Hål i örat & Naturhistoriska

Idag hade vi en läkartid för Pontus exakt samtidigt som hans klass hade lektion på Naturhistoriska museumet om dinosaurier. Pontus hade sett fram så mot det så när sista delen av skoldagen var slut så åkte vi dit.


Jag berättade för killen i kassan om Pontus missade lektion och då ringde han den tjej som haft lektionen och vi fick komma in bakom och hon visade det hon visst för klassen. Vilken service! SÅ tacksamt!


Vi gick sedan runt på museet och tittade på allt. Pontus älskar sånt här och tog foton på allt!


Jag tog också en hel del foton förstås:


Pontus vid en fossil av en ammonit som tydligen är nåt djur som fanns innan dinosaurierna om jag förstod rätt. Min mormor trodde det var en hjärna när hon såg bilden så jag kände ett visst behov av att förklara 😀


Nu var vi hungriga och vi lyxade till det med att äta lite tapas på Pinchos i Linné:


En riktig toppendag!

Höll nästan på att glömma.. Pontus har tjatat i 1,5 år nu på att få ta hål i ett öra men jag har sagt att han får vänta tills han är 15! (Rädd att han skulle ångra sig) För ett par veckor sedan hade Pontus kompis fått ta hål i örat och jag pratade med hans mamma som sa att det är ju bara att ta ut den om han ångrar sig.. Kände att jag kanske varit lite gör hård och Pontus blev idag, efter läkarbesöket, väldigt glad! Inte en min rörde han när hålet togs men han erkände att det hade gjort ont.


Innebandymatch igår

Igår spelade killarna match med -07:orna. Rasmus fick vara med och de spelade tillsammans. Riktigt roligt att Rasmus gjorde första målet med assist från Pontus och att Pontus senare gjorde mål med assist från Rasmus! Här lite foton:



Oops, veckan försvann..

Ledsen att jag inte skriver lika ofta som tidigare men just nu prioriterar jag att lyssna på kroppen. Jag mår redan mycket bättre nu när jag haft 2 veckor med 4 arbetsdagar istället gör 5. Hinner träna ordentligt, komma ikapp med tvätt och städ, läsa läxor med barnen i lugn och ro, spela spel och laga riktig mat.. I torsdags bakade jag saffransscones till frukost som killarna fick tillsammans med smoothie..


Mysig bild på min mamma och Pontus från i måndags då min pappa hämtar barnen på fritids redan kl 15 och sedan bjuder oss alla på middag!



Idag har Rasmus och många av killarna i hans fotbollslag provat på handboll. Det tyckte han var kul!


Pontus simning har börjat en ny termin:


Avslutar med en bild på Pontus när vi spelar schack en av vardagskvällarna denna veckan;



Veckan som gått

Jag har gått ner i deltid och är nu t om maj ut ledig på torsdagar. Med det hoppas jag få bukt med lite stress och bök.

Lite foton från veckan. Midddag på Ikea där vi köpt ny säng till Pontus:

Läxläsning:


I fredags åkte Pontus till landet med mormor och morfar. Magnus var ute med en kompis ochvRasmus och jag hade myskväll framför Fångarna på Fortet:


På lördagen åkte Rasmus och jag in till stan för att gå på bio. Det blev ett besök på Buttericks och sedan middag på restaurang:


Inatt sover Pontus i sin nya säng för första gången och han var SÅ glad för att få gå och lägga sig idag!


Helgen

Igår var Pontus med en kompis på Lerumsbadet och hade kyl. Under tiden tog jag med mig Rasmus och hans kompis till Lek & Buslandet och spenderade några timmar:


Idag spelade Pontus match. Det blev en jämn och spännande match som till sist slutade 3-1.


På kvällen har Pontus varit hos sin kompis Theo. Dagen avslutades med ett mysigt bad med favoritmusiken på:



Pappas Födelsedag

Hipp hipp hurra för min pappa på hans dag idag!


Det bjöds på god middag:


Har inte skrivit på länge. I söndags var vi i Kviberg och killarna fick prova på klättring:


Killarna tyckte det var kul men fick snabbt ont i händerna.


Vann Spa & Snö

Igår förmiddag åkte Magnus och jag till Vann Spa för ett dygn med avslappning och god mat. Underbart!



Det snöade en del igårkväll och inatt så killarna hade fullt upp med skottning på Orust:


När vi kom hem idag gick killarna direkt ut för att åka snowracer!


På kvällen har vi ätit tacos och kollat på Gladiatorerna. En riktig myskväll! Rasmus lekte med sin radiostyrda bil som han köpte idag för julklappspengar:

Nu ligger jag gott i sängen med en son på vardera sida. Magnus är ute med innebandyfolk.


Stugan i Haga

Igår åkte vi ut till Orust. Eftersom det snöat mycket och var mörkt vågade jag inte köra upp utan parkerade nedanför backen. Det blev till att promenera genom skogen i mörkret med packningen. Rasmus lyste med sin ficklampa:


När man känner sig lite skör är det här jag kommer till lugn. Vår underbara stuga:


Gick en promenad ner till havet hos oss. Så vackert!



Pontus hade "skottat" ett stort hjärta utanför huset som mötte mig efter promenaden:


Pontus i kojan:


Häromdagen tog Magnus med sig killarna till sin skola där de fick prova på musiksalen:


Det gillade de!

Imorgon lämnar vi killarna på landet hos mina föräldrar och åker ett dygn till Vann Spa - vår julklapp från våra barnvakter! 👌


Skridskor

Idag tog Magnus med sig killarna för andra gången på jullovet (tredje för Rasmus) och åkte skridskor i Ale. Idag hade killarna med sig varsin kompis också så 4 grabbar hade Magnus med sig. Rätt imponerande faktiskt.




De hade spelat en hockeymatch där det var Magnus och Rasmus mot de andre tre. Matchen hade slutat 37-38 och Rasmus hade varit arg på Magnus hela matchen för att han inte tyckte att Magnus gjorde sitt bästa! 😂 Pontus hade tyckt stt det var jätteroligt att spela vilket han även berättade för mig när jag kom hem från jobbet:


En annan rolig grej är att jag fått pengar från försäkringen gör mitt knä. Jag bokade in en resa för familjen till Teneriffa på sportlovet. Alla resor var jättedyra som det alltid är när det är sportlov förutom hos Ving där det var riktigt bra priser! Halva priset mot de andra bolagen! Bokade med Ving och betalade 14 000:- för hela familjen på 3 stjärnigt hotell. Två dagar senare hade Ving dubblat alla sina resor och "vår" resa kostade nu 28 000:-! Jag tror de helt enkelt missat att det var sportlov! Man tackar!



2016

2016 - året som jag skulle vilja trolla bort. Året då skolan svek. Då jag upplevde känslan av att kämpa i tung motvind och hur min energi urlakades.. Året då min mormor fick stroke, en vän hjärtstopp och en annan vän cancer. 
Ett helvetesår men med några ljusglimtar; våra resor! 2016 åkte jag äntligen tillbaka till min barndoms underbara grekiska ö -Thassos! För första gången fick jag visa min familj ön jag älskar och träffa flera av mina "gamla" vänner ❤. 
Inför 2017 har jag valt att gå ner i deltid för att orka. 2017 blir året då jag inte har några förhoppningar - bara en önskan; att mina barn ska må bra.


RSS 2.0