Rasmus Barnkalas

Idag hade Rasmus sitt barnkalas på Stig Center Bowling. 8 killar totalt med Rasmus och min mamma hjälpte till nu när Magnus får vara hemma och vila.
På väg till kalaset med kompisen Ludde:
Discobowling:
Presentöppning:
Pannkakor!
På slutet bjöd Rasmus på glass och godispåse!
Rasmus var jättenöjd med kalaset, de goa kompisarna och bra presenter!

Bio & SÅ Trött!

Magnus låg hemma och vilade medan jag klarade av förmiddagens städdag med föreningen. När killarna kom hem från landet åkte vi på bio:


Vi såg Inside Out och den var faktiskt riktigt bra. Nu är klockan strax 21:30 och jag ligger redan i sängen. Den här veckan har tärt mycket.

Magnus operation gick bra!

Jag har fått hämta hem Magnus! Operationen var lyckad vad vi vet. Doktorn hade gått hem när Magnus vaknade så vi fick inga direkta svar. Vi vet dock att de gått in med ett snitt under ögat och ett i tinningen. Man har lagt rätt kindbenet och fäst det med titanplatta. Även fakturen på ögongloben.
När jag kom in på rummet och Magnus sa att han ville åka och köpa klass visste jag att han var okej! 😀
Killarna är med mina föräldrar på landet. De har plockat kantareller:

Man blir trött av att vara orolig, det blir en tidig kväll hos oss idag!


Rasmus 6 År!

Älskade, älskade unge.. Idag är det exakt 6 år sedan vår familj blev fulltalig, hel och alldeles perfekt. Grattis underbare Rasmus på din 6 års dag!

Fodral till innebandyklubbor:

Sparkcykel, pärlor och lite pyssel..
Bröder:

Min kille! Älskar dig mer än livet! Du är så klok, du funderar mycket och du oroar dig i tysthet när någon av oss blir sjuk, du är en alldeles fantastisk idrottskille, målmedveten med en vinnarskalle som få! Matematik älskar du och du gör storebrors läxor med lätthet. Du blir besviken och arg när du tycker något är svårt och jag ska kämpa för att sänka dina egna krav på dig själv så de inte blir en belastning för dig. Du är så fantastiskt duktig på allt, en omtänksam kille som jag skulle göra vad som helst för. Mitt hjärta!
Nu behövs 2 händer för att visa åldern!
Det blev nya sparken till skolan!
Vår fina granne Elin kom med peng och choklad till Rasmus!
När posten kom låg det även ett grattiskort från farbror Mikael och Farmor med mera pengar så nu är Rasmus en rik och jätteglad kille!
På eftermiddagen kom mina föräldrar på middag och av dem fick Rasmus en klocka han önskat sig:
Middag:
Rasmus hade beställt potatisgratäng och kött:
Lite spel med morfar:
Pontus kommer med tårtan:


Det blev en bra födelsedag för Rasmus, han var nöjd med allt. 
Vi har haft det lite tungt idag annars. Vi var på Sahlgrenska idag för undersökning av Magnus frakturer. De visade röntgenplåtarna och berättade att kindbenet gått av och måste lagas, även frakturen på ögongloben. Det blir operation på fredag då man går in och lagar med hjälp av titanplatta. Tufft!
Precis när jag blivit opererad.. Har tagit stygnen idag, allt såg bra ut och imorgon börjar jag jobba. Nu är det alltså Magnus tur.. Suck!

Jösses

Ja, jösses.. Igår när jag lämnat barnen i skolan och var på en liten promenad för att träna knät ringer Magnus. Han har ramlat med cykeln och talar osammanhängande. En bilist som såg fallet stannade och skjutsade Magnus till Östra dit jag kom strax därefter.
Här konstaterades kraftig hjärnskakning, 2 frakturer i ansiktet/ögongloben, de fick sy ovanför höger öga och tejpa ihop ett jack på näsan. Först var det operation omgående då man var orolig för att frakturerna låg nära synnerven. Sen lugnades det och Magnus ska nu få träffa specialist på Sahlgrenska imorgon. Imorgon ska jag också tillbaka till läkaren och ta stygnen och kolla knät.. Och störst av allt såklart: Rasmus blir 6 år!
Idag har jag varit med Rasmus i skolan 2 h, mysigt! Efter skolan åkte jag och killarna till frisören:


Ja, jösses.. Nu biter vi ihop och kör resten.


Sport för familjen

I lördags var killarna på hockeyträning:
Rasmus:
Efter träningen hälsade de på sin farmor som inte bor långt ifrån ishallen.

I helgen har vi hejat fram Magnus i DM både på lördag och söndag. Förlust igår men vinst idag och de är vidare!
Rasmus innan Magnus matchstart:
 I fredags var det förresten Skoljoggen på skolan. Ett varv är 1 km och man fick springa eller gå så många varv man ville på en timme. Rasmus hade bestämt sig för att springa många varv. Det blev hela 7 varv! Ett streck för varje varv:
 Han är cool Rasmus. Pontus som valde att gå berättade att Rasmus klappat honom på ryggen och sprungit förbi. Så skönt att Pontus är stolt och tycker han är grym. Hörde själv hur han skröt inför sina kompisar om att Rasmus sprungit 7 varv vilket inte ens någon i Pontus klass gjort!
Rasmus hade kompisen Ludwig hemma idag. Lek, innebandy och middag:
Tre dagar kvar tills jag ska till doktorn och ta stygnen och kolla knät och sedan förhoppningsvis börja jobba.



Catching up

Vipps så har tre dagar gått! Jag har tråkigt. Vill så himla mycket men jag orkar inte. Kan inte vara på benen i mer än en kvart, då skakar jag och blir yr..
Killarna är så duktiga. Jag vill att de ska komma hem tidigare och inte behöva vänta tills Magnus kommer hem så de går tillsammans från skolan och jag möter dem halvvägs.
Idag har de varit på fotbollsmatch Häcken-Halmstad:


Jag vill ju också hitta på saker men kommer just nu inte ens ner till affären. Men storhandla gör jag ändå! Tack Mat.se!
I söndags hade killarna innebandyträning med Magnus:

En fin bild från i lördags. Rasmus fixade frukost till oss helt själv och serverade oss på sängen. Han var så stolt! Sen spelade vi spel:
Nu tänker jag mycket på min mormor som förlorade sin lillebror igår. Kram


Rastlös

Det känns bra! Jobbar på med övningar och det känns som om det här kommer att bli bra!
Har spelat yatzy med Rasmus idag och förlorade..
Pontus har åkt till landet med mina föräldrar och har förändrats lite:
Jag känner mig full av energi och är rastlös över att inte kunna göra så mycket. Vill ut och gå långa promenader och längtar efter att springa!

Operationen klar

Operationen gick bra och främre korsbandet är nu lagat.
Mådde riktigt dåligt timmarna efter operationen och höll på att svimma efter att ha varit på toa. Kom hem vid 19:30 och spydde ett par gånger sen kändes det betydligt bättre!
Nu börjar rehab mot ett mycket roligare liv! Tjoho!

Imorgon Operation

Imorgon ska jag operera knät. Som jag har väntat och längtat efter detta då det är ett steg som måste ta för att kunna leva på riktigt igen - ett aktivt liv!
Jag vill kunna åka skidor med killarna, springa, spela fotboll och innebandy och träna själv på gymmet.
Är nervös, men det är väl så det ska vara. Kanske mest nervös över hur jag ska klara mig på fastande mage tills jag ska infinna mig på Carlanderska 11:30..
Killarna har gjort läxor. Rasmus räknar Pontus tal från förra veckans läxa, lätt som en plätt:
Pontus har sin läsläxa:
Älskade killar!
Vi har precis läst 2 kapitel ur en spännande bok och myst tillsammans.

Kärradagen

Tiden rullar..har varit i Stockholm på konferens onsdag och torsdag och kom inte hem från jobbet igår förrän vid 18. Men då var det utdelning av inbjudningskort till Rasmus kalas:
Fredagsmys med goaste grabbarna:
Idag var det Kärradagen och vi gjorde reklam för Hisingskärra IBK:
Prickskytte:

Rasmus provar polisbil:
På eftermiddagen bakade vi bullar:

Och äntligen tappade Pontus sin framtand!


RSS 2.0