1:a Advent!

Jag önskar alla en mysig 1:a Advent!!



Jag älskar alla förberedelser inför jul. Jag tycker nog mer om den här tiden faktiskt än själva julafton.. Det är så mysigt att kika in i allas fönster och se hur andra har det.. Det lyser överallt när man är ute och går! Och hemma tänder jag mängder med ljus.. alla på behörigt avstånd från lilleman såklart.. :-)

Pontus sover middag just nu.. tar igen sig efter en tur på lekplatsen som tömde energiförrådet bra..


Möhippa!

Gårdagen gick snabbt! Magnus gick upp tidigt, åkte och hämtade min pappa och de körde ut till Orust för att slänga massa bröte på tippen. Verandan på baksidan har fått ett helt nytt räcke så massa gammalt trä skulle bort! Jag och Pontus sov lite längre och gick sedan till simhallen för att gå på babysim med de som är lite äldre.. Vi "simmade igen" eftersom vi missade en gång när vi var i Dublin. Det var riktigt kul att simma med de äldre för vi fick prova på lite nya saker..

Numera vet Pontus precis var saker och ting finns i huset.. Den här bilden möttes jag av när jag bara hade varit på toaletten 1 minut..



Jajemen, Pontus vet precis var i skafferiet russinpaketet står!

Det blev en hel del bak igår eftersom jag hade ansvar för efterrätten till kvällens middag med tjejerna.. Jag gjorde en kladdkaka med after eight och en citronpaj.. På kvällen tog jag alltså med detta och åkte till Ida där de andra tjejerna var tillsammans med huvudpersonen, den blivande bruden Sara! Hon var strålande vacker trots att hon hade fått 5 min på sig att välja klädsel på Myrornas.. Så ingen tvekan om att det kommer bli en vacker brud på lucia då bröllopet äger rum!


Stress!

Oj, oj, oj...vilken förvirrad mamma jag var idag! På morgonen började jag och Pontus storstäda för det är totalt förbjudet att ställa upp adventsljusstakar och tomtar om det inte är rent och fint! Mitt i fönsterputsande och dammsugande börjar jag fundera vilket tid babysimmet är.. Jag missade förra gången då vi var i Dublin och det var inte längesen den nya terminen började.. Hade för mig att det var 12:30 eller 13:30.. Kom på den briljanta idén att kolla på simkortet och där stod 13! Okej, vi städade på och längtade tills att klockan skulle gå så det var dax för sim.. När vi gick mot simhallen kände jag på mig att nåt var fel.. DÅ (varför inte tidigare??) kom jag på att det stod ju vårterminen på det simkortet jag tittat på.. Väl framme ser jag direkt vid ingången att mammorna som går in har yngre barn och det är inte Pontus badkompisar. Dubbelkollar i kassan och får bekräftat att jag har komit sent, men jag kan ju vara med på simmet för de yngre istället! Sagt och gjort, jag och Pontus pallrar oss in i omklädningsrummet och börjar ta av oss.. Då kom nästa smäll - jag har glömt våra badkläder hemma! NEJ! Ut igen, i med Pontus i barnvagnen, förklarar läget för damen i kassan som skrattar medlidande och jag börjar springa hemåt med Pontus i vagnen! För nog sjutton ska min pojke få simma som han älskar!! Har en kvart på mig, blodsmak i munnen, hemma, ryggsäcken står färdigpackad i hallen och väntar, på med den, springer tillbaka.. 5 minuter innan start kommer jag in till kassan. Damen i kassan står med nyckeln i handen som jag fångar på vägen..sliter av oss kläderna och på med badkläderna.. En välbehövlig snabb dusch - helt svettig - nu börjar lektionen!! Puh!!



Simmet var mysigt som vanligt!
Vi anmälde oss även till undervattensfotografering, den 22:e december kommer en fotograf som ska fota Pontus under vattnet när han dyker! Ska bli spännande och se hur de bilderna blir! Pontus föredrar ju att simma på ovansidan.. ;-)

Utflykt till Alingsås!

Igår var det dags för utflykt igen! Nu skulle vi hälsa på min mormor i Alingsås.. Eftersom det är en ganska lång resa för en liten kille tänkte jag se till att han var riktigt trött när vi satte oss i bilen så han skulle sova större delen av vägen och vara pigg när vi kom fram.. Så vi startade morgonen med att hälsa på katten som brukar hälsa på på vår altan och sedan sångstund på Öpnna Förskolan.. Pontus blir helt till sig av den här katten.. ;-)



Bilturen till Alingsås gick precis som planerat och Pontus sov gott..
Hemma hos mormor var det julpyntat till Pontus stora glädje! Pontus gick raka vägen fram till en liten garntomte som hängde i lagom höjd på en byrå.. Min mormor tyckte en ny tradition skulle införas: att Pontus skulle ha med sig en påse med lite grejer varje gång han åker därifrån.. Här går han med sin påse fylld med adventskalender, tomte och äpple till hallen för att ställa den där så vi inte skulle glömma ta med den hem..



Efter 3 timmar av upptäcktsfärd i lägenheten satte sig en trött Pontus i knät på sin mormorsmor och gäspade stort..



På kvällen gick Magnus upp på vinden och tog ner jullådorna.. Ja, vi har flera stycken!! Eller vi och vi.. Det är jag som har investerat i tomte efter tomte redan innan jag träffade Magnus så jag är skyldig! Jag älskar tomtar! Det verkar dessutom som om min son har fått nånting av mig hör och häpna!! Han älskar dem också och klappade förtjust i händerna när jag plockade upp tomte efter tomte!!

Trollunge!

Idag har vi gjort ännu mer julfint jag och Pontus! På morgonen tog vi vårt pick och pack och åkte till Plantagen och köpte julstjärnor.. så nu är köksfönstret juligt..



Fick bytt till julgardiner också som ni ser.. Inte helt lätt att stryka gardiner när min uppfinningsrike son har utsett gardinen mitt i strykningen till koja!!



När Magnus kom hem från jobbet började de busa lite.. Magnus plockade fram sin peruk som han har när han vill komma ihåg hur det kändes att ha hår.. ;-) Pontus blev väldigt konfunderad och kollade både en och två gånger på sin "pappa" eller om det nu var han?? Desto roligare tyckte Pontus det var att ha på sig peruken själv!! Han kollade sig i spegeln hela tiden och pekade:



Min lille Trollunge!



Nu ska grabbarna snart få en stund för sig själva medan jag ska på vattengympan i Kärra Simhall med alla tanter! :-)

Härlig vardag i Kärra..

Pontus är riktigt faschinerad av snön! Igår när vi var på lekplatsen på eftermiddagen pekade han och tittade frågande på mig flera gånger.. Marken såg ju inte ut som den brukade! Det ligger fortfarande kvar snö på marken idag vilket är mysigt och bidrar till julkänslan.. Jag åkte sent igår kväll till Coop och shoppade loss i hyacinter och amaryllis som nu är planterade i fina krukor med vitmossa runt... Mys!

Idag gick vi ut ganska tidigt jag och Pontus. Tillsammans med två grannfamiljer begav vi oss iväg till Öppna Förskolan där lek och sångstund väntade.. En dag som denna gäller det att pälsa på sig och så här instoppad är den lille prinsen:



Efter sångstunden gick vi vidare till Daniella och hennes son Leopold som bjöd oss mammor på pizza och god efterrätt! Killarna roade sig bra på egen hand med alla leksaker och varandra!



Pontus somnade som en stock i vagnen på vägen tillbaka.. så trött efter all lek!
På kvällen kom min mamma och hälsade på.. När hon har lite mycket på jobbet och tycker det är tungt behöver hon en dos av Pontus.. :-) Han vet hur man ska piggas upp!!

Det snöar!

Då var vi hemma i Sverige igen!
Flygresan gick jättebra, Pontus är verkligen duktig! Det är som om han vet att det är en speciell situation och är extra duktig.. Mamma och pappa kom och hämtade oss på flygplatsen eftersom Magnus hade innebandymatch.

När Magnus kom hem gick vi och handlade, oj vad kallt det var ute!! Brr.. 5 minus grader..
Det blev en mysig kväll förr alla tre, man tycker liksom mer om varandra om man varit ifrån varandra ett tag.

Idag snöar det ute! Vintern är på intåg på riktigt och med det kommer julstämningen smygande.. Så jag och Pontus satte på en julskiva och myste till samtidigt som det var dax för storstädning. Det är så härligt med Pontus, man märker verkligen hur han utvecklas! Han vill vara med och hjälpa till så fort jag gör något. idag tömde vi diskmaskinen ihop, Pontus gav mig en tallrik i taget med ett strålande leende på läpparna som jag fick stoppa in i skåpet.
Vår vita vägg i köket där Pontus brukar äta är liksom inte riktigt vit längre.. Pontus har lyckats skvätta både det ena och det andra på väggen så idag tog jag fram skrubb och disktrasa.. Medan jag torkade väggen med disktrasan kom Pontus fram och tog tag i skrubben och började torka väggen han också.. - Vilken underbar kille!!



Det enda orosmolnet på himlen är att vinterdäcken inte lyckades komma på vår bil i helgen.. Mina föräldrar hade bytt bil med Magnus för att fixa däckbytet på verkstaden på Orust där vi förvarar våra däck.. Verkstadskillen hade försökt i 2 h men inte lyckats få loss en bult på ett av däcken och fick till slut ge upp efter att ha förstört ett verktyg.. Så nu är det nästa lördag som gäller för däckbyte..hoppas det går bättre då! Jag har ju bestämt att hälsa på min kollega Melina på onsdag och min mormor på torsdag men med sommardäck vågar jag inte köra när man har en liten prins med sig.. Så håller tummarna nu för att det inte ska vara vinterväglag resten av veckan..


Kanondag!

Idag har vi verkligen haft en kanondag alla tre!
Efter att Axel fått sova ut lite så tog vi alla nåt spårvagnsliknande till ett shoppingcenter. Det var hur stort som helst med mängder av affärer, folk och caféer.. Fick shoppa lite såklart.. Bland annat den här snygga skjortan för bara 5 Euro! Blir nog perfekt att ha på julafton!



Vi spenderade mycket tid på ett leksaksvaruhus där allt var svindyrt. Men det kostar inget att leka.. ;-





Efter allt lekande och shoppande var vi hungriga och Axel tog med oss till ett helt underbart ställe helt inrett som ett 50-tals place.. Här spelades bara 50-tals musik och jag drack den godaste milkshaken jag någonsin smakat!!





Vi har haft en helt underbar dag tillsammans vilket jag är glad för med tanke på att det är vår sista dag här. Imorgon åker vi hem till Sverige igen! Ska bli så gott att komma hem.. Tänk att man måste komma bort för att verkligen uppskatta livet man har därhemma.. Vilken lyx att bo i Hisings Kärra - jag älskar stället! Och vad glad jag är för min sambo och tjejerna jag lärt känna genom bvc-gruppen! Saknar er allihopa tillsammans med miljön hemma som faktiskt är lyx! Vilka lekplatser vi har egentligen.. och ett ställe som Öppna Förskolan är ju guld värd!

Vi ses snart!


Jag vill hem!

Det är inte lika kul att blogga när man inte har roligt..
Dublin är inte en stad för små barn och mammalediga.. Det finns bara en enda lekplats och för att komma dit måste man korsa halva stan och trängas med massa folk.. Lekplatsen är inte ens speciellt rolig heller, men det är enda chansen för Pontus att få komma ur barnvagnen när vi är ute.. Kan inte släppa ner honom på gatan..då blir han trampad på direkt!
Nä.. så det blir väldigt lååånga dagar här.. Axel jobbar ju på dagarna och idag, fredag, gick han på after work då en kollega skulle sluta på jobbet och nu vid 22:30 sitter jag här själv igen medan Axel är ute och festar med kompisar.. Det får mig att fundera både en och två gånger varför han bjöd hit mig?? Men, men.. man tänker olika här i livet..
Jag har svårt att aktivera Pontus här som sagt, lägenheten är så liten..
Men tittut bakom gardinen är kul!



Vi har ju biljett tillbaka till Göteborg på tisdag, men jag har bestämt mig för att boka om den och åka hem nu på söndag istället.. Har provat att ändra bokningen 100 ggr men det är nåt fel på deras hemsida!! Blir så irriterad!!

Dublin är ju egentligen en mysig stad om man inte befiner sig i min situation..mysigast av allt just nu är juldekorationerna!!



Dessa tomtarna gillade Pontus! De spelade och sjöng julmusik och Pontus dansade och skrattade!



Namnsdagsbarn i Dublin!

Jag och Axel satt uppe och pratade till sent igår kväll, efter intag av min egengjorda tacopaj, så i morse var man lite seg..
Dublin är lite av en "nycklarnas stad".. Herregud, vad det är viktigt att inte tappa nyckeln här och vad jobbigt det är med alla dessa lås!! Har man varit ute på promenad måste man först låsa upp en gallerdörr som leder in till själva området där Axel bo, sen nästa dörr där nyckel krävs är in till själva byggnaden.. Väl inne här väntar nästa dörr - den in till korridoren och till sist nyckeln in till lägenheten! Hängde ni med?? Lägg då till att man även har en barnvagn som ska igenom allt detta..inte lätt att låsa upp o hålla upp en dörr och samtidigt dra igenom barnvagn!
Som om detta inte vore nog är det ju självklart även så att man inte kommer ut utan nyckel! Så när Axel ska till jobbet 7:15 varje morgon så måste ju givitvis jag och Pontus också gå upp för att "släppa ut" Axel genom alla dörrar och lås!! Och tror ni att Pontus vill somna om efter detta har ni fel! Grr...

Jaja.. Idag är det i alla fall Pontus Namnsdag - GRATTIS PONTUS!
Här leker Pontus i Axels lägenhet.. att slänga ut alla tidningar på golvet är en favorit som funkar både hemma och utomlands!



Idag bestämde jag och Pontus oss för att plocka fram vår kulturella sida och kolla in vad Dublin har att erbjuda på det området. Vi såg flera fina byggnader..





Både jag och Pontus får verkligen anstränga oss för att verka kulturella.. Pontus somnade ganska snart i vagnen medan jag låtsades intresserad en stund till.. Nä, då är det bra mycket roligare att gå i affärer, speciellt nu när alla julsaker finns på plats och julmusik strömmar ut ur högtalarna!!




På promenad i Dublins innerstad!

Nu är vi äntligen i Dublin hos min lillebror Axel! Flygresan igår gick fint, men det är inte helt lätt att resa ensam med en litet barn.. Inte direkt någon som erbjuder sig att hjälpa till för att lösa problematiken fälla ihop barnvagn utan att sätta ner sin son på marken i en vattenpöl..
Väl framme med flygbussen.. jaja, busschauffören fick stanna mitt på vägen efter att vi inte visste att man skulle ställa sig upp och skrika när man ville gå av.. kom Axel och mötte oss. Så kul att ses igen!! Och Pontus verkade inte ha några problem med att känna igen Axel, det gick som smort och Pontus fanns i Axels famn medan han lagade mat till oss under kvällen..
Här slappar killarna i den nybäddade sängen innan läggdags!



Idag på morgonen gick jag och Pontus promenad. Vad folk det är i Dublin!! Shit!!
Vårt mål var en stor park där vi var med Axel i somras när vi var här.. Den är jättemysig med fina träd, buskar, blommor, fågeldamm och lekplats!
Här är lite foton därifrån:







Just nu leker Pontus genom att ta fram Axels alla tidningar och slänga ut dem på golvet - tydligen en jättekul lek!
Tvn är på i bakgrunden men man kan inte se någonting eftersom lille prinsen har varit på sladdarna bakom tvn så det är lyssna som gäller..längtar tills Axel kommer hem från jobbet!
Nu ska jag och Pontus gå och handla lite grejer som behövs i ett hem och som små bröder inte tänker på..typ smör, bröd och toapapper.. hihihi...
Hej så länge från Dublin!

Nu åker vi!

Jaha, nu åker vi till flygplatsen om  mindre än 2 timmar!
Har packat nu på morgonen..inte lätt att packa när man har en nyfiken son som packar upp allt man stoppat ner..



Ja, jag vet att väskan är full av snask!
Det är faktiskt till Axel - de har inte så gott godis i Dublin! ;-)
Tänkte jag skulle dammsuga förut så att det är fint för Magnus i alla fall på hans första dag av "ung-karls veckan".. Brukar öppna altandörren för att få in lite frisk luft när jag dammsuger, blir så sunkig luft annars.. Hittade inte nyckeln till altandörren nånstans!! Pontus älskar att leka med den så jag kollade på alla ställen man brukar hitta den, men icke..
Så, alldeles nyss, när jag bara skulle kolla det sista i resväskan ser jag nyckeln - Pontus har packat ner den!! :-)

Ska bli så himla kul att träffa Axel! Nu har vi inte setts sedan i juli och man saknar!
Det enda tråkiga med resan är att vi lämnar Magnus hemma. Vi kommer att sakna honom jättemycket både jag och Pontus! Nu får jag läsa saga vid nattningen i en vecka..det blir samma saga hela veckan också eftersom jag bara packat ner 1 bok!! ;-) Här läser pappa saga innan läggdax under förra veckan:



Nästa inlägg blir från Dublin, Irland!
Vi hörs!

Lussekattebak och uppladdning inför resan!

Idag har jag och Pontus laddat inför resan. Tvättat, torktumlat, letat fram passen och ringt till Ryan Air för att försöka göra en ändring i bokningen.. Kom ju på i natt (jag kommer alltid på allt jag glömt mitt i natten, när jag gick i skolan kunde jag vakna på natten och komma på vilka fel jag hade på ett matteprov eller vilken glosa jag stavat fel på på tyskaprovet..) att jag inte skulle kunna nöja mig med bara handbagage (vilket jag bokat) för då kan jag ju inte ta med någon vätska..
Pontus är ju lite av en finsmakare och då duger det ju inte med välling utan Drikki Mellanmålsdryck ska det vara - inget annat duger mitt i natten! Så jag måste ju packa väskan full med dessa för att få sova och med en begränsning på 1 dl i handbagaget så ligger jag ju illa till.. Men det är fixat nu!

Jag och Pontus tänkte överraska Axel med nybakade lussekatter som vi vet att han gillar.. så idag har vi även varit i bakartagen! Pontus tyckte det såg väldigt kul ut när jag vispade och skulle prompt ha en egen skål med visp!



Här är resultatet!
Vi har provsmakat båda två och de var riktigt goda!




Vi är bjudna till Dublin! :-)

Tjoho!! Alldeles nyss när jag satt här på jobbet ringde min lillebror som bor på Irland och frågade om han fick bjuda över mig och Pontus 1 vecka till Dublin! OM HAN FICK!!! Saknar ju min lillebror och vad kul att bryta mönster, inte bara göra samma saker hela dagarna med Pontus..
Så nu på tisdag åker vi! Om 2 dagar alltså.. Fick sätta mig och ringa runt till släkt och vänner här för naturligtvis hade jag just kommande vecka bokat in varenda dag med besök osv, men alla tog det bra och vi bestämde nya datum!

Det här fotot är från vårt besök hos Axel i somras då vi hade kanondagar!



Innebandymatch en mörk lördag

Idag har varit en riktig höstdag, det känns som om det har varit mörkt ute hela dagen..
Hela familjen gav sig ut på en promenad i alla fall, minstingen somnade gott i friska luften!
Fram på eftermiddagen bar det iväg till Lundbystrand där Magnus skulle spela match. De hade många
 de ordinarie spelarna borta så det var en del nya killar med.. Matchen började med det ena bakåtmålet efter det andra..snart hade man 4-0 i baken.. "Blev det bakåtmål igen?" frågade jag Foppas mamma eftersom jag satt och matade Pontus när jag hörde domaren blåsa.. "Bakåtmål, vad är det?" svarade hon.. Ja, Foppas mamma är på alla matcher men det är klart.. inte många matcher som sett ut så här.. "Jaha, nu kan man ju lika gärna åka hem" konstaterade vi.
Men någonting hände.. man toppade laget i slutet av andra perioden och i tredje började jag och Foppas mamma känna hopp på riktigt. I takt med att man närmade sig ett oavgjort resultat blev vi galnare och galnare och hejade på som om det var OS.. Det blev till slut vinst för Magnus Kärra med 10-8!
En jättekul match att se på, den bästa hittills med tanke på den vändning man gjorde och den spänning det medförde.. man låg ett tag under med 2-7!



En framtida målgörare kanske?

Nu luktar det gott av mina nybakade bröd här, ska ta fram lite till familjen nu och mysa!

Mitt liv som sambo med en chefredaktör.. :-(

Ja, gårdagen blev väl inte riktigt som vi hade tänkt oss om man säger så.. Vi kom iväg i bra tid till Varberg. Väl framme var det föreläsning av Torbjörn Nilsson vilket är Magnus idol sen barnsben så det var kul. Middag serverades och sedan var det matchdax! En riktigt rolig match med tanke på alla mål som gjordes. Dessutom var det spännande hela matchen igenom då inte Varberg tog en betryggande ledning från start som förväntat. Nä, Täby vann otippat nog till slut i sudden!
Mitt i matchen blir det fart på Magnus telefon, han springer iväg, är borta, kommer tillbaka, antecknar, ringer mera osv.
Det visar sig att det kan ligga något bakom det rykte som cirkulerat ett tag ang att en viss Henke Larsson skulle ha börjat spela elitserieinnebandy..
Magnus får detta bekräftat efter vissa telefonsamtal. Vid matchens slut var tanken att vi skulle skynda till vårt hotell och bubbla lite bubbelpool innan Spa-avdelningen stängde. Detta insåg jag efter en tids ensam vistelse på läktaren efter matchen inte skulle kunna vara möjligt..tiden hade runnit iväg..
Ja, ja.. men vi skulle ju i alla fall få tid för oss själva på hotellet och sova en hel natt.. - vilken lyx!
Vi har knappt hunnit in på rummet förrän Magnus telefon börjar ringa igen.. Det är Expressen som vill att Magnus ska skriva en krönika åt dem ang det heta ämnet..deadline under natten!
Sagt och gjort.. Magnus försvinner iväg till hotellets dator och man ligger ensam på rummet.. sover en stund och blir sedan väckt av sms från Magnus att det nu bara är 20 min kvar tills han kommer.. Somnar till..vaknar när Magnus kommer in.. hans telefon ringer igen.. klarvaken! Besviken och arg.. :-(
J-a Henke Larsson!! Var du tvungen att fatta att innebandy är sporten med stort S när vi skulle ha vår första barnlediga helg på över 1 år!!?

Är i alla fall stolt över min sambo, krönikan finns med i dagens Expressen och på webben läser ni här:

http://www.expressen.se/sport/1.1368859/innebandyexperten-stort-for-sporten


Foton och resa till Varberg!

Idag smäller det! För första gången någonsin ska Pontus sova utan vare sig sin mamma eller pappa!
Jag och Magnus ska åka till Varberg, gå på middag och kolla på innebandy match Varberg - Täby. Efter matchen hoppas vi på att hinna bubbla lite i bubbelpoolen på hotellet.
Mina föräldrar ska bo med Pontus här hos oss, det kommer säkert gå jättebra men Pontus vaknar ju ett par gånger per natt och det är väl dessa ggr som oroar mig lite hur han kommer att reagera när vi inte är på plats.. Jag hoppas verkligen att jag själv kan slappna av nu och sova en hel natt för en gångs skull och inte bara tänka på hur min lille pojke har det..

Idag fick vi skivan med foton på som Monie tog utomhus för ett tag sedan, här kommer ett smakprov!



Det här fotot är så grymt, snacka om att pontus vet hur man "posar"..



Min fine kille med sina blåa, vackra ögon.. Här tittar han upp bland träden, på löven som prasslar i vinden..



Monie har tidigare jobbat som fotograf i flera år men skall nu specialisera sig på barnfoton. Nu i början behövde hon lite modeller och frågade om hon fick fota Pontus.. så jag är jätteglad för gratis fina bilder!

Utflykt till Floda

Idag hade jag och Pontus en utflykt planerad. Vi åkte ut till min kompis Mathilda i Floda och hälsade på henne och hennes 2 barn Carl 2,5 år och Edith 7 mån.
Ungspannkana serverades när vi kom fram och Pontus blev väldigt förtjust! Min musikintresserade pojke blev dessutom väldigt betagen i pianot som fanns på plats!



Efter ett par timmar på utflykt är Pontus helt slut och somnade som en stock på vägen hem.. (Nu vet jag att min mormor blir lite småsur för att vi inte åkte och hälsade på när vi var i krokarna men en utflykt per dag är vad den lille klarar av, snart är det din tur mormor!!) Tyvärr fick han bara sova 1 h för jag skulle ut och äta lite med Lotta och snacka lite om vad som hänt sen sist. Lotta är gravid och kommer att få en liten kille i början av februari - ännu en lekkamrat till Pontus! Ser fram emot det!

Kalas hos Martin!

Vaknade i morse av att det blåste nåt in i norden! Tänkte på min stackars pojkvän som jag hade hört just gett sig av till jobbet.. Jag skulle ha bilen idag så Magnus fick så klart gå/blåsa bort till bussen..
Pontus och jag var bjudna på kalas till Martin, min kollegas pojke!
Anna, min kollega, och jag väntade ju som ni förstår barn samtidigt och har följt varandra sedan vi var i vecka 7-8.. Jag berättade så tidigt eftersom jag fick lite komplikationer i vecka 7 och Anna såg då väldigt lurig ut varför jag frågade ut henne tills hon avslöjade.. ;-)
Här leker våra killar:



Anna lagar inte bara jättegod mat utan är även en hejare på att klippa sina pojkar (hon har 3 söner och en man).. Kom ju då på att här kan man ju utnyttja Anna lite och frågade om hon kunde klippa Pontus! Jag har ju bara klippt Pontus en enda gång och då bara det håret som hängde över öronen och alldeles för mycket i nacken..



Pontus blev jättefin i håret!! Snaggad baktill!! Ser mer ut som en tuff kille nu!
Tack Anna!


Orust och innebandy!

Söndagen hade vi bestämt oss för att spendera hos mina föräldrar på Orust, jag och Pontus. Magnus behövde jobba så det var en mysig utflykt! Efter att ha väckt Magnus vid 9 och gett honom sin Fars Dag present gav vi oss av.
Resan dit tog enligt Pontus 10 minuter för lång tid så det var en lättad kille när vi väl kom fram.
Vi passade på att ge oss ut på skogspromenad så fort vi kom fram eftersom dåligt väder hängde i luften!



Sedan några år tillbaka har vi en tradition att placera ut en tomte mitt ute i skogen. Det var jag och pappa som började göra detta ett år, tog med mamma på promenad utan att säga något och vipps så står tomten där mitt i barrskogen. Tomten placeras ut i början av november och tas in i mars tror jag.. Mamma och pappa har nu hört att det är flera av grannarna på Orust som har funderat så var tomten kommer från! Mysigt!



Regnet kom precis som förväntat och resten av dagen tillbringades inomhus med min pappas goda köttbullar och mys framför brasan!



Vi åkte hem från Orust allihopa för att hinna se Magnus match med Kärra Innebandy då de mötte Lunden. Det blev en riktigt bra match med många mål. Extra kul att Magnus fick sätta dit 4 st.. han blir så mycket gladare då.. ;-)
Tyvärr berättade Magnus att Pekka Jalava spelat sin sista match med dem i år..han går nu istället till det nya Challengers.. Förstår att de vill ha honom, men det är så trist för Pekka är en spelare som man njuter av att kolla på..vilka pass alltså!! Man kan inte bli annat än imponerad av en så duktig och samtidigt oegoistisk spelare!


Lördag - härligt!

Idag på morgonen följde vi med för att heja fram Magnus och hans jobbarkompisar på innebandyn (SIL). Det gick väl inget vidare trots våra hejarop men vad gör man inte som hängiven supporter?


När vi kom hem gick Magnus och Pontus ut efter lunchen för att leka av sig lite på lekplatsen medan jag städade på bottenvåningen och sedan gick upp och la mig i sängen med min lördagsgodispåse och kollade på repriser av Sjukhuset - skönt att få slappa!

Ikväll är det tjejfest hemma hos Monica, den börjar om mindre än 2 h och jag har inte ens piggnat till ännu efter att hela familjen somnade i sängen nu på eftermiddagen.. Lördag - härligt! Det bästa med helgen är att vi får vara tillsammans alla  3 och att man faktiskt bara kan gotta sig. På vardagarna vill jag ha lite mer struktur, vill liksom att vi skall aktivera oss, jag och Pontus, hitta på saker, uppleva och mysa medans man på helgen kan unna sig att bara slappa lite mer!

Nä, dax för mig att fixa till mig! Man vill ju inte vara ett avskräckande exempel för mina tjejkompisar som inte skaffat barn ännu.. ;-) Här hemma skall Magnus och Pontus ha grabbkväll..

Busfrö!

Mamma berättade för ett tag sen för mig att min lillebror Axel brukade använda sin lära-gå vagn som sparkcykel! Vi skrattade gott åt det och bilden av min busige, vilde lillebror som storyn framkallade..
Vad vi inte visste var att det satt ett till litet busfrö i närheten och tjuvlyssnade.. det här var min syn igår kväll!



Man kan ju inte annat än att skratta men nu får man allt passa på den lille killen i ett!
Men en ganska nöjd och belåten grabb slappar lite här efter allt bus:



Idag har det ju inte gjort annat än att regna vilket begränsar oss lite vad gäller mysiga aktiviteter. Så det fick helt enkelt bli en tur till COOP och inhandla kvällens middagsingredienser.. Lasagne står på menyn ikväll!
Jag och Pontus tänkte även åka och hämta Magnus efter jobbet idag så vi kan ta med honom och kolla på tapeter. Vi ska ju "få" vår trappa fixad på måndag och en snygg tapet därtill är ett måste!

Gångutvecklig och fotomodell!

Idag har vi haft fullt upp jag och Pontus!
Vi vaknade vid 8 på morgonen, gosade lite som vanligt och kollade på inspelade små snuttar av Pontus på min mobiltelefon - Pontus älskar att titta på det!
Efter frukosten knallade vi ner till Öppna Förskolan som vanligt på torsdagar. Här finns så många lek-kamrater, både av kött och blod och av tyg om man föredrar det...
Pontus verkar tycka att den här polaren inte riktigt har alla hästar hemma.. ;-)



Idag har det verkligen lossnat när det gäller Pontus gång!
Det började med 7 steg här hemma i morse, på öppna förskolan blev det mer och mer!!
Fast det snabbaste sättet att ta sig fram är fortfarande hoppandes på rumpan enligt nedan:



Efter lunch tog vi en promenad, Pontus sovandes och jag svettandes..det är skillnad på prins och slav!

Klockan 14 hade vi stämt upp med fotografen Monie som ska specialisera sig på barnfotografering och frågat om hon får ha Pontus som modell. Så under 1 h var hon med oss på lekplatsen och fotade. Det blev en massa fina bilder fick jag se i kameran! Ska bli jättespännande att se när de är klara, bilderna hon tog på babysimmet blev ju super!

Ikväll är det innebandyträning för både mig och Magnus. Magnus är först ut och tränar här i Kärra. Han måste skynda hem så att jag sen kan åka till Kungälv för min träning!
Det där med att skynda är ju inte riktigt Magnus grej så visst har det hänt att jag kommit sent.. ;-)


Vattenpalatset i Lerum

Idag gjorde jag och Pontus en utflykt till Vattenpalatset i Lerum!
Vi går ju i vanliga fall på babysim här i Kärra men förra veckan regnade det in i källaren så att reningsmaskinerna förstördes och nu vet man inte hur många veckor det kommer att ta att laga!

Jag var ofta på vattenpalatset i Lerum när jag var liten. Familjen hade som tradition under en längre tid att alltid åka dit på annandag jul. Dessutom brukade jag och min lillebror Axel ta pendeln till Lerum själva och bada. Så det var kul att vara där igen även om det inte blev riktigt samma bassänger man badade i denna gången.. ;-)



Efter ett mysigt äventyr i vattnet var vi värda lite mat!



Till min förvåning upptäckte jag att vår 1-åring numera även kan dricka ur sugrör! Det blev inte mycket kvar till mig.. ;-)


Mörkare tider..

Herregud vad det blir mörkt tidigt nu!
Idag tänkte jag och Pontus gå ut och leka lite vid 16-tiden efter att vi båda två hade sovit en alldeles för lång eftermiddagslur.. Ja, så medans vi klär på oss hinner det mörkna!
Här utanför huset!



Det blev lite gungning och rutschkana i mörkret i alla fall!
För första gången tog vi inte vagnen till lekplatsen utan promenerade. Ja, jag fick bära en liten bit..;-)

På förmiddagen var vid på öppna förskolan och sångstund!


Ju, just det! Har ju glömt berätta att jag spelade match igår!
Jag har ju varit borta i 5 veckor pga av sjukdom så det var kul att vara med och spela! Men man är ju gammal nu alltså..mitt i matchen springer en liten räka in i mig (med räka menar jag en sån där tjej som säkert föddes när jag redan hade spelat ett par säsonger). Liten var hon men j-ar vad ont jag fick! Antagligen fick jag en av hennes benknotor rakt in i låret.. Kolla själva och tyck gärna synd om mig! ;-)


Barnkalas!

Igår var det dax för Pontus barnkalas en vecka senare än planerat eftersom Pontus var sjuk förra veckan.. Men 4 av de 7 barnen kunde byta datum vilket var kul! Pontus fick jättefina presenter; en trumma, polisbil, bok, trälåda med klossar och speldosa!

Här sitter 3 av killarna!
Kompisen Leo till vänster fyller 1 år idag - Grattis Leo!



Lite fika fick det allt bli idag också..
Pontus ÄLSKAR cheesecake!


Fika med tjejkompisar

Gick upp tidigt i morse.. Åkte till jobbet kl 07 vilket hade varit okej om inte den lille prinsen vaknat stup i kvarten i natt.. Pontus brukar vilja sova mellan oss från 03-tiden och mitt i natten vaknar man av att Pontus sitter upp mitt i sängen och tittar sig omkring. Sen slänger han sig med armarna uppåt på antingen mig eller Magnus och har man inte vaknat innan dess gör man det garanterat då!
I alla fall.. Jobbade några timmar och gick sedan för att möta upp tjejkompisarna på stan! Vad skönt det är att bara få sitta och tjöta med sina gamla tjejkompisar som man numera ser alltför sällan.
Monica hade med sig en 1-års present till Pontus, se nedan på en kille som gillar sin present!



Väl hemma bakade jag lite till Pontus barnkalas imorgon! Fick tyvärr 2 avhopp idag men förhoppningsvis kommer 5 kompisar till Pontus imorgon med sina mammor!

Barnsäkring!

Igår var kom Pontus morföräldrar på besök innan de skulle vidare till Säve flygplats med destination Budapest.. Min pappa är så bra att ha så när han kommer hit för att hälsa på brukar jag utnyttja honom med saker som skall "fixas".. Varken jag eller Magnus är särskilt fixiga av oss så pappa är bra! 
Idag var det skåpen som skulle barnsäkras eftersom Pontus blivit mer och mer intresserad av vad som finns bakom de vita luckorna. Pappa fick oväntad hjälp av en familjemedlem.. känns bra att man kan bidra med något! ;-)
Här med hammaren i högsta hugg!


Alla Helgons Dag

Idag är det Alla Helgons Dag så vi åkte upp till Pontus farfars grav och gjode lite fint med granris och krans..
Det var hur mycket folk som helst där! Intressant och se var hur vissa utlänningar firar denna dag. De hade med sig en duk som lades ut framför gravstenen.. Duken fylldes med mängder av godsaker som donuts, bakelser, dryck osv.. Såg riktigt festligt ut!!


RSS 2.0