Trädgårdsjobb & grillning

Åkte ut till Orust igår på morgonen. Vi hade lite vänner över, grillade och åt gott på kvällen. Sent på kvällen fick vi syn på kossorna nere i hagen och Pontus och jag sprang ut. Alla kossorna kom fram till oss och Pontus skrek av förtjusning när en ko åt gräs ur min hand.



Idag på eftermiddagen jobbade Magnus och Pontus med vår baksida där vi grävt upp en del av rabatten för att förlänga gräsmattan. Vi satte min pappa med skitgörat att köra iväg all tung jord på skottkärra ett par vändor.. Tanken med förlängningen är Magnus förhoppning om att killarna ska kunna lira fotboll här och så småningom bli fotbollsproffs.



Nytt gräs sås:



Det blev grillning även ikväll, jättegoda hamburgare!
Lägg märke till att även jag finns med på detta foto i fönstret.. ;-)



Det sunkiga med denna dag är att våra vänner Åse, Henrik och Kasper nu har landat på Rhodos och denna kväll skulle ha blivit vår första gemensamma dag tillsammans.. :-( Önskar dem världens bästa semester, men önskar även att vi var där!


En härlig dag!

Vi försöker vara ute så mycket som möjligt nu när det jobbas i vårt badrum. Igår följde vi med Lova på hennes fotbollsträning. Pontus lånade en boll och hade hur kul som helst! Han sprang omkring med bollen fram och tillbaka och sedan till vattenflaskan för att "bli snabbare och starkare"..





Idag var det babyöppet på Öppna Förskolan och medan Pontus var på dagis gick Rasmus och jag dit. Rasmus hoppade omkring på rumpan hela tiden under sångstunden:



Igår frågade Pontus mig om inte vi kunde baka bullar så det hade jag lovat att vi skulle göra idag. Killen bakar så att mjölet flyger:



Knåda degen:



Resultatet:



Pontus sprang sedan in till grannarna med en påse, överlycklig över att "få bjuda".. När han ringde på Lova och Isaks satt deras granne Erland på utsidan. Då berättade Pontus för honom att bullarna minsann inte var till honom.. :-) När Pontus kom tillbaka frågade jag om han även ville bjuda Erland på bulle.. Pontus blev jätteglad och sprang dit med bullar. Jag tycker det är underbart att se den glädje han får av att ge!


Sommardag igår-ruskdag idag=vår!

Vädret åker upp och ner - ena dagen sommar andra dagen vinter/vår.. Denna veckan har de börjat renovera vårt badrum så det är inte läge att vara inomhus om man säger så.. Planen var ju att åka till Rhodos och komma hem till ett helt nytt badrum, men ödet satte ju stopp för det.. När vädret är fint är det dock inga problem att vara ute hela dagen. Igår var en sådan dag. Pontus började dagen med morgongymnastik i soffan:



Vi kom ut vid 10 på morgonen och Pontus beställde en promenad upp till stallet. Vi kör varsin vagn, Pontus och jag, med varsina bebisar i:





Pontus älskar att gå till stallet. Han frågar alltid om han kan få rida.. De har ridkurser, men man måste ha fyllt 4 så han får vänta ett tag till.



Rasmus på ängen nedanför vår radhusområde:



Killarna kramas på gungan vid lekplatsen:



Lina bjöd på pannkakor till lunch ute - lyx!
På eftermiddagen satte vi oss i bilen och åkte in till stan för att träffa vännerna Katja och hennes söner Isak och Henrik. Pontus var lite blyg i början, men det lossade strax och snart letade de efter skatter tillsammans!


"Mamma!"

Idag är det Rasmus 8 månaders dag! Vi skulle ha landat på Rhodos idag egentligen, men jag fick en annan underbar upplevelse idag istället. Jag höll på att plocka in disken från altanen där vi ätit lunch. Rasmus sitter i Magnus knä och tittar på mig. När jag går förbi ser jag att han blir arg och plötsligt säger han väldigt bestämt "MAMMA!"! Tjoho, gissa vem som kom rusande alldeles varm i hjärtat! Här är vår 8 månaders guldklimp som kan säga mamma:



Igår hade vi gårdsstädning här. Alla barn var ute och här sitter Pontus med sina kompisar på bänken utanför oss. Alla är glada för Pontus bjuder glatt på sitt lördagsgodis.. ;-)



Vi avslutade gårdagen med grillning hos våra goda vänner och grannar. Grillmästaren Jörgen och Magnus:



Det blev riktigt god fläskfilé, pommes och bearnaisesås.. Mmm, blir sugen på det nu igen.. Barnen hade kul tillsammans. Här har Pontus fått låna riddarutrustning och fäktas med Isak:



Rasmus har börjat ta sig framåt! Nej, han kryper inte.. Han gör som sin storebror och mamma gjorde - hoppar fram med rumpan! Fort går det också!



En härlig helg med mycket jobb. Idag har jag tömt badrummet då det ska börja renoveras imorgon. Vi har även fixat och donat på vår baksida idag. Målning, högtryckstvätt, plantering.. you name it!


Magnus Födelsedag idag!

Idag fyller Magnus år, 38 år!



Vi väckte honom vid 7 i morse med skönsång och gitarrspel av Pontus och glassbåt med ljus i:



På eftermiddagen gjorde Pontus och jag en tårta till Magnus. Någon var pigg på att tjuvsmaka lite:



Den blev god.. :-)



Underbart väder, god tårta och Magnus fick själv bestämma sina presenter.
Tror han tyckte det var en lyckad dag! :-)


Ingen semester på söndag.. men Bushus idag!

Magnus har kommit hem från sjukhuset nu. Greklandsresan som vi skulle ha åkt på har vi fått avboka då det är för riskabelt för Magnus att åka iväg. Han har/har haft en infektion i kroppen och en blödning i benet då han misshandlat sig själv genom att gå till jobbet och jobba 06-18 på måndagen efter operationen trots att läkaren hade sjukskrivit honom till den 20:e juni och sagt att benet ska ligga i högläge mestadels.. Det är stor risk för Magnus att få propp varför han tar spruta varje dag och det är största anledningen till att resan inte blir av.  Jag är givetvis glad att Magnus lever, men kan inte låta bli att vara arg och väldigt ledsen över vår missade semester som jag levt för sedan februari..

Nu blir det en annan semester i juli då vi har bokat en resa till Bulgarien istället. Samma lyxiga hotell på Rhodos går inte att åka till under högsäsong då man var tvungen att lägga till 15 000:-!! i så fall! Vi kommer iväg, man ska väl vara glad för det, men inuti är jag lite ledsen ändå. Hade sett fram emot träningsmöjligheterna på det andra hotellet och veckan tillsammans med våra vänner som nu får åka själva..

Nåväl.. Idag kände jag att småkillarna och jag behövde komma iväg på nåt kul så det blev Lek & Buslandet. Pontus provade att åka skridskor för första gången:



Lite skrämmande är det, en koncentrerad och ängslig Pontus håller sig i väggen medan jag tar kort. Innan har jag hållt honom medan han halkat omkring.. :-)



Killarna cyklar:



Rasmus:



Uppskattad lunchpaus - pannkakor med sylt och glass!



Lek med stora, mjuka legobitar:



Slappar i bollhavet:



 Jag är trött, jag är helt färdig.
 Redan innan operationen var jag slutkörd eftersom Magnus jobbade dygnet runt under en längre tid. Nu har jag haft killarna ensam så länge.. Längtar SÅ efter att bara få åka och träna, komma bort en två timmar och göra något annat..


Kärlek

Måste bara lägga upp de här fotona som min granne mailade nyss. Pontus och hans Nikita i sandlådan nu på kvällen:



Här är kortet före det som är ovan. Pontus vill pussas och Nikita säger "Mamma, Pontus är lite snorig!". Hennes mamma går fram och snyter båda och vipps blev det puss.. :-)


Lamm.. :-)


Idag blev det en tur till 4 H gården med grannarna. En svettig promenad uppför men mysigt när man kommer fram. Pontus och kompisarna "fiskar" i den lilla ån:



Två av fåren hade fått lamm! SÅ söta!!



Hrmm.. Ja, grisarna jobbade också lite på tillökning.. ;-)



Pontus klappar en ko:



Lina hade med sig plättar till oss allihopa - smaskens! Rasmus fick dock annan mat. Här äter han en majskrok:



Vi somnade alla tre när vi kom hem igen och sov över en timme. När vi vaknade var vi hungriga och Pontus och jag bestämde oss för att vi var sugna på en pizza. Vi gick ner till centrum och delade på en pizza. Pontus älskar verkligen pizza! När jag var liten minns jag att jag aldrig tyckte speciellt mycket om det, ville helst ha pizza utan nånting på - alltså bara deg.. ;-)

Magnus är kvar på sjukhuset men antibiotikan verkar ha tagit hand om hans feber i alla fall.. Alltid något!


Magnus inlagd på sjukhuset.. :-(

Ja.. vad säger man? Det är tungt just nu.. Efter att Magnus varit dålig och blivit sämre under två dagar körde jag honom igår till akuten med feber, frossa och jätteont i det opererade benet. De tog in honom på en gång. De försökte tömma knät på vatten, men där var inget vatten. De misstänker nu att Magnus fått en infektion i kroppen och han blir kvar på sjukhuset i några dagar. Prover är tagna och de har koll på honom. Imorgon får vi veta om det är infektion eller vad det kan vara. Är det så, går man in i såret igen och spolar rent..

Idag var vi och hälsade på och lämnade lite grejer såsom kalsonger, tröjor, deo osv som man inte har med sig när man inte vet att man ska bli kvar i flera dagar.. Pontus var jätteglad över att träffa sin pappa:



Magnus hade bett mig stoppa ner lite tidningar till honom och när Pontus hörde det packade han själv ner en tidning som han tyckte var bra till pappa:



Jättekul att man kunde åka upp och ner i sängen genom att trycka på en knapp!



En krycka kan man också leka med:



Magnus fick lunch. Portionen var liten redan från början och inte blev det mycket över till Magnus när äldste sonen tyckte att det var smaskens..



Magnus får stark antibiotika direkt in i blodet var åttonde timme:



Känner mig ledsen för att Magnus är dålig och för att man ännu inte riktigt vet varför hans värden är dåliga och han har feber. Känner mig också ledsen för att vår Greklandsresa nu ligger i farozonen. Vi ska/skulle ju åka nästa söndag och öppnar de benet igen imorgon så måste vi boka av resan. Jag har liksom haft den här resan i sinnet som en slags morot under jobbiga perioder som de senaste två månaderna då Magnus i princip jobbat dygnet runt. En chans för oss att träffas hela familjen igen, bara vara tillsammans och njuta av sol, värme, bad, och restaurangbesök.. Orkar inte tänka på att det nog inte bli av. Det är ju inte bara att skjuta fram resan heller. Vi skulle rent praktiskt kunna åka i juli med då kostar resan inte längre 25 000:- utan 40 000:- vilket gör det omöjligt. Nästa tillfälle blir om ett år. Vill bara gråta, men hänger mig fast vid hoppet om att kanske kanske är det inte en infektion så att Magnus behöver opereras igen men å andra sidan. Vad är det då?
Bara han blir bra, vår Magnus!

Vill någon skicka ett peppande sms till Magnus är numret: 0762-407 371


Underbar helg!

Vi har haft en helt underbar helg på Orust! Vi åkte ut på förmiddagen igår och efter ett tag kom mina två mostrar med respektive. Vi åt gott och hade det trevligt ända fram till kvällningen. När alla hade åkt och det var läggdax fick vi syn på kossorna som kom nere i hagen för första gången i år. Pappa sprang ut utan skor med Pontus i famnen som endast var iklädd tröja. Där stod de och kollade på kossorna medan solen blev röd bakom träden då den gick ner för dagen:



Vaknade upp till härligt väder! Tog en tur i skogen. Rasmus hos sin mormor:



Kottar måste man undersöka.. Den åker strax efter denna bilden in i munnen.. ;-)



Morfar och Pontus gör gåstavar till allihop:



Efter skogspromenaden lagar min pappa en cykel som han fått av en jobbarkompis och som Pontus nu får. Pontus provade, tyckte det var lite klurigt det där med att trampa, kul när det gick och när han sedan vinglade till lite bestämde han sig för att vänta med att cykla tills han kom hem för där hade han hjälm..



Efter lunch åkte vi till Stocken där min moster Ulrika och hennes man har hus. Vi fikade i båthuset, underbart att äta bullar med solen som värmer och havet tätt intill:



Ulrikas man Anders tar med oss på en båttur. Det var helt fantastiskt! Blev helt lycklig.. det var som att inta en dos med sommar! Solen sken, vattnet guppade inte för mycket och oooj vad vackert det är!





Vi gick iland på Gullholmen och tog en promenad. Här är Pontus utanför det första huset som byggdes på Gullholmen:



När vi kom tillbaka var det en lillebror som längtat mycket efter sin storebror:



En underbar helg - tack för det!


Veckan som försvann..

Veckan har bara försvunnit.. Styrelsemöte i måndags. På tisdagen åkte jag till Ullared helt ensam. För första gången var jag utan Rasmus i hela 6,5 h! Ullaredsresan ja.. Vilken grej.. Kände mig lite stressad redan från början av det faktum att jag var ifrån Rasmus och fortfarande ammar en del. Gick igenom butiken på två timmar och hade fyllt kundvagnen med allt jag ville ha/behövde. Stod i närheten av kassorna och kollade bara på tandborstar till Pontus. Kundvagnen stod precis bakom min rygg. Känner att det blåser till. Vänder mig om och min kundvagn är borta! Det tar väl några sekunder innan jag fattar.. Rusar runt för att leta efter den, men icke.. Går till kundtjänst som ropar ut men inget resultat. Jaha.. Då stod jag där.. utan någon kundvagn och inte en enda vara! Fick springa ut ur butiken, lägga i en ny peng för att hämta en ny kundvagn och börja om från början. Tårarna brände bakom ögonen. Det går ju alltid snabbare andra gången för man vet ju vad man tog sist, men en del grejer hade tagit slut och när jag senare kom hem märkte jag att jag i stressen tagit lite fel storlekar och glömt en del.. Min enda tröst var att idoterna som tagit min vagn och förmodligen hoppats på at hitta nån handväska eller jacka i med pengar fick tji.. Jag är blond, men inte dum!

Killarna fick varsina solglasögon till semestern:



Pontus fick en sparkcykel som han önskat sig eftersom han sett de andra barnen på gården ha sådana. 129:- tycker jag var ett bra pris!



Igår var det dax för Magnus operation. Han skulle vara på sjukhuset 07, men operationen började inte förrän 13:30. Under operationen visade det sig att inte bara korsbandet var av utan att även menisken var skadad. Man lagade även den, men skillnaden blir nu att Magnus inte kommer att få böja benet på två veckor utan har en skena för att hålla benet rakt. Jag hämtade Magnus på kvällen medan min mamma var här hemma med pojkarna. Det var en yr sambo jag möttes av.. Han tjötade om Häagen Dazs glass så jag var tvungen att stanna på Ica för att köpa. Väl hemma slocknade han dock direkt.. ;-)

Magnus sover en del, men idag följde han med på banangympan!



Rasmus var hur söt som helst och satt och gungade i takt till musiken med ett badmintonracket..



Pontus i ringarna:



Försökte få till ett foto på mina och granntjejens/kompisens killar, men det gick sådär:



Pontus håller armen om sin lillebror när vi fotar:



För övrigt har jag sålt mina gamla mammakläder på Tradera och gick med vinst på 1520:-. Inte illa alls! Imorgon bär det av till Orust för att träffa släkten och äta gott samtidigt som Magnus kan vila i lugn och ro här hemma.


Cirkus!

Lördagen försvann snabbt som tur är när man inte mår riktigt hundra.. På morgonen åkte jag till barnmarknad i Lerum med begagnade kläder och fyndade en hel del. Fick med mig en hel påse med kläder hem för det totala priset av 130:-. Bland annat köpte jag två kortärmade tröjor med Pippi Långstrump på till Pontus för bara 5:- st. Pontus blev helt överlycklig över dessa och hade den ena på sig idag och ville absolut sova med den under natten! Bakning bestämde Pontus igår och vi gjorde blåbärspaj:



Idag var det äntligen lite varmare ute igen. Jag och småttingarna var ute ett par timmar med Magnus sov på förmiddagen:



Ute på vår altan blir det jättevarmt! Finaste lillkillen:



På eftermiddagen åkte Pontus och jag på Cirkus! Det är så himla dyrt! Att gå in för Pontus och mig kostade 400:- och då hade Pontus alltså bara plats i mitt knä.. Men man gör ju det inte alltför ofta så det får väl gå..



Det är kul att gå på cirkus.. en speciell stämning liksom.. Massa olika djur fanns det såklart:

 

I pausen kunde man gå ut bakom tälten för att titta på djuren.. Jodå, det kostade självklart 40:- till för oss att gå ut från tältet och kolla! Men här kom man elefanterna nära:



Pontus var helt fascinerad av en raket som flög runt runt ur vilken två akrobater sedan kom och gjorde massa konster.

 

Kameler fanns det också:



Vi fick gå hem efter två timmar på cirkusen för då orkade inte Pontus mer. Vi missade en kvart så det kändes okej.. Nu har jag en jättetrött kille här som just har ätit kvällsmat. Läggdax!


RSS 2.0