Gott Nytt År! đŸŸ

Skriv inlĂ€ggstext 

Sista dagen pÄ 2016 började vi med att spela den Ärliga nyÄrsbowlingen:


I Är firade vi hemma bara med familjen. Till förrÀtt blev det rÀkbakelse:


HuvudrÀtt; oxfilé och potatisgratÀng:


Vi spelade spelet Rita & Gissa. Man fĂ„r ett ord som man ska mĂ„la och de andra ska hissa vad det Ă€r.. Magnus fick björnen Bamse som han mĂ„lat hĂ€r..😂😂


EfterrÀtt; halloncheesecake:


Vi körde Àven Bingolotto och gissa vem som fick bingo!


Jo, jag! Jag vann hela 50:-! 😂


Annandagen i Uddevalla

Annandagen firar vi alltid hos min moster Ulrika i Uddevalla tillsammans med hennes man, morfar och Margaretha. Vi blir alltid bjudna pÄ flÀskfilégratönh med ris och god sÄs. I bilen lÀngtade vi allihop!


Vissa riktigt glada över efterrÀtten:


Vi Äkte hem lite tidigare Àn vi brukar eftersom stormen Urd var pÄ vÀg in. Vi kom hem vÀlbehÄllna och nöjda med dagen.


Juldagen

Vi sov lÀnge idag allihop - underbart.

Tvingade ut barnen pÄ en promenad pÄ 3 km..hÀr Rasmus:

Vid 14 serverades det jÀttegott kött, potatis och ljuvlig sÄs.. juldagsmiddag hos mina förÀldrar med min mormor och Jan:


Julklappar:


Efter midddgen Äkte Pontus medmina förÀldrar till landet. Fick detta foto av mamma. Pontus drejar med julklappen han fick igÄr av sin farmor:


Hemma körde vi pingisturnering med Rasmus julklapp frÄn oss:



Julafton

Julafton Àntligen hÀr och oj vad Rasmus lÀngtade efter att fÄ öppna julklappar!


Det var nöjda killar!

God mat Ät vi med mina förÀldrar, Magnus mamma och bror:

Framför Kalla Anka var Rasmus riktigt sur dÄ han ville öppna julklappar och tyckte programmet gick för lÄngsamt..


Även jag Ă€r nöjd med en fin julafton som började med en förmiddagspromenad med mamma i 4,5 km.


God Jul!

God Jul önskar jag alla blogglÀsare!


Klockan har nyss passerat midnatt och det har faktiskt blivit julafton. Idag har vi spenderat nÄgra timmar pÄ Jul pÄ Liseberg vilket var vÀldigt mysigt!


Åt goda lappkakor!


Killarna gick pÄ skattjakt:

Dags att gÄ hem:


VÀl hemma laddade vi upp för uppesittarkvÀll med Bingolotto:


Ingen vinst Ă€ven om jag tidigt fick 4 i rad pĂ„ en miljon att jag faktiskt hann skena ivĂ€g lite i fantasin..😬😬


Pontus JulvÀrd & Mamma 65 Är

Det var en riktigt stor dag idag! Pontus skulle vara julvÀrd/konferencier pÄ julavslutningen inför 500 elever och mÀngder med förÀldrar. Jag vaknade 05 och var jÀttenervös. Pontus var coollugn och lÀngtade!

Han och hans klasskompis Isanella var helt fantastiska!

NÀr orkestern spelade eller kören sjöng satt de vid bordet med rektorerna och nÄgra Ndra elever dom lÀste dikter:


Intervju med rektorerna. Hör fick Pontus hela idrottshallen att skratta och applÄdera!


Det var en underbar kÀnsla att gÄ hem pÄ jullov med Pontus lycklig och glad efter en massa beröm! Jag Àr sÄ stolt över hur han tog sig an denna uppgift!

Rasmus hade ju ocksÄ julavslutning och jag var med honom i klassrummet efterfest gemensamma i idrottshallen. Fröknarna hade bakat pepparkakshjÀrtan till alla barn med deras bokstav pÄ:

Det var inte bara Pontus dag idag utan Àven min mammas 65 Ärsdag. Vi firade detta genom att bli bjudna pÄ restaurang Seralj som serverade helt fantastisk mat!


En fantastisk dag!


4:e Advent med innebandy

FjÀrde advent och julen nÀrmar sig med stormsteg. Vi började dagen med nÄgra innebandymatcher för Rasmus men fotot pÄ fjÀrde ljuset mÄste vi ÀndÄ inleda detta inlÀgg med:


Rasmus Àr sÄ himla duktig i innebandy. Extremt duktig. Idag gjorde han 26 mÄl pÄ sina 3 matcher som var 2x10 min. Han gjorde Àven mÄnga fina passar. HÀr Àr ett av mÄlen:


Laget:


Kompisen Ludde följde med hem och det dekorerades pepparkakshus:


TvÄ arbetsdagar kvar innan lite julledighet!


Julklappsinköp & Julgran

Idag har vi köpt julgran! Köpte pÄ Bauhaus i Är dÄ vi varit missnöjda de senaste tvÄ Ären med de vi köpt pÄ torget. De har aldrig druckit och dÀrför börjat barra fort. HÄller tummarna för denna!


Vi har Àven varit inne i stan idag och köpt julklappar. Delade upp oss tvÄ och tvÄ sÄ vi kunde köpa lite till varandra. Pontus köpte en snygg kavaj som han ska ha pÄ julavslutningen pÄ onsdag dÀr han ska vara jjulvÀrd:


Rasmus:


Vi klÀdde julgranen pÄ eftermiddagen. Jag hade tÀnkt mig bara vita och silvriga kulor i Är precis som vi hade förra Äret, men Rasmus blev vÀldigt besviken om vi inte hade röda kulor ocksÄ eftersom det Àr julens fÀrg sÄ det fick bli det;


Killarna turas om att sÀtta upp spiran och i Är var det Rasmus tur.

PÄ kvÀllen har vi varit i den nybyggda idrottshallen Partille Arens och sett SSL-match. MÀktig hall!


Upp o ner..

En hel del brÄk hemma nu med framförallt ena sonen. Har hÄllt pÄ en tid och jag önskar jag visste vad det berodde pÄ och att det kunde gÄ över snart. Efter dÄlig energi körde jag, pÄ vÀgen hem frÄn Orust, av vid vÄr badplats Rossö. HÀr var ljuvligt och vi fick ny energi!


Vi Äkte sedan in till stan och gick pÄ bio, en mysig julfilm.


En svÀng förbi mina förÀldrar pÄ vÀgen hem dÀr min mormor och Jan var. Killarna fick varsina julpÄsar fulla med godsaker!


Ny vecka imorgon - sista hela veckan innan jul. Nu ska hÀr stÄs ut men oj vad jag lÀngtar till paus med den del av vardagen som Àr lÀxlÀsning, aktiviteter och alldeles för lite tid. Jag tar bara 3 dagar semester vid jul men Magnus Àr ledig hela lovet sÄ killarna fÄr det bra och jag slipper stressen med hÀmtning och lÀmning.


I stugan

En vecka har passerat och jag har jobbat. KÀndes skönt med helg. IgÄr Äkte vi ut till landet, jag och killarna. Magnus Àr i Riga och jobbar med innebandy-VM.

God mat och brasa vÀntade nÀr vi kom ut. Jag tycker sÄ mycket om att vara hÀr.
Pontus spelade schack med sin morfar:

Jag sov gott inatt, tungt och lugnt som man bara kan göra hÀr i skogen. Idag Äkte vi till tvÄ olika julmarknader hÀr pÄ Orust. PÄ den första i Stillingsön Äkte vi hÀst och vagn - ljuvligt!

PÄ den andra julmarknaden fikade vi samtidigt som nÄgra sjöng julsÄnger. VÄfflor och glögg. Mysigt!


PÄ eftermiddagen tog Rasmus, mamma och jag en promenad i skogen vid stugan. Jag Àlskar ju det men insÄg att det inte funkar. Mitt knÀ tÄl ingenting och det Àr naturligtvis inte platt i skogen. Men skogen Àr ju annars underbar!


Nu sitter jag och laddar inför pappas goda stek med potatis och brunsĂ„s! 👍


Avslutning pÄ Pontus simning

Idag var det avslutning pÄ höstterminen pÄ Pontus simning. Vi köpte det mÀrke som Pontus tagit under terminen; jÀrnmagistern.

Jag var med Pontus pÄ simningen och det var första gÄngen pÄ flera veckor som jag orkade följa med. KÀndes bra Àven om jag var trött efterÄt. Magnus var med Rasmus pÄ barnkalas pÄ ett bushus:

Under veckan som gÄtt hÀlsade jag pÄ min mormor och Jan i AlingsÄs vilket var vÀldigt mysigt. Jag köpte med mig silkespapper hem och gjorde smÀllkarameller med killarna, nÄgot jag alltid gjorde med min mormor nÀr jag var liten.

PÄ kvÀllen Ät vi flÀskkotletter med kokt potatis och brunsÄs. Jag hade nÀstan glömt hur gott det Àr med potatis och brunsÄs! Mums! Jag vilar en del i soffan under dagarna. Jag Àr inte helt hundra och knÀt lÄser sig flera gÄnger om dagen vilket gör riktigt ont..


RSS 2.0