Adventskalenderdags!

Enligt tradition som min bror och jag växte upp med skall barnen ha en adventskalender i form av ett litet paket varje dag. Operation paketinslagning pågår just nu i ett kök som blir tommare och tommare då vi påbörjat rivningen inför köksrenoveringen..


Hemma igen!

Så var man hemma igen! Oj, vad fort de 4 dagarna gick!
Igår checkade mamma och jag ut från hotellet vid 12 tiden efter att ha ätit god frukost och slappat en stund på hotellrummet.
Vacker och färgglad turistbuss!
Killarna sov när jag kom hem och jag smög in och luktade på dem och myste lite. Kärlek!
Än mer kärlek när de vaknade imorse och lät mig krama och gossa med dem i massor.. De fick sina presenter och blev glada över sina spiderman-tröjor, leksak och godis..
Pontus var sjuk igår med feber och imorse var han feberfri. Konstigt! Jag lät han gå på simskolan fast egentligen borde han nog inte det. Men han är fortfarande pigg och glad såhär flera timmar efteråt!
Undervattensimning:
 
Innan jag åkte till Dublin hade killarna och jag bestämt att när jag kom hem skulle vi vara lediga och baka pepparkakor. Det kom de ihåg imorse!
Rasmus Bagare:
 
Pontus koncentrerar sig ända ut i tungan..
Kolla våra pepparkakor!
Det är skönt att vara hemma hos sin familj igen! Men att vara iväg 4 dagar gick långt över förväntan.
Jag mådde faktiskt inte dåligt av längtan en enda gång.

Dublindagar

 
Sitter hemma hos Axel just nu och kan därför göra ett blogginlägg med bilder från de här tre dagarna vi varit här. Vi bor på ett bra hotell, mamma och jag, och på dagarna strosar vi på stan och ätergott på kvällarna.
Miljöbild:
Vid floden:
På en marknad tog jag det här läskande fotot i lördags:
Mamma och Axel..Enda fotot jag fick lägga upp på Axel..
Jag hittar lite roliga typer på bargatan:
Den långa spiran i Dublin center som ofta är mötesplats. Mamma längst ner till höger:
På Livingspoon imorse, ett jättemysigt ställe där vi ätit frukost 2 av dagarna. Imorse smakade det extra gott eftersom vi börjat dagen på hotellets gym.
Utanför ett shoppingcentrum idag på förmiddagen:
St Stevens Green - en jättefin park där jag var mycket när jag var här med Pontus och han var 1 år. Kul att komma tillbaka och se lekplatsen där Pontus lekte massor under ett par dagar 2008..
Det har regnat en hel del här! Kolla gräsmattan i bakgrunden:
Jag tycker det är charmigt med alla olika byggnader som ligger ihoptryckta!
Här bor Axel!
Nu ska vi ut på restaurang om en stund. Det kurrar i magen så det passar bra!
Igår var vi på ett jättemysigt tapas-ställe med underbar mat och dagen innan avverkade vi italiensk både till lunch och middag. Får se vad det blir ikväll.

Dublin levererar!

Det är söndag kväll och vi har nu varit här i två dygn. Vi har det helt underbart! God mat i mängder, strosa på stan, shoppat lite och sovmorgnar.. Igår var jag även på fest med Axels kompisar vilket var en jättekul upplevelse med folk från massa olika länder.. Jag ska göra ett långt inlägg så småningom av vår vistelse här med foton jag tagit med kameran men just nu får ni nöja er med ett litet inlägg från min iphone..


Mot Dublin!

Igår tog jag med mig min bäste hjälpreda och starke kompanjon när det var handlingsdags. Det finns ingen som är så hjälpsam som vår Rasmus när det gäller att köra kundvagnen, plocka i saker och bära hem matkassar! "Jag är stark!" säger han och tar i så läpparna vitnar..
En ren hade gått vilse och stelnat till på Ica igår. Rasmus klappade!

Igår handlades det mat för flera dagar så att jag vet att inte skafferiet är tomt när jag om bara några timmar åker iväg med min mamma till Oslo för att ikväll lyfta med planet till Dublin och lillebror Axel för 4 dagar och nätter. Ser väldigt mycket fram emot det! Mamma och jag ska bo på hotell och jag ska sova hela nätter (lyx), träna på hotellets gym, spatsera omkring i storstaden, shoppa, äta frukost på nåt mysigt ställe, middag ute, träffa Axel och ser hans nya lägenhet och kanske få träffa hans vänner om jag har tur.. ;-)

Jag har aldrig varit ifrån killarna så här länge så det är lite kluvet "jag kan klara det, jag är ingen mes..".. Eftersom jag vet om vilken abstinens jag kommer få efter mina barn har jag tagit en extra semesterdag på onsdagen så att jag och killarna kan ha en heldag tillsammans hemma. Jag kommer ju hem när killarna somnat på tisdagskvällen och skulle aldrig kunna gå till jobbet morgonen därpå utan att ha fått min dos av gos och bus med killarna. Och eftersom det då är 4 dagars frånvaro som ska tas igen behövs en heldag. Minst.

 


Pontus Namnsdag

Idag är det Pontus namnsdag. Det firar vi inte så stort mer än att vi säger grattis och namnsdagsbarnet får bestämma middag. Det blev därför taccos denna tisdagskväll.


Fotografering

Idag åkte vi till Magnus gamla jobb för att fota våra små tomtenissar till årets julkort.
Det är en förmån att få komma hit och fota med riktig duk bakom och blixtrar.. För att mina killar skulle gå med på att posera som tomtar krävde de att sedan få bli fotograferade med svärd.. Blev inte så bra foton när de fajtades men här är ett på Pontus som blev bra!
Killarna slängde sedan ifrån sig svärden och började posera en och en utan att jag ens behövde tigga , be och muta (som med julfotona).. Pontus:
Fördelen med att ha en liten kille som ser upp till sin storebror är att han gör exakt likadant som han ser Pontus göra. Bra vid fotografering!
Pontus kommer själv på sina poser:
Coola Rasmus:
Fick en del lyckade tomtenissekort också, men de får ni vänta på!

Jul på Liseberg

Kaos hemma idag då Magnus tar ner saker från vinden som han tycker är onödigt att ha där och som jag tycker är bättre att ha på vinden än på golvet där vi går. Förmiddagen gick åt till detta och nu på eftermiddagen har han tagit ur grejer ur städskåpet som han inte tycker ska vara där och lagt dem på spisen istället.. Ja, det är inte alltid lätt att inte bo ensam. Ibland kan jag drömma mig tillbaka till min 36 kvadratmeters lägenhet i Lunden där det bara var jag..
 
Vi har i alla fall haft några fina timmar tillsammans familjen idag på Jul på Liseberg!
Vi kom dit vid 15-tiden då det fortfarande var ljust ute. Pontus värmer händerna:
Rasmus kommer springande efter en karuselltur:
Vi köper churros och de är jättegoda!
Mums! Killarna älskar det men det räcker att dela en strut på fyra för det är sött..
Gott!
Vi stod 20 minuter i kö för att krama och prata med Tomten. Ingen av killarna vågade sig närmare än så här trots tappra försök från Tomtens sida.. Pontus lämnar sin önskelista:
Vi delar på ett varmt bröd från Lappland med smör på..
Båttur!
Tyvärr tog batteriet till kameran slut mitt i båtturen så resten av fotona är tagna med min telefon och därför sämre kvalitet.
Mäktigt med alla ljus!!
Medan Magnus och Rasmus är på toaletten spelar Pontus och jag på skumtomtehjulet och vinner en påse!
Rasmus på en gris med en skumtomte i munnen:
Vi avslutade besöket vid 18 med Fiskedammen. Jag tycker alltid man får prisvärda leksaker som barnen får välja för den 20:- man satsar. Jag gillar det! Vill inte spela bort en massa pengar på chokladhjulen för att kanske vinna en stjärnvinst, äta upp alltihop för att man saknar den där hjärncellen som säger stopp och tyvärr har man fettdepåer som gärna suger i sig och som man sedan mår dåligt för..
Hör nu hur vår minste huligan som håller på att nattas däruppe inte nöjer sig med sin far utan ropar på sin mamma.. Och just det ja, jag är ju inte längre kvar ensam i den där lilla lägenheten i Lunden, det är ju jag som är mamma! Dags att kila!

Innebandy för killarna

Magnus är lika bra på att fota och dokumentera killarnas vardag som jag.
Igår jobbade jag till 17 medan killarna var på innebandyträning. Rasmus är mest med innan alla andra kommer.. Igår hade han varit en riktig buse under träningen vilket försvårar tränarrollen för Magnus. Vi får se om den här busgrabben får vara med i fortsättningen.. Han är ju ändå minst 2 år yngre än de andra så det är inte helt lätt.
Nu har Pontus spelat i lite mer än ett år. Förra året spelade han med barn som var minst ett år äldre, men nu efter sommaren med andra barn födda 2007. Vilken skillnad! Och så mycket roligare för Pontus! Igår gjorde Pontus sitt första mål! Här får han high five av en lagkompis:
Det är stort att göra sitt första mål och efter det kom ett till! Två mål av en glad Pontus:
Magnus sa till Pontus förtjusning att när man gjort sitt första mål någonsin då ska det firas! Så hem kom en glad Pontus med ett paket glass som intogs efter middagen:
Rasmus är så trött nu på kvällarna och blir riktigt jobbig. Han bråkar mycket med sin storebror och idag efter att ha dragit hårt i sin storebrors pung åkte han upp för nattning redan 18:30! Rackarunge!
Jag vet inte om det är mycket på förskolan nu eller om även han liksom jag blir tröttare när det är mörkt ute.
Vi får ta och natta honom tidigare inser jag.

Lite gott och blandat..

 Här är ett foto på två nysimmade personer idag:
 
BusPontus:
 I måndags när jag hämtade killarna på förskolan var de ute och lekte. De hade byggt ett sandslott där det bodde dinosaurier. Pontus och tre kompisar var där. Plötsligt kom Rasmus. Han hade varit och hämtat vatten till vallgraven: 
Igår när jag kom till förskolan var det något helt annat. Mina söner och en kompis satt försjunkna i Ipaden och ett spel där man jobbade med länder och flaggor och likt ett pussel drog in länderna på rätt plats på världsdelen.
Gud vilken bra grej! Skulle jag vilja köpa till killarna i julklapp och ladda ner pedagogiska program till.
Bra storlek på skärmen för killarna!
Rasmus:
 Får se om Tomtens ekonomi ger utrymme för sådana här klappar..  

Fars Dag

 
När det gäller Fars Dag,
har min egen far en egen lag:
Fars Dag är likt Halloween och Valentin kommersiell skit,
men här pappa får du ändå dikt av mig skriven med flit.
 
När jag tänker tillbaka på dagarna man bodde hemma,
minns jag att jag för varje tappad tand fick en femma.
Mina bästa minnen är alla resor du och mamma tog oss på,
ovärderliga upplevelser som ett barn kan få.
 
Jag minns också de härliga stunder då jag hälsade på dig på jobbet ditt,
kakburken i nedersta lådan, bio och ibland en peng till samlingen av klistermärken mitt.
Liite jobbigt var det när jag skulle åka till Grekland i ungdomen,
och du tog snacket om kondomen..
 
Du och mamma har alltid funnits där för mig,
och för det älskar jag dig.
Den omsorg, tid och kärlek jag fått och får,
gör att jag riktigt bra mår!
 
Så tack för att du inte bara är min Far,
utan även min hantverkare, bank, barnvakt och så många bra råd har!
......................................................................................................................................................
 
Jag lever ju också med en annan far, far till mina barn.
Vi har nyss uppvaktat honom med nybakad äppelpaj och vaniljsås och skickat iväg honom för att se på innebandy som han älskar. Innan han åkte fick han dessutom en present av Pontus som hade gjort en tyngdlyftningsgrej i papper till Magnus:
 
Det är mycket träning som gäller för Pontus just nu. Igår hade han lite av ett träningsläger här hemma!
Armhävningar och sit-ups:
Kolla vad stark jag är!
 
Den här lille sötnosen somnade bra mycket tidigare än sin storebror för ovanlighetens skull..
Annars var gårdagen inte en dag som går till historien. Har aldrig haft en sådan mensvärk och hoppas verkligen inte att jag kommer att ha det så en gång i månaden framöver. Idag känns det mycket bättre!

Önskelista

I veckan kom det kataloger från leksaksaffärerna och Pontus ville såklart skriva önselista till julen!
Han skriver sitt namn så fint helt på egen hand. Han har haft lite svårt med S.et men nu sitter även det som en smäck:
Första egenskrivna önskelistan! Det är stort!
Jag fick bokstavera det han önskade sig så skrev han:
På torsdagskvällen hade vi ingen mat hemma så vi gjorde egen pizza med de rester som fanns.
Rasmus knådar pizzadegen:
Uykavling:
Det är så roligt med Rasmus för efter vår vecka hemma tillsammans har vi kommit varandra så mycket närmare. Det är sorgligt hur mycket tid man är ifrån sina barn när man är på arbetet. Rasmus är med mig hela tiden hemma nu, lagar mat, städar, badar och myser. Det är nästan bara jag som gäller och han är så glad när jag är där och så ledsen när jag går.. Jag önskar vi hade ekonomi att jobba deltid för att få mer tid till barnen. Jag märker speciellt på Rasmus att han har ett behov av det. Jag har också ett behov av det.
Nu ska jag njuta av två lediga dagar med våra barn trots en mensvärk som inte är av denna värld.

Sportigt!

 
Jag gillar den där mysiga stunden mitt på onsdagslunchen som Pontus och jag har tillsammans. Hans leende när fröken släpper ut honom från personalingången och han ser mig, vårt mysiga snack i bilen på väg ner till simhallen, ombytet, när simfröken kommer och släpper in simskolebarnen och vi står där med varsina handdukar och säger att vi ses om en stund, de sista 5 minutrarna när jag får komma in på hans lektion och han visar mig allt han kan och den goa frågan i duschen efteråt som inte går att säga nej till "Ska vi ta en bastu idag mamma?".. I love it!
På väg in till simhallen:
Onsdagar är en aktiv dag då killarna dessutom har innebandyträning med sin pappa som tränare klockan 17-18.
Våra innebandysöner:
Rasmus:
 
Nu har vi haft en kille här som kollat på vårt kök och ska lämna offert. Samma kille som gjorrde iordning vårt badrum. Hoppas han ger ett okej pris! Känner mig trygg med honom. Magnus och jag var på Ikea igår kväll medan min pappa var med killarna. Det var en grym kväll och vi fick äntligen ihop vår skiss så att vi är riktigt nöjda med vårt drömkök!

Härlig utflykt till Landvetter

Idag blev det en utflykt till mina vänner i Landvetter, Melina och Peter och deras son Tim.
Mina pojkar gillar Tims sjörövarskepp:
Tim visar oss deras hönsgård:
Så söta kycklingar som vi får klappa!
Rasmus var med om det häftiga att få hålla en höna! Vilken upplevelse!
Rasmus matar kycklingarna med majs ur handen:
Underbart att få vara med om sånt här!!
Pontus och Tim lekte jättebra ihop och här får Pontus en kram av Tim:
Peter grillade korvar utomhus och en härlig lukt spred sig. Rasmus får korv av Melina:
Ketchuputdelning:
Korv smakar fantastiskt utomhus i lite kyla men det var riktigt gott med efterrätt inomhus också! Har fått receptet på en jättegod choklad/cocoskaka.. Mmmm.. Min store kille tryckte i sig 3 bitar!!
Peter hjälpte oss dessutom med våran bil och läste av på en dator vad som var fel. Vilken teknik det finns!!
Nu ska vi köpa ett nytt batteri till bilen och hoppas på att det löser en del.

Allhelgonaafton

Det är ju allhelgonaafton idag och vi brukar åka och till Magnus pappas grav och så gjorde vi även i år.
Det var en mäktig syn som mötte oss med gravljus överallt:
Killarna lägger kransen på graven:
Pontus och Magnus:
Här vilar pojkarnas farfar sedan 13 år tillbaka:
 
Igår fick Magnus ta med sig Pontus till sitt jobb på skolan. Det var Magnus kollega som föreslagit det och de fick en kanondag! Det var riktigt bra att dela upp killarna så att Rasmus och jag fick tid ensamma med varandra.
Vi bakade chokladbollar:
Rasmus provsmakar:
Vi lekte massor! Tågbanan har använts en hel del sista tiden vilket är kul. Jag gillar de mer genuina leksakerna och hade gärna slängt lasersvärden i soptunnan.. ;-) Rasmus ville ha en stor hög med leksaker mitt i tågbanan:
Vi tog en promenad ut mellan regnskurarna ner till affären och handlade. Det har öppnat ett nytt konditori i Kärra som Rasmus och jag provade. Det var en trevlig tjej som jobbade där, trevlig miljö och väldigt bra priser!
Med ett spärrat bankkort och begränsat med kontanter i helgen var det väldigt tacksamt med kanelbullar som kostar 7:-! Rasmus pekar på vad han vill ha:
Lyx att få gå ut och fika bara vi två!
Medan Rasmus och jag var hemma hade Pontus jättekul på skolan där Magnus jobbar. Det var höstlov och inte så mycket barn och denna dagen var det Halloweenfest med roliga aktiviteter. Pontus var lite blyg i början men det lossnade snart. Här leker de inte nudda golv:
De här fotona tyckte jag var kul att se! Pontus i bamba tar bestick:
Skolkille i bamba:
Poängpromenad:
Hade gärna visat er gruppfoto på barnen tillsammans med Pontus men kan inte lägga upp foton när de andra barnen syns framifrån utan tillåtelse. Magnus berättade att barnen som går i tredje klass hade varit helt fantastiska med Pontus och Magnus jobbade en timme längre än schema.. Pontus ville nämligen inte åka hem!

Modefotografering

För en månad sedan köpte jag ett erbjudande via Let´s Deal. Det var fotografering hos model house sweden och 1 bild + fotografering fick man för 59:-. Idag hade vi tid där.
Vi tog bussen in till stan, killarna och jag, och gick sedan till Kungsgatan. Parkerade barnvagnen och skulle lyfta loss väskan med barnens extra ombyten till fotograferingen och min plånbok. Väskan var inte där. Insåg med skräck att jag glömt den på bussen. Det är sånt kaos när man ska få ut två barn, barnvagn, väska och allt.. -O nej! sa jag. Väskan stod ju vid dina fötter på bussen Pontus! Vi glömde den!. "-Mamma, man kan inte be barn passa väskor!" svarar min kloke son. -Nej, självklart inte Pontus. Det var jag som glömde den!
Upp till fotografen och ringde västtrafik som inget kunde göra, sedan Nordea där jag spärrade mitt kort.
Sedan fotografering!
Det blev bara foton med dessa kläder på eftersom det andra bytet låg i väskan. Vad glad jag är att jag tog på favoritkläderna hemma redan! Dilemmat med den här fotograferingen (förutom att få två vildingar att göra samma sak och vara stilla då) var att det enda foto som ingick i de 59:- jag hade betalat bara gällde för ett foto med 1 person på. Jag ville ju ha syskonbilder! 1 foto kostade 500:-! Det andra dilemmat var att det var många bra bilder och jag skulle vilja ha massor men det var ju skitdyrt. För 1650:- kunde man köpa 5 foton och så fick jag ju ett gratis med en person på. Jag köpte det. Fick lite ont i magen av klumpsumman, men vi har aldrig tagit barnen till en riktig fotograf förut och just nu har vi två löner så.. Ja, det känns rätt, men hade kännt ännu mer rätt till ett billigare pris!
Vill ni se de foton jag köpte? De kommer nedan. Jag vill gärna att ni som brukar få foto av killarna i julklapp skriver här eller hör av er till mig vilket foto som är er favorit. Kanske lite tråkigt att veta vad man får, men samtidigt roligt att få just den bild man gillar mest tycker jag. (Man kan även välja syskonfoton från förskolan om man vill). Så.. Mamma, Pappa, Farmor Rosa, Mormor och Jan, Tore och Margaretha - låt mig få veta er favorit!
 
Hoppbild!
Rasmus hoppar!
Pontus hoppar:
Ett av få foton där Rasmus stod still..
Jag är jätteglad för fotona! Och när man väl köpt dem kan man ju framkalla hur många man vill!
Och väskan.. Ja, den är hos oss igen! Vi gick tillbaka till Heden och pratade med en chaufför som ringde runt och fick fram vilken buss jag åkt med, ringde dit och den chauffören hade väskan! Vi väntade en halvtimme så kom den chauffören med vår väska! Tjoho! Den chaufför på 43:an med utländsk härkomst (som de brukar skriva i tidningen när dåliga saker händer) ägnade hela sin rast till att hjälpa mig och för det är jag grymt tacksam!

RSS 2.0