Härlig dag med underbara barn

Idag har varit en härlig dag. Tisdagar brukar vara lite tyngre eftersom Magnus alltid jobbar sent då men idag har allt flutit på. Pontus var utan blöja hela morgonen och det gick fin-fint. Tog sedan på blöja när vi gick ner till Öppna Förskolan på påsklunch. Min plan är att vara blöjfri här hemma först. Vet inte om det är dumt att inte köra hela vägen direkt kanske.. även nätter? Vet inte, men om någon har tips på hur ni gjort får ni gärna lägga en kommentar!

Sångstund på Öf, mina killar bredvid varandra till vänster om rutschkanan:



Fantastiskt väder idag och vi var ute i 3 h efter att ha ätit påsklunch på Öf. Pontus putter fart på Rasmus:



Rasmus somnade sent på eftermiddagen när vi kom in. Pontus och jag bestämde oss då för att baka lite kakor. Det blev syltkakor och Pontus ville lägga på sylten. Jag tänkte att det kommer inte att gå, det kommer att komma sylt överallt.. MEN han ska få prova, det är ju mycket för hans skull vi bakar. Jag blev jätteförvånad över hans precisionsförmåga! Han var jätteduktig min kalsongkillebagare! 



När Rasmus vaknat satt han på golvet i köket medan Pontus busade med honom genom att tjoa och kasta en mjukisboll. Så här glad blir man med en så rolig storebror:



Pontus har varit blöjfri hela seneftermiddagen och kvällen och det har gått kanon bortsett från att hans klantmamma kom springandes när han ropade "färdig" med en sådan fart att hon lyckades snubbla över pottan där Pontus lyckats pricka både ettan och tvåan som flög ut över golvet. Pontus blev alldeles förskräckt tills han såg att jag skrattade-då släppte det och vi skrattade båda två och sa "Klantmamma!" samtidigt som jag försökte att hålla kväljningarna tillbaka när jag fick fixa skiten..

Men riktigt glad är jag att Pontus ropar "Jag är kissenödig!" och springer till toaletten.. Vi är på väg nu! Känner mig hoppfull! Rasmus har börjat äta mat väldigt bra nu och tar även flaskan med välling lite grann. Känner doften av frihet!


Bajs-en mammas vardag!

Idag gjorde vi en tur till Universeum igen. Man måste ju utnyttja sitt årskort.. ;-) Pontus visar fiskarna för Rasmus:



På Explora avdelningen provar Pontus att köra grävskopa:



Skjutsar lillebror i polisbilen:



Finaste Rasmus är passagerare! Kan säga att tjugo minuter efter detta var denna bodyn inte längre vit, dessa byxorna inte rena och t om ena strumpan var helt orange.. fatta vilket tryck! Tur man hade med sig reservkläder..



Pontus springer på tid:



Vi experimenterar med bubblor:



Det blev taccos till kvällen. Pontus gillar att kunna plocka till sig det han tycker om:



Pontus håller för fullt på att träna sig på att bli en riktigt stor kille-en kille som inte använder blöjor! Han var blöjfri hela dagen igår och vi fick torka 3 pölar, men hade även några lyckoträffar bland annat med nummer 2. Idag har Pontus varit utan blöja när vi varit hemma, vi tog till och med en promenad ute på kvällen utan blöja vilket gick galant! Nu senare på kvällen var det dock inte lika roligt, ett riktigt SKITjobb skulle man kunna säga.. ;-)



Nä, nu blir det hopp in i duschen. Det har liksom varit så mycket bajs idag att jag måste få känna mig riktigt ren även om jag såklart inte gått omkring bajsig.. Tror jag i alla fall.. ;-)


Vinstlott

Har inte skrivit på ett par dagar då jag varit väldigt trött efter att ha varit ensam med barnen i en vecka då Magnus jobbat så mycket. Min mamma har jag dock bjudit över på middag två gånger denna vecka för att få lite sällskap och hjälp.. ;-) Pontus underhåller Rasmus medan jag kagar mat i torsdags:



Igår kom Magnus hem i vanlig tid vilket var underbart. Ännu bättre är att vi har hela helgen tillsammans. Idag tog Magnus pojkarna när de vaknade vi 7:20 och jag sov 2 h till. När jag vaknat bytte vi och Magnus sov 2 timmar till. Lyx!
På eftermiddagen åkte vi till Lundbystrand för att se Backadalens herrar spela kvalmatch. Det var en spännande match som Backadalen tyvärr förlorade i sudden, men inte blev jag speciellt ledsen för det för Pontus och jag hade köpt en lott som gjorde att vi fick med oss den här hem:



En promenad när vi kom hem och sedan ville Pontus vara ute och leka:



Lova och Isak kom ut så det blev det ännu roligare! Pontus och Magnus är fortfarande ute och jag väntar på att de strax ska komma så att vi kan äta varma mackor.




Onsdag :-)

Idag är det onsdag och något av min favoritdag eftersom jag får träna på lunchen och jobba på mitt jobb på kvällen. Medan jag kör step-up pass håller Rasmus ställningarna på sin pappas jobb:



Pappa kan också mata numera:





Pontus och jag har bestämt sedan en tid tillbaka att det är dax att sluta med blöjor när snön försvinner. Idag sa jag till Pontus att titta nu är nästan all snö borta.. då är det dax att sluta med... -Inte blöjor! sa Pontus -Titta här mamma, här är massa snö kvar sa Pontus och pekade på en snöhög. När den är borta, då ska jag sluta med blöjor!
 


Fick bli en tur till lekplatsen. Rasmus provade rutschkana. Inget vidare spännande med tanke på den fart som blir när ens mamma håller i en hela vägen.. ;-) Rasmus ser lätt uttråkad ut:



Rasmus fiskade upp någonting ur leksakskorgen idag. Han valde helt rätt! Det ska börjas i tid:



Det var en väldigt ledsen Rasmus jag träffade när jag kom hem efter att ha varit på jobbet i 3,5 h nu på kvällen. Medan jag ammade honom höll han krampaktigt tag om mig med båda händerna. Min lille goding.. Min andre goding vaknade när jag kom in i sovrummet med Rasmus (ja, de ligger båda två i vår säng just nu) och sa:
-Är du hemma nu?
-Ja, det är jag.
-Jag var ledsen förut.
-Var du ledsen? Varför då?
-För du var inte hemma..

Pratade sedan med Magnus som berättade att Pontus inte varit ett dugg ledsen under kvällen.. :-) Det var nog Pontus sätt att berätta att han saknat mig.


Påskpyssel

Det fick bli en stund ute på lekplatsen efter att jag hämtat Pontus på dagis. De hade inte varit ute under dagen och jag förstår varför. Kallt och ruggigt! Men Pontus tyckte det var kanonkul med allt vatten och grävde en bana där vattnet skulle rinna.



Idag har vi fortsatt att påskpyssla. Påskriset gjordes i ordning idag. Pontus satte upp kycklingar och Rasmus passade de gröna fjädrarna:



 

Idag skulle jag egentligen ha åkt till Ullared med min granne Lina men eftersom rs-viruset fortfarande härjar följde jag inte med. Lina frågade om jag ville att hon skulle köpa nåt åt mig och jag beställde Pippi Långstrump kläder till Pontus som blev lika uppskattade som jag anade: 



Här i soffan satt han och log när han såg ner på sina kläder samtidigt som Pippi-filmen var på tv:n! En lycklig Pontus eftersom han även haft sin mormor och morfar på middag under kvällen.


Rasmus 6 månader idag!




Idag blir världens finaste lillebror ett halvår!
Vår lille Rasmus har redan hunnit med 6 månader i sitt korta liv. Sex månader som från början var fyllda med oro för hans höftfel samtidigt som vi var överlyckliga över att han kommit till oss. Månad efter månad har vi lärt känna honom allt mer och det mest fantastiska som slagit Magnus och mig med häpnad och otrolig glädje är kärleken mellan honom och hans storebror! Nu har vi nästan glömt av höftproblemet som fanns där de första tre månaderna, Rasmus har nu varit utan skena längre tid än han var med!

Rasmus är en fortfarande en lugn kille som gillar att gosa. Han har börjat äta mer och mer puréer och i förrgår smakade han sin första sötma i form av hallonpuré. Det gick hem!

De kommande månaderna kommer Rasmus att röntgas för att kolla att höften är helt bra, flyga flygplan för första gången i sitt liv, bada i havet och uppleva sin första vår och sommar!
Vi längtar!


Vårkänsla

Den tråkiga måndagen har trots allt rullat på. På förmiddagen kom grannarna in till oss och hälsade på, lunchen spenderade vi med ett lyxigt restaurangbesök med Magnus. Vi hade ju inte träffat Magnus sen i torsdags så det kändes viktigt att ses en extra stund idag.

På eftermiddagen blev det lek på lekplatsen:



Det är fullt med vatten nu när all snö har smält. Ger möjlighet till nya lekar. I det här vattnet fanns det hajar!



Lite fika hos Lova och Isak:



Pontus, Rasmus och jag handlade lite vårblommor på vägen hem från stan som vi planterade idag. Pontus älskar att lorta ner händerna och var riktigt duktig på att plantera!





Så nu har vi lite vårkänsla här hemma och på framsidan!


Morgon på landet

Morgonkaffe!
Pontus älskar att dricka kaffe med sin mormor. Det är mest skummad mjölk, men det vet inte Pontus:



Pontus är lite bekymrad för mormor tappade den ena vanten man har när man eldar. Den föll ner under altanen när hon skakade dem.



Brasmästarna jobbar:



Får se vad vi ska hitta på idag, om vi ska hitta på nåt överhuvudtaget. Det är så svårt att gå här utanför att det bara är jobbigt att vara ute. Kanske blir det någon utflykt på vägen hem istället. Vi får se.


Orust

Vi är på landet på Orust.
Det blir varmt när man eldar i kaminen så nu på kvällen har killarna varit nakenfisar:




 

Det går fortfarande inte att köra upp till stugan på grund av all snö och det är riktigt jobbigt att bära upp två killar, matvaror och all packning! Längtar till våren än mer! Det är inte heller så lätt att gå ner igen trots att vi inte hade packning idag då det är halkigt. Pontus håller mormor i handen:



Det blev en tur till Göksäter idag och våtservetter inhandlades för 350:-! Men de går åt.. ;-) Hittade även ett städset för barn vilket Pontus frågat efter länge. Tyvärr finns ju allt sådant endast i rosa eller lila så det fick bli det! Köpte även en barnvagn till Pontus för det gillar han att köra på dagis. Den fanns givetvis bara i rosa den också för i många vuxnas värld är det bara tjejer som gillar att köra barnvagn och städa.. Tänk allt prat om jämlikhet så har man inte kommit längre i leksakernas värld.. Ge mig en gul barnvagn! Pontus bryr sig i alla fall inte, han gillar rosa och han älskar sin nya vagn!



Pontus hjälper mig med brasan. Han har ju varit mycket oftare på landet än vad jag har senaste tiden så han har koll!


Puss!

Idag är det fredag och vi gick till Öppna Förskolan trots att man bör undvika att göra nåt över huvudtaget så här i rs-virus tider, men man måste ju få ha ett liv också! Det sköna var att det var många förnuftiga föräldrar som valde att stanna hemma så vi var nästan själva.. ;-)



Dockskåp är kul!



Vår lilla groda:



Rasmus träffade en kompis som han lekte med. Det skiljer bara 6 dagar mellan dessa pojkar, men några fler hårstrån.. ;-)



På sångstunden fick barnen olika instrument och Pontus spelade maraccas (hur stavas det??):



Pontus var i lekhallen när det var dax att gå hem så jag gick in och sa till honom att det var dax att gå hem. När Pontus kommer springandes några meter bakom mig hör jag ett jubel och många "ÅH!" från lekhallen. Det visade sig att innan Pontus gjorde sorti och lämnade dem sprang han fram till lilla Amanda och pussade henne på handen. Det är en riktig gentleman det! "Jag pussade tjejen med barnvagnen" berättade Pontus lugnt för mig.

Ikväll åker småkillarna, jag och min mamma ut till Orust för att spendera helgen där. Magnus jobbar hela helgen så vi får mysa själva i stugan.


En bra dag!

På väg hem efter ett besök i stallet där vi tittade på hästarna. Jag kör vagnen och ser hur Pontus lägger armen om Rasmus och säger "Såja Rasmus.." när Rasmus gnäller lite. Plockar snabbt fram kameran. Om kärleken mellan mina barn var en drog så hade jag varit narkoman! Kolla Rasmus blick:



Rasmus är mer och mer intresserad av mat. Han sträcker sig efter vår mat och vill ha så jag brukar ge honom puré samtidigt som vi äter. Men han är en finsmakare vår kille. Morot och majs är toppen, men broccoli och palsternacka med potatis botten!



Magnus jobbar sent idag men skickade en bild förut. En av 200 kommande rehabträningar stod det.. Läkaren sa att det är bra om Magnus tränar upp benet inför operationen och cykel är tydligen bra.



För övrigt går Pontus runt och sjunger på låten Manboy från Melodifestivalen. Helt klockrent sjunger han på engelska "Manboy, manboy, you can call me manboy.." Har förresten missat att skriva här en rolig händelse som hände förra helgen när Pontus och jag åkte hiss där mina föräldrar bor. När vi klev in i hissen stod en dam där med lång pälskappa. När hon gick ur hissen frågar Pontus mig: "Vart ska den björnen?" :-) Det är sådana där citat som bara måste förevigas!

Nu sover båda våra söner efter ett bad tillsammans. Det sista Pontus sa innan han somnade var: "Du Mamma.. Idag var en bra dag tycker jag!"


Jippi!

Jippi! Har äntligen hittat kameran igen! Den låg i ena barnvagnsfickan där jag letat säkert tio gånger.. Det är någon som driver med mig!

Här är Pontus utanför Lova och Isak med deras katt idag:



När vi var och handlade ville Pontus ha köttbullar och äta ute. Det var riktigt gott att knapra kalla köttbullar i solen på lekplatsen!



Hemma! Killarna leker och Pontus skjutsar Rasmus på släpet:





Idag är en dag att vara ute så vi får nog snart klä på oss igen!


Helgen

Jag saknar min kamera.. Var är den?? Magnus har haft med sig jobbkameran hem i helgen och pappa har mailat lite foton. Här är Rasmus och jag på väg ner till innebandymatch som Magnus fick coacha idag då han inte kan spela längre.



På tal om innebandymatch så hörde jag en klockren kommentar från en man i publiken som hade med sig sin dotter idag. "-Vilka är det andra laget pappa? -Det bryr inte vi oss om. Vi hejar på Kärra, det andra laget är alltid "dem"!"

Pontus har varit ett dygn på landet med mina föräldrar eftersom vi var på fest igår där inte barn fick komma. Här är en bild från vägen upp till vår stuga. Den är fortfarande täckt med snö och pulka är det enda som körs där just nu..



Väldens finaste storebror som man längtar så efter när han är iväg. Här utanför stugan på landet:



När Pontus kom hem ville han ha pizza till middag! Så det var bara att beställa.. alla vet ju vem det är som bestämmer i vår familj.. ;-) Rasmus satt och lekte på sin filt medan vi åt:



På kvällen tog vi en långpromenad och gick sedan hem till Magnus bror Mikael. Pontus hade ringt tidigare och frågat om vi fick komma och hälsa på. Här spelar Pontus flipper:



Pontus matade fiskarna, lekte med deras hamster, dammsög och åt upp en del av deras ost innan det var dax att gå hem.. ;-)


Magnus skadad

Magnus skadade sig illa i slutet av sin innebandymatch i söndags. Han är grinat lite illa de senaste dagarna och bokade tid hos en ortoped som undersökte honom idag. Tyvärr var det inga goda besked som gavs. Magnus korsband i knäet har gått helt av.. :-(



Den här är det som brustit:



Det är skit! Operation krävs och just idag vet man inte när operationen kommer att bli av men Magnus kommer att vara borta från innebandy och dyl i 6-12 månader! I slutet av mars här har Magnus tid på IFK-kliniken för undersökning och remiss till operation. Om operationen infaller i närheten av vår semester kan vi inte åka så nu är man både ledsen för Magnus skull och även orolig för hur det blir med vår resa som vi längtat så mycket efter.

Pontus mår bättre idag, febern är inte lika hög utan har legat hela dagen på 37,8 utan febernedsättande. Känns som om det går åt rätt håll! Nu går dock RS-viruset hej vilt i Göteborg så det kanske inte blir så mycket dagis ett tag framöver i alla fall.


Restaurang och telefonsamtal till kompis

Idag åkte Rasmus och jag in till stan och lunchade med Magnus. Vi gick till en mysig italiensk restaurang som alltid serverar god pasta. Rasmus tyckte det var kul på restaurang och skötte sig exemplariskt:



Han är stark vår kille!



Dax att åka hemåt igen:



Hämtade Pontus på dagis. Han var glad som vanligt och visade ett armband som han börjat göra till mig med pärlor - sötnosen! Vi gick sedan och handlade och Pontus körde kundvagnen själv, var pigg och la i alla varor. När vi kom hem sa han att han inte orkade gå från vagnen till vardagsrummet. Jag tänkte att han var lite trött och bar in honom. Efter en stund ville han sitta i mitt knä och jag fick absolut inte gå någonstans. "Det är jobbigt!"
sa han.. Kände att han var varm och tog tempen - 38,7. Han somnade i sängen på eftermiddagen:



Efter en stunds sovande och gnyende gav jag honom medicin och vipps var vå gamle Pontus tillbaka efter en halvtimme, lika pigg som vanligt! Han lekte med en leksakstelefon och låtsades att han pratade med Benjamin. Sen sa han att han ville ringa Benjamin på den riktiga telefonen så jag hjälpte honom att slå numret. "Är Benjamin hos er?" frågade Pontus när Daniel svarade. Daniel fattade direkt och sa att "Ja, det är han. Vill du prata med honom?" Benjamin kom till luren och de pratade lite. Malena berättade sedan att Benjamin hade blivit jätteglad. När Malena tog över luren efter en stund hör jag Pontus säga: "Är det Benjamins mamma?" Det låter så himla roligt.. Nu har killarna alltså haft sitt första telefonsamtal!


Rasmus jobbar


Nu är min kamera på vift igen.. Hade tjejgänget med bebisar här på lunch igår. Tog lite bilder och sen dess har jag inte sett kameran. Hoppas den dyker upp snart! Pontus fick lite rester när han kom hem. Han högg  tag i ett kycklingben och började tugga:



Idag har jag fått träna mitt på ljusa dan!
Mitt jobb sponsrar alla anställda med årskort på Nautilus. Jag var där för första gången idag på ett step pass på lunchen. Det var så himla skönt att få träna och stället var grymt stort. Hit kommer jag att gå mycket!

Under tiden jag tränade var Rasmus och hälsade på sin pappa på jobbet:




Rasmus är en i gänget bland killarna på jobbet:



Ikväll ska jobba några timmar på jobbet - underbart! Det är som att vila när man får komma iväg lite och göra nåt annat. Speciellt behövligt nu då jag varit ensam med småkillarna i flera dagar då Magnus haft mycket på jobbet.


På Buslandet med Daniel & Benjamin

Idag var det studiedag på Benjamins (mitt kusinbarn) dagis så Daniel och jag bestämde oss för att spendera dagen ihop på Lek & Buslandet. Benjamin var totalt orädd och kastade sig uppför trappan till den här höga rutschkanan. Han kastade sig sedan även utför medan Pontus ville åka med mig eller Daniel.



Jag vet inte hur många gånger jag hörde Pontus ropa "Benjamin!" idag! Hela tiden ropade han på honom och ville vara där han var:

 

Pontus tyckte det var roligt att vara i dinosauriens gap, men här var Benjamin mer tveksam.. det kändes lite läskigt!

 

Rasmus sov nästa hela tiden medan vi var där, men vaknade på slutet och var med och lekte i bollhavet:



Benjamin i bollhavet:



Efter 3 timmar bir man ganska trött, Pontus vilar lite:



En hejdå-kram vid bilarna innan vi skiljs åt!


Jobb(ig) helg..

Igår var jag helt slut, kände mig urtömd på energi. Efter att ha tränat pump på förmiddagen då våra söner var på hos mina föräldrar och Magnus på jobbet stannade jag och småkillarna kvar hos mamma och pappa och åt lunch. På kvällen skulle vi ha åkt på middag hos några vänner i Västra Bodarna, men jag kände att jag verkligen inte orkade. Kändes tungt att ringa och säga det, men jag hade bara inte energi. Somnade sedan flera gånger under melodifestivalen så det blev en tidig kväll.

I morse åkte jag till jobbet och jobbade 3 h. Vad bra jag mår av att jobba och vilken energi jag får av det! Magnus var ensam med killarna och tydligen gjorde han det bekvämt för sig och gav dem sömnmedel för den här bilden fanns i kameran från deras promenad!



När jag kom hem (och Magnus åkte till sitt jobb) var killarna givietvis glada och pigga och efter att ha läst tre böcker för Pontus, städat undervåningen, tvättat och torktumlat gick vi ut till lekplatsen. Båda killarna gillar att gunga:



Pontus ville putta fart på Rasmus:



Rasmus tyckte det var jättekul när Pontus och hans kompis Sandra från förskolan putte fart. Han verkligen asgarvade!



Vi har haft en jättemysig kväll då jag med Rasmus på höften spelade fotboll med Pontus. Rasmus skrattade så han kiknade hela tiden. Det gjorde det extra roligt för Pontus och mig också!


Fredag

Fredag och Pontus är ledig med oss hela dagen. Efter att ha gått runt i morse och delat ut informationslappar till alla grannar vars altantak har gått sönder gick vi ner till Öppna Förskolan. Sångstund, lek och lunch. Här är en bild jag tog på killarna idag som jag tycker mycket om. För bilden symboliserar liksom brödernas förhållande till varandra lite grann. Rasmus beundrande blick på Pontus som han alltid håller koll på och Pontus omtänksamma och förtjusta blick när han tittar på sin lillebror:



Var ute och lekte i det underbara soliga vädret i två timmar innan vi gick till banangympan. Det känns faktiskt lite i ansiktet nu, men det kanske bara är inbillning.. På banangympan jobbade även Rasmus idag! Acrobatiska rörelser på tjockmattan:

 

Pontus lekte mest med stora tjejen Linn. Badminton som han tror ska spelas som innebandy och hopprep ser ni här:

 

Vad skönt att det är fredag!
Det är nåt speciellt med helg även om både Magnus och jag ska jobba lite denna helg.


Gung gung..

Vilken vacker dag det har varit!
Vi var ute i det härliga vädret två timmar efter att Pontus slutat dagis. Först promenad och för första gången så har vi tagit bort liggdelen till dubbelvagnen och Rasmus har nu en likadan plats som Pontus!



Lekte sedan på vår lekplats en bra stund.



När jag puttat fart på Pontus så lyfte jag ansiktet mot solen och sa: "Åh, semester!" Pontus asgarvade åt detta och sa att "Nej, det är inte semester mamma! Då badar man!" Sen ville han att jag skulle säga "åh semester" hela tiden samtidigt som jag snubblade till lite i snön. Vilka skratt!



Gissa vem som gungade för första gången i sitt liv idag då! Jojo, vår Rasmuskille!



Kvällsbadet innan det blev lite mer ont om plats då både lillebror och mamma hoppade ner:



Efter kvällsbadet, bus med handduken:



Nu sover alla mina tre killar sedan en timme tillbaka så jag får väl ta och göra detsamma! Pontus har förresten varit blöjfri hela kvällen och gått på pottan - framsteg!
Godnatt!


Bröder

Rasmus var hur go som helst igår när jag jobbade från vår balkong med att försöka få ner snö från taket. Han satt lugnt och stilla på vår säng och lekte och skrattade åt mig genom fönstret:



Efter att ha varit några timmar på dagis vill Pontus alltid kramas med Rasmus. "Jag vill ha min Rasmuskille!" säger han.. Här myser brorsorna med varandra framför barnprogram:



Idag var Rasmus och jag och lunchade på mitt jobb. Jag jobbade några timmar igår kväll och det var bra att kunna prata lite med dem jag jobbar åt. Lunchdejt med Lotta och Elisabeth är trevligt! Det är många som vill titta, känna och klämma på Rasmus när man hälsar på på jobbet. Man blir gaska trött av det så det tog inte många sekunder innan Rasmus somnade i bilen på vägen hem:



Nu längtar jag efter våren och efter att få göra i ordning på verandan, plantera nya blommor och njuta av värmen och färgprakten. Smält bort nu all snö! Fram med vitsippor i hela backarna och låt björkarna få små gröna skott - jag är redo!


Snöproblem

Nästan alltid när jag hämtar Pontus på dagis är han i ett rum där han leker affär. Här håller han på med pengar, kassaapparaten och matvaror.



På hemvägen ville Pontus leka i den sandlådan där det alltid finns bilar och traktorer. De ligger där året runt. Pontus var jättearg för att de hade frusit fast i marken. Jag fick slita fram en traktor och en bärgningsbil med våld, men här är Pontus arg för att det är is på flaket till en av de större lastbilarna. "NEJ!! Det ska inte vara is där!!"



Idag på eftermiddagen hördes ett sjuhelsikes brak ute på vårt altantak som var så renskrapat från snö. Det är det inte längre.. Det ligger nog 50 kg där och en av bräderna har spruckit. Tyvärr finns det mer snö på taket har jag sett så vi får se om vi kommer att ha ett helt altantak när det har åkt ner.. Hemförsäkringen täcker inte heller skadorna har jag fått veta. Det är 5 st i föreningen vars altantak har rasat in.. Ringde just mina föräldrar och berättade och gissa vilka som är på väg hit nu sent på kvällen!! Just det, Byggare Bob och Wilma alias världens bästa föräldrar!

Nu har Rasmus börjat med småportioner på nytt i alla fall. Han fick så himla ont i magen sist så jag sköt upp det och fortsatte med bara bröstmjölk en månad till. Idag var det dax för morotspuré och det gillade verkligen den här killen!



Idag när vi kom hem från dagis och Rasmus vaknade kom Pontus fram till honom, tog hans ansikte mellan sina händer och sa kärleksfullt: "Nämen, HEJ Rasmus.. Har DU vaknat min lille gosse?" Det är sånt som gör ett modershjärta alldeles varmt.. :-)

Ikväll har jag förresten varit på föräldramöte på Pontus dagis. Det hela avslutades med ett bildspel på barnen. Det var helt tyst i rummet, bara små lyckliga fniss hördes från mig så fort Pontus var i bild. Kan inte hjälpa det, blir helt till mig när jag ser honom, det bara bubblar upp skratt!


En salig Pontus

Idag åkte vi iväg till Universeum. Måndag och all snö håller på att rinna bort, det går inte att vara ute! Var lite orolig att många andra föräldralediga tänkt samma tanke, men det var helt okej med folk. Vi började lite med att titta på fiskarna och hajarna, åkte sedan ner till restaurangen för en korv med bröd. Efter lunchen åkte vi till en våning som heter Explora och som jag inte tidigare varit på. Vilken miss! Här var ju rena julafton för ett barn som Pontus! Även Rasmus tyckte det var kul, här på miniland:



Gissa om den här killen var överlycklig över allt man fick prova! Helt salig! Här kör Pontus polisbil:



Skjutsar lillebrorsan på motorcross! Spana in Rasmus beundrande blick när han kollar på Pontus!



Stor kille på stor motorcross. "Jag ska åka till Afrika" sa Pontus..



Det fanns en massa roliga speglar också, kolla vad lång och smal jag har blivit:



Tror helt ärligt att Pontus satt i en halvtimme och körde den här lastbilen:



Luft sprutar upp ur röret så att badbollen flyger när man lägger den där på. Kul tyckte Pontus!



Pontus grät när vi gick härifrån efter 3 timmar men jag är hur nöjd som helst över att jag införskaffade ett årskort på Universeum sist! Hit kommer vi åka massor av gånger!


RSS 2.0