Slottskogen

Idag var min näst sista lediga fredag innan jag börjar jobba heltid. Vi använde den till en tur till Slottskogen. Eftersom det kostar 20:-/h att parkera där och jag ändå har månadskort blev det buss.. Det är en del uppförsbackar i Slottskogen och Pontus ville gärna sitta i vagnen. Jag försökte med den klassiska "men du som är så stark orkar väl gå?".. Pontus nappade på den och här visar han mig hur himla stark han faktiskt är:


Saftpaus i värmen:


Mariekex/muta:


Efter att ha lekt på lekplatsen en stund åt vi lunch uppe vid djuren. Pontus tog en hamburgare och Rasmus en korv med bröd. Rasmus hade svårt att koncentrera sig på maten för det låg en katt och vilade en bit ifrån som han tittade på:


Killarna hälsar på dovhjortar. Rasmus var helt till sig och stod och pekade och ropade "BÄÄÄ" och "KLAPPA!"..


Vi tog rundan med älgar, getter, fåglar osv och det var tröttsamt för vissa..


Det passade bra att Rasmus somnade för Pontus var väldigt ivrig att få göra ponnyridning. När vi kom dit stängde de en halvtimme för lunch och jag försökte få med Pontus vidare men det gick icke. Han skulle vänta och så fick det bli. Här väntar han på sin tur med hjälmen på:


För första gången gick inte jag bredvid Pontus (stod kvar med sovande lillebror) när han red och han var jättestolt!


Kolla glädjen!

När vi skulle åka hem ville Pontus prova att åka spårvagn så vi tog vagnen ner till stan och tog bussen där istället. Pontus konstaterade på spårvagnen att "Nu har jag åkt både buss och spårvagn och tåg med mormor och flygplan. Nu är det bara helikopter kvar!" -Ja, sa jag. Fast jag har heller aldrig åkt helikopter. Det är jättedyrt! "-Fast jag har ju jättemånga pengar i min spargris!!"
När vi gick av i Brunnsparken och promenerade mot bussen passerade vi en av alla de som sitter och tigger i stan numera. Det här var en gammal dam med sjalett på huvudet. Precis när vi gått förbi sa Pontus: "Mamma.. Var det en häxa?"

Det blev en lång och härlig dag, tack för det fina vädret som tillät oss göra en riktig sommarutflykt! När vi kommit hem hela familjen blev det kyckling, ris och currysås och barnen älskade det! Efter att ha busat omkring en stund med varandra lugnade killarna ner sig och återfanns i soffan hos sin pappa:

Imorgon ska Rasmus följa med mina föräldrar till landet ensam för första gången. Det har inte varit helt enkelt att förankra hos Pontus som varit riktigt ledsen över att inte han ska vara med mormor och morfar. Men nu har det vänt och vi har storslagna planer inför morgondagen. Pontus har bestämt Liseberg, restaurang (McDonalds) och bio! Vi får se hur mycket han orkar.. Ikväll packade han till och med sin ryggsäck åt Rasmus och fyllde den med leksaker. Rasmus ska få låna ryggsäcken nu när han ska till landet. Vilken storebror!


Annandag Påsk på 4H gården

Jag har delat upp helgens händelser i två blogginlägg för jag hade så mycket bilder och en del att skriva.. :-)
Morgon på Prilyckegatan, Rasmus med sina två favoriter, nallen och vällingflaskan:


Idag var det Magnus tur att vara sjuk. Han hade jätteont i magen och fick bli kvar hemma medan vi andra promenerade upp till 4 H gården. Pontus envisades med att ta cykeln men jag sa att han kommer inte att orka cykla hela vägen och jag kan inte köra både vagnen med Rasmus i och bära hans cykel. Han blev vansinnig och jag gav med mig. Tänkte att vi kommer inte att komma fram och då har han lärt sig en läxa. Det blev han som lärde mig en läxa! Duktigare och envisare kille får man leta efter! Visst fick han hjälp i uppförsbackarna, men oj vad han cyklade!


Det är en hel del djur på 4 H gården och idag var inte Rasmus rädd. Fast han säger "BÄÄ" till vartenda djur förstås..


Pontus klappar en get:


Bullpaus:


Jag hade planerat att Rasmus skulle få rida idag för första gången, men han var inte riktigt med på de planerna. Han tittade skräckslaget på mig och skrek när jag började lyfta honom mot hästryggen.. Fick avbryta mina planer och spana in Pontus istället:


Pontus kastar bollar på toarullar. Lägg märke till bollen som är nästan framme:


Jag älskar detta fotot:


Min tuffe lillprins som blivit så stor!!


På vägen hem stannade Pontus plötsligt sin cykel och hoppade av. "Jag måste han en vitsippa till pappa. Då blir han nog bätte i magen!"


Det blev en bra påskhelg ändå trots allt. Jag är trött, men har inte ett dugg ont längre. Jag är bara så himla glad och tacksam över det jag har, tänker då speciellt på de här två kärleksfulla och omtänksamma killarna:


Ner och upp..

Det blev inte riktigt som jag förväntat mig i påskhelgen. Hade sett fram emot 4 dagar ledigt och en massa gjort med vår altan och påskmys. Magnus jobbade i Linköping på fredagen som jag skrev i förra inlägget. På kvällen när jag nattat killarna fick jag plötsligt väldigt ont i magen. Magnus var på väg hem, men hade två timmars bilresa kvar. Kände att jag borde åka in till sjukhuset och funderade på att be någon granne komma in och sitta här ifall någon av barnen skulle vakna. Samtidigt ville jag inte det för jag vet hur rädda de skulle bli om de vaknade och varken jag eller Magnus var här så jag stod ut. När Magnus kom hem skjutsade hans kompis Peter in mig till Sahlgrenska där de undersökte mig och hittade blod i buken. Det var en stor blodcysta som spruckit vilket gjorde ont. Jag fick en morfinspruta i benet och blev inlagd. De ville smärtlindra mig under natten och undersöka mig dagen därpå. Det gjorde de och man konstaterade att jag inte bara hade blödningen från cystan utan att jag även vid mens blöder ut "bakvägen". Läkaren skrev en remiss till Lundby sjukhus och jag ska utredas. Jag fick sedan åka hem med två olika smärtstillande. Kom alltså hem vid lunch på påskafton. Var så himla trött hela dagen och somnade tidigt. Sov 14 timmar och sedan mådde jag som vanligt igen!

Medan jag låg på sjukhuset "fixade" Magnus till Pontus lite så att han såg ut som en av KISS medlemmarna:


Innebandymålvakt?


Medan Rasmus och jag låg och sov på Påskaftonskvällen, efter att pojkarnas farmor hälsat på, gick de större killarna i familjen upp till påskbrasan:


På påskdagen mådde jag som sagt bra igen. Det var som natt och dag! Det var härligt väder ute och Pontus tjatade till sig att vi skulle ta fram "poolen" vilket vi gjorde. De älskade det!


På kvällen tog vi en tur till havet med våra goa grannar Lina och Jörgen och deras barn Lova, Isak och Lukas.
Rasmus doppar fötterna i vattnet:


När vi bestämt oss för att åka till havet sprang Pontus och hämtade en stor påse. Den skulle han nämligen ha till snäckor! Här letar han:


Isak och Pontus i vattnet:


Kompisarna Lukas och Rasmus:


Magnus och Jörgen tog med de stora barnen på en promenad på klipporna vid solnedgången:

Det blev en underbar sommardag mitt i april som inte hade kunnat sluta bättre. Lite kompensation för dygnet innan..


Långfredag

Idag är det Långfredag och på förmiddagen samlades killarna hos grannbarnen för att tillsammans gå ner till Öppna Förskolan som anordnade Påskgalej. Fina påskbarn:


Lova, Isak och Lukas var målade så Pontus ville också bli målad:


Fiskdamm:


Magnus är i Linköping och jobbar idag. Det är minsann inte lätt att köpa våfflor och saft till 3 personer och bära iväg allt till någonstans att sitta samtidigt som jag ska hålla koll på barnen bland alla andra.. Det är i sådana lägen jag saknar Magnus som mest. Eller i morse när både pojkarna bajsade samtidigt. Då hade han varit bra att ha! ;-)

Vi lekte på lekplatsen vid ÖF. Killarna hänger i en ribba:


Även lillebror är stark!


När vi kom hem somnade Rasmus och Pontus och jag satte igång att måla vår altan. Den ska bli vit och fin!
 
Vi målade tills grundfärgen tog slut och jag har konstaterat att jag måste köpa en till burk.. Suck!

Det är ett underbart väder idag och det är inga problem att gå i kortärmat och shorts! Här är en bild från i början av veckan då Rasmus vattnar blommor. Han älskar det och vill hela tiden ha "MELA!!" vatten..


Fullspäckad Helg

Sedan fredags morse har Magnus jobbat med SM-finalen i innebandy som spelades i helgen.
Vi andra har haft en fullspäckad helg. Det var min lediga fredag och vi åkte ut till Lerum och min kompis Lina som fått en liten dotter. Pontus och Otto är nästan lika gamla och sprang iväg och lekte så fort vi klivit ur bilen:


Alla killarna samlade:


Jag får hålla lilla Niila.. Jag trodde Rasmus skulle bli lite svartsjuk, men han var helt betagen i bebisen och log och klappade..


På lördag åkte vi ut till Orust efter frukosten. Vi hämtade upp mina föräldrar vid stugan och åkte sedan vidare till Stocken och fikade hos min moster med familj. Pontus åkte båt en sväng medan min morfar, Margaretha, min moster, Rasmus och jag väntade vid båthuset:


Pontus i båten! Han hade varit lite rädd idag och tyckte att det guppade men han lyste upp när han berättade att han hade fått styra.


På eftermiddagen blev det en tur till skogen. Vi gick en promenad bland blåbärsris och pinnar. Killarna tycker det är så himla kul med pinnar!


Pintus ville visa mig "Djurens Sjö". Han var helt exalterad när han skulle visa och berättade att här dricker djuren vatten..


Pontus "fiskar":


Vi sov gott i natt. Jag gick och la mig 19:30 med Rasmus och vaknade 12 timmar senare.. Killarna började söndagen med lite trädgårdsjobb på landet. Här har de stannat upp och kollar storögt på sin morfar som slipar:


Pontus tar i så in i.. för att hjälpa Rasmus framåt!


Det här är mina härliga föräldrar!! :-)
 

Här är min mamma på väg med pojkarna på en flygande drake till Landet Längesen:


På förmiddagen tog vi en tur till Sundby fik och lekte lite:




När vi kom hem pyntade vi påskriset som vi plockat på Orust:

Kycklingarna och porslinsäggen är framme så nu är vi redo för Påsken!


Pontus åker slalom!

I torsdags morse åkte Pontus upp till Sälen med mina föräldrar! På fredagen stod han på slalomskidor för första gången i sitt liv, 3,5 år gammal. Min pappa och Pontus tränade själva på förmiddagen innan skidskolan började klockan 13.




Det var Pontus och två andra 3 åringar som var anmälda till skidskolan. Man blir lite stolt när man får höra att Pontus var den enda som vågade åka! Han hade varit jätteduktig! Men trött blir man!


Det blev 2 dagars skidåkning i Sälen. Här kramar Pontus den snälla vargen som bodde här:


Min store son är bortskämd! Här är det hamburgare i backen, men det har blivit många restaurangbesök de här dagarna! Vissa har det lyxigt.. ;-)


Pontus kom hem idag och de sista timmarna innan han skulle komma stod jag knappt ut längre.. Gud, vad skönt det var att få hem honom!!!!
Det var inte bara jag som blev glad över att få hem Pontus. Det fanns en mindre kille här som blev helt överlycklig. Det var en underbar känsla att se när de båda satte sig ner mittemot varandra och pratade och lekte helt själva! När Pontus gick på toa en stund senare och stängde dörren grät Rasmus förtvivlat. När Pontus kom ut igen kastade sig Rasmus sig i hans armar och de kramades. Lycka!

Det blev bad på kvällen:


Man häpnas över barns fantasi. Pontus gick från att ena stunden stå naken med en pinne (svärd) i handen och ropa "Se upp din Landkrabba, nu åker du i sjön" till att gömma sig i två blåa korgar som skulle skjutas upp i rymden till att avsluta som chaufför i ett tåg med lillebror bakom sig i en av tågvagnarna:

Det märks väldigt väl när ett av barnen är bortrest. Det blir så tomt! Men det är skönt för Rasmus att få hela vår uppmärksamhet också för en gångs skull. Igår la han armarna om oss båda samtidigt och kramades samtidigt som han log av lycka. Härligt! Härligt är också det vårväder vi haft i helgen! Äntligen! Vi har rensat både på framsidan och på baksidan och idag köpte vi olja och färg till vår altan som ska målas vit. Köpte även luktärtsfröer som ska planteras. SÅ vackert!

På förmiddagen idag var Rasmus och jag en sväng vid lekplatsen medan Magnus sov (jag hade fått sova på morgonen). Rasmus träffade sin kompis Lukas och de var så goa mot varandra. När Lukas ramlade vid ett tillfälle skulle Rasmus hjälpa honom upp:


Rasmus har börjat köra bil till och från lekplatsen:

Ja, det blev ett långt inlägg idag. Men så blir det när man inte längre har tiden att skriva så ofta. Nu ska jag krypa till kojs. Tacksam för upplevelsen mina föräldrar har givit Pontus och lycklig över att ha alla mina killar under samma tak i natt!


Snuvad på utlovad vår..

Dagarna tickar iväg, förlåt.. I helgen var vi på Orust lördag till söndag. Vi hade planerat in besöket med tanke på det utlovade vackra vårvädret. Det uteblev. Inte besöket alltså, men vädret.. Grått, dimmigt och geggigt.. Vi stängde in oss på lördagskvällen och killarna målade med vattenfärger med sin mormor:

Senare på kvällen lyxade Pontus och jag till det och tog en bastu. Det var en helt underbar stund som bara han och jag hade. Han kommuncerar helt fantastiskt och jag bara njuter av att höra hans funderingar. Kärlek!

På söndagen åkte vi till ett fikaställe på Tjörn som vi bara sett på håll tidigare. Det visade sig vara ett guldkorn som säkerligen är ännu vackrare vid fint väder! Det var god fika och mysigt inrett men även väldigt härligt naturområde runt omkring:


Den här båten tyckte killarna var väldigt rolig att leka i:

Vi fick även syn på en stor groda vilket gav sommarkänslor!


RSS 2.0