Valborg

Jag är sjuk och har varit det ett par dagar varför blogginläggen blivit färre. Rasmus och jag har ont i halsen, snuva så att näsan är sårig och hosta.. Men min whiskeyröst är rätt läcker..

Idag är det Valborgsmässoafton och det firade småkillarna och jag med en promenad till Ikea. Där intogs köttbulletallrik. Pontus och jag beställde in varsin med 8 köttbullar vardera. Pontus ville t om ha en av mina när han hade ätit upp sina! Han älskar dem, jag behöver inte laga maten, inte diska.. ingenting mer än att betala 16:-
per tallrik! Kalas!



När Magnus kom hem runt 18 åkte vi upp till 4 H gården. Det regnade självklart men det hindrade inte Pontus från att vilja rida. Han är grymt koncentrerad:



Kikade lite på fåren:



På väg hem med brasan i bakgrunden:



En bra dag som avslutades med god mat och Pontus som diggade och applåderade till musiken i Så ska det låta.. Avslutar det här blogginlägget med en bild på pojkarna från igår när hela familjen var ute på en kvällspromenad. Den slutade så här för vissa:


Vitsippshav & sällskap till Rhodos

Rasmus och jag är inte riktigt friska. Lite feber, massa snor och för min del värker bihålorna.. I morse kände jag mig riktigt risig, men fram på eftermiddagen var det bättre och killarna och jag tog en promenad i skogen bakom vårt hus. Här försöker jag få bröderna att posera i vitsippshavet:



Han är 7 månader nu, vår Rasmus!



En mycket bra nyhet är att det i förra veckan blev klart att våra goda vänner Åse och Henrik med sonen Kasper hoppar på en av veckorna på Rhodos med oss. Det är så perfekt eftersom vi trivs så bra ihop, Åse var min kompis från förr och Henrik Magnus kompis från förr och deras son är bara 4 månader yngre än Pontus. Vi har alltid väldigt kul när vi ses och nu får vi en hel vecka ihop med sol, bad, god mat och galej!


Allt är inte leksaker! ;-)

Igår bar det av till Öppna Förskolan på förmiddagen. Pontus ville verkligen ha på sig sitt Pippi förkläde så så fick det bli. Här sitter han på sångstunden där han även önskade Pippi-sången:



Hade tänkt gå på banangympan på eftermiddagen, men mina killar var helt slut och somnade tätt ihop. Jag försökte amma Rasmus innan han somnade. Han var hungrig, men på andra sidan fanns nåt ännu mer intressant - storebror! "Han kikar på mig, mamma!" sa Pontus glatt.. klappade sin lillebror på magen och sa "Ååh! Min lillebror!" Världens finaste killar som jag var tvungen att fota när de somnat. Pontus med sin hand på Rasmus:



Magnus kom hem redan vid 16 igår vilket var grymt skönt. Då kunde vi få ett par timmar ihop innan det var dax att bege sig ner till idrottshallen för den andra och avgörande kvalmatchen för Magnus lag. Här har vi varit ute på lekplatsen och är på väg hem. Pontus har sin barnvagn med sig och dockan som han säger heter Lukas, precis som Lova och Isaks lillebror..



I morse kom Pontus in i vår säng. Han hade sovit som nakenfis och satt och kollade på barnprogram med sin lillebror bredvid sig. Plötsligt skriker Pontus "AJ!".. Lillebror har fått tag i något att dra i på sin storebror och Magnus kommer till undsättning.. Då säger Pontus: "Rasmus Fredriksson! Din lille buskille!". Att inte Magnus och jag höll på att skratta ihjäl oss.. Dels av själva händelsen i sig, men även av Pontus sätt att säga hela namnet med tryck i och jag vet precis vem han har fått det ifrån.. ;-)

På kvällen var vi och kollade när Magnus coachade fram laget till en vinst och en säsong i division 2 nästa år!


Mamma, pappa, barn..

Efter att ha lämnat Pontus på dagis gick Lina och jag en promenad. Efter den tog jag det bara väldigt lugnt. Det är ju onsdag och jag brukar träna på lunchen, men jag har ingen kraft. Jag sov en stund bredvid Rasmus, dammsög lite och handlade. Gick sedan till lekplatsen med båda killarna. Pontus ville ha Rasmus i knät när de åkte rutschkana. De tyckte båda att det var väldigt skojigt och det blev flera åk:



Rasmus blev dumpad när granntjejen Nikita kom till lekplatsen. Jag hör hur Nikita frågar Pontus om de ska leka "mamma, pappa, barn".. "Ja!" sa Pontus "Jag är mamma!" Nikita skrattade och sa att "Neej! JAG är mamma, du är pappa!" De var jättesöta och lagade mat i sitt hus:



Mina föräldrar kom på besök på kvällen och Pontus berättade att han hade lekt "mamma, pappa, barn". Min mamma frågade då vad deras barn hette. "Lillebror och lillasyster" svarade Pontus som om det var den mest självklara saken i världen.. :-)

Bjuder här på ett kort från när Axel var hemma nu över påsken. Fotot togs med min pappas kamera så jag har inte kunnat få det förrän nu. Det blev inte så många kort på Axel när han var hemma, men det här blev bra eftersom han vänt bort den "blåa" delen av ansiktet.. ;-) Axel och Rasmus drömmer sig bort på resa:




Stora killar

Det är fullt upp att vara ensam med två små och nu när Magnus har varit borta i 4 dagar och jobbat väldigt mycket innan dess så blev det för mycket igår. På lekplatsen fick jag magknip, spränghuvudvärk, frossa och tårar som började rinna.. Ringde hem Magnus för jag trodde jag var riktigt sjuk. Tror dock att jag egentligen var helt slut. Mådde bättre efter att ha sovit 1,5 h och ätit mat men är fortfarande skör..

Det har hänt en del de senaste dagarna. Rasmus utvecklas hela tiden, nu står han själv med hjälp av något att hålla sig i:



Så här glad blir man när man lyckats hoppa fram på rumpan till någonting att hålla i och undersöka:



I söndags åkte barnen och jag till mina föräldrars lägenhet för att vattna blommor och hämta ut fotbollsbiljetter till pappas kompisar. Mamma och pappa har nu äntligen kommit hem från Istanbul, de kom för bara ett par timmar sedan efter tre dygn på olika tåg, vänthallar och någon buss. Färden gick genom Belgrad, Österrike, Hamburg, Köpenhamn och Malmö. Det var en tuff resa med bara några timmars sömn sittandes. Ett dygn var de dessutom utan mat.. Men de har träffat en hel del roligt folk längs vägen, ska bli kul att höra mer om deras resa när vi träffas!

Efter vår tripp till deras lägenhet åkte vi och till Plantagen och köpte lite blommor som vi planterade. Pontus vattnar:



Igår var det läkarbesök för Rasmus, en försenad 6 månaders kontroll. Provar en bumbostol på bvc. Jag minns att Pontus inte kom i den när han var baby, han fastnade med låren.. :-)



Nu är matchvikten på den här guldklimpen 9 270 gram!



Snart 10 kg.. Man har ingen bebis längre.. ;-)
Vi har dessutom bara ett blöjbarn numera! Pontus är blöjfri både på dagarna och nätterna vilket känns fantastiskt!


Fast i Istanbul

Askmolnet från vulkanen har ju strandsatt mängder av folk runt om i Europa. Mina föräldrar är fast i Istanbul där de varit sedan i tisdags. De skulle åkt hem idag på eftermiddagen, men det blir nog ingen återresa på ett par dagar verkar det som. Men Pontus hade en lösning på detta. Först kom han med en bil som han glatt föreslog skulle hämta mormor och morfar. Efter en stund en ny idé, han kom springandes med sitt flygplan. "Mamma! Detta flygplanet kan hämta mormor och morfar!": 



Igår var det fullt upp. Öppna Förskolan på förmiddagen. Sångstund, lek och pannkakor:



Båda pojkarna somnade sedan gott. På eftermiddagen gick vi och lekte av oss på banangympan. Avslutade dagen med lekplatsen, middag och ett bad. Sedan låg Pontus och jag och myste i sängen framför tv:n medan Rasmus sov. Så härligt att ligga där och prata tillsammans efter ett skönt bad!

Magnus lag vann förresten första kvalmatchen med 11-4! Nu är Magnus i Stockholm hela helgen då det spelas sm-finaler i innebandy där. Känns som om det var ett tag sedan vi sågs..


Rasmus tar sig framåt!

Igår vid frukosten hade jag satt Rasmus på golvet med amningskudden runt sig ifall han skulle trilla och lite leksaker att leka med medan Pontus och jag åt frukost. Gissa om jag blev förvånad när jag helt plötsligt ser lillebror under storebrors stol. Han har lyckats hoppa på rumpan hela vägen fram!



Lämnade Pontus på dagis och tog lite foton när han gungar med sina kompisar:



Lina och jag promenerade Kärra runt för att sedan besöka Öppna Förskolan som bara har öppet för bebisar på tordagar. Efter sångstunden sjung Rasmus själv. Det lät jättegulligt när han ylade!!

På eftermiddagen höll vi oss ute så länge vi orkade innan det var matdax. Premiär för bobby-car med släp att komma ut i vårvädret:



Även Rasmus provade!
Han gungade fram och tillbaka så att bilen rörde sig framåt medan jag höll i honom i luvan..



Killarna var jättetrötta och somnade tidigt idag. Perfekt för jag fick då tid till storstädning här hemma. Disken gjord, spisen skurad, golvet dammsuget och våttorkat..

Sitter nu och håller tummarna för att Magnus innebandylag har vunnit den första kval-matchen i Uddevalla!


Kalas

Idag fyllde Pontus kompis Lova 7 år och vi var bjudna på kalas och tårta! Riktigt vårväder och vi kunde sitta ute på altanen och äta, Pontus i bara linne:



Jättegod tårta!

En tur till lekplatsen sedan och jag fick uppleva hur Pontus är när han är riktigt jäkla arg. Han ville gunga på en gunga som var upptagen och började skrika åt den lilla tjejen att gå av. Jag pratade med honom flera gånger om att den är upptagen och att man inte kan ta en gunga från någon utan att man får vänta tills den är ledig. Han var helt vansinnig. Tårarna sprutade och han skrek som bara den och vägrade gunga på några av de lediga gungorna eftersom "hans" gunga var upptagen.. Det slutade med att jag fick släpa en skrikande unge med mig hem. Väl hemma fortsatte han i ungefär tio minuter och när jag frågade honom om han ville gå upp och lägga sig (mest för att jag trodde att han inte ville det halv fem..) svarade han Ja och somnade på en gång helt färdig efter detta vredesutbrott..

Jag blev också helt slut efter detta och som tur var var brukar även Rasmus sova en stund vid den här tiden så kommande timmen var det tyst i vårt hus.. bara tre sovande personer hördes..


Vår, underbara vår!

Det underbara vädret gjorde att Lina, jag och våra barnvagnar styrde promenaden mot Ikea idag. Långpromenad och sedan lunch. Vet ni att man äter köttbulletallrik på Ikea för 16:-!! måndag-fredag!! Rasmus var på toppenhumör på Ikea, här testar han bollarna man kan köpa..



Ja, skön säng! Helt okej täcken också..



Vi hämtade hem storebror lite tidigare från dagis där Pontus idag har gjort sin första dag utan blöja!! Helt utan olycka.. :-). Vi mötte sedan upp Lina som hämtat sina stora barn och köpte oss varsina glassar allihop. Här är Pontus med kompisarna Lova och Isak:



Till lekplatsen sedan såklart. Vi åt korv och bröd ute idag allihop - kalas!
Gungorna är en favorit:



Tappade hakan idag när jag hörde min son säga till en 14 årig tjej: "Sluta tjöta om det där nu!". Hahaha.. det komiska var att även hon tappade hakan och asgarvade. Hon hade gång på gång sagt till en annan kille att inte busa med henne..

Idag på promenaden såg jag förresten något som gjorde mig varm i hjärtat. Ett efterlängtat vårtecken:


Utflykt

Idag var vi bjudna hem till Sara tillsammans med mina tjejkompisar och deras små. Eftersom Sara bor nära Slottskogen och vår ytterdörr skulle bytas ut idag begav vi oss av till Plikta innan lunchen och lekte. Vi kom dit redan vid kvart över nio och var i stort sett själva. Kanon! Rasmus sov och Pontus provade allt med glädjetjut:



Skämdes lite när Pontus ropade högt "Nej! Jag vill inte åka med den tjejen!! Nej!"



Rasmus ser nöjd ut bredvid lilla Clara:



Alla bebisar låg/satt på den här filten medan Pontus tjuvsmakade på pannkakorna (hallonsylt till som ni ser på tröjan). Han hade inte riktigt ro att äta utan skulle ner. Då går han fram och sätter sig bredvid Rasmus och lägger armen om honom. Sedan bevakar han alla leksaker och så fort något barn skulle ta en leksak sa Pontus "Nej! Det är Rasmus!" Jag fick säga till att alla fick leka med leksakerna och att Rasmus ändå bara kan ha en leksak i taget.. Tyckte dock att det var väldigt sött att se beskyddarinstinkten..



Efter lunchen tog vi en tur till in till Slottskogen allihopa. På lekplatsen Plikta var det hur mycket folk som helst och ännu en gång kände jag sådan glädje och tacksamhet över att vi bor som vi gör. Hade aldrig velat bo inne i stan med barn! Väl hemma i Kärra på eftermiddagen gick vi ut till vår lekplats och hade det härligt. Lugn och ro men ändå kompisar till både mig och barnen.. ;-)


Björn 50 år!

Igår var det galej när vi firade min morbror Björn som fyllt 50 år den 30:e mars men som då var i Thailand!



Det var en brunbränd morbror och moster som kommit hem efter att ha varit på semester. De hade haft det väldigt varmt, tydligen hade det inte varit så varmt i Thailand på 100 år.. Blev faktiskt bara avundssjuk på solbrännan när jag hörde det..

Rasmus är uppklädd för fest. Här med min morfar Tore och hans Margaretha:



Födelsedagsbarnet (kallas man barn när man fyllt 50??) leker med bilar tillsammans med Benjamin, Pontus och Rasmus:



Benjamin och Pontus kör en bil till varandra.
De leker väldigt bra ihop och det märks att de tycker om varandra. 



Tidigare på dagen igår var pojkarna ute med Magnus medan jag tränade tillsammans med Axel och mamma. De var på en lekplats i närheten av Magnus jobb där det fanns en jättelång rutschkana:





Tittar på utsikten:



Innan festen hann Pontus och jag även med att åka och handla vårskor och jacka. Man kan ju inte ha fodrade vinterskor hur länge som helst! Pontus var så härlig i butiken. Medan jag tittade på ett par skor till honom hade han fått syn på ett par andra: "De här va snygga mamma! De vill jag ha!" Självklart fick de bli båda paren!


Blöjfri hela dagen!

Idag har vi varit ute nästan hela dagen. Det största med den här dagen är ändå att Pontus varit utan blöja hela dagen! Vi tog av nattblöjan i morse och efter det har han inte haft någon på sig. Det har gått helt fantastiskt trots att vi har varit ute hela dagen!

På förmiddagen var vi på lekplatsen och grävde och byggde sandslott:



Rasmuskillen är också med och leker såklart:



Sedan fick vi lunch hemma hos grannarna - lyx! Barnen gör rörelser till Mora Träsk som sjunger på en dvd och visar rörelserna medan vi mammor åt. Barnen hade redan ätit då alltså.. ;-)



Gick sedan ut igen. Här är det crocket som gäller:



Vi kom inte in förrän vid 17 idag - underbart! Mina föräldrar och min lillebror kom på middag en halvtimme senare och har varit här hela kvällen. Nu har Pontus precis gått och lagt sig.. UTAN BLÖJA! Japp, det är en chansning, men han ville verkligen inte ta på sig någon och det kändes så fel att liksom tjata på honom en blöja när man tränar honom att sluta. Det kommer säkert hända en olycka i natt, men då får det göra det. Vi investerade ju i madrass-skydd igår och lakan går att tvätta.. ;-)

Med hopp om en torr natt!


Pass

Tänk om man kunde fånga alla härliga ögonblick på bild.. Idag satte Pontus ett par solglasögon över bröstet, skrattade och sa: "Jag har en bh!!" Hihihi..

Idag har Pontus varit på dagis och Rasmus och jag åkte till passmyndigheten och fixade pass åt lilleman. Så söt han var på kortet! Man fick se hur det blev, men passet får vi om en vecka. Tog sedan en tur till Ikea där vi köpte madrass-skydd till Pontus och lunchade. Nu på kvällen har jag varit och tränat på gymmet med Axel, känns SÅ gott! Både att få komma iväg en sväng och att få träna.. ;-)

Här är ett foto från igår då Pontus och jag bakade pizzabullar:



De blev verkligen jättegoda trots att det var första gången vi gjorde sådana.


Vårväder

Jag fick nog sova 3 h i rad inatt vid nåt tillfälle inatt för jag kände mig riktigt utvilad i morse när Rasmus vaknade klockan 7. Så utvilad att jag var övertygad om att klockan var 8. Det resulterade i att jag lämnade Pontus på dagis en halvtimme för tidigt. Ingen fröken sa någonting utan när jag skulle ringa Magnus såg jag vad klockan var på min mobil.. Fick ringa dagis och förklara mig och hämta honom en halvtimme tidigare.. ;-)

Rasmus på väg till lekplatsen:



Våra söner gungar och kollar på varandra:



Vilket härligt väder idag! För första gången på väääldigt länge behövde jag inte ta på Pontus varken termobyxor eller regnbyxor - underbart! Det är vår!


Annandag Påsk

Efter ett pass på gymmet på morgonen med lillebror blev det en tur till 4 H-gården i Gerrebacka. Pontus hade längtat efter att få rida. Han tycker det är jättekul! Här på hästen Adde:



Gott med korv efter ridturen:



Tittar och klappar på kossor:



Släktingarna.. Nej, inte denna bilden nej..



Här! Släktingarna.. Min familj var med på utflykten, mamma, pappa och lillebror:



Rasmus spanade läget från pappas famn:



Efter turen var vi lite frusna och åkte hem till oss allihop där jag lagade mat. Det är mysigt när alla är samlade vid matbordet! Dagen avslutades med ett killbad:



Lyx att det redan är tisdag imorgon! Axel ska stanna hemma till på söndag så vi ska hinna träna lite mer ihop under veckan. Det var riktigt bra att träna ihop med Axel som kört mycket i Sundsvall och fått lära sig en massa som jag hade nytta av.


Påsk på Orust

Här kommer lite bilder från påsken på Orust. Vi åkte ut igår och sedan hem efter lunch idag så att Axel skulle kunna vila i lugn och ro på landet. Han har sovit hela dagen. Här är Rasmus med ett påskägg:



Vi fick allihopa jättefint innehåll i våra påskägg. Pontus fick byxor, keps och en lastbil, Rasmus en boll och byxor, Magnus massa godis och jag fick ett jättefint halsband i mitt! När vi kom ut igår var det strålande sol och vi satt faktiskt på altanen och solade en bra stund-underbart!

Det var fint väder idag på förmiddagen också och vi gick ut på en promenad.
Magnus och jag:



Vi kollar efter en pinne som vi stoppade i på andra sidan tunneln.. Kommer den ut snart?



Rasmus somnade i famnen hos sin morfar mitt ute i skogen:



Vi har ju en tomte som står mitt i skogen under vintertid. Nu när snön var borta var det dax att gå och hämta honom. Han ligger nämligen och vilar sig under sommaren. Pontus och tomten:



Tillbaka vid stugan jobbade vi lite med att kratta upp en massa löv:



Kaffepaus:



Nu regnar det ute så det var skönt att vi spenderade flera timmar utomhus idag på Orust. Imorgon är en ny dag som Axel och jag ska börja med ett pass på gymmet. Axel får koncentrera sig på att träna ben då hans händer är skadade efter olyckan. Ska bli gött att få träna, längtar redan!


Min lillebror



Vaknade strax efter 05 i morse av att telefonen ringde. Det är en hemsk känsla när det ringer vid den tiden för man vet att något hemskt har hänt.. Det var mamma som berättade att Axel hade blivit misshandlad på vägen hem från Kåren i Sundsvall. Ett gäng hade börjat tjafsa med honom vilket slutade med att en kille började puckla på Axel. En feg jävel med kompisarna som hejade på sparkade en liggandes Axel. Axel kunde sedan springa därifrån och ringde till polisen som körde ikapp gänget och Axel kunde identifiera honom. Känns som en liten tröst! Axel kördes sedan till sjukhuset där han blev inlagd. En öronläkare undersökte det svullna örat och konstaterade att inga bestående skador blivit-tack för det! Röntgen gjordes då man misstänkte ev spricka i benet under ögat. Positivt svar även där! Axel blev utskriven vid 15-tiden idag, trött och blåslagen, men utan bestående men vilket är en oerhörd lättnad!

Axel skulle ha kommit hem idag vid 17 men åker nu istället med natt-tåget och kommer hit imorgon bitti. Ska bli så himla skönt att få hem honom! Axel är väldigt lugn och vill absolut inte att jag ska beskriva det som hände som att han är ett offer.. -Hur ska jag kunna skriva att du blev misshandlad i natt utan att det verkar som att du är ett offer?? undrade jag..

Det är vid sådana här händelser som man inser hur mycket man älskar någon. Rädslan över att det finns människor som beter sig så här, rädslan över hur mycket värre det hade kunnat vara och tacksamheten över att utgången inte blev värre.


Röntgen för halva familjen..

Igår var stora dagen som vi väntat på. Rasmus skule röntgas för att se om höften läkt ihop fint. I pappas knä i väntan på röntgen:



Rasmus var jätteduktig och log mot oss när vi höll fast honom när de tog bilder. Han såg så himla stor ut där han låg med raklånga ben..



Jippi! Bra besked för lillebror! Bilderna visade att allt ser jättefint ut och även läkarens undersökning sa samma sak. Friskförklarad blir man dock inte förrän man kontrollerat Rasmus en sista gång då han har lärt sig gå och har gått i några månader.



Det var inte bara Rasmus som röntgades igår.. Nä, hans pappa hamnade också i en maskin igår då man gjorde en magnetröntgen på hans knä för att se om något mer än korsbandet skadats. Här är en bild på Jesus.. Nä, jag menar Magnus.. :-)



I morse fick Magnus träffa Leif Swärd på IFK-kliniken igen för att gå igenom bilderna. Leif som är en av de bästa inom sitt område konstaterade att det endast är korsbandet som är av vilket var en lättnad. Han hjälpte sedan Magnus att komma i kontakt med en av de bästa läkarna på denna operation för att snabbare få en tid. Det var en räkmacka in genom Magnus kontakter, det kostade pengar, men det verkar som om det kan vara värt det för Magnus ska nu opereras i början av maj. Mer exakt vet vi nästa vecka. Magnus är glad och lättad vilket jag mår bra av att se. Vår semester verkar kunna bli av också vilket givetvis gör det hela ännu bättre!


RSS 2.0