Sommardag i april!

Äntligen är febern över! Det var en helt annan kille som vaknade i morse.. Han ville ha mat! Jag kände redan under natten att det hade vänt. Det var inte längre en feberhet kille som låg brevid och gnydde.. så skönt för Pontus skull! Vi var dock hemma från förskolan eftersom Pontus hade feber igår.. Ingen dum dag att vara ledig på! Ett underbart väder! Kändes som högsommar och Pontus har haft solskyddsfaktor på sig hela dagen - ett sommartecken om något.. ;-) En annan bra anledning till att det var en bra dag att vara ledig på var att det tydligen hade varit en vattenläcka på jobbet och man inte kunde spola på toaletterna.. det hade slutat med att flertalet bajamajor ställts upp.. Man kan ju bara föreställa sig hur det var att gå in i en sådan i dagens tryckande hetta.. Och jag som kissar minst 1 ggn i timmen nu känner mig lyckligt lottad som vabbade..

Förmiddagen spenderade jag och Pontus på lekplatsen på vår gård. Grannbarnen Lova och Isak var också lediga idag vilket var kul för Pontus. Pontus skrattade gott när Lova puttade fart på gungan..



Rutschkana..



på gården kom plötsligt en traktor åkande.. Det var Riksbyggen som höll på att fixa med träd och buskar. Pontus blev helt till sig och sprang efter för att titta. När traktorn stannade och de två killarna skulle tömma lite skräp frågade de Pontus om han ville sitta i traktorn! OM han ville!


Efter lite lunch gav vi oss ut igen. Man kan ju bara inte vara inne när det är sommar på utsidan! Nu gick vi ner till en annan lekplats för att få lite variation.. Okej, en promenad först, var sina glassar och en stunds tittande på en grävskopa.. Sen var vi redo för lekplats nummer två! Här kör Pontus bilen som står uppställd där..



Magnus kom hem vid 17 och då promenerade vi upp till 4 H-gården där det var Valborgsfirande.. Det var en hel del andra som hade samma planer! Pontus fick i sig 2 hela korvar! Snacka om att aptiten har kommit tillbaka.. ;-)



Tyvärr var det för torrt och lite blåsigt för att de skulle få tända majbrasan på kvällen, men det fanns så mycket annat att roa sig med så det gjorde inget.. Här betalar Pontus flickan 20:- för att få fiska i fiskdammen..



Fiske!
Dagens napp var en bil vilket passar vår motortokige grabb bra..



Efter 2,5 timmar med hålligång och snack med många vänner (nästan alla från föräldragruppen var där) var det en trött familj som promenerade hem.. Här på sin pappas axlar..



Godnatt!

Nu får du bli frisk snart!

I natt blev det inte mycket sovit.. Pontus var ledsen och sa aj, aj om vartannat.. Vid 02 tog jag tempen på honom och den visade då 39 grader. Han fick alvedon, men var ledsen hela natten.. På morgonen ringde jag Backa barnmedicin det första jag gjorde och fick en tid 09:20. Jag ville att de skulle kolla öron och hals eftersom han hade så ont under natten.. Det visade sig att det var halsen som spökade.. den var illröd vilket förklarade varför Pontus inte velat äta mat på ett tag.. De tog en odling vilket visade virus. Doktorn sa dock att det kan övergå till en infektion så om det inte är bättre i natt ska vi höra av oss imorgon igen.

Här leker Pontus medan vi väntar på provsvaret:



På vägen hem stannade vi på Mc Donalds och Pontus fick en milkshake.. Oj, vad han drack! Den va ju kall och god mot den ömma halsen..



Pontus var riktigt pigg under dagen.. det är konstigt vilka snabba svängar! Här leker han i det fina vädret med grannflickan..



Det blev en promenad ner till centrum på eftermiddagen.. Glass är gott! Pontus åt upp hela isglassen.. :-)



Nu hoppas vi på en bättre natt! Jag är hemma med Pontus imorgon också och vill gärna att han ska bli bra nu! Vi har planterat blommor i de stora krukorna på altanen idag också - ska nog lägga upp lite foton imorgon på det! Pontus älskar att hjälpa till i trädgården och speciellt att vattna.. "Vattna blommoj" ropar han hela tiden och springer omkring med vattenkannan i högsta hugg..

Min första Vab-dag..

Idag vabbade jag för första gången. De tidigare dagarna är det Magnus som varit hemma med Pontus när han har varit sjuk. Pontus hade 38 graders feber igår så det var inte mycket att välja på.. I morse sov vi ända till 8 - lyx! Tempen visade på bara 37,3 på morgonen vilket kändes positivt. Maten är dock ingenting som Pontus känner för..

Efter frukosten gick vi ut en sväng till lekplatsen. Pontus älskar verkligen att gunga. Rutschkanor och klätterställningar kommer långt ned på listan i jämförelse.. Däremot gillar Pontus även det lilla trähuset vi har på lekplatsen..



Vid lunchtid ringde vi min kompis Lotta och hennes lille Viggo och frågade om de ville luncha med oss på Allum. Vi träffades en halvtimme senare.. Vi hade jätttetrevligt och åt gott även om Pontus bara fick i sig två pastaskruvar och fem majskorn.. Däremot inhandlades solglasögon till Pontus! Jag hade själv problem med solen när jag var liten så nu har Pontus egna solglasögon med riktigt uv-skydd. Han ville inte ta av sig dem och sprang omkring inne i Allum som en liten filmstjärna medan alla log åt honom..



Här i den roliga bilen på Ica Maxi.. Höll på att inte få honom därifrån.. :-)



Efter Allum blev det en tur till Blomsterlandet där diverse blommor inhandlades till krukorna på vår baksida. Planterade en utav dem när jorden tog slut.. bli till att shoppa jord i dagarna!

Samma temp nu på kvällen så om natten blir bra och han inte har feber imorgon bitti så blir det förskola, annars är Magnus hemma med honom imorgon.

Besök på 4 H-gården..

Vi kom just hem efter en middag hos min gamla granne Lars. Han bodde under mig de 5 åren jag bodde på Sofiagatan. När vi kom hem hade pappa mailat mig foton från deras Lisebergsbesök med Pontus igår kväll! Här åker de farfars bilar!





Pontus hade även fiskat i fiskdammen och fått upp en jättefin motorcykel!

Mina föräldrar kom med Pontus vid 11 tiden i förmiddags. Vi gick direkt ut på promenad till 4 H-gården som ligger 30 minuters promenad härifrån. Pontus har fortfarande feber, men vi kan ju inte stänga in oss och frisk luft är ju bra!



Grisar och kor.. Här finns de flesta djur man brukar hitta på en bondgård.



På väg upp till en av lillstugorna där det finns kaniner, masvin och fåglar..



Här har Pontus träffat sin kompis Engla från förskolan och de kollar på lammen som nyss kommit.. Lägg märke till att Pontus vill klättra precis som de 1 år äldre tjejerna..



Här har Pontus fått syn på en fågel som ligger och latar sig:



På vägen hem blev det lite russin.. Pontus är väldigt generös och här matar han sin pappa.. Jag älskar den här bilden på mina fina killar.



Våren är verkligen här nu och jag skulle försöka ta något fint foto på Pontus bland alla vitsippor, men det är inte alltid lätt att hålla balansen i vitsippsbacken!



Avslutar dagens inlägg på samma sätt som jag började.. Pontus kör bil!



Just nu ligger killarna och läser Mamma Mu i sängen.. Godnatt!

Pontus 1,5 år!

Idag, den 25:e april, fyller vår älskade son 1,5 år! Kan inte fatta att tiden gått så fort..
Pontus är febrig tyvärr. Det började natten till fredagen med att han var lite ynklig och jag kände att han var varm. Så Magnus var hemma med honom från förskolan.. När jag kom hem var det en trött liten kille som efter att ha suttit i vagnen mestadels av vår promenad satte sig i soffan..



Inte många minuter han ville sitta själv.. Det var bara mamma som gällde så kvällen såg ut så här..



Lite mysigt samtidigt som det hade varit gott att äta av middagen.. ;-)

I morse hade Pontus 38,2 när han vaknade och fick en alvedon.. Strax därefter ringde Pontus kompisar på dörren och frågade om Pontus ville komma ut och leka! Det fick bli lugnt och med råden att inte krama och pussa Pontus eftersom han var febrig.. De andra, Nova, Lova och Isak är lite äldre än Pontus men tycker mycket om honom och plingar ofta på.. Här är han med sina vänner "ova och ias" som han kallar dem.. Han är ju smart för säger han "ova" så funkar ju det på både Nova och Lova..



Vid 16-tiden kom mina föräldrar och hämtade med sig Pontus. Han ska sova hos dem i natt eftersom jag skulle ha tjejmiddag.. Har just haft den.. Jättekul att träffa alla 4 tjejerna från gänget.. Så längesen! Vi hade inte träffats sen Saras möhippa i början av december - illa! Vi var 4 av 5 som var gravida visade det sig.. Stackars Monica som fick stå ut med vårt snack..

Nu har klockan precis passerat midnatt och Magnus är ute med en kompis. Ska nog passa på att sova lite.. I natt är det ju ingen som väcker en varannan timme.. Saknar dock redan Pontus. Inte samma sak att gå och lägga sig utan att känna värmen och höra andningen från den man älskar mest av allt.

Fotografbilder

För ett par veckor sedan blev jag ju intervjuad av vår branschtidning. Idag skickade fotografen som var med över lite av de bilder han hade skickat till tidningen.. Här kommer ett smakprov. På detta foto lagar vi korv som ni ser..


Det här fotot gillade jag. Tycker det är lite konstnärligt med Pontus hand som sticker upp längst ned i bilden..



Idag har varit en bra dag! Är nöjd med löneförhandlingen för 2008 och jag har varit hos frisören och blivit av med min utväxt - så nu är man snygg i håret i minst två veckor.. ;-) Dessutom har Magnus bror Mikael fixat fram nya sommardäck billigt till vår bil genom Malins pappa!

Pontus och Magnus satt just och målade med kritor här brevid när ett brak och rasslande hördes plötsligt. Pontus hade vänt upp och ned på burken med de 40 kritorna i! Han tyckte det va jättekul! Tyckte inte vi..

Trehjuling inköpt!

Igår var Magnus och Pontus tillsammans hela kvällen. Magnus hämtade Pontus från förskolan där de spelade innebandy på gården till Magnus stora glädje.. Magnus skickade lite videosnuttar på telefonen från affären och sedan lekplatsen där Pontus satt i en gunga och skrattade så han kiknade.. Jag jobbade sent och var bara hemma i 40 minuter innan det var dax för styrelsemöte.. Lång dag!

Idag var det min tur att hämta Pontus från förskolan. Pontus var inne i ett av lekrummen när jag kom.. Här fanns ett litet hus i trä som Pontus tittade ut ifrån.. Mamma! ropade han när jag kom och kom sedan och tog min hand och skulle ha med mig in i trähuset. Det var precis att jag kom in och det var ännu mer på gränsen att jag kom ut.. ;-)

Jag och Pontus gick och handlade lite, packade in i kylskåpet och sedan skulle Pontus prompt gunga! Efter gungningen i kallt väder lagade vi pannkakor ihop och smaskade i oss.. Sen skulle Pontus sitta på sin nya trehjuling som Magnus monterade ihop igår!



Pontus tittade t om på barnprogrammet fån trehjulingen!

Blomsterinköp och Magnus hemma igen..

Igår kväll fick Pontus flaskan i sin mormors famn.. En trött liten grabb!



Pontus sov inte så bra under natten.. Vid 04 började han vakna var tionde minut och gnällde.. Vid 06:20 var det bara att ge upp och istället läsa lite böcker och försöka få tiden att gå så att inte mina föräldrar skulle vakna. När klockan nästan var 07:30 vaknade de och jag var snabb med att fråga om jag kunde gå och lägga mig.. Tio minuter senare och med två öronproppar instoppade sov jag sött.. ;-) Misstänker att två tänder till nedtill är på väg upp..

Gick upp lite efter 9 och efter två smörgåsar åkte vi till Ellös handelsträdgård. Pontus sprang omkring här inne medan vi valde mellan alla möjliga olika perenner till våra trädgårdar..



Det blev en hel del penséer också, både hem till oss och till landet.. Här hjälper Pontus sin morfar att putta på vagnen till bilen för att lasta av..



Vi åt pannkakor till lunch hemma i stugan innan vi åkte hem, jag och Pontus. Väl hemma somnade vi ihop i sängen.. när vi vaknade gick vi ut i trädgården och grejade lite. Plötsligt stod Magnus bakom trädgårdsstaketet! Pontus hade fått syn på honom och ropade Pappa, pappa! Jag som inte sett honom trodde han sa tappa, tappa och undrade vad han hade tappat.. ;-)

Magnus hjälpte till att klippa lite rosor och lagade sedan mat åt oss.. Efter maten tyckte tydligen vissa i familjen att det blivit lite för mycket och att en del skulle tränas bort.. Här hittade jag nämligen vår son!



Nu ska här badas! Både jag och Pontus har lite spår efter trädgårdsarbete i ansikte och hår..

Helg på Orust

Den här bilden tog jag på Pontus igår innan vi åkte för att fika med Magnus i torsdags.. sommarklädd kille!



I morse åkte jag och Pontus ut till stugan på Orust. Där väntade nya saker från min mammas arbetskamrat! En hel påse med jättestora legobitar till Pontus! Perfekta i storleken och Pontus kan själv sätta ihop dem!



Tillsammans med mina föräldrar åkte vi sedan till våra vänner från Karlstad som har ett eget sommarställe på Orust. Min kompis Anna fick sin andre son i slutet av januari så det var första gången vi träffade lille Hugo - så liten! Pontus blev jätteglad i deras hund Sia som han ville klappa hela tiden i början..

Jag började skoja lite med Pontus och snurrade runt honom på gräsmattan.. Han ville hela tiden ha mer och mer.. Här har min pappa tagit över snurrandet.



Pontus såg så rolig ut vid ett tillfälle när jag släppte ner honom efter snurrandet.. såg ut som en liten fyllegubbe.. ;-)

Här leker Hampus och Pontus efter en jättegod lunch ihop! Mat smakar alltid bättre när man äter utomhus av någon anledning.. Kyckling, ris och tzatziki.. Mums!



Vi åkte hem till vår stuga lagom till sm-finalen i innebandy och Pontus somnade redan i bilen. Jag fick alltså se det mesta av matchen - snacka om tajming! ;-) Försökte kolla lite efter Magnus men såg honom inte tyvärr.. Klart.. det är ju mest matchen de visar..


Hemma igen..

Åh, äntligen har jag fått igång internet här hemma! Sen jag kom hem har det inte funkat.. :-(
I onsdags befann vi oss fortfarandei Sälen. Mamma var sjuk så jag, pappa och Pontus åkte upp till backarna och jag började åka medan pappa var med Pontus. Jag hinner inte ens till liften innan det börjar regna.. Regna!! Det skulle ju vara sol!! Jag kör en timme och åker ner till killarna.. Pappa avböjer åkning och vi bestämmer oss för att åka hem redan idag istället för på torsdagen..

Resan hem gick bra ända till slutet då Pontus blev jätteupprörd och ledsen.. Innan dess hade vi hunnit med att sjunga "Här dansar Herr Gurka" cirka hundra gånger. Pontus var väldigt bestämt med detta. När vi frågade om vi skulle sjunga en sång svarade han.. -Ja. -Vad ska vi ta för sång? - Guuka! -Jaha, Herr Gurka?? -Ja. Skulle någon av oss föreslå en annan sång och börja på den så hördes snart vilda protester.. Nej!! Guuka!! Så om man kan "försjunga sig" på en sång så kan ni ju gissa vilken det är.. ;-)

Måste berätta en annan anekdot fån resan.. Mamma frågar från framsätet: -Jenny, vad tror du om att stanna och köpa (här bokstaverar hon) G-L-A-S-S? -Jaaa! ropar Pontus brevid mig i baksätet! Han kan ju inte ha fattat tänker jag och frågar.. -Vad sa mormor? -GLASS! svarar Pontus glatt.. Han är ju ändå snart 1,5 år och fattar redan.. Får försöka med engelska nästa gång.. ;-)

På tordagen var jag och Pontus lediga eftersom jag ändå hade bytt min lediga fredag mot torsdagen. Det var fantastiskt väder så det var ett bra byte! Vi gick ut på tidig förmiddag. Här är min fining som numera vill gå allt mer själv!



På vägen till lekplatsen som ligger en bit bort (man måste ju variera sig lite) skickade vi ett sms till våra vänner Anneli och Leo och frågade om de ville komma ut och leka. De kom strax därefter. Eeo! ropade Pontus efter Leo! Så kul att han kan säga namn nu.. Här leker Pontus och Eeo.. ;-)



Killarna fick syn på något väldigt intressant en bit från lekplatsen - en traktor! Pontus var helt i extas när en annan traktor körde förbi..



Hemma från ett par timmar ute åt vi lunch. Pontus har en stark vilja och nu duger det inte bara med gaffel utan han ska ha "niiv" också! Det ser riktigt bra ut när han äter.. ända tills man tittar på golvet nedanför.. t om Pontus utbrast "oj, oj, oj!" när han såg det. När jag frågade vem som tappat maten svarade han "Poppos"! :-)



Efter att ha bakat en kaka och sovit middag åkte vi till Magnus jobb för att bjuda på kakan och fika med Magnus. Magnus skulle ju till Stockholm tidigt på fredags morgonen då det är final i innebandy i helgen så vi ville passa på att träffa vår tredje familjemedlem. Efter att Pontus dammsugit lite på sin pappas jobb gick vi till Lejonet & Björnen och köpte glass. Pontus var så glad och sprallig och gick hela vägen själv samtidigt som han skrattade. Härligt!

I natt vaknade vi vid 02 av att en polisbil körde förbi med sirener och ljus på.. Jag och Magnus lyfte på våra huvuden samtidigt som man hör från killen emellan oss: "Oj, oj.. Tut, tut!".. Man kan inte annat än att le trots att man är yrvaken!

I morse lämnade jag Pontus på dagis och åkte till jobbet. Hämtade honom igen vid 15 och vi gick då till banangympan där Pontus hoppade från plintar ned på en tjockmatta. Så fort han landat ropade han "mer!".. Lite innebandy, rockring och dans hanns också med.

Nu på kvällen har vi ätit middag och badat innan det var läggdags.

Baddag i Sälen..

Börjar inlägget med en bild som jag missade ta med igår.. Pontus fick ju prova på lite skidåkning igår han också.. så gott det gick! Här på sin morfars skidor!



Idag började jag och Pontus dagen med att gå till simhallen här i Sälen. Jag ville att Pontus skulle få ha lite mer kul än att bara kolla när vi åkte skidor..





Min mamma var med en stund från början så att vi kunde få lite foton.. Sedan var det skidåkning för föräldrarna medan vi badade..





Efter badet mötte mamma och pappa upp oss på cafét i anslutning till simhallen och vi åt lite lunch. Pontus fick i sig 1,5 pannkaka med jordgubbssylt!

På eftermiddagen blev det skidåkning för min del. Åkte med pappa först, men han gav upp efter en stund och jag åkte själv.. Gick bra det med! Inget fint väder idag men helt okej i alla fall! Nu väntar pappas köttbullar på bordet - hejdå!


I skidbackarna!

Idag var första dagen i skidbacken. Jag och Pontus började med lite pulkåkning medan mina föräldrar åkte skidor.. Eftersom Pontus vaknade redan 7 så var vi självklart i skidbacken vid 9 då liftarna öppnade.



Det fanns en lekplats i närheten som vi besökte.. Den var dock inte den bästa då det var väldigt lerigt där..



Mamma gav upp efter en inte alltför lång stund och det var min tur att åka! Det var mulet på förmiddagen men efter lunchen klarnade det upp lite och en del sol tittade fram emellan molnen - underbart!



De här fotona är från eftermiddagen då det var helt underbart att åka.. Jag och mamma turades om att åka och att vara med Pontus..



Vid 15-tiden avslutade vid skidåkningen då allas våra ben var ganska möra.. Sen var det mysigt med lite tid tillsammans allihop. Vi satte oss på uteserveringen med öl (för de icke gravida) och Cola till mig.. Solglasögon är gott att ha när solen skiner!





Pontus fick smoothie och bulle.. Okej.. jag erkänner.. jag tog också en bulle.. ;-)



Nu är vi hemma i stugan igen och jag ska sätta igång med maten på en gång!
Vi hörs efter morgondagen!

Bröllop och resa till Sälen!

Igår gifte sig Anneli och Andreas i vår föräldragrupp. Vi var 4 par från föräldragruppen på plats förutom brudparet. Jag hade aldrig varit i Säve Kyrka förut, men den låg jättefint - lite lantligt! Jag började såklart lipa så fort de kom in i kyrkan.. De var så fina och att Andreas höll sonen Leo (Pontus kompis) på armen tyckte jag var så fint och rörande.. Här är det äkta paret efter vigseln! Kan man ha mer tur med vädret en påskafton??



Anneli var jättefin, håret, klänningen - ja allt!
Här åker brudparet iväg med Leo emellan sig:



På kvällen var det bröllopsfest i en lokal i Partille. Pontus sov över hos mina föräldrar för första gången vilket hade gått jättebra - skönt! Det var en trevlig fest och väldigt skönt att se att sambon hade riktigt kul med de andra papporna i föräldragruppen! Själv fick man dansat lite och ätit en mängd sirapskakor som Annelis mamma hade bakat..

Idag på morgonen packade jag det sista inför resan till Sälen och Magnus körde mig sedan till stan och mina föräldrar och det viktigaste av allt; Pontus! Nu började en lång resa.. Efter ett tag tog vi paus och åt våfflor.. Här är ett foto tagit utanför cafét:



Det gick ganska bra att åka de 52 milen.. Pontus var så duktig, men spydde vid två tillfällen stackaren.. Tänkte först att det var ju typiskt om vi ska ligga i magsjuka hela vistelsen men Pontus har ätit bra sen vi kom fram till stugan så jag misstänker lite åksjuka..

Stugan var jättemysig och det fanns en bred säng som jag och Pontus kan ligga i tillsammans..



Efter att ha suttit stilla i bilen en hel dag måste man ju ha lite gymnastik.. Här är Pontus i full färd med nåt slags aerobicspass.. ;-)



Nu är klockan snart 21 och vi är mätta och belåtna. Snart väntar sängen, måste ju vara utsövd när det är dax för skidåkning!

Långfredagen - en underbar dag med familjen!

Långfredagen - den bästa dagen på året hittills!
Så underbart att hela familjen var ledig och att solen strålade! Efter frukosten gick vi ner till Öppna Förskolan där det grillades korv, våfflor och två musikanter utklädda till kycklingar sjöng barnsånger. Mysigt!



När sången ebbat ut gick vi en promenad och köpte på vägen hem lite rostbiff och potatissallad. Väl hemma tog vi tag  altanen och plockade fram utemöblerna. Här åt vi sedan årets första ute-lunch! Det blir så varmt på altanen så Pontus klädde av sig!



Lite lek i trädgården! Snowracern som stått på altanen över vintern hade vi ställt på gräsmattan medan vi gjorde i ordning utemöblerna. Pontus tog tillfället i akt och "körde" lite..



På eftermiddagen somnade vi alla tre.. Snark!

På kvällen kom Mikael och Malin på middag. Jag hade gjort lite ägghalvor då det är påsktider och en klassisk lax..



Efter middagen tog vi fram lite godis och Pontus var inte sen att stoppa munnen full..



Här är hela gänget förutom Magnus som står bakom kameran..



Idag är det påskafton och morgonen började med att båda killarna fick håret klippt! Så nu har jag två riktiga snyggingar här.. ;-) Min mamma kommer om en stund och ska vara med Pontus medan jag och Magnus åker till Säve Kyrka för att vara med när Anneli och Andreas gifter sig! Paret är med i vår föräldragrupp! Ikväll är det bröllopsfest i Partille och Pontus ska för första gången sova över hos mina föräldrarr. Ser jättemycket fram emot dagen, men först ska det tvättas och packas!

Påsk-katt!

Igår när jag hämtade Pontus på förskolan fågade fröken vad Pontus skulle vara utklädd till under morgondagen.. Va?? Utklädd?? Shit, det hade tydligen hängt en lapp på anslagstavlan om att det var påskfirande och barnen skulle vara utklädda under onsdagen. Så när Magnus kom hem med bilen på kvällen fick jag åka till Coop för att hitta nåt.. Fanns inga utklädningsgrejer alls.. Hade hoppas på nån hatt eller nåt så att Pontus hade kunnat få vara påskgubbe men inget sånt fanns.. Det fick bli en katt! Påsk-kärringar har ju alltid en svart katt längst bak på kvasten.. Svarta kläder och lite smink och vår son förvandlades till en katt!



Världens finaste katt!



När jag hämtade Pontus på eftermiddagen berättade föken att Pontus varit jätteglad hela dagen och varit stolt över sin utklädnad. Jag hade även gjort ett halsband med en trähöna på i ett gult band.. Pontus var jättestolt över det och visade upp det hela dagen för alla.. :-)

Nu när vi äntligen fått sladden till datorn måste jag lägga in lite foton från den underbara dagen vi hade i lördags då Pontus mumsade glass i solen på altanen. Lägg även märke till påskriset i bakgrunden som vi gjort.. Pontus hjälpte till att hänga upp små kycklingar samtidigt som han sa pip-pip.. ;-)



"MEJ!" sa Pontus när glassen var slut! (översättning: MER!)

I trädgården:



På kvällen kom min mamma över en stund vilket var mysigt. Pontus busade på och det var mest "Mojmoj" som gällde för hela slanten.. Nu är klockan 20:15 och båda mina killar har faktiskt somnat! Hihihi.. Magnus sov inte så mycket i natt så jag ska låta honom ligga kvar.. :-)

Pontus lillebror/lillasyster

Idag har jag och Magnus fått kika lite på vårt andra barn som nu är hela 18 veckor gammal! Vilken härlig känsla det är att få se den lille/lilla ligga där inne och vifta med armar och ben! Här är han/hon! Huvudet har ni höger uppe och benen är lite särade och ses till vänster, nedre delen av bilden.



Det där med att se på ultraljud är inte helt okomplicerat. Vid ett tillfälle sa jag till barnmorskan: Åh, tittar den hitåt nu? i tron att det var ansiktet hon hade zoomat in. - Nej, du.. det där är magsäcken! svarade hon och skrattade.. Hon var sedan snabb med att säga att jag inte var den första som inte sett skillnad på mitt egna barns ansikte och magsäck.. Kändes lugnande!

Återkommer ikväll med lite foton på vår son som idag varit utklädd till påsk-katt då det var påskfirande på förskolan!

Härlig solig dag!

Oj, vilka vårkänslor man fick i lördags när solen och värmen äntligen kom fram! Jag och Pontus vaknade upp på Orust på morgonen och då var det lite muligt och grått. Efter frukosten åkte vi tillsammans med min mamma till Henån för att handla lite och kolla på båtarna i hamnen, då hade det börjat klarna upp och bli varmare..



På vägen hem somnade Pontus i bilen så jag bestämde mig för att köra ända hem medans Pontus ändå sov.. Så mycket lättare att köra 1 h när lillen sover, annars blir han så lätt rastlös och ledsen. När vi kom hem var det strålande väder. Vi gick ut på altanen och rensade lite i rabatterna. Pontus tog av sig skor och strumpor och jag hjälpte till med byxorna. Det blir så himla varmt på vår uteplats när solen väl skiner! Titta på den här goa lille foten i rabatten!



Efter att ha slitit i trädgården ett tag och planterat nya blommor i krukor satte vi oss ner ihop och åt glass.. Tog en massa kort på detta med kameran men de bilderna kommer jag inte åt just nu då sladden till datorn hemma ännu inte kommit. Så ni får nöja er med foton tagna med min mobil..  Här är en nöjd kille efter glassintaget och med torkad mun.. ;-)



På kvällen kom Magnus hem från Nyköping och jag stack iväg på tjejmiddag med mina barndomsvänner. Det blev en mysig kväll med mycket snack och god mat. Tiden bara rinner iväg när man träffas utan barn och kan slappna av!

Söndagen blev en slappardag där vi hela familjen sov middag tillsammans i två timmar (Magnus och Pontus i nästan tre!).. Sen tog vi latmansalternativet och åkte till Ikea för att äta middag. Vi kom inte dit förrän vid 16 vilket var otroligt skönt för det var nästan inget folk. Igår sparkade förresten minipyret för fullt. Jag har inte varit säker på om det har varit den lille krabaten jag känt tidigare men igår var det jättetydligt. T om Magnus fick en spark på handen när han kände efter! Känns underbart och allt blir så mycket verkligare!

Måndag idag och jag jobbar sent. Magnus hämtar Pontus på förskolan och de ska sedan vidare för att hälsa på Pontus farmor.

Lediga!

Idag hade vi vår lediga dag, jag och Pontus, som vi har varannan fredag. På förmiddagen var vi på öppna förskolan, så längesen sedan sist! Vi åt påskbakelser jag och Pontus - såna där rulltårtebitar med grädde och mandariner på - mums! Det märktes att vi inte hade varit där på ett tag för Pontus var lite blyg.. men det lossnade snart!



Pontus hade idag för första gången på sig sin nya tröja som jag köpte på ett klädparty hos kompisen Daniella. Tänkte att den blåa färgen skulle passa kanon till sonens ögon och jag tycker att jag hade helt rätt!



På sångstunden får barnen, en i taget, ta ett djur ur en stor behållare och så sjunger alla en sång om just det djuret. Pontus valde en häst! Så kul att se honom nu på sångstunderna, han är så mycket mer med, sjunger och gör gester och ett och annat danssteg..



Strax efter 12 hämtade vi upp Pontus morfar och åkte ut till landet. Pontus som vaknat redan klockan 06 på morgonen somnade på en gång och sov ända ut till Orust. Efter lite lunch när vi kom fram gick jag och Pontus ut på en promenad medan pappa åkte och köpte brädor till altanen som han snickrar på..



Här kollar vi in bäcken..



På eftermiddagen åkte vi en sväng och handlade på Göksäter. Vi kom hem med en boll att ha här på landet, en ny pyjamas och 2 par strumpor.. Dessutom lite diskgrejer.. Synd att man måste betala för tråkiga prylar.. ;-)
Snart är det sen middag här - vi hörs!

Datorn sönder..

Har inte kunnat skriva på ett tag.. Batterisladden till vår bärbara dator har slitits sönder sakta men säkert och nu går datorn inte längre att använda.. Sitter på jobbet just nu, men härifrån kan jag ju inte göra långa inlägg och framför allt har jag ingen möjlighet att ladda upp foton osv här. En ny sladd är beställd och beräknas anlända om en vecka ungefär.. men kanske kan det komma något inlägg från Orust i helgen dit jag och Pontus ska fredag till lördag medan Magnus är bortrest.

Pontus trivs väldigt bra på förskolan nu berättade fröken Sandra för mig igår. De första två veckorna var det väldigt upp och ner, men nu går han omkring och ler på dagarna! Och igår kväll när jag, Magnus och Pontus var på promenad i det härliga vårvädret blev han jätteledsen när vi passerade förskolan och han inte fick gå dit! Känns så bra att han har det gott om dagarna! Vad härligt det är att våren verkar vara på väg! Igår hämtade jag Pontus klockan 15 och vi tog en sväng till lekplatsen, lekte en timme och sen rensade vi i trädgården i solskenet! Pontus hjälpte till att plocka gamla löv (eller blommor som han kallade det) och gick sedan runt med sin vattenmugg och lät växterna få smaka.. Så fin han är!

Det får vara allt för nu. Imorgon är det min lediga fredag så vi åker ut ganska tidigt till Orust.

RSS 2.0