Pysselkillar

Ikväll bjuder jag på en bild av en av mina två pysselkillar - Rasmus i full koncentration:


En givande dag!

Vi fick mycket gjort på landet idag. Medan Magnus och pappa högg ner träd skapade pojkarna och jag en värld i den tomma sandlådan. Vi fyllde den med mossa och gjorde staket.. Djuren i plast flyttade in en efter en.. Rasmus sågade, Pontus jagade mossa..

Vi hann även med en tur till Ellös blomsteraffär och kunde göra fina arrangemang både på landet och sedan hemma. Killarna hjälper till bra.

 

 


Lördagslunk

Rasmus har varit med mina föräldrar hela dagen på Orust. Handlat och fikat.. Vi tog med Pontus och köpte nya regnstövlar och skor. Han växer lika fort som våra plantor hemma.. ;-). Lunch på Ikea och sedan till Orust hela familjen på eftermiddagen. Rasmus kramade Pontus som bara den när vi kom.


Uppdelade

Idag delade vi upp killarna. De mår bra av lite egen tid. Rasmus följde med sin mormor och morfar till landet och satt här med ryggsäck lycklig och väntade på att bli hämtad. Pojkarna kramade varandra hejdå. Godingar! Magnus, Pontus och jag gick på Kärrakrogen och åt god middag. Pontus beställde korv med pommes..


Balanserad!

Det gäller att ha balans i livet!


Hotell Hjärtared - inget hjärta över huvudtaget!

 
Det har varit något fel på appen som man kan blogga via iphonen med.. därav snålt med inlägg på ett tag.
I lördags morse följde jag med Pontus till simskolan och på väg hem igen stoltserade han med ännu ett simmärke - blå krabban! För att få detta skulle man hoppa i på djupt vatten från kanten, vända om och ta sig upp igen, Minst 3 gånger skulle detta upprepas. Jag motionssimmade i längden bredvid och det var så kul att se Pontus. Han var toklycklig och tyckte att det var så himla kul. Tror han gjorde minst 15 gånger!
Åkte sedan vidare för att spendera helgen tillsammans med tjejkompisar i Ullared. Vi shoppade loss och badade i badtunna på kvällen och satt och tjötade in på småtimmarna. Allt toppen förutom hotellet Hjärtared som får ett bottenbetyg endast beroende på den personal som fanns på plats och var riktigt otrevlig. Ingen av oss sätter någonsin vår fot där igen!
Hemma igen på söndagen hade jag naturligtvis shoppat loss till killarna. Här provar de sina presenter:
Söndag eftermiddag tog Rasmus och jag en promenad i skogen och hittade vitsippor. Världens finaste pojk!
Det rasslar på, dagarna försvinner.. hinner inte riktigt med. Imorgon är vi bokade på kvällen med jobb både Magnus och jag så bäste pappa ställer upp och hämtar barnen och tar hand om dem. Skönt att ha dem i närheten!

Sommarskor på bilen!

Idag har mina killar fixat nya däck till bilen. Magnus lyckades förhandla sig till två nya däck då de sist klantigt förstörde ett av våra.. Magnus får hjälp med att rulla våra vinterdäck till källaren..

 
 
Jag kom hem sent från jobbet och möttes av två nybadade, kärleksfulla nakenfisar..

Gårdagen

Möttes av tjock dimma igår på morgonen, lite mysigt och troll-likt. Det sprack snart upp och när jag på eftermiddagen kom för att hämta barnen var det hopprep som gällde! Kul! Fick tillbaka lite minnen från förr. Lagade god thaiinspererad mat igår från Linas Matkasse. Kommer göras igen men då serveras med ris istället för nudlar.


Jobbig Helg

Fick feber i lördags och med det minskade tålamod och bristande energi det medförde och med Magnus i Malmö gick helgen därefter. Killarna har inte varit några änglar direkt och i ärlighetens namn absolut inte jag heller. Vad jobbigt det är att gå och lägga sig och känna att man som förälder inte har levererat tillfredsställande.. Här gosar de i soffan under lördagen:

Här har äntligen den ena huliganen somnar i lördags.. Ingen människa kan förstå vilken arg liten kille detta var bara en timme tidigare..

Igår var det innebandyavslutning för killarna. Pontus blev vansinnig när avslutningen inte var i den hall han hade förväntat sig. Skrik och gap i 40 minuter innan vi kom dit och sedan sura miner hela tiden på plats. Ingen av barnen ville vara med och spela en enda sekund (det var match mellan barn och föräldrar) utan bara gnäll.. Jag tyckte vi kunde gå hem igen.. Vi stannade dock och åt korv och killarna var med på diplomutdelningen (får man diplom när man inte spelat en enda sekund på avslutningen?).. Rasmus:
Rasmus hjälper till att ta ner sargen. Lite engagemang när allt väl var slut och jag i ren frustration och utmatthet hade fällt några tårar ute i hallen..
Nej, helgens bravader går inte till historien som de mest lyckade. Som en konsekvens av killarnas uppförande kallade undertecknad till familjemöte igår kväll för att prata lite om hur vi kan undvika bråk. Kolla in Pontus attityd! Trodde detta var nåt som hörde tonåren till?? Magnus och jag kunde inte hålla oss från att flina..

Med hopp om en ny bättre vecka!


Föräldraledigt

Igår tog jag en föräldradag för att vara med mina barn. Båda två hade varit trötta under veckan och jag med. Till det skulle Magnus till Malmö över helgen och jag skulle få både lämna och hämta på förskolan så det passade bra att ta ledigt. Killarna fick välja vad vi skulle hitta på. Det blev till att ta bussen in till stan..
..och gå på bio! Vi såg Croodarna och den var riktigt bra, tyckte även jag.
Efter bion gick vi på "restaurang"..
När vi kom hem var vi lite frusna efter regnet. Vi gick hem och packade ner våra badkläder och spenderade kvällen i simhallen. Mysigt!
Idag tar vi det bara lugnt! Efter Pontus simskola imorse klädde killarna av sig igen och mös i soffan framför barnprogram..
Nu ska jag försöka se på sm-finalerna i innebandy! Kanske för jag se en skymt av min gubbe..

Helgen sprang iväg!

 
Helgen bara försvann..kan inte fatta att det redan är söndags kväll. Men vi har hunnit göra en hel del..
Pontus började lördagsmorgonen med simskola och efter den mötte vi upp Magnus och Rasmus för innebandyträning:
Efter träningen gick vi hem och tog det lugnt och åt lunch. Klockan 14 klev Rasmus in på Lekstan i Kungälv för att gå på sitt första barnkalas. Alwin fyllde fyra år och de var båda väldigt uppspelta. Så härligt att se dem! Rasmus lämnar över present och har sedan kul i två timmar..
Medan jag var med Rasmus på barnkalaset åkte Magnus och Pontus till Bohus Fästning. Pontus är väldigt fachinerad av sånt här så det var en passande utflykt:
 
Pontus tar i för att lyfta en kanonkula:
 
 
Efter fästning respektive kalas åkte vi ut till Orust på kvällen, fick middag och sov över.
Idag var det härligt väder igen. Magnus och jag åkte runt och kikade lite på ställen där vi skulle kunna tänka oss att gifta oss. Det var gott på vissa ställen:
Tillbaka till stugan såg vi Pontus hjälpa sin morfar med veden:
Vi äter lunch ute.. Vårkänslor!
Magnus och min pappa åker in till stan före oss för att gå på fotboll. Mamma, jag och killarna är kvar en stund och åker sedan till Sundsby Säteri. Killarna leker i båten:
Jättegod fika!
Killarna leker på naturlekplatsen:
Pontus:
Pontus hittar en svalört, ett riktigt vårtecken! Blomman ger han sedan till sin mormor..
Ja, det blev många bilder idag. Så är det på helgen när det händer lite mer och jag är med barnen till skillnad från arbetsdagarna. Tänk om man kunde vara ledig 5 dagar i veckan och jobba två istället..
Det skulle vara toppen!

Äntligen Helg!

SÅ skönt när man gick hem igår från jobbet. Äntligen helg! Magnus jobbade till 18 igår och pojkarna och jag gick och köpte pizza och till efterrätt glass. Mums! Lite foton från gårdagen lägger jag upp nu samtidigt som jag kollar på barnens innebandyträning.


Vardag igen..

Det har blivit vardag igen och blogginläggen blir inte lika frekventa. Efter 10 dagars ledighet rakt in i vardagen är vi trötta allihop. Imorgon är det äntligen fredag! Längtar!

Här kommer i alla fall två foton på Rasmus som jobbade med grävskopa på förskolan när jag kom för att hämta idag.


1:a April!

Ny månad och vårkänslor i luften!
4 H gården hade firande med ridning och gissa vem som var i extas och ville rida flera gånger.
Rasmus fick nöja sig med två turer dock..
Pontus:
Pontus ägnar alltid minst 30 minuter här till att hoppa fram och tilbaka över bäcken..
Fiskedamm idag igen.. Bara 4 ggr dyrare än Öppna Förskolan.. ;-)
Lite lunch för killarna:
 
Pontus cyklade hela vägen dit och hem. Så himla duktig och säker på cykeln nu och det funkar jättebra med bromsandet som var lite osäkert förra året. Det enda som ska finslipas i år är att man måste hjälpa honom att komma upp på cykeln och börja..där har han inte tillräckligt med balans och mod just nu.
Idag har vi röjt på vår baksida och högtryckstvätten kom fram. Pontus får prova:
Vi inviger att bord och stolar kommit fram med den första maten på altanen för i år. När vi satte oss sa Pontus: "Skål för en härlig ny vår! Man kan säga så för det är ju inte samma vår som kommit tillbaka." Så klok!
Ja, här är lite bilder från igår också när vi planterade om våra små planter i större krukor.
Oj, vad de har vuxit på 2-3 veckor!
Rasmus sätter dit skylten så man vet vad man har odlat:
Måste vattna!
Läggdags nu! Tänk att mina och pojkarnas 10 lediga dagar är över.. Känns lite vemodigt!

RSS 2.0