Gott Nytt År!

Gott Nytt År önskar vi er alla!!
Nu ska vi iväg till våra goda vänner och fira in det nya året.. Kram!


Axel & Daniela har åkt hem.. :-(

Igår kändes det lite som om vardagen var tillbaka då Magnus jobbade. Så jag körde på med mina favoritsysslor såsom dammsugning och tvätt.. ;-) Efter en skön lunchvila åkte jag och Pontus in till stan där vi mötte upp mina föräldrar, Axel och Daniela och gick på indisk restaurang; Bombay. Gott!

Idag åkte Axel och Daniela hem till Dublin igen efter 1 vecka här.. Jag och Pontus skjutsade ut dem eftersom mamma och pappa åkt till Dalarna för att fira nyår med min faster och hennes Kurre.. Innan vi åkte till flygplatsen passade jag på att bjuda hit Axel en stund på kanelbullar så att han kunde hjälpa mig med min dator som varit lite skum.. Det gäller att utnyttja sin brors datorkunskaper innan han sticker.. ;-)

Här lotsar Pontus Axel hem till oss..



Även Pontus hann med att "utnyttja" sin morbror en stund..
Här läser de boken om Grodan som firade Jul - en bok han fått av sin mormor i julklapp!



På kvällen gick vi ner till den lokala restaurangen, jag, Pontus, Magnus och hans kompis Peter.. Jag beställde två förrätter istället för en huvudrätt... busigt va! Toast Skagen och Tzatsiki.. Mums!



Pontus sprang omkring i restaurangen och möttes av många leenden!
Väl tillbaka var det bums i säng då klockan var över nio!


Undervattensfoton!

Igår hade vi en ännu en härlig dag. Först åkte vi in till stan för att byta Magnus jeans som han fått i julklapp.. Han behövde en större storlek efter all julmat.. ;-) På kvällen åkte vi hem till mina föräldrar som skulle mysa med Pontus medan jag, Magnus, Axel och Daniela gick på bio. Vi såg Australia som var en maratonfilm på hela 2:45 minuter! Den kändes dock inte alls lång, en superbra film enligt 3 av oss.. Axel skall ju alltid vara lite speciell.. ;-)

Jo, glömde kanske att skriva att vi den 22:e december var på undervattensfotografering där vi brukar ha babysim. Fick bilderna mailade till mig idag! Titta här vilken liten fisk vi har i familjen!






Man kan inte bli annat än stolt! De andra mammorna och papporna tog bilder under vattnet tillsammans med sina barn men, men.. Är man en mes som måste hålla för näsan när man är under vattnet vill man inte att det skall dokumenteras.. ;-) Bör kanske nämnas i denna mening att Magnus inte var med så ingen tror att Pontus har två mesiga föräldrar när det kommer till vatten..

Är jätteförkyld idag, ont i bihålorna så det blir att ta det lugnt. Magnus är hemma med Pontus och jag är på jobbet och vilar mig.. ;-)

Juldagar!

Dagarna rusar iväg.. Kanske är känslan så för att man har det så bra med nära och kära? Så gott att vakna upp på morgnarna och Magnus ligger kvar i sängen han också! Julafton blev riktigt mysig! Magnus mamma med Anders kom tillsammans med Mikael och Malin. De stannade en stund och hade så klart med sig klappar till dagens mest bortskämde pojke.. ;-)



Vid 14-tiden kom även mina föräldrar och min bror och hans flickvän. Vi bänkade oss naturligtvis som de flesta svenskar framför Kalle Anka vid 15-tiden.. Även Pontus uppskattade detta.. Roligast av allt var avsnittet från Tomteverkstaden då Tomten testar om alla leksaker är ok och får tag i en docka och säger "Säg mamma!".. Dockan svarar då "mamma".. Sekunden därefter hördes ännu ett "Mamma" från pojken i mitt knä!! Hihihi.. Sen var det ju såklart Muuu på tv också!



Vilket julbord vi fick ihop! Vi hade kunnat bjuda in hela bostadsrättsföreningen..;-) Men gott var det!




Måste nog utnämna Axel och Danielas julklapp till dagens favoritklapp.. Pontus satt och plingade på den samtidigt som de andra julklapparna öppnades.. :-)



På kvällen körde vi julklappsrace vi vuxna vilket alla tyckte var kul! Efter det fick vi blodad tand för spel och fortsatte med "Vem vill bli miljonär" som sedan övergick till Poker.. Tyvärr dök Magnus kompis Peter upp lagom till pokern och spelade hem alla pengar.. vi hade satsat 20:- var så det var en tung förlust..;-)

På Juldagen åkte vi till mina föräldrar dit min mormor och Jan kom på middag. Gott med nåt annat än julmat nu.. Stek och potatis med brunsås - mums!

Idag åkte vi för elfte året i rad på Annandagen till Uddevalla där vi åt gott hos min moster Ulrika, min morfar och hans Margaretha.. Alltid kul att träffas här allihopa.. Tyvärr kunde inte alla mina kusiner komma. Daniel låg hemma sjuk och Evelina jobbade men här är en del av gänget!



På kvällen när vi kommit hem ringde plötsligt telefonen.. Det var Magnus kusin Håkan som bor i Härjedalen men som nu var nere i Götet för en snabb visit.. Han frågade om han och hans dotter Elina kunde komma förbi och säga hej.. Javisst! Magnus ringde hit sin bror med familj så att även de kunde ses eftersom det blir så sällan. Det blev 2 roliga timmar.. Här är Pontus med sin nyfunna syssling Elina:



Läggdax här nu.. Godnatt!

God Jul!!

God Jul önskar jag alla där ute!
Vår familj väntar nu på att släkten skall komma, julgodis, Kalle Anka och julbordet såklart! I år har vi bestämt oss för att ha mer riktig mat på julbordet så på morgonen har jag gjort fläskfilé, potatisgratäng, ungsstekt lax och de klassiska prinskorvarna. Familjen kommer med sin del strax - perfekt med knytkalas!!




Igår kväll var vi nere hos Mikael och Malin för att lämna inflyttningspresent till dem och julklappar till Malins döttrar som ska vara hos sin pappa idag. Pontus fick julklappar av dem också och fick t om tjuvöppna en.. En jättefin buss.. brum-brum!


Dan före Dopparedan!

Nu närmar det sig med storsteg, julafton redan imorgon! i kommer att vara hemma hos oss och fira. Vår familj, mina föräldrar och Axel och hans flickvän Daniela. De kommer hem från Dublin och landar just i detta nu faktiskt.. Magnus mamma, Anders, Magnus bror och Malin kommer förbi en sväng också - mysigt!

Idag har det varit operation laga julmat och klä granen.. Vi har en tradition i min familj när det gäller julgranen. Den ska vara fullsmockat med julgranskulor i alla möjliga sorters färger.. jag gillar inte såna där stilrena granar med bara röda kulor osv.. Inget vanligt glitter vill jag ha, nej, istappsglitter ska det vara!! Mamma gjorde alltid så och även mormor!



Lite roliga inslag förPontus skull i granen måste man  ju ha..



Nej, nu ska jag ge mig på att laga knäck, får se hur det går! ;-)

Julgran, julfest och mammas födelsedag!

Oj, vad tiden rinner iväg! Jag har inte skrivit på tre dagar här!
Så här innan jul är det fullt upp med klappar som skall inhandlas, slås in, mat som ska köpas och tillagas.. alla såna här förberedelser är så mysiga tycker jag!

Idag fyller min mamma år och hon och jag har varit på stan idag och shoppat kläder till mamma. Det var mysiga timmar och god räkmacka på stan.. :-) På kvällen åkte vi ut till Orust och åt födelsemiddag allihop, jättegott! Efter god mat och bastubad kände man sig som en ny människa.. ;-)

Så vad har vi missat att skriva om de här 3 dagarna?? Jo, i fredags inhandlade vi årets julgran och Pontus var så klart med och valde..



Magnus hade lite problem med att få ett bra grepp om granen för att kunna bära hem den.. Jag skojade lite med granförsäljaren om inte bärhjälp ingick men han föreslog en annan lösning: - Skaffa ny gubbe istället! Härligt med folk som har humor! Magnus blev sporrad av kommentaren och fick upp granen på ryggen!



Igår var det ju förresten julfest med min innebandyklubb! Vi hade ordnat med barnvakt så mina föräldrar var här och myste med Pontus medan jag och Magnus drog iväg till Marstrand. Riktigt bra julbord med allt som ska finnas. Jättegott allting också så man åt i mängder.. Men det dansade jag bort sedan.. ;-) Magnus skyllde på ont i knät när jag bjöd upp men det gjorde inte nåt för tjejerna i damlaget släppte loss hela gänget. Gott att få dricka drinkar och släppa loss! Det enda knäckande under kvällen var när jag och fyra av mina yngre lagkompisar skulle beställa var sin shot. Servitrisen frågade efter leg på alla tjejerna i tur och ordning och när hon kom till mig sa hon ingenting.. - Vill du inte se mitt leg? frågade jag.. - Nej, det behövs inte! svarade hon.. Fan!! Kunde hon inte bara vara sjysst och låta mig få känna mig som 19 igen!! Ja, ja, Lisa, Stensjö, Evert och co är ju ändå födda i slutet av 80-talet så man ska väl bara vara glad att man fick vara med och dansa i deras sällskap.. ;-)

Avslutar med ett foto på myskille i pyjamas..



Pontus & Benjamin

Fick ett sms i morse av min svägerska Malin att vi glömt skötväskan där igår kväll när vi tog en snabbvisit.. Hur kunde jag glömma den? Har aldrig hänt förut.. har handväska, husnycklar och allt i den. Märkte inte det igår dock eftersom Magnus låste upp med sin nyckel.. Så morgonen började med en tur ner till Malin och Mikael för att hämta upp väskan.. ;-)

Efter att ha sovit en middagslur tog vi bilen för att hälsa på Pontus syssling Benjamin. Det var alldeles för länge sen vi träffades så det var riktigt kul att ses! Kul också att se samspelet mellan de båda grabbarna. Benjamin tittade mycket på Pontus som ju går nu. Den här tunnan fungerade utmärkt som trumma! Man kan väl säga att de båda hade lite olika slagteknik. Pontus är lite mer av den försiktige sorten medan Benjamin slog med all kraft för att åstadkomma så mycket ljud som möjligt.. ;-)



De är nästan lika stora i längd och vikt trots att Pontus är 3,5 månad äldre.. ;-)



Min kusin Daniel har ju fått släktens alla musikaliska gener och det gillade Pontus! Titta här vilka fina grabbar jag har i min släkt.. :-)


Romantiken flödar! ;-)

Det märks att Magnus är hemma igen! På både gott och ont ska jag väl säga.. ;-) Jag kanske har skämt bort Magnus under mammaledigheten för det verkar som om han tror att tvätten tvättar sig själv och t om att den hoppar upp i tvättkorgen själv.. I morse möttes jag av en stank när jag öppnade dörren till badrummet på bottenvåningen.. Där låg sambons svettiga träningskläder sen kvällen innan.. urk!
Men inte kan man bli arg när man sedan möts av den här synen i torktumlaren.. Japp, min sambo har gjort ett konstverk av luddet!! Vilken romantisk karl jag har.. ;-)



Dagen har varit bra trots att regnet duggat på utsidan i stort sett hela dagen. Jag och Pontus har pysslat med julhälsningen till Magnus jobb. Lussekatter stod på schemat idag. Efter baket gjorde vi i ordning hela paketet som innehöll lussekatter, pepparkakor, fudgesnittar, rocky road, clementiner och ett God Jul kort från Pontus.



Harmoniskt det låter va!! Hade kunnat sluta här och utelämna dagens incidenter men man ska ju vara ärlig.. Vid frukosten råkade Pontus nysa med munnen full av youghurt.. Jodå, det var blåbär! Rakt på min vita tröja.. väggen och golvet fick sig också en skur men det var lättare att få bort.. Efter att vi varit och handlat och jag stoppade in varor i kylen plockade Pontus fram en Sprite som jag lagt i korgen under barnvagnen.. Den tappade han i golvet så den sprack, trots att det var en plastflaska! Att 1,5 liter vätska är så j-a mycket alltså!! Kändes som 10 liter.. ;-)

Annars är det bilar som gäller nu för tiden!!


Pontus på mammas jobb!

Idag åkte jag och Pontus till mitt jobb och fikade med mina kollegor. Pontus somnade såklart precis när jag körde in till parkeringen på jobbet.. Lyfte ur honom och bar upp honom, in på kontorret och började prata med mina kollegor som flockades runt min famn och den lille guldklimpen. Han sov vidare!! Hade nog suttit ner och fikat i en kvart och tjötat när han väl öppnade sina blå... men då blev det fart! Vi sitter ju på femte våningen i stan så utanför fönstret körde en massa bilar. Vi har höga fönster så Pontus kunde stå och titta helt själv. Oj, oj, oj vad många "brum-brum" ljud som hördes från Pontus! Han tycker det är så spännande med bilar! Och det passar ju bra när man är med mamma på Volvia.. ;-)
Riktigt roligt var det också när vi gick förbi det här reklamstället på jobbet.. den har ju stått där sen lång tid tillbaka som reklam för bilbarnstol eller nåt, men jag har liksom inte tänkt på den.. Men Pontus blev helt till sig - det satt ju en nalle där!



Efter fikat tog vi en sväng på stan, jag och Pontus, vi hade ju en del julklappar kvar att inhandla! Usch, vad mycket folk det är på stan.. får nästan ont i huvudet bara av att gå där! Men det fanns ju en tomte på plats som vi stannade till vid.. hund hade han också..



Nu på kvällen har Pontus och Magnus varit tillsammans medan jag har bakat julgodis. Fudgesnittar och Rocky Road blev det!



Mums!

Pontus pappa hemma igen! :-)

Igår fick vi äntligen träffa Magnus igen! Han kom hem mitt i natten och åkte till jobbet innan jag och Pontus gått upp men som kompensation slutade han lite tidigare från jobbet igår. Vi hämtade upp Magnus på jobbet och åkte till en restaurang i stan. Magnus blev helt till sig över hur duktigt Pontus går nu när vi är ute och tog en massa foton.. här är ett av dem!



Vi åt jättegoda pastarätter och Pontus smaskade på han också, både på det hembakade brödet och vår pasta! Det bästa var att vi kom strax innan 15 och fick lunchpriser! Vi bestämde att vi skulle göra det oftare, så mysigt att komma ut, äta gott och bara vara med familjen. Ingen som behöver laga, duka och diska.. ;-)



När vi kom hem började jag skriva lite julkort, helt plötsligt var det tyst från övervåningen.. Gick upp och hittade mina två killar sovandes klockan 18!! tätt ihop.. - Det finaste som finns!
Eftersom det var måndag har jag innebandyträning på schemat. Nu hade jag ju inte kunnat träna sen Magnus åkte så det var riktigt skönt att komma iväg, träffa tjejerna och köra lite..

Tredje Advent!



Så var det tredje advent då.. inte klokt vad fort tiden går trots allt - bara 10 dagar kvar nu till julafton! Shit, måste köpa julklappar i veckan!

Idag följde jag och Pontus med min svägerska Malin och hennes dotter Yoanna till stallet här i Kärra. Där var det julfirande i form av försäljning och uppvisning..



Inte så bra bild, jag vet, men den fick vara med i alla fall.. :-)
På andra sidan av Malin satt en hund vilken Pontus tyckte var snäppet mer intressant än hästarna faktiskt. Och vet ni vad! Nu säger han inte längre Bää till alla djur, nu kom det ett vov också!! HIhihi.. Pontus strålar, men Malin ser något skräckslagen ut!



Efter stall-besöket tog vi en långpromenad jag och Pontus. Pontus somnade inom 5 minuter så jag passade på. Numera kan man ju inte ta långpromenader eftersom Pontus blir rastlös och vill gå själv och i det tempot kommer man inte långt vill jag lova!

När vi kom hem gjorde jag i ordning en julgrupp. Japp, vi hann med en tur till Plantagen innan stall-besöket!
Så här blev resultatet:



I natt kommer Magnus äntligen hem efter 10 dagar i Tjeckien! Planet skulle egentligen landat nu vid 23:15 men Magnus ringde förut och sa att planet blivit försenat 3 timmar.. Typiskt att få den informationen på flygplatsen när de stressat som sjutton dit då vm-finalen blev förlängd!

Ny dag - nya krafter!

Oj, oj, oj.. det verkar inte som om jag ska vara fullt så ärlig i fortsättningen och skriva att jag känner mig trött.. Det är ju enda gången på över ett år men folk blir visst oroliga.. Mamma ringde nyss och frågade hur det var egentligen. Inte gjorde det saken bättre att jag inte svarat på hennes första samtal då jag dammsög och inte hörde.. ;-)

Jo, idag har jag och Pontus städat bort all negativ energi och dammsugit och skurat. Pontus är så go när han hjälper till! När vi tömde diskmaskinen i morse var det han som gav mig en tallrik i taget som jag fick stoppa in i skåpen. Pontus älskar för övrigt diskmaskinen, han hör på långt avstånd om man öppnar den och kommer då hoppandes.. Här är en bild från gårdagen och mina föräldrars diskmaskin:



En annan favorit är numera gömme. Pontus älskar att springa och gömma sig för mig och spänningen när jag går och letar efter honom. Han är för söt! Böjer liksom på huvudet och tittar ner i golvet när jag närmar mig, som om han syntes mindre då.. ;-) Sen har han bara 2 gömställen, antingen bakom barnvagnen eller i hallen bakom vår spegel/klädhängare..



Det roligaste är att trots att jag hittat honom precis bakom barnvagen och går iväg då gömmer han sig där igen. På samma ställe.. ;-)

Så här såg det ut i morse när prinsen åt frukost - det blev en kladdig historia när han själv högg in på youghurten sen.. ;-)



Idag är det VM-final i innebandy som står på schemat. Matchen visas kl 16 och innan dess ska jag och Pontus nog hinna en sväng till Plantagen och köpa nya hyacinter då mina redan blommat över.. Så går det när man köper hem tidigt.. Men doften är ju så underbar och de är ju inte dyra heller så det är det värt!

Helt slut.

Suck.. vilken skitdag! Jag har ingen ork kvar att vara tålmodig och lugn vid matning och nattning längre.. Batterierna har liksom inte fått chans att fyllas på de senaste två veckorna. Helt ärligt började jag gråta både vid kvällsmålet och nattningen idag. Som ett hån fick jag dessutom syn på omslaget till tidningen Mama som trillade ner i brevlådan för ett par dagar sedan och som jag fortfarande inte ens har hunnit öppna och snegla i.. På omslaget ser man Linda Isacsson med texten "Årets Mamma".. Undrar om hon lipar av trötthet och tristess någon gång.. förmodligen inte.

Tyvärr allt jag orkar skriva ikväll.. har fotat Pontus lite under dagen men orkar inte lägga in några bilder idag.
Over and out

Vad sjutton har jag fått i julklapp???

Kom till jobbet i förmiddags för att jobba ett par timmar medan Pontus är hos mina föäldrar. På skrivbordet står min julklapp. I år har vi fått möjligheten att välja julklapp på jobbet. Valet stod mellan en pläd (liknande en sån du får på Ikea för 29:-), en brandfilt, 2 andra grejer som var så fula att jag inte ens kommer ihåg samt ett hemligt paket. Eftersom alla synliga alternativ var så kassa så valda jag naturligtvis det hemliga paketet.. "Ett hårt men ändå mjukt paket" skulle det innehålla stod det beskrivet..
Öppnade lådan och vad sjutton är det vi har fått? Två andra kollegor som jobbar idag är lika konfunderade..



Alltså, på ena sidan ser det ut som en tavla med grön botten och nåt vitt mönster på med tavelram runt... Men baksidan är en kudde i jeanstyg!! Vad sjutton är det för nåt?? Hjälp mig att lista ut!
Jo, dessutom kom det med en liten lapp där det stod att det är Denimtyg som kan torrfälla! Gör det saken lättare att lista ut??


Ändrade planer..

Det blir inte alltid som man tänkt sig! Hade sett fram emot en mysig eftermiddag/kväll hos min kusin Daniel, Malena och deras lille Benjamin som bara är 3 månader yngre än Pontus. Men stackars Benjamin hade blivit sjuk under natten så vi fick skjuta upp mötet en vecka. Desperat efter sällskap började jag fundera.. måste göra nåt!! Just det, sa inte mamma att de skulle på adventsmys hos vår gamla granne Mille?? Jodå! Jag bjuder in mig själv där! Sagt och gjort, köpte en blomma och åkte till Jonsered. Det var jättekul att träffa Mille och visa upp min fine son..



Vi kom först av alla men det blev riktigt mycket folk till slut, glöggen flödade och jag mumsade på godsaker..behöver inte öppna chokladasken ikväll heller.. ;-)

Imorgon gifter sig mina kompisar Sara och Andreas. Vi är några som inte är bjudna på bröllopet, men ändå kände att vi måste göra nåt så jag har knåpat ihop en dikt till brudparet. Hoppas de inte läser den, tror inte det.. Så här ser den ut:

Kära Brudpar!

Ni trodde väl inte att ni oss skulle slippa?

Nej, vi smyger oss in på både bröllop och hippa!

Tänk att det skulle bli ni till sist, vi var allt några som tyckte det var trist.

Inte att det blev just ni två, men att det så snabbt skulle gå!

Vi ville njuta av att Sara var singel, gå ut på stan med en massa mingel.

Men med förförarknep som segling och charm gjorde Andreas Sara i hjärtat varm.

Andreas och Sara, vilken resa ni nu ska ut på fara.

Vi tänker då inte på resan till främmande land utan resan där man för evigt går hand i hand.

Så vi önskar er en underbar resa, God Jul och Gott Nytt År och framför allt att ni ett underbart liv som äkta makar får!


Ja, det är ju såklart lite interna grejer med i dikten.. som att vi 3 tjejer som inte är bjudna dök upp på möhippan.. dikten är undertecknad oss tre med respektive..


Tuff friss!

Måste bara visa bilder på hur fräck Pontus var i håret igår kväll!
Pontus har fått tillbaka lite skorv i hårbotten så jag smörjde in honom med en salva mot det. Sist han fick salvan var han så liten att han knappt hade nåt hår, men nu har han desto mera. Kolla här:





Sicken goding va!!
Nu ska vi på babysimmet, hörs senare!

Dagens utflykt

Vad vackert det är ute med alla ljus som lyser i fönster och på takräcken.. ramar liksom in allt och ger en sån myskänsla! Vi har en istapps-slinga som hänger ner på vår altan och ramar in den - ser så mysigt ut när man kommer hem eller är hemma och tittar ut! Och den vita snön förhöjer mysighetsgraden!

Idag gav vi oss alltså iväg på utflykt till Floda, jag och Pontus.. Det är stort att ha en kille som numera går själv till bilen när vi ska iväg:



Min barndomskompis Kajsa har två söner som är 6,5 och 9 så det finns en hel del att prova på som inte finns hemma. Här är Pontus på skateboard!



Det var en jätteglad kille som var ute på promenad i snön!



Det var så kul att träffa Kajsa igen, vi har inte setts sen i somras. Det värsta av allt är att jag inte varit hemma hos henne sen innan Pontus föddes! De hade byggt upp en trappa till sin fd vind som numera var ett jättemysigt rum där hon och Fredrik sov. Oj, vad sugen jag blev av att göra detsamma med vår vind men vi kan ju inte göra det här.. För lågt i tak!

Pontus somnade på vägen hem så jag passade på att ta omvägen via min uppväxtby Jonsered.. Jag brukar göra det ibland om P ändå sover.. nostalgikick! Titta här.. den här gamla byggnaden gick jag i skolan i från andra klass på lågstadiet till sexan! Vi var bara en klass av varje årskull, en mysig liten skola!



Nu sitter min lille kille och leker med träklossar på golvet.. Jag ska ta och fixa någonting att äta och kolla in hur det går för Magnus i Tjeckien på hans blogg på innebandymagazinets hemsida: http://www.innebandymagazinet.se/ibm/vm2008.asp?s=vm2008_blogg&b=mf

Det snöar!

God Morgon! Idag vaknade vi upp till en vit värld - härligt!
Stackars Pontus fick posera i kylan på altanen.. Här gör han sin berömda gest som han gör när det är kallt ute - knyter nävarna och säger Brrrrr.. Mormor har lärt honom!



Nu ska vi på utflykt till Floda och min barndomskompis Kajsa!
Hej så länge!

Besök hos Farmor

Dagarna rullar på trots att Pontus pappa inte är hemma..
Idag åkte vi och hälsade på Pontus farmor på eftermiddagen. Där möttes vi av ett presentbord (eller presentstol i det här fallet) till Pontus!



I paketet fanns en fin bil som Farmors Anders hade köpt.. En "brum-brum" som Pontus kallar det.. ;-)



Efter god mat som Rose-Marie hade med från restaurangen där hon jobbar och en massa skvaller åkte vi hem igen. Jag var lite orolig för hemfärden eftersom jag för tredje gången kört vilse på vägen dit.. Nu hade jag ju inte heller möjligheten att panikringa Magnus och be honom förklara.. Men det gick bra, körde raka vägen hem! Nästa gång kanske jag klarar både dit- och hemresan utan vilsekörning.. ;-)

När vi kom hem fick Pontus lite köttbullar och potatismos som farmor skickat med. Sen var det hopp i badkaret!





Tyvärr verkar den lille prinsen inte bli trött av allt stohej under eftermiddagen och kvällen för nu vägrar han sova trots att jag försökt i 40 minuer.. Och min favoritserie som börjar om en kvart.. Greys Anatomy, det enda program jag följer..så gott det går.. VILL följa kanske är ett bättre ordval.. ;-)

Stjärnvinsten!

Jag var så himla uttråkad på eftermiddagen.. Vid 16:30 kände jag att jag står inte ut en minut till!! Man kan ju inte leka på lekplatsen för sanden är stelfrusen och det är grått och regnigt.. Vid 16 är det dessutom svart som natten ute.. Man kan ju inte busa i soffan hela kvällen!



Gör som så ofta när jag är nere - slår en signal till min ömma moder.. ;-) Blev övertalad att åka till dem och följa med på julkonsert i Örgryte gamla kyrka. Vi parkerade hos mina föräldrar och tog promenaden till kyrkan. Det var jättevacker sång men utan instrument hörs varenda litet ljud en 13 månaders grabb gör vilket inte är helt uppskattat av alla.. Efter 3 sånger gick mamma och Pontus ut på promenad istället.. Jag och pappa följde efter några sånger senare. Tro det eller ej.. för tredje gången på 5 dagar tog vi stegen in till Liseberg och gick en promenad. Så himla skönt, man kunde gå helt fritt idag, nästan inget folk alls. Vilken skillnad mot i lördags! Pappa och jag spelar på varsin platta på chokladhjulet o vipps - STJÄRNVINST!! Jag som aldrig någonsin vinner nåt vann en giraff i lördags och stjärnvinst idag på chokladhjulet.. Shit, vad fet och finnig jag kommer att bli! Faktum var att det var det första jag utbrast när jag vann: "Åh, nej.. vad fet jag kommer bli!" :-)



Min pappa som fortfarande tror att jag har normal relation till sötsaker konstaterade att det var ju perfekt nu till jul och allt.. Axel och Daniela kommer ju hem till jul och de gillar ju choklad.. Min tanke var bara.. Hmm.. hoppas, hoppas det är nåt kvar till jul!!

Årets första Julbord!

Idag fick jag och Pontus känna på den första julkänslan med smaklökarna.. Årets första julbord ägde rum på Öppna Förskolan. Julmusten är som vanligt det bästa på julbordet tillsammans med köttbullarna.. Pontus favorit var prinskorven! Innan vi satte oss ner vid julbordet var det lek och sångstund:





Pontus har förresten kommit på vad som är godast i hela världen - Mariekex! Han hade aldrig smakat detta innan barnkalaset i söndags.. Köpte just hem ett paket från Coop och bredvid mig har jag en kille med munnen full.. ;-)

Magnus skickade nyss ett sms till mig från Tjeckien att han tyckte jag skulle blogga lite mer.. Hallå!! Jag är ensam hemma med Pontus och han om någon vet hur "lätt" det är att skriva på datorn när Pontus är i närheten.. Om jag säger så här.. alla tangenter finns inte kvar längre.. ;-)

Regnig måndag..

Idag har varit en jobbig dag faktiskt.. Vaknade med huvudvärk så in i.. 2 panodil till frukost för att orka vara en bra mamma! Det har småregnat hela dagen så jag och Pontus tog bilen till Ikea för att fördriva tiden lite.. Vi började med var sin kokt korv - Pontus älskar det! Och nej Magnus.. Du behöver inte bara orolig för att jag shoppat loss, inhandlade endast värmeljus! och att leka på barnavdelningen är gratis.. ;-)





Pontus somnade i bilen på vägen hem. Han var så trött att det bara var att lyfta över honom till barnvagnen och sedan direkt till sängen.. Klockan var nu 14 och jag tänkte att perfekt - nu kan jag se Sverige mot Ryssland i innebandy-VM.. Men Nix! Den visades inte, istället körde tv4 Sport Jackpott!! Ni vet ett sånt där program där det står en snygg tjej och vill att man ska ringa in och gissa på ett ord som hon i princip redan avslöjat genom alla alldeles för avslöjande ledtrådar.. Sån skit visar de istället!!

Eftermiddagen var seg.. Till slut klädde jag på mig och Pontus och vi gick ut på en promenad. Fötterna liksom bara ledde mig hem till Magnus bror Mikael och hans Malin som just flyttat in i sin nya lägenhet här i Kärra.. Behovet av att få prata lite med någon vuxen gjorde att det fick bli en våldgästning.. ;-) Det var trevligt som vanligt hemma hos dem. Lägenheten såg nästan ut exakt som den gamla i planering, men med ett extra rum. Fast deras gamla lägenhet hade de fixat så himla snyggt och tanten som bott i denna lägenheten de senaste 35 år sedan hade väl kanske inte riktigt samma smak gällande tapeter.. ;-)
Malins dotter Emelie hade en hamster som Pontus blev väldigt förtjust i.. Den fick samma effekt på Pontus som katten som hälsar på oss ibland.. Pontus knöt nävarna och skrek ut sin glädje.. O nej, han höll inte hamstern samtidigt! ;-)

Jag saknar Magnus väldigt mycket, knappt jag står ut med tanken på att det är en vecka kvar innan vi ses..
Men jag har bokat upp veckan med en massa aktiviteter så det ska nog gå bra och idag fick jag ju i alla fall vara hemma hos hans bror.. På onsdag åker vi hem till Magnus mamma som tar med sig mat från restaurangen där hon jobbar! Så lite "Fredrikssons-injektioner" blir det trots allt!
 

Sverigevinst!

Efter att hållit oss på spänn här hemma i sofforna genom att ligga i underläge efter 2 perioder vände äntligen Sverige och tog hem ännu en seger i gruppspelet i VM.. Gott!
En underbar stämning nere på plats rapporterar Magnus!




Klockan är snart halv tio och det har varit en lite jobbig kväll för Ponrus att somna.. Men inget ont som inte har nåt gott med sig.. Jag har ju fått välbehövlig motion genom att springa upp och ner i trappan.. ;-)

Gemensamt barnkalas!

Vi är ju ett gäng tjejer som har umgåtts mycket sedan vi fick barn.. Vi var med i samma bvc-grupp här i Kärra och vi och våra barn träffas regelbundet. För x antal veckor sedan bestämde vi oss för att hyra Öppna Förskolan och ha ett gemensamt kalas för att alla våra små fyller eller har fyllt 1 år i slutet av året. Pontus är äldst i gruppen och fyller 25 oktober och Molly är yngst och fyller 25 december.. Så idag var dagen D då det var kalasdax!
Efter att ha jobbat ett par timmar i morse då Pontus var hos mina föräldrar fick jag Pontus att somna i lagom tid för att hinna vara pigg inför kalaset.. Dock sov han lite längre än beräknat så det blev till att väcka honom.. ;-)
Här är vi mammor med våra små.. Inte lätt att få till en bra bild med så många viljor att titta och springa åt olika håll!



Japp, 3 killar och 3 tjejer - jämna par som sig bör.. ;-)
Från vänster Leo, Molly, Pontus, Emilia, Cornelia och Winston!

Mollys mamma hade gjort jättegoda tårtor!




Pontus var inte så intresserad av tårtan utan mumsade istället ikapp med Leo på mariekex!
Jag och Leos pappa fick ställa upp och trycka i oss pojkarnas bitar.. ;-)



Oj, vad trött man blir när man träffas allihop! Det var ett trött gäng som lämnade kalaset, både barn och föräldrar såg ut att behöva ta sig en tupplur! Pontus gjorde det och ligger nu och sover middag medan jag har tv:n på här och kollar på Tjeckien - Sverige i innebandy-VM. Ser sådär ut med tanke på att Sverige ligger under med 2-1 men om jag får se en skymt av Magnus som är på plats bryr jag mig inte om en eventuell förlust.. ;-)

Hos Pontus morföräldrar och fin-fin trappa!

Lördagen har gått fort trots att Magnus inte har varit hemma!
På förmiddagen gick jag och Pontus och simmade. Pontus blev jättetrött efter det och somnade gott. På eftermiddagen begav vi oss iväg hem till mina föräldrar. Vi mötte dem utanför deras lägenhet där även min moster Ulrika och hennes Anders väntade. Sen gick vi hela gänget till Liseberg (för andra dagen i rad för mig och Pontus).. Det var inte bara vi där kan jag säga! Oj, oj, lite för mycket folk för min smak! Och med barnvagn är man ju inte direkt älskad i folkhoper.. ;-)

Pontus satt inte så mycket i vagnen eftersom mina föräldrar föredrog att ha honom i famnen hela tiden så jag hade lika gärna kunnat lämna den hemma.. Dagens höjdpunkt var när jag satsade en 20:a och vann en fin giraff!



Det är lite pinsamt när man blir lika glad som ett barn när man vinner! Pontus var inte brevid mig när jag vann så det kändes som om alla barnen som stod där och spelade tittade på mig avundssjukt och tänkte "Jävla tant som vann.. och så kan hon inte sluta smila heller!"
Efter Lisebergsbesöket blev det god middag hemma hos mina föräldrar. Det blev sent och Pontus somnade i bilen på vägen hem..

Jo, igår blev förresten äntligen vår trappa färdig!
När vi flyttade in här för mer än 1 år sedan så var ju den fula trätrappan med bruna heltäckningsmattor det första jag ville ändra på.. Men nånting kom i vägen.. Väggar och tak målades, möbler kom på plats och vipps så föddes Pontus! För ca 5-6 månader fick jag ett ryck och började dra loss de fula heltäckningsmattorna. Fy, vad snuskiga de var! Ingrodd skit som yrde när vi slet loss dem (fick hjälp av pappa o Magnus när jag snart insåg att det var ett evighetsjobb).. När de väl var borta hände liksom inget mer.. Tanken om slipning och målning stannade vid tanke.. Så för 2 veckor sedan kom målaren hit och började fixa och jag är så himla nöjd med resultatet! Har tagit lite foton för att visa, men det är inte så lätt att få en bra bild på helheten.. Hade dessutom velat ha en "före-bild" för att belysa kontrasten men hittade ingen tyvärr..



Japp, trappan har alltså blivit helvit! Det gick en träpanel mitt i trappan som jag frågade om man kunde tapetsera och det gick fin-fint.. Så här ser tapeten ut:



Tapeten är bara 34 cm och går som ett band mitt i trappan.. svårt att förklara, men denna bilden kanske visar helheten bättre?



Avslutar med ett foto av kombinationen fin trappa med världens finaste kille.. ;-)


Jul på Liseberg

Nu har klockan precis passerat midnatt och Magnus åkte precis.. :-(
Flyget tll Tjeckien lyfter från Landvetter redan vid 06:30 så han tog sista bussen in till stan och är på jobbet de sista timmarna.. nu ska han alltså bevaka innebandy-VM som startar imorgon och pågår fram till nästa söndag.

Kvällen spenderade familjen med Jul på Liseberg. Här kommer lite foton från kvällen:



Så vackert ett träd med bara kvistar kan bli med tusentals lampor..







Vi fick mersmak för lampor på Liseberg så när vi kom hem åkte den nyinköpta istapps-slingan upp på vår altan - blev jättemysigt!
Nu är det läggdax här, vi hörs och syns imorgon!

Äntligen vinterdäck!

Igår åkte vi alltså ut till Orust för att för tredje gången försöka få bytt till vinterdäck! Bertil, som verkstadskillen heter, tog i, slet och svettades.. men icke.. Den stora släggan åkte fram, han tog i med båda händerna och slog på det envisa högerdäcket.. F-n vad det lät! Stackars Roj! (Min bil heter Roj, ROJ alltså!)
Till slut gav Bertil upp.. nu fanns det bara en utväg: att ta fram slipsågen och såga sönder fälgen för att få av sommardäcket.. det fick gå.. Så nu har man alltså vinterdäck äntligen!
Efter däckbytet åkte vi ut till Jöksäter för att shoppa lite med mina föräldrar.. Här storshoppar jag och Magnus våtservetter till blöjbyten i mängder.. Tjänar man 5:- paketet finns ingen anledning att inte storshoppa.. ;-)
Roliga vändbara skyltar fanns det i butiken!
Köpte även ljusslinga som ska upp på altanen ikväll!



Efter middag i stugan lämnade vi kvar Pontus mormor och morfar och åkte hem med våra vinterdäck på.. Skönt, för det var 0 grader ute!

Idag på morgonen låg det ett brev till Pontus i brevlådan, spännande! Det var från min mormor. På kortet fanns klistermärken på katter, tomtar och pepparkaksgubbar - kul!



Klockan är 14 här och Pontus sover middag nu efter att ha tagit ut sig på babysimmet. Målaren kommer om 30 minuter för att göra det sista (förhoppningsvis) på trappan! Så då blir det till att väcka Pontus.. Han kan ju inte vara kvar på övervåningen för då blir han kvar där x antal timmar tills färgen torkat.. ;-)

Feberfri!

I morse vaknade jag och Pontus 9:45!! Har inte hänt sen jag blev mamma!! Det kan ju i och för sig bero på att Pontus vid 23-tiden igår var jätteledsen och absolut inte ville sova.. Han var alldeles dyblöt av svett stackarn.. Men i febertider är det ju positivt! Det enda som tröstade vår gråtande pojke var att sitta i barnvagnen.. Så, så här såg det ut hemma hos oss vid midnatt igår:



I morse, eller man ska kanske skriva förmiddags, så var Pontus feberfri! Hurra! Exakt 3 dagar har han haft feber så ev kan han ha fått sjukdomen 3 dagars feber.. I så fall efterföljs den av utslag när febern gått över så nu håller jag utkik..

Idag ska vi göra vårt 3:e!!! försök att få bytt till vinterdäck på bilen. Skandal! Vi lämnar ändå in dem på verkstad för att få dem bytta.. verkstaden på Orust förvarar även däcken åt oss. Första gången förstörde verkstadskillen det verktyg som användes för att få loss en hårt sittandes bult, nytt verktyg beställdes, nästa gång vi kom dit var det fel verktyg som beställts..suck, får se hur det går idag!! Funkar inte att åka omkring med sommardäck!

Sjukling

Ja, Pontus den stackaren är riktigt sjuk! Natten har varit lite jobbig då jag inte kunnat slappna av och sova ordentligt.. vill hela tiden ha koll på Pontus så att han är okej.. Han fick sova mellan oss i natt, det räckte inte för honom, han skulle ligga PÅ mig! Så varm och ynklig.. Fick ge panodil var fjärde timme så sov han..
Magnus var hemma på morgonen med Pontus medan jag åkte till frisören. När jag kom hem var det dax för nya panodil och tempen stod då på 39,8 grader..



Ja, så här ser en sjuk liten Pontus ut!
Pontus sov hela förmiddagen, men mellan 13-16:30 har han varit uppe med mig. Har fått i honom lite mat i alla fall vilket känns bra även om jag hade önskat att han hade ätit lite mer.. För att få tiden att gå här hemma blev det julbak.. Gjorde lussekatter och provade även att göra lite annan form.. det blev några lusse-julgranar också..



Nu sover den lille igen..
Jag ska slå in lite julklappar under tiden!

En dag med goda vänner!

Dagen började bra idag med en biltur till Härlanda där vi bestämt träff med min kompis Åse och hennes lille Kasper.. Ok, vi var sena, förlåt! Väl framme tog vi en promenad i Skatås med efterföljande lunch på restaurang i närheten. Att promenera går inte lika fort längre då Pontus vill komma ner och gå själv!



Efter en längre promenad efter lunchen då våra knattar sov var det dax för fika hemma hos Åse. Dit kom även Lollo och hennes Alvin, Märtha och Lina.. Ja, hon ligger lite före mig och Åse i barnafödande.. ;-)



Vi åkte hem vid 17-tiden och hämtade upp Magnus från jobbet på vägen tillbaka.. Hemma igen lämnade jag mina grabbar och gick på Styrelsemöte med bostadsrättsföreningen.. Japp, man har fått förtroendet och blivit invald.. ;-)
När jag kom hem vid 21 hörde jag gråt.. Pontus hade precis vaknat till efter 30 minuters sömn.. Jag tog upp honom och kände att han var jättevarm.. Tempen visade 39 grader på vår älskling..  2 panodil och gos med mamma och pappa gjorde Pontus lite gladare.. vi passade även på att öppna första luckan i Pontus julkalender!


RSS 2.0