Gott Nytt År!

Vill önska alla mina bloggläsare ett Riktigt Gott Nytt År!
2013 var året då Magnus och jag gifte oss och jag blev Fru Fredriksson. En av de bästa dagarna i mitt liv trots regnet som öste ner över oss. Det var även året då jag efter 10,5 år bytte jobb. En stor omställning, men som det var dags för.
2013 är året då vår store pojke Pontus tog steget från förskolan in i skolans värld. Mäktigt! Pontus trivs bra och har under året lärt sig att räkna riktigt bra och simmärke efter simmärke har införskaffats.
2013 är året då Rasmus sprack upp i livsglädje och trivdes på förskolan. En helt annan kille nu när det kommit nya kompisar till avdelningen. Detta är det bästa som hänt under 2013, att vår Rasmus har blivit en gladare pojke! Även Rasmus har hängt på i Pontus matematiska utveckling och är riktigt duktig!
 
Efter att våra vänner blivit sjuka bestämde vi oss för att fira hemma bara familjen.
Vi har just ätit oxfilé och sitter och inväntar plats för efterrätten.
Skål!
Rasmus i mattagen..
Tidigare idag var vi och bowlade så här sista dagen på året. Riktigt kul och skönt att hitta på något.
Pontus:
Rasmus:
Sååå.. Återigen Gott Nytt År!


 

Slappardag..

Vi har gjort en grym investering! Be mig inte förklara hur det fungerar men summan av kardemumman är att farbror Mikael hjälpt oss köpa och installera en mojäng som gör att vi har internet uppkopplat till tv:n. Vi kan kolla killarnas favorit musikvideor här på youtube, foton från vår kamera men bäst av allt.. Vi kan kolla massor av filmer!
Idag kunde Magnus och jag ta sovmorgon medan killarna kollade på en ny smurffilm.. Lyx!
Medan jag var och tränade var Magnus och killarna uppe en sväng i skogen mellan regnskurarna:
Magnus åkte till Falkenberg efter lunch och killarna och jag spelade Fia med knuff och satte sedan på en ny film: Skattkammarön! Bra och spännande var den! När den var slut kände jag att vi behövde komma ut lite. Tog med mina föräldrar och killarna till Ikea där jag köpte nya sängkläder för ett presentkort jag fått och efter att killarna slagit varandra och jag fått ett pinsamt utbrott på Ikea belönade jag deras dåliga beteende med varsin glass:

Nånstans ska det bli lite skönt att åka till jobbet imorgon.. ;-). Killarna går varandra på nerverna hemma tillsammans hela tiden. Det är många timmar att slå ihjäl trots att man försöker gå ut i regnet. Imorgon ska Magnus ta med dem till simhallen en bra stund så att våra grabbars överskottsenergi förhoppningsvis blir kvar i bassängen när de går upp.

Jul på Liseberg

Idag tog vi en tur till Liseberg. Vi hade egentligen tänkt gå innan jul men det regnade hela tiden så det blev aldrig av.
Rasmus och jag i Rabalder:
Pontus och jag i slänggungan:
Killarna ville åka det stora blåa hjulet!

Det var en mäktig upplevelse!




Juldagar

Juldagen spenderar vi alltid hemma hos mina föräldrar tillsammans med min mormor och Jan.
Här byts det julklappar:
Det bjöds på jättegod kalkon med potatis och sås.. Mmm..
Juldagen är även en perfekt dag att inviga det nya klassiska spelet Fia!
Idag, Annandagen, åker vi som traditionen säger till Uddevalla och startar dagen med lite mellandagsrea.. Killarna hittade 3 tröjor var á 50:-!

Igår fick killarna pengar i julklapp av min mormor och Jan som idag byttes mot en riddarborg! Nöjda killar!
Middag hos min moster Ulrika och Anders..SÅ gott! Mysigt att träffa alla fina släktingar i dagarna två..
 

Nu har killarna tillsammans med Magnus byggt upp riddarborgen!

Julafton

Igår var det julafton, dagen med så mycket spänning och förväntan att det lätt blir att det kokar över och man bråkar en del med sin bror i väntan på det man som barn egentligen vill direkt när ögonen öppnas tidigt tidigt på morgonen.. Nu får ändå killarna några paket på morgonen för att inte plågas för mycket..
Frustrationen blev bättre när det var dags för julbord och det hände nåt:

Äter gott:
Killarna får julklappar av farbror Mikael innan han skulle vidare..
Efter Kalle Anka så kom han då ääääntligen! Tomten!
Pontus hjälper Tomten att läsa på paketen:
Rasmus får paket:

Tomten med våra killar:

Oj, oj, oj.. Vilken pakethög!!
Rasmus fick förkläde och vantar som han kan använda när han hjälper mig i köket:

På kvällen var det dags för det årliga julklappsracet för oss vuxna..så kul!
Idag har killarna målat spargrisar som de fick av Mikael i julklapp igår..
 

Dan före dan..

Från oss alla till er alla.. En riktigt God Jul!

Vi vaknade upp på Orust imorse efter att Magnus spelat match där igår och killarna varit med mina föräldrar över dagen. Pontus myste i morgonrock med morfars nygjorda omelett när jag gick upp:
Vi plockade två små granar som vi planterade hemma och gjorde fint:

Lite uppesittarkväll med pojkarna medan gubben är ute och köper mån sista julklapp.
När Magnus kommer hem ska jag ta mig i kragen och åka och träna lite zumba..
Livet är härligt nu - jag älskar julen !




Grattis Mamma!

Idag firar vi världens bästa mamma som fyller år!




Julavslutning & Julgranen på plats

Idag var det julavslutning på Pontus skola. Pontus är med i kören och står längst fram i blå tröja. De var så himla duktiga!
Efter den gemensamma avslutningen gick vi till Pontus klass och där spelade de upp en jättefin teater med en massa sånger för oss. Jag har många fina kort på det, men jag vågar inte lägga upp det ifall någon förälder misstycker. Här är i alla fall Tomtefar!
Idag är min första lediga dag på mitt jullov. Ska jobba den 27:e och 30:e men annars ledig fram till den 7:e..
Så härligt!
Efter lite shopping för Pontus och mig gick hela familjen för att välja julgran:
Dags att pynta granen:

Rasmus tur att sätta upp spiran detta året:
Taaadaa!
Hittade Pontus liggandes här.. Kommer själv ihåg hur mysigt det var när man låg vid granen och kikade på ljusen och paketen..

Lite julgodis

Jag har tagit massa kort med vår kamera men det har inte gått att ladda upp fotona på datorn på ett par dagar.. Måste köpa en ny grej. Lite synd då vi i helgen hade avslutning för båda killarna med innebandyn där föräldrarna spelade mot barnen. Magnus tog ett kort med sin telefon när jag tekar med Rasmus:
Pontus hade även avslutning med din fotboll, men där finns bara foton i kameran.. På söndagen var Pontus på bowlingbarnkalas i Gamlestan. Rasmus och jag åkte under tiden till Allum för Rasmus passade på att köpa en julklapp till sin storebror:
Vi har gjort lite julgodis och pysslat inför adventsfika som vi hade här igår 3 familjer med vardera två söner.. Ljudnivån höjdes, men åh vad mysigt det är att träffas!
Lite julgodis vi gjort..




Avslutning på Gympan

I onsdags hade killarna avslutning på sin gymnastik som de gått på under onsdagskvällar. Först ut var Rasmus grupp. Uppvärmning med dans:

Kullerbytta genom rockring:
Pontus tur!
Balansgång:
Det ska bli skönt att få ett par veckor utan aktiviteter att flänga till faktiskt! Ska bara orka med morgondagens alla avslutningar också.. ;-)

Snö!

Igår vaknade vi av att snön föll tungt ute på Orust. Killarna kunde knappt bärga sig innan de kom ut med planer på både skidåkning och pulka!
Rasmus på skidor:
Pontus:
Med den här killen sprang jag upp och ner för backen..glimrande ögon, barnskratt och livsglädje!
Pontus var lite rastlös efter åkningen och bakade en kladdkaka:
Även idag har kollarna passat på att vara ute i snön efter fritids och förskola. Det blev snowracing med Magnus:



På landet

Killarna och jag åkte ut till landet idag efter Pontus simskola. Vi lämnade innebandy och fotbollsträning åt sitt öde tillsammans med Magnus match. Kände att det varit så länge sen vi var på landet.
Efter en tur till Göksäter värmde vi oss framför brasan innan vi gick ut och letade rätt på två smågranar som vi gjorde iordning:
Vi hade köpt snöspray som vi använde på granarna:
Pontus med våra två fina granar:
Pontus gjorde även en islykta av is han bankade ut ur en hink:
Jättefin tycker jag!





Snö & Pepparkakshus

Imorse när vi vaknade hade den första snön fallit. Pontus glädje visste inga gränser när han rullade upp rullgardinen.. Glad kille i snön på väg till skolan:

Nu på kvällen har vi pysslat med pepparkakshus. Killarna och jag gjorde varsitt. 
Så här blev Pontus fina:
Och Rasmus fina:
Pontus älskar allt med julen precis som jag och var alldeles till sig när han packade upp inslagna tomtar. Han fick en peng av min mormor och Jan när de var här och han vill köpa en tomte för den.. :-)


Mina godingar..

Idag lämnade jag båda killarna på förskola respektive skola. Vi tog lite längre morgon hemma idag och kollade på julkalendern. Rasmus vinkar i fönstret när vi lämnat honom:

Nu på kvällen har jag en klätterapa här hemma trots att både han och Rasmus varit på gympa idag!



Vardagsmys

Man får ta tillvara på de få timmar man har tillsammans med barnen på vardagar. Rasmus fick i sin paketkalendern imorse såpbubblor och på altanen försökte han fånga bubblor idag:

På kvällen åt vi nybakade rosenbröd och kollade på adventskalendern på tv som är riktigt bra i år:



1:a Advent


Första advent firade vi här hemma hos oss med mina föräldrar och min mormor och Jan. Lite vörtbröd, julskinka, kex, gräddost, julmust och såklart lussekatter och pepparkakor.
Det är även första december idag och första paketet i den efterlängtade kalendern öppnades imorse:


Det har varit lite mycket sista veckan och även denna är det läkartid för Pontus, öppet hus på fritids så man måste ta ledigt från jobbet, Magnus hR möte osv.. Känner mig lite trött och klen.. Men myser med alla ljus vi satt upp. Älskar den här mysiga tiden på året!

RSS 2.0