorts stöd jag önskar.. -Jaha, vad ska jag säga då om jag inte får göra så frågade Magnus.. -Jag vill hellre ha din hand på mig, en blick att du förstår och att du säger att jag är duktig eller nåt.. Inga glada hejarrop. Hur det blir återstår att se, men man kan ju alltid önska! :-)



Precis när vi beställt in vår mat kom ett sms från Pontus som satt och åt han också. På hans meny från Orust stod kantarellmacka till kvällsmat. Svampen hade de tidigare under dagen plockat tillsammans!



Jag gillar även haklappsalternativet i form av en kökshandduk.. ;-)

Nu längtar jag ihjäl mig tills klockan slår 15:15 och jag slutar jobbet, blir hämtad av Magnus och vi åker raka vägen ut till vår son på Orust! Saknar att få krama honom, känna honom nära, höra hans samtal och bara titta på honom!

Ny vagn och lillasysters/lillebrors hjärtljud

Vi har länge känt att Pontus behöver en sulky. Han är helt enkelt för stor för sittdelen i hans allra första vagn.. Så igår tog vi oss i kragen och åkte ut till Babyproffsen på Backaplan. Köpte en fin sulky och lade till lite extra för att få en ratt monterad på. Pontus älskar vagnen!! Han åkte vagnen ut från affären och grät när vi skulle packa in den i bilen och han inte fick sitta mer i den på en stund.. I morse berättade Magnus att han hade klättrat upp och satt sig i den helt själv endast iklädd blöja!



På jobbet i morse upptäckte jag att jag blödde lite. Ringde til min barnmorska som ville att jag skulle åka till Östra och kolla upp det. Var inte orolig innan hon sa så men då kom tårarna. Som tur var skulle mina föräldrar ändå ta med sig Pontus till landet och var nästan framme hos oss när det hände. Så Magnus hämtade upp mig och vi åkte till Östra medan Pontus var med mina föräldrar. Vi fick komma in snabbt och de satte en ctg för att kolla babyns hjärtljud och mina eventuella sammandragningar. Så här satt jag i 70 minuter.. segt!




Bebisen mår jättebra och hjärtljuden så fina. Fick sedan göra en läkarkontroll som visade att allt såg bra ut vad gäller livmodern. Ingenting att oroa sig för. Blödningen hade avtagit och det var bara sköra slemhinnor vilket är vanligt. Tack för det! Jag är tillbaka på jobbet och känner mig lättad. Ikväll ska jag och Magnus på dejt eftersom vi är barnfria. Kommer inte ihåg hur man gör på en dejt.. Vad ska vi prata om jag och den snygge killen mitt emot??

Det här fotot fick jag skickat till mig vid lunchdax. Pontus blir bortskämd med restaurangbesök!



Imorgon åker vi ut till landet efter jobbet där Pontus sovit över med sina morföräldrar.

Slottskogen med mormor & morfar

Idag har mina föräldrar varit med Pontus en stor del av dagen. Slottskogen stod på schemat! Min pappa har tagit flera foton under dagen så att vi får vara med på ett hörn..



Lekplatsen Plikta i Slottskogen:







Här tittar de på pingviner:



Pontus verkar ha haft en härlig dag och ätit fisk och potatis på restaurang.. Lyx!

Själv har jag köpt nya skor idag. Får inte plats med mina svullna fötter i mina vanliga.. Badtofflor fick det bli, men de var ganska fina faktiskt!

Första dagen för Magnus & Pontus hemma

Ja, då har killarna haft sin första lediga dag tillsammans. De började dagen med att sova till 10 efter att de ätit frukost.. Hmm.. blir lite svårt med lunchvila vid 12 då.. ;-) Blev lite chockad när jag ringde hem vid 10 och en yrvaken sambo svarade.. Magnus har tagit lite bilder från dagen. Här träffar Pontus faster Malin (sambo med Magnus bror Mikael) på Coop.



På Coop finns många att träffa..



Vad säger man när man får se en sån här bild när Magnus laddar upp fotona från dagen? På nåt sätt blir jag liksom inte förvånad, men frågar ändå.. Va? Sitter han där?? Och äter banan?? - Ja, de bjöd på banan där svarar min sambo som om det var den självklaraste saken i världen att sätta sin son bland blöjorna för att äta gratis banan..



Fick skjuts hem av min kollega Anna och kom hem vid 15:30. Vi gick en långpromenad hela familjen och åt sedan ungsgrillad lax med färskpotatis. Pontus älskar verkligen detta vilket ger mig så mycket att jag skulle kunna stå famför spisen i en vecka.. -Jättegott! sa han när han mumsade i sig..

Operation "Sluta äta på natten" påbörjad!

Ja, då var det dax! Vi har ju gjort något försök tidigare, vilket har gått sådär.. Eller det gick faktiskt bra efter ett par nätter sist, men när det sedan kom 4 tänder på en gång över nyår orkade vi inte med att se Pontus lida. Efter det har inskolning på förskolan kommit ivägen och sedan mitt illamående i graviditeten. Men nu måste det ske! Pontus ska bli storebror efter sommaren och jag kan inte amma en bebis om nätterna och mata en annan som inte behöver mat på natten längre. Nej, nu ska Pontus inte vara på förskolan på en månad så det gör inget om han är lite trött om dagarna.

Pontus nattades igår vid 20:30 efter att ha ätit mat. Jag vaknade vid 23:30 av ett illvrål. Det var min son som hade vaknat och var helt vansinnig för att han ville ha "nam-nam". Efter att Magnus försökt få honom att somna om i en kvart utan resultat hörde jag små fötter springandes mot min dörr. Med tårarna sprutandes sträckte min son sina armar mot mig och sa "Mamma, hjälpa mig!". Han fick komma upp i sängen och la sig bredvid mig. Så här lät det sedan:
 "Nam-nam!" sa han.. -Vill du ha nam-nam? -Ja! - Men vet du vad Pontus.. Nu är ju du stor kille och då behöver du inte äta på natten. -Jo, Pontus nam-nam! - Men du.. äter mamma nam-nam på natten? -Neej. - Äter pappa nam-nam på natten? Neej. - Äter Lova (grannflickan) nam-nam på natten? -Neej. -Äter Isak (grannpojken) nam-nam på natten? -Neej. -Nej, det är för att de är stora, det är ju bara små bebisar som äter på natten. När man är stor måste man ju sova hela natten så man orkar leka på dagarna.. Åka rutschkana, gunga, bada i poolen och så.. man måste sova på natten om man ska orka det. - Spela fotboll? frågar Pontus.. -Ja, precis! Stora barn som gillar att spela fotboll kan ju inte äta nam-nam på natten, de måste ju sova. Annars orkar man ju inte spela fotboll.. Nu hörs inget mer från Pontus och han har somnat.. Pust! Första utmaningen avklarad!

Pontus vaknade vid 05:30 och gick då upp med mig för att äta frukost. Lämnade sedan killarna framför barnkanalen och gick till jobbet. Idag är Magnus första dag av 4 veckor som pappaledig! Kanske får vi se ett gäst inlägg här på bloggen snart!

Pontus morföräldrar hemma igen!

I morse lät vi Magnus ligga kvar i sängen för sovmorgon, åt lite frukost och åkte sedan iväg till Stena terminalen. Klockan 9 kom nämligen Kielfärjan in med Pontus mormor och morfar som varit på cykelsemester i 3 veckor. Här står vi och väntar på att se dem komma cyklandes..



Det gick fort när de väl kom och Pontus ropade "Mera mormor och morfar!".. Vi åkte bort med bilen där de kom ut för att kramas lite.. Pontus var lite blyg till att börja med men det lossnade snart.



Mina föräldrar cyklade hemåt till sin lägenhet och vi tog bilen dit. Innan vi åkte plaskade Pontus runt i vattenpölarna med lyckliga tjut.



Efter avlastning av packning åkte vi hem till oss och åt lunch och fick höra lite mer om resan. Skönt att ha dem hemma igen, jag har saknat dem massor!

På eftermiddagen tog jag, Magnus och Pontus en promenad i det härliga svala vädret - underbart!

Besök av kära vänner

Det är bra att bjuda hem folk ibland. Man tvingas liksom att städa lite bättre än annars.. ;-) Skönt när det är gjort!
Killarna gick för att handla färska frallor till frukost medan jag började att fixa.



Förmiddagen spenderade jag med dammsugare, mopp och diverse andra tillbehör. Hade skickat ut killarna till pappersåtervinningen och sen höll de sig borta ett tag. Magnus blir så sur så fort man nämner att det behövs städas vilket inte gör mig på bättre humör så lika bra att de får leka av sig lite utomhus istället.. Här tog Magnus ett kort på Pontus när han lyssnar på fåglar i skogen nära vårt hus:



Efter jordgubbar, bigaråer och vaniljyoughurt till lunch (det enda man får i sig i värmen) sov vi en stund tillsammans. På eftermiddagen kom min barndomskompis Mathilda med Samuel och barnen Carl och Edith. Vi åt grillat tillsammans på altanen och pratade på. Det var alldeles för längesen vi sågs sist! Carl är 1,5 år äldre än Pontus men de hade ändå visst gemensamt intresse..



På Pontus och Edith skiljer det bara 6 månader, men åt andra hållet.



Till efterrätt blev det cheesecake med jordgubbar på. Man kan nästan inte välja en efterrätt som inte är kall en dag som denna..



Nu har gänget precis åkt hem och diskmaskinen går för fullt.. Det blir lite disk när 7 personer äter både middag och efterrätt, men vad mycket roligare kvällen blir med lite besök!

Tittade nyss på min mobil och har fått ett sms från min kollega Ina. Ina blev mamma till en tjej igår kväll, 53 cm och 4090 gram! Stort Grattis!

Härlig eftermiddag och kväll med familjen

Idag har jag känt mig mycket starkare. Tror att en hel del beror på att det varit några grader svalare och att det blåst lite ute. Hämtade Pontus vid 15:30 och han var då sista barnet kvar.. Kändes inte bra i mitt modershjärta.. Som tröst (kanske fel uttryck här) är dock att en hel del av barnen var hemma sjuka, det går scharlakansfeber nu.. Får se om Pontus visar några tecken på det inom de närmaste dagarna. Jag är förberedd!

Vi har haft en jättemysig eftermiddag och kväll. Pontus och jag hällde upp vatten i poolen och lekte i skuggan..



Satte oss sedan på en filt bredvid och åt lite mellanmål och myste. När det blivit lite svalare även på vår baksida gick vi över dit och åt lite av det som fanns där.. Den finaste armen i världen tar sig ett rött sött bär:



Här kommer lite bilder från vår trädgård, måste ju fota något annat än Pontus någongång ibland.. ;-)







Magnus nattar just nu Pontus efter att vi grillat och ätit gott på vår altan.

Sista morgonen till Prästkragens Förskola

Fick nyss det här fotot i min mobiltelefon från Magnus. Pontus är på väg till sin allra första förskola för sista gången. Sen är det semester i 4 veckor och därefter inskolning på Förskolan Fjärilen som ligger ett stenkast från där vi bor. Känns lite vemodigt men med tanke på att hälften av kompisarna även de ska sluta plus 2 av fröknarna så hade det ändå blivit en massa nytt för Pontus om han hade gått kvar.



Japp, nu är det köra barnvagnen själv som gäller! Det tar lite tid att komma någonvart vill jag lova!

Kärlek


Ser dig ligga brevid mig i sängen. Ser hur du andas så regelbundet och rofyllt. Känner hur hela jag slappnar av av att se din bara lilla överkropp som lyfts upp och ner i takt med din andning. Du är det finaste som finns. Känner hur ögonen fylls av tårar, tårar av glädje för att du finns, finns i mitt liv. Du rör dig lite och din knubbiga lilla arm hamnar på mig. Du ligger lite på sidan med ansiktet emot mig, dina läppar som du fått av din far putar lätt. Jag pussar dig på pannan och viskar hur mycket jag älskar dig.
Tack för att du finns!

Sova..

Har inte så mycket att bjuda på idag tyvärr.. Hade jätteont i magen i natt så det fick bli bilen till jobbet i morse så att jag skulle kunna åka hem direkt om det skulle behövas. Jobbade dock hela dagen även om jag inte var på topp. Hämtade guldklimpen vid 15:45 och vi åkte till Magnus jobb för att hämta upp honom vid 17. Väl hemma igen somnade jag i sängen med fläkten snurrande för fullt.. Magnus och Pontus var ute och lekte.. Vaknade till nu på kvällstippen.. Sonen har somnat i vår säng då det var lite varmt i hans rum. Har inga foton att bjuda på då jag sovit bort kvällen, men ett foto på min lillebror kan jag bjuda på.. Här är Axel på pridefestival i Dublin! Jag tycker själv han har en ganska skön gay-pose för att vara så tjejtokig som han är!!



Over and out - tillbaka till sängen nu!
Godnatt!

Nedräkning..

Idag gav Pontus fröknarna på förskolan en "Tack för den här tiden/ Glad Sommar" present. Jag hade gjort i ordning ett tack-kort med ett foto på Pontus och en liten påse med var sitt hängsmycke i form av en ängel. För det är vad de fröknarna har varit under den här tiden - änglar! Det är inte det lättaste att lämna sitt första älskade barn till någon från början okänd men jag har verkligen mått bra med den här personalen för jag har vetat att Pontus har det bra!

När det är så här varmt är man värd en isglass när man gått hela vägen hem i solen!



På gården var det full fart som vanligt! På och av med skorna hela tiden för Pontus gillar inte när det kommer in sand i sandalerna..



"Gunga!" säger min starke kille när han svingar sig som Tarzan..



Nu ä det bara två dagar kvar för Pontus på förskolan och sedan ska han vara 3 veckor med Magnus hemma och den sista veckan i juli har vi hela familjen tillsammans. Det ska bli väldigt, väldigt skönt att inte behöva hämta Pontus från förskolan och vara ensam med honom i ett par timmar. Det har varit en förmån tidigare, men nu säger kroppen ifrån. Jag orkar inte jobba heltid, vara pigg och glad mamma i ett par timmar, laga mat samtidigt som Pontus vill bli buren för han är trött och sedan städa.. Nej, så mycket lättare när man är båda föräldrarna hemma. En lagar mat och en leker..

RSS 2.0