Långpromenad

Igår kom vi ut till Orust vid 11:30. Åt lunch och sedan tog jag småkillarna med på en promenad. Pontus får gå själv i backarna..



Vi hittade värsta hallonstället och plockade 2 liter..



Tur att Rasmus sov gott under tiden så att man kunde plocka i lugn och ro..



Det blev en lång tur, mycket längre än jag hade tänkt mig. Eftersom det inte direkt var någon väg på vissa ställen fick Pontus gå en hel del. Äntligen framme vid kohagen nära vår stuga!



Pontus är helt slut.. "Jag vill sova!" säger han uppgiven medan han kämpar på..



Han somnade gott och vaknade sedan när mina föräldrar kom ut. Vi avslutade kvällen med restaurangbesök på Mollösunds Wärdshus ett gäng. Pontus älskade sina köttbullar och jag åt upp varenda smula av oxfilén.. ;-)

I morse var det två goa killar som vaknade vid 9 så även deras mamma var väldigt glad!
Kram i fåtöljen framför barnprogram:



Idag är det inget fint väder så killarna och jag tog en sväng till Göksäter och köpte lite pysselgrejer.


Sommarvardag

Vardagen har kommit in i våra liv igen då Magnus har börjat jobba. Nu får smågrabbarna och jag klara oss själva på dagarna. Fast jag måste säga att vi har haft den bästa semestern någonsin tillsammans - 4 underbara veckor! Vardagen är ju ändå inte riktigt här eftersom det är sommar. Aktiviteter som öppna förskolan och banangympa är stängt och många av kompisarna på gården är bortresta. Vi hittar på lite utflykter istället!

I måndags bar det av till havet en sväng. Det blåste en del, men vi hittade en plats i lä där vi låg och gottade oss en stund och hade picnic. Rasmus hittade lådan med köttbullar i väskan när jag hade huvudet vänt åt Pontus. Plötsligt hade den lille knubbisen roffat åt sig en köttbulle och smaskade gott:



Pontus älskar också kalla köttbullar:



På eftermiddagen hämtade vi upp Magnus på jobbet och åkte till Triumf Glass och hetsåt.. Sedan lämnade vi av Magnus där vi hämtade honom då han skulle jobba sent. När pojkarna somnat fotsatte jag att tapetsera vår hall på ovanvåningen. Ett projekt jag drog igång i söndags med hjärtklappning och svetten rinnandes av bara tanken på att göra nåt med händerna själv.. Jag är ju inte händig, inte alls. Men det här har gått fin-fint.. -än så länge i alla fall. Det blir ju inte så mycket gjort varje dag när man bara kan jobba någon timme per kväll.

Rasmus har börjat träna på att äta själv. Han är stora killen nu och har egen tallrik och sked. Det går riktigt bra. Mycket hamnar på golvet, men en del i munnen. Skeden har misstolkats lite som en trumpinne, men vad gör det? Jag kan äta en stund i fred.. ;-)



Idag blev det en promenad till 4 H gården. Det blev picnic i gröngräset med pannkakor samtidigt som killarna kikade på hästarna:



På eftermiddagen fyllde vi den lilla poolen i trädgården med vatten och killarna badade en stund. Här är Rasmus:



Skönt i skuggan under vinbärsbusken! Speciellt när mamma håller på att plocka så att man kan tjuvsmaka..



På promenaden idag hittade vi en massa hallon så när jag kom hem från ett par timmar på jobbet ikväll gjorde Pontus och jag en hallonpaj, serverades med glass.



Nu åker jag och smågrabbarna till Orust ett par dagar. Magnus kan jobba på mycket och sova utan att bli störd på nätterna och vi kommer närmare naturen. Adios!


En stor dag!

Igår var det fredag och Magnus sista semesterdag. På måndag börjar vardagen igen.. Vi avslutade med ett Lisebergsbesök vilket Pontus pratar om väldigt ofta.. Det var en stor dag, inte bara på grund av att vår minste son blev 10 månader, utan för att vår store son passerat den magiske 90 cm gränsen och nu får åka lite mer attraktioner!



För första gången i Rabalder (för mig mer känd som gamla Nyckelpigan).. Vi satt såklart längst fram!



Rasmus är helt överlycklig för att få åka han också!



Pontus provar knatterallyt. De var en besvikelse! På dessa börjar man backa om man svänger på ratten och nästa gång man svänger kör man framåt.. Pontus blev helt förvirrad. Han som vet precis hur en bil funkar, speciellt sedan vår semester i Bulgarien!



Pontus får aldrig nog av att kramas!



Farfars bilar med pappa. Innan vi skulle hem åkte Pontus den en gång till fast med mig. När vi skulle gå på sa Pontus att jag skulle sitta fram för han hade aldrig suttit där bak.. Jag kände mig urfånig där jag körde och bara jag syntes.. Finns inget foto på det som tur är.. ;-)



Rasmus provar på en farfars bil som står still:



Flygplan:

 

Det var jättetrötta pojkar vi körde hem på eftermiddagen!

Igår på kvällen började operation göra iordning Rasmus rum. Detta krävde att Magnus skulle städa vårt lilla källarförråd så att vi skulle få plats med grejer där. Magnus vet inte riktigt vad effektivitet är så fast jag förmanade honom att vara effektiv tog det 6,5 h! Nu kanske ni tror att vi har ett källarförråd i klass med en fotbollsplan, men nej.. den är cirka 5 kvadratmeter! Idag fortsatte vi med arbetet och Magnus körde till tippen med en massa bröte medan jag fixade här hemma. Nästa station blev Ikea där vi inhandlade en garderob till oss. Den ska stå där vi haft en spjälsäng de senaste åren.. Japp, vi jobbar på att få vårt sovrum barnfritt och just nu ligger faktiskt Rasmus och sover i sitt eget rum för första gången. DET är stort!


En dag på havet

Igår var vädret inte så lovande när vi vaknade men vi var bjudna på fika hos min moster och Anders i deras sommarhus på Stocken så vi gav oss iväg. Det blåste en del när vi kom fram, men vi gav oss ut med båten och fick en alldeles underbart härlig dag!

Pontus styr skutan:



Första båtturen för Rasmus, här med sin mormor:



Härligt!



Finaste killen med kinderna upptryckta av flytvästen stackaren..



Det blev glasspaus på Gullholmen, kalasgod glass med egengjorda glassrån!

 

Efter utflykten åkte vi hem till Kärra igen. Killarna somnade på en gång och sov gott hela vägen..


Sommar på Orust

I söndags kväll lämnade vi Dalsland och åkte direkt till Orust. Vi kom fram vid 21:30 och jag gick direkt ut och plockade blåbär som Pontus fick till kvällsmat. Efter lunch dagen efter kom så äntligen barnens mormor och morfar som Pontus tjatat så om och längtat efter. Vi hade inte setts på 3 veckor nu i semestertider vilket är ovanligt för oss. Pontus sprang och kramade dem när de kom!

På eftermiddagen blev det en tur i skogen runt omkring för att plocka blåbär och kantareller:



Det är godare att stoppa blåbären i munnen än i burken!



Vi har hittat mängder av kantareller dessa dagarna! Igår hittade vi dubbelt så mycket som det här..



Pontus har odlat potatis här på landet och i måndags var det skördedax!



Pontus och morfar klipper gräsmattan:



Igår var det fint väder på förmiddagen och vi åkte och badade. Pontus och jag fiskade krabbor i Ellös på krabb-bryggan:





Vår fångst:



På kvällen hade vi våra goda vänner från Karlstad på besök och Pontus lekte med deras killar och grannpojken här på landet. De hade jättekul tillsammans!



Idag var det mulet och vi bestämde oss för att göra en utflykt till Mollösund för att kolla på båtar. Väl där blev det kanonväder och vi gick en tur till badplatsen och fiskade krabbor även idag.



Pontus på klipporna:



Rasmus provar krabbspöt:



Efter en stund vid vattnet blev vi bjudna på lunch av mina föräldrar. Mamma och jag tog färska räkor som jag doppade i aioli - sommar och lyx! Pontus älskade sina köttbullar och färsk potatis:



Vi avslutade den lyckade utflykten med en liten promenad i gränderna mellan de mysiga husen:



Det är kväll nu och vi har just ätit grillat och avslutat med glass. Det är sent, men ändå 26 grader ute.. Sommarkänsla på hög nivå! Ge mig mer, jag älskar det här livet!


Dalsland

I fredags morse packade vi igen och drog iväg till Dalsland och Mikael och Malins landställe. Vi har haft en toppenhelg med massor av upplevelser trots att vädret inte var det bästa hela tiden.

Rasmus i cowboyhatt:



Pontus provar en traktor:



Min snygge karl.. ;-)



Pontus i blåbärssnåren.. Blåbären vi plockade räckte till paj två dagar..



Mysig lanthandel som sålde ägg och hembakat. Man tog bara det man ville ha och la pengar i en burk - charmigt värre!



Jag är ute och springer.. På vägen tillbaka möter jag Magnus med bil som trodde jag var dyblöt eftersom det spöregnat hos dem. Jag hade bara fått lite duggregn på mig..



Middagsdax:



En av grannarna kom förbi med sin häst och Pontus fick rida:



I söndagsförmiddag kikade solen fram och vi passade på att åka ner till sjön:



Rasmus hittade en egen liten sjö att plaska i:



Rasmus somnade gott vid vattnet när mörka moln drog in på himlen och strax därefter började det regna..



På eftermiddagen blev det okej väder igen och Pontus och Magnus tog en sväng med fyrhjulingen. Pontus älskar detta!



Det blev till och med en sväng i vattnet!



På kvällarna när barnen somnat körde vi poker. Längesen man gjorde nåt utan barnen! Härlig tid att bara sitta och tjöta och spela till 01:30! Härligt ända tills barnen vaknade 07.. ;-)

En underbar slapparhelg helt enkelt!


Bulgarienresan!




Japp, då var vi hemma igen efter 2 underbara veckor i Bulgarien. Visst, det gick faktiskt inte en enda dag utan att det regnade vid något tillfälle, men det var mycket sol däremellan (med undantag för 3 dagar i rad), vi har ätit gott (hmm FÖR gott), svetsat samman familjen än mer, badat och ägnat kvällarna åt karuseller..

Här kommer ett inlägg med massor av bilder från vår semester:



Pizza till lunch:



Vår fine Rasmus som har blivit så stor nu. Han visar bestämt vad han vill genom att hoppa dit och skrika på oss. Vid middagen låter han när han vill ha en tugga till.. ;-)



Det här flygplanet hade killarna kul med:





En kväll gick Pontus och jag på cirkus. Det var en 2 h lång föreställning som var riktigt bra. Det fanns tigrar och lejon hade vi sett innan och Pontus satt spänt och väntade på dessa hela tiden. De var såklart sista numret och innan dess hade Pontus efter varje nummer ivrigt frågat "Vad tror du kommer NU då?". Men det var en massa annat kul också, vi satt längst fram och såg perfekt:

 



Promenad efter en av dessa oändliga skurar:



En av de regniga dagarna åkte vi in till stan Varna och shoppade lite. Jag prutade ner dessa träningsoverallerna till killarna vilket jag är nöjd med:



Rasmuskillen:



Vattenrutschkanan vid vårt hotell. Pontus älskade detta och sprang upp och åkte ner tills han blev blå om läpparna:



Vi har en modig grabb som vill prova allt! Inte rädd för nåt sa han att han minsann ville hoppa i de där repen som flyger högt upp i luften. Till slut fick han prova och älskade det! Det blev hopp 3 kvällar!





Här på racerbanan tillbringade vi en hel del tid på kvällarna. Pontus var överlycklig över att få köra! Han är riktigt duktig på att väja undan för andra och svänger kontrollerat. Första kvällen när han hade kört (vilket jag var tveksam till att han skulle få göra, men han övertalade mig) hade han kraschat en gång och blev nog lite rädd, men mest rädd var han för att inte få åka mer för han kom direkt fram till mig, röd om den islagna kinden och sa allvarligt "Nästa gång ska jag köra försiktigare mamma!"



Stranden var 7 km lång och bestod enbart av mjuk härlig sand:



Pontus provar att "dyka":



Rasmus och jag under parasollet:



Killarna gungar på lekplatsen vid stranden:

 

Familjebild från vårt hotellrum som vi för övrigt var kanonnöjda med:



Kanske blir det lite fler bilder imorgon, vi får se - godnatt!


RSS 2.0