Glad Första Advent!

Jag önskar alla en Glad Första Advent!
Första ljuset är tänt och nu börjar nedräkningen.. Jag älskar den här tiden!


Helgen har gått snabbt och vi har haft det kanon. Igår hade jag dragit ihop alla mina gamla vänner från den tiden innan jag träffade Magnus och alla mina ännu äldre vänner hade stadgat sig och skaffat barn. Vi har haft flera underbara år tillsammans med midsomrar, skidresor, knytkalas, utgångar, flmkvällar.. Allt! Igår kom 19 personer till vår föreningslokal på ett knytkalas. Det var en fantastiskt härlig kväll att bara få träffa alla. Vissa hade rest långväga som min gamle vän Martin och hans fru som kom från Stockholm. Vi hade inte setts på flera år!


Killarna var hos mina föräldrar vilket var extra skönt i morse när jag inte vaknade förrän strax innan 10. Kom i säng vid halv tre på natten så det var gott att inte bli väckt.. ;-)

Hämtade killarna vid 11:30 och vi åkte hem och bakade pepparkakor.
Rasmus:


Pontus & Magnus:


Idag målade vi även kakorna med glasyr. Pontus är jätteduktig på att få till det!


Här visar killarna upp två av sina mästerverk!


Vi trotsade blåsten på eftermiddagen och tog en tur ut till grannföreningens lekplats.
Gungbräda:


Nu leker alla tre killarna uppe på Pontus rum medan jag njuter av lite ensamtid framför datorn.


Adventsfix!

De ringde från Rasmus förskola idag vid lunch då han inte var sig lik. Låg, ledsen och tog sig för örat.. Jag hämtade honom och åkte direkt till Vårdcentralen för att hämta ny medicin mot öroninflammation. Doktorn undersökte Rasmus och konstaterade att hans öron var fina och även halsen.. Förvånad åkte vi hem igen.

Vi hämtade upp Pontus och begav oss till Plantagen för att köpa lite julblommor.
Killarna hjälpte till och bar varsina korgar:


När vi kom hem började vi fixa lite. Det känns som ett måste innan man får lov att ta upp det fina.. Pontus putsar fönstren:


Rasmus skurar golven:

Ja, själv kunde jag bara ligga ner i soffan och se hur mina väluppfostrade killar tog sig an julstädningen! ;-)


Jul på Liseberg

Ibland kommer det liksom över en - hur himla lycklig jag är! Jag älskar Liseberg och har alltid gjort det. En annan passion för mig är julen och allt som hör dit. Därför kan Jul på Liseberg inte bli annat än helt underbart när man dessutom går hand i hand med tre härliga killar!

Vi började med kaninresan jag och småkillarna. Rasmus var lite rädd..


Rasmus kör stillastående Farfars bil!


En bil kom körande med kaniner och spelande musik. Pontus sprang fram och kramade en av kaninerna och är här på väg tillbaka, överlycklig!


Rasmus hade redan på vägen till Liseberg bestämt sig att han skulle åka häst idag!


Stort ögonblick idag när Pontus ska åka flygplanen och Rasmus säger "Åka mig!".. Han ville också! Shit! Jag kollade längde och han fick åka. Det var bara Pontus och Rasmus där och jag sa till killarna att ha full koll ifall Rasmus ville gå av.. Rasmus njöt i stora drag!


Det var en mäktig känsla att se BÅDA mina söner där uppe i luften! Rasmus var jätteglad och vinkade till oss.. :-)


Vi tar ett varmt tunnbröd och vilar lite..



Dags för Sagoslottet!


Rasmus tittar på fåren:


I Tomtarnas Värld var det urmysigt!


2,5 timme är lagom! Vi avslutade som vanligt med fiskedammen där man alltid vinner och killarna gick hem med likadana bilar. Pontus var trött och fick sitta på Magnus axlar på vägen hem!


Det har varit en toppensöndag och nu är vi trötta..
Gårdagen var urmysig med middag hos kompisarna Åse, Henrik, Kasper och hans lillebror Alfons. Innan dess hade dock Pontus målat med röd tuschpenna på vår soffa eftersom han (hans egna förklaring) inte hittade något papper och han dessutom tycker att rött är den finaste färgen och att vi borde ha en röd soffa för det är snyggt.. I say nomore - det gjorde jag igår! ;-)


Vabbdag

I söndags berättade Magnus att Rasmus varit ganska gnällig på eftermiddagen. Han var gnällig även när jag kom hem från jobbet, men piggnade till när vi började leka lite med lera:


När Rasmus sedan somnade i soffan redan 17:40 anade vi oråd. Och visst hade vi en febrig liten kille.. Han fick medicin under natten, men sov inte så bra. Magnus var hemma med honom igår.

Idag var det min tur att vabba och Rasmus var pigg och glad. Ingen feber! Jag frågade Pontus om han ville gå till förskolan eller vara hemma med oss och han valde bra.. En dag med sin mamma och lillebror! Efter lite städning åkte vi till Ikea. Pontus gick in till leklandet medan Rasmus och jag kollade runt i varuhuset. Jag fick äntligen köpt en mortel som jag saknat ett tag och ett sånt där trevåningskakfat som är så läckert och som jag ska fylla med gosaker i juletider!
Rasmus provar på ett kök på Ikea:


Efter lite shopping på Coop somnade Rasmus i bilen på vägen hem. Det var lätt att lyfta över honom i sängen. Medan lilleman sov började Pontus och jag göra degen till lussekatter. Japp, nu är det dags! Inte SÅÅÅ långt kvar till första advent! (Inte för att jag tror några av dessa kommer vara kvar då men..)


När degen jäst färdigt väckte vi Rasmus så att han skulle kunna vara med. Killarna börjar med att pensla varsina plåtar:


Pontus har börjat "ställa upp" när man fotograferar ibland. Det här är ett sånt foto. Jag ser direkt att han gör sig till lite för min skull, men jag tycker det är charmigt!


Det här är mer äkta! Pontus och Rasmus gapskrattade när de började knåda degen och jag fånade mig med roliga ljud i takt med knådningen..


I år fixar Pontus att rulla ihop lussekatterna själv! Dock blev den första katten lite större på ena sidan och Pontus började gråta.. "Varför sa du inte stopp??" frågade han mig ledset.. Jag förklarade att jag tyckte hans lussekatt var helt perfekt, men han gick inte på det.. Det vände snabbt dock.. :-)


Lussekatterna penslas av Rasmus och Pontus stoppar i russin..


Pontus gjorde en egenpåhittad lussekatt. Det är 3 bollar med ögon som sitter ihop:


Rasmuskillen provsmakar lussekatten! Efter några bett vill han dock hellre ha russin.. ;-)
Vi andra tyckte dock de var goda!


På kvällen var det dags för gympa för Pontus. Rasmus och jag satt i omklädningsrummet under tiden och läste och lekte. Vid ett tillfälle tjuvkikade vi in i hallen och jag tog ett par suddiga kort. Pontus går balansgång:


Kryper på en bänk i luften:


Ja, det var den här dagen. Eftersom Rasmus varit feberfri och pigg idag blir det arbetsdag för både Magnus och mig imorgon. Skönt!


Fars Dag!

Magnus kom hem med lite foton från innebandyträningen som var i fredags. Pontus är så stor nu!


Koncentration! Dribbling mellan konor:


Rasmus och jag hade förberett mat tills killarna kom hem. Mysigt att äta tillsammans framför tv:n på fredagar!


På lördagen gav vi oss ut på förmiddagen och bytte till vinterdäck och storhandlade på Coop. När vi kom hem ville Pontus klä ut sig till Gene Simmons. Efter en stund fick vi syn på Gene utslagen i soffan..


På eftermiddagen kom mina föräldrar. Vi åt middag ihop och min pappa hjälpte oss att få upp hallhyllan och montera ihop skohyllan i väggen. Äntligen! Tänk att det krävs en pappa för att vi ska komma till skott..
Pontus tar fram sin borr och "hjälper till" han också..


Idag är det Fars Dag och min pappa ska hyllas i mängder! Han hjälper alltid till och ställer upp för mig och min familj. Vet inte riktigt hur vi skulle klara oss utan mina underbara föräldrar faktiskt! De passade killarna på kvällen medan Magnus och jag åkte på 40 års kalas och inte kom hem förrän vid midnatt..

En annan pappa som står mig nära i livet är den här:

Idag när jag har jobbat har Magnus varit i simhallen ensam med killarna och haft skoj. De har haft en bra dag och ätit pizza. De avslutar kvällen med att titta på Bamse på datorn. Nu är Magnus iväg och kollar på innebandymatch. Lite egentid är han väl värd på Fars Dag!


Ledig Fredag

Eftersom jag är scemalagd att jobba på söndag är jag ledig idag. Jag föredrar naturligtvis att jobba måndag till fredag kontorstid men man kan inte alltid påverka allting.. Och ganska skönt har jag haft det med killarna idag. På förmiddagen gick vi till Öppna Förskolan där jag inte varit sen jag var mammaledig 2010.
Rasmus pysslar med klister och små lappar:


Pysselkillen Pontus:


Utanför Öppna Förskolan stannar vi och leker en stund.


Klätterapa:


Medan Rasmus sov middag gjorde Pontus och jag chokladbollar. Kladdigt och gott!


Provsmakning!


Nyvaken Rasmus i soffan. Min fine kille..


Just det.. Häromdagen när det var läggdags informerade plötsligt Pontus oss om att han skulle natta Rasmus. Rasmus var helt med på noterna och de båda gick upp till Rasmus säng. Rasmus med sin flaska välling och Pontus med en bok. Den här synen såg Magnus och jag när vi smög utanför rummet.. Kärlek!

Nu är det strax dags för Magnus att komma hem från jobbet och ta med sig Pontus till innebandyträningen Magnus håller i. När de kommer hem igen bjuds det på kyckling, ris och currysås.. O så kanske en chokladboll till efterrätt.. ;-)


Pontus spekulerar

Har lunchrast och måste bara skriva ner lite konversationer med underbare Pontus.
Rasmus är väldigt pappig just nu och i helgen ville han vara hos sin pappa hela tiden. -Jaså! Du vill bara vara hos pappa hela tiden! sa jag. - O jag vill bara vara med mormor hela tiden säger Pontus. - Jaha. Så Rasmus vill vara med pappa hela tiden och du med mormor. Är det ingen som vill vara med mig då? - Jo, du kan ju fråga morfar! svarar Pontus spontant.. :-)

Härom kvällen när jag skulle natta Pontus säger han att han ville vara uppe lika länge som jag. - Ja, fast jag är jättetrött så när jag har nattat dig ska jag bara fixa lite med tvätten och sen ska jag också gå och lägga mig.
Pontus: - En dag så sa du till mig att du skulle gå och lägga dig. Sen hörde jag at du smög ner för trappan. Då blev jag väldigt besviken på dig!
Vad säger man?? :-)


Härliga Söndag!

Medan Magnus fick lite sovmorgon gjorde jag trolldeg som vi jobbade med. Pontus är koncentrerad. Det håller på att bli en snigel!


Rasmus har en annan teknik att ta sig an trolldegen:


Vi väckte sedan Magnus för att gå till simhallen. Killarna var jätteuppspelta när jag föreslog att vi skulle gå dit och började leta fram badbyxor och handdukar för att packa ner. Killarna hand i hand på väg till simhallen.
Mina tre kärlekar!


Pontus!


Rasmus!


Grejerna är ännu inte uppe på vinden och skohyllan i hallen står lika dumt. MEN lägenheten är dammsugen, lasagne har lagats och ätits upp, framsidan är borstad bort från löv, ljung har planterats i en kruka, baksidan har gjorts i ordning för vintern och en hel del bröte har slängts.

Rasmus sover middag nu och Magnus är ute och springer. Pontus och jag har precis spelat två omgångar av ABC-Lotto och så här ser man ut när man vinner:

Ha en bra söndagseftermiddag! Det ska vi ha!


Alla Helgona

Idag är det Alla Helgona och vi åkte traditionsenligt upp till Magnus pappas grav. Den lykta vi köpte sist var borta visste vi så det fick bli en ny lykta, en krans och en ljung för att göra det fint. Här är killarna vid sin pappas/farfars grav:

Det var jättemycket folk på kykogården. Egentligen skulle jag vilja åka dit en sväng nu på kvällen för att se alla vackra ljus som brinner överallt. Men det blir ett lite för stort företag att packa in alla och framför allt de två mindre och trötta grabbarna..

Idag fick vi den här av min kompis Lotta vars son inte lekte med den längre! Vi har en sådan på landet fast söndrig som aldrig har fungerat (jag hittade den i återvinningen en gång). Det här blev en succé! Killarna turades om att köra på den genom att trycka på gasen under höger fot. Här kör Rasmus!


Häromdagen blev jag så sugen på en efterrätt vi åt när jag var barn; Glass au four! Var bara tvungen att göra det ikväll. Smaskigt!

Nödvändiga saker såsom inköp av nya dammsugspåsar och en stekpanna är avklarade idag. Imorgon hoppas jag på att vi kan få tummen ur och montera fast den skohylla vi köpte för ett par månader sedan och som står lite farligt i hallen..


Duktige Rasmus!

Idag hade Rasmus tid på barnfysiologen på Östra sjukhuset. Det är en undersökning av en radda i vilken man utreder Rasmus besvär med snor och snarkningar. Idag skulle man mäta något slags oxid i näsan. Vi hade förberett Rasmus sedan igår på att vi skulle till doktorn idag och vart doktorn skulle kolla så han hade full koll. Magnus var med Rasmus idag. Här är en stolt Rasmus efter undersökningen. Han var jätteduktig och satt helt still berättade Magnus. Rasmus fick en ballong som belöning av doktorn:


Stolt 2 årig kille!


Vi hade även förberett Rasmus på att efter undersökningen hos doktorn skulle han få en glass. Ett löfte man måste hålla!


Idag när jag skulle hämta barnen vid min vanliga tid 16:20 var det helt nedsläckt på båda pojkarnas avdelningar. När jag kom in hade de samlat alla barn som var kvar på den tredje avdelningen. Där satt mina två söner och två andra barn. Jag fick ont i hjärtat. Av någon anledning får jag så himla dåligt samvete om mina barn är kvar bland de sista. Inte för att jag inte tror att de har det bra utan mer än känsla av att "Hjälp! Tänk om de känner sig övergivna av mig!" "De enda barnen vars föräldrar ännu inte brytt sig om att hämta.." Nu satt de och pysslade och trivdes utmärkt, men jag kan inte rå för mina känslor. Kanske också för att jag är ovan vid den situationen. Men många verkade sluta tidigare idag, dagen före röd dag..

Vi fick en mysig kväll tillsammans i alla fall. Jag har varit riktigt trött under kvällen och Rasmus kände det nog på sig och undersökte mig:


Fredagsmys i soffan framför tv:n med mina goa grabbar!

Nä, har svårt att hålla ögonen öppna nu.. Försöker, för jag vill se vem som åker ur Idol. 5 minuter kvar, sen är det Godnatt!


Leverans från USA

Idag var det Magnus tur att vara hemma med barnen. Lägligt nog kom det leverans från USA denna dag. Magnus hade på resan träffat en kille som jobbar nära KISS som lovat att skicka utklädningskläder till pojkarna.
De kom idag!


Pontus:


Gene Simmons:

Ja, det var coola grejer, hahaha!

Rasmus är dock fortfarande mest intresserad av innebandy!


Det har varit min långdag på jobbet och jag känner mig extra seg i huvudet. Har nyss tagit ett varmt bad med Rasmus. Så himla gott att vara ensam med en av dem och ha lite egentid och bara ha det härligt!


Vab & Pepparkaksbak

Vaknade vid 04 inatt av att Pontus var ledsen och hade ont i sitt högra öra. Vi fick en tid på Vårdcentralen på morgonen och det var som jag misstänkte även denna tisdagen - en öroninflammation på en av mina söner. Precis när Rasmus blivit frisk, är det dags för Pontus att bli sjuk.. suck! Känns lite stressigt att man förlorar pengar på att vara hemma och vabba..

Pontus och jag åkte till Coop och handlade efter besöket på Vårdcentralen. De hade fått in pepparkaksdag och jag kunde inte låta bli! Vi hämtade Rasmus vid 14 och gick hem och satte igång. Det är ju i alla fall inte oktober längre.. ;-)


Rasmus i bakartagen:


Knådar degen:


Det märktes stor skillnad på Pontus jämfört med förra året. Oj, vad duktig han var med att trycka ut formarna!


Busunge!
Får man tjuvsmaka på degen?? ;-)


Resultatet med Pippi Långstrump i mitten!

Nu luktar det gott här hemma!


RSS 2.0