1:a Advent




Så var det dax igen.. nedräkningen har börjat.. Förklarade för Pontus att man idag tänder ett ljus och nästa söndag ett till och när man sedan har tänt alla fyra ljusen så är det jul. Han blev irriterad och ville att jag skulle tända alla på en gång! :-)

 

Vi hade våra vänner Fredrik, Linda, Elias och Ludvig på adventsfika. När Ludvig väl fått smak på lussekatten vägrade han äta ur burkmaten som hans mamma försökte få i honom. Han skrek och när han fick en lussekattsbit blev han tyst och nöjd. Bästa betyget idag!

 

Rasmus har lärt sig en ny lek - Tittut!
Efter middagen satt både Magnus, Pontus och jag i kör och sa "Rasmus, var är du?" och en jätteglad lillkille kikade fram bakom tallriken! Härligt!



Magnus har jobbat hårt idag med att spola vatten på fotbollsplanen på gården. Han ska strax ut en sväng till stackaren. Men förhoppningsvis får vi en is att åka skridskor på!


Snö & lussekatter!

Magnus var hemma på dagen idag eftersom han istället ska jobba eftermiddag och kväll. Vi begav oss ut i pulkabacken efter att fått på 4 personer med mängder av kläder.. Pontus älskar detta! Här är han extra glad för vi har precis ställt oss upp efter att ha vält med snowracern. Han tycker det är buskul att välta! Jag blir helt varm i kroppen av att se hans glada ansikte!



Rasmus är mer fundersam:



Vinterkillen i underbart väder! Minus 6 grader och solsken, kan det bli bättre??



På toppen av backen med sin pappa som dragare:



Alla tre killarna åker samtidigt, tjoho!



Rosiga om kinderna gav vi oss sedan av hemåt för nästa projekt - lussekattebak!

 

Gissa vilken som Pontus har gjort? ;-)



Just nu sover två av mina killar middag. Nej, inte Pontus.. de andra två.. Om en stund är det dax att ge sig av på banangympan för att riktigt suga musten ur den här dagen och sedan avsluta med lite fredagsmys!


Vinterglädje

Igår när jag skulle lämna Pontus på dagis frågade jag om de strax skulle gå ut så att jag inte tog av honom alla dessa kläder i onödan. Men de skulle vara inne hela dagen sa fröken. Snön hade fallit och det var härligt ute! Nä, frågade Pontus om han ville vara inne på dagis eller om han ville följa med oss istället. Han ville vara med oss. Vi hade en underbar dag med snowracer, en tur till Öppna Förskolan och sedan gjorde vi köttfärspaj på eftermiddagen alla tre..

Pontus ville stanna hemma idag också och eftersom det är han som bestämmer fick det bli så.. ;-) Vi gav oss ut i snön, killarna på snowracern:



Vi åkte alla tre på snowracern nedför backen. Pontus längst fram, Rasmus i mitten och jag längst bak. Den höll! Pontus styrde och jag var rädd.. :-) Men det var härligt! Om man räknar bort vurpan då där både jag och Rasmus flög av..



När Rasmus sov middag bakade Pontus och jag pepparkakor. De vi gjorde sist tog slut snabbt.. Denna gången dekorerade vi med glasyr vilket Pontus tyckte var kul.



Våra pepparkakor..



Jag minns när jag var singel och inte trodde jag skulle hinna träffa någon innan det var för sent så drömde jag om egna barn att baka pepparkakor med.. Sometimes dreams come true!


Bus

Pontus har ett nytt intresse, att lyssna på musik genom pappas hörlurar! -Vad vill du höra? frågade Magnus. -Kiss! Dina kompisar, pappa! svarade Pontus. En mycket nöjd pappa satte på en Kiss-skiva..



Brorsorna busar med varandra, vet inte om man ska kalla det kramkalas eller brottning?? Så här såg det i alla fall ut på vårt golv igår:

 

Idag åkte vi en sväng till Bushuset med våra kompisar. Här är Pontus, Elias och Rasmus ute och kör:



Bollbad:

 

Rasmus har gått massa idag, så härligt att se! Här har han hittat ett eget hus:



Rasmus vägrade sova middag idag så jag har förhoppningar om en tidig nattning ikväll!


Lyxhelg!

Inte skrivit på länge nu.. Hade en helt underbar helg med mina vänner som jag lärde känna i mammagruppen när Pontus var bebis. Vi är 6 st som hållt tät kontakt och 4 av oss kunde nu få ihop det att sticka iväg en helg och bara vara oss själva - inte bara mammor! Vi drog till Köpenhamn tidigt på lördags morgon. Vandrade på Ströget, åt smörrebröd nere i Nyhavn och shoppade.. Nina, Erika och Anneli:



På kvällen strosade vi på juliga Tivolit. Här var vackert och jag tror det stack lite i oss alla när vi såg alla tomtenissar och dockor att här skulle vore barn ha gillat att vara med.. Men himla skönt var det att sätta sig i lugn och ro på en restaurang och äta gott utan barn att bry sig om!



Vi hade ganska kul! :-)



Medan jag roade mig var killarna själva hemma. Här är lite foton som jag hittade i kameran som avslöjar vad de haft för sig.. Mc Donaldsmat intas på en innebandymatch, besök och glass hos farmor och till slut simning på söndagen medan mina föräldrar passade Rasmus. De verkar haft en bra helg de också!

 

 

Idag har min lille hjälpreda plockat mossa till Amaryllisen jag köpt. Nu ska det börja julpyntas så smått!


Pepparkaksbak

Igår kunde jag inte stå emot längre. Satte på en julskiva och drog fram pepparkaksformarna, kavlarna och degen.. årets första pepparkaksbak - underbart!



Båda killarna tyckte det var roligt att baka även om Rasmus "hjälp" var sådär.. ;-)



Hade köpt nya pepparkaksformar med Jultomte, Pippi Långstrump och Lille Gubben bla..



De blev goda!



I onsdags var jag i Ullared tillsammans med mina barndomsvänner Åse och Lollo. Vi hade en härlig biltur med mycket tjöt och bra shopping. Köpte en snowracer till Pontus. Hans blev ju stulen förra året. Han blev kanonglad!



På kvällen sitter Magnus och Pontus och läser i vår semesterbok. Jag har gjort en bok med text och foton från vår semester i Bulgarien. Den blev jättebra och Pontus tyckte det var väldigt kul att se alla foton och han berättade om vad han gjorde.. Härligt! Mitt mål är att göra en bok om varje semester vi gör, en idé jag snott från min gamle vän Åsa Hovemyr.



Nu ska jag pyssla med Pontus!


Snöbilder

När den första snön har kommit kan jag liksom inte hålla händerna i styr utan låter kameran gå på mina killar somleker i snön, Pontus som drar Rasmus i pulkan, Rasmus som älskar det och snögubben som blev byggd.. Här kommer ett gäng av de foton som togs idag på eftermiddagen!

 

  

 

 

Har simmat 1 km ikväll och mår prima!
Ska sova nu - godnatt!


Frisk Rasmus & Snön har kommit!

Drog upp rullgardinen i morse och tittade ut på ett vinterland. Kom och kolla Pontus! sa jag och Pontus ställde sig upp i sängen och kikade ut. Han blev överlycklig! "Det snöar! Jippi! Det är vinter!" Han ville ut på en gång och det gick snabbt idag att få på kläder, äta frukost och borsta tänderna!



Efter att Pontus lekt i snön ett tag fick det såklart bli pulkan till dagis! Rasmus gillar det!



När vi sagt hejdå till Pontus kom oron över mig. Nu skulle Rasmus och jag till Backa Vårdcentral där en hudspecialist skulle undersöka Rasmus pigmentfläckar på benet efter en remiss vi fick av barnläkaren för två månader sedan. Många tankar har gått genom mitt huvud om vad det kan vara.. Det var en utländsk läkare som undersökte Rasmus. Han var mycket bra med både Rasmus och mig.



Efter att ha kollat på pigmentfläcken i en speciell apparat sa han på en gång att det var helt ofarligt och gick sedan vidare in på en närmare förklaring. Det är helt enkelt ett sent kommet födelsemärke. Det kan bli mörkare med åren men alltså helt ofarligt. Det är det viktigaste! Det rann en lättnads tår nedför kinden på mig.. Vad glad jag är att mitt barn är friskt!

Igår var det riktigt kallt ute, men man måste ju komma ut en sväng varje dag! Här är lite foton från gårdagen:

 

 

 


Allahelgona Helgen

Vi åkte hem från Orust igår på förmiddagen och spenderade sedan en bra stund på lekplatsen. Kallt men härligt! På eftermiddagen åkte vi till barnens farfars grav med en ljuslykta eftersom det var Allahelgonahelgen. Pontus bär lyktan till graven medan Rasmus sover i bilen:



Så där ja, nu har även farfars grav ljus! Det var ljus överallt på kyrkogården. Jättevackert och stämningsfullt!



Idag blev det en tur till Ikea för Pontus ville leka i leklandet Småland. Köttbullelunch och sedan hem och till simmis för Pontus och mig medan min mamma hade ett lätt "jobb" att passa Rasmus som sov hela tiden.. Nu på kvällen kom Magnus hem efter en helg med jobb i Finland-skönt!


Första steget!

Idag hände det! Rasmus ställde sig upp och tog sitt första steg - mäktigt! Ikväll har han ställt sig upp från golvet om och om igen. Det känns som om det lossnar på riktigt snart!



Prinsessa:



Vi är på Orust och idag har vi jobbat med löven i trädgården:



Killarna skojar med varandra i fåtöljen:



Rasmus hos sin mormor:



Rolig ödla hittade Rasmus i korgen vi har på landet:



Nu längtar jag SÅ tills Rasmus börjar gå på riktigt. Han är frustrerad över att han inte kommer fram som han vill. Han var så glad när han kunde ställa sig upp och klappade glatt i händerna..


Härliga Höst

I tisdags åkte vi äntligen till min kompis Lina och hennes familj och fick för första gången se deras nya hus i Lerum där de bott sedan maj! Det var ett jättefint hus som de inrett i en lite gammaldags stil blandat med nytt modernt. Helt i min smak! Min äldste son som var nyvaken när vi kom fram började med att visa sig från sin sämsta sida - surpuppan. Ingenting var bra och han bara gnällde.. Otto ville visa sina leksaker och sitt rum, men det passade absolut inte Pontus.. Suck! Efter maten blev det dock en roligare Pontus! Här är Pontus och Otto i soffan framför Bollibompa:



Misstänker starkt att min son just nu befinner sig i den mytomspunna 3 års trotsen.. I morse hade vi en fajt om allt. Först att man måste klä på sig, sedan att man måste äta frukost (ingenting dög såklart), sedan att man måste kissa.. Vi avslutade det hela med en riktigt tuff fajt (för nu var mitt tålamod slut) om att tänderna måste borstas. Efter detta var tanken att Pontus skulle gå till dagis, men han var helt slut efter allt bråk. Rödgråten stod han vid dörren och sa att "Man kan inte gå till dagis när man är sjuk". Jag var också helt slut men man mår ju bara asdåligt när man bråkat med sitt barn så jag var inte svårövertalad om att han fick vara hemma. Jag ville ju bara att allt skulle bli bra igen nu när han var nykissad, påklädd, färdigäten, med borstade tänder och det inte fanns nåt mer att fajtas om..

Vi ringde min mamma och bestämde träff med henne för en promenad i Skatås. Det blev en härlig utflykt!



Ute på bryggan vid Härlanda Tjärn. Pontus och hans mormor hand i hand:



Rasmuskillen:



Här hade jag tänkt ta ett fint foto på mina underbara och glada killar, men det blir inte alltid som man vill.. Pontus ville inte fotograferas och Rasmus ville komma till mig. Tycker det blev ett ganska roligt foto på två surisar:



Jag och mina söner:





Pontus och min mamma går nere vid vattnet och Pontus gör ett snyggt hopp precis när jag knäpper ett kort:



Bröderna Fredriksson. Hade det inte varit för kläderna hade det kunnat se ut som ett sommarkort. Det blåste dock riktigt kallt just här vid vattnet.. Rasmus har fått låna mina vantar - perfekta i storleken!



Efter promenaden blev vi bjudna på lunch på restaurangen i Skatås. Den här bilden tog min mamma och jag gillar den mycket.



När vi satte oss i bilen såg jag en gul lapp på vindrutetorkaren.. Hjärtat klappar till och jag kommer först då på att jag ju glömt att betala parkeringsbiljett. F-n.. Det blev en fyrahundrakronorspromenad. Vår största sponsor tog dock hand om boten och jag torkade tårarna men ångesten sitter i än. "Klantmamma!" som Pontus brukar säga när jag gör nåt tokigt..

Pontus stannade sedan kvar och åkte på kvällen ut till Orust med mina föräldrar. Han sitter just nu med magen full av köttbullar, potatis och brunsås och tittar på Laban & Labolina bredvid sin morfar. Rasmus och jag kommer att åka ut imorgon.


Skogslyckan

Idag har en stor sten fallit från mitt hjärta.
Jag har under en tid gått och oroat mig över Rasmus dagisplats där vi vill att han ska börja i januari. På Pontus dagis är det fullt och de bygger nu två nya avdelningar i baracker på samma gård. Tanken är att dessa baracker ska stå där tills början av 2013 och då ska de barn som går där flyttas över till andra sidan av Kärra. Det skulle för oss innebära att vi har Pontus här, 50 meter från dörren och Rasmus på andra sidan Kärra. Jag har ringt och frågat om man inte kan få stå i kö in till det "riktiga" dagiset till augusti då det med säkerhet finns plats. Det fick man inte.. Fröknarna på Pontus dagis har frågat när Rasmus ska börja och om vi har hört något och jag har svarat att köassistenten har sagt att han ska få börja i barackerna och sagt att jag är ledsen för det.

I morse fick jag ett samtal från rektor Susanne som sa att avdelningen ska utökas med två platser och att hon hört av pedagogerna på Skogslyckan att vi gärna vill att Rasmus skulle börja där och att vi får en plats där om vi vill. Jippi! Blev så glad att jag nästan började gråta! Jag pratade i eftermiddags med en av de fröknarna som Rasmus kommer att få och hon berättade att under deras planeringssamtal igår kväll hade rektorn sagt att två nya barn ska börja i januari. Ingen av dem var Rasmus så de hade ifrågasatt varför inte han som har syskon och där de känner familjen fått plats på Skeppet. Alla pedagogerna hade tyckt att Rasmus skulle få en av de platserna vilket resulterade i dagens samtal och dagens lycka! Vad glad och tacksam jag är för fröknarna på Skogslyckan!
Sen kan jag ju tycka att det är konstigt att inte Rasmus med automatik blev tilldelad en av de platserna då han faktiskt var först i kön.. Hade det inte löst sig så här och jag fått reda på att två andra barn fått plats på Skeppet när Rasmus var nummer 1 i kön vet jag inte vad jag hade gjort..

Idag var det Blåfest på Skogslyckan och Pontus hade därför klätt sig helt i blått!


Rolig måndag!

Måndagar som brukar vara de tråkigaste dagarna.. Idag hade vi en riktigt bra och rolig måndag! Vi började dagen med teater på Kärra Bibliotek. Det var för barn 0-1 år, men storebror fick följa med. Teatern handlade om två larver som blev puppor och till slut fjärilar. Att jag inte höll på att dö när tanterna ålade omkring som larver och åt blad!



Efter teatern åt vi lunch vid simhallen tillsammans med Nina, Emila och Elliot från vår föräldragrupp. Killarna leker lite med en plast kedja innan de blev tillsagda att sluta. Jag tycker jag är ganska så hård med vad de får göra när vi är ute men vissa saker tycker jag är ganska harmlösa, men de tyckte inte personalen här.. ;-)



På eftermiddagen åkte vi till Erika och Cornelia i vår föräldragrupp. De träffar vi aldrig numera eftersom Cornelia går på dagis och Erika jobbar. Men idag var det studiedag på dagis så det var kul att få en flash-back från gamla tider. När vi alla hade fått vårt första barn träffades vi här hos Erika varje torsdag och fikade och tjötade.. Här är Cornelia, Emilia och Pontus och målar. Tänk vad de har lekt mycket som bebisar!



Emilia och Pontus har ju fått varsina lillebröder som är nästan lika gamla. De fick också vara med, Rasmus och Elliot:



När vi sa hejdå till alla var det dax att äta middag. Jag gjorde det lätt för mig och svängde förbi Ikea. När vi ätit ville Pontus prova leklandet de har på Ikea. Man måste vara 3 år för att få vara där och Pontus har ju fyllt nu. Han var jätteglad och lycklig för att få komma dit och jag gick en sväng på Ikea ensam med Rasmus.



Hämtade honom efter 4o minuter och 20 min av dem hade vi stått och kollat på Pontus genom fönstret och sett hur han hoppade bland bollarna och skrattade. Han är stor nu!


RSS 2.0