Gott Nytt År!

Ännu ett År har gått.. Här kommer sista blogginlägget för i år 2012!
En Nyårshälsning till er alla från oss alla!
Gott Nytt År!
Var alla glada? frågade jag när kameran utlösts? -Jag var jätteglad! svarade Herr Butter längst fram.. ;-)
Våra tokungar:
Rackarunge! Jag ska killa dig i halsen!
Om 1,5 h kommer våra vänner hit. Vi blir 3 familjer som firar tillsammans och 5 barn. Som tur är gör varje familj var sin rätt, tack för det! Det har nämligen inte varit jättekul att fixa inför med all uppackning av lådor från köket och städning. Gubbarna hade inte riktigt pratat ihop sig om vart vi skulle vara nämligen så jag fick reda på det kvällen till igår och hade lite annat planerat..
Slutet gott, allting gott - Gott Nytt År!

Var för sig

Igår blev det en tur till simhallen med pojkarna. Goa killar väntar på att byta om:
På eftermiddagen kom min pappa förbi och hämtade med sig Pontus till landet. Planen är att han en kille var så att man riktigt kan njuta och ge den man har extra uppmärksamhet. Igår var det bara Rasmus och jag hemma och vi hade det super mysigt. Rasmus gör sitt nya Pettsonpussel som han fick i julklapp:
Färdigt!
Vi dansade loss hemma i vardagsrummet till Sean Banan och Rasmus flög helikopter på mina ben och vi skrattade i massor. Vi somnade tätt intill varandra och imorse vaknade Rasmus och sa "jag liggger i mitten!".
 
Idag hade Rasmus bestämt att det var biodags. Magnus och han åkte bussen in och gick på Lilla Anna och Långa Farbrorn.
När de kom hem masserade Magnus mig en stund eftersom min rygg inte alls är som den ska.. Gissa vem som också fick väldigt ont i ryggen och behövde massage!?
Under tiden har Pontus varit på landet och myst. Här med Missan:
Jag har nyss hämtat hem Pontus från Orust och lämnat Rasmus för ett dygn ensam med sina morföräldrar.
Nu ska jag läsa Pontus nya bok som han fick i julklapp av Uddevallagänget.
 

Bus hus för barn med spring i benen

Igår jobbade Magnus och jag tog våra två söner till Barnpalatset för att de skulle få göra sig av med lite energi, för energi finns det gott om i de där två kropparna kan jag lova! Tänk om man kunde omvandla den energin till el, då skulle elräkningarna lysa med sin frånvaro.. ;-)
Pontus:
Rasmus:
Lunchdags! Rasmus har valt pannkakor och gör sin vackraste fotomin..
Pontus drack upp sin festis på två sekunder.. 5 minuter innan hans halv special anlände..
Killarna ger sig ut i rymden:
Dagen lyckades, det var två trötta killar som kom hem på eftermiddagen. Gött!
Här ett foto från kvällen innan då farbror Mikael visade oss hur tv-spelet fungerar och Pontus spelade. Mikael ska ladda ner lite mer barnspel, det ser vi fram emot!
Idag blir det en tur till simhallen på eftermiddagen innan min pappa hämtar med sig Pontus ut till landet. Rasmus och jag ska ha fredagsmys och imorgon får han en egen dag med sina föräldrar. På kvällen byter vi barn och Rasmus får skämmas bort ett dygn av sin mormor och morfar och Pontus av oss.

Juldagar med släkten

Igår var vi hos mina föräldrar på middag tillsammans med min mormor och hennes Jan.
Rasmus ger en julklapp:
Vi fick nåt av det godaste jag ätit på länge, citronkalkon, potatis och himmelsk sås.. Mumma!
På Annandagen bär det alltid av till Uddevalla och min morfar och hans Margaretha och min moster Ulrika och hennes Anders. Vi brukar alltid börja med lite reashopping på Torps shopcenter men i år var det riktigt dålig rea tycker jag. Jag brukar kunna fynda tröjor till killarna för 50:- styck, men inte i år tyvärr..
Medan jag letade kläder var killarna med Magnus i en leksaksaffär och även i en båt som stod uppställd:
Killarna får julklappar:
Det finns en stor griffeltavla hemma hos Ulrika och Anders. Gissa vem som tyckte den var toppen!
Nu är jag så mätt att jag har ont i magen.. Vi får alltid så god mat och efterrätter som jag är så svag för..
Strax kommer Magnus bror Mikael förbi och ska lära oss lite hur tv-spelet fungerar.

Härlig Julafton & En Kusindotter är född!

Det blev en härlig julafton igår. Hela dagen ramades in av att det var alldeles vitt, fullt med snö ute. Pontus vaknade 06:10, ropade på mig och sa "Jag orkar inte vänta längre!".. Killarna tömde sina strumpor där Tomten lämnat paket under natten och sedan blev det julfrukost. Jag fixade med den sista maten medan Rasmus och Magnus åkte snowracer och Pontus satt framför tv:n och kollade på julbarnprogram.
Vid lunch kom mina föräldrar och barnens farmor.
Rasmus:
Mikael kikade förbi med paket till killarna. Och vilket paket! Killarna fick Mikaels gamla playstation med allt som hör till. Precis vad Pontus önskat sig men som vi inte har haft möjlighet att köpa.
Guitarr Hero:
Idag ska allt kopplas in, för som jag misstänkte så behöver Magnus och jag assistans av Mikael med detta.
Jullunch:
Rasmus sitter i mina famn och kollar på Kalle Anka:
Efter Kalle och hans Vänner knackar det på altandörren! Pontus som hade full koll på att Magnus gått ut och finurligt viskat att "Pappa ska byta om!" blev väldigt förvånad när Magnus kom in genom den vanliga dörren samtidigt som Tomten satt och delade ut paket!
Rasmus får paket av Tomten:
Två killar fick flest paket av alla.. Vilka högar! Vi har ändå snålat i år och köpt 5 paket per barn varav ett klädesplagg och en elektrisk tandborste. Men det är fler som köper klappar till godingarna.. ;-)
Rasmus hög:
Pontus med alla sina paket:
På kvällen kom våra vänner Peter och Tina förbi och även Mikael, Malin och en släkting till dem. Vi körde julklappsrace och drack drinkar och kom inte i säng förrän vid 01:45.. En härlig avslutning på en härlig dag!
 
Juldagsförmiddagen bjöd på en underbar nyhet! Min kusin Daniel och hans Malena födde idag en liten flicka!
Stort Grattis! Jag myser av lycka att få in en liten flicka i släkten, det var längesen. Vilket nöje att få titta efter en present till en tös! ;-)

God Jul!

 
Önskar alla mina bloggläsare en underbar jul med god mat, nära och kära och ett och annat paket!
Snön började falla igår eftermiddag och hela natten. Det blir en härlig vit jul i år!
Tack för det!

Dan före Dan!

Jippi! Bara 1,5 h kvar till julafton!
Idag har det gjorts lite gott till julafton. Killarna hjälper mig med knäcken:
Tyvärr hjälpte inte killarnas hjälp.. Jag skyller på den nya spisen, jag är ovan vid sådana moderniteter, knäcken brändes och så gjorde även min fingertopp. Faktum är att spisen är så modern att vi fick ringa in grannen idag för att kunna starta den för barnspärren hade gått på. Luriga grejer det där med barnspärr!
Det blev ny knäck på kvällen! Och julgodiset som vi gjorde igår skar vi upp och klädde in:
 
Huset är putsat och donat, klapparna är inslagna, killarna har hängt upp strumpor på dörren.. Vi är redo!
Avslutar med lite foton från avslutningen på killarnas innebandy i onsdags som inleddes med match mellan barn och föräldrar. Pontus och jag mitt i matchen:
Tomten kom på besök (jag) och barnens miner när jag sa "Finns det några snälla föräldrar?" glömmer jag aldrig.. Skoj! Barnen fick sina presenter till slut:
Jag frågade Pontus senare om Tomten hade sagt någonting till honom.. Han svarar: Lägg av! Jag vet att det var du! Jag såg dina örhängen! :-)

Vi gör oss redo för Julen!

Efter att ha firat mamma i fredags och blivt bjudna med god mat gick min pappa och Rasmus ut för att hugga ner granen som min mamma skött om i flera år för att vi en dag skulle kunna ha den som julgran. I år var det dags!
Skogshuggaren:
I fredags var elektrikern där tillsammans med fläktkillen och äntligen ser det riktigt bra ut. Eller ja.. vi är mycket nöjda hittills men längtar efter målaren som inte kunde komma förrän 7:e januari. Han ska fixa runt gluggen och tapetsera över vår matdel som nu ser hemsk ut med nedrivna tapeter.
Idag har vi förberett oss inför julen med lite julstök. De sista klapparna är inhandlade, all julmat handlades på Coop tillsammans med mååånga andra, skräp har slängts på tippen, laxen till julbordet är gjord och Rasmus och jag har gjort lite julgodis:
Och vår Orustgran är såklart klädd! Pontus:
Båda killarna hjälpte till:
Ett tillgjort kort på killarna framför granen. Strax härefter började de brottas.. ;-)
Bjuder istället på det här fina kortet på killarna nu när det är juletider! Rasmus busar under fotograferingen och rycker tag i Pontus mössa..
Paket i mängder är inslagna och ligger under granen och Jenny 36 år känner lite pirr i magen trots att majoriteten av de där paketen ska gå till några betydligt yngre...

Mammas Födelsedag!

Hipp hipp hurra! Idag är det världens bästa mamma och mormors födelsedag!


Sista väckningen för i år!

Killarna i bäddsoffan hos mina föräldrar nu på morgonen, öppnandes paket nummer 20. Idag var det den sista väckningen för i år! Imorgon och 12 dagar fram har killarna och jag jullov! Imorgon kväll när hantverkarna satt upp fläkten flyttar vi tillbaka till vårt radhus och börjar julbona!


Vårt kök börjar se ut som ett kök!

Nu börjar det faktiskt se ut som ett kök! Igår sattes diskho och blandaren i och alla lådor, dörrar och handtag åkte upp på skåpen! Idag på morgonen har jag pratat med kakelsättaren som är på plats. Spännande!


Köket växer fram!

Köket växer fram, sakta men säkert! Så himla kul att komma dit idag och se att det hänt lite! Innan ugnen och mixen där är två stycken kyl och frys men med integrerade skåpslyckor. Imorgon ska alla dörrar, lådor och handtag på, onsdag och torsdag är det kakelsättning och på fredag sätts fläkten upp. Målaren kommer först i januari.. MEN vi kommer kunna flytta hem på fredag och laga mat!


Marsipanpyssel

Ännu en dag med mycket avbockat! Började morgonen med att städa kyl och frys och lägga ut det på blocket. Rasmus hade fått önska vad vi skulle hitta på idag och det blev därför en tur till simhallen för hela familjen. Medan Magnus sålde vår kyl och frys och körde en massa skit från köket till tippen gjorde killarna och jag marsipanfigurer.

Alla adresser är påskrivna på julkortens kuvert och dessutom postade-nöjd!
Vi hann på eftermiddagen se lite av luciatåget i Stallet och fikade sedan in tredje advent med våra lussekatter, pepparkakor och julmust.


Stora snöflingor & pepparkakshus!

Idag har vi fått mycket gjort. Känns bra!
Började med lång frukost med paketöppning. När Magnus vaknat till liv (han var ute med sitt jobb igår) blev det en tur till Ikea. Det fattades några delar till vårt kök som vi var tvungna att köpa till. Oj, vad stora snöflingor det var!
Åkte hem till vårt radhus och fixade lite, killarna och jag, medan Magnus hjälpte en kompis med flytt. Pontus och Rasmus var så himla duktiga och hjälpte mig att frosta av frysen. Länge höll de på, vilka killar!
Pojkarna och jag passade på att göra två snögubbar utanför oss. Äntligen var det kramsnö!
Hemma i mamma och pappas lägenhet igen gjorde vi årets pepparkakshus:
Rasmus ser till att det snöar på huset:
Vårt hus med ett litet finger som tjuvsmakar på florsockret:
En bra dag!

Glad Lucia!

Önskar alla en härlig Lucia!

Våra tomtenissar som precis kommit till förskolan i morse:

 


121212

Idag var det avslutning på Pontus simskola.Vi var i riktigt god tid eftersom jag aldrig kom till jobbet på förmiddagen då både vår egen bil och mina föräldrars extrabil är sönder. Det har varit en lyxig förberedande simskola med bara 3 barn!
Idag fick alla föräldrar se vad de gör på de 40 minuter de spenderar där varje onsdag vid lunch.
Pontus "kör motorcykel":
Alla flyter:
På slutet är det lekstund och Pontus sätter på duschfiguren:
Hämtar ring på botten:
 
Idag friade Magnus till mig kl 12:12 datumet 121212.
Så kanske blir det en Fredriksson av mig under 2013!

Mysmorgon

Det fick bli mysmorgon idag med killarna. Skulle träffa snickaren hemma hos oss vid 07 men fick inte igång mamma och pappas extrabil som jag brukar låna på onsdagar. Insåg att det är ingen ide' att efter det ta bussen till jobbet för att sedan ta bussen tillbaka vid 10 för att hinna hämta Pontus till simskolan som har avslutning idag. Så jag tog en halv semesterdag och sitter nu här med två goa killar och äter frukost.


Helgen slut!

Vi åkte hem från landet ganska tidigt igår eftersom det skulle snöa ordentligt efter lunch. Killarna traskar genom skogen för att komma till bilen. Rasmus:

  Pontus:

Vi fick diskmaskinen såld i lördags - underbart! Efter att vi kommit hem igår gjorde jag iordning det sista så att hantverkarna skulle kunna börja jobba med golvet idag på morgonen. Magnus som varit i Schweiz i helgen och bevakat innebandy-vm fastnade i Frankfurt igår pga snöstormen. Han har nu kommit hem på förmiddagen men min morgon blev lite mer stressig än vanligt med tanke på att jag nu dessutom skulle göra iordning barnen och lämna dem på förskolan. Vilken tur att man nu ha paketet till adventskalendern att locka med! Det gick jättebra!

Magnus som var förbi hemma skickade detta fotot. Golvläggaren har hunnit en bit med vårt gråa laminatgolv som ser ut som stora klinkers:

Nu bor vi hemma hos våra föräldrar under tiden hantverkarna jobbar med vårt kök. Tyvärr meddelade Möbelmontören i fredags att snickarna redan är 2 dagar försenade så de kommer inte förrän på onsdag. Känns lite surt att det bara står där utan att nåt händer.. Vill ju komma in så snart som möjligt!
 

Vinter på Orust!

Det är underbart vackert på Orust nu när vintern lagt sig med snö och rimfrost överallt.. Gissa om man blir arg på sig själv när man då missar att ta med sig kameran till landet.. Grr.. Detta inlägg är bara bilder från min telefon, bättre än inget dock! Vi kom upp igår kväll efter jobb och förskola. Fick traska upp i mörkret med ficklampor då det inte gick att köra upp. Mysigt i skogen och stugan lyste fint när vi kom fram. Brasan var tänd och köttbullar, potatis och brunsås väntade - lyx!
Idag började vi dagen med lite skidåkning. Pontus var på riktigt gott humör medan hans lillebror var grinigare än värst..Pontus med en trillande mormor bakom:
Mitt i lussakattsbaket får vi se två rådjur komma över tomten utanför fönstret. Hann fota en vit liten rumpa!
Rasmus hjälper till med degen och är jätteduktig:
Rasmus har gjort en orm och Pontus en bulle med en massa russin i..
Håll tummarna för att vi får sålt vår diskmaskin ikväll. Har världens snällaste granne som ska låsa upp så att en köpare kan hämta den.

Brrrrr!

På väg till jobbet och det är kallt ute, väldigt kallt!


Bra träning i backen!

Idag fick jag ta en halv semesterdag då det inte kändes som någon idé att åka tillbaka till jobbet efter Pontus simskola och vara där 12:30 för att sedan eventuellt bli hemringd för att vårt kök som vi beställt från Ikea skulle levereras mellan den käcka tiden 15-21 idag!
Ja, ja.. Jag fick i alla fall en härlig stund med killarna i pulkbacken. Igår och dagen innan har det ju varit mörkt redan när vi kommit dit vid 16:30 men nu var det fortfarande ljust. Kan säga att det är bra träning att springa upp och ner i backen.. Helt slut!
Pontus:
Goa Rasmus orkade dra upp snowracern själv idag och fixade att snurra snöret runt ratten så att det inte var i vägen när man åkte!
Vi har ett par grannar som även de har två pojkar men de är några år äldre än våra vilket är jättebra då vi får ärva massor! Idag fick vi ett par skidor! Passar perfekt eftersom vi ska ut till landet i helgen och hade tänkt åka skidor men bara hade ett par där.
Rasmus provar skidor för första gången och gillar det!
Pontus gör en snöängel:
Så här ser man ut när Ikeaköket levereras och dörren står öppen i 20 minuter.. Brrrr...
Jo, här är förresten tapeten som jag beställde idag. Den här ska vi ha som en fondvägg i köket och på resterande väggar vita tapeter. Jag älskar den!
Magnus och Pontus är på innebandy nu men Rasmus stannade hemma med mig. Han ville det och jag tror det är skönt för Magnus att kunna koncentrera sig på sin tränarroll idag för en gångs skull..

Första snön!

Äntligen blev det vinter på riktigt! Imorse var det vitt på marken när man vaknade och hela landskapet har fått en annan lyster. Vackert! Två killar blev sprudlande glada när de kikade ut genom fönstret! Det blev snowracer till förskolan på morgonen med Magnus och när jag hämtade blev det direkt en tur till pulkebacken. Vad kul det är att åka!!
Man blir ju helt slut av att springa upp och ner i backen och det var rosiga kinder på alla tre när vi kom hem.
Vi passade på att bygga en snölykta utanför. Inte tillräckligt kramig snö för en snögubbe..
Vår lykta:
Eftersom vi inte kan laga mat hemma mer än i micron nu lyxade vi till det igår med en söndagsmiddag på Kärrakrogen tillsammans med mina föräldrar. Rasmus spanar in menyn:
Pontus gottar sig med sin drink:
Är så himla trött nu. Somnade till när jag nattade Rasmus och nu ska jag hoppa direkt ner i sängen.
Godnatt!

1:e December

Imorse var det dags att öppna första paketet i kalendern. Båda killarna kom in med sina paket och öppnade vid vår sängkant. Rasmus:
Vi har jobbat bra med köket Magnus och jag. Jag har tömt alla skåp och packat ner (och slängt massor! gud vad skit man har!) medan Magnus har rivit ner och varit på tippen med en massa skåp och bröte idag.
My handyman:
Killarna fick måla på väggen! De var väldigt tveksamma till om man fick det, men jag förklarade läget och hoppas att de förstod att det är en engångsföreteelse.. ;-)
Pojkarna och jag gick ut i det kyliga och vackra vinterlandsskapet en stund.
Rasmus tittar på bäcken:
Pontus har brutit av en stor istapp:
Pontus har gett den här tappen till Rasmus och de är förundrade över att det är en pinne inuti..
Äntligen lite kort på Pontus när han inte har sitt "mamma ska fota mig leende" utan är helt naturlig.
Finaste!!
Rasmus har varit väldigt trött hela dagen idag. Gissar att han fått det som Pontus var hemma för i förra veckan.. Hoppas det går över snabbt annars blir det inte mycket lön kommande månad med allt vabb. Och lön kan man verkligen behöva när man renoverar kök vill jag lova..
Köket levereras 5:e dec och hantverkarna börjar jobba den 10:e. De kunde inte lova att de skulle hinna färdigt innan jul men att vi skulle kunna använda vitvaror till jul i alla fall, dock kommer nog inte målaren hinna klart. Känns sådär. Hade helst väntat till januari med allt men då skulle vi tvingas betala magasineringsavgift på det vi beställt så det får bli såhär. Vi ska få bo i mammas och pappas lägenhet vilket blir perfekt. Men någon adventsfika bjuder jag inte hem till i år, men nästa år blir det med ett förhoppningsvis läckert kök!
Jo, just det.. hann med en sväng till Ullared med en vän och hennes man under kvällen. Barnens julklappar handlade - skönt!

RSS 2.0