Flytt & Benjaminbesök

Idag var dagen D. Dagen då stora flyttlasset gick till Kärra för mina föräldrar.
Min kusin Daniel hjälpte till med flytten så jag hade nöjet att få ha Benjamin hela dagen då Malena jobbade.
Oj, vad kul de har haft tillsammans! Älskar denna bilden:



Fina Benjamin!
Lyx att få ha honom en hel dag utan hans föräldrar.. ;-)



På utflykt till skogen hittar killarna en liten vattensamling där de "fiskar":



Balansgång!



Gubbstubben får besök!



Picnic - lite saft och kex!



Vi promenerade sedan vidare ner till mammas och pappas nya lägenhet för att se hur det gick för flyttfolket.
Daniel jobbar:



Magnus och Daniel:



Pontus och Benjamin dansar in den nya lägenheten!



Ringdans med tre fina grabbar..



Innan vi går hem för att göra middag till hela gänget tar vi en tur till lekplatsen.
Rasmus kikar fram genom ratten.



Kan bara tänka mig hur trötta alla de är som sprungit upp och ner i trappor och jobbat hela dagen..
Välkomna till Kärra Mamma och Pappa!
&
Tack till alla er som hjälpte mina föräldrar att få hit allt, slit, släp, glasdiskning och inplockning i skåp!


Solig eftermiddag & innebandyavslutning!

När vi kom hem från sjukhuset fick Rasmus äta lite och kolla på sin favoritfilm Pippi Långstrump. När den var slut ringde min mamma och sa att de var på väg till den nya lägenheten i Kärra. Vi klädde på oss, hämtade Pontus på vägen och gick dit för att kika. Den ligger fint, men det kommer bli så mycket mysigare när de nakna rummen fylls med möbler. Det var bara lunchtid och vi går sedan till lekplatsen i närheten, killarna och jag.
Rasmus är pigg och glad trots att det bara är timmar efter operationen:



Älskade Pontus:



Glad Pontus:



Vi beställde med en pizza hem som vi delade på ute på vår altan. Riktigt lyxigt att få vara "ledig" en så vacker dag som denna. Glass efter maten på vår baksida:



Japp, coola killar har solglasögon!



Rasmus tar fram sin traktor som jobbar hårt med att fylla skopan med gräs:



Han hjälper även mig med ogräset i rabatten:



Vid 17 var det dags för avslutning på Pontus innebandyskola. Föräldrar och syskon får vara med och det serverades korv och bröd och kakor. Rasmus sitter och väntar på att det ska börja:



Pontus visar mig hur högt han vågar klättra på ribbstolen:



Tränare Magnus med sina killar:



Pontus äter korv med bröd utanför hallen. Ganska roligt att se att strax efter kom Rasmus och satte sig bredvid Pontus i precis samma ställning. Det är mycket efterapning just nu. Pontus är Rasmus idol!



Pontus får gå fram och hämta sitt diplom:



Alla innebandyspelarna med sina diplom:



Magnus fick en fin presentkorg som tack för tränarinsatsen och killarna är helt galna i den!



Det blev en lång dag med både operation för Rasmus och innebandyavslutning för Pontus och Magnus.
Ikväll är det tvättning som gäller. Det här fotot tog Magnus medan jag var i tvättstugan och Magnus sagt nej till Rasmus som ville leka med vår bilnyckel.. Han fixar fram den själv!



Rackarunge!


Rasmus får rör i öronen

Idag bar det av till Lundby sjukhus på morgonkvisten efter att ha lämnat Pontus på förskolan. Innan vi åkte hemifrån skulle man sätta på Emblaplåster i vänster armveck..



....och på vänster hand. Rasmus var jätteduktig!



På sjukhuset fick Rasmus välja klistermärken till sitt "armband". Han var jättestolt!



Dags att sätta in rör i öronen och tömma den vätska som finns bakom båda trumhinnorna och som plågat vår gosse bra länge. Det var inte kul att hålla fast sitt älskade barn medan man tryckte slangen över munnen på honom. Tyckte det tog evigheters tid innan han somnade. Jag fick gå ut när han somnat och tårarna brände bakom ögonen samtidigt som jag försökte verka normal. Satt och väntade på uppvaket tills min älskling kom. Vi fick bara vara en förälder där inne så stackars Magnus satt utanför i väntrummet och visste ännu mindre än jag. Det drog nämligen ut en del på tiden eftersom Rasmus är lite rasslig och narkosläkaren fick bedöma om det skulle gå att operera. Vi fick klartecken och allt gick bra!



Det tog 50 minuter innan han vaknade och han sov så gott..



Rasmus vaknade lugnt och stilla och ville komma till min famn. Han fick en glass av doktorn och frågade efter pappa. Vi fick då gå ut till Magnus:



Nu är vi hemma och Rasmus är pigg och äter.
Nu ska vi hämta storebror på förskolan och promenera vidare ner till centrum och kika in i lägneheten som mina älskade föräldrar flyttar in i lite smått. Imorgon går det stora flyttlasset.
Äntligen!


Pontus kan cykla!

Vi har pratat om att Pontus denna våren ska få en ny cykel så igår åkte vi iväg på kvällen och investerade i en blå cykel. Idag efter jobbet var det premiärprovning efter att killarna tillsammans monterat ihop den. Jag fixade med disken när killarna gick ut. Magnus kikade in efter bara några minuter.. "Han kan!!!"
Ut gick jag med kameran i högsta hugg och möttes av den här synen!



Duktige Pontus!



Nöjd och stolt!



Det svåraste med cyklingen är att gå av när han stannat. Han är lite kort för cykeln, men i sommar blir den alldeles perfekt.

Även Rasmus trampade på bra på sin nya cykel (Pontus gamla) och medan Pontus cyklade lekte Rasmus lite överallt. Här i sandlådan:



Gungar:



Rasmus och jag blåste bubblor på altanen när Pontus och Magnus monterade cykeln:



Första middagen på altanen för i år!
Spaghetti och köttfärssås..



Ja, en stor dag helt enkelt!
Vad stolt jag är över Pontus!
Och förvånad över hur lätt det gick..


Utomhus!

Idag har vi varit ute större delen av dagen bortsett från morgontimmarna som ägnades åt operation utrota dammråttor och putsa fönster. Sprang min löprunda och kände mig frisk efteråt. Tog en promenad ner till affärren hela familjen och köpte lördagsgodis och vipps var känslan av friskhet borta.. ;-)

Efter en bra stund på lekplatsen var det middagsdags. Hallonmousse till efterrätt!
Rasmus är nyklippt och blev så fin! Eller som Pontus uttryckte det "Rasmus ser ut som en helt ny pojke!"



Efter middagen tog vi en promenad och hamnade i stallet i närheten av där vi bor.
Hästar är mäktiga djur!



Pontus:



På vägen tillbaka ville Pontus visa vilken väg de hade promenerat med förskolan häromdagen.
Vi hamnade i skogen och klättrade!



Rasmus:



Magnus och Rasmus:



Pontus på en av de små broarna:



Mitt på dagen har Pontus och jag även hunnit med ett besök på Ikea och investerat i en stor låda för alla leksaker. På vägen in till Ikea har vi detta samtalet:
"- Om en familj bara har killar så blir det inga barn! - Nej, det kan ju vara svårt. - Ja, för man måste ha en tjej i familjen som kan göra barn. Fast de måste ha lite hjälp av killen. Det får dem med den där pungen. Det är den som hänger under snoppen."
Jaa.. han kan sina grejer den där Pontus!


Vårfredag

Vilket underbart väder!
Efter jobb och förskola slängde vi av oss jackorna och bara njöt. Rasmus provade Pontus cykel. Det kommer att bli Rasmus cykel denna sommaren för Pontus ska få en ny. I sommar är målet för Pontus att lära sig cykla utan stödhjul.



Pontus putter fart på Rasmus i gungan och här snurrar han sin lillebror. Jag gillar det här fotot så mycket för man ser hur mycket de tycker om varandra tycker jag.



Fina Rasmus!



Pontus leende smälter den tjockaste is!



Godingen åker rutschkana:



Igår kom Lokaltidningen ut och där var ett lagfoto med på Pontus och hans lag när de var och spelade i periodpausen i Varberg. Ja, Magnus var ju också med förstås. Pontus hittar ni på nedersta raden, nummer två från vänster:



Nu har vi just avnjutit köttfärspirog följt av glasstårta. Mätt!
Ska sätta mig i soffan bredvid killarna och supa in den härliga känslan av att ha hela helgen framför sig.


Vår & Lekplatsen efter dagis!

Ett säkert vårtecken är att barnen samlas på lekplatsen efter förskola och skola. Även vi gick hem och slängde av oss de varma kängorna och på med de nya gympaskorna för att leka av oss en timme efter förskolan innan det blev dags för middagslagning.
Rasmus är kapten:




Rutschkanan vågar Rasmus i år åka helt själv!



Det finns olika sätt att åka nerför.. Här är ett sätt!
Pontus:



Baddags för killarna och sedan godnatt!


Killar!

Igår var det fotosession i trappan hemma. Pontus gjorde konster och ville kolla på varje taget foto..



Härmapan! :-)



Våra älskade ungar!



Ofta när jag kommer till förskolan för att hämta killarna leker de ihop. Så här såg det ut i måndags på gården när jag kom:



Kärlek!


Spahelg!

Igår åkte Magnus och jag till Vann Spa för ett avslappnande dygn. Det var en julklapp vi fick av mina föräldrar och barnpassning ingick. 
Direkt när vi kom in bytte vi om och tog på oss badrockarna för att bege oss till poolerna:



Det var underbart! Vi gick från en pool till en annan och spänningarna i musklerna lossnade. Tillbaka på hotellrummet kunde man krypa ner i sängen trots att det inte var läggdags. Jag skrattade högt av frihetskänslan. Det ingick middag i presenten och till förrätt serverades lättrökt hälleflundra och morotspure´ - gott! Huvudrätten var kanon! Perfekt tillagad rostbiff med potatis och rödvinssås. Jag drack två cider och Magnus två öl och jag kände mig lite rosig.. :-) Vi avslutade vår trerätters med varsin chokladfoundant med mandelglass och hjortronsylt. Mmmm..

Efter att ha fått sova en hel natt och intagit en god frukostbuffé med utsikt över Gullmarsfjorden tog vi en morgonpromenad.




Det var vackert!



Tillbaka på hotellet igen gick vi ner till spa-avdelningen. I dessa stolar var det fantastiskt skönt att sitta och slappa i när man värmt sig i de olika poolerna. Kolla utsikten! 
Magnus:




Magnus:



Jag tar ett päron och myser..



Vi sov middag mitt på dagen idag och gick sedan ner på nytt till poolerna vid 14-tiden. Det var ett helt annat lugn vid den här tiden då många börjat bege sig hemåt. SÅ gott!
Vilket dygn! En riktig vitamininjektion av kärlek när Magnus och jag får tid för varandra. Plötsligt kommer jag ihåg hur roligt vi har med varandra och hur mycket jag njuter av att vara tillsammans. Kärleken blomstrar upp igen och vi behöver det. Så lätt att den glöms bort bland vardagliga tråkiga sysslor och ekonomiska svårigheter.

Det räcker med ett dygn. När jag simmade i den lugna poolen såg jag barnens ansikten framför mig. Jag längtar. Kommer att tänka på flera bekanta jag har som åkt eller ska åka en vecka utomlands utan barn. Jag får ont i både mage och huvud när jag föreställer mig detsamma. Aldrig. Om någon bjudit mig idag på en resa gratis till solen utan mina barn hade jag tackat nej utan att blinka. Då älskar jag ändå solen och värmen. Men det finns något jag älskar mer. Några. Två personer. Pontus och Rasmus. Kärlek. Kärlek större än ord kan beskriva. Min kropp och mitt hjärta vill ha dem nära mig. Beundrar dem som har vågar släppa taget! Men längtar inte dit.. ;-)

Nu ropar Pontus på mig. Spiderman har varit med i badkaret och behöver hjälp med att bli torr. Viktigt uppdrag!

Avslutar med en bild på killarna hand i hand med sin mormor på Orust när vi precis ska säga hejdå.




Vår!

I måndags var det studiedag på förskolan så Magnus var hemma med barnen. Vädret visade sig från sin finaste vårsida och killarna bar ner snowracarna till källaren och plockade fram våra utemöbler. Så nu är det vår på vår altan! Killarna i trädgården:



Till lunch blev det grillning!



Det blir varmt under plasttaket på våren!
Pontus:



Rasmus:



Det var riktigt kul för mig att kolla på fotona som låg i kameran sedan i måndags. Fick jag se lite hur mysigt de hade! Igår kväll badade jag i badkaret med pojkarna. Rasmus börjar få riktigt långt hår nu, han är så fin!



Nu har vi fått tid för operation för Rasmus. 30:e mars kommer man sätta in rör i Rasmus öron. Han har vätska bakom trumhinnorna ständigt som en konskekvens av polyperna. De kommer sedan opereras efter sommaren när han fyllt 3 år. Ska bli intressant och se hur Rasmus agerar efter att rören blivit insatta. Enligt läkaren har han nedsatt hörsel just nu och det kan bli en ganska stor skillnad.
Mitt älskade barn!


Helgsim!

Idag är Magnus förkyld så barnen och jag gick själva ner till simhallen. Killarna tar av sig kläderna:



På ett för mig lite lustigt sätt..



Det blev nästan 2 timmar i vattnet och det var trötta och hungriga killar som kom hem till nygjorda våfflor med jordgubbssylt. 4 st var slank ner!

Igår hade vi kompisarna här på Melodifestivalen. Så här blev det när vi fyllt på med frukt på det nedersta fatet.

 

Har just sprungit Kärra runt. Mätte det till 4,55 km, en skön tur! Snart flyttar mamma och pappa hit och då ska jag visa mamma mina rundor! Imorgon är det studiedag på förskolan så killarna har ännu en dag ledigt. Bara jag som måste gå till jobb imorgon. Skönt för dem!


Lördagsgott

Veckan har rullat på och jag har varit hemskt trött. Somnat strax efter 20 på kvällarna.. Nu börjar en tid där frukten är god och inte svindyr. Här är ett foto från i tisdags när en lycklig Pontus äter melon:



Idag har det varit operation storstädning och tvättning. Vi har haft tvättstugan och 8 stora maskiner har körts - skönt! Man hínner inte med städningen under veckan och därför blir det lite dubbelt med helgen. Man ser fram emot ledigheten samtidigt som man vet det tråkiga som måste göras.. Magnus hade ansvar för städningen på ovanvåningen. I 2,5 h var jag ute med killarna för att han skulle hinna göra fin-fint på övervåningen. Mötte grannen på vägen till tvättstugan som undrade om vi fått tvärdrag med tanke på den smäll som var strax innan. Hyckleri är inte min stil och det var grymt kul att se mina grannars min när jag svarade att Nej, vinden hade ingenting med den smällen att göra. Det var Magnus som smällde igen en dörr efter att jag hade klagat på hans städning. Både Ulla och Janne som bor nära mig skrattade ordentligt och Ulla delade med sig av en liknande story från veckan innan..

Idag när vi hade handlat tog vi en sväng om Öppna Förskolan som hade öppet idag med försäljning. Vi köpte varsin korv med bröd. Rasmus:



Ikväll får vi besök av våra vänner Åse och Henrik och deras söner Kasper och Alfons som vi ska kolla på Melodofestivalen med. Vi har därför bakat lite. Smeten till kokoskuddarna ser himmelsk god ut:



Det var den också! ;-)



Nu är vi redo!
Det understa lagret ska fyllas med melon, ananas och jordgubbar för att jämna ut onyttigheterna lite..



Heja Loreen!


Söndagsaktiviteter

Det blev ett besök till simhallen på morgonen. Jag körde 700 meter i längder medan Magnus var med killarna innan jag gick in till dem och värmde mig. Fina Pontus:



Rasmus på motorcykeln, trött och lite ledsen.



Rasmus och jag gick hem tidigare eftersom han ville det. Magnus och Pontus stannade kvar och åkte vattenrutschkana och tränade på att simma.
När de kom hem hade Rasmus och jag maten klar och en film som vi hyrt. Vi myste en stund och tog det lungt efter badet. Man blir ju så gott trött efter bad!

Tog sedan en sväng ner till idrottshallen och kollade på innebandy följt av lek på lekplatsen. Nu på kvällen har jag och min mamma promenerat 8:an i Skatås - underbart! Samtidigt har killarna levt rövare här hemma och byggt en koja:



Nu ska jag faktiskt göra mig iordning för kvällen och krypa ner under täcket och kolla lite på tv.
Godnatt!


Bushuset - kaos!

Medan Magnus tog cykeln in till stan för att kolla på Blåvitts match tog killarna och jag bussen till Backaplan och Bushuset. Låter roligt och visst hade killarna kul, men själv har jag gett mig ett löfte: aldrig mer hit en lördag!!
Här åker killarna karusell:



Vid karusellen fanns inget kösystem så det gällde att skýnda sig in om man skulle få plats. Det fanns heller ingen system som gjorde att de som åkt kunde gå ut innan de som ville åka sprang in.. kaos! Efter att killarna åkt den här gången gick jag in för att lossa deras bälte. Innan jag hunnit få ut dem skulle en 8 årig kille prompt trycka sig in i bilen. En omöjlig ekvation. Så jag sa att "Snälla vänta lite. Det är mycket lättare för dig att komma in om jag får lyfta ut mina barn först". När vi kom ner sitter in turktant och ropar på mig på engelska. Jag får en utskällning för att jag varit elak och sagt till hennes son.. Jag bad faktiskt på ett snällt sätt svarade jag. -Men du såg elak ut i ansiktet svarade hon.. Oj, vad min 90-åriga granne Elin skrattade när jag berättade detta för henne på bussen på hemvägen..

Pontus har blivit uppäten:




Spunnet socker såg gott ut men var inte speciellt gott tyckte killarna:



Rasmus godingen badar i bollar..



Isglass att svalka sig med..



Rutschkana i en hoppborg:



Trampebil:



Jo, det fanns mycket, men hit dröjer det länge innan vi åker igen. Då finns det så mycket bättre ställen där man kan ha större uppsyn över barnen.

Idag hade jag planer på att åka till Barnmässan, men det blir dyrt med inträden för både mig och Magnus, mat där och så vill man säkert köpa något. Vi tar en sväng ner till simhallen istället, där har vi ju klippkort.. ;-)


Rasmus ska få rör!

Rasmus fick feber och hosta i onsdags så Magnus var hemma med honom igår och jag idag. Idag hade vi dessutom tid för uppföljning och beslut på Öron/Näsa/Hals på Lundby sjukhus. Doktorn konstaterade att Rasmus fortfarande hade vatten bakom trumhinnorna och kommer om en månad ungefär få rör inopererade. Detta är antagligen en konsekvens av de förstorade polyperna som med stor sannolikhet kommer att opereras bort efter sommaren. Man får tydligen inte djupsöva någon som är under 3 år.. Skönt att det händer något äntligen!!

Efter besöket gick och handlade lite, den här bland annat:



Vi åt lunch på mitt jobb och innan dess tog vi en promenad i hamnen och tittade på båtar!



Hemma igen hämtar vi Pontus och går till lekplatsen i det fina vädret. Rasmus gungar:



Nu är de stora killarna på innebandyträning och vi ska förbereda fredagsmaten.

Igår hade vi besök av min mormor och Jan. Pontus hade längtat och tyckte det var längesen.. Vi hade inte setts sedan innan jul så nu bytte vi sent julklappar!



Hejdå-kram vid hemgång!



Nu ska vi ta på oss förklädena och fixa!


RSS 2.0