Söndagsfoton

Igår var det söndag och solen strålade. Jag började dagen med en löprunda och tog sedan med mig killarna till en lekplats. Här kommer lite foton från vår utflykt:











Söndagen avslutades med att se Simon & Ekarna med kompisen Lollo. En fin film och framför allt en fin vän!


Uppdelade!

Pontus har pratat länge om att han vill gå på bio och i veckan lovade jag att vi skulle göra det på lördag. Det hade jag såklart glömt bort så igår när jag började prata om att vi kanske skulle gå till simhallen på lördagen var det en grabb som sa stop. "Men det är ju lördag imorgon. Då har ju du lovat mig att gå på bio!". Just det!
Idag blev det därför en Pontus och mamma dag! Pontus hade önskat att få se Mästerkatten i stövlarna så med biljetter bokade satte vi oss för att vänta på bussen! 



Biodags!



Man måste ha lite biogodis!



Bion var 90 minuter lång och riktigt bra! Efter bion gick vi på Mc Donalds och käkade lite.
Tyvärr hade vi tajmat in vår hemresa med en demonstration på Gustaf Adolfs torg och när vi väntat i 50 minuter på bussar som aldrig kom och var riktigt frusna kom det en taxi och jag tvekade inte. Gissa om jag ska skicka kvittot till Västtrafik på måndag! Grr.. Alla andra bussar kom fram, men naturligtvis inte 42:an..

Under tiden pågick en Rasmus och pappa dag och Rasmus hade önskat "bada"! Det blev tyvärr inte så bra bilder men här simmar vår fisk omkring:



Fint väder ute idag! Rasmus har lekt lite överallt och deras dag avslutades med innebandy på gården, något de båda älskar!



Nu ska Pontus och jag spela ett bokstavsspel på min iphone!


Presenter

I onsdags följde farbror Mikael med Magnus och hämtade barnen på förskolan. Väl hemma fick killarna lite presenter från Mikaels Thailandsresa. Utdelning:



Rasmus blåser på sin penna så att propellern snurrar:



Dessutom fick killarna den här häftiga manicken som jag inte vet vad det heter, men som är perfekt att ha i bilen vid längre åkturer och för all del även i tv-soffan när Magnus och jag vill se något annat än barnprogram..



Nu har även vårt hushåll fått den berömda tidningen - äntligen! Pontus är jättestolt och har haft med sig den till förskolan.. :-)



Och mormor.. jag har ett ex till dig också som du ska få!

Dessutom fick killarna presenter idag av mina föräldrar från Tysklandsresan. Stora kinder-ägg gubbar fyllda med kinderägg - lycka!

Annars är det tufft, bilen är sönder och det är inte läge att lämna in den just nu, resan är avbokad och vi väntar helt enkelt på.. att det ska regna pengar över oss! Vi är redo för det!


Riksbyggens tidning


Riksbyggens tidning har idag kommit ut med sitt nya nummer. Kolla vilka fina barn som är med på framsidan! Grannbarnen Vincent och Lova och Pontus:



De skriver om att vår förening är den första med en innebandysarg i föreningen..
Blev ett snabbt inlägg bara.. SÅ fin bild!


Orusthelg

När mina föräldrar jobbat färdigt i fredags hämtade de upp oss och vi åkte ut till landet. Det första vi gjorde efter att i mörkret fått promenera upp till stugan genom skogen var att tända brasan:



På lördagen jobbade min pappa och hade alltså bilen vilket gjorde att vi blev kvar i stugan. Eftersom vädret var regnigt och trist var det svårt att få dagen att gå (vår bil är ju trasig). Vi bakar sockerkaka med kaneläpplen i:



Mums!



Det blev en promenad i skogen efter fikat och när det var någorlunda uppehåll i regnandet. Snacka om att vi hade tur som i skogen stötte samman med en skogsmaskin! Efter all blåst har en hel del träd vält och man har fällt massa träd i samband med detta som denna maskin nu samlade ihop. Spännande!



Man blir lätt trött efter skogspromenader även om man största delen av promenaden satt på sin mammas axlar.. ;-)



Idag var det finare väder ute. Inget regn efter just när vi gick ut i alla fall. Pontus hade sett fram emot att få prova sina längdskidor och nu var det dags. Rasmus sätter sig ner utanför stugan och kollar:



Klantmamman Jenny hade såklart bara hittat en av de två stavarna, men Pontus tyckte det var kul ändå en kort stund:





Efter den korta skidturen tog vi med oss stjärtlapparna och åkte lite grann. Det var skoj!









Man blev bra svettig av stjärtlappsåkandet! Fattar inte var Pontus får sin energi från!
Vi åkte hem innan lunch. Skönt att vara hemma lite innan det är dags för förskola och jobb igen. Taccosgratäng har vi just ätit och nu funderar vi på en promenad ner till affären om Rasmus behagar vakna förstås..

Hittade de här fotona i kameran från veckan som gått. Pontus leker med sitt lego och när min mamma är här blev hon "friserad" av två frisörer:

 

Saknar Magnus som inte kommer hem förrän sent imorgon kväll.. Kan vara riktigt bra att åka iväg ibland så att man är saknad när man kommer tillbaka.. ;-)


Vabb-dagar

Vilken vecka.. Killarna har varit sjuka hela tiden. På mitt jobb passade det inte riktigt bra eftersom vi är 4 st varav en långtidssjuk och två på semester till och med idag.. Min pappa vabbade därför i måndags och gjorde ett bra jobb med killarna. Magnus var hemma tisdag och onsdag och igår var det min mammas tur. Då var Pontus på förskolan för första gången på en vecka så Rasmus fick min mamma för sig själv en stor del av dagen. Idag kom en av mina kollegor tillbaka vilket passade bra eftersom Magnus åkte till Spanien med jobbet imorse. Det är alltså jag som är hemma idag. Jag drog vinstlotten! Vilket väder!! Även Rasmus känns okej idag och vi gick ut på en promenad ner till affären där vi köpte med oss var sin bulle. Rasmus:



Båda godingarna mumsar:



Vi gick sedan till lekplatsen Fortet där vi var en stund i solen.



Kör bil!



Bus-Rasmus:



Killarna skrattade så de kiknade när de gungade - härligt!



Måste sluta nu. Rasmus sover middag och Pontus vill spela ett spel med mig. Det gäller att passa på när den lille sabotören sover.. ;-)


Innebandydebut!

Det finns stunder i livet som man kommer att minnas för alltid. Idag var en sådan dag.
För två innebandyföräldrar var det mäktigt när första sonen klev in på innebandyplan i periodpausen i Svenska Superligan och spelade en knattematch i Varberg. Samling innan det är dags!



På avbytarbänken:



Nummer 14 är vår grabb!



Hela laget med Magnus och de andra två tränarna! Det var en upplevelse för alla killarna..



Tyvärr fick Pontus en klubba över munnen i slutet och började blöda lite innanför underläppen. Oj, vad ledsen han blev..

Hemgång!
Rasmus som suttit väldigt stilla och lugnt under hela tiden ville bara bli buren. Jag hade mina misstankar.. Han kändes varm.



Tog tempen på en ledsen lillebror när vi kom hem och den visade 39,2. Medicin och godnatt!

Innan matchen i Varberg besökte vi Ullared en snabbis. Pontus behövde lite nya byxor och förrådet med tvättmedel, schampoo, tandkräm och våtservetter fylldes på. Dessutom hittade vi dessa två tavlorna som killarna ska få ha va var sin på sina rum. Alfabetet till Pontus och siffrorna till Rasmus!

 


Pärlkväll..

Lördagen började med att jag jobbade 5,5 h. Lite mer tid än nödvändigt gick åt till att åka buss till och från jobbet istället för bil, men så är det. På eftermiddagen blev det mys med familjen och vi åt god mat. Senare blev Pontus rastlös och ville pyssla. Vi tog fram pärlorna och pysslade lite.
Rasmus små händer försöker:



Magnus gick förbi och jag sa att "Pappa vill nog ha ett halsband!" "-Nej, svarade han ärligt. Det vill jag inte". Efter en blick av mig som hade kunnat döda ändrade han sig och sa att Jo, klart att han ville ha ett halsband! :-)
Killarna fixar!



Pontus:



Söndag förmiddag och jag känner mig mör. Vi har lånat mina föräldrars bil för att åka till Varberg där Pontus knattelag ska spela i periodpausen av Superligan. Pontus är fortfarande inte riktigt frisk så det blir lugnt.


Skit!

Bara några minuter efter mitt förra inlägg då jag var hoppfull och drömde mig iväg på en semester med min familj så kom dråpslaget. Pontus är lite febrig idag och Magnus som är hemma med honom skulle lämna Pontus hos mig så att vi kunde luncha ihop medan Magnus fixade lite grejer med sitt jobb. Jag såg så himla mycket fram emot att få träffa Pontus en stund, bara han och jag.. men..
Magnus ringde och vår bil har gått sönder. Det lyser en röd lampa med instruktionen att bilen måste stängas av omedelbart. Tusenlapparna fladdrar iväg i vinden tillsammans med vår semester.. Skit!


Bonus = Semester?

Har just fått reda på att det blir en liten bonus utbetalad i april.
Sitter därför och drömmer mig bort eller ja, jag har faktiskt tagit det steget längre och preliminärbokat en 2 veckors resa i slutet av maj strax efter Magnus 40 års dag. Bodrum, Turkiet, all inklusive, pooler, vattenrutschkana, Lollo & Bernie, gym..



Någon som varit i Bodrum?
Jag vill!! Våra resor är guld värda och vi är inte rika, men hittills har det varit värt att lägga våra få sparpengar på upplevelser likt detta. Två veckor tillsammans hela familjen att bara njuta, sola bada, mysa, äta gott, slippa städa, laga mat och.. Mmmm..

Måste fundera ett tag till angående ekonomin. Om man hade vetat exakt hur ekonomin kommer att se ut kommande månader skulle det inte vara något problem. Så är dock inte fallet.
*drömmer vidare*


Vardag

Magnus lämnar killarna på förskolan och jag hämtar på eftermiddagarna. Det är en härlig känsla i magen när man närmar sig förskolan.. Här ett foto från igår eftermiddag när jag precis hämtat Rasmus:



Vi hämtar sedan Pontus och går hem för att fixa iordning maten. Igår blev det lite vardagslyx med hamburgare! Pontus komponerar ihop sin burgare:



Rasmus:



På kvällen igår var Pontus i mitt rum när jag öppnade min garderob för att plocka fram kläder till morgondagen. Han fick då syn på en hemlis på en hylla högst upp. Där låg nämligen en skateboard som jag köpte på en stor utförsäljning och som jag tänkte Pontus skulle få till sommaren. Det sprack! En jätteglad Pontus!



Vardagen rullar på. Imorgon får Magnus både lämna och hämta för jag ska på bio med jobbet. Hamilton blev det. Jag hade önskat Simon och Ekarna, men man kan inte få allt.. Kanske någon som vill se den med mig snart? Nu spelar Rasmus innebandy med Magnus på golvet i hallen och jag ska slå mig ned bredvid Pontus i soffan framför Bolibompa.


Benjamin 4 År!

Idag var det kalas! Benjamin, mitt kusinbarn, fyller 4 år idag!
Här är charmören!



Rasmus:



Min pappa och "extramormor" Margaretha med kalashattar på!

 

Benjamin fick en cykel i present!



Tårta!



Efter tårtan var det dags för skattjakt för barnen. Mikalea gjorde skattjakten så bra med hjälp av en historia. Det passar bra med skattjakt här för huset är som ett stort slott. Pontus hittar en skatt i ett skåp.



Jag tar ett foto på Rasmus i ett av de stora mäktiga fönstren:



Skattjakten avslutas med att Mikaela läser slutet på historien i en stor tjock bok:



Pontus:



Pontus provar Benjamins present tillsammans med min kusin Evelina:



Nu är vi nyss hemkomna och Magnus har gått ner till idrottshallen för att kolla på innebandy. Killarna ska nu doppas i ett bad och få bort bla lite grädde ur håret.. ;-)


Banangympa, innebandy och kalas!

I fredags tog jag ledigt och hade lugn morgon med killarna. Klockan 11 var det begravning för vår granne Ivar 97,5 år. Det var en jättefin begravning!
Hämtade sedan barnen som bara varit på förskolan i 3,5 h vilket kändes bra. Vi gick till banangympa där vi inte varit på nästan ett år. Killarna med bollar:



Rasmus gungar i ringarna:



Stor kille klättrar i ribbstolarna:



På kvällen åkte jag in till stan för after work med kollegor från förr och nu och hade en kanonkväll! Samtidigt fick Rasmus för första gången följa med Magnus och Pontus på innebandyträning! Som han längtat!



Pontus, Rasmus och Elias:



Våra fina innebandykillar:



Banan behöver man när man tränar mycket!



Idag var det -14 grader ute, svinkallt! Pontus var bjuden på kalas hos Oliwer på bushuset i Torslanda. Vi åkte hela familjen och betalade för Rasmus som hade skoj!





Hoppar studsmatta!



I bollhavet..



Fick inte något bra kort på Pontus som var med sina kompisar hela tiden så det blir många foton på Rasmus. Kan bara inte låta bli att även ta med detta - fint!



Nu ska jag strax åka till stan med mina föräldrars bil. Vi lånade den i veckan när vårt bildäck gått sönder och pappa ville att vi skulle åka ut till stugan och stänga av vattnet och sätta på alla element. Nu har de precis landat efter en vecka i Alperna och ska ut till landet för att kolla till stugan i kylan.
Själv hade jag för ett par veckor sedan ställt ut några jordgubbscider på altanen. Så är det någon som är sugen på jordgubbsisglass finns det över hela altanen! Ta med en liten sked bara..


Besök

Igår brummade det till utanför fönstret. Det var farbror Mikael och hans Malin som visade upp den nyinköpta fyrhjulingen.



Annars hade vi besök av två Spiderman igår - läskigt!



Har jobbat 13 timmar idag så nu blir det läggdags!


RSS 2.0