Helglyx

Igår hade vi pysseldag på förmiddagen medan Rasmus sov. Vi gjorde trolldeg och gjorde figurer. Jag är helt imponerad över Pontus fingerfärdighet. Han satte fast ögon på figurerna vilket är ett riktigt pilljobb. Kolla in vad koncentrerad Pontus är:



Resultatet! Vår stolthet är trollet:

 

På kvällen var vi hembjudna till Christina och Erik tillsammans med lite andra vänner:



Det är alltid så himla kul när man väl träffas, men tyvärr går det också alltid väldigt lång tid mellan träffarna.. Pontus och Rasmus leker med Olivers bil:



Min kompis Monica busar med Rasmus - eller är det tvärtom?



Idag har varit lite av en slappardag. Jag jobbade ett par timmar på förmiddagen efter en sovmorgon. På eftermiddagen var det första gången på Pontus simmis. Vi ska gå fram till jul på Kärrabadet. Det var jättekul tyckte Pontus och gjorde allt som fröken sa utan rädsla. När vi kom hem hade Magnus lagat mat vilket kändes skönt. Efter simmet och maten blev någon väldigt trött. I soffan just nu:


Barnkalas

Så var det sista kalaset för Pontus avklarat. I onsdags hade han bjudit hem tre kompisar. Grannarna Lova och Isak och kompisen Elias. Pontus kastade sig över sina presenter:



Eget bord ska man ha när man är stor kille och har kalas med sina kompisar:



Det gick jättefint medan barnen åt. De skrattade och ville ha mer.. Sedan blev det lite av ett kaos. Lova var lugnet själv, stora tjejen, men dessa tre killar.. Oj, oj, oj.. I say no more.. ;-)

Det fanns ju tre killar till dock på kalaset, lillebröderna. De var så lugna och lekte bra ihop! När man hörde de stora och tänkte att även dessa ska komma till det stadiet så småningom blev man lite rädd. Kunde inte låta bli att tänka på de där familjerna som visades på tv där man hade 8-11 barn.. Hur orkar man? Hur orkar man ens med den ljudnivån? Nej, jag är väldigt nöjd med mina 2 killar!



Tyvärr är vi inte riktigt krya.. Igår fick jag äntligen Cocillana hostmedicin så i natt är första natten på ett par dagar som jag fått sova ganska så ostört från hostan. Rasmus är dock också sjuk så han är ju ängslig på nätterna stackaren. Pontus mår bra men han får ju stanna hemma med oss. Inte kan vi gå till Öppna Förskolan och smitta någon.

Måste avsluta det här inlägget med att beröma Kärrakrogen. Magnus och jag var där i onsdags och åt middag på kvällen medan mina föräldrar passade killarna. Måndag till torsdag har de kvällserbjudande med olika rätter inkl vin/öl för 109:-. Vi tog var sin plankstek som smakade ljuvligt och som var väldigt vackert upplagt. Jag är alltid nöjd när vi äter där. Det är en lyx att ha en bra restaurang så nära!


3 års firande!

Det blev en bra födelsedag för Pontus igår! En sväng på den nya lekplatsen en bit härifrån och sedan kalasdax med mina föräldrar och Magnus mamma. Presentöppning:



Det var ett sjörövarskepp med Pippi Långstrump som Pontus hade önskat sig! Han lekte med detta igår på kvällen när alla gått och sitter just nu också och leker och pratar för sig själv..



Pontus visar sin mormor det nya tältet och hundlampan han fick av farmor:



Pontus hade beställt lasagne till födelsedagsmiddag:



Det blev såklart tårta till efterrätt också.. Imorgon är det dax för det allra sista kalaset. Då kommer 3 kompisar till Pontus på tårta.. Det blir mycket sött en sådan här vecka! Idag firades han på dagis och bjöd alla barnen på glass och fick sitta i "födelsedagsstolen" på lunchen. Det är stort!

Avslutar med Pontus morgoncitat vid frukosten: "Päronjuicen i snoppen blir kiss när det kommer ut!"


Hipp, Hipp, Hurra! Idag är det Pontus 3 års dag!

Kan inte förstå hur fort det har gått! Pontus fyller 3 år idag! Å andra sidan minns jag inte hur det var att ha ett liv utan honom och kan inte tänka mig ett sådant.

Magnus, Rasmus och jag väckte Pontus med (skön)sång och presenter. Pontus satte sig yrvaken upp i sängen och log. Sen högg han in på pakethögen:




"En till Halvan!" Pontus fick Halvan och bärgningsbilen av morbror Axel förra julen vilken har varit en favoritbok. Han blev jätteglad över Halvan och Polisbilen som vi självklart läste i morse!



Dax att blåsa ut ljuset i morgonens lilla tårta (youghurt):



Pontus fick även ett litet tält vilket blev succé!



Båda killarna i tältet:



Ikväll kommer mina föräldrar och Magnus mamma på middag/kalas för att fira vår storkille!

Har lite mer foton på dagarna som passerat. I tordags åkte vi ut till Orust med min mamma då Magnus behövde mycket tid på jobbet. På fredagen gjorde vi en tripp till Göksäter där tomtarna nu var framme. Jag älskar tomtar!



Pontus och min mamma kollar in en tuff bil och efter lite shopping bjuds vi på räkmacka och festis i caféet:

 

Man kan inte bara lata sig på landet. Ved måste hämtas in också:



Fredagsmys uppskattas av alla - både stora och väldigt små.. :-)


Redan torsdag..

Dagarna går och vi har haft en bra vecka!
I måndags var vi på Bushuset med Pontus kompis Elias. Här är det motorcykel:



På tisdagskvällen var småkillarna och jag och simmade. Magnus jobbar sent på tisdagar så det är en perfekt dag att gå till simhallen. Vi har det härligt, killarna är nytvättade och somnar så gott efteråt!



Igår ville Pontus inte gå till dagis utan vara hemma med mig och Rasmus. Det fick han såklart. Vi gick till Öppna Förskolan och sjöng och lekte. Pontus målade en gipsgroda:



När Magnus kom hem ville jag ut och springa. Då skulle naturligtvis Pontus också ut och springa.. Han ville ha på sig sina springskor och kunde visst hänga med i min fart! Okej, jag gav upp och tog på honom springskor, jacka och mössa. Sen gav vi oss ut på en joggingtur. Vi kom nog 40 meter när Pontus kände att det var jobbigt och ville hem. Vi tog en tävling tillbaka och Pontus vann såklart! På tal om tävling så spelade Pontus och jag memory härom kvällen. Pontus var jättteduktig och vann hela tiden över mig. Sen ville han spela med sin pappa. Pontus lyfte på två bilder, inget par. Magnus lyfte på en bild som var likadan som en av de Pontus lyft på. Jag trodde inte det var sant när Magnus kastade sig över det första paret. Pontus började gråta och jag skällde på Magnus i smyg.. Karlar! ;-)

Igår efter att jag sprungit lite längre hoppade jag in i duschen. Pontus frågade om han fick kolla på när jag duschade. "-Det får du väl, men tycker du inte att jag kan få vara i fred lite?"
"-Nej, när jag duschar vill jag vara i fred men du kollar ju ändå!"
Gissa vem som fick kolla och sedan även hoppa in i duschen med mig tillsammans med sin lillebror?



Pontus gillar sin lillebror massor. Igår på morgonen när Pontus kommit in till våra sängar såg han på sin sovande lillebror och sa: "Oj, vad söt han är!" Och det är han ju. Det är de båda två.


Helg med massa vänner!

Fredag och Öppna Förskolan är en standard. Det som skiljde denna fredagen från andra var att Magnus kom dit vid 11:30 och löste av mig då jag skulle på möte på jobbet. Sångstund med killkompisarna. De ville sitta själva och inte bredvid sina mammor..



Igår kom min barndomskompis Mathilda med familj på middag. Pontus är väldigt förtjust i deras dotter Edith som är ett halvår yngre. Nu har han även hittat en soulmate vad gäller kaffedrickande. Något de gillar båda två!

 

Idag blev det Barnpalatset för mig och Åse. Vi lekte och hade skoj! Här är vi kuttersmycken på en båt:



Just det, barnen var med också.. Här leker Pontus och Kasper:



Rasmus är faktiskt en riktig talang på att kasta bollar. Han kommer långt!



Pontus fast i en drakmunn!



Som tur var fanns det även lek att hitta på för våra allra största barn:



Lunch tillsammans och lite mer lek sedan somnade hela familjen när vi kom hem. Ja, Rasmus somnade förstås redan innan vi kört ut från parkeringen..


1999.10.14

Idag är det 11 år sedan Magnus förlorade sin pappa. Vi var, vilket blivit lite av en tradition, och besökte graven den här dagen. Pontus pratar väldigt mycket om sin farfar och har gjort under en lång tid. Ibland när han ska sova hör jag honom säga "Godnatt Farfar!". Det tycker jag är fint.

Jag hade hittat ett hjärta som jag tyckte passade bra för Pontus att ge till sin farfar. Jag berättade vad som stod på och han tyckte det var jättebra. Han la det på graven.





Alla killarna tillsammans:



Det är inte lätt att prata med barn om döden. Det svåraste är inte sorgen utan okunskapen om vad som faktiskt händer när man dött. Pontus frågade när vi var vid graven "Var är farfars hus då?". Jag försökte förklara att när man inte lever längre och inte kan känna någonting så finns man inte längre. Men farfars kropp la man i en kista och grävde ner just här och nu har han blivit jord. Pontus skrattade till och sa med ett tonfall som om jag blivit tokigatt "Neej, människor kan inte bli jord vet du väl!"



"Jag är ledsen för jag vill ha min farfar!"
Vad säger man.. Vill bara börja gråta själv.. Mest för Magnus och barnens skull men även för att jag hade velat känna den person som betytt så mycket för Magnus och som han saknar så. Vet att om Magnus fick önska något så hade det varit att hans pappa fick uppleva våra härliga killar och vara en del av vår familj.


Höstdag

Hösten är härlig när solen är framme och luften är frisk. Idag efter att vi hämtat hem Pontus från dagis tog vi en sväng till skogen som ligger precis runt hörnet. Här finns en massa kul leksaker. Mitt mål är att vara hemifrån massor eftersom Pontus hela tiden vill sitta framför en film hemma. Ute glömmer han liksom bort det.. Pinnar är alltid kul!



Pinne med löv är lite mer avancerad, lite mer kul.. :-)



Gos i skogen..



Någon har gjort en trägubbe, fräck!



En vacker liten bäck med en ännu vackrare pojke som kollar in den:



De två vackraste pojkarna i hela världen!
Visst är det härligt det där att alla föräldrar verkligen tycker att just sina barn är de vackraste.. :-)



Min mamma kompå besök under kvällen då Magnus är i Holland sedan i söndags kväll. Han är just nu på plats för att se Holland-Sverige i Em-kvalet i fotboll. Matchen börjar om någon minut och jag tänkte sätta mig framför tv:n och se om jag ser någon snygging. I publiken då alltså.. Såklart.. ;-)

För övrigt har jag ett citat som Pontus levererade till sin mormor i torsdags när Magnus och jag på vår 4 års dag var på restaurang. "Min rumpa är som kinder, så mjuka. Däremellan är röven! Där kan man röva!"


Kalas för Bröderna Fredriksson!

Idag är det ett litet speciellt datum, 101010!
Detta firade vi med att ha pojkarnas första gemensamma släktkalas! Pojkarna fick så mycket fina presenter att jag är alldeles tagen. Leksaker, böcker, kläder och pengar till sparkontot. Alla kläder i bra storlekar, fina! Inga leksaker eller böcker som vi hade sedan innan (med tanke på mängden killarna har finns ju en stor risk) och killarna var lyriska!

Här sitter Rasmus i min moster Ulrikas knä och får present av min ingifte morbror Björn. Ulrika är ju dessutom Rasmus fadder.



Rasmus andre fadder, Anders (Magnus kusin), kom med en väääldigt stor och uppskattad present! Ett SOS lekset med en stor brandbil (det är brandbilar som gäller nu), ambulans, helikopter och polisbil.. 



Pontus och sysslingen Benjamin leker med presenten:



Efter maten blev det tårta. Jag hade gjort en läskig tårta.. Pontus åt upp huvudet för den var det godis på.. ;-)



Rasmus hos Anders. De lekte med en studsboll och Rasmus skrattade så han kiknade..



Kolla in killarnas munnar! Fulla med pollygodisar.. :-)



Farbror Mikael busar med Pontus och Benjamin - en underbar bild!



Tack alla för att ni kom och stort tack för de fina presenterna ni tittat ut och som verkligen passade just dem!


Höst & Middagsgäster

Naturen är härlig den här perioden av året, när det inte regnar vill säga.. Man har sågat ner ett träd en bit från oss, det blev en självklar lekplats för barnen. Pontus och hans kompisar satt i rad på en av stockarna då det tydligen var en raket.. Rasmus tyckte det var kul han också:



Lova, Isak, André och Pontus samlade ihop en massa löv och turades om att dyka i den. Här är Pontus efter sitt dyk:





Idag när jag kom hem efter några timmar på jobbet berättade Pontus att han hade ringt och bjudit in sin kompis Elias med familj på middag. De hade pratat jättelänge och Magnus sa att det var jättehäftigt att höra deras konversation. Sagt och gjort.. har Pontus bestämt att vi ska ha middagsgäster så får det bli så. Det gör ju ingenting att det är våra kompisar också.. Pontus och Elias satt knappt still en sekund. De lekte överallt hela tiden!

Efter maten fick killarna ett godisträd:



Den här bilden ville jag ha med för den visar så solklart hur Rasmus hela tiden vill vara med de stora killarna. Här sitter Elias och Pontus (för en liten stund still) och rullar bollar till varandra. Rasmus har hoppat fram och sitter intresserat och tittar på. Han vill gärna vara stor han med..



Fast jämnårige kompisen Ludvig är också väldigt go!



Läggdax!


Fina foton

Idag bar det iväg till Mölnlycke där jag för första gången skulle få se min kompis sedan gymnasietiden Lindas 6 veckor gamla son. Linda hade inte träffat Rasmus innan och han gjorde snygg entré enligt nedan:



Jättefina Gustav:



Linda bjöd på jättegod lunch med färsk pasta och kyckling/fetaost/oliver/gräddsås.. Mmmm, tyckte både Rasmus och jag!



Nackdelen med besöket var att det var så himla kul att äntligen ses att tiden rann iväg. Jag funderar var klockan är sa jag till Linda och kollade på mobilen.. 14:24. 14:24!!!! He-e.. Jag är i Mölnlycke och ska hämta min son på dagis i Kärra om 6!! minuter!! Jag slängde in Rasmus och mig i bilen och ringde till dagis samtidigt som jag började köra. Tänkte först att jag skulle dra nåt i stil med att det var köer pga trafikolycka eller nåt men eftersom jag inte kan ljuga så sa jag sanningen istället. Hämtade Pontus 25 minuter för sent, svettig och med känslan av en usel mor..

Jag har i alla fall världens finaste killar. Idag kom bilderna upp på Stjärnstudios hemsida som vi tog igår. Jag är jättenöjd med fotona! Hoppas dock på att de kan retuschera bort Rasmus skrapsår i pannan innan de skickar hem dem. Jag har mailat och frågat.


  

 

Kan inte få nog av att se på bilderna. Måste nog beställa allihop!

Nu sover mina prinsar efter att vi varit i simhallen nu på kvällen. Pontus blev så ledsen förut på lekplatsen när tjejerna inte ville leka med honom. Han är ju lite yngre men de leker ofta tillsammans. Ibland slutar det dock med att tjejerna vill vara själva som idag när de gick iväg, Pontus följde efter. Jag kom efter, skulle bara sätta Rasmus i barnvagnen. Pontus kommer då tillbaka med underläppen putande utåt och säger "De bara stängde dörren.". De hade gått in till en annan tjej. Det är så svårt sånt här. Det skär i mammahjärtat att se honom så ledsen samtidigt som jag inte kan tvinga någon att leka med honom. Som kompensation fick det alltså bli simhallen. Vi hade hela stället för oss själva och det blev en underbar stund med mycket plask, hopp och skratt. Killarna satt i barnvagnen i sina pyjamaser medan vi gick hem i mörkret. Den ene fick saga, den andra välling - sen somnade de på stört!


Toppenhelg!

Halloj! Dagarna rullar iväg men vi mår bra!
I torsdags eftermiddag åkte Pontus med mina föräldrar till landet. På morgonen ville han inte gå till dagis. Han grät för han var så rädd att om han gick skulle han missa mina föräldrar när de kom. När min mamma sedan ringde på eftermiddagen och sa att nu åker hon från jobbet sprang han och tog på sin ryggsäck och ville vänta i hallen.. Som han såg fram emot dessa två dagar!

Rasmus och jag var alltså själva på fredagen och tog en sväng ner till Öppna Förskolan. När jag matat Rasmus ville han mata mig. Här får jag vatten:



Man blir trött efter sång, lek och mat..



När Rasmus sov började jag tapetsera hans fondvägg. Det blir en vit tapet med stora blåa stjärnor på. Foton kommer! Jag gjorde färdigt igår morse. Efter att jag avslutat tapetseringen igår åkte vi till Ikea och köpte hyllor till Rasmus rum. Det ska bli fint även i hans rum. När vi kom tillbaka från Ikea hade vår storkille kommit hem. Han satt i mormors famn i bilen, nyvaken och skitsur. Han räckte ut tungan åt mig när jag kikade in i bilen. Han ville absolut inte skiljas från sin mormor och morfar! Det blev en kamp på en kvart och fem minuter efter de sagt hejdå var allt bra och jag var hans favorit igen. Hurra!

Idag var det Pontus och Jenny dag. Vi började med att gå till simhallen, bara vi två.



Pontus kompisar Lova och Isak var också där när vi kom vilket Pontus tyckte var kul. Här på en groda:



Grodan på land:



När vi kom hem hade Magnus gjort pannkakor som vi åt och sedan åkte jag och jobbade ett par timmar. På kvällen skulle jag se mina gamla kompisar spela innebandymatch och frågade om Pontus ville följa med. Det ville han. Han tyckte dessutom att vi skulle åka förbi affären och köpa med oss bullar! Sagt o gjort..
En toppenhelg med egentid med båda mina söner vilket känns så himla bra!


RSS 2.0