Fredagsmys & Sport

Vi hade en mysig fredagskväll igår med god mat och Fångarna på Fortet. Så skönt att killarna är så stora nu att man kan se på nåt annat än Bollibompa!


Imorse började Pontus simskola för terminen. Pontus blev uppflyttad efter förra terminen till en ny grupp; Grodan. Idag startade den. Fröken berättade att i den här gruppen är det inga konstigheter om man går flera terminer då steget till att börja simma minst 10 meter är stort. På slutet bad fröken Pontus och en annan tjej att ta av dig simpuffarna och simma. Pontus fixade 10 meter galant och efter lektionen ringde fröken mig och erbjöd Pontus en plats i nästa grupp med större barn. Stolt!

Vid 16:30 var det dags för innebandyträning. Båda killarna var jätteduktiga! Rasmus var med hela träningen för första gången och kämpade bra.


Skollämning

Vardagen rullar på. Magnus har jobbat på två olika skolor denna veckan och samtidigt kaklat färdigt vår hall. Det blir så fint!
Sitter på bussen på väg till mitt nya jobb där jag nu är självgående även om det blir lite frågor om systemen ibland. Jag trivs! Har precis lämnat vår store son i skolan. Jag uppskattar våra morgonpromenader till skolan. Pontus pratar på och det är en fröjd att lyssna.


Vårt bröllop!

Här kommer äntligen foton från vårt bröllop!
Här i sjöboden precis innan vi skulle gå ut i regnet på bryggan och gifta oss:
Glada trots regnet..
Dags för ringen att komma på plats..
Gifta!
På bryggan..kallt..
Efter vigseln åkte vi ut med båt för att fotografera. Det regnade massor så det blev bara några okej foton härifrån:
 
Efter båtturen och spöregnet var jag frusen när vi satte oss i bilen för att åka till vår sommarstuga där vi hade middagen. När vi kom fram sprack det upp och solen började skina. Underbart!
Karla, vår fotograf, lockade Rasmus med en godis på kameran för att få honom att stå still en stund så skulle han få godisen sen.. Här är Rasmus på väg till godiset! Jag gillar det här fotot för det är så levande..
Våra ringar på brudbuketten..
Vi på landet..

Innebandyn förenade oss.. tack för det!

Min "berömda" enhandsfattning.
Innebandyfamilj!
Finaste..
Ooo hej!

Min make tappar mig snart.. ;-)

Vi..

Puss!
Lillebror och jag:

Magnus & jag med våra bröder:

Magnus och Mikael:
Kom igen nu gubbe lille.. ;-)

Med mina föräldrar som bjöd på all mat, partytält, bord, stolar, barnpassning, skjuts och en herrans massa jobb..
Matdags!
Magnus överraskade med att ha en sångare där som spelade fina låtar. Magnus junger med i en låt:
Vår fina tårta som grannarna på Orust gjort. Jättegod!
 
En helt underbar dag! Tänk att spöregnet inte gjorde så mycket utan att det verkligen var en kärlekens dag hela vägen. Magnus och jag kunde helt gå in i känslan då allt det praktiska löstes av mina föräldrar, min moster Ulrika och hennes Anders och son Andreas och min lillebror Axel. Ni är grymma! Stort tack för det!

Innebandystart & lite Liseberg

Idag var det dags för killarnas första innebandyträning för terminen. Kul! Pontus provade på att vara målvakt och tyckte det var kul. Rasmus var med när det var match, men övningarna hoppade han över!
Medan Magnus jobbade med klinkersen i vår hall tog jag med killarna till Liseberg. Vi var bara där i knappt 3 timmar, men det räckte. Vi åkte upp de åkkuponger vi hade kvar, lekte i kaninlandet och åt plättar med jordgubbssylt och mjukglass!


Fruhippa!

Igår blev jag kidnappad av min vänner sen ca 25 år tillbaka. De bjöd mig på en fantastisk dag som började med ett träningspass from hell: crossfit! Trodde jag skulle dö och idag känns det.. Överallt!

Lunch på Nääs och tjejsnack i solen följt av middag hemma hos Mathild. Underbart god mat:

Mina bästa vänner Lina, Lollo, Mathilda och Åse:

På väg ner till sjön Mjörn för att bada bastu och bada..

Helt underbart!

Jag glad! Vilken härlig dag som mina vänner fixat för mig. Och den avslutades alldeles perfekt med bastubad, cider, skratt och bad varvat om och om igen.. Eufori!

Tack tjejer för en grym dag!


Fotbollsskor!

Killarna har börjat spela mycket fotboll och om två veckor ska Pontus börja spela Kärra KIF så det var dags att investera i fotbollsskor. Rasmus fick också ett par.


Goa grannbarn!

Finns det nåt härligare än ungdomar som engagerar sig i barnen, latchar fotboll med dem på ett grymt pedagogiskt, moget, roligt och alldeles underbart sätt.. En sån härlig granne har vi förmånen att ha!


Pontus första skoldag!

Hur är det möjligt? Vi har ett barn som börjar skolan..kan inte fatta att det är sant! Idag var det upprop för Pontus i hans klass FC. Både Magnus och jag var  med.
På väg till skolan med nya ryggsäcken på:
Strax framme vid skolan:

Samling tillsammans med 23 nya kompisar..
Barnen fick i uppdrag att rita något de varit med om på sin semester för att pryda väggarna med.
Pontus koncentrerad:

Resultatet! Badning, vattten och strand..

Med sin fröken Anki:
Kompisar sedan de började dagis! Oliwer, Pontus och Emil:
Pontus var nöjd med dagen men tyckte det var ganska likt fritids. "Imorgon börjar det på riktigt!" sa han ikväll..

Proppmätta

Proppmätta efter gårdagens lunch på Ikea..


Kantarelljakt

En av blommorna på landet..
Barnen och jag åkte ut till Orust på fredagskvällen. Magnus var kvar hemma i stan och målade om vår trappa, gjorde den träfärgade panelen i hallen vit och lossade den plastmatta som legat i hallen.
Igår begav sig barnen, mamma och jag ut på en skogspromenad med siktet inställt på kantareller.
Rasmus och min mamma:
Pontus:
Rasmus:
Rasmus har hittat en sopp:
Mmmm...
Kantarellmacka!
Idag har pappa hjälpt Magnus här i Kärra att riva ut allt parkettgolv i vardagsrummet. Vi ska "få" nytt och fräscht! Imorgon kommer experten Anders (min mosters man) hit och hjälper till tillsammans med min pappa.
Det är guld värt!

Kulturkalaset

Jag mötte upp mina killar i trädgårdsföreningen idag efter jobbet. Det är kulturkalaset i stan och det är härlig stämning. Vi åt langos i gröngräset vid kanalen och strosade runt.. Mysigt!


Astrid Lindgrens Värld

Har kommit hem efter första dagen på nya jobbet. Känner mig trött, men har en bra känsla!
Igår hade vi en heldag på Astrid Lindgrens Värld. Det var en hel del regnskurar, men vi hade förberett oss bra.
Här hjälper Pontus till att skura bort efter ett skyfall:
Pontus & Pippi:
Rasmus pumpar vatten och Pontus blir borttrollad av tjuvarna i kortspel..

Vi kollar på Emil teater som var helt fantastisk!
Mina tre killar i Mattisborgen:
På bråkmakargatan..
Killarna fick varsina knäckklubbor och Rasmus somnade i bilen med sin i munnen:
Nu kan vi ta fram foton från den riktiga kameran igen och här är två från äventyrsbadet i Jönköping i lördags. Magnus och Rasmus:

De startade stora vågor emellanåt i badet:
Jag kommer nog att göra ett inlägg med lite foton från sommaren från kameran längre fram (om jag orkar).

Jönköping

"Väcktes" imorse av att killarna sjöng och bjöd på frukost på sängen och paket. Packade sedan och åkte till Jönköping. Här bor vi på Scandic Elmia och det är rätt sunkigt. Äventyrsbadet låg vägg i vägg och håller samma standard. Imorgon åker vi till Astrid Lindgrens Värld dit jag fått gratis inträde imorgon. Tanken med Jönköping var att vi skulle komma en bit på vägen.
Ikväll har vi i alla fall ätit fantastiskt god mat och jag är glad för det. Resten av dagen var rätt misslyckad faktiskt med bråk och tjafs..hade det funnits ett barnhem här där man kunde spontanlämna sina barn hade de nog blivit två pojkar rikare.. ;-)


Sista dagen på jobbet..

Så har jag lämnat in mitt passerkort och sagt hejdå till min arbetsplats Volvia efter 10,5 år. Det gjorde ont. På måndag börjar ett nytt kapitel i mitt arbetsliv och jag tror det blir väldigt bra.
Hämtade Pontus på hans fritids idag för första gången, stort!

På kvällen idag åt vi god mat på restaurang Manana, vår familj, mina föräldrar och Danne från Stockholm som är en god vän med hans fru Emma och deras lille goa Henning. Jag firades lite i förskott då vi ska iväg imorgon och fick presenter som jag blev väldigt glad för.


Fotboll

Det är mycket fotboll för killarna nu och det är toppen. Pontus kommer hem svettig och nöjd, kompisen ringer på och frågar om han ska med och spela fotboll.. Långt bort från tv-spel, datorer och i-pads. Vi har hållit sånt borta från våra barn på gott och ont. Kanske kommer de vara lite efter i datakunskap men de har i alla fall svettats, övat motorik och kondition i frisk luft. Kanske blir det en investering i en I-pad till hösten ändå med nedladdning av lite pedagogiska spel.. Får se.


Inskolning på fritids

Det gick bra igår för Pontus. Som han hade längtat! Det var inte många barn där men det blev utelek och lunch.. Kan inte fatta att vi har ett barn som inte längre går på förskola/dagis..


Bad & Blåbär!

Igår var det varmt. Barnen och jag packade ihop och åkte ut till havet, Sillvik. Här hade vi några mysiga timmar. Svenska livräddningssällskapet anordnade krabbfisketävling med pris till alla. Russinpaket istället för godis-tack för det!

Killarna fick flera krabbor!

På kvällen plockade vi av massa amerikanska blåbär från busken i trädgården och åt som efterrätt. Mums!
Idag ska Pontus skolas in på fritids. Det är 2 h till att börja med idag och Magnus är med. Här alldeles nyss utanför ingången:
 
Skönt att det blir en kortdag även för Rasmus som lite mjukstart på förskolan. Första dagen utan storebror på plats.

Härlig dag med barnen!

I fredags när jag kom hem från jobbet hade killarna kommit hem. Lycka!
Vi gick till Kärrakrogen och åt gott tillsammans:
 Rasmus ser en liten larv på vägen hem:
Igår hade jag en härlig dag med barnen medan Magnus hjälpte en kompis. Vi åkte in till stan och shoppade loss kläder på rean till barnen. Speciellt nöjd med Cubus rea med långärmade tröjor för 49:- och kortärmade för 29:-!
Vi tog en fika vid kronhusbodarna:
När regnskuren kom satt vi inne i biosalen och såg Epic. Det var bara vi och två andra personer i hela salen-lyx!
Pontus köpte även en ryggsäck till skolstarten:
På kvällen plockade vi grannens rabarber (med tillåtelse) och gjorde rabarbersaft!

Nu ska vi se vad vi ska hitta på idag. Kanske åka och ta ett bad..

Ikväll kommer de hem!

Ikväll kommer de hem mina killar. Längtar ihjäl mig! Åh, vad jag ska kramas!! Pratade just länge med Pontus, ett underbart samtal. Hit med mina kärlekar! Snurra fram klockan fort!

Bild från nu på morgonen..

 

Mera Dalsland..

Fått lite mer foton av killarna som är i Dalsland. De har det bra, äter äggmackor till frukost just nu och gårdagen bjöd på äventyr med fyrhjuling och moppe.. Killarna älskar det!

 Farbror Mikael har lustiga glasögon.. toalettringar och ölglas..
 
 
 Morgongympa:
 

RSS 2.0