Slottskogen & fortsatt fixning

Vi fortsätter att jobba i huset och tömma radhuset. Imorse åkte jag till radhuset och packade ner kökssaker i flyttlådor, tvättade våra kläder (vi har ju ingen tvättmaskin i huset än) och skruvade ner tavellister. Har åkt fram och tillbaka 3-4 gånger idag men det är fortfarande en hel del kvar..

Magnus projekt för dagen var att lägga golv i hallen. Det blev bra!

Medan Magnus la golvet tog jag med killarna till Slottskogen så att Magnus kunde jobba i lugn och ro. Jag älskar Slottskogen, det är så mysigt. Killarna red:


Barnens zoo:


Klätterapor:


Nu på kvällen har jag roat mig med att ta bort tejp från lister och fönster samt målat på karmar och lister vid ytterdörren. När vi såg hur mycket bättre det blev målade vi hela ytterdörren!


Renovering

Renoveringen fortsätter..vi har fått upp garderober, köpt skrivbord till Rasmus och till Magnus arbetsrum som monterats upp. Även ett högskåp till badrummet som rymde massor!

Idag kom min moster Ulrika, Anders och Margaretha hit för att hjälpa till. Anders som skadat axeln tog med sig killarna på Universeum där de hade en toppendag!

Jag, Ulrika och Maggan slipade trappan och målade den vit:


Tre gånger fick vi målat den och det blev så fint! Maggan har även gjort väldigt fint och rensat i våra rabatter!

Eftersom det är Maggans födelsedag idag blev det tårta och sång:


Grym hjälp samtidigt som killarna aktiverades - toppen!

Min utsikt när jag på kvällen låg i soffan var inte dum:


Flyttat in!

I måndags fick vi hjälp sv min bror och Magnus kompis Peter att flytta alla tunga möbler. Det blev i princip allting som flyttades:


Första natten i huset i måndags:


Idag har Magnus och killarna varit i Valhalla och badat. Efteråt besökte de en innebandyaffär och provade att skjuta lite:


Eftersom vi flyttat in i huset nu och inte har något kök köpte vi oss en klotgrill för att laga mat på så nu blir det många grillkvällar framöver!


Lite fotboll både i trädgården och en bit bort:


Plötsligt när vi är i trädgården dyker det upp nåt stort svart vid hustaket! Jag hann inte få upp kameran förrän den åkt en bit men den måste ha lyft på gräsmattan några hus bort:


Vi packar upp lite i taget. Många kartonger tillhör ju köket och de får vänta. Jag jobbar min andra vecka nu och känner redan behov av semester..🙈


Jobb & 5-kamp på Liseberg

Imorse tömde Magnus källaren och mina tre killar åkte till tippen. Under tiden målade jag klart i badrummet i nya huset.

Efter att har jobbat hela förmiddagen ville jag hitta på nåt med killarna som får stå ut med allt renoverande hela tiden. Vi behövde bryta med något. Jag tog med killarna till Liseberg där vi körde 5-kamp:

Köpte med oss mat från Ica som vi åt på Liseberg. Lite billigare - lite bättre👍


Killarna lekte av sig i Kaninlandet och på den nya lekplatsen. En varm och härlig dag och efter 3,5 h var vi rätt slut allihop.

Magnus hade jobbat med att lägga golv i vårt vardagsrum:

Killarna hade tagit några plattor vi tagit bort och gjort ett litet gömställe på tomten:

 

En mysig dag!


Dalsland

I veckan medan jag jobbade tog Magnus med sig killarna till sin brors landställe i Dalsland. Killarna älskar att vara hör då det finns en liten cross de får köra på, fyrhjuling, bad och umgås med farbror Mikael. Här R lite foton från deras tre dagar där:


De kom hem igen torsdagskväll och på fredagen kom min bror och pappa och slet som djur tillsammans med Magnus och mig för att tömma vår vind. Jösses vilket jobb och vilken oerhörd lättnad när allt kommit ner och 3 lass med släpkärra gått till tippen och 10 säckar skänkts till Emmaus.


Gothia Cup

Idag började jag jobba igen.

Magnus och killarna som är lediga hela sommaren åkte in till Heden och Gothia Cup. Här fanns massor av roliga aktiviteter och kollarna hade haft en toppendag!
Pontus kom på "bäst av alla" listan på nästsnabbadte tid att pricka 5 bollar i olika hål!

Efter jobbet åkte jag till huset och målade en omgång i vardagsrummet. Sedan till Ica föratt  handla mat, laga gratäng till familjen och matlådor till mig. Inte nog med det - efter maten packade familjen cirka 10 flyttlådor.

Vad mycket grejer man har! 🙈


Renovering..

Oj, oj, oj..dagarna bara går!

Vi har sålt radhuset. Inte alls till ett pris vi hade förväntat oss. Nu vill jag bara gå vidare och jobba vidare med huset.
Magnus har skitit som ett djur i huset. Skalat av golvmattorna i alla rum i bottenplan och sedan gått med en annan maskin för stt få loss ludd och klister.
Mina föräldrar har lagt hela helgen i vårt hus och tillsammans har vi fyra tagit ett stort steg framåt i renoveringen - ovärderligt! Ovanvåningen är nu målad i alla tak, på alla väggar (gamla som nya), nytt golv är inlagt. Där fattas nu bara lister och killarnas tapet till en fondvägg.

Det här golvet blir det i bottenvåningen:

 

Magnus har även gått lös på trädgården där äppelträdet rök. Vi hade ingen som på baksidan då allt skymdes av träd..


Nu blev det mer öppet för lek:


Jag var på landet 2 dagar i veckan som gått. Lite foton från det:


Idag var min sista lediga dag innan jag börjar jobba imorgon igen. Vi hade tänkt åka till Halmstads äventyrsland men det skulle vara regn hela dagen så det fick bli bio:


Målade både innan och efter bion..känns kul att se hur det växer fram och blir finare och finare!


Vilka jobbargubbar man har!

Det luktar unket och illa i huset och när min byggtekniker från jobbet kom förbi igår trodde han att det är klistret under golvmattorna som luktar. Vi bestämde oss för att ta bort dem och jo det luktade! Ett hästjobb för Magnus och min pappa som kom till undsättning.

Rasmus hjälpte till att ära skit! Nu är alla golvmattor på undervåningen borta!

Pontus på Honungsgården på landet:


Grönsaksodling på landet:


Idag har jag sista visningen på radhuset. Nu hoppas vi på budgivning imorgon men jag har sett på hemnet att det går trögt så här i semestertider. Hoppas SÅ att det går bra!

Jag oroar mig väldigt men får vi inte till en okej budgivning gör vi ett nytt försök till hösten.


Husjobb!

Vi jobbar och jobbar i huset samtidigt som vi förbereder för morgondagens visning av radhuset. Vi har anlitat två kompisar till Magnus varav en är snickare och en är målare. Ovanvåningen som bestod av ett stort rum och ett jättestort vardagsrum ska nu bli 3 rum och ett vardagsrum. Barnen ska få varsitt rum och vardagsrummet och det tredje rummet blir Magnus arbetsrum. Idag har det spacklats överallt och väggar har börjat komma på plats:


Jag har målat om badrummet på bottenvåningen från vita tapeter med massa små bruna och orange prickar till grått:


Körde ut killarna till mina föräldrar på landet idag. Där ska de vara ett par dagar medan vi har visningar på radhuset och renoverar. Rasmus har plockat blåbär med sin mormor:


Jag är så trött. Nu vill jag bara ha morgondagens visning gjord. Känns lite jobbigt att ha visningarna själv. Det som kändes som en bra idé från början är ni lite jobbigt i magen.

Håll tummarna för oss!


Fått 🗝 till nya huset & killarna varit på semester

Idag fick vi äntligen nyckeln till vårt nya hus!

Vi började jobba på en gång och alla hjälpte till:

Rasmus kom nöjt ut från toaletten och konstaterade att "första bajskorven i nya huset!" 😂😂.. På kvällen åt vi även första "middagen" i form av 2 hämtpizza som vi delade på:


Killarna kom hem idag efter att ha varit på lyxsemester med sina morföräldrar. Igår morse åkte de till Tanum och tittade på hällristningarna och fick gå en liten kurs där det berättades, visades och man fick prova på att gräva ut:


Killarna tyckte det var mycket intressant och speciellt Pontus är väldigt intresserad av allt från förr i tiden.

Vidare åkte de sedan till Tanumstrand där de bodde på spahotell med pooler, vattenrutschkana, buffémat, studsmatta, minigolf - ja allt!

Vilken lyx de har killarna! 

Och vi som får så bra avlastning nu när det är mycket fixande med nya huset samt iordningfixande med radhuset som vi ska ha visning på nu på söndag samt tisdag.


Blåsigt

Oj, vad det har blåst på landet idag!

Inget väder för sol och bad men det blev en tur till en loppis där vi köpte lite sällskapsspel.
Killarna och jag tog sedan en 5 km lång promenad:

Pontus höll på att trampa på en orm och både han och jag skrek ordentligt. Pontus valde efter detta att istället hå i köhagen bredvid kossorna som han annars är lite rädd för. Men det gick bra! Vi hittade blåbär på vägen - redan mogna och goda!



Framme vid stugan igen:


På kvällen åkte vi hem till Kärra och packade ner en del kläder inför visningen.



Hav & Vattenspridare i trädgården

Idag åkte vi till havet där vi träffade våra vänner från Karlstad och killarna således hade kompisar. Idag badade t om jag men jag skulle ljuga om jag sa att det var skönt.


Rasmus sprang 2 varv även idag och slog nytt rekord:


Morfar satte på vattenspridaren på eftermiddagen. Pontus tog locket till tvättkorgen som sköld:




Grymt väder idag!


RSS 2.0