Pontus övernattningskalas

I år valde Pontus att bara ha ett litet kalas. Han bjöd in sina tre bästa vänner som kom igår med ett-tiden. Presentöppning:

Jättefina presenter!!

Nu var det dags att åka in till stan. Vi hade bokat biljetter på bion: Peter och Draken Elliott och den var fantastiskt bra!

Det blev mat på McDonalds innan hemfärd och vi hann också fånga några Pokemon.

Killarna kollade på ännu en film när vi kom hem. Vi hade bäddat iordning så de alla fyra sov i vardagsrummet:

Efter två filmer var vi tvungna att gå ut för att göra av med lite energi så det bilen en promenad med Pokemonjakt på en timme;

Killarna somnade relativt snabbt för att vara fyra 9-åringar ihop. Dock vaknade de som kompensation klockan 04 imorse..😬😬 Mitt frukostsällskap:

När man varit vaken sedan 04 blir man lätt rastlös vid 8.. Det blev till att göra en mördeg och baka halloweenkakor:

Efter att killarna gått hem åkte vi ut till Gråbo för att se Magnus spela match. Rasmus skjuter på målvakten i pausen. Kolla bollen i nättaket:

Magnus lag vann matchen med 5-6!

På kvällen gjorde Pontus och jag iordning årets pumpa. Imorgon ska det firas! Killarna har höstlov hela kommande vecka. Magnus är ledig tre dagar med dem, jag en och mina föräldrar en. Perfekt pussel!

Imorgon åker jag upp till Stockholm igen över dagen. Möte med SOS på morgonen och efter lunch möte med vår personskadeavdelning.


Pontus första mål & första läxan för Rasmus

Tredje matchen för säsongen och äntligen fick vår Pontus göra mål idag!

Domaren presenterar lagkapten inför matchen. Idag var Pontus lagkapten:

Matchen vanns med hela 12-0!

Även Rasmus har gjort debut idag. Strålande glad kom han idag hem med sin första läxa! Nu är det läsläxa som gäller framöver och jag håller tummarna för att glädjen håller i sig.


Pontus 9 år! 🎈🎈🎈

Idag är det 9 år sedan du kom till oss Pontus och gjorde livet så mycket bättre! Får inte ihop det hur åren kan ha rullat på i en sådan fart att du blivit så stor.

Vi började dagen med pannkakor och presenter på sängen:

På kvällen kom mormor, morfar, Mikael och Malin på middag. Här med mormor:

Pontus hade beställt en cheesecake som det stod Pontus på så det fick det bli!

Känner mig nöjd med att jag fick ihop dagen. Har varit fram och tillbaka på möte i Stockholm också.


Rasmus levererar

Idag var det sammandrag för Rasmus och hans kompisar. 3 matcher spelades och varje match är 2X10min. Rasmus är en riktig målgörare och satte 11 mål idag!

Glada killar!


Innebandy & Simning

Idag hade Pontus seriematch mot Pixbo. Matchen slutade med förlust 4-5 men det var en riktigt bra match.

Direkt efter matchen åkte Pontus till simhallen för träning. Idag simmade han 1 km och flöt i 8 minuter vilket han fick i uppdrag. Snygga märken efter simglasögonen:

Nu myser vi i soffan framför Så mycket bättre.


Sjuk

Jag har varit hemma sjuk sedan i måndags. Hoppas kunna gå imorgon igen men är helt slut av den här infektionen i kroppen. I måndags kom Pontus hem med en nalle han gjort i slöjden. Jättefin!

Innan Pontus skulle träna igår åkte Magnus och han till farfars grav och lämnade en krans då det nyligen var Jan-Eriks dödsdag:

Rasmus och jag bakade bröd igårkväll som väntade när Pontus kom hem från sin innebandyträning:

Våra prinsar imorse på väg till skolan:


Seriepremiär för Pontus

Idag spelade Pontus sin första seriematch i innebandy. Stort! Tidigare har det varit träningsmatcher och cuper men nu spelar de alltså i serie för första gången.

Pontus var jätteduktig, kämpade och slet.

De spelade runt jättebra i laget, fina passar till varandra. Matchen slutade med en härlig vinst på 11-1.

Då var det ny jobbvecka imorgon. Känns skit. Jag har haft feber och huvudvärk i 8 dagar nu. Ätit tabletter hela veckan för stt orka jobba. Har ju ingen vikarie då hon är sjukskriven så inte läge att bli sjuk tyvärr..
Idag var jag hos läkaren för att kolla om jag fått en infektion i koppen. Jag var röd i vänster öra, öm i bihålorna, magen urballad, excem i ena örat.. men sänkan var bra så det är en virusinfektion så vem fan vet när den tar slut..😢


Fotbollscup & Simning

Fyra timmar stod jag ute i det kalla höstvädret idag och hejade fram Rasmus och hans lagkamrater. Hade klätt mig bra med långkalsonger vilket var skönt! Rasmus gjorde bra ifrån sig. En riktig kämpe är han!

Välförtjänt medalj!

På eftermiddagen hade Pontus sin simkurs. Nästa termin ska de ev börja tävlingssimma.


GP

Igår var GP och besökte den idrottshall där barnen tränar på onsdagar. Det är ett jättestort tält man smällt upp för många miljoner men regleringen av temperaturen fungerar inte. I somrar blev det så hett att det inte gick att vara där och nu är det tvärtom - jättekallt. 11 grader igår och man får klä sig varmt. GP var där och gjorde reportage om det som publicerades idag.

Hela laget:

Avslutar med ett foto från tisdagen då jag lagade mat och hade den här prinsen sittandes bredvid mig under tiden:


Helgen

Pontus har syslöjd i skolan nu och har blivit väldigt förtjust. Igår morse åkte vi och köpte tyg till en nalle han ville sy.

Medan Pontus började rita mönster på en nalle åkte jag till Orust med mina barndomsvänner. Vi shoppade på Göksäter, promenerade, bastade, åt 3-rätters och pratade i mängder.. Underbart! Kom hem idag på eftermidddagen.

Bakade en äppelkaka med Rasmus:

Fikade tillsammans hela familjen och jag känner mig sjuk. Tog febern och har 38 grader.. skit!


10 år tillsammans ❤️

Idag är det 10 år sedan vi blev tillsammans, Magnus och jag. Det firade vi genom att gå ut och äta hela familjen på Pinchos:

I veckan har vi även hunnit med lite annat. Igår var vi på bio. Vi har fått en massa biobiljetter av Axel som han vunnit på jobbet. Perfekt!

I tisdags var det kanelbullensdag vilket vi naturligtvis firade med fika på altanen:

Imorgon lämnar jag grabbarna över helgen för att vara på Orust med mina barndomsvänner.


Så mycket att bloggen glöms av..

Oj, oj.. Mamma ringde idag och påpekade att det varit tyst på bloggen ett tag. Ja. Det blir alltid inlägg när man har roliga saker att skriva och fina foton.
Men det har inte varit bra. Vi har jättebekymmer med en pedagog i skolan som gör att Pontus är rädd och orolig för att gå i skolan. Detta genererar såklart oro hos mig, möten med rektor, skolkurator osv.. Mitt knä är skit. De tror att bakre korsbandet är av. Jag var hos läkaren förra måndagen och har tid hos specialist imorgon. Uppepå detta är jag ju engagerad i allt - representant för båda sönernas spår i skolan, med i styrelsen i bostadsrättsföreningen och driver Barnmarknad 2 ggr per år. I helgen var det dags för vår höstmarknad. Jag tog ledigt på dagen i fredags och var med Rasmus i skolan. Det var superkul!

Vid 14 var vi på plats för att göra iordning inför marknaden. Höll sedan på från 07 till 21 under lördagen. Tufft, men det blev en rejäl slant till Love Nepal som jobbar för att befria flickor från sexslaveri.

Idag var det SÅ skönt att inte ha några planer. Pontus och jag åkte och lämnade lite grejer till min kusin Daniel som fått en liten Julia (på Rasmus födelsedag). Sedan bar det av till Trädgårdsföreningen där vi letade efter Pokémon. Vackert här!

Det blev lunch på Rosencafe't.

På eftermiddagen hade Pontus en kompis här. De besökte sin gamla förskola och lekte lite:

Ja, det var lägesrapport från nu. Ny vecka börjar imorgon.. förra veckan var jag i Stockholm med jobbet vilket också tär lite att åka fram och tillbaka.. denna veckan är jag på plats i Gbg iaf!


RSS 2.0