Besök hos farmor..

Idag när jag vaknade sprängde huvudet. Jag misstänker att jag kanske fick en liten hjärnskakning igår eller så har jag blivit döförkyld.. Jag skulle egentligen iväg på möhippa för Anneli i min mammagrupp hela dagen men kände att jag inte orkade. Och jag som hade "skällt" på de andra tjejerna i gruppen så orkar jag inte själv när det väl är dax.. :-(
Tur man har en son som hjälper till hemma!



Vid lunch åkte vi och hälsade på Magnus mamma på Högsbo Rehab. Det var riktigt fint där och det fanns t om lekrum för barn vilket var perfekt! Pontus var mycket med sin farmor och puttade på rullstolen..



Det kanske inte syns.. men killarna sitter på en gunghäst nedan. Jag höll andan när Magnus satte sig men den höll..



I knät hos farmor:



Efter besöket åkte vi hem och jag och Pontus somnade. Jag sov i över en timme och när jag vaknade konstaterade jag att jag kände mig helt färdig och inte skulle orka fixa middag till min familj som skulle komma över på kvällen och kolla fotbollsmatchen. Jag ringde mamma och hon sa att de kunde handla maten och även fixa den! Skönt! Vi gick ner och handlade lite annat, bla glass till efterrätt.. Pontus körde egen kundvagn:



Pontus har somnat och Portugal ligger på mot Sverige.. Får se hur länge jag orkar vara vaken..
Godnatt!

Intervju och skafferidörr i huvudet..

- Är det okej om jag ger ditt nummer till en journalist så hon kan ställa lite frågor från vår branschtidning ang föräldraledighet och så? frågade en kollega i förra veckan. -Ja, det går väl bra! Efter en stund ringde det och det lät lite annorlunda.. - Kan vi boka in en dag då jag och fotografen Nicke kommer hem till dig och gör intervjun och tar lite bilder på dig och ditt barn? Äääh.. det första jag tänkte var: STÄDA!! Fasiken vad jag måste städa!! Men jag svarade att visst det gick bra.. Idag var den dagen. STÄDDAGEN! Magnus var hemma med Pontus på förmiddagen och jag kom hem efter lunch och tog över. Började städa lite, skulle stoppa in bröd i skafferiet och pang!! Dörren till skafferiet hade lossnat och kanten hade landat på ena sidan av min panna. Jä-ar vad rädd jag blev och vad ont i huvudet jag fick. Började storböla! 20 minuter senare och 2 h innan fotografen skulle komma kollar jag mig i spegeln och ser en jätteläcker, lönnfet, rödgråten mamma med en stor blå bula i pannan. Och jag som tidigare tänkt att jag var lite sur över att jag inte hade hunnit fixa min utväxt i håret innan.. men det här satte utväxten i en helt annan dimension av betydelse..

Det gick bra på intervjun tror jag och jag tipsade fotografen om att man kanske skulle kunna använda photoshop och fixa till mig lite på korten..

På kvällen kom mamma, pappa och lillebror förbi så att pappa kunde fixa den dumma dörren. Magnus kom hem strax efter det han också. Jag lagade mat och Axel ville äta med oss medan mor och far sparade sig till det de hade inhandlat för kvällen..







Den fina duken ovan fick vi av Axel och Daniela från deras resa till Venezuela. Jag fick även fina pärlörhängen! Pontus charmade såklart våra besökare som vanligt med kramar, pussar och snack. Det var kul att se att Pontus inte verkade ha glömt Axel sen i december utan var totalt oblyg och kramades med Axel. Här är lite fler foton från kvällen:





Nu ska jag gå och göra lite chokladsås som vi ska ha till glassen. Pontus har somnat så man får passa på.. ;-)

Första boxershortsen!

Tog det här fotot på Pontus igår. I fredags innan jag blev sjuk var vi på Orust och handlade bland annat Pontus första kalsonger.. Kolla världens finaste kille iklädd boxershorts! Oj, vad stor han är nu!



Pontus är på gång även om han fortfarande har hög feber. Magnus är hemma halva dagen idag med honom så tar jag över efter lunch. Stackars Magnus kom hem från jobbet vid 02 i natt och Pontus vaknade 05.. Jag tog med Pontus upp när jag gjorde iordning mig, men sen fick Magnus ta över. Inte många timmars sömn för honom tyvärr! Axel har kommit hem från Irland över helgen för att göra högskoleprovet så imorgon ska vi träffas - ska bli kul!

17 månader och hög feber!

Igår blev vår fine son hela 17 månader! Tänk vad fort tiden har gått! Samtidigt kommer jag knappt ihåg livet innan Pontus fanns i våra liv och skulle aldrig kunna tänka mig ett liv utan!

Jag jobbade min första dag igår efter magsjukan och det gick riktigt fint. Kvällen innan hade jag ätit ordentligt då pappa och mamma var hemma hos oss och fixade god mat. När jag satt på bussen på väg hem från jobbet ringde fröken från förskolan och berättade att Pontus hade hög feber. Kändes bra att jag redan satt på bussen och var på väg hem annars hade jag nog tagit taxi.. ;-) Det var en jättetrött kille jag hade hemma igår. Han ville gå och vila redan vid 16:30 och somnade strax därefter med armarna runt mig i sängen.



Det var ju våffeldagen igår och jag hade köpt hem ingredienser för att jag och Pontus skulle mumsa på det, men det var ingen idé.. Vi skjuter upp hela våffeldagen helt enkelt! Istället blev det några skedar med glass som Pontus fick i sig vid 20-tiden på kvällen då han satt i min famn i soffan. Han vägrade sitta brevid mig! Han somnade igen i min famn efter en stund och jag lyfte upp honom till sängen. Han sov hela natten med undantag för lite gnyende och "mamma" och ny medicin var fjärde timme..

Magnus är hemma med honom idag och Pontus verkar må lite bättre! Jag kommer hem vid 15 och då åker Magnus till sitt jobb. Det blir till att pussla ihop det så får vi ses en annan dag! :-)

Skickar med ett foto från lekplatsen där vi var i onsdags eftermiddag!



Igår kväll fick förresten Martin (Magnus närmaste kollega) och Melina sitt andra barn! En liten lillebror blev det till Ella! Stort Grattis!

När blir man stark igen?

Det är tisdag idag och jag är hemma från jobbet. Jag får alltid ångest när jag inte är på jobbet.. Förr var det nån slags inbyggd känsla av att man inte ska vara hemma på jobbet hur sjuk man än är i kombination med ett sjävförtroende som sa att jobbet nog inte klarar sig utan mig.. Nu är det inte så. Det har jag ju sett efter att ha varit mammaledig i 16 månader! Nä, nu är det istället pengafrågan som skapar ångest.. Karensdag osv.. Men vad ska man göra när allt man orkar är att ta sig ner för trappan, men inte upp igen förrän man samlat kraft i minst en timme..

Igår när Magnus kom för att hämta Pontus på förskolan ville han inte gå hem! Han hade ju kul! Magnus fick vara kvar en stund och leka.. :-) Det är tufft när ens lille älskling kommer hem full med energi och man inte orkar så mycket. Igår brast jag ut i värsta gråten efter att Pontus knockat min näsa med sitt huvud..Det gjorde nog inte så himla ont egentligen, men det blev ett utlopp för allt.. Jag har ont i magen, har ingen energi och kan inte äta bra fast jag bara vill bli frisk igen! Pontus klappade mig tröstande på kinden och kramade mig.. Här är ett utlämnande foto på en sliten jag med en gosig tröstande son i knät:



Pontus är så rolig! Under inskolningen fanns en bok om Alfons Åberg på förskolan som hette "Aja Baja Alfons Åberg" . Pontus var helt betagen i den och det är med fashination han höjer fingret som Alfons pappa. Pontus har fått en Alfons målarbok. Han kallar den för "Aja"!!



Idag när Magnus lämnade Pontus på förskolan hade Pontus blivit jätteglad och sprungit in för att leka - känns så himla skönt! Jag ska hämta honom vid 15 idag som jag skulle ha gjort om jag jobbat. Mamma och pappa kommer hit för att hjälpa mig eftersom Magnus måste jobba ikväll.

Vinterkräksjukan = helvetet!

Magnus var hemma med Pontus i torsdags eftersom han hade 39, 1 och spydde över hela golvet under onsdagskvällen.. Jag trodde att spyorna hade med febern att göra för Pontus verkade inte ha ont någonstans eller så.. Han åt dåligt under torsdagen så på kvällen när jag var hemma med honom gjorde vi lite milkshake för att få i honom något.. Glass, mjölk och banan! Pontus hjälpte såklart till, han älskar att trycka på knappen och höra hur det låter!



Så himla skönt att han fick i sig något!
På fredagen var jag hemma med Pontus som var pigg och glad. Vi bestämde oss för att åka ut till Orust där min pappa var och snickade på altanen.. Vi kom dit ganska tidigt, tog med oss pappa och åkte till Göksäter och handlade lite våtservetter, kritor och ritblock till Pontus, en pyjamas, haklapp osv.. Billigt och bra och jag gillar deras kläder med Alfons Åberg på! Tillbaka vid stugan var vi ute en stund. Pontus hittade en vattenkanna och vattnade träden lite..



Precis bakom stugan ligger ju skogen så man behöver inte gå många steg för att få skogskänslan..



Efter att ha ätit lite somnade jag och Pontus vid 15-tiden.. Jag vaknade vid 16 och hade ont i magen. När pappa hade hämtat mamma vid bussen och kom hem vid 17:30 sov Pontus fortfarande och jag mådde riktigt dåligt. Kände bara att jag ville vara hemma hos mig själv men orkade inte tänka på att köra hem.. Böjade spy strax efter, låg utslagen i sängen och vilade medan Pontus vaknade och blev glad över att mormor hade kommit. De åt middag tillsammans medan jag vilade. Vi bestämde att pappa skulle köra hem oss i vår bil och mamma komma efter i deras så att de kunde åka tillbka i den sen.. Hann med en omgång till innan vi åkte. Vilken pina att sitta i bilen 45 minuter och bara tänka på att hålla sig.. Vilka långa minuter! Det blev en helvetes kväll och natt! Ett tag, när det var som värst, funderade jag på om det inte hade varit skönare att dö.. Bodde på toaletten och det blev inte mycket sovande.

Igår var det bättre. Helt slut, men jag spydde ingenting.. Fick i mig lite risavkok och på eftermiddagen någa bitar kokt torsk. Har sovit gott i natt men är helt färdig. När jag går upp svimmar jag nästan, men nu är det bara att få i sig energi för att kunna komma tillbaka!

Magnus och Pontus var iväg nästan hela dagen igår vilket var skönt! Först hälsade de på Magnus mamma, sedan tvättade de bilen vilket var på tiden och på kvällen gick de en sväng till Peter och kollade på hockey! Emellan där servade Magnus mig med det jag ville ha - vad skönt att man inte är ensam när man mår dåligt!

Nu hoppas jag bara att min sambo och mina föräldrar ska klara sig undan den här skiten!

Febrig son..

Strax innan jag började jobba så åkte ju jag och Pontus till Backaplan där det var en barnfotograf. För 59:- fick man en förstoring.. Sen ville de naturligtvis att man skulle köpa hela kittet för 675:- men vi nöjde oss med vår förstoring som Magnus fotade och skickade till min telefon så att ni kan få se hur det blev! Jag är väldigt nöjd med fotot på vår numera store kille!



Vår fine barfota kille är sjuk idag. När jag hämtade honom från förskolan igår sa fröken att hon tyckte han kändes varm. Pontus och jag gick en promenad i vårsolen och Pontus satt tyst i sin vagn så jag anade att han nog var lite febrig.. 39,1 visade tempen när vi kom hem. Jag lagade fläskkotletter och donade men Pontus fick inte i sig mer än två-tre tuggor.. Däremot drack han en hel del av Brämhults hallonjuice som är så god. Tyvärr kom allt upp igen strax efter då Pontus spydde på köksgolvet, darrade med underläppen, pekade på spyan och sa "tappa!".. han backade två steg, spydde igen.. Samma procedur 4 ggr och jag följde efter med våtservetter för upptorkning.. Min fine stackars lille kille! Efter lugnande ord, avklädning och skurande av golvet fick Pontus leka av sig lite i badkaret. Sedan somnade sonen redan 18:30 och sov fortfarande när jag gick i morse vid halv 7. Han har inte sovit hela natten utan det har varit mycket "mamma-mamma" och försök till att sova mig.. Med lite panodil vid midnatt blev det bättre.

Igår lunchade jag förresten med min kompis sen långt tillbaka - Lollo! Det var hur kul som helst att ta igen förlorad tid fast lunchen var alldeles för kort! :-( Hoppas på att ses snart igen!

Idag är Magnus hemma med Pontus och imorgon är det min tur. Jag skulle ändå vara ledig med Pontus imorgon så det passade bra även om det hade varit roligare att gå till simhallen och leka..

Pontus ska bli storebror!

Ja.. många av er vet det redan, Pontus ska alltså bli storebror efter sommaren om allt går bra! Dagen före nyårsafton fick vi reda på att det hade flyttat in ett litet minipyre i min mage. Här har vi ett foto från den dagen där Pontus håller upp stickan som avslöjat minipyret..



Bebisen är beräknad till det häftiga datumet 090909!
För ett par veckor sedan fick vi första bilden på mini, det är suddigt för det gick inte att scanna in utan jag var tvungen att fota fotot.. Men ett nytt foto kommer vi att få efter ultraljudet vi ska göra 8:e april!



Jag mår riktigt bra nu, men i 11 veckor har jag mått väldigt illa och spytt. Extra jobbigt att byta bajsblöjor när man mår illa också.. ;-) I kompiskretsen är det en hel del bebisar på gång också! En i maj, en i juli och två till i september - kul!

Mormorsfar 80 år!

Eftersom Magnus hade varit ute med laget på lördagsnatten och det var hans tur att ha sovmorgon gick jag och Pontus ut på långpromenad! Vi gick genom skogen och bort till koloniområdet där vi hittade en gunga.. Jag gillar den här bilden:



Vi gick vidare upp till Gerrebacka där jag ringde min kollega Anna och frågade om hon och hennes son Martin ville komma ut till lekplatsen och vara med oss.. De kom! Vädret var kanon så det kändes lite som vår där vi stod och pratade samtidigt som våra killar gungade och lekte..



Vid 14-tiden gav vi oss iväg till Uddevalla för att fira min morfar som fyllt 80 år i veckan! Vi var 22 st som åt på restaurang ihop. Jättebra mat verkligen! Även Pontus gillade fläskfilé och bearnaisesås!!



Efteråt åkte vi alla hem till Tore och Margaretha och fick efterrätt.. Här hittade Pontus nåt spännande! Allt med nyckel till är väldans intressant!



Här är Pontus, Pontus morfar och Pontus mormorsfar (födelsedagsbarnet)..



Det blev en lång och trevlig dag och vid 21-tiden igår låg vi faktiskt alla tre i sängen redan!

Long time since..

Det känns nästan som om jag skulle vilja börja detta inlägg med "Kära Dagbok, förlåt att jag inte skrivit på länge.." men jag har inte haft samma tid och ork denna vecka.. Det är lite skillnad att vakna av att klockan ringer 06 på morgonen när dessutom nätterna har varit mindre sköna då Pontus drömmer mycket madrömmar på nätterna. När jag var mammaledig brukade jag göra inlägg medan Pontus sov middag. Nu när jag har hämtat honom från förskolan är han pigg och glad och jag vill umgås med honom istället för att sitta framför datorn..

Det går bra för Pontus på förskolan. Han äter bra, sover middag bra och är alltid glad när vi kommer och hämtar honom! Här är ett foto från i torsdags på väg hem från förskolan i snöyran:



Igår var vi på banangympan direkt efter jobb och förskola. Så gott att se alla barn springa och leka av sig på det stora utrymmet! När vi kom hem testade Pontus sugförmågan på vår dammsugare med både händer och fötter:





Igår kväll lämnade jag mina killar ensamma hemma och gick på tjejmiddag. Det var vi 7 mammor som hängt ihop sedan föräldrautbildningen som nu träffades utan barn. Jag var jättetrött när jag skulle dit vid 18:30 och tänkte att jag nog inte kommer att orka stanna så länge. Tji fick jag! Har man supertrevligt känner man inte att man är trött! Kanongod mat hade Carro fixat och hjälp med att tjöta behöver vi inte ha direkt..



Halv 3 i natt klev jag innanför dörren! Pontus vaknade strax efter att jag krypit ner i sängen och Magnus konstaterade att Pontus är mycket lättare och mindre ledsen när inte jag ligger brevid i sängen. Det är som om han vill komma så nära så nära som det inte går.. När jag inte är där, accepterar han liksom läget och sover vidare.. Jag tog chansen efter Magnus kommentar och tog täcket och två öronproppar och la mig på soffan. Riktigt gott att få sova några timmar utan att få en fot i ansiktet och en son på mig med jämna mellanrum.. ;-)

I förmiddags åkte Magnus och Pontus och hälsade på farmor Rose-Marie som nu flyttat från Mölndals sjukhus till Högsbo Rehab. Det var en glad Magnus som kom hem och berättade att Rosa äntligen gjort framsteg! Hon hade suttit på en motionscykel och kunnat cykla! Hon har ju ingen känsel i vänster ben men på något sätt har hjärnan skickat ut signaler om att benet ska cykla vilket det har gjort även om hjärnan inte fattar att den har gjort det.. Jag vet, låter konstigt, men hjärnan är ett stort mysterium! I alla fall blev jag så glad när jag hörde det att jag fick tårar i ögonen!

På eftermiddagen spelade Magnus sin sista A-lags match för säsongen. Jag lämnade Pontus hos mina föräldrar så att jag skulle kunna se matchen ordentligt. Det blev en jättebra och spännande match som till slut slutade 6-6! Nu är sambon ute på galej med killarna i laget. Pontus har somnat och jag funderar på om jag kan hålla mig vaken för att se slutet av Melodifestivalen!

Korta arbetsdagar = mysig tid med sonen!

Idag när jag hämtade Pontus möttes jag av en glad kille! Han ville att jag skulle följa med in i lekrummet där han visade mig en grön traktor med släp.. Väldigt spännande såklart! Fröken sa att vi skulle hålla lite koll på Pontus ögon för det går ögoninflammation på förskolan och Pontus ögon hade varit lite klibbiga.. Så nu har vi laddat upp med koksalt o ska tvätta ofta.

Jag har bestämt mig för nya arbetstider. Jag kommer inte vara ledig på onsdagar som planerat tidigare utan istället ha kortare dagar. Det är bättre för Pontus! Så på måndagar jobbar jag länge och Magnus hämtar Pontus 16:30. De andra dagarna hämtar jag klockan 15 direkt efter sovstunden och mellanmålet. Då har vi många timmar ihop innan det är läggdax.. Annars hade det nästan bara varit att laga mat och sedan natta vilket inte känns okej! 80% ska jag jobba och varannan fredag är jag och Pontus helt lediga ihop. Då ska vi införa besök i simhallen vilket Pontus älskar!

Idag har vi hunnit med en del efter förskolan. Först ett besök på lekplatsen där vi lekte med grannbarnen. Sedan blev det pasta carbonara i magen! Vid 18 kom Magnus hem och de busade och gömde sig för mig.. Här hittade jag dem under köksbordet efter att ha letat på hela undervåningen.. ;-)



Sedan påbörjade jag och Pontus brödbak.. Grahamsbullar står nu på jäsning.. Jag får ta och avsluta bakningen själv eftersom det är läggdax för den lille bagaren..



Hoppas nu min käre sambo tar med barnvagnen till förskolan imorgon när han ska lämna.. I morse hade det blivit stressigt och Magnus tyckte då att det var en bra idé att ta bilen.. Dette ledde till att jag fick bära sonen hem på axlarna hela vägen hem.. Tur jag inte hade hunnit handla innan för då hade jag aldrig fått med mig allt hem.. ;-)

Pontus pratar allt mer!



Pontus har börjat prata en hel del nu! Tänkte jag skulle dokumentera lite av hans första ord..

* Mamma
* Pappa
* Momo (använder han till både mormor och morfar)
* Dutt (slut)
* Ljus
* Blomma
* Titta
* Sitta
* Bajs (säger han varje gång vi byter blöja oavsett om det är bajs eller inte..)
* Brum-brum eller Brumma (bil)
* Ioj (skidor)
* Tack (han är jätteduktig på att tacka!)
* Majs (han älskar majs!)
* Mush (musik)
* Nej
* Hej
* Poppo (Pontus)
* Ollio (telefon)
* Tittut
* Där
* Lampa
* Miss (när han försöker sätta sig på sin pruttkudde o missar)


Ja.. det var det jag kunde komma på nu!
Magnus har hämtat Pontus från förskolan idag. De båda ska strax komma och hämta mig från jobbet så ska Magnus vidare till Jönköping för att bevaka innebandymatch medan jag och lillen ska hem och mysa..



Söndag i simhallen!

I morse var det riktigt ruskväder.. Regn och grått! Nåt ville vi hitta på när Magnus vaknat vid 9 och någon promenad i solskenet var som sagt uteslutet.. Istället gick vi ner till Kärra simhall alla tre! Pontus hade inte varit där sedan innan jul! Han blev jätteglad när vi kom in i omklädningsrummet och han kände igen sig. När vi sedan kom in i simhallen gick han själv ner i vattnet. Här var han lite skeptisk, klängde sig fast vid mig hårt! Det känns ganska gott för det blir som en go kram! :-)



Efter ett tag lossnade det för Pontus! Han blev modigare och modigare och plaskade vilt!
Jag och Magnus turades om att gå in i stora bassängen och simma några längder var så att man varit lite nyttig också..



Här övar Pontus på att klättra upp ur bassängen själv. Hans mål är rutschkanan som han ville åka om och om igen!



Pontus är så stor nu att han klättrar upp på rutschkanan helt utan hjälp:



Ett trött gäng gick hem, åt lite varm lunch och sedan slocknade både son och mor medan Magnus passade på att jobba lite hemifrån. Resten av dagen har vi ägnat åt roliga saker såsom att hänga upp tvätt, lägga in tvätt i garderoberna och slänga in nya tvättar.. Mycket tvätt blir det! ;-)

Dagarna går fort..

Dagarna går fort och det finns inte lika mycket tid att skriva nu när jag har börjat jobba.. I fredags hämtade jag Pontus vid 15. Han hade precis ätit mellanmål efter att ha sovit länge. Han blev jätteglad när han fick syn på mig! Vi gick direkt till banangympan där Pontus klättrade upp för en bänk och hoppade ner på en tjock madrass.. Om och om igen! Sen provade vi på lite badminton men Pontus ville använda racket och fjäderboll som man spelar innebandy så det gick sådär.. ;-)

På kvällen åkte vi till Valhalla för att kolla när Magnus spelade b-lags match. Min mamma kom dit också.. Matchen blev försenad så vi gick och käkade lite.. Här sitter Pontus vid sargkanten:



Efter matchen var klockan så mycket att vi passade på att byta blöja.. misstänkte starkt att den lille skulle somna i bilen och då är det gott att redan ha en ny blöja så man slipper väckas för att få en ny! Annorlunda plats för blöjbyte:



Igår på morgonen fick jag sova ut medan killarna var uppe vid 06:30.. Efter frukosten gick de ut en sväng. Vid 10 åkte hela familjen in till stan. Magnus spelade innebandy medan jag och Pontus handlade lite i stan. Efter detta fortsatte vi färden till Magnus mamma på Mölndals sjukhus. På måndag ska hon flytta till Högsbo Rehab vilket känns bra! Pontus körde sin farmor i rullstolen!

På kvällen kom min mamma över på middag och Melodifestival. Pappa är i Åre och åker skidor.. Det blev en mysig kväll!

Nu är det söndag morgon och Magnus tur att få sovmorgon..

Pontus - en av 20!

Det är faktiskt riktigt härligt att jobba tycker jag. Känns så bra att kunna säga ärligt att man trivs med sitt jobb! Ett extra plus med mitt jobb är vår lunchrestaurang som är helt toppen med stor salladsbuffé, frukt, nybakat bröd.. Man kan välja mellan pasta, kött, fisk eller vegetarisk rätt så det finns alltid nåt gott!

Det som känns jobbigt är att lämna Pontus på förskolan och att veta att han är där.. Han har varit en hel del ledsen nu när han har varit där. Fröken berättade idag att han vill ha en personal för sig själv hela tiden och gärna bli buren.. En ekvation som inte riktigt går ihop för de stackars fröknarna som är 4 st på 20 barn.. Så nu får Pontus alltså lära sig att allt inte bara handlar om honom.. ;-)

Nu på kvällen har vi busat lite.. Pontus har bla haft på sig en gammal glasslåda på huvuet..





Lådan åkte av och på medan Pontus skrattade gott!
Efter en youghurtdrink, ett bad och gos somnade Pontus för en liten stund sen!

Poppo på Sjöfartsmuséet!

Igår gjorde Pontus sin första riktiga dag på förskolan! Magnus lämnade honom vid 7:30 vilket hade gått bra. Jag kom och hämtade vid 16-tiden och möttes av en liten kille med en tår på kinden.. Det hade gått lite upp och ner under dagen sa fröken. Pontus blir ledsen när andra barn kommer för nära honom och tar på honom.. :-( Efter förskolan åkte vi och handlade på Coop. Höll på att inte få med mig Pontus därifrån då han hittade en kompis där:



På kvällen fick jag mig en överraskning - Poppo kom in i mitt liv! Poppo är Pontus eget namn på sig själv.. :-) Han pekade på de foton vi har på honom, log och sa "Poppo".

Idag hade Poppo och jag ledig dag och åkte till Sjöfartsmuséet. Här var det en hel del att uppleva.. Vi började i akvariumet:





Vidare upp på nästa våning där vi inspekterade båtar:



Här finns en båt som barnen kan leka på:





När vi skulle gå var det lunchdax så jag ringde min pappa och frågade om han ville ha lunchsällskap! Vi gick till Oakleys och åt gott!



Nu har jag och Pontus just vaknat efter en skön middagsvila! :-)

Hemma med pappa!

Det var en underbar känsla att komma hem från jobbet idag och mötas av en liten kille som kom springandes mot mig med ett leende på läpparna! Oj, vad vi har kramats nu under kvällen! Man måste ju ta igen alla kramar man missat under dagen.. ;-) Pontus hade haft en bra dag hemma med sin pappa.. Lite innebandy hade de spelat:



Pannkakor har de gjort:



Det är även lite olika regler som gäller beroende på om mamma eller pappa är hemma märkte jag när jag kom hem.. Pontus har fått riva ut det mesta ur skåp och lådor och lekt med.. Här är mina ljusstakar som stod undangömda längst in i ett skåp..



När jag kom hem åkte Magnus direkt till sitt jobb för att göra sina timmar stackaren.. Jag och Pontus myste ihop, lekte lite och tog ett bad.. Här är charmtrollet:



På kvällen med kvällsmaten iklädd pyjamas:



Godnatt!


Första arbetsdagen!

Här kommer ett litet inlägg från min arbetsplats..
Pontus var ganska pigg igår trots att natten hade varit jobbig. Det blev en sväng till Ikea där vi köpte lite backar till Pontus alla leksaker. Vidare sen till Mölndals sjukhus där vi hälsade på Magnus mamma.. Pontus lyckades med konststycket att somna precis när vi svängde in på parkeringen, sov trots att vi lyfte över honom i vagnen och vaknade först när vi hade varit där 1 timme och skulle säga hejdå.. typiskt!

På kvällen hade Magnus match, men jag kände att jag och Pontus skulle vara hemma så att han kunde somna i tid nu när det var dax för första riktiga heldagen på förskolan.. Pontus somnade, sov någon timme och sedan var det en ledsen kille med täppt näsa.. När jag tände lampan såg jag att han blödde näsblod den lille stackaren.. Torkade av honom och gav honom panodil. Efter en kvarts klappande på huvudet och lugnande prat somnade vår lille son vid 03-tiden.. Vi bestämde då att Magnus skulle vara hemma idag med honom.

Har pratat med sambon på telefon idag och Pontus har varit pigg hela dagen. Natten får avgöra om det blir förskola imorgon eller inte. Hoppas på att han är frisk och kan gå så att det inte blir för många dagar sen han var där sist!

Att vara på jobbet känns bra! Lyxigt att få gå på toaletten i fred och att få äta lunch utan att mata någon annan samtidigt - vilken vardagslyx som man tidigare inte tänkt på att uppskatta ;-)

Ponnyridning!

Igår var det loppmarknad på Öppna Förskolan. Vi var där och Pontus valde ut två bilar som han fick med sig hem. Vi fikade där med varmkorv och kaka, gick poängpromenad och Pontus och kompisarnas kille Elias fick rida ponny! Här klappar Pontus den stora hästen:



Hjälmen på och första ponnyridningen någonsin för vår son:





Här är grabbarna! Magnus och hans kompis Fredrik med sina söner..



Innan vi skulle gå hem blev vi hembjudna på middag till Fredrik och Linda på kvällen. Det blev en mysig kväll med tacos, Melodifestival och godis.. Pontus var väldigt gnällig dock och nu vet vi varför.. I natt har han snorat och varit jättetät i näsan. Fick ge nässpray mitt i natten för att det skulle bli lättare att andas.. Så typiskt! Nu när Pontus skulle till förskolan för första gången själv imorgon.. Får se hur dagen utvecklar sig eller om vi får vara hemma med den lille imorgon.. :-(

RSS 2.0