Lite dåliga..

Det var ingen bra dag igår! Natten till igår sov Pontus jättedåligt och grät massor vilket han inte brukar göra. Jag antog att det var den femte tanden som jag tidigare dagen innan känt tränga fram som bekymrade men panodil hjälpte inte mycket det heller. I tron att det var tanden gick vi till Öppna Förskolan på förmiddagen med våra grannar. Där märkte jag att Pontus var väldigt snorig.. Hem igen och Pontus spyr.. :-( Efter ett tag mår jag själv skumt och gör även jag detsamma.. När Magnus kom hem från jobbet var jag helt slut, Pontus ändå ganska pigg.. Det fick bli en hel eftermiddag och kväll hemma. Här äter Pontus lite fredagsgodis..



I natt var det tufft.. Pontus spydde mitt i natten så det var bara upp och börja tvätta.. Pontus stackarn blir så rädd när han spyr, fattar väl inte riktigt vad som händer och vill då gärna att mamma ska lyfta upp och krama honom.. Själv vill man ju gärna få av den nedspydda pyjamasen innan kramen.. ;-) Inte lätt att hålla sig när man ser hur rädd o ledsen han är! Rena igen gick vi och la oss och läste lite bok. Mitt i detta tittar Pontus på mig och ler.. Han är vid gott mod även när han är dålig! Kan man älska någon mer?? Åh, Pontus!

Idag gick Magnus och Pontus ut på promenad på förmiddagen så jag kunde ligga i sängen och bara ta det lugnt. Vi mår båda två mycket bättre idag och ingen av oss har spytt. På eftermiddagen bakade jag och Pontus t om semlor! Så här såg resultatet ut:


Barnpassning & tripp till Alingsås

Min vän Åse förlorade sin pappa i slutet av året tyvärr.. :-( När vi pratades vid i början av veckan nämnde hon att lille Kasper skulle med på begravningen eftersom de inte hade nån barnvakt.. -Hallå!! Här har du en mammaledig kompis som gärna passar! Idag var begravningen så igår åkte jag och Pontus och hälsade på Åse och Kasper så det inte skulle vara några obekanta ansikten som dök upp och passade dagen efter.. (det var ett tag sedan vi träffades nu med tanke på jul o nyår).. Insåg efter några minuter att Magnus skulle få komma med och agera barnvakt även han då Kasper var jätteförtjust i Pontus och gärna tog i honom och hängde på honom vilket gjorde Pontus livrädd.. Ja, man får väl erkänna att sonen inte är värsta tuffingen.. ;-)

Så idag på förmiddagen dök vi upp hela vår familj hemma hos Kasper! Ett sånt tacksamt barn att passa! Hur glad som helst t om mot Magnus som inte alls träffat honom så ofta som jag! Det gick fin-fint, bara vi höll Kasper på armtags avstånd från Pontus.. ;-)

Här förstår man varför fotbollen är paff.. ;-)



Magnus busar med småkillarna:



Kasper på Magnus axlar!



När Åse och Henrik kom tillbaka från begravningen åkte Magnus tillbaks till jobbet medan jag och Pontus fortsatte ut till Alingsås för att hälsa på min mormor och Jan. Åh, vilka goda köttbullar man får!! Och denna sås!! Nu på kvällen suger det till i magen igen bara jag skriver om det trots att jag tryckte i mig 9!! köttbullar på plats!

Pontus hittade en häst att leka med:



Pontus och Jan var ute på balkongen och tittade på bilar och fåglar..



Till efterrätt fick Pontus hallon i mängder som min mormor förtjust matade honom med medan Pontus körde charmoffensiven!!



En trött Pontus somnade i bilen innan vi ens kommit ur Alingsås!

Hejarklack!

Igår blev det en sväng till Öppna Förskolan på förmiddagen där vi också åt lunch. Minnestronesoppa gick ner hos både mig och Pontus efter sång och lek.. Efter jobbet kom Magnus och hämtade oss. Vi skulle vara hejarklack när han spelade b-lags match i Valhalla! De förlorade tyvärr efter en jämn match där Magnus fick spela back för ovanlighetens skull.. Mina föräldrar som bor i närheten kom ner en stund och kikade de också och för att träffa Pontus så klart.. ;-)

Varför en klubba när man kan hantera två??



Vad lååång den är, pappas innebandyklubba!!



Nu har vi nyss ätit frukost här efter en något orolig natt då Pontus vaknat många gånger.. Mixern är så rolig nu när man kan trycka på knappen själv!



Det är så kul att se att Pontus är så framåt nu. När jag ska laga mat eller göra i ordning frukost går Pontus och hämtar en köksstol som han kan stå på så att han kan hjälpa till.. Visst, det tar lite längre tid, men det är det helt klart värt när man ser stoltheten och glädjen i hans ögon när man berömmer honom och tackar för hjälpen!

Två dagar går fort..

På lördagskvällen kände vi oss lite rastlösa av att bara sitta hemma så vi ringde till Magnus bror och hans familj och frågade om vi fick komma och våldgästa dem.. en halvtimme senare var vi på väg! Tiden går alltid så fort när vi är där, alltid mysigt! Det är stor skillnad nu också när Pontus leker med tjejerna, han är så mycket mer med och är intresserad.. Yoannas hamster ligger på topplistan!

Igår hände inte så mycket, en sån där seg dag men som ändå är väldigt skön för att alla i familjen är hemma. Vi hämtade mina föräldrar på flygplatsen och på kvällen spelade jag b-lags match. Det var en för jäklig känsla! Har inte spelat innebandy sen innan jul för jag har dels varit sjuk, dels inte känt för det.. Nu förstod jag varför! Inte ett dugg kul att springa omkring och vilja göra en massa men inse att man inte orkar.. Nä, det är nog dax att gå över på tantvattengympa trots överpriset.. ;-)
Här är i alla fall lite foton från gårdagen:



Ajabaja.. Man ska inte sitta på diskmaskinen!



I bakgrunden ser ni vårt radhus.. :-)



Tänk att nåt man ännu inte smakat kan locka så!! Det måste vara färgerna för jag hoppas verkligen det inte är nåt som går i arv!! För då ligger han risigt till.. ;-)



Idag var det måndag igen! På schemat stod storhandling på Ica Maxi och att lämna in papper till Stadsdelskontoret angående förskolan.. vad många papper som ska skrivas på!!
Fick handlat för alldeles för mycket pengar trots att jag letat efter billiga varor, men det är väl det som kallas storhandla..att det ska vara dyrt.. ;-)

På väg in igen efter att ha handlat mat för över 800:- fastnade Pontus vid vår brevlåda. Han kom nämligen på att det låter rätt kul om man slår på den!



Nu springer Pontus omkring här hemma i sina nya inneskor som vi fyndade idag på Ica för 25:-. Det är bilar på dem så självklart vill Pontus ha på dem hela tiden.. :-)



Lurad av klockan..

Vi sov hur länge som helst i morse! Faktum är att Pontus slog personligt rekord! Jag vaknade till och tittade på klockan, kände mig ganska pigg men klockan visade bara 7:38 så jag somnade om med gott samvete! Vaknade igen några gånger och när klockan stod på 09:20 och även killarna vaknat låg vi och myste lite i sängen. Sen var det dax att gå ner och äta frukost för vi skulle iväg på innebandy. Magnus match skulle börja 10:30. När vi var i köket tittar Magnus på klockan och säger: -Är klockan 10:30?? Då börjar ju min match NU!! - Nej, men det kan ju inte stämma svarar jag och kollar på min mobil. Nädå, den är bara 10.. Vi äter och går sen ut i bilen. När jag sätter mig i bilen kollar jag på klockan där som visa 10:53.. Börjar ana oråd! - Magnus.. vad är klockan på din mobil?? 10:55!! svarar han.. Shit!! Vi har gått efter min mobilklocka som varit fel hela tiden!! Magnus kom lagom till slutet av första matchen, men kunde vara med på den andra.. Det komiska är att vi alltså sov ännu längre än vi trodde! Snacka om rekord!



Efter innebandyn åkte vi till Ikea för att äta lunch och inhandla lite småsaker som gått sönder.. typ stekspade och slickepott.. ;-) Köttbullar till oss alla - mums!



Vi var ju inte direkt ensamma på Ikea om man säger så.. En regnig lördag är inte den bästa dagen att besöka det populära varuhuset.. ;-) Alla barn får ju glass till efterrätt. Pontus har inte fått det innan, men idag tänkte vi att han kunde få smaka lite.. Eller rättare sagt, Magnus ville väldigt gärna det för han såg framför sig hur han skulle äta upp resten.. Inte en droppe av glassen blev kvar..hahaha!!



En mycket nöjd Pontus!!

Kompisträff!

Idag fick vi besök av min kollega Anna och hennes son Martin. Jag tycker det är så fashinerande att vi har följts åt sen vi var i vecka 7-8 båda två och lunchat ihop varje vardag på jobbet under graviditeten så våra grabbar har ju legat mitt emot varandra långt innan de föddes.. ;-)



Det är så kul att se Pontus ihop med andra barn nu för nu vill han verkligen leka med dem. Idag när Martin tog upp en innebandyboll gick Pontus och hämtade sin klubba och gav till Martin! Han är så klok och snäll! Lasagne blev det till alla fyra och Anna hade med sig en korg med muffins som jag har mumsat på både under eftermiddagen och nu på kvällen.. farligt gott!

Magnus var bara hemma en stund efter jobbet innan han åkte till Öckerö för att spela match. Vad är det för idioter som lägger matcher på Öckerö en fredagskväll?? Det hade varit mysigare att ha sambon hemma.. Men jag och Pontus gjorde det bästa av situationen och tog ett bad, på med pyjamas och sen flaskan med nam-nam framför början av Let´s dance.. Några kramar och pussar senare hade prinsen somnat.. Godnatt!

En clown i familjen!

Vi har en clown i familjen! I morse när vi klätt på oss kom Pontus ut från ett av rummen med den här..



Man blev ju lite orolig först och undrade om någon rövat bort min älskade son och ersatt honom, men jag blev lugn sen när jag förstod vem som fanns bakom masken.. ;-) Tittut!



Vi hann med lite städning och fönsterputsning innan det var dax att ta bilen in till stan och hämta mina föräldrar. De skulle åka till Dublin och vi hade lovat att skjutsa dem till flygplatsen. Men innan dess passade vi på att äta lunch ihop på restaurang Angelo i närheten av Skandinavium.. Jag hade sett fram emot en lunch på italienska Trattoria, men där var fullbokat. Men, en fin-fin lasagne delade jag och Pontus på - smaskens!



Ikväll ska Magnus på hockeymatch tillsammans med Robban. Vi gav Robban det i födelsedagspresent.. Magnus har inte varit på hockey sen Pontus föddes tror jag så det blir nog kul! Vi får väl se vad jag och Pontus hittar på.. ett bad har vi redan hunnit med idag så det får väl bli en promenad på sena eftermiddagen..


Svindyr tantgympa!

Idag skulle egentligen Monie, Johan och lilla Liona kommit hit på lunch men Monie hade gått och blivit sjuk tyvärr.. Jag och Pontusen tog sovmorgon och myste vid frukosten. Pontus hjälpte till att göra sk "banangrejs" som min pappa införde när jag och lillebror var små.. består av youghurt, banan och kanel som man kör i mixern - jättegott! Vet inte vad Pontus tycker är bäst: att trycka på knappen till mixern eller att dricka upp resultatet.. ;-)

Vid lunch började jag och Pontus bli rastlösa och ringde därför runt till både min pappa och mamma för att fråga om någon av dem ville ha lunchdejt med oss, men inget svar någonstans... :-( Så det fick bli att stanna hemma och baka en kaka och sedan äta upp den.. ;-) Sparade en bit till Magnus, men bara en bit..
När mamma väl såg att jag ringt blev hon besviken över att ha missat chansen att få luncha med de två goaste personerna i världen.. ;-) så vi bestämde att jag och Pontus skulle åka hem och hälsa på henne efter jobbet istället. Sagt och gjort, vi åkte dit, gick en promenad.. förbi den mysiga klädaffären för barn där Pontus fick en ny body av sin mormor.. och sen hem och leka.. Det mesta av leken bestod idag av att ta fram deras påskpynt och riva ut 10 små mjuka kycklingar ur en låda.. Så gott att de är lättroade de små liven.. ;-)

På kvällen gick jag ner till vattengympan här i Kärra. Det var första gången på den nya terminen och jag möttes av en chockhöjning av priserna! Från 50:- per gång ska man nu betala 45:- till vattengympan + badavgift på 40:-, dvs totalt 85:-!!! Rena rånet!! Jag hörde av skvallret i vattnet att det var flera av tanterna som hoppat av nu pga av detta och det kan man ju förstå.. Var nog min sista gång också vilket är synd för det är så himla skönt!


Pontus visar sin pappa Öppna Förskolan!

Det blev tyvärr inget inlägg igår då min käre sambo ockuperat datorn för jobb hela kvällen.. Igår var en sån där tråkig dag så det regnade ute och vi inte hade några som helst planer.. Som tur var ringde Anneli o lille Leo och frågade om de fick komma förbi en stund på eftermiddagen! Det var svårt att fånga de båda på bild då de flesta av korten jag tog var på en suddig Leo eftersom han var i farten hela tiden.. ;-) Det här var den bästa bilden:



Pontus och Leo har ju lekt massa sedan de föddes men nu under hösten när man inte är ute på lekplatsen så ofta har det blivit allt mer sällan. Lite sorgligt var det när jag o Anneli upptäckte att våra pojkar var blyga för oss.. I vanliga fall brukar vi kunna krama varandras pojkar obehindrat men inte nu inte.. Det får det bli ändring på!

Idag var vi på Öppna Förskolan och gissa vem som kom och hälsade på! Jodå, mitt i sångstunden dök Pontus pappa upp med videokameran i högsta hugg.. Pontus lämnade mig direkt! Magnus stannade sen och åt lunch med oss där vilket var mysigt! Här visar Pontus sin pappa runt på Öppna Förskolan:



Ikväll kommer min kompis Linda över på lite mat.. Vi ska sitta o tjöta lite.. Magnus jobbar som vanligt sent på tisdagar så det passar perfekt.. ;-)

Helgen bara försvann..

Hur kunde det bli söndagskväll när det nyss var fredag?? Helgen har bara försvunnit, men det i sig är väl ett bevis på att man har det extra bra när alla familjemedlemmar är hemma.. :-) Vad har vi hittat på i helgen egentligen? Fredagskvällen blev lugn framför tv:n och Let´s Dance.. Tycker det är extra kul att kolla in Kitty och hur förvånad hon blir varje gång över de dåliga betygen trots att hon dansar som en buffel.. Nyduschad framför tv:n fick jag lite service..



På lördagen åkte Magnus iväg till Grundsund, 11 mil härifrån, för att spela match.. han kom hem många timmar senare, sur, med en förlust i bagaget.. Under tiden hade jag och Pontus åkt till Allum dät vi kikat lite i affärer och ätit lunch. På kvällen åkte vi till Landvetter dit Magnus kollega Martin nyss flyttat med sin sambo och dotter.. Vi skulle fira Robban som fyllt år i veckan. Världens godaste mat serverades i form av stekta avokador med räkröra på, kyckling med ris och sås av passionsfrukt och till avslutning, hallon, vaniljvisp och kex blandning!

Idag har jag jobbat några timmar.. Tänk er att mötas av den här synen när man kommer hem!



På eftermiddagen följde vi med och kollade när Magnus spelade b-lags match. Mina föräldrar kom också dit och hejade. Matchen slutade tyvärr 10-10 men Magnus gjorde 7 mål! Själv avslutade jag dagen med att snyggt backa in i en låg stenmur när vi åkte därifrån så att vår bil nu är helt uppskrapad på höger bakparti.. :-(


Banangympa!

På eftermiddagen gick jag & Pontus tillsammans med våra grannar ner till Sporthallen där Öppna Förskolan varje fredag anordnar sk "banangympa". Här får barnen springa runt och prova allt möjligt.. Så här serveras nu ett smörgåsbord av bilder från Pontus första banangympa!








Klart med dagisplats!

Åh, vad glad jag är nu! Ringde precis till Stadsdelskontoret och pratade med Pia som har hand om dagiskön.. I förra veckan var jag inne där och då sa hon att Pontus skulle få börja på en nyöppnad avdelning i tillfälligt uppställda baracker men idag när jag pratade med henne berättade hon att hon fått ett återbud och att Pontus nu istället ska börja på Prästkragen som ligger vid tandläkaren och som passar oss mycket bättre med tanke på att vi inte behöver åka runt hela Kärra för att komma dit! Dessutom är Pontus nr 1 i kön till vårt första hands val så förhoppningsvis kan vi få plats där innan augusti! Tjoho!

Idag har vi varit på Öppna Förskolan på förmiddagen och dansat ut julen, lekt och busat..
Rutschkanor är en stor favorit!





Idag provade Pontus att leka med lera för första gången. Han pillade lite på den, tryckte.. Sen ville han tillbaka till bilarna igen.. :-)





Idag fyller Pontus "styvgammelmorfar" år (vilket ord! min mormors man alltså, som varit som min morfar under min uppväxt) så nu ska vi ringa dit och gratulera!

Promenad & Bröllopsinbjudan!

Pontus har börjat göra konster på sin bobby-car! Jag vet inte var han har fått det ifrån men han är riktigt glad när han gör dem, kan kanske bero på att jag skrattar gott i och för sig.. ;-)



igår kväll hade Magnus handlat när han kom hem så jag gjorde smoothies till hela familjen.. Bara vaniljyoughurt, banan och frusna hallon som min mormors man Jan har plockat åt oss.. Pontus älskar detta! Vi också för den delen.. Så friskt o gott!



När Pontus somnat för kvällen åkte Magnus tillbaka till
 jobbet då de har mycket nu (som alltid..).. Pontus var ledsen och ville sova brevid mig istället. Så här såg det ut vid sidan om mig när jag låg och läste igår kväll:



Man blir varm i hjärtat!

Idag har vi börjat morgonen med städning. Tycker inte man gör annat.. Så fort man har städat klart är det nästan dax att börja om igen.. Efter städningen tog vi en promenad, jag och Pontus. Först gick vi och lämnade soporna och Pontus blev ivrig när han såg och hörde en liten bäck som rinner där i närheten. Vi gick dit och tittade lite.. sen ännu närmare och kastade i blad som flöt iväg.. Höll på att aldrig komma därifrån då Pontus inte kunde få nog! :-)



På promenaden träffade vi lille Ted som vi lärt känna på öppna förskolan och hans mamma. De skulle på inskolning på den förskolan där Pontus ska börja i mitten av februari. Vi promenerade i en halvtimme tillsammans medan våra killar spanade in däcken som rullade på varandras barnvagnar.. Så nu känner vi en som går på samma förskola i alla fall! :-)

Väl hemma igen hade posten kommit och med den en bröllopsinbjudan! Det är våra goda vänner Anneli och Andreas som vi lärt känna genom mammagruppen som ska sluta leva i synd från och med påskafton! Ska bli jättekul att se när de gifter sig och fira med dem på kvällen!


Ungersk lunch!

Det blev en lyckad kväll hos min pappa igår! För det första blev han glad över flaskan whiskey som vi hade med oss och för det andra blev maten jag lagade riktigt god!



Pontus hade såklart klätt upp sig till fest!



Pontus har varit svår att få i mat de senaste två dagarna och på natten har han sovit oroligt och vaknat och bara skrikigt.. I morse upptäckte jag varför! Den andra framtanden har precis spruckit igenom - klart att det gör ont! Så i natt ska han få lite panodil innan han somnar så han slipper känna smärtan ett tag..

Vi har nyss kommit hem från lunch hos våra vänner från babysimmet: Monie, Johan och lilla Liona. Som sagt så har ju inte Pontus ätit så mycket de senaste dagarna men nu hände nåt.. Jag har nog aldrig sett Pontus så förtjust i nån mat tidigare (för glass räknas väl inte hit?)! Monie som har ungerskt ursprung hade lagat ungersk kycklinggryta med nåt jag inte minns vad det hette.. Såg ut som makaroner men det var inte gjort av pasta.. Hon hade gjort dem själv.. Såg ut som tjock pannkakssmet från början.. Kanongott!! Jag och Pontus åt och åt.. Dessa makaroniliknande bitar med såsen från grytan fylld med ungersk paprika.. Åh! Tack Monie! Vi ska bjuda tillbaka nästa onsdag så nu gäller det att komma upp med nåt som kan mäta sig med detta.. ;-)



Efter maten lekte våra små medan vi satt och pratade.. Pontus hittade Lionas hund med vilken han myste rejält med!




Grattis på Födelsedagen Morfar!

Idag fyller Pontus goa morfar år! Vi ska dit ikväll och gratulera.. Det blir jag som står för matlagningen då pappa önskade sig slippa laga middag.. ;-)



Nu ska jag ch Pontus gå till öppna förskolan och sjunga och leka av oss!


Riddarborg!

Jag fick ett önskat träningskort på Active Wellness av Magnus i julklapp. Jag tränade alltid där i flera år innan vi flyttade till Kärra. Eftersom Magnus jobb ligger precis vid det gymmet så passar det perfekt för mig att träna där och lämna Pontus hos Magnus en sväng. Så idag var det dax för det första spinningpasset på nästan 2 år.. Jag kan lova att det känns i min stackars ömma rumpa redan nu.. bävar för hur det kommer att kännas i morgon bitti.. ;-)
Det var i alla fall den skönaste av sköna känslor efter passet, man får en kick!

På kvällen kom min mamma hit för att passa Pontus en stund medan Magnus var på Vårdcentralen och jag på Styrelsemöte med bostadsrättsföreningen. Med sig hade hon en riddarborg som vi fått av en av hennes kollegor. Superbra! Pontus har lekt hela kvällen med borgen..


Innebandyhelg...

Så var helgen redan slut då.. Fattar inte hur helgerna kan gå så mycket snabbare än vardagarna??
Idag hade Magnus b-lags match här i Kärra och jag och Pontus var förstås på plats som de hängivna fans vi är.. ;-)
I pauserna har man dessutom möjlighet att själv få gå in på plan och spela lite..


Ja, det har blivit mycket innebandy i helgen. Denna bilden fick Magnus mailad till sig idag. En kompis till honom hade tagit den igår när vi var och kollade på match..



På eftermiddagen kom mina föräldrar hit för att genomskinligt nog träffa sitt barnbarn.. De skyllde på att de ville kika in och kolla på skidskyttet hos oss.. ;-) Jag fixade lite thaisoppa med kyckling i och vitlöksbröd. Smaskens! Pontus lånade vid den här tiden min mobiltelefon.. Efter att ha tappat den i golvet så att den gick itu la jag upp den på en hylla med förklaringen att den nu måste vila lite.. ;-) På kvällen när jag skulle kolla min telefon (Pontus sov) ser jag att batteriet har åkt ur mobilen.. Dax att börja leta! Var kan Pontus ha tappat den? Både jag och Magnus var engagerade i letandet och till sist efter att ha vänt och vridit på allt vi har här på undervåningen hittade jag batteriet - Pontus hade lagt det i sin stövel! Busunge!

Spisen äntligen uppmonterad!

Äntligen fick vi tummen ur i morse och monterade upp spisen som Pontus fick av oss i julklapp! Oj, vad han har lekt med den idag! Fram och tillbaka med kastruller, in i ugnen och ut igen.. fram och tillbaka.. vrida på knapparna utan att mamma och pappa säger ajabaja - vilken lyx! ;-)



Efter 1 timmes promenad och lunch tog vi bilen och åkte och kollade på innebandy. Challengers herrar mötte nåt sunklag och vann med hela 12-1! Hade gärna stannat och sett dam-matchen efteråt men det blir för lång tid att vara där för Pontus. Här är vi på väg till matchen, Pontus har såklart sin egna klubba med sig..



Efter matchen medan pappa intervjuade..



Kvällen avslutade vi med ett gott bad. Finns det nåt som värmer så när man är frusen som att hoppa i badet? Jag tror att jag och Pontus har badat nästan varje kväll de senaste veckorna när det varit så ruggigt ute..



Så här glad är man när man leker lite tittut med handduken efter badet.. :-)




Vardag igen!

Det känns riktigt bra nu när vardagen har kommit igång igen. Jätteskönt när Magnus har varit ledig över jul och nyår men nu kändes det gott att få komma tillbaka i våra rutiner igen! Idag gick vi till Öppna Förskolan tillsammans med våra grannar. Här är granntjejerna som slogs om att få köra Pontus.. ;-)



Vi har fått en massa kläder från Isak till vänster på bilden. Perfekt med grannbarn som är lite äldre!
Mindre roligt var att de andra två mammorna har börjat året med att banta vilket gjorde att jag kände mig som ett svullo som högg in på två kakor.. Mums! Undrar om de hade blivit sugna om de visste att jag och Magnus har laddat upp med både glass och jordnötsringar inför kvällen.. ;-)

Här är en bild från sångstunden idag:



Avslutar fredagskvällen med att påpeka hur mycket jag gillar killar som tar egna initiativ när det gäller städning i hemmet!
Tack för att du finns älskade Pontus!


Pulkåkning!

Äntligen kom snön!! När vi tittade ut i morse var det alldeles tjockt med snö utanför.. Jag blev helt till mig och smittade av mig på Pontus som också han blev uppspelt utan att riktigt förstå varför.. Vi slängde i oss frukosten och pälsade på oss. Man vet aldrig hur länge snön ligger kvar så det gäller att passa på! Fram med pulkan som Pontus fick av farbror Mikael i 1 års present. Oj, vad Pontus skrattade när jag körde honom i den! Vilken lycka att få vara mammaledig och vara den som är med honom på hans första pulkatur!!



Oops.. ibland trillar man av i snön.. men det är lika kul ändå!



När vi kom hem gjorde vi en fin snögubbe också, tur att man har barnasinnet kvar! ;-)



Nu ligger Pontus och sover middag efter dagens tur i snön och ett besök med fika hos vår granne och hennes son. Vilken tur att vi passade på att leka av oss i snön för just nu droppar det av smält snö utanför..

Igår var vi och hälsade på våra vänner som vi lärt känna på babysimmet. Liona är bara 1 enda dag äldre än Pontus. Det är hennes mamma Monie som tagit de fina badfotona samt de fina utomhus fotona på Pontus som de flesta har sett.



Det var mysiga timmar med god fika och massa snack. På vägen hem ringde Magnus och ville bli upphämtad i stan. Han hade varit flyttgubbe hela dagen åt sin kollega så självklart fick vi rycka ut och hämta hem vår familjemedlem.. ;-) När vi kom tillbaka tog killarna ett varmt bad ihop.

Orust vintertid..

Igår vaknade vi upp på Orust. Vi hade vid midnatt fått byta rum med mamma och pappa eftersom Pontus inte ville sova i sin egen säng utan hos mig och det blev lite trångt i en 80 säng om man säger så.. ;-) Nu vet alla vem det är som bestämmer! Det var inte lika kallt som dagen innan så vi tog oss en promenad i skogen runt omkring vårt hus som syns här i bakgrunden..



En favorit är att rida på min rygg, kolla in leendet!



Bakom vårt hus har mina föräldrar satt upp flera fågelholkar. Lite mer liv där på vårkanten vill jag lova men de tåls att titta på även vintertid.. övergivna då det inte ingår centralvärme.. ;-)



Måste faktiskt stoltsera lite med ett hantverk jag fixade i somras.. Ett tag hade jag passion för gamla verktyg vilket gör att det på landet finns allt från ett gammalt strykjärn av järn till en gammal kälke.. Den här gamla krattan/refsan målade jag vit i somras och ställde mot lillstugan.. Mysigt tycker jag!



När vi kom hem igen efter vårt Orust besök möttes vi av en överraskning! Magnus hade taget granen i egna händer och äntligen burit den till komposten. Så skönt! Den har barrat i massor de senaste dagarna och när Pontus är framme och petar lite försiktigt på nån av kulorna (ja, han är faktiskt försiktig vår duktige kille!) så bara rasar det!

Magnus är ju förresten väldigt intresserad av att föra vidare innebandyintresset till Pontus så han har ju sen länge en egen klubba.. Igår kom vi på Pontus med en ny grej att använda klubban till - funkar utmärkt som toalettborste! Där stod han och vevade runt runt i toalettstolen till Magnus stora förtret.. ;-)

Innebandy och Orust..

Igår trotsade vi det iskalla vädret och tog en långpromenad! Det blev raska steg för att inte frysa ihjäl..;-)



Pontus verkade dock inte besvärad av kylan. Nedstoppad i sin åkpåse med varm overall sov han nästan hela vägen.

På eftermiddagen gick vi och la oss hela familjen för vi skulle vara upp sent på kvällen (sett ur Pontus ögon).. Vi sov i 1,5 timme och det var tur att jag hade satt klockan på ringning annars hade vi nog missat innebandymatchen i Skandinavium.. Pixbo mötte Helsingborg samtidigt som Gothia Innebandy Cup invigdes. Det var 8922 personer på plats. Nytt världsrekord för seriematch, mäktigt!



Såklart var vi sist kvar av alla eftersom Magnus ska intervjua varenda person i hela bygget.. ;-)
Fördelen med det är ju att man kan få ett foto nere på arenan..



Idag åkte jag och Pontus ut till Orust på förmiddagen. Magnus ska jobba både idag och imorgon så det passade bra med sällskap här av mina föräldrar.

Här är det klättring upp och ned på pallen som gäller!



Efter ett besök på Göksäter kom vi hem med 6 bilar rikare..



Ikväll är det mys framför brasan och fisksoppa som står på schemat!

Universeum - vilket ställe!

Idag har vi varit iväg på utflykt hela dagen! Först gav vi oss av hela familjen till Skatås där jag och Pontus gick runt Härlanda Tjärn och Magnus sprang bort lite julgodis på 8:an.. Vad mysigt det var med snö överallt och på tjärnet var det fullt med folk som åkte skridskor!

På vägen från Skatås köpte vi med oss thaimat och åkte till mina föräldrars lägenhet där Magnus duschade och vi sedan åt.. Perfekt när man kan hoppa in i en central lägenhet och mellanlanda.. Mina föräldrar var på väg hem från Dalarna..
Mätta och belåtna begav vi oss av till Universeum. Ett fantastisk ställe faktiskt! Dyrt (150:- per person) men ändå.. Man får vara glad att barn under 4 år går in gratis.. ;-)



Den här fisken kallades drakfisk..



 Pontus tyckte jättemycket om att stå och titta på fiskarna i de jättelika akvariumen.. Han pekade och tjoade! När vi gick igenom en tunnel där fiskarna simmar ovanför var vi med om nåt mäktigt. En stor sågfisk simmade över oss och stannade till ovanför våra huvuden. Den såg så häftig ut underifrån alltså! Som ett lakan där det var ritat mun och ögon liksom.. Tyvärr var batteriet till kameran slut här.. :-(





Regnskogen bjöd på varmt och fuktigt klimat och en hel del roliga filurer.. ;-)




Året som gick - blickar tillbaka!

Ett år har aldrig gått så fort som 2008! Sammanfattar man året kan man göra det med ett enda ord: Pontus!
Vardagen, nätterna och helgerna har alla handlat om honom, hans framsteg och framför allt glädjen, kärleken och en förundran över att han faktiskt finns!
Sin första nyårsafton var han ju bara 2 månader och några dagar.. Vi spenderade den dagen hos våra gemensamma vänner Henrik och Åse som gick i väntans tider.. Så här liten var Pontus den dagen!



I början av februari kom Pontus efterlängtade syssling Benjamin och här träffas de båda killarna för första gången! Benjamin är här bara 11 dagar gammal! Kan tilläggas att det idag inte alls är lika lätt att gissa vem som är äldst.. ;-)



Pontus visade tidigt att han ville sitta upp och i februari när han bara 3,5 månad gammal fick sin lära gå stol visste glädjen inga gränser! Nu kunde han äntligen sitta upp själv med lite hjälp..



I mars var Pontus med om det första (och hittills enda) SPA-besöket. Vi hade med oss våra goda vänner Carolina och lille Elvis. Babymassage och bubbelpool ingick i det 2 h långa besöket..



I mars hände mycket.. Pontus pappa tog körkort och två nya vänner till Pontus kom till världen.. Lille Kasper som ju var i Åses mage då vi firade nyår och lille Otto som är min kompis Linas son.

Den 12:e april var det dax för Pontus att döpas i Kärra kyrka.. Vi blev ett härligt gäng på ca 50 personer, mest släkt, som var med på dopet och sedan fikade i församlingshemmet intill..



Tjejerna i mammagruppen och deras barn har vi umgåtts med massor! Varje onsdag från början som även utökades med att vi sågs på Öppna Förskolan på torsdagar.. Här med kompisarna Leo och Cornelia!



Maj kom med underbart väder! Under flera veckor fick man augustikänslor.. Badbaljan plockades fram i trädgården och gissa på nedanstående bild om det var ett uppskattat inslag.. ;-)



Jag och min kompis Åse hade som stående inslag under våren och sommaren att träffas varje måndag och promenera med våra killar.. Här är en sån solskensdag med Kasper och Pontus på café Lyckan som fick besök av oss ganska ofta..



I juni var det fotbollstid och vad passade bättre att få i present av Magnus kompis Peter än en Sverige-dress?



Juli kom och med den 3 veckors ledighet för Magnus! Vi hann med en himla massa under den här tiden kändes det som.. Vi var på mina föräldrars landställe på Orust, följde med Magnus på en innebandytripp till Varberg och Båstad och gjorde lite utflykter här på hemmaplan.. Framför allt så var vi en vecka hos Axel i Dublin och Pontus flög alltså för första gången! Här är lite semesterfoton..









Tur man har en slav när parasollet blåser i vattnet.. ;-)





I augusti jobbade Magnus igen och innebandyträningarna började dra igång för oss båda.. Här njuter jag ch Pontus av en dag på landet när vi ska ut och plocka svamp..



I september var jag ifrån Pontus över natten för första gågen när jag åkte till Grisslehamn med tjejerna jag studerade i Östersund med.. Jag njöt av att sova en hel natt för första gången på 1 år!



September bjöd på milt väder och nästan varje dag tillbringades tid på lekplatsen..



Oktober.. helt otroligt! Det har gått ett helt år sedan den där dagen då vi fick åka ambulans in till sjukhuset för att sedan komma hem igen 5 dagar senare med världens finaste kille.. Det var svårt att ta in att han var vår och att man fick ta med sig honom hem från sjukhuset.. Lika svårt att inse att det gått ett helt år sen dess!



I november fotograferar Monie Pontus utomhus med en massa fina bilder som resultat. Här är två av mina favoriter:





I slutet av november åkte jag och Pontus till Dublin igen för att hälsa på Axel i 5 dagar..
Här är ett foto från en utflykt till en stor leksaksaffär..



Slutet av året närmar sig.. med december kom julförberedelser och besök på Jul på Liseberg är givet!



Vipps så var julafton här.. fick nästan räkna efter så att det verkligen hunnit vara 4 advent innan.. ;-)
Juldagarna och Nyår har ni ju nyss läst om så nu ser vi fram emot ett fantastiskt 2009 då Pontus sa ta det stora steget och börja på förskola bland annat..

Igår upptäcktes förresten äntligen den första framtanden upptill - Jippi! det är inte lätt att tugga med bara två tänder nedtill.. ;-)


Nyårsafton!

Nyårsafton blev lyckad!
Ja, om man bortser från våra problem att hitta till rätt hus.. ;-) Våra goda vänner Christina och Erik köpte hus i Mölnlycke i somras som de har renoverat och gjort jättefin! "När ni ser marschallerna är ni framme!".. Hmm.. Ja, vi hade kunnat gå in i många hus om man skulle gå på det.. ;-)

Jättegod mat serverades!



Årets finaste kille med sin mamma..



Mina fina tjejkompisar Monica och Christina! Pontus längtar redan efter den lille/lilla lekkompis som väntar i Christinas mage.. ;-)



En gång om året kan man ju få en puss.. ;-)



Så här firade Pontus in 12-slaget!! Vilken slapparkille va.. ;-)
Vi hade lagt honom rätt från början skall påpekas med även täcket över men tydligen är utan täcke uppepå kudden bättre..


RSS 2.0