1 vecka på Mölndals sjukhus

Mitt sista riktiga inlägg var förra tisdagen då vi åkt hem för att invänta starkare värkar. Vid 23-tiden samma kväll (den 22:e september) orkade jag inte längre. SÅ trött efter värkar under en så lång tid och många sömnlösa nätter. När vi kom in konstaterade barnmorskan att inte mycket hade hänt, men att mina värkar kändes så mycket starkare då jag inte sovit på 2 dygn. Jag fick morfin och sömntablett och ett rum på BB för att sova över natten tillsammans med Magnus. Jag sov mellan midnatt och 02 sen vaknade jag av nästa värk. Vid 04 fick jag nya tabletter och sov en stund till. 04:40 går vattnet och jag försöker vila lite mer. Vid 08:20 flyttas vi till normalförlossningen där man sätter in värkstimulerande dropp då jag inte öppnat mig mer trots ett långt värkarbete. Jag har på mig Tens-apparaten jag lånat av Erika i min föräldragrupp och den tillsammans med massage i stolen gör värkarna betydligt lättare. Vid 13 är det inget roligt längre, värkar var tredje minut sedan 11 och har nu öppnat mig till 2-3 cm.. Värkarna är väldigt starka nu så man ringer på narkosläkaren för att jag ska få Eda. Det tar sammanlagt en hel timme att få dit edan och då har hon som försökt sätta dit bett om hjälp av en kollega som till slut får dit den. Ingen rolig timme att sitta helt still med dessa värkar! Det visar sig snart att edan bara tagit på ena sidan så mellan 14-17 hade jag grymt ont på höger sida vid varje värk, fick nästan panik! Öppen 4 cm vid 16. Klockan 17 lägger man en ny eda som tar hela vägen - ÅH! Nu känns det som en barnlek i jämförelse.. 19:45 har jag börjat få feber och får febernedsättande.



Samtidigt börjar bebisen visa en avvikande ctg-kurva, men det vet jag inte då. Jag öppnar mig väldigt långsamt, är bara öppen 6 cm.. Försöker hålla humöret uppe:



22:30 är jag fortfarande bara öppen 6 cm, min feber har tilltagit och bebis mår inte bra. Man tar ett snabbt beslut om kejsarsnitt. Jag förbereds för operation och 23:23 den 23:e september ser vår son världen för första gången! Efter att jag och Magnus fått se en liten snopp läggs han på mitt bröst:



Magnus följer med vår son ut till barnläkaren där han får lite hjälp att komma igång ordentligt, tvättas, vägs och mäts. En klump av kärlek på 4250 gram och 51 cm lång:



När Magnus och bebisen kommer tillbaka opereras jag fortfarande.



Hos pappa:



Jag hade mycket ärrvävnader sedan det förra snittet vilket försvårar det hela. Tyvärr går det hål på min urinblåsa under snittet och läkaren försöker operera ihop den. Efter två försök läcker det fortfarande ut ur buken och hon tillkallar på en specialist från Sahlgrenska. Det var skrämmande att ligga där och höra allt de sa och tiden bara rullade.. 02:15 är jag färdig på operation! Jag rullas ner för övervakning på uppvaket och får inte återse killarna förrän vid 09 på morgonen. Här har jag precis kommit till vårt rum på BB och får min son till bröstet:



På torsdagseftermiddag kommer Pontus på besök och träffar sin lillebror för första gången! Han är jätteförsiktig och klappar ömt bebisen:



Små fötter i pappas hand:



På fredag morgon har vi besämt oss - det är en Rasmus som legat i min mage så länge! På besöket hos barnläkaren strax därefter konstaterar han att bebisen behöver en skena till sin höft. Magnus och bebisen får åka sjuktransport till Östra där ortepedin nu ligger:



Jag blir helt knäckt först och tårarna sprutar, men man lugnar mig. Rasmus har inte ont och han kommer att ha en skena i 6 veckor som sedan byts ut mot en slags kudde under ytterligare 6 veckor. Sedan skall allt vara bra! Det finns så mycket värre saker man kan få! Skenan är fäst runt höfterna, går upp över ryggen och kikar fram över axlarna. Det är lite bökigt med kläder och blöjbyten, men det är ett lyxproblem.

Innan det är dax för en tur till Orust på fredagseftermiddagen hälsar mormor på:



Magnus hämtar under tiden Pontus på dagis som blir överlycklig över att pappa kommer! De kommer till sjukhuset medan mina föräldrar gör lite ärenden. Vår lilla familj på 4!! går ut till köket för att äta ihop. Vid ett annat bord sitter en familj som tittar mot vår bebis. MIN BEBIS! säger Pontus till dem och förstärker det hela med att nicka med huvudet.. Här kollar Pontus in sin bebis:



Efter maten åkte Pontus med mina föräldrar till landet.

Lördag och Rasmus är 3 dagar:



På kvällen kommer Rasmus farmor, farbror och Malin och hälsar på:

 

På söndagen flyttar Magnus hem till Pontus och jag och Rasmus stannar kvar. Jag har fått ett bakslag.. katetern är fylld av blod och man konstaterar en infektion och sätter in antibiotika. Vår tanke om att åka hem under måndagen skjuts upp till eventuellt tisdagen.. :-(

Måndag, Rasmus 5 dagar:



Pontus hälsar på under måndagen och vi har en underbar stund! Pontus och jag är ute i matsalen själva och leker lite och läser böcker. Äntligen kan jag ha Pontus i knäet igen och jag snusar honom i nacken samtidigt som jag läser. Kärlek! Gud, vad jag saknat Pontus dessa dagar!

Pontus kör Rasmus:



Bröderna Fredriksson:



Tisdag och äntligen får vi åka hem!



Det blir känslosamt för mig med hemresan. Har väntat så länge att tårarna rinner i bilen.. Hemma!
Jag går sedan själv och hämtar Pontus på dagis som springer emot mig och kramar mig!


Rasmus Fredriksson

Nu har lillebror fått sitt namn! Det blir Rasmus som tilltalsnamn, Kenneth som andra namn efter sin morfar och Fredriksson i efternamn som resten av killarna i familjen.

En lillebror!

Kl 23:23 den 23:e sept föddes äntligen vår andre son! 4250 gr och 51 cm lång. Pontus har blivit storebror!

Trött och bara öppen 1 cm..

Tisdags kväll.. Kom just hem från Mölndal och förlossningsavdelningen. Jag svimmade på eftermiddagen vilket skulle kollas upp. De tog ctg vilket visade att bebis inte mår så bra när jag har blodtycksfall, men eftersom det är så korta perioder är det inte farligt.

Jag är nu öppen 1 cm och har värkar ca var tionde minut igen - fast de känns bra mycket mer nu vill jag lova.. Barnmorskan sa att det nu kan gå fort och att vi kanske ses om några timmar igen.. "Åk hem och ha kul nu! Skratta igång det rejält!" sa barnmorskan.. Hur då? Vad finns det att skratta åt när man inte sovit på hela natten och har ont 1 minut var tionde.. Ja, ja.. inget ont som inte har nåt gott med sig: Vi missar ju inte dagens avsnitt av Idol! Vi har lyxat till det dyr glass - Hägendaz it is! Hoppas nu att Idolavsnittet är riktigt kul så att jag skrattar igång förlossningen rejält.. Hmm..


Ska 090922 bli datumet? Eller inte..

Igår på eftermiddagen var vi ute en stund vid lekplatsen. Pontus och Magnus busade och sprang och gömde sig för mig för att sedan kika fram:



Vaknade i natt vid 01 av en kraftig värk. Nu är klockan 09 och jag har haft kraftiga värkar var tionde minut sedan dess. Nyss gick nog den sk slemproppen verkar det som.. Om inte detta är på riktigt och om dessa värkar avtar istället för att komma tätare blir jag helt tokig! Magnus har stannat hemma från jobbbet, Pontus är lämnad på dagis med info om att hans morfar kommer och hämtar i eftermiddag och jag är redo för mer och tätare smärta! Give it to me!

Bjuder på en bild från besöket hos barnmorskan igår. Kolla in magen, bortse från mina tre hakor och tänk på att jag ändå ligger ner här och ändå står magen rakt upp:



Over and out - ANDAS!

Suck.. Nu är klockan 11 och värkarna kommer allt mer sällan.. Skit! Går o lägger mig.. har ju inte sovit i natt nåt..


Vill, vill, vill.. HA BEBIS NU!!

Då har man kommit tillbaka efter dagens besök.. Hade min sista tid hos barnmorskan idag vid 11:30, sen tar Östra över ansvaret. Barnmorskan konstaterade att mitt tryck hade gått upp en del, men det var inte alarmerande. Däremot tyckte hon inte om att bebisens hjärtljud varit så höga på ctg:n i lördags och ringde till Östra så att vi fick en tid direkt för ny ctg.. Kändes skitsegt, men hon sa att det var hennes ansvar att se till att vi åkte dit så vad gör man?? Vi åkte dit, tog en ny ctg. Bebisens hjärtljud var helt okej och Magnus körde hem mig igen.. Nu har jag sovit 1,5 h.. Magnus kommer snart hem igen och vi ska hämta sonen på dagis. Har haft en massa värkar i natt, men i morse avtog de igen.. SEGT!!

VILL HA BEBIS NU!!!


En lördag på Östra till ingen nytta

Igår på förmiddagen tog jag av mig kläderna i vardagsrummet för att hoppa in i duschen. Plötsligt känner jag att det blir alldeles vått och det bara droppar ner på golvet utan att jag kan stoppa det.. Ringde till Östra för att kolla om man skulle göra nåt eller om det bara var att vänta in kaftigare värkar hemma. De ville att vi skulle komma in för att kolla om det var vattnet som börjat gå.. Jag blev helt överlycklig, äntligen händer det något!! Vi kom in, tog en ctg kurva och undersöktes sedan. Läkaren blev osäker på om det var en vattenavgång eller inte då hon inte såg något vatten, men det luktade vatten och mitt urinprov visade spår av äggviteämnen vilket är ett tecken på vattenavgång.. Hon ville att jag skulle ha på mig en binda i storlek, sticker ut både fram och bak och får dig att känna dig som en jättebebis, och sedan komma tillbaka efter 3 timmar. De skulle då kolla om jag läckt något mer samt göra en ny ctg-kurva då vår bebis hade lite för höga hjärtljud på den första..

Vi spenderade lite tid med att se två perioder av Pixbos herrars seriepremiär innan vi åkte tillbaka till Östra. Jag hade inte läckt någonting under dessa timmar och då "avskrivs" tydligen den tidigare misstänkta vattenavgången. Den nya ctg-kurvan såg bättre ut med tanke på bebisens hjärtljud. Jag har värkar var tionde minut ungefär och har haft det i flera dagar nu.. Så.. nu är man tillbaka på ruta 1 igen..
Pontus kommer strax hem fån landet - gud, vad jag längtar efter att krama honom!


Fredag, bebiskoll, banangympa & tåg!

Var hos läkaren i morse för undersökning. Livmodertappen hade krympt från 4 cm förra veckan till 1 cm.. Men att höra att den fortfarande inte var mogen gjorde att tårarna sprutade. Har haft värkar från och till sedan i tisdags och jag trodde någonstans att det onda och sömnlösheten skulle belönas med mer än så.. Jag skickades vidare till Östra för bedömning om igångsättning. Efter 3,5 h av väntan fick vi träffa en läkae som förklarade att man inte kan sätta igång mig om jag inte är mogen då risken då är stor att man måste ge värkstillande dropp vilket ger väldigt kraftiga värkar. Dessa kan i sin tur leda till att mitt ärr från Pontus snitt spricker upp vilket är en fara för bebisen.. Så nu har jag ny tid på onsdag på Östra. Är jag mogen så blir det igångsättning på torsdag.. om inte bebis kommit av sig själv då såklart.. Jag har gråtit nästan hela dagen och är helt färdig, man har liksom ingen energi med så lite sömn..

Vi hämtade Pontus tillsammans idag efter detta och gick ner till banangympan. Här är vi på väg:



I ringarna, min glädjegrabb:



Vi skyndade hem efter banangympan och packade för Pontus skulle iväg på lite av ett äventyr: åka tåg för första gången! Till landet med mina föräldrar var målet och eftersom min pappa åkt ut tidigare för att jobba på köket så skulle Pontus åka tåget med sin mormor ut. Här på väg till bilen med ryggsäcken packad:



Tågdax! Jag med tårarna brännande bakom ögonen när Pontus ska iväg samtidigt som jag vet att jag inte är så rolig att vara med nu och att han har det kanon på landet.



Så nu är Pontus på Orust och jag och Magnus sitter hemma. Känns helskumt att vara hemma utan Pontus.. Imorgon ska vi sova så länge vi vill vilket känns bra med tanke på hur dåligt jag sover på nätterna. Kan vara bra att vara själva nu och vila upp lite inför vad som komma skall.. 1 cm kvar.. Den ska bort!!


+ 9 dagar

Kan knappt fatta att det är torsdag igen och att jag fortfarande är gravid! Har gått 9 dagar över tiden idag.. Får se vad läkaren säger imorgon på undersökningen, om min livmodertapp har mognat eller inte. Tror jag börjar gråta om den inte ens är mogen..

Känner mig väldigt trött hela dagarna nu. Pontus är på dagis och jag längtar ihjäl mig efter honom. Många gånger per dag tänker jag att jag ska hämta hem honom - jag är ju ändå hemma. Men jag vet att det inte funkar just nu. När jag hämtar Pontus vid 16 är jag helt slut vid 17.. Inte för att Pontus är jobbig eller så, absolut inte, han är världens snällaste som ser till att hjälpa mig hela tiden. Det är väl mest det jag längtar efter - att bebisen ska komma ut så att jag skall kunna få tillbaka lite krafter. Visst, det kommer att vara en annan typ av trötthet, att man inte sovit så mycket.. Men bara tanken på att kunna röra mig, kunna gå, sitta på golvet och leka med Pontus osv. Längtar!

Här är lite foton på hur vår underbare son sysselsätter sig på kvällarna efter att ha varit ute och lekt minst 2 timmar. I tisdags kväll var det bilverkstad i vardagsrummet:



Igår målade Pontus efter att ha brottats med sin pappa ett bra tag:



Idag har jag varit nere på Öppna Förskolan en sväng med min kompis Anneli från föräldragruppen. Köpte en begagnad vinteroverall till Pontus för 75:-. När jag var på stan i veckan kollade jag på bla Kappahl och där kostade overallerna runt 600:-. Finns ingen anledning, speciellt inte när det bör investeras i två set - ett att ha på dagis och ett att ha hemma. Min pappa har dessutom köpt vinterjacka redan till Pontus så där behöver jag bara köpa till termobyxor så är allt klart. Vi är redo för höst och vinter!


I väntans tider

Pontus pratar mycket om bebisen nu vilket känns bra. Vi andra också såklart.. I förra veckan köpte vi en begagnad babysitter till bebisen. Behövde aldrig en sådan med Pontus, men det känns mer nödvändigt nu att kunna sätta bebisen någonstans medan jag lagar mat och är med Pontus. Den har stått på vårt matsalsbord i ett par dagar men igår sa Pontus: -Prova bebisens stol! Såklart han fick:

Idag är det sista dagen av vecka 41 av graviditeten. Imorgon går vi in i vecka 42.. Jag var hos barnmorskan igår och bebisens hjärtljud och mina prover var fina. Barnmorskan ringde till Östra och bokade en tid för överburenhet nästa onsdag. När man har gått över 42 veckor tar inte längre barnmorskorna ansvar utan det är sjukhuset som tar över.. Hoppas vi inte hinner komma dit utan att vi har vår bebis hos oss innan. Har tid nu på fredag hos läkaren som ska se om det hänt något med min livmodertapp, om den mognat eller inte.. Men först ska jag idag på ett nytt besök hos sjukgymnasten och få akupunktur, ett besök jag i förra veckan inte trodde jag skulle behöva gå på.. Men den som väntar på nåt gott.. ;-)

Måste bara lägga in lite foton som Magnus tog med sin jobbkamera i lördags när vi var nere i sporthallen. Pontus går alltid till ett förråd när vi är där och hämtar en hjälm.. Målvakt! säger han när han har den på:



Jag tror inte det går en dag utan att jag och Magnus pratar om hur underbar Pontus är. Vilken lycka han är i våra liv! Tänk att vår lille kille snart ska bli storebror!


Mysig söndagskväll

När jag kom upp efter lunchen förut för att lägga mig bredvid killarna möttes jag av en av de vackraste synerna man kan få; mina två fina killar sovandes tätt ihop:



Efter middagsvilan gick vi ut på gården och spenderade två timmar. Pontus körde sin bobby-car och lekte i sandlådan med en grävmaskin:



Mina föräldrar dök upp på eftermiddagen och Pontus tog med sin mormor och visade henne traktorerna uppe vid fotbollsplanen. Åt den hemlagade goda maten så att man blev gott mätt.. På kvällen bakade jag bröd och fick hjälp av Pontus som samtidigt som han rullade bullen sjöng.. Fint! Japp, så självklart bestod kvällsmaten av nybakade frallor med smör och ost och mjölk till - finns det något godare??


Badfoton

Hör hur Magnus läser Alfons Åberg för Pontus där uppe i sängen. Det är dax att sova middag.. Pontus är riktigt trrött efter att ha börjat söndagen med hålligång i simhallen och sedan våfflor till lunch! Jag var med i simhallen idag, inte för att jag kommer i min bikini, men man kan ju alltid agera fotograf.. ;-)



Pontus älskar att åka rutschkanan ner i vattnet! Han blir helt tokig och vill upp igen innan han knappt hunnit landa.. Här är ett glädjetjut innan det är dax att åka ner:



En lycklig Pontus i sin pappas armar i vattnet:



Det gäller att koncentrera sig när man har hand om två båtar..



Jag hade kjol och linne på mig i simhallen för barn, men det var så himla varmt att jag tror jag får ta en dusch nu innan jag går upp och sover middag bredvid Pontus. Mina föräldrar kommer hit i eftermiddag och äter middag och det bästa av allt; de lagar den också! Jag har önskat köttbullar, potatis och brunsås eftersom jag själv är så dålig på att laga det.. Mmmm..


Helg igen.. fortfarande bara 3!

Förra helgen var jag ganska säker på att vi skulle vara 4 i familjen den här helgen, men vi är fortfarande 3 om man inte räknar vildingen i min mage.. ;-)

Igår gjorde vi en repris på förra fredagen och jag hämtade upp Pontus tidigare från dagis och gick till banangympan. Pontus sprang av sig i 45 minuter och på vägen hem ville han kolla in maskinerna som jobbar med fotbollsplanen i närheten av vårt hus. Väldigt spännande!



Kompisen Lova var också med oss. Här busar de:



Väl hemma satt en annan kompis ovanför dörren och väntade på oss:



På kvällen blev det mysig middag hela familjen med kyckling, ris och currysås. Avslutade detta med välbehövlig glass.. :-)

I morse på väg på utflykt pratar Pontus med sin mormor i telefon: 



Vi lämnade av Magnus vid sitt jobb och åkte till Partillebohallen för att se mitt gamla innebandylag spela match. Inte mycket man ser när man har Pontus med sig (mer än honom då) men det var i alla fall kul att komma iväg en stund och träffa lite gamla vänner.

Nu på kvällen har vi varit ute på promenad. Stannade och pratade med farbror Mikael och Malin en stund och gick sedan vidare till en lekplats i närheten. Här hänger den starke killen i ringar:



Kvällsmaten avklarad och sonen sover nu sött!


Bakslag

I morse hade jag en läkartid inbokad på Barnmorskegruppen. Tanken var att läkaren skulle kika på om han eventuellt kunde ge en rekommendation för igångsättning av förlossningen med tanke på mina ryggsmärtor. För att kunna göra en igångsättning krävs att livmodertappen är mogen, annars kan man inte öppna sig.. Läkaren undersökte mig med ultraljud som mätte osv. Det visade sig att de mått barnmorskan på Östra uppskattade i onsdags inte riktigt stämde.. Eller inte alls! Livmodertappen var inte ett dugg mogen/mjuk utan fast och det var 4,5 cm kvar.. Känns som om man går ett steg fram och sedan halkar två bakåt. Jag fick en ny tid inbokad nästa fredag (den 18:e) då han ska kolla igen om det hänt något.. SÅ segt! :-(

Positivt var att han tittade på bebisen med ultraljudet och tog mått på huvud, mage och och kom fram till att vår bebis är jättefin och normalstor. Väger idag mellan 3,5 - 4 kg.

Så.. det blir ingen bebis på ett tag.. Idag ska jag och Pontus på banangympan igen. Pontus ser fam emot det och pratade om det i morse, så kul att göra saker han gillar! Igår var jag och Pontus själva hela kvällen då Pontus jobbade sent. Vi var på lekplatsen, åt middag och gick sedan ut igen för att sparka lite fotboll:



In action.. Just gjort en straffspark:



Igår kom min pappa förbi spontant och lämnade en extern hårddisk i present till oss! Jag har länge haft ångest över att vi har alla våra foton sårbart endast på vår dator men det har inte funnits något utrymme i ekonomin att investera i en extern hårddisk.. Men mina föräldrar är bäst: De vet precis hur man lättar mitt hjärta! Höll på att börja lipa.. Sen menar jag inte att det alltid krävs en dyr present för att de ska få mig att må himla bra.. bara vetskapen om att de alltid finns där för oss, att de har fått ställa in flera egna resor de senaste veckorna ifall bebisen skulle komma och att de mer än gärna avlastar oss med allt från teknisk hjälp i hemmet till att ta oss med på restaurang. Vi är så lyckligt lottade!

Hittade den här videon, jag tycker att killarna gör låten fantastiskt! SÅ vacker sång och vilka bra röster.. Lyssna och njut..
http://www.youtube.com/watch?v=Qt2FWAbXinY


Bebis snart?

Jag tycker det är rätt fashinerande det här med hur olika vi tjejer är i jämförelse med killar. Jag menar då inte bara de yttre skillnaderna utan att det faktiskt är skillnad på vad man ser och hör.. Igår när Pontus kom hem från dagis såg han ut så här på fötterna:



Det var det första jag såg.. - Vad snygg du är på fötterna Pontus! sa jag.. Hur kan jag se det direkt när Pontus pappa inte lyckas se det trots att det är han som satt dem på fötterna?? Okej, det är fordon på båda två men de är ändå ganska olika.. Men som Magnus sa: -Är det något han kommer att få men av? Hihihi.. Man vet aldrig! ;-)

Jag har haft förvärkar sedan igår eftermiddag och idag var vi på kontroll på Östra för att se att bebisen mådde bra. Det gjorde den! Barnmorskan undersökte mig och konstaterade att livmodertappen nu var mjuk och förkortad men att jag inte öppnat mig något ännu. Hon trodde vi skulle ha bebis om 5 dagar. Hade varit underbart!


090908 - 100% av graviditeten gjord?

Idag är det vårt datum, den 8:e september är datumet vi sett fram emot sedan december 2008.. Känns som en evighet! Idag är vår bebis beräknad att komma! Inga känningar dock så det blir till att räkna med övertid.. vem kan man begära övertidsersättning från? Är det någon gång jag verkligen tycker jag är värd en saftig övertidsersättning så är det nu.. -Hit med pengarna så att jag kan trösta mig med att köpa barnkläder, god mat och lite inredningsprylar!

Jag bonar och fixar här hemma som bara den.. vill att allt ska vara superrent och klart när vi kommer hem från bb (man måste räkna med att allt går bra).. Problemet är bara att när allt är tipp-topp, golven skurade, fönstren putsade och sängkläderna bytta så går ju dag efter dag.. Det är bara att börja om från början för bebisen ligger i tryggt förvar i min mage fortfarande och bryr sig inte om att golven på nytt fylls med sandkorn från Pontus lek i sandlådan eller att det kommer nya handavtryck på fönstren.. ;-)

Trots att jag har så ont av ryggen och foglossningen har jag kommit till en insikt.. Vad tacksam jag är att jag lyckats få en så fin son och att vi kunnat bli gravida ännu en gång och inom en snar framtid förhoppningsvis kommer att vara en familj på fyra.. Jag längtar! Pontus längtar också.. Natten till igår vaknade han mitt i natten och sa: -Bebis komma NU! Kan inte annat än att instämma! Magnus ringde igår från jobbet och frågade om något känns annorlunda, men tyvärr.. Inte idag heller..
Men den som väntar på nåt gott.. ;-)


Helgen

På lördagsmorgonen gick vi upp tidigt. Åt fukost och sedan gick killarna ner till Sporthallen för att lira lite innebandy medan jag försökte sova lite till. Här är Pontus på väg, glad kille med klubban redo:



Det är barn som är ett par år äldre än Pontus som har träning tidiga lördagsmorgnar. Här står Pontus och kikar och provar sedan på lite:

 

I lördags var det "Kärradagen" och det var galej i centrum. Pontus åt korv med bröd och vi träffade på Anneli, Andreas och Leo från föräldragruppen. Här är vi blivande tvåbarnsmammor med våra söner:



Här kollar och lyssnar Pontus på gruppen "Lång Kalsong" som spelar barnsånger:



På kvällen blev det taccogratäng och sedan fotbollsmatch på tv.

I morse gick jag och Pontus upp vid 06:20 och Magnus fick sova vidare en stund. Kollade lite på Rorri racerbilar på dvd innan vi väckte Magnus. Killarna tog en tur ner till simhallen. Här väger Pontus in sig inför simmet:

I omklädningsrummet:



Magnus berättade att Pontus varit jätteglad och helvild i vattnet. Det får allt bli lite besök i Kärra simhall oftare i fortsättningen!

Jag väntar på känningar på att förlossningen skall sätta igång, men inget händer.. Har storstädat idag och sedan i fredags har jag lagat mängder med mat så att frysen nu är full inför vad som komma skall.. Hoppas på att vi är 4 i familjen nästa helg!


Banangympan igång igen!

Hämtade Pontus tidigare från dagis idag. Hade med mig matsäck som vi åt vid simhallen och sedan började den första banangympan för säsongen. Det blåste rejält på vägen dit och Pontus höll sig för håret och ropade: -Mitt håj blåsej!



Det märks att Pontus har vuxit över sommaren för han uppskattade gympan mycket mer nu och skrek av glädje! Här har han klättrat upp för en bänk och hoppat ner på en tjockmatta:



Här är det klättrring på plintar för att sedan hoppa ner på en matta. Pontus sprang tillbaka till kön direkt efter att han landat!



När vi kom hem lagade jag och Pontus mat. Pontus hjälpte till att tvätta potatisen som han plockade på landet i helgen och diskade sedan. Det blev både en kycklingrätt och en fiskrätt för att kunna fylla frysen lite.



När Magnus kom hem gick Pontus snabbt upp för trappan och ropade: -Pappa kom! Busa mig här uppe! Han älskar att busa med Magnus och favoriten är att köra "klara, färdiga, gå" och springa och slänga sig i denna sackosäcken:



Älsklingskillarna! Undrar om man kommer att ha tre i framtiden?? ;-)



Jag har även varit hos sjukgymnasten idag och fått akupunktur igen. Jag sov bättre natten som följde efter den senaste behandlingen så jag hoppas på en sådan natt inatt igen. Natten till idag var nämligen inte kul.. Längtar efter att kunna lyfta mina ben igen, att kunna vända sig i sängen och sådana enkla saker. Jag längtar till och med efter att springa 8:an i Skatås. Jag ska komma ihåg att vara tacksam för sådana saker när jag har den möjligheten igen! Nu är mitt största glädjeämne killen ovan som kikar in i kameran - den största kärleken som finns!


Dagarna rullar på..

Har inte skrivit på ett par dagar så här kommer en liten sammanfattning över hur de senaste dagarna sett ut. Tisdagskvällen ägnade mina killar åt att fixa våra två gräsmattor medan jag lagade middag. Här hjälps de åt:


På onsdagskvällen var Pontus och Lova ute med Magnus och lekte. Här skjutsar Lova Pontus i barnvagnen på inlines:



På en av gårdarna i bostadsrättsföreningen:



Här har barnen plockat plommon på ett av träden på gården. Mums!



Igår regnade det rejält när jag hämtade Pontus på dagis. De var ute och lekte i regnet, Pontus helt överlycklig över att få hoppa i alla vattenpölar.. Här på vägen från dagis till bilen, vi ska åka och hälsa på Pontus farmor:



Hos farmor:



Nu ska jag iväg och handla för att göra storkok och frrysa in. Därefter ett nytt besök hos sjukgymnasten där jag fick akupunktur sist. Hon satte t om dit två nålar i lilltån som skulle stimulera livmodern och kanske sätta igång en förlossning. Hände inget då, hoppas på bättre resultat idag.. ;-)


Besök med middagsmat med sig!



Nu på morgonen har spjälsängen blivit bäddad. Vi är redo att ta emot Pontus lillebror/lillasyster nu! Den lille nallen är en present till bebisen fån min lillebror. Jag blev faktiskt riktigt sur igår när jag läste på text-tv att fotbollsmålvakten Isaksson blev pappa igår. De var beräknade till dagen efter oss så det känns lite som om de knött sig före i kön.. Grr.. ;-)

Igår hämtade jag Pontus tidigare från dagis då min mormor och Jan kom på besök och hade med sig middagsmat. Pontus tyckte det var jättekul att visa upp alla sina fordon:



Pontus skrattade så han kiknade när han busade med Jan som fick utstå att få plastbollar kastade på sig om och om igen..



När Jan gick upp från stolen efter ett tag tog Pontus tag i hans hand och sa: -Jan sitta stolen! och så började han kasta bollar igen!

Idag är det onsdag och jag har precis gått in i vecka 40 av graviditeten. Ska strax iväg till sjukgymnasten som ska kolla lite på mina problem med ryggen. Hoppas på under!


Vi gör glass..

Har varit och är ganska utslagen nu.. Så irriterande när man inte vill något hellre än att rensa i rabatterna, skura golv och så vidare då jag ändå har tid.. Men jag passar på de stunder då jag orkar. Idag har alla fönster blivit putsade. Har sovit 1,5 h efter det att Pontus gått till dagis. Å andra sidan var jag uppe mellan 01-04 i natt med mina sura uppstötningar och halsbränna.. ;-)

Magnus kan inte jobba lika mycket nu och kommer hem tidigare från jobbet. Ett måste! Då har jag lite energi på kvällen. Vill vara så mycket som möjligt med Pontus som såklart känner av att jag inte orkar lika mycket som tidigare. Igår gjorde vi egen glass, jag och Pontus:



Pontus älskar att hjälpa till vilket betyder så himla mycket. Han är så fin vår son. Vi åt glass alla tre och jag trodde Pontus var mätt när vi dukade av, men när jag kom in i vardagsrummet igen fick jag se Pontus äta upp resterna ur glassmaskinen:



En dusch tillsammans och lite mys i soffan invirad i sin egna handduk och sedan nattning av både mig och Magnus - det är mysigt att ha en familj!


RSS 2.0