Gott Nytt År!


Regniga Juldagar

Jag är ledig ett par dagar och i tisdags åkte killarna och jag till Allum för att se om vi kunde hitta något på rean. Rasmus hittade en snygg jacka för halva priset (nu 198:-) som han köpte. Den är tänkt till nästa år i storleken, men han vägrar ta av sig den!


Pontus fick den här fina tröjan och en till för 50:- styck. Det gillar jag!


Det är inga roliga dagar nu. Vädret är kasst och regnigt vilket gör att det blir mycket tid inomhus. Något badhus är uteslutet då jag har badförbud ett par veckor och något bushus vågar jag inte åka till, där är väl alla just nu! Igår blev det en liten sväng ute i duggregnet i alla fall. Pontus provar sin julklapp:


Rasmus gräver i sin nya jacka.. :-)

Annars blir det en hel del film nu. Ska bli riktigt skönt att jobba imorgon faktiskt och låta Magnus vara hemma.. :-)
Det har varnats för storm ute idag, men jag tycker det verkar lugnt. Än så länge.


Annandag Jul

Som traditionen säger spenderas Annandag Jul i Uddevalla hos min moster Ulrika och hennes Anders och deras barn. Lite olika vilka som kommer från år till år av mina kusiner, men jag och min familj, mina föräldrar, min moster Carina och Björn och min morfar Tore och Margaretha är alltid där. I år var även min kusin Oskar och Nakisa där - kul!


Rasmus äter som vanligt med stor aptit:


Pontus:


Det var trötta killar som somnade så fort vi satte oss i bilen på vägen hem. När vi steg ur bilen sa Pontus sömnigt.. "-Fick du med tomtarna mamma?". Han hade nämligen fått två fina tomtar i julklapp. De var med!

Här är förresten en bild från imorse när killarna sitter i soffan och kollar på barnprogram med sina nya julklappströjor på:

Nu ska här ätas nybakade scones till kvällsmat!


Julafton

Julaftons morgon började med att Pontus väckte oss. Han hämtade sin strumpa som var fylld med olika saker.
"-Är det ni som har lagt det där?" frågade Pontus oss. "-Nä, jag har inte lagt i något." "-Då tror jag att det är Tomten. Jag såg någon med röda kläder inatt som smög omkring.."


Rasmus fick bygggrejer av Tomten i sin strumpa:


Vid 13 samlades släkten och det var dags för julbord:


Tomtenissarna äter:


Efter maten blev det Kalle Anka såklart:


Vi byter julklappar med barnens farmor. Hon har gjort en jättefin pall till oss. Ett riktigt hantverk!


På kvällen knackar det plötsligt på dörren.. Det är Tomten som har hittat hem till oss.. Ingen av barnen vågar öppna dörren så det får jag göra.


Pontus blir SÅ exalterad när han ser sin stora hög av julklappar. Underbart!


Rasmus är lite tagen efter Tomtens besök och vågar inte riktigt röra sig från sin trygga plats i soffan på ett tag..


Dags för Rasmus att öppna sitt stora paket (snowracern):


Rasmus fick även en Pippi peruk!


Efterrättsdags..


När pojkarna somnat avslutar vi vuxna kvällen med ett julklappsrace!

Min bästa julklapp var en SPA-helg tillsammans med Magnus som vi fick av mina föräldrar. Längtar redan!


GOD JUL!!

God Jul Önskar jag alla bloggläsare!
Ta hand om er därute!





Dan före Dopparedan!

Så var det då dan före dan.. Jag har jobbat idag medan Magnus varit med killarna. Jobbade till 14 och åkte sedan och handlade det sista. Jag var inte ensam om man säger så.. :-)

Ikväll har det lagats ungsgrillad lax, paj och efterrätt till imorgon. De sista klapparna har slagits in och när killarna somnat lagts under granen. Men innan de gick och la sig hängde de upp sina julstrumpor på dörrarna så att Tomten kan hitta dit i natt och lägga en klapp eller två.. Pontus visar Rasmus hur det går till:


Rasmus hänger upp sin strumpa:

Nu är vi redo! Kom igen Julafton!!


Lunch med Födelsedagsbarnet & Liseberg

Efter att ha hämtat upp en lykta och ett handavtryck på förskolan som Rasmus gjort åkte vi in till stan för att möta upp min mamma och pappa och äta födelsedagslunch. Vi valde en restaurang där vi ätit många gånger och som brukar vara bra. Mamma och jag valde dagens rätt, lax med kokt potatis och hollandaisesås. Ut kom två tallrikar med en torr laxfilé och sliskiga pommes frittes.. Inte riktigt vad vi tänkt oss! Det var faktiskt så illa att vi fick byta rätt.. Typiskt när nu mamma fyllde år!

Efter lunchen åkte pojkarna och jag till Liseberg medan mina föräldrar letade julklappar på stan.
Utanför Liseberg och ett av träden med mängder av ljus:


Sagoslottet åkte vi alla tre:


Pontus lägger sig i en bil och gör proffstecknet:


På plats vid Polketten fanns självaste Tomten. Pontus blev förtjust och satte sig ivrigt ned och skrev sin önskelista: Pilbåge, Sparkcykel utan stödhjul och TV-spel..


I kön upp för att hälsa på Tomten så lovade Pontus mig att sitta kvar såpass länge i Tomtens knä att jag hann ta ett kort. Han var glad och exalterad! Men.. så fort det var vår tur blev Pontus stel som en pinne. Han sträckte snabbt fram önskelistan och sprang sedan iväg. Det återstod bara ett alternativ. För ett foto med en familjemedlem i Tomtens knä skulle jag ha!


Vi köpte något som kallas för Churros. Killarna var helt betagna i dessa!


En flygtur för mina två killar i stjärnmössorna:


Vi avslutade med Fiskedammen och gick hem med två traktorer. Kändes riktigt bra att gå hem vid 17:40 då det var mörkt och mysigt samtidigt som vi mötte en kraftig ström av människor..
Tyvärr hade mina föräldrar inte lika mysigt på eftermiddagen då de blev påkörda bakifrån på Angeredsbron..
En liten avslutande födelsedagspresent till min mamma på hennes 60 års dag.. :-(


21 December - Mammas 60 års Dag!

Igår kom killarna hem från landet och vi klädde vår julgran. Båda pojkarna var duktiga och skulle klä granen själva. Speciellt en gren var väldigt populär och fick 6-7 kulor medan de övriga på granen var bara.. ;-)
Rasmus:


Pontus:


Jag snor till mig en puss när de mesta av kulorna är uppe:


Tada..!! Mängder av kulor i olika färger och så droppglitter. Så ska det vara!


Två vinklar i julgranen.. Man vet aldrig vad man kan hitta..
 

Tio minuter fixade Rasmus, sen blev det bus. Här gömmer han sig under en stol..

Nu ska vi ringa ett telefonsamtal. Det är inte vilken dag som helst. Det är min Mammas 60 års dag.
Grattis på Födelsedagen Älskade Mamma! Vi hörs strax och vi ses om två timmar.. :-)


4:e Advent & Granhuggning

Vaknade upp på Orust imorse efter att ha fått sova ända till 8:20! Ibland är det lönsamt att ha de små liven uppe sent på kvällen.. ;-) Idag stod granjakt på schemat. Mina föräldrar känner skogsägaren och fått lov att hugga ner en gran.


Ett tunt lager is hade lagt sig på vad Pontus kallar "Djurens Sjö" och det var kul att kasta pinnar och se när det blev hål!


Så fick vi till sist syn på den. Efter att ha ratat den ene efter den andra stod vår gran där. Jag såg den på långt håll och sa bara att "där är den!"..
Magnus "Skogshuggarn" Fredriksson:


"Jagad av skogsägaren.."


Nöjda killar!


Hittade lite foton från pepparkaksbaket vi hade på Luciakvällen hemma. Pontus har hittat ett nytt användningsområde för kaveln:


Rasmus "kan själv" Fredriksson..


Vår största tomtenisse:


Vår minste tomtenisse provsmakar pepparkakorna:

Killarna har stannat kvar på landet med mina föräldrar och ska vara där måndag och tisdag medan Magnus och jag jobbar. Lyx för dem som redan fått gå på jullov!


Mammas 60 års kalas!

Min mamma fyller 60 år på onsdag. Igår var det dags att fira henne tillsammans med släkten. Platsen var Nösunds Vandrarhem som var riktigt mysigt! Lite mingel i början:


Fördrink!
Champagne för vissa och cider för andra:


Italiensk buffé serverades och mina favoriter var de små knytena av parmaskinka fyllda med någon god röra och krabbpajen:


Pontus leker med Benjamins flygplan framför den mysiga brasan:


Min fina kusin Daniel!


Mamma & jag:


Evelina, Oskar, Nakisa och min farbrors fru Christina:


Min mosters man Anders och en massa tjejer:


Mitt kusinbarn Benjamin är en riktig paparazzi och dokumenterade det viktigaste hela tiden. Här tar han en närbild på födelsedagsbarnet som just fått en present:


Daniel bjöd upp till gitarrspel och sång! Mysigt!


Utifrån:


Mamma sjunger med:


Duett med bröderna (min pappa och hans bror Börje)!

Ja, det blev en mycket lyckad kväll! Och vilka presenter mamma fick.. Det kanske inte är så tokigt att fylla 60 år.. ;-)


Lucia

Det är den 13:e december och Lucia. På killarnas förskola bjuder man inte in föräldrarna för att kika på luciatåg då det sist kom 80 pers!! till en avdelning och brandsäkerheten då inte är ok. Istället kommer de stora barnen att lussa för de små och bjuda på pepparkakor som man bakat. Pontus och Rasmus förberedde sig imorse och tog på sig sina tomtekläder.


Vilka söta tomtenissar! sa jag.. - Vi är inte tomtenissar, vi är tomtar svarar Pontus. - Fast man brukar ju kalla de små tomtarna som hjälper tomten i verkstan för nissar.. - Ja, men jag är stor. Då är jag tomte och Rasmus Nisse!


Tomtenisse med fingrarna i godisburken!


Jobbigt med fotouppdrag.. Vilar lite!


Pepparkakshus & Julfirande

Jag kände mig så nöjd när jag redan i förra veckan fick iväg beställning av årets julkort med mina killar iklädda tomtekläder. Mindre nöjd kände jag mig när jag i denna vecka får ett mail från Mediamarkt där jag beställt julkorten att deras fotoframkallningsmaskin var sönder och de därför inte kommer att kunna göra min beställning. Plötsligt blev det hets! Imorse satt jag och kollade andra alternativ. De flesta hade att beställningen måste ha varit mottagen 8 dec för att man skulle hinna få dem.. Till slut hittade jag ett företag där man kunde betala extra för snabbare frakt. Funderar på att fakturera Mediamarkt den avgiften.. ;-)

I tisdags hade den första snön kommit. Vi var hemma allihop eftersom Rasmus spytt den natten så killarna gick ut en sväng. Pontus:


Rasmus hade nog bara ätit något galet för morgonen efter var han pigg och hungrig igen. Rasmus gillar att kolla på Pippi Långstump på datorn:


Idag var vi på julfirande i Kärraskolan på förmiddagen. Det var fiskedamm, lotterier (vi vann en fin tomte), dans kring granen 1,5 sång (sen tröttnade Pontus), pepparkakor och glögg.. Allmänt trevligt helt enkelt!
Medan Magnus åkte på en innebandymatch somnade jag och båda killarna. En alldeles för lång middagslur vilket gör att vi nu på kvällen självklart har två mycket pigga barn..

Vi har även hunnit med att göra årets pepparkakshus. Killarna satte på godis på taket:


Nöjda killar:


Tomtarna har flyttat in. Vi är nöjda!

För övrigt är clementinerna underbart goda så här års!


2:a Advent

Jag jobbade igår så det blev en kort helg för min del. Den firade vi dock stort med att bjuda hem lite släkt på adventsfika. Kan inte fatta att det redan är andra advent! Mina föräldrar, moster & morbror och min mormor & Jan kom och mös med oss:


Knäck och polkachoklad har gjorts i veckan. Igår gjorde vi frusen hallontårta och idag bakade vi lussekatter så att de skulle vara riktigt färska. Årets första julmust för min del intogs idag. Gott!
 

Killarna med min mormor:


På kvällen gjorde vi varma mackor. Man orkar liksom inte äta en brakmiddag efter så mycket sött.. ;-)
Imorgon har jag styrelsemöte och på tisdag har Pontus avslutning på gymnastiken. Inte så mycket tid att ligga i soffan de kommande dagarna så jag ska passa på nu!


December & en KANON NYHET!


Veckans vardagar har passerat och vi har kommit in i december! Jag hinner inte skriva så ofta under veckan, det är fullt upp! Jag har jobbat sent en dag, varit ute och fikat med min kompis Mathilda en dag och de andra dagarna har det varit storhandling, matlagning och mys med mina godingar. En hel del kvällstid har även gått åt till att slå in en massa paket till killarnas adventskalendrar.. 48 stycken!
När jag var liten hade jag alltid en adventskalender med ett paket varje morgon 1-24 december upphängt på ett snöre i mitt rum. Extra mycket respekt till mina föräldrar för det nu när jag vet vilket slit det är att köpa alla paketen och framförallt att slå in dem! Här är lite bilder från 1 december och första paketöppningen. Då var vi ännu inte färdiga och bara 12 paket hängde på snöret:


Rasmus!


I första paketet låg en fladdermus:


Äntligen är det fredag! Pontus och Magnus har varit iväg på innebandyträning medan Rasmus och jag lagade lasagne.. På kvällen fixade vi knäck inför adventsfikan vi ska ha på söndag:


Pontus & jag har provsmakat smeten och den fick klart godkänt!


Och så till det bästa av allt.. Idag blev det klart!
Mina föräldrar har under en tid pratat om att det skulle vara kul att flytta till Hisings Kärra och komma närmare oss, mammas jobb och landet. Magnus och jag har tipsat om lägenheter vi har sett till salu och mamma och pappa har under den sista tiden varit på flera visningar. I tisdags kväll var jag med mina föräldrar på 3 visningar. En av dessa lägenheter kändes helt rätt. Det är liksom en känsla man får när man stiger in, det känns liksom meningen och man vill bara ha. Mamma och pappa fick samma känsla som jag i denna 4-rummare högst upp med en makalös utsikt och en 10 meter lång balkong som jag till sommaren ser fram emot att fylla med blomsterlådor.. Ja, för de fick lägenheten! Budgivningen pågick i tisdags och onsdags och idag skrev mina föräldrar på pappren! Jag är så glad att jag höll på att börja lipa på väg hem från jobbet idag.. Vilken lyx att få ha dem så nära! Kvällspromenader med mamma, lätt att bjuda över dem på middag, killarna kan i framtiden gå från skolan till sin mormor och morfar innan vi kommer hem och ännu längre fram när mina föräldrar är skrynkliga och skröpliga så är det vi som handlar och fixar.. Lycka!


RSS 2.0