Rasmus första besök hos en kompis!

Idag har Rasmus för första gången varit och hälsat på hos en kompis utan oss. Det är stort! Från förskolan gick Pontus och Rasmus med sina kompisar Oliwer och Alwin hem. Rasmus var helt överlycklig och det var så härligt att se honom! Skum känsla för Magnus och mig att komma hem till ett tyst radhus.. Men vi fick en del gjort. Tvätt, upp till återvinningen och bakat bröd. Vi äter nybakat bröd tillsammans som kvällsmat:


Sista snön?

Jag var inte alls hundra i helgen och är inte nu heller. Har ont från mina äggstockar plus att min axel inte är bra. Voltaren och smärtstillande knapras, men man är inte helt med vad gäller tålamod och att hitta på saker för att stimulera barnen. I söndags på landet gick vi ut för att killarna skulle få åka lite skidor (och inte slå ihjäl varandra inomhus). Rasmus ville gärna ut och Pontus tvingade vi ut under hot och bråk.. Vad stolt man är som mamma sådana dagar.. Not! Men båda hade kul ute när de åkte skidor och vi alla blev gladare.
Rasmus:
Pontus:
Rasmus nedför den branta backen på grannarnas tomt..
På eftermiddagen åkte killarna till Barnpalatset där Pontus var bjuden på kalas och jag fick en lugn skön stund hemma ensam. På kvällen blev vi bjudna på middag hos mina föräldrar och på vägen hem snöade det massor. Riktigt go kramsnö så det fick bli en gubbe när vi kom hem:
Inte mycket kvar av snögubben imorse.. Nu har all snö smält bort och kanske var det den sista Göteborgssnön för den här vintern?
Idag hade killarna med sig varsin kompis hem från förskolan. Bröderna Oliwer och Alwin. De lekte jättebra tillsammans.
"Herrmiddag":
Måndag och idag kommer Linas Matkasse som jag ska prova en gång. Har provat innan men tycker det är för dyrt. Ska prova denna gången då jag vill ha lite ny inspiration i köket, men det blir nog bara denna påsen. Hade priset varit lägre hade jag gärna prenumererat.

Landet..

Efter Pontus simskola imorse åkte vi ut till landet. Räkmacka på Göksäter, go bastu, eld i kaminen och alldeles fantastisk middag på kvällen. Pappa bjöd på lammstek, potatis och god sås - underbart gott.
Rasmus och hans mormor gick på promenad och efter det ville Rasmus åka skidor:


Konstnären Pontus

Sedan jag sa till Pontus att jag ville köpa ramar till de avmålningar som Pontus gjorde på Magnus och mig har han frågat om inte vi kan köpa en ram till en teckning han gjort till sin kärlek Leia. Idag åkte bara Pontus och jag till Ikea och åt middag och letade rätt på en passande ram. Pontus valde en rosa ram för det gillar Leia sa han. Så här blev det:

Pontus ska ha med sin den till förskolan imorgon och ge till Leia. Jag frågade Pontus fröken lite diskret om Leia tyckte det var okej att Pontus var så kär (det kan ju bli för mkt ibland) men hon sa att de är jättekära båda två och himla söta mot varandra.
 
Så här blev våra porträtt inramade. Här tillsammans med konstnären:
De ska upp på väggen i vårt sovrum nu.
 
Igår var jag på Carlanderska igen då jag har så ont. Man hittade en stor cysta på äggstocken så nu ska jag göra en titthålsoperation den 14:e februari där den ska tas bort plus att man ska ta bort det man hittar och undersöka om det är något mer som orsakar mina besvär. Känns bra.

Vilken helg..

Suck.. vilken helg det har varit!
När jag kom hem på fredagsmorgonen efter att ha hunnit jobba i en timme satt Pontus i soffan och vilade och tittade på tv:n. Rasmus ville baka så vi gjorde chokladmuffins och garnerade med frosting och hallon.
Rasmus älskar att vara med i köket och jobba!
På lördagen låg jag helt utslagen men killarna var pigga. Magnus har gjort den här samlingsbilden över deras stund ute på lördagen på vår innebandyplan. Friskt ser det ut!
Igår kände jag mig bättre och på eftermiddagen kunde jag stå upp en längre stund. Rasmus och jag provade att göra tunnbröd i stekpannan. De blev goda!
 
Det är jobbigt när man är kass i en hel helg. Tycker synd om killarna som blir instängda och rastlösa. Samtidigt spydde Pontus på fredagen så han skulle inte träffa någon lördag-söndag. Detsamma gällde mig. Men till skillnad från mig hade ju Pontus ändå en massa energi. Hur funkar det där?? Pontus målar mycket nu, riktigt fint. På lördagskvällen fick vi beställa vad vi ville att han skulle måla och här har han målat mig och Magnus. Pontus såg riktigt lurig ut när han kom ner från sitt rum med Magnus porträtt.. Han fnissade och sa.. "Han håller en cd-skiva med Kiss på och så målade jag en snopp också så det skulle bli lite roligt" hihihi..
 
Jag ska rama in dessa för jag tycker de är helt fantastiska!

Magsjuka

Rasmus hade inte spytt på 60 timmar när vi lämnade dem på förskolan i torsdags efter att ha varit hemma 2 dagar. I fredags blev jag hemringd från jobbet efter en timme då Pontus börjat spy på morgonen när Magnus gick upp med dem. Pontus är så underbart omtänksam att när jag kom in och hjälpte honom när han spydde sa han "Ta inte på mig! Jag kan smitta dig!". Det är oegoism hos ett barn så man blir alldeles rörd. På eftermiddagen började jag spy och fy fan vad klen jag var på fredagskvällen efter att fyra kaskader med nästan bara vätska kommit upp.. Den här bilden är från i fredags och symboliserar oss rätt bra denna dag. Eller som Rasmus sa: "Jag vill ha en annan mamma! En mamma som inte spyar!"..


Mäktigt!

Öppnade posten idag och satte i halsen. "Välkomna på informationsmöte för skolstart höstterminen 2013". De senaste 5 åren och 3 månaderna svischade förbi.. Pontus fick syn på lappen med ett foto på Lillekärrskolan och ropar "Där är min skola!" Han är stolt, jag är stolt, Magnus är stolt och Rasmus undrar vilken skola han ska gå i..


Mysigt med killarna och Peter i tankarna

Det är lyxigt att tvingas vara hemma 2 dygn när barnen faktiskt mår bra! Idag myste vi med tända ljus till frukosten, varma smörgåsar, grapefrukt och youghurtdrink med blåbär..
Efter att varit ute på en promenad till affären tyckte Pontus att det behövde skottas på innebandyplan:
Killarna hade frågat igår om vi inte kunde baka chokladbollar och jag hade sagt att vi kanske kunde göra det idag. Det hade de tyvärr inte glömt bort..
Rulla i kokos:
"Mamma, man måste alltid provsmaka fast det inte är lördag så man vet att det inte smakar äckligt!" (Pontus)
Jag njuter av de här två extra dagarna hemma med mina killar. Idag köpte vi en Pippi Långstrump tecknad film för 39:- på Ica och satt och kikade på. Rasmus vill sitta i mitt knä hela tiden nu för tiden och jag gillar det. Han luktar så gott i håret. "Det är badet som luktar!" sa han idag när jag sa att han luktade gott i håret..
 
Idag tänker jag mycket på vår kompis Peter, Magnus barndomskompis som är ihop med min kompis Tina. Peter genomgår idag en komplicerad hjärtoperation där bla 10 cm av aortan ska bytas upp. Bara tanken på att de sågar upp honom och är där och pillar gör ju att man gråtit lite idag. Tina ringde mig i alla fall nyss och sa att läkaren ringt och sagt att operationen nu var klar och han var ihopsydd. Nu ska han strax till intensiven och vi tänker på honom massor!

Nysnö och bättre Rasmus

Snön har fallit hela dagen, vitt och vackert ute igen. Härligt!
Efter att Rasmus spytt igår eftermiddag mådde han mycket bättre. Han åt till och med lite grann på en gång och idag har jag inte märkt någonting alls vad gäller maten. Han har god aptit och är pigg. Kanske var han lite varm imorse. Jag håller tummarna för att det var något han hade ätit men vi kommer vara hemma imorgon också för säkerhets skull.
Vi tog snowracern till affären idag för jag hade nästan ingenting hemma då jag inte hade planer på att vara hemma idag. Killarna ville åka några åk i backen först. Här förbereder de sig:
Wiehaa!
Starka Pontus drar sin líllebror:
Vackra glada goding!
Så här blev det i vårt kök på matplatsen som nu är tapetserad:
En färgstark tapet på kortsidan och helt vitt på sidan mitt emot men med en tavla som jag gjort med motsatt tapet i. Krabbelurerlunch idag. Då vi inte hade tillräckligt med mjölk hällde jag i vaniljyoughurt och det blev kanon!
 
Killarna busar här nu. De har energi kvar i kroppen vill jag lova..
Idag har jag bokat en skidresa till Vemdalen! Jag har inte åkt sedan Rasmus låg i min mage och då bara lite grann. Mina föräldrar, jag och barnen kommer att åka till Vemdalen söndag till torsdag påskveckan. Magnus stannar hemma och jobbar. Han vågar inte åka med tanke på hans korsband. Det blir bra för annars hade vi fått ta två bilar vilket blivit mycket dyrare. Nu har vi något att se fram emot. Killarna och jag längtar!
 

Fredagsmys!

Härliga fredag! Killarna är så stora nu att de sitter själva i soffan och äter chips framför barnprogram och Magnus och jag pratar i köket. Härligt! Ikväll blev det hamburgare och mys efter det för killarna medan vi stora feta får vara utan.. ;-)

Vårt kök blev färdigt i torsdags och vi är så nöjda. Nu inväntar vi bara fakturorna, en mindre kul bieffekt av renoveringen och sen ska vi få på lister..


Dejt!

Kom just hem från en dejt med min kille. Mamma och pappa var här och tog hand om killarna medan Magnus och jag gick på bio. Det blev Mammas Pojkar som får en svag trea i betyg. Ganska rolig, men med ett dåligt slut..


Lycka!

Lycka är att kunna promenera bort till mina föräldrar hela familjen och bli bjudna på god och nyttig middag så här en vardagskväll!
Rasmus och Missan:


Hantverkare, vatten och tandläkare..

Hantverkare.. Oj, vad vi har längtat till att målaren skulle komma idag klockan 07. Passade perfekt eftersom jag var hemma då det var studiedag på förskolan så jag inte behövde ta ledigt extra.. 06:36 kommer ett sms "Jag kan inte komma idag, går det bra att jag kommer imorgon 07 istället?" Svar NEJ, för jag är på mitt jobb 06:45 och tänker inte vara hemma en dag till.. Chefen ringde upp mig från målerifirman och sa att en kille kunde komma runt lunch. Jag sa att han får komma innan 11 för då ska vi iväg till Vattenpalatset som jag lovat barnen. Han kom 10:22 och vi åkte 11:00. När vi kom hem igen såg det ut som om målaren varit där max en timme.. F-n! Ringde chefen, men inget svar. Talade in på telefonsvararen men ingen har ringt upp.. Känns inte bra! Ska vi betala reseersättning till någon som varit där 1 h.. Onödigt!
Killarna och jag åkte i alla fall till Vattenpalatset och det var vi inte ensamma om. Det var kö för att komma in:
Killarna är redo för bad!
Vi spenderade 3 timmar i badet och killarna hade jätteskoj. Pontus längtar SÅ tills imorgon då han ska få träffa flickan han är kär i; Leija. Han var så himla besviken i förra veckan när hon inte var på förskolan. Det är första gången Pontus säger att han är kär i någon och det här med Leija har han pratat om nu sedan november. Han är så charmig i det, det är inga konstigheter eller något han är förlägen om. Han är grym! Idag ritade han en teckning till Leija som hon ska få imorgon tillsammans med lite andra presenter han gjort till henne.
Medan Pontus målade kärleksteckningar var Rasmus hos tandläkaren. -Hur gick det hos tandläkaren Rasmus? frågade jag när han och Magnus kom hem. -Jättebra! svarade han. Så go han är! Han visade en liten figur han fått för att han var så duktig. Allt såg fint ut!
Nu har jag varit duktig med maten i 2 dagar. Känns bra. Fast lite hungrig är jag. Får gå och lägga mig så jag inte känner det.. ;-)

Rivning!

Imorgon kommer äntligen målaren och ska fixa, spackla och tapetsera så att vårt matutrymme kommer att bli snyggare. Idag passade vi därför på att hugga sönder pepparkakshuset.
Killarna goes crazy:
 
Rasmus äter en bit av taket:
Pontus sätter tänderna i dörren:
Annars har dagen varit ganska lugn. Jag sov länge imorse, underbart! Ställde mig på vågen då jag misstänkte det jag förfarat - det är dags att ändra på matvanorna! Så idag började jag vara nyttig. Det är nästan kväll så snart har jag klarat första dagen.. Jobbigt är det, men det är skönt att slippa köpa nya kläder i en större storlek.. ;-) Det blev en tur till Ikea idag där killarna åt lunch medan jag köpte nytt porslin för vårt presentkort. Tyvärr fanns inte de flata tallrikarna inne så endast djupa och skålar fick följa med hem idag. Så kul att ha 10 av varje!

Skridskoåkning!

Idag föreslog Magnus att vi skulle åka skridskor hela familjen. Vi åkte till Rambergsrinken till klockan 12 då de öppnade. Bra priser tycker jag. Barn under 7 år går in gratis och alla över 7 år kostar 30:- per person. Vi var tvungna att hyra skridskor till alla utom Pontus som hade lånat av Isak. Pontus var ivrig och gav sig ut på isen så snart han fått på sig sina skridskor:

Efter att ha kört helt själv med den här hjälpen ramlade han efter 5 minuter och skrapade hakan i isen. Det gjorde ont och Pontus blev ledsen. Ville inte åka mer utan satte sig och vilade.

Magnus och Rasmus som inte riktigt är lika stabil i benen som Pontus:

Efter 10 minuters vila vill Pontus ut på isen igen. Gott!

Pontus skjutsar Rasmus:

Pontus släpper taget om konan och kör själv på slutet. Han är så duktig!

Hand i hand!
Två killar tar igen sig och väntar på mackor och festis..
Även Rasmus blev mer allt duktigare ju mer tiden gick. Det här måste vi göra om!
Trött blir man, behagligt trött!
Nu blir det till att slappa lite och ikväll ska jag på tjejmiddag/fest. Ska bli kul!

Bubblizzz..

Nyårsdagen blev en riktig slappardag.
För att komma ut lite tog vi en promenad ner till affären och pantade flaskor. Killarna hade med sig sina såpbubblor som de fått i sin adventskalender.
Pontus:
Stolt!
Rasmus:
Vi har börjat jobba och killarna går på förskolan. Tyvärr var det inte så många barn på förskolan så de har slagit ihop tre avdelningar till en. När Rasmus fick reda på det igår morse när de kom dit sa han bara "Då går jag hem!". Som om inte det dåliga samvetet "är det bara vi och ett föräldrapar till som lämnar sina barn på förskolan de här dagarna" räckte.. Jag försöker övertyga mig själv om att det är bättre att ha de 3 semesterdagarna längre fram istället för att förlänga en redan 12 dagars ledighet lite till och att fröknarna nu har ju jättegott om tid med de få barnen som är där.. Idag när jag hämtade killarna blev jag dock jävligt besviken. För det första hade de inte fått gå utanför dörren på hela dagen. Rasmus luktade lite illa och berättade direkt för mig att han hade lite bajs i byxorna. Det har inte hänt sen han slutade med blöja i början av sommaren! På vägen hem sa jag att "du måste säga till fröknarna om det kommer en prutt så det blir lite bajs". Rasmus svarar "Jag ropade färdig jättelänge men fröken kom inte. De pratar bara de två." Väl hemma insåg jag att jag kan inte torka bort det här, det har suttit ett tag! Det fick bli att hoppa in i duschen och skrubba., Hur i helvete att 3 fröknar inte höra 1 barn ropa från toaletten när de hade max 8 barn istället för vanliga 24? Varför finns det inte tid att gå ut eller t om hitta på någon utflykt med så få barn? Arg är jag. Som tur är är jag väldigt nöjd med vår förskola för övrigt och speciellt med de pedagoger våra barn har. De var inte där nu. Men jag tycker man kan ha högre krav än det som var idag! Ledsen blev jag när jag tänker på Rasmus som fått gå med gammal skit så länge i kalsongerna.
Imorgon ska jag ta mig samman och berätta det på ett snyggt sätt.

2013!

2013 välkommen!
Igår började vi med välkomstdrink:
De 5 barnen samlade i trappan! Annie, Elias, Pontus, Ludwig och Rasmus:
Gamla polare; Peter och Magnus:
Barnen äter sin förrätt först:
Vackraste killarna som finns..
Vi vuxna äter förrätt:
Min största kille tillsammans med min mellersta.. Potatis, kött och rödvinssås..
Middag för alla:
Mitt hjärta gick sönder lite grann igår när jag såg hur ledsen Pontus var. Han hade sett fram så emot att få träffa kompisen Elias, men Elias och Annie som gått på förskola tillsammans fann varandra direkt och Pontus blev utanför. Ett riktigt bryt i början där han storgrät och sedan under kvällen många gånger "Jag har ingen att leka med".. Här busar han dock med Ludwig och Rasmus och är glad:
Ludwig och Rasmus lekte jättebra med varandra vilket var väldigt kul att se!
Vid tolvslaget var alla vakna och ute och kollade på fyrverkerierna. Båda våra killar blev rädda så vi gick hem ganska fort. Rasmus somnade på en gång när vi kom hem.
Pontus höll sig vaken till 01 och när jag stoppade om honom i sängen sa han "Jag behöver ingen saga idag".. Då är man trött!
Idag har vi börjat dagen med att sanera lite.. 5 barn, rödvinssås, choklad i kombination med vita stolsöverdrag och soffor är ingen lyckad mix. Det mesta ligger ni i badkaret och badar i ett klorinvatten.. ;-)
Killarna pysslar tillsammans med Magnus:
 
Det får bli en promenad sedan så man kommer ut lite. Imorgon börjar vardagen igen med 3 dagars jobb och förskola för hela familjen.

RSS 2.0