Snörensning

Söndag och sista dagen på helgen, alltid lite jobbigt tycker jag.. Här är en bild på de nya sängkläderna Pontus valde igår:



Vi fixade och donade som sagt på hans rum igår, man ser vad som står i Pontus hylla idag! Och här har ni kaffeservisen:

 

Pannkakor blev det lunch idag, Pontus är väldigt duktig på att vispa:



Efter lunchen åkte Pontus och Magnus på utflykt. De besökte Wallenstamhallen och kollade på Pixbos innebandymatch:



Natten har bjudit på många dunsar och en av grannarna fick altantaket inrasat. Därför kändes det extra viktigt att få bort all snö på vårt altantak idag. Det är inte så lätt, men den lyckade taktiken var att Magnus från utsidan klätrade upp på en stege och grävde därifrån medan min pappa hängde ut genom fönstret och puttade ner den snön som låg längst in.. På bild nummer två här har Magnus just hoppat från stegen ner i den snöhög som blev. Han ville att jag skulle fota när han hoppade. Jag tryckte på knappen när han hoppade och bilden togs tyvärr när han landat. Roligt var att Magnus inte kom upp igen då det var så djupt så han fick gräva fram sig själv.

 




Jodå, här är vi!

Jag har inte skrivit på ett par dagar eftersom datorn har varit upptagen av min käre sambo som jobbar när det finns en tyst stund.. ;-) Dagarna rinner på, barnbidrag kommer och försvinner.. Denna veckan har jag oroat mig för att taket ska gå sönder på Pontus dagis pga all snön. Jag menar, något måste jag ju oroa mig för! Önskar ibland att jag var lite mer lik Magnus. LITE alltså.. typ en tusendels av hans "det löser sig" stil.. Det hade varit sunt.

I torsdags när Pontus var på dagis åkte Rasmus och jag in till stan där Mari bjöd tjejgänget på lunch. Rasmus träffade sina kompisar, här med lille Arvid:



Igår var vi på Öppna Förskolan, småkillarna och jag. Skottade sedan bort all nyfallen snö åt mina äldre grannar på ena sidan och mittemot. Siv som bor mittemot behövde även hjälp med handling då hon inte kom ut med sin rullator så då ryckte vi ut. Lustigt hur bra man mår när man gör nåt för någon annan!

Idag har vi spenderat en stund på Ikea tillsammans med alla andra göteborgare som nyss fått lön och inte vill vara ute i spöregnet, men ändå hitta på nåt.. Vi åt lunch där och nu har vi två killar som sitter i barnstol:



Vi hade pengar kvar från det presentkort vi fick i julklapp av mina föräldrar så vi shoppade lite. Pontus har pratat länge om att han vill ha en kaffeservis och bjuda på kaffe på sitt rum. Det hade jag lovat honom en längre tid nu eftersom han är en så duktig storebror. Han fick dessutom välja nya påslakan som vi bäddade sängen med när vi kom hem. Ni ska få se kort imorgon, det ligger en prins och sover i dem just nu! Vi städade Pontus rum grundligt, han och jag och fick rensat ut en massa trasiga leksaker och sådant som han nu är för stor för. Det blev jättefint och Pontus har bjudit på kaffe med sin nya servis.


Det blir Rhodos!

Ja, då var det bokat och klart! Det blir två veckors semester på Sunwing Resort på den grekiske ön Rhodos - ska bli helt underbart! Vi bokade ett barnvänligt rum med markterass med inhägnad gräsmatta. På hotellet kan man också träna gratis vilket är ett stort plus. Nu ska här vattengympas och aerobicas i slutet av maj! Här är två bilder från hotellet:

 

Tack, mamma och pappa!

Eftersom pojkarnas farbror Mikael fyllde år i måndags gick vi förbi med en liten present idag. Pontus hade bestämt att Mikael skulle få en godisklubba för då skulle Mikael bli jätteglad enligt Pontus. Pontus valde godisklubba och bestämde även vilken färg tulpanerna skulle ha. Här sitter han och håller presenterna:



En mindre rolig sak är att Pontus snowracer blivit stulen. Den stod utanför vårt köksfönster där den stått hela vintern förutom när vi åkt på den då.. Pontus blev jätteledsen och har idag pratat mycket om tjuvarna. Till Magnus sa han att han tyckte att lejonet skulle äta upp dem och man kan inte annat än att hålla med. Det gör ont i hjärtat att höra Pontus säga: "Jag är ledsen. Min snowracer.."


Rasmus 5 månader

Idag blir världens finaste lillebror 5 månader!
Igår var vi på Bvc och vägde och mätte. 8210 gram och 64,5 cm har Rasmus hunnit bli!



Rasmus ligger i soffan med sin nalle och slappar lite:



Pontus är på dagis ett par timmar idag och Rasmus och jag har varit ute på promenad i det härliga vädret. Finns inget vackrare än när solen lyser på den vita snön.

I natt vaknade vi förresten av ett skrik. Eftersom jag ammade Rasmus just då sprang Magnus in till Pontus. Jag kom in strax efter.
-Hur är det Pontus? frågade jag.
-Jag är rädd.
-Har du drömt något hemskt?
-Ja, han åt upp mig!
-Var det någon som åt upp dig?
-Ja, en älg. En sån stor älg!
-Men vet du vad.. Älgar äter inte barn. De tycker bara om gräs och sånt.
-Vad äter kråkan då?
-Ja, kråkan gillar tex små maskar..
-Vad äter kossor då?
-Kossor tycker också om gräs..
-Mmm..

Ja, så kan ett samtal låta vid 04 på morgonen.. ;-)


Vinterfoton

Det är helt otroligt vad mycket snö det är ute nu. Det är många som klagar, men jag tror att vi många grön/gråa vintrar framöver kommer att tänka tillbaka och längta efter en vinter som denna. Här sitter Pontus på bänken på vår gård där man i vanliga fall kan fika lite:



Åker snowracer:



Var tvungen att ta ett kort på denna gigantiska snöhög..



Hemma på gården. Det är svårt för Pontus att gå i den höga snön!



Kastar sig baklänges i den mjuka snön:



Vägen in till fotbollsplanen på gården är helt blockerad av all snö!



Pontus gräver fram lite av vårt staket framför huset:



Magnus igår när han skottat bort all snö från vårt plasttak:


När vi kom hem idag efter att ha varit ute i två timmar blev det våfflor med jodgubbssylt - mums!


Rasmus Dop

Igår döptes Rasmus i Kärra kyrka. Vädret var kallt och snö fanns i mängder. Faktum är att det hade snöat så mycket i helgen att hade dopet varit dagen innan så hade inte prästen kunnat komma berättade han. Här bär Magnus in sin andre son tio minuter innan dopet ska börja:



Det var två barn som döptes idag, Rasmus och en söt liten flicka som hette Solei. Min moster Ulrika håller Rasmus när han döps. Det gick jättefint, Rasmus var lugn. Pontus var med där framme och frågade när vi stod där så att alla hörde: "Vad ska bebisarna göra med det vattnet?"



Rasmus hos sin pappa:



Uppställning efter dopet. Gudfar är Magnus kusin Anders och gudmor min moster Ulrika. Min mamma hade under dopet sagt till Pontus att titta vilken fin klänning Rasmus har.. "-Det har den farbrorn också!" hade Pontus svarat då och pekat på prästen. :-)



Anders och Ulrika med Rasmus och på nästa bild har vi kommit till vår föreningslokal där vi firade efteråt. Magnus bror Mikael och Magnus moster Lillemor som bär Rasmus:

 

De stora killarna, Pontus och Benjamin, äter tacopaj med en massa majs:



Släktingar! Vi hade bara bjudit släktingar denna gången då lokalen max tar 30 personer.



Jag hade gjort doptårtor med egna marsipanrosor och allt och skulle bara till att spritsa grädde runt dem på plats. Det blev kanonsnyggt! I 3 minuter ungefär.. sen smälte den spritsade grädden trots att tårtorna stod i kylen.. :-( Hur är det möjligt? Ja, ja.. vad är väl en bal på slottet? ;-)

Rasmus fick jättefina presenter! Ett set med tallrikar, mugg och bestick med motiven från Elsa Beskows vackra bilder från Hatt-stugan. Dessutom själva boken! Ett trätåg!

 

Böcker som storebror kan tjuvläsa och fina ljuslyktor:

 

Muminbestick och en himla massa pengar! Jag tror Rasmus just nu är rikast i familjen.. ;-) Jag har öppnat ett konto till Rasmus som dessa pengar skall sättas in på och som han ska få när han flyttar hemifrån.

 

Tack alla som trotsade snöovädret och var med på Rasmus dop och firade att han har kommit till världen och tack snälla för alla underbara presenter!


Vi fredagsmyser..

Fredags morgon hemma i radhuset.. Tycker att mina killar är det vackraste som finns och jag bara måste fota dem hela tiden. Så här såg det ut i vårt vardagsrum i morse, Rasmus i soffan och Pontus framför tv:n för att pilla på knapparna:

 

Idag blev det en promenad ute för att sedan landa en stund på biblioteket. Jag tycker det luktar så gott på bibliotek! Pontus pusslade tre olika pussel och kikade på olika böcker:

 

Vi invigde sedan det nyöppnade fiket vid simhallen och åt lunch. Lyxigt! Det var mysigt inrett med levande ljus och mysiga bord. Jag tyckte det var lite dyrt för att det ska kunna bli en vana att gå dit. Köpte 2 kokta korvar i ett bröd vilket kostade 30:- tillsammans.. En festis på det och Pontus lunch kostade mer än en middag på Ikea.. ;-)Till mig köpte jag en kycklingsmörgås som var på tok för stor, men god!

 

Pontus är framme på landet nu med mina föräldrar. Jag tyckte det var jättejobbigt att de åkte när det snöade så men det gick fint hela vägen. Vi hade kollat på SMHI och Vägverket innan att det såg bra ut, men jag kunde ändå inte hålla tårarna borta när Pontus skulle gå. "-Jag är lite ledsen för jag kommer att längta så efter dig!" förklarade jag för Pontus. "-Jag kommer tillbaka till dig" svarade han som den självklaraste saken i världen och att jag därför inte behövde vara ledsen. Han är klok vår Pontus!

Nu har jag bakat lite inför dopet och imorgon ska det bli mer av den varan. Fick förresten den här bilden på mms av Magnus idag med texten: Vi får ha koll på K o Y!



Passar bra så här när Pontus är med dem på landet.. Man blir ju lite orolig.. ;-)


Snön bara vräker ner!


Gud vad det snöar ute alltså! Det bara vräker ner! Idag har jag äntlign fått besöka frisören för första gången sen i juli och det känns så himla skönt nu! Killarna var hos mina föräldrar under tiden så att jag skulle ha närmre till en hungrig Rasmus efteråt.. När vi kom hem hade det snöat massor i Kärra. Pontus ville borsta på en gång!





Vi fick till slut tvinga in Pontus som bara ville vara ute och jobba.

Idag satte jag på Rasmus de kläderna han fick i present av mina kollegor. Jag tänkte ta ett foto och skicka som tack. Det var en trött fotomodell så det blev det här fotot. Tycker det är rätt skönt. Man ser riktigt hur gott han mår med bilringarna runt magen, avslappnad och go!



Hoppas att det inte vräker ner snö så här imorgon för Pontus ska med mina föräldrar till landet är tanken. Han vill det så gärna och jag skulle i lugn och ro kunna fixa och dona i köket med allt som ska göras inför dopet. Men är det snöoväder imorgon sätter jag inte min son i en bil till Orust! Märkte att min käre pappa tyckte jag var lite fånig när jag sa det och jag är kanske lite överbeskyddande. Men Pontus och Rasmus är det mest värdefulla jag har och bara tanken på att nåt kan hända någon av dem får det att gå sönder inom mig. Det är den enda nackdelen med att ha barn - det gör så ont att älska så mycket!


Räddande änglar

Igår fick våra goda grannar äntligen sin son, Lova och Isak sin lillebror. Han heter Lukas och kommer med all säkerhet bli en bra lekkamrat till Rasmus! Som vi har väntat!

Här är lite bilder från gårdagen som var något kaosartad. Det började bra med lek med tågbanan och Pontus hjälpte till att laga mat. Fick vara på tipptopp hela tiden då Rasmus är sjuk och gnällig och även Pontus snorig och med mindre tålamod..

 

Efter att varit hemma ensam med barnen hela måndagen då Magnus jobbade till natten blev det för mycket när Magnus ringde och sa att han behövde jobba sent även igår.. Jag som skulle åka och storhandla och fixa inför söndagens dop.. Mina föräldrar kom till undsättning, tack för det! Rasmus försöker se hur lång han kan göra morfars läpp:

 

I morse fick jag som kompensation en härlig sovmorgon. Magnus lämnade Pontus på dagis och jag körde sedan honom till jobbet. Vid redbergsplatsen såg jag att affären Limit haft vattenskada och reade ut en massa kläder. Jag fick köpt denna fina tröjan till Pontus och dessa byxorna till Rasmus. Dessutom fick jag själv ett par byxor och en tröja - blev lycklig!

 

Rasmus är ett riktigt charmtroll och det är så härligt att man nu kan få honom att skratta så han kiknar genom att busa med honom. Här har jag gömt mig under hans stol och dyker sedan upp och säger tittut.. Han skrattar helt underbart!



Ikväll ska jag jobba mina första timmar som två barns mamma. Jag ska börja jobba extra några timmar varje onsdagskväll på mitt jobb. Ska helt ärligt bli helt underbart härligt att få komma in och göra nåt annat än att vara mamma. Jag har ju dessutom ett jobb som jag faktiskt tycker riktigt mycket om. Det enda orosmolnet på himlen är att Rasmus inte tar flaskan och jag kan därför inte vara borta så länge..


Rosslig Rasmus

I förrgår kväll blev Rasmus dålig igen. Han har ju varit rosslig i luftrören mest hela tiden sen han var 2 veckor gammal, men nu fick han feber och var väldigt ledsen. Ringde Backa barnmedicin på morgonen som rekommenderade att Rasmus skulle undersökas samma dag. Då deras tider var slut fick vi tid på vårdcentralen här hemma. Pontus satt kvar i vagnen men var med i rummet inne hos doktorn. Doktorn hade väl kikat på Rasmus i ungefär tio sekunder när Pontus sa "-Är Rasmus bra nu mamma?" Min goa unge! Så omtänksam hela tiden! Under hela undersökningen fick jag förklara för Pontus vad läkaren gjorde, han ville veta precis så att inget konstigt hände med hans älskade lillebror.

Doktorn konstaterade att det låter rossligt men att det inte är någon fara med lungorna. Vi ska nu ta luftrörsvidgande i en vecka tillsammans med nezeril. Om febern inte har gått över ikväll blir det ett nytt besök imorgon.. Hoppas Rasmus blir bra till sitt dop på söndag!



Efter läkarbesöket stannade vi till på vår lekplats en stund medan Rasmus sov i vagnen. Det är inte lätt att hålla balansen i den djupa snön:



För övrigt var det en härlig stämning här hemma igår när Kalla tog OS-guld. Jag satt i vår säng med Rasmus i knäet och hejade och Pontus stod bredvid oss i sängen, hoppandes upp och ner och ropade: "Heja Kalla! Jobba, jobba, jobba!"


Vi firar Jan!

Igår åkte vi iväg till Floda för att se Magnus spela match. Tyvärr hade han inte kollat upp var hallen låg och vi var så sena att ingen lagkamrat svarade när han ringde så när vi väl kom fram efter att ha ringt min kompis Kajsa som bor i Floda var det bara en kvart kvar till matchstart så Magnus bara sprang och vi beslöt för att hälsa på Kajsa med familj istället medan Magnus spelade. Det var ingen glad Magnus som ringde efter matchens slut. Han hade varit så sen att han inte fått spela.. Kändes skit då vi liksom fått snurra runt hela Floda i onödan..

Vårt mål för dagen var sedan Alingsås och fira min morfar Jan som fyllt 70 år. Pontus lämnade presenten och här äter vi gott:

 

Pontus och min mormor kollar på smågubbar som finns i en liten låda. Jag kommer själv ihåg dem från när jag var liten:



Rasmus i soffan:



Pontus hjälpte till att dekorera tårtan och bära fram den! Den var kanongod!



Killarna fixar färsk apelsinjuice:



Det blev ett lyckat besök och killarna sov hela vägen hem!


Vintrigt Orust

Vi kunde inte åka ända upp med bilarna igår på grund av all snön så det blev till att parkera nedanför backen och promenera upp till stugan. Pappa drar packningen på pulkan:



Rasmus och jag i skogen på väg till stugan:



Man blir lycklig när man får syn på vår röda stuga mitt i skogen. Vi älskar det här stället allihopa och det är så kul att nu även Pontus tycker så mycket om att vara här.



Det var kallt när vi kom in så det blev till att tända brasan på en gång. Pontus hjälpte till att langa veden till sin mormor.



Rasmus i sin pyjamas vid frukosten i morse:



Idag på förmiddagen begav vi oss av för att åka till Jöksäter. Solen sken härligt på vägen ner till bilarna. Här går Pontus efter sin morfar:



Fick köpt nya regnkläder till Pontus, pyjamas och lite strumpor. Plus då en massa våtservetter som går åt med två småkillar.. ;-)


Tur man har musikaliska vänner!

Igår hälsade vi på hos min vän Lina och hennes son Otto. De bor precis där Magnus jobbar så det är smidigt att få med sig honom hem efteråt.. ;-) Lina är väldigt musikalisk vilket Pontus älskar. Lina spelade gitarr och vi sjöng allihop samtidigt som Pontus spelade trummor:

 

Idag har vi besökt Öppna Förskolan på förmiddagen. Sångstund, lek och semla avklarades innan vi gick ut ch lekte en stund i snön med solen framme - underbart! Ända tills den gick i moln.. vilken skillnad i temperatur! Pontus ville hålla Lova i handen hela vägen till öf:




Nu har vi precis packat. Jag och smågrabbarna ska ut till landet med mina föräldrar och mysa. Magnus får tid att i lugn och ro koncentrera sig på jobbet och får sova ut imorgon. Han har inte fått en sovmorgon på hur länge som helst då han gått upp med Pontus så jag fått sova längre på helgerna efter att ha ammat nätterna igenom.


Vardagar

Vipps, vad de här dagarna tisdag-torsdag går fort när Pontus är på förskolan 10-14:30. Igår fick jag storstädat hela bottenvåningen, gjort i ordning två stora påsar med kläder som inte används och som i morse plockades upp av Hjärtehjälpen (Baltikum). Känns skönt att det går till nåt vettigt!

Här är vår fine Rasmus i soffan:



Eftersom Magnus jobbade sent igår bjöd jag hem mina föräldrar på middag på kvällen så man fick lite sällskap. Här läser min pappa Bamse tidning med Pontus:



Idag gick det superenkelt med Pontus på morgonen! Tänderna borstades utan problem och även kläderna kom på smidigt, SÅ skönt! Vid lunchtid kom Magnus hem då vi hade prästen som ska döpa Rasmus nästa vecka här på besök. Vi gick igenom dopet och småpratade stelt.. ;-) Hämtade sedan Pontus på förskolan och stelheten var som bortblåst och äkta glädje sprudlade. Pontus blir alltid jätteglad när han ser mig. Han är även glad när vi kommer till förskolan, men det är så gott att se hans glädje över att Rasmus och jag är där. Idag tog vi en promenad till stallet och kollade på hästarna. Pontus blev väldigt besviken över att han inte kunde få rida. "Jag vill gärna rida, mamma!" sa han gång på gång..

 

Stannade till på lekplatsen på hemvägen och lekte i det snötäckta området.  

 

Rutschkanan åktes ett flertal gånger och även jag provade trots att den bara är för barn upp till 15 år.. Men jag är ju inte SÅ mycket äldre. Det var riktigt kul, jag flög ur den och Pontus gapskrattade!


Kul på Universeum

Förra måndagen konstaterade jag att måndagar är den tråkigaste dagen på veckan så här års med tanke på att öppna förskolan är stängd och det blir många timmar som man ska fördriva på nåt kul sätt. Idag bestämde vi oss för att göra måndagen rolig och åkte till Universeum. Okej, det tog 1,5 h innan vi satt i bilen och det var en kamp att få tänder borstade och kläder på, men ändå! Universeum är ett härligt ställe där det funkar att ha med barnvagnen. Rasmus låg i den medan Pontus promenerade själv. Vi började högst upp där det fortfarande var lite kyligt. "Titta här då mamma!" hördes från Pontus stup i ett:

 

Pontus pussade på den här rutan.. Hahaha.. Han tyckte nog fiskarna hade pussmunnar!



Vi passerade sedan akvariet med hajar, en jättestor sågfisk och andra färgglada fiskar. Vi hade sådan tur att vi tajmade in när man skulle mata hajarna vilket var mäktigt att se! Väl nere i regnskogen vaknade Rasmus och såg sig nyfiket omkring. Pontus fick syn på den här fågeln, sträckte armarna mot den och sa att "Jag vill ha honom, mamma!"

 

Vi åt lunch där och gick sedan tillbaka in och kollade lite till. Pontus hittade en kompis som han lekte en bra stund med. En godisklubba fick det bli till efterrätt för det har Pontus pratat om hela helgen men inte kunnat få någon då vi inte passerat någon affär.

 

Man blir väldigt trött efter ett par timmar på Universeum och Pontus slocknade i bilen på vägen hem. Det var bara att lyfta ur honom, klä av honom ytterkläderna och sedan lägga honom på soffan. När jag la ner honom öppnade han ögonen lite och log mot mig innan han somnade om igen. Då känns det som om man har haft en bra dag!



Entrén för vuxna är 155:- vilket jag tycker är dyrt. Barn under 3 år går in gratis. Såg när vi skulle gå hem att årskort kostar 395:-. Jag frågade om jag fick lägga till mellanskillnaden och köpa ett årskort vilket gick fint. Så nu kan vi åka hit fler gånger utan att betala nåt inträde fram till slutet av oktober i alla fall då Pontus fyller 3 år!


Sveriges omtycktaste juice tycker jag inte om!

Tjoho! Jag har hittat min kamera! Den låg i skötväskan på ett ställe där jag absolut inte kan ha lagt den, men strunt i det. Nu är den hittad! I kameran fanns det här fotot på killarna från en kväll i veckan där de båda har på sig sina Alfons Åberg pyjamaser. Mys!



Idag när vi hade sovit lite middag hittade Pontus en krona. "Grisen är hungrig!" ropade han! Kom på att jag hade en liten burk med en kronor och femtio öringar som han kunde få. Så här såg det ut när grisen blev mätt och belåten:



Rasmus har allt mer börjat uppskatta leksaker. Här läser han bok:



Igår kväll när vi satt och kollade på tv bad jag Magnus tända två ljus som står framme vid tv:n. Han tände dem och ställde ner dem helt fel. Jag kanske måste söka hjälp för det här, men det liksom drar i hela mig när de inte står rätt. Kan inte sitta still, det kliar liksom av irritation. Detsamma kände jag idag när det här juicepaketet från Bravo står på köksbordet:



"Omtycktaste"!!! Det gör ont i mig!! Mest omtyckta heter det skriker hela min kropp. Fick vända på paketet.. Vem vågar dricka Bravo juice när de skriver "omtycktaste"?? Nä du, aldrig att jag gör det!


Kalas

Igår var jag på ett bodypump pass på förmiddagen. Det känns ordentligt i kroppen idag kan jag säga! Men ändå skönt på nåt konstigt sätt.. Vid 13 åt vi lunch hemma hos mina föräldrar och åkte sedan till Benjamins kalas. Pontus var bekymrad när vi åkte hemifrån att vi inte hade någon present till Benjamin med oss trots att jag berättat att den låg hos mormor och morfar. Vi fick blåsa upp en ballog och ta med för att komma iväg. Här bär Pontus paketet på väg in på kalaset:



Pontus ger paketet till födelsedagsbarnet:



Det var ett roligt kalas med sångstund. Daniel spelade gitarr och vi sjöng en massa barnsånger. Pontus spelade munspel, en annan tjej gitarr osv.. Benjamin fick en massa fina presenter. Pontus utnämnde Benjamins nya traktor som man kunde köra själv till den bästa tror jag. Här sitter Pontus och Rasmus på den:



På kvällen var tanken att jag skulle laga mat, men jag orkade bara inte. Det fick bli Sibylla igår till Melodifestivalen. Pontus låg i min famn när vi kikade på festivalen. En härlig känsla! Han luktar så gott och man kan pussa honom i nacken när man vill..


Ett magiskt datum!

Den 5:e februari har blivit lite av ett magiskt datum. I morse väcktes jag av ett sms. Det stod att våra vänner Linda och Fredrik fått sin andra son under natten! Samma datum förra året fick min kompis Lotta sin lille Viggo som alltså fyller 1 år idag. Den femte februari 2008 föddes mitt kusinbarn Benjamin som firar sin 2 års dag idag! Helt otroligt - grattis alla grabbarna! Benjamin ska vi få fira på kalas imorgon.

Idag har vi haft en härlig dag. Förmiddagen spenderade vi inne hos våra grannar Lina, Lova och Isak. Lina bjöd på pannkakor och vi hade med oss det som blev kvar av gårdagens äpplepaj. Så skönt när Pontus leker helt själv med dem utan att jag behöver vara med. På eftermiddagen begav vi oss ner till Kärra Sporthall där det var banangympa. Pontus provade som vanligt på både det ena och det andra:



Idag gungade Pontus i ringarna för första gången! Jag kanske har varit alldeles för mesig för det gick hur bra som helst. Jag har varit så rädd för att han ska tappa taget och trilla ner på mattan för det är ju en bit, men han höll i sig ordentligt och tyckte det var jättekul!



På tal om att vara för mesig så kände jag mig lite dum härom dagen. Vi skulle äta middag och jag ville ta på Pontus haklappen. "Jag vill inte ha haklapp, mamma!" sa Pontus. "Jo, annars spiller du vet du" sa jag. "Nej, mamma. Jag gör faktiskt inte det" svarade Pontus vilket gjorde att jag bestämde mig för att han skulle få prova att äta utan. Han spillde ingenting!


Lek i snö och äpplepaj!

Nu är min kamera borta igen. Fattar inte var den tar vägen! Jag borde ha något slags larm på den som tjuter om jag trycker på en knapp.. Det får bli foton från min telefon istället.

Dagarna rullar på. Igår var Rasmus och jag på mitt jobb och hälsade på. Rasmus fick jättefina kläder från min gamla avdelning. De här jeansen tyckte jag var supercoola!



Vi brukar alltid vara ute en stund efter att jag hämtat Pontus på dagis. Det var vi idag också. Pontus ville leka på lekplatsen och jag tror inte det någonsin har varit så mycket snö där någon gång. Pontus sjöng när han stod här vid ratten: "Sjörövarfabbe farfars far!"



Rasmus hade sovit innan vi hämtade Pontus så han va pigg och ville absolut inte ligga i vagnen. Det fick bli den här varianten:



Pontus och jag har bakat äpplepaj nu på eftermiddagen och nu ska vi laga middag.


Måndag - tråkigaste dagen i veckan!

Killarna i soffan framför barnprogram medan jag dammsuger:



Det fick bli en tur ut i friska luften. Man blir ju knäpp om man inte kommer ut varje dag.. Pontus skottade bort snön utanför vår ingång med sin traktor så att jag kunde köra ut vagnen. Mycket bra!

 

Det är helt dött ute så här års. Känns inte som om det är några andra ute över huvud taget. På lekplatsen syntes inte ett spår i den tjocka snön och Pontus fick borsta bort snön som fallit under natten från gungan.



Vad gör alla mammalediga? Måndagar är skittrista så här års eftersom Öppna Förskolan inte har öppet och man inte vill vara ute någon längre stund eftersom det inte går att mata Rasmus ute. Det blir långa timmar. På kvällen kom mina föräldrar förbi på middag. Pontus har tjatat och tjatat om att han vill träffa dem, så så fick det bli! :-)


RSS 2.0